Belépés
artforwho.blog.xfree.hu
Fütyülő & Trombitás - Tekergő művész és ráadásul még politikus is, ahogy a Málta-i buzi mondta.. Valós tényekre építő szürrealista Atkári Farkas
1984.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Nyakkendő
  2012-04-29 23:40:12, vasárnap
 
  Minden forradalom a létező, elavult, erkölcsi rendet, annak szimbólumaira irányított támadással vagy támadásokkal kezdi ki. Ugyanúgy ahogy az ipari - polgári forradalom kétszáz- háromszáz éve, pragmatizmusával verte le az addig fennálló, művészies ugyan, de elavult vagy kikopott, vagy elkopott, minden esetre ideje múlt hűbér-rendszert. Jelenleg a művészek forradalma zajlik, a rock, a hippi de a falfirka is, mind az iparosodás előtti művésziességet kívánja vissza hozni, úgy a politikába mint az egész társadalomba. Mert egy társadalom csakis művésziesen természetes, pragmatikusan, kiszámoltan, kiszámítottan, gépiesen nem természetes, így természet ellenes! A pragmatizmus vagy a gépiesség csak a gépek feltalálásának korában azaz az elmúlt kétszáz évben volt jellemző , és ennek előbb vagy utóbb vége lesz, ugyanúgy mint a gépesítés- gépiesítési folyamatnak. Jelenleg, minden ami művész, az a robbanásszerű technikai fejlődés akadályozására, lassítására törekszik és ennek a gáncsolásnak most van a legfőbb ideje amikor a technika a legeszeveszettebb ütemben halad.
De erkölcsökről és szimbólumokról volt szó, igen a gépies világnak megvannak a maga gépies erkölcsei és következésképpen ezeknek pedig meglesznek a gépi szimbólumai, amire legjobb példa az öltöny viselet. Na és meg is van a megoldás: le kell rángatni a mérnök urakról az öltönyt a nyakkendőjüknél fogva és akkor esetleg vissza áll a világ az eredeti, biológiailag normális körforgásába. ..)Na de, mondom! Ezzel együtt nem árt észrevenni, hogy a mai, főleg fejlett világban, mindenki mérnök is, amellett, hogy miniszter, ügyvéd, pap, zenész, orvos, tanár , kőműves vagy traktorista, mindenki tud mosógépet, bojlert, mikró-sütőt, számítógépet vagy gépkocsit kezelni és karbantartani, mindenki technikus. Ha mindezt elfogadjuk vagy aki ezt elfogadja az el is kezdheti az önmagában, saját maga testében, lelkében rejlő, technikai ambíciókat vagy géneket minél jobban redukálni, minimalizálni és mindezt minél hamarabb annál jobb.
Az akármilyen fizikai munkás ez alól az átok alól mentesítve van, aki fát vág, vagy ás, vagy lapátol ,vagy éppenséggel a saját kincses ládáját ássa, naponta, fél méterrel mélyebbre, a saját pincéjében, arra leselkedik legkevésbé a technika ördöge által okozott elsatnyulás veszélye, az ledolgozza ezt a hátrányt, az a napi kemény fizikai munka adag által kinemesíti magát. A favágás nem középút, az nehéz, oda gondolkozni kell, már csak a veszélyességénél fogva is egy egészséges agyműködést igénylő emberi tevékenység,

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsőrangú
  2012-04-29 10:52:48, vasárnap
 
  Lehetne mondjuk kevesebb dob és nagyobb vagy hosszabb haj és ha már cigi akkor legyen konyak is vagy legalább vodka, na és a sör nélkülözhetetlen, egyébként elsőrangú munka.
Frank Zappa
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szivatás
  2012-04-23 17:21:40, hétfő
 
  Ez az egyik, mert mindezt a Nagy Magas Szép és Jó és a többi Hangnak magyaráznám, viszont annak biztos tudatában, hogy hiába, hiába mert ugyanezt próbálták már sokan mások is, jóval előttem bemagyarázni, persze amint az köztudott, abszolút sikertelenül, az egykori MSZMP-nek és annak kulturális miniszterének, akinek most a Nagy Szép Magas és Jó Hang enyhe absztrakcióval lehetne az esetleges képzeletbeli MSZP-s utódja , aki már mégis mitől is lenne okosabb az elődjénél, és nem is szabad neki merthogy a hagyományt tisztelni kell. Esetünkben annyi , hogy nekem már nincsenek anyagi szükségleteim, az egykori rockerektől eltérően nem pénzért apellálok, ha megértik, az ők hasznuk, de esélytelen, mert jó fejek, de azért nem épp annyira.Úgy szóval, hogy nekem nyóc, ahogy az egykori facebook kolléga, a Művész Úr Hang mondaná, egykori, mert törölte magát az ismerőseim közül, valószínűleg azért mert azt mondtam róla, hogy nem igazi zenész. Jár így az iparos: "megmondod az igazat és betörik a fejedet". Egyébként egy népszerű, mindenki által ismert és elismert nagy művészről , egy rock sztárról van szó, lehet, hogy tévedtem azt mondván hogy nem igazi zenész, hogy nem egy Varnus Xaver az biztos, de attól még lehet igazi. De mégis ha tévedtem volna a megítélésében akkor nem kapja fel a vizet, úgyhogy ...Ízé, mert inkább nagy színész vagy író és költő mint nagy hangszeres előadó, Egyszersmind hibátlan és kifogástalan, de az ilyenben is lehet hibát kapni, hogyha már szívatás van .
El kell mondanom, hogy a zenészek kontra MSZMP, és kontra dr. Erdős Péter dologról, nemrég és itt, facebookon szereztem tudomást és némi felvilágosultságot, amiben nagyban segített nekem a Bázikus Hang.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zappa
  2012-04-23 14:53:44, hétfő
 
  Van itt dada, gyagya, ami kell, intellektuális szürreális de ROCK, és emiatt népszerű.A konzervatóriumok szisztematikusan öntik a zeneszerzőket évente százával vagy ezrével, a különbség csak annyi, hogy Frank Zappanak több százmilliós hallgatottsága van, azért mert ROCK SZTÁR..És nem POP SZTÁR! Úgy hívják PROGRESSZÍV ROCK. És ez a Frank Zappa állítólag nem is gazdagodott meg, de attól még nagyon nagy KIRÁLY!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalom
  2012-04-23 14:12:15, hétfő
 
  Nekem ez, és a több ilyen típusú vagy ehhez hasonló, világ színvonalú megnyilvánulás, sokkal de nagyon sokkal inkább emlékeztetett és emlékeztet Petőfire és Kossuthra, azaz az 1848-as Forradalomra, vagy akár a Nagy Francia Forradalomra, Rousseau-ra, de a Szovjet Szocialista Forradalomra is, mint a jelenlegi azaz az elmúlt 50 évben szereplő írók, költők, irodalmárok tevékenysége, ténykedése ..És ez nem POP! ..Hanem valami egészen más, nem tini lányok szívét mozgatja meg mai napig, hanem az ezen felnőtt generációk több százezres akár milliós, esetenként intellektuális, tömegeit. És talán nem is annyira zenéjükben nagyok mind a társadalomra gyakorlott hatásuk révén elfoglalt területen, ami a kortársi irodalommal szerény véleményem szerint, legalább is egyenrangú. De ez is lassan egy letűnt korszak lesz, pont úgy a múlté mint 1848 vagy egyéb forradalmak, de nem halott mert ezek az ilyen típusú korszakok örökké élnek és munkálkodnak! Lesznek új forradalmak, amelyek természetes módon, átvesznek majd elemeket a régiektől, az elődöktől.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szombaton
  2012-04-18 11:39:33, szerda
 
  Szombaton megszorította az első felettesének a torkát, és tegnapra várta, hogy na kirúgják, mert hétfőn nem rúgták ki mert Húsvét volt a románoknál. De még mostanáig se szóltak, ma reggel tízkor még bent volt a baptista segély szervezetnél, úgyhogy talán megbocsájtást nyer a kis agresszió, ami valójában csak egy közülük valón, egy kis főnöki rangra emelt, kiemelkedően alkalmazkodó páciensen- az ő szavaival, igen egy seggnyaló- vagy haszonélvezőn, lett megejtve. Mert azt mondja, hogy ő ott jogilag haszonélvező.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunista szocialista filizófus
  2012-04-17 12:21:01, kedd
 
  A valódi kommunista, szocialista de a filozofikus típusú küzdelem is, esetlenségéből és tehetetlenségéből eredendően annyira humoros, hogy az már önmagában is gyógyír. Gondoljunk csak Leninre, Hitlerre vagy Ceausescura, hát akármi legyek ha ezek nem vetélkednek Hofi Gézával, vagy akármelyik ismert humoristával..És a Magas Hang is, e téren egy elég igazi eszmei harcos, és ebben a mivoltában talán egyedülálló is az összes többi MSZP- s, fészbukos ismerőseim közül, akik még ha látszólag fenn is tartják a vezér elveket, de reális alapon politizálnak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Google
  2012-04-17 11:23:24, kedd
 
  Nem vagyunk jóban, a Nagy és Magas Hanggal. nem vagyunk barátok, túl sok az elválasztó fal közöttünk és jó esetben is csak orvos -páciens szinten tudunk együttműködni , egy katona addig katona amíg nem barát az orvossal, amikor már barát az orvossal az már nem katona. Ugyanakkor ő még filozófus is, szocialista, de talán minden filozófus szocialista, de közöttünk szintén összeférhetetlenség lép fel, ő a szegénységet szeretné megszüntetni vagy ha nem is de társadalmi egyenlőségért küzd. Nekem csak a faji megkülönböztetés a problémám , ami viszont egy konkrét dolog, ami akár gyakorlati adminisztratív kérdésnek is tekinthető, Más téren, szerinte például egy hosszú hajú egyén nem lehet milliárdos, de itt még sokak szerint egy cigány vagy egy néger sem lehet gazdag, nahát hosszú hajúra hoztam fel ellen példát, mert tényleg amennyire haladó értelmiségi legalább ugyan annyira le is van maradva, most hadd ne mutassak egy multi milliárdos négert is, ott a google.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ráadás
  2012-04-17 09:27:33, kedd
 
  A Magas Hang látható a videó felvételen.Azt mondja, hogy nem lehet törvény erőre emelni vagy törvényt hozni, és ennek kell ellent mondjak, miért is ne lehetne, egyszerűen törvénybe kell foglalni hogy az ember, a mai ember vagy minden egyes mai ember egy és ugyanazon majom fajtából származik, a cigány is, a német is, a néger is, és az orosz is, és ráadásul még a kínai is. A mai világban, a jelen korban ez teljesen világos, mondhatni kézzel fogható. Be kell szüntetni vagy inkább tiltani a Bábel tornya típusú elmélet és minden egyéb származási legenda terjesztését, propagálását, erősen kétlem, hogy ebbe fog beleveszni az emberiség , szóval vállalom a felelősséget is és garanciát is vállalok. Ezeket be fogjuk vezetni, és világ színvonalon. És az Istent vagy isteneket sem hagyjuk el, nekik is meg lesz az ők helyük az új világ konfigurációban.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Díszlet
  2012-04-14 15:09:25, szombat
 
  Nincs teljesen kiesve de már nem művész, csak díszlet tologató, asszisztens.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 330 db bejegyzés
Összes: 4603 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 885
  • e Hónap: 2337
  • e Év: 7054
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.