Belépés
nabob.blog.xfree.hu
Megy ez csak,csinálni kell!!! Szabó Kálmán
1963.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
kocsmában 219
  2012-04-29 20:22:34, vasárnap
 
  Ronda vagyok:
Két fickó beszélget. Kérdezi az egyik a másiktól...

- Te mit csinálsz ha az óvszer bent marad a lyukban? Hogy szeded ki?

Erre a másik fickó:

- Sehogy! Majd kiszarom...!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 218
  2012-04-27 19:43:42, péntek
 
  Vajon miért nem:
Ma megtörtént a találkozó. Orbán sikerként említette, hogy új Duna-híd megépítésében egyeztek meg. Azt pedig Fico-tól tudjuk, hogy ,,a kettős állampolgárság ügyéről nem folytattak megbeszélést".

Nem is tárgyaltak!

(Ha valaki kételkedne Fico szavaiban;- a hírt Orbán is megerősítette: "a nehéz kérdések megoldását elősegítik a közös sikerek, ezért a sikerre ítélt vagy a jó szándékon múló ügyek kerültek előtérbe a tárgyalásokon". - Ennyi.)

Három évvel ezelőtti esemény:
"Mindenképpen egy súlyos, megalázó diplomáciai kudarcnak tekinti a Fidesz a találkozót, illetőleg a közös nyilatkozatot, majd az azt követő sajtótájékoztatót" - mondta Németh Zsolt.
"Mi az oka annak, hogy a nyelvtörvény visszavonását Bajnai Gordon 'elfelejtette' követelni a kétoldalú találkozón?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 217
  2012-04-26 15:55:05, csütörtök
 
  Vajon ebből mi sül ki?(remélem a bankok húzzák a rövidebbet):
Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla másodfokú tanácsa a Békés Megyei Bíróság első fokú ítéletét abban az ügyben, amelyben a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége indított pert az OTP Bankkal szemben. A bíróság szerint a devizahitelek folyósításánál és törlesztésénél ugyanazt az árfolyamot kell alkalmazni.
A felperesek egyrészt azt kifogásolták, hogy devizahitelüknél az OTP a kezelési költséget devizában állapította meg, és terhelte rájuk. Másrészt azt, hogy amikor a hitelt törlesztik, akkor a törlesztőrészlet forint összegét az OTP az általa alkalmazott devizaeladási árfolyamán határozza meg, miközben a kölcsön folyósításakor a bank a vételi árfolyamon állapította meg a kölcsön összegét.
A táblabíróság jogerős döntése az első kifogás kapcsán az elsőfokú bíróság semmisséget kimondó ítéletét mellőzte, míg a második esetében azt helyben hagyta. Így jogerőre emelkedett az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság korábbi ítélete, amely az eladási árfolyam helyett a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el a törlesztésnél is, visszamenőleges hatállyal.
Kásler Árpád, a BAÉSZ elnöke és felesége az OTP-vel szemben indított perükben a 2008. május 29-én létrejött deviza alapú kölcsönszerződésük két kikötését támadták meg. A Békés Megyei Bíróság 2011. december 8-án az említett két szerződési kikötés semmisségét állapította meg, vagyis mellőzte a kezelési költség devizában történő megállapítását, és az eladási árfolyam helyett a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el a törlesztésnél is, visszamenőleges hatállyal
Az ítélet ellen az OTP fellebbezéssel élt, azzal érvelve, hogy a kikötéseket a bíróság érdemben nem is vizsgálhatja, mert ezek a szolgáltatás és ellenszolgáltatás összemérése szempontjából releváns tényezők, és a Ptk. szerint a kikötés ilyen esetben nem támadható meg. Érdemi vizsgálat esetén pedig a két kikötés nem tisztességtelen, megfelelnek a jóhiszeműség és a tisztesség elvárásainak. A deviza alapú kölcsön ügyleti kamata a forint alapú hitelekhez képest alacsonyabb, az adósok kedvező kondíciók mellett vették fel a kölcsönt, és tisztában voltak az árfolyamkockázat hatásaival, amely akár kedvező is lehetett volna.
A felperesek ezzel szemben az első fokú ítéletnek megfelelően kiemelték: a kölcsönszerződésnek nem volt célja a devizaértékesítés, a bank így olyan haszonhoz jutott, amelyre a felek szándéka nem terjedt ki. A másodfokú ítélet indoklása szerint a kezelési költség vizsgálatára a polgári bíróság jogköre nem terjed ki. A kezelési költség a banki szolgáltatás ellenszolgáltatása, ezért a bíróság a tisztességtelen kikötés körében a kezelési költség ilyen meghatározását nem vizsgálhatja. Ez azonban nem azt jelenti, hogy más fórumokon nem vitatható.
A vételi és eladási árfolyam alkalmazását azonban tisztességtelennek mondta ki a Szegedi Ítélőtábla. Eszerint ugyanis csak akkor lenne jogos az árfolyamok közötti különbség felszámítása, ha devizavásárlás történt volna az ügyfél számára. Azonban ebben az esetben a bank nem vett és nem adott el devizát az ügyfél részére, kölcsönszerződés jött létre a pénz használatáról, melynek fejében a kölcsönvevő kamatot köteles fizetni. Ezért ezt a kikötést a másodfokú bíróság is tisztességtelennek ítélte meg.
Tisztességtelen, hogy amikor a bank folyósít, vételi árfolyamon számol, amikor pedig a törlesztés történik, eladási árfolyamon. Így eleve többet kell az adósnak törlesztenie, vagyis olyan szolgáltatásért fizet az ügyfél, amit nem vesz igénybe, hiszen deviza eladás-vétel nem történt. Ezért egyneműsíteni kell a folyósítást és a törlesztést, amit az első fokú bíróság is kimondott. A döntés jogerős.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 216
  2012-04-25 21:02:48, szerda
 
  Rohanó világunkban érdemes időt szánni,és elolvasni:
http://mandiner.hu/cikk/20120424_zsarolasi_adatbank_ma_is_kering_valahol_a_nagy_u gynoklista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 215
  2012-04-24 20:19:31, kedd
 
  Mindez viszont már nem az ,,elmúltnyolcév" bűne. A bejelentett intézkedésekből remélt 600 milliárdnyi megtakarítás ugyanis csak mintegy háromnegyede annak az összegnek, amit a költségvetés az úgynevezett egykulcsos adó bevezetésével elveszített. Magyarul: ha Orbán Viktor minden jótanács ellenére nem ragaszkodott volna annyira az egykulcsos adó bevezetéséhez, akkor most az egész Széll Kálmán 2.0 teljes egészében megúszható lenne.
A kormány immár a harmadik vagy negyedik megszorítócsomagját jelenti be azóta, hogy 2010 őszén Matolcsy György még 7%-os gazdasági növekedést vizionált 2014-re. Ez a mostani csomag pedig tényleg fájni fog, mert szinte mindenkit érint.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 214
  2012-04-23 19:36:11, hétfő
 
  Számos újabb adót vezet be a kormány, az energiaszolgáltatók jövedelemadóját pedig megnöveli. Valóban lesz mobil- és tranzakciós adó is. Kisebb meglepetésre ma tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium a Széll Kálmán-terv 2.0 névre keresztelt megszorító csomagját, amely tartalmazza az uniónak szánt konvergiaprogramot és a Nemzeti Reformprogramot is. Idén 155, jövőre mintegy 600 milliárdnyi pluszt szed be az állam.
Egy-két ötlet
-2 forint lesz percenként a távközlési adó, és ugyanennyi terheli majd az sms-t és mms-t küldőket is. A Brüsszelbe elküldött dokumentum szerint az adónemet már ez év közepén bevezetné. ,,Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldött sms/mms után 2 forint. Az adónem bevezetése 2012-ben várakozásaink szerint 30 milliárd forint, 2013-tól 52 milliárd forint többletbevételt eredményez éves szinten.
-A vagyoni- és balesetbiztosítások esetében 10 százalékos, a casco biztosítások esetében 15 százalékos kulcsot kívánunk meghatározni, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás esetében - a baleseti adó beépítésével - 30 százalékos kulcs kerül bevezetésre. Az átalakításból - a különadó mértékének megfelezésével számoló alap forgatókönyvünkhöz képest - 15 milliárd forint többletbevételre számít a kormány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 213
  2012-04-22 19:45:36, vasárnap
 
  Ez is csak kis hazánkban fordulhat elő:
http://index.hu/belfold/2012/04/21/allt_a_pultnal_halalra_vertek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 212
  2012-04-19 20:57:06, csütörtök
 
  A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint nem szerencsés a tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos kérdéseket rendészeti ügyként kezelni, ezért elfogadhatatlan, hogy a köznevelésről szóló törvényt egy rendészeti kérdéseket szabályozó törvénnyel párhuzamosan módosítják.A szakszervezet közlése szerint az iskolából való távolmaradásnak számos oka lehet, ezek közül kiemelkednek a társadalmi problémák, például az, ha a tanulónak nincs megfelelő ruhája, vagy ha a kisebb testvéreire kell vigyáznia.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 211
  2012-04-18 19:44:34, szerda
 
  Törvénytervezethez a belügyi tárca április 20-ig várja a véleményeket.
Ejha:
A Belügyminisztérium (BM) honlapján található törvénytervezet szerint az iskolaőrök feladata lesz megakadályozni, hogy a tanköteles korú gyerekek engedély nélkül hagyják el az iskolát. Ezenkívül a munkájuk lesz betartatni a házirendet, no meg fülön csípni azokat a nebulókat, akik bűncselekményt vagy szabálysértést követnek el. A hatékony rendfenntartás érdekében az iskolaőrök ,,arányos mérvű" testi kényszert is alkalmazhatnának a diákokkal, illetve az illetéktelen behatolókkal szemben - hogy ez pontosan mit jelent, arra már nem tér ki a törvénytervezet, amely a köznevelésügyi, 2011-es törvényt egészíti ki egyebek mellett ezekkel a passzusokkal. Azt, hogy hány iskolaőrt alkalmaznak, az adott iskola dönthetné el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 210
  2012-04-16 19:59:39, hétfő
 
  Újabb keserű hír a benzinmotoros autók tulajdonosainak, hogy szerdától 4 forinttal emeli a MOL a 95-ös árát, míg a gázolaj egyelőre szinten marad. Ezzel a lépéssel a benzin és a gázolaj közötti különbség tovább emelkedik: így immáron 11 forinttal lesz drágább a benzin a gázolajnál, melynek ára március vége óta változatlan.

Mario nősülni akar és megkérdezi a barátját, hogyan győződhetne meg arról, hogy a menyasszonya még szűz. Az kapásból válaszol:
- Mario, minden olasz férfi ugyanazt a tesztet használja: a nászéjszakára készíts be az ágy mellé egy csésze piros festéket, egy csésze kék festéket és egy lapátot.
- Minek?
- Mielőtt ágyba bújsz, fesd be az egyik golyódat pirosra, a másikat kékre.
- Nem értem...
- Hát ha az arád meglátja és rendben találja, akkor minden OK. De ha azt mondja, hogy "Jé, életemben nem láttam még ilyen fura golyókat!", na akkor pofán b*szod a lapáttal!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 249 db bejegyzés
Összes: 2054 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 24
  • e Hónap: 1783
  • e Év: 60222
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.