Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 81 
Gustav Klimt :Életfa című festményét mintázó szalvétámhoz:
  2012-04-30 21:19:39, hétfő
 
 

Link

Tree of Life
(Életfa)
1905-1909

A festmény elkészítéséhez a művész temperát, vízfestéket, aranyfestéket, krétát, arany és ezüst leveleket és egyéb arany, ezüst és bronz színű anyagokat használt.
A festmény egy három különálló képként is említhető kép középső része.A bal oldalon egy hölgy látható,ezen kép címe Expectation, vagyis Várakozás, a középső részé Tree of Life, vagyis Életfa,ami a szalvétán is látható, a jobb oldalon pedig egy pár alkotta kép látható,aminek címe pedig Fulfillment, vagyis Beteljesedés.
 
 
0 komment , kategória:  Festménymintás szalvétáimhoz:  
Extravajas articsókás párizsis zsemle Adorján módra.
  2012-04-29 21:49:49, vasárnap
 
  Egy rövid, hétfői kis villámposztszösszenetként életem első receptjét szeretném mindenkivel megosztani. Pár éve alkottam meg, s most blogom segítségével megismertethetem a világgal.

Annyira én is tudok főzni, mint Stáhl "Amígavendégekvárnakmindenháztartásbanvanszarvasgombaebből
csinálunkgolyócskákat" Judit, így bátra állok olvasótáborom tagjainak gasztrovénával is ellátott tagjai elé.

Extravajas articsókás párizsis zsemle Adorján módra.

Hozzávalók:
2 darab friss zsemle (legrosszabb esetben tegnapi, a tegnap a főzés napjához képest, nem mához képest)
Kb 30 gramm Ráma vaj (mivel ilyen kiszerelésben nincs, ezért valószínű 150 grammos kiszerelésben kell venni, és az 1/5-ét felhasználni)
15 deka párizsi ( ha parizer néven kérjük a hentestől akkor sincs baj. Csak ha erre mondjuk zala felvágottat ad az már probléma)
Csipetnyi só
1 db kés
1 db tányér
1 db szalvéta
1 Adorján nevű ember

Elkészítés:
Megfogjuk bal kézzel a zsömlét, jobb kezünkben lévő, éles késsel felvágjuk azt széltében. Ha hosszában tennénk, hibát követnénk el. A felvágott zsömlét a korábban megmosott tányérra helyezzük, ízlésesen. A vajat felvisszük a zsemlére vékonyan, figyelve arra, hogy az egészséges vaj-zsömle arány megmaradjon. (Erről bővebbet Stahl Judit: A vaj és a zsömle egészséges arány c. könyvében olvashatunk) Ezek után megfogjuk a párizsit tartalmazó alufóliás csomagot, kinyitjuk azt, és 2 szelet párizsit a zsemlére helyezünk, megfontolva. Itt az okozhat nehézséget, hogy meglegyen az egészséges párizsi-vaj-zsömle arány (erről az ide vonatkozó Stahl Judit könyvben olvashatunk bővebbet). A másik probléma az, ha esetleg a hentes nem szeletelte fel előre a párizsit. Ebben az esetben visszamehetünk, és a hentesüzletben található műanyag széket széttörvén a fején, jelezzük problémánkat a szeleteletlen párizsival kapcsolatban. De ha mondjuk erre nincs gusztusunk vagy időnk, mert jönnek a vendégek, akkor magunk oldjuk meg. Egy vonalzó segítségével 4 mm vastag szeletekre vágjuk a párizsit. Ha nincs vonalzónk, vegyünk! Ezek utána az így elkészült zsemlét finom ujjmozdulatokkal meghintjük konyhasóval.
Az így létrejött gasztronómiai csodát pedig végülis egy kis articsókával megbolondítjuk. (Gyengébbek kedvéért nem, az articsóka nem egy művészi beállítottságú madár, hanem egy zöldség.)
Ezek után ezt a teljes folyamatot megcsináljuk a másik adag zsemlével, párizsival, és vajjal no meg sóval. És hogy az extravajas állapotot elérjük, az eddig enyhén vajazott párizsit marhára megvajazzuk még tizenegyszer.

Tehát meg is lennénk az Adorján napi extravajas articsókás párizsis zsemlékkel. Már csak annyit kell megtennünk, hogy a jó előre odakészített Adorján nevű barátunkat megkérjük, hogy adja hozzá a nevét. Ha nem tenné hassunk rá a már korábban összevérzett hentes székkel. Ha ez sem hat, akkor sajnos kell keresnünk új barátokat.

Ötletek:
Extravajas articsókás párizsis zsemle Bendegúz módra
Extravajas articsókás párizsis zsemle Ödön módra
Extravajas articsókás párizsis zsemle Pékné módra
Extravajas articsókás párizsis zsemle Varnus Xavér módra (melegszendvicsként is jó)
Extravajas articsókás párizsis zsemle szomszédnéni módra
Extravajas articsókás párizsis zsemle Staahl Judit módra (ajánlott)
Extravajas articsókás párizsis zsemle Kiszel Tünde és a kis sztracsatella módra.

Ezek után csak azzal kell foglalkoznunk, hogy legyünk jóízűek, és így jóízűen fogyaszthassuk el az étket!

Jó étvágyat, vagy ahogy más nyelveken mondják, boná petít!

(sendupcomedy.blog.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Próza-ahol szereplő a szalvéta  
A Taupe színű nyomott mintás szalvétákhoz:
  2012-04-28 08:14:48, szombat
 
  Tegnap vettem ezt a Taupe színű nyomott mintás szalvétát normál méretben, koktélméretű párjára már régebben szert tehettem. Most ehhez a színhez kötődően szeretnék ide pár mondatot beírni.

A Taupe szín ezt a színt jelenti konkrétan:
Link

A "taupe" szót 'tóp'-nak ejtjük, magyarul azt jelenti: vakond,tehát a színt a vakond tömött, bársonypuha, szürkés-barnás bundájáról nevezték el . Finom, rafinált árnyalat, a sminkmesterek szerint pedig "túlélő szín", mindig és mindenkor ott kell lennie egy nő sminkesdobozában is. Bár fakó és világos szín, ott vibrál benne valami finom galambszürke, gyöngyfehér, puha barna, mint a korhadó, régi fák kérge, valami mohazöld és mályvás rózsaszín. A szalvétáknál maradva , ha fényes színű étkészletet választunk egy adott alkalomhoz, akkor ez a színű szalvéta még élénkebbé és különlegesebbé teszi az étkészlet színeit és formáját - ezernyi reflexet vesz fel és tükröz vissza a környezetéből, még szebbként tünteti fel az étkészletet, még jobban kiemeli szépségét, mintáját, előnyeit, ha elsőre nem is kapja meg az embert a boltban ennek a szalvétának a színe, ezek a dolgok előnyei, emiatt érdemes megvenni.
 
 
0 komment , kategória:  Nyomott mintás szalvétáimhoz:  
A berki szellőrózsa szalvétán:
  2012-04-27 19:20:29, péntek
 
 

Link

A berki szellőrózsa (Anemone nemorosa) a valódi kétszikűeken belül a boglárkavirágúak (Ranunculales) rendjéhez, ezen belül a boglárkafélék (Ranunculaceae) családjához tartozó faj. Enyhén mérgező növény.

Elterjedése :

Szinte egész Európában nő, jóformán csak a Földközi-tenger partvidékén hiányzik. Északon megközelíti a sarkkört. Magyarországon főleg a Dunántúlon gyakori.

Megjelenése :

15-30 centiméter magas, évelő, lágyszárú növény. Sárga vagy barna gyöktörzse vízszintesen kúszik a talajban.

Sötétzöld, hosszú nyelű, tenyeresen szeldelt gallérlevelei csaknem örvösen állnak, a szeletek hasogatottak vagy fűrészes szélűek.

Csillagszerű, 2-4 centiméter széles, pirossal futtatott fehér virágai egyesével állnak: kezdetben vagy esőben bókolók, később felegyenesednek. A virágtakaró levelek száma hat, néha hét.

Életmódja, élőhelye :

Lomb- és tűlevelű, valamint elegyes erdők, cserjések, hegyi rétek lakója. Nyirkos, humuszban gazdag talajú liget- és láperdőkben gyakori. Termőhelyein tömegesen, összefüggő állományokban nő.

Március-áprilisban (esetenként májusig) nyílik; az egyik legszebb kora tavaszi erdei virágnak tartják.

(hu.wikipedia.org/wiki/Berki_szellőrózsa)
Link
Virágzó berki szellőrózsák.Link

Tömeges berki szellőrózsa
 
 
0 komment , kategória:  Virágos csereszalvétáimhoz:  
Minden idők legdrágább portréja szalvétamintaként:
  2012-04-27 19:12:51, péntek
 
 

Link

Gustav Klimt képen látható portréja minden idők legdrágább festménye, mely a manhattani Neue Galerie számára vásárolt meg Ronald Lauder kozmetikumipari mágnás.

Gustav Klimt képen látható portréja minden idők legdrágább festménye, melyet saját nemrégiben alapított manhattani Neue Galerie nevű galériája számára vásárolt meg Ronald Lauder kozmetikumipari mágnás.

Az 1907-ben készült Adele Bloch-Bauer I című portréért, melyet a II. Világháború során a nácik hadizsákmányként lefoglaltak, szakértők szerint 135 millió dollárt fizetett Lauder.

(tintamantra.blogter.hu/54003/a_vilag_legdragabb_festmenye)
Ő Adele Bloch-Bauer, akiről a festmény készült:Link

(dreamzzzzzzzzzzzzzzz.blogspot.com/2011/07/adele-bloch-bauer.html)
 
 
0 komment , kategória:  Festménymintás szalvétáimhoz:  
Ma megkaptam A csókot arany háttérrel végre:
  2012-04-27 19:02:08, péntek
 
 

Link

A csók (1908): Keletkezése Klimt arany-korszakának idejére esik, amikor a művész különösen sok aranyfestéket és valódi laparanyat használt képeihez. Az ekkor született alkotások népszerűsége az arany festészet-idegen anyagával függhet össze. Négyzetes kép. Nagy sikere volt, az állam meg is vette. A kép a szerelem oltárképe. A két figura szögletesen kapcsolódik össze. A nő térdel, a férfi olyan, mintha állna. A férfi feje úgy mered a nő feje felé, mint egy fallosz. A ruházaton fel lehet fedezni a női méhet és a férfi nemi szervét. Térbeli bizonytalanságba helyezi a párt, amit az is hangsúlyoz, hogy egy szakadék szélén állnak. A férfi ruhája szögletes mintákkal teli.

(hu.wikipedia.org/wiki/Gustav_Klimt)

Pár hónapja alkalmam volt a bordópiros hátterű festménymintás szalvétát megkapni, most ma megkaphattam az aranyhátterűt is. Mindkettőből van még több darabom is,ha esetleg valakinek megtetszik. Remélem a harmadikat, a fekete hátterűt is sikerül nemsokára beszereznem, a sorozatom tényleges tagjává tennem.

A bordópiros hátterű A csók mintás szalvéta:
Link

Ő Gustav Klimt:Link

(www.napi.hu/print/513153.html)
 
 
0 komment , kategória:  Festménymintás szalvétáimhoz:  
A szalvétatartó ha árnyékot vet:
  2012-04-26 22:44:09, csütörtök
 
 

Link

(www.flickr.com/photos/ayano0710/6809194635/)

Kiváló szalvétatartó szerelmeseknek.
 
 
0 komment , kategória:  Különleges szalvétatartók:  
Ma kapott, Beethovent mintázó szalvétámhoz:
  2012-04-25 20:13:47, szerda
 
 

Link

Ludwig van Beethoven (Bonn, 1770. december 16. - Bécs, 1827. március 26.) német zeneszerző.

Joseph Haydn és Wolfgang Amadeus Mozart mellett őt tartják a bécsi klasszika harmadik nagy alakjának. Ugyanakkor zenéje a romantika jegyeit is magán viseli. Beethoven jelentősége azon is lemérhető, mennyire meghatározta a későbbi zenetörténet számos alakjának pályáját.

Élete :

Beethoven apai ősei földművesek és iparosok voltak, akik a 18. század első feléig Mechelen (Belgium) városában (Flandria) éltek. A nagyapa, aki neve flamandul Lodewijk, majd németül szintén Ludwig van Beethoven volt, Antwerpenből Bonnba elszármazott belga, udvari karnagy és basszista volt előbb 1761-től Leuvenben, ezután Liége-ben, majd Bonnban. 1773-ben hunyt el. Fia, Johann van Beethoven ifjúkorában tenoristaként a bonni választófejedelem udvarában énekelt. 27 éves korában feleségül vett egy 21 éves ifjú özvegyasszonyt, Maria Magdalena Keverichet, egy Ehrenbreitsteinban élő választófejedelmi szakács leányát. Első férje egy trieri udvari inas volt, akitől egy fiatalon elhunyt fia született. A Beethoven-Keverich házaspárnak öt fia és két leánya született: Ludwig Maria (*/+ 1769), Ludwig (1770-1827) - a zeneszerző -, Kasper Anton Carl (1774-1815), Nicolas Johann (1776-1848), Anna Maria Franziska (*/+ 1779), Franz Georg (1781-17) és Maria Margarita Josepha (1786-1787).

Fiatalkora, tanulmányai:

Ludwig van Beethoven 1770-ben született a németországi Bonnban. A közelmúltig számos helyen december 16-a szerepel Beethoven születésének napjaként: csak annyi ismert, hogy december 17-én keresztelték meg. (Akkoriban a gyermekeket általában születésük napján, vagy azután egy nappal keresztelték meg.)

Beethoven első zenetanára iszákos és indulatos édesapja volt, egy közepes tehetségű udvari muzsikus, aki gyakran verte fiát, és Mozartékhoz hasonlóan megpróbált belőle csodagyereket nevelni, sikertelenül. Mivel apja korán felismerte benne a nagy tehetséget s törekedett ezt minél előbb kenyérkeresetre használni, ezért gyakran változtatta zeneoktatóit (akik közt Neefe udvari orgonás volt a legkiválóbb). Beethoven ezt később gyakran panaszképpen hozta fel.

A családnak valójában már egészen fiatalon Beethoven volt az eltartója. A fiú tehetségét mások hamar felfedezték. 1780 körül Christian Gottlob Neefe vette kezébe zenei nevelését, mialatt a választófejedelem anyagi támogatásában részesült.

1781-ben Németalföldön utazgatva, nyilvánosan kellett játszania. 1782-83-ban jelentek meg első zeneművei: változatok és 3 szonáta zongorára, 1785-ben következett 3 zongoranégyese. Tudományos képzettségéről azonban alig gondoskodtak. 1784-ben, alig 13 éves korában udvari másodorgonássá nevezték ki.

1787 márciusában utazott először Bécsbe, hogy Mozarttól tanulhasson. Nem tudni, hogy sikerült-e találkoznia vele, mivel egy váratlan esemény miatt haza kellett utaznia: 17 éves korában elvesztette jóságos, derék édesanyját; hazatért, és évekig egyedül nevelte két öccsét. Emiatt később már nem nyílt alkalma találkozni vele, mivel Mozart 1791-ben meghalt.

Bonn jeles udvari zenekarában a brácsát játszotta; a zongorán is mindinkább tökéletesítette magát; sokat alkotott, egyelőre kiadatlanul hagyva.

1792 novemberében Waldstein gróf támogatásának köszönhetően Bécsbe költözött, ahol Joseph Haydnnál szándékozott tanulni, de mivel neki nem volt elég ideje Beethovennel foglalkozni, Johann Albrechtsberger gondjaira bízta. Megismerkedett Breuning udvari tanácsossal is, akinek családja pótolta később számára az édes otthont. Tehetsége és egy-egy összeköttetése megnyitotta előtte a császári város első házait; Van Swieten báró és Lichnowsky hercegnő különösen pártolták. Közben 1792. december 18.-án elhunyt Beethoven édesapja.

Salierinél nyolc esztendeig tanult. Mint kész zongoraművész 1795 márciusában lépett fel első ízben a bécsi nyilvánosság előtt, B-dúr zongoraversenyének előadásával. Ezt a fellépést azután újabbak követték, és hamarosan kiadója és pártfogója is akadt. Hamar népszerű lett zongoravirtuózként, és - jóval lassabban ugyan - zeneszerzőként. Népszerűsége fokozódott Prágában, Drezdában és Berlinben, ahol Beethoven 1796-ban körutat tett. Berlinben erősen marasztalták, de ő Bécshez ragaszkodott, ahol lelke is ki volt elégítve; társadalmi állása és kenyere is biztosítva volt. Művészi körútjának folytatását lehetetlenné tette 1798-ban kezdődött fülbaja, mely lassanként teljes süketségbe ment át. Ez a csapás tette őt virtuóz helyett végképp zeneköltővé.

1800 óta már a telet a társas élet közepette, művei előadásának szentelte, nyaranta pedig a Bécs körüli falvakban műveit dolgozta ki. A monarchiában is tett utazásokat, volt Magyarországon is, 1806-ban Martonvásáron, a Brunswick grófok Fejér megyei birtokán. A bécsi kongresszus (1814) magas külföldi vendégei meghódoltak előtte, ez volt utolsó szereplése. Siketsége és altesti fájdalmai hipochondrikussá tették őt, aki különben is melankóliára hajlott, családi viszálykodások (bátyja özvegyével, akinek fia fölött gyámkodott) szintén bántották, de ez nem csökkentette alkotóerejét, hanem erős sajátos jelleget adott műveinek.

Betegsége, halála :

Beethoven sokat betegeskedett, kiváltképp húszas éveinek közepétől, amikor is komoly hasfájásoktól kezdett szenvedni.

1826-ban egészségi állapota drasztikusan megromlott. A következő évben bekövetkezett halálát májbetegségnek tulajdonítják, bár Beethoven halálának idejéből származó hajmintáin végzett modern kutatások azt mutatják, hogy ólommérgezés is hozzájárulhatott gyengélkedéseihez és idő előtt bekövetkezett halálához (az ólom szintje több mint 100-szorosan múlta felül a mai embereknél mért szintet). Vízkórság oltotta ki életét; Bécs impozáns menetben temette el.

Beethoven halálának napjáig dolgozott. Befejezetlenül hagyott egy vonósötöst, a X. szimfónia vázlatait, két kánont, két vonósnégyest és a B-dúr vonósnégyes fináléját.

Életének háttere:

Beethoven személyes élete problémákkal volt tele. Fiatalon, már 25 éves kora körül a siketség első jeleit észlelte, amelynek hatására időnként az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott. A századforduló környékén születtek legsötétebb művei, ekkor vált számára világossá, hogy a halláskárosodása visszafordíthatatlan folyamat. 1819-re teljesen megsiketült. Süketsége zárkózottá tette, csak társalgási füzeteinek segítségével tudott érintkezni a külvilággal. Hihetetlen belső hallása volt, csak ez tette lehetővé, hogy ne hagyja abba a komponálást.

Elérhetetlen (házas vagy arisztokrata) hölgyekhez vonzódott, akiket eszményített (például Brunswick Josephine). A társadalmi különbségek, az emberek esetleges elítélése gátolta, sosem házasodott meg.

Beethoven középtermetű, vállas, telt arcú volt; dús haja felborzolt, lelkes szeme nyugtalan, kedélyes vonásai pedig főleg ha zenéről szólott, érdekesek, hódolatra gerjesztők, szelleme nemes, szíve tiszta, lángolt az igazságért és a szabadságért. Hiányos nevelésére vallott indulatos volta, valamint a tapasztalatok és életismeret teljes hiánya. Legkedvesebb szórakozása volt: magányos séta a zöldben; főművei közül is sok fogamzott meg a szabadban, sőt nyerte végleges alakját is egy-egy padon.

Zenéjében gyakran életének visszhangját vélik felfedezni, ami győzelemmel véget érő küzdelmekkel tarkított. Életének személyes problémái fölött a mesterműveinek megalkotásával aratott diadalt.

(A szöveg forrásoldala, ahol sok más adat és információ található még Beethovenről:hu.wikipedia.org/wiki/Ludwig_van_Beethoven )


Több darab is van még a szalvétából jelenleg, ha valakit esetleg érdekel.
 
 
0 komment , kategória:  Zenei témájú szalvétáimhoz:  
Rózsamintás rondóim:
  2012-04-25 19:42:49, szerda
 
 

Link

A rózsák az emberiség első ültetett dísznövényei közé tartoznak. Nemesítésük több ezer éve kezdődött és napjainkban is tart, számtalan fajtát, a színek és formák megszámlálhatatlan sokaságát hozva létre. A fajták pontos botanikai besorolása szinte lehetetlen az ismeretlen időkbe visszanyúló származás, a számtalan nehezen követhető keresztezés, és az egyre-másra létrehozott újabb és újabb típusok miatt. E helyett inkább gyakorlati csoportokba osztják őket, a díszérték és felhasználás szempontjából. E csoportok a nemesítés különböző állomásait és egyben különböző nemesítési irányokat képviselnek. Díszértékük mellett biológiai ritmusuk és igényeik is különböznek.

Szimbolika :
A rózsa a művészetekben :

Szapphó a virágok királynőjének nevezte. Azóta is számos költői, illetve drámai mű központi szimbóluma.

Fehér, illetve piros rózsa szerepelt a York-ház, illetve a Lancaster-ház címerében, így e két uralkodóház viszálya a rózsák háborúja (1455-1485) néven vonult be az angol történelembe és William Shakespeare királydrámáinak köszönhetően a világirodalomba is.

Goethe: Pusztai rózsa című versét Schubert zenésítette meg, Heine: A rózsa, a liliom című költeménye pedig Schumann: A költő szerelme című dalciklusának 3. tétele.
Idézetek [szerkesztés]

Rózsaszál sarjad Iluska sírján Kacsóh Pongrác-Bakonyi Károly-Heltai Jenő: János vitéz című operettjében:

"Fekszik a csöndes temetőben,
Szemét lezárta a halál,
Az ő szerelme ez a rózsa,
E rózsa, rózsa, rózsaszál!"

(Bagó dala)

Illat :

A rózsaillat javítja a memóriát

Az eredményesebb tanulást segíti, ha az ember rózsát szagolgat, de nemcsak ébren, hanem álmában is - olvasható a Science című amerikai tudományos folyóiratban. Német kutatók mutatták ki, hogy bizonyos illatok képesek reaktiválni az újonnan tanultakat, miközben a kísérleti alanyok alszanak, és a kísérleti személyek később is jobban emlékeznek a tanultakra.

Kimutatták, hogy a memorizált információk alvás közben rögzülnek, az illatok vagy esetleg más stimulánsok tovább erősítik a tanulási képességet.

A 74 kísérleti alanynak egyebek között csak egyszer felfedett kártyapárokat kellett megjegyeznie, és eközben rózsaillatot éreztek. Aztán lefeküdtek aludni, ám mágneses rezonanciás vizsgálatot is végrehajtottak rajtuk: agyuk alvás közbeni tevékenységét vizsgálták, több ízben is ugyanazzal a rózsaillattal serkentették agyukat.

A rózsaillatos éjszaka után az emberek a kártyapárok 97,2 százalékára emlékeztek, ám ha nem érezhettek rózsaillatot alvás közben, csupán 86 százalékos volt az eredmény. A vizsgálat során az is kiderült, hogy az alvás közben érzékelt rózsaillat az agynak azt a részét (hippocampus) aktiválta, amely a tanulással áll összefüggésben. Nem volt közömbös, hogy az alvás mely szakaszában hajtották végre a vizsgálatot.

(A szöveg forrásoldala, ahol még további információk-érdekességek olvashatók a rózsáról: hu.wikipedia.org/wiki/Rózsa)


Mindegyik rondóból van több darab még jelenleg, ha esetleg érdekel valakit.
 
 
0 komment , kategória:  Szalvéta összeállításaim:  
Ma kapott madármintás szalvétámhoz:
  2012-04-25 19:28:10, szerda
 
 

Link

A Printemps szó a bal felső sarokban egy francia szó, az jelenti: tavasz. Azaz a szalvéta a tavaszi természetet mintázza meg a kis énekesmadarakkal,amikor minden kismadár a természetbe vágyik a kalitkából, a bezártságból.
 
 
0 komment , kategória:  Állatmintás csereszalvétáimhoz  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 81 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 865 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 115
  • e Hónap: 3097
  • e Év: 3097
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.