Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Holnap szombat :-)
  2012-05-25 21:52:12, péntek
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Május, te szép május...TE!
  2012-05-24 22:12:06, csütörtök
 
  Hihetetlen hogy rohan az idő. ki akartam élvezni minden napját májusnak.
DE hát, ez a munkás hónap :-) No meg a kerté :-)
Ma nem is tudtam locsolni, csak a cserepes növénykéimet, akkora szél volt, hogy lehetetlen lett volna, úgyis csak én lettem volna vizes.
Ma végre találkoztam szeretett barátnőmmel, és úgy néz ki, hogy jó irányba evickél párválasztás terén :-)
Már éppen itt az ideje. imádom ezt a nőt, de a másikat is :-)
Szóval végre találkoztunk, már talán 2 hete nem láttam, csak néha egy viber üzenet, stb....hiszen nyaralt. Csodásan barna lett. Nagyon tuti. SZóval eljött ma és vcsit főztünk. Jobban mondva én előkésztettem, ő megfőztem. Szeretek vele vacsizni. És pont beesett újdonsült barátnőm is , mire készen lett a finom rukkolás , tejszínes tészta. Isteni...eltüntettük 3.
Aztán a gyerekek is ettek, paradicsomos tésztát. Azt meg ők imádják.
Régen tudtam írni. Nincs sok időm. Szerencsére? Sajnos?
Hát ez is az is. Sok a munka a kertben. Nagyon szép lett a fű, a rózsák tündökölnek, a muskátlik hatalmasak....imádom. Ilyenkor csodásak.
A gyerekek minden nap dolgozatokat írnak. Feladtam, nem győzöm velük a házi és a gyakorlást, meg a külön órákat, és a házi munka..... látom rajtuk ki vannak fáradva. Gondolkodtam, nem lesznek versenylovak. Legyenek gyerekek!!!
Én is szerettem gyerek lenni, jó lenne ha nekik is lenne valamennyi idejük , hogy érezzék kicsit , ők még gyerekek.
Ma hatalmas szél volt, de jó meleg. Holnap már nem lesz ez a forróság. jó is, mert utazunk a Nyírségbe megint.
Ma szerelőnél voltam. Kedves volt a srác aki szerelte, elmagyarázta mi is történt, és mi a szerepe annak a kis kristálycuccnak, amiért egy kisebb vagyont kellett leperkánli. De örülök, hogy jobban van a kocsika.
A bodzaszörpöt ki kell méricskélnem, és az ubik várnak a levükre, no meg a konyha, hogy valami ebédet találjak ki holnapra a skacoknak.
Imádom ezt a 3 kisembert. hihetetlen ,tüneményes gyerekek. űnagyon örülnek ennek a jó időnek. Szeretnek az udvaron lenni, főleg mióta megszülettek a kiscicák. Hatalmas szemekkel fürkészik a világot. Nagyon "cukik" a lányaim szavaival szólva :-)
Hát este van, késő, késő este, és nekem korán kell indulnom holnap....így abban a reményben hagyom itt a billentyűket, hogy hamarosan újra írni tudok.
Szép május végét és jó gyereknapot meg pünkösdöt mindenkinek!!! Csodás napokat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kertészkedés kalóriákat éget!!!
  2012-05-19 21:56:01, szombat
 
  Tegnap beindultam és gondoltam a főzés , mosás, mosogatás, pakolás, no meg a sütés után hajrá a kert. Tegnap nem volt úszás, a gyerekek szülinapozni mentek...nosza. Nekiugrottam a foltoknak. A fűben, amit drága Beni előszeretettel kipisilt. Szerencsére csak egy helyen van a wc-je, de elég hosszan. A szép fű itt-ott hiányos lett emiatt. Hát elő a kis kapa, fűmag, homok, vödör és egy-két kanna víz. Felkapáltam a sziklakemény helyeket, ami nem kis erőfeszítést igényelt. Aztán belocsoltam, majd rá a fűmag, amit beletapogattam, és betakartam homokkal, amit szintén letapogattam kézzel, lábbal, és egy újabb locsolás következett. Aztán még egy kis "unalom űzés" néven , még kigyomtalanítottam. Aztán este még befűtöttem. no igen, hiszen a meleg vizet mi a kazánnal csináljuk.
Nyáron macerásabb, de ki hinné... sokkal takarékosabb módszer. Persze tervben van a napkollektor is idővel, bár mindig van mire költeni a házhoz. Szóval befűtünk egyszer egy héten , amolyan lájtosan, és az felmelegíti a nagy bojlert. Bár gondolkodtam rajta, hogy a lakásba is be kellene keringetni...
Akkor már éreztem, hogy valami nem stimmel, iszonyatosan fájt a hátsóm.... A sok kapálás, hajolgatás...stb.
Ma reggel megint kigyomláltam egy részt az egyik idén vetett füves részben. Sajnos ez a legjobb módszer a gyomok végleges kiirtására, és még van bőven....nem fogok unatkozni egy jó darabig még.
A sok hajolgatásnak, guggolásnak meg volt az eredménye. Ment a kalória égetés. Persze az utánpótlás is megvolt a mai nap. Olyan sült szalonna vacsora volt, hogy csak na. igaz most nem tűzön, hanem bent egy kis olajon sütöttem ropogósra. gyorsabb, füstmentes és hihetetlenül szárazra, ropogósra sül. A gyerekek is szeretik :-)
Szóval megéri a kertben dolgozni, hiszen utána jöhet a finom vacsi :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kert
  2012-05-16 23:00:44, szerda
 
  Ma délután megint esett az eső. hatalmas eső volt. Még jó, mert így a vízgyűjtőink szépen megteltek .
Kell is a sok eső és a víz, hogy a nyáron ne égjen ki semmink.
Gyönyörű lett a fű, amit először ültettünk, ami tavaly kiégett. Viszont vettünk a ház elé jó drága fűmagot, 1400-1600 Ft /kg, és tele volt gyommal. Tuti hogy az, mert ez a fajta gyom még nem nőtt nálunk. Nekiálltunk tegnap, és holnap du folytatjuk. Máshogy nem fogjuk tudni kiirtani. Ma a piacon csodás palántákat vettem. Sajnos az én palántáim idén nem akartak megnőni, így kénytelen voltam beszerezni néhányat. koktél paradicsom fa, sima paradicsom, szilva paradicsom, padlizsán, keceli paprika és kápia paprika palánta. Nagyon jó amikor csak kimegyek a kertbe és leszedem amit éppen enne a kis családom :-)
Az eperkék is nőnek, igaz csak pár szem lesz, a tavalyiak nem bírták ezt a terepet. Viszont alma lesz minden almafánkon, kivéve, amit idén ültettünk.
Május van, lassan vége májusnak és minden csodásan zöld. A fűszernövénykék is igazán jól néznek ki. Néhány megsínylette Benő ásatásait, de újakat tettem a helyükre,amik lassan , de biztosan beilleszkednek környezetükbe.
Alakul a kertecske és az udvar. Kezd zöldelleni minden kis rész. igaz van itt-ott gyom, de lassan túl leszünk rajtuk. Robi folyamatosan felkutatja a bontott téglákat. Csodás dolgokat művel velük. A járda a ház egyik oldalán már kész van belőle, már csak hátul és a másik oldalt kell lerakni. De most a kerti járdát tervezgeti és a medence alá a kis teret. gyönyörű lesz. Nagyon szépen alakul a kert és minden. A gyerekek is nagy élvezettel segédkeznek a locsolásban és egyéb apró munkákban. Kis csintalanok...szeretnek itt lakni.
Szóval alakul a kert, Bár Benő mindent megtesz, hogy bosszúságot okozzon,de nemsokára megnyíratjuk és talán akkor leáll a kaparással, ásással.
SZép estét mindenkinek :-)))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reggeli futások
  2012-05-09 13:04:54, szerda
 
  Mostanában futok egy barátnőmmel, reggelente. Igaz a mai kimaradt. vannak napok, mikor nem tesz jót a futás :-)
nagyon nehezen szánom rá magam, pedig ez régen nem volt kérdéses. Ahogy telik az idő, minden másra jobban kell az idő, mint magamra. Új elhatározás....magamra minden nap legyen 1-2 óra,!
Jó dolog ám!
Reggelente az a 20-30 perc mozgás teljesen felüdít. És a reggeli biciklizés is, hiszen a gyerkőcökkel bevezettük újra a bicós suliba járást. Persze, hogy kísérem őket. Sokszor hazafelé is...hiszen annyi rossz dolog történik a világban.
Hihetetlen milyen stram gyerekek váltak belőlük. A sok úszás, bicikli, görkorizás, szaladgálás... és olyan gyorsan nőnek. Bár amikor alszanak, még mindig azt a kis pici arcocskájukat látom magam előtt, amikor még szinte beszélni sem tudtak :-)
Szóval arra gondoltam, lássák az anyjuk milyen sport szerető még most is, nehogy később azt mondják, anyu sem sportolt ennyi idős korában :-))))
Meg hát, az az igazság, hogy a szívnek nagyon jót tesz, és a ki8s lelkemnek is.
Hát mindenkit buzdítok, ha nem is futásra, de egy jó sétára minden nap, ami fitten tartja szervezetünket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy lehetőség, amiről mindenkinek tudnia kell!!!
  2012-05-07 13:10:34, hétfő
 
  Keresgélek, mindig keresgélem a lehetőségeket, a jó dolgokat, amivel gyarapodhat az ember.
Hát nosza én rátaláltam egy olyan ötletre, amiben van realitás. És szinte semmit sem kell tenned. Lassan hozzászoktam az internetes vásárláshoz is, akkor miért ne? Az, hogy elküldjem néhány embernek a linket, ahol megtudhat fontos információkat,lehetőségeket. Nem erőltetem, hiszen mindenki maga dönti el mit kezd magával, a szabadidejével, és hogy hisz-e a passzív keresetben, amikoris szinte semmit nem kell csinálni, és kereseti lehetőség van benne.
Nem mlm, nem ökonet, amway...stb. ki tudja mi mindent ki próbált már az ember lánya. Valamiért vonzott ez a dolog engem. Nézd meg, téged érdekel? Csak infók....
http://veresegyhaz.gazdasagiklubja.hu/GK000006
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csúcs hétvége
  2012-05-06 21:35:35, vasárnap
 
  Szuperül telt a hétvége. Monának névnapja volt. Róla szólt szinte a péntek , szombat és a vasárnap egy része is :-) Szerintem jól érezte magát!
Jó idő, kertészkedés, kinti vacsorák, együtt a család, bicikli túra a sulival péntek délután, fagyizások, virágok...és ami nagyon jó, hogy végre tudunk rendesen locsolni. Nem szárad ki a fű. :-)
igaz macerás volt és lesz is vele macera még, de nagyon örültem,hogy ezt így meg lehetett oldani.
Tegnap 2 és fél órán át locsoltunk, minden tocsogott. Össze is szedték magukat a növények. Reggel sem feledkeztem meg róluk, és most este is kaptak egy kicsit. Reggel újra ezzel kezdem a napot, de lehet hogy jön egy barátnőm és futunk is közben egy nagy kört, csak a mozgás kedvéért. Imádom azt a csajt! Nagyon jó fej. Sokszor magamat látom benne, olyan mint én :-) kis vidámság, tett vágy és bátorság .-) De hiszen milyen is lenne, hiszen így jó élni!
Most korán kerültünk ágyba, de nagyon jó,mert sokat ma. No jó, én azért tengtem is egy kicsit, de vasárnap végére mindig elfáradok.
Holnap új hét, és teljes hét. indul a gyakorlás, az úszás pótlások, készülés a dolgozatokra....lesz mit csinálni! Hát akkor alvás és újult erővel vetjük bele magunkat a következő hétbe :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beindul a nagyüzem :-)
  2012-05-02 09:59:05, szerda
 
  Ismét normális kerékvágásban mennek a dolgok. A gyerkőcök iskolában. Remélem már nem jön több vírus felénk. Ma sóska lesz az ebéd karalábé levessel. A sóskához pedig töltött krumpli. A gyerekek imádják vele. Még Anikó "néni"-nél láttam, és Peti mondta, hogy nagyon finom így. kipróbáltam, és bevált. Szerintem így minden gyerek megenné :-)
A karalábé leves, meg egy új kedvenc nálunk. Sok teendő mellett ez egy gyors ebéd, csak a töltött krumpli macerásabb, de megéri :-)
Jól sikerült a május elseje . Először voltunk itt együtt közösen a pályán. Jó volt, a gyerekeket pont nem láttam :-( népi táncoltak, mert utánuk már egyből mi jöttünk Orsival,de délután mindent bepótoltunk. Fagyizás, séta Vácon, görkorizás, csillám tetkó, arcfestés, üdítők...műsorok. Igazi majális. Kár hogy a hotdog , a virsli mustárral, már nem olyan "majálisos" kaja. RÉgen szinte csak az volt, meg sör. mindenki imádta. igaz nekem nagyon nem tudnának vele mit kezdeni...de azt is megoldanám, mint minden mást :-)
Szóval jól sikerült. Itthon még egy gyros vacsora a teraszon, és olyan gyorsan elaludtak. Angyalok voltak. Igazi angyalkák. Robika annyira elfáradt, hogy este már csak sírt. Néha, mikor nagyon sok inger éri egy nap, valahogy olyan mintha nem tudná feldolgozni. Csak sír és nem tudja megmondani hogy miért. DE vacsira már lenyugodott és hatalmasakat nevettünk, hiszen a jókedvről Apa gondoskodott. Igazi családi nap volt, ami mindenkit feltöltött és kellemesen kifárasztott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoszú hétvége???
  2012-05-01 11:42:54, kedd
 
  Milyen gyorsan elszaladt ez a pár nap. Lassan indulunk a majálisra mi is
a gyerekekkel. Nép táncolnak :-) a kis angyalkák. Segítettek nekem ma takarítani.
A fiam a csempét és a tükröket takarította le mindenhol. Hát nem egy angyal?
Átvettük a környezetet, mert írtak a többiek, bár már én is láttam ,hogy témazárás lesz.
Remélem segítettem neki ezzel. Most még átnézzük a holnapi leckéket, hiszen nem volt suliban. Kimaradt neki sok minden, és mikor nem az órán veszi át az anyagot, nehezebben érti meg. Hát nem is csoda, nekem valahogy mindig máshogy jöttek ezek a dolgok. Én az ésszerűség szerint tanultam a matekot. Még most is imádom minden cseppecskéjét :-)
Az irodalom jól megy, szereti, a nyelvtannal sincs sok gond, de ott is témazárásnál tartanak, így azt is át kell még egyszer nézni. Remélem nem holnap írja meg, lesz egy kis idő még rákészülni. Fogalmazásból is írtak. attól kicsit tartok. Ha akarja és tatszik neki a téma, csodákat ír, de ha épp olyan kedvében van, csak ül fölötte, vagy összedobja. Próbálok kedvet csinálni neki ezekhez a dolgokhoz, de az ő kis, fiú lelkét nehéz néha ésszerűen irányíttatni.
Nagyon szép idő van. Tegnap már volt rá idő, hogy kinn a hintaágyban ejtőzzek egy sort. Imádom, és hátul ebédeltünk. Nagyon csodás volt az idő. Meleg volt, de lengedezett egy szellőcske, és mégis árnyékban voltunk. Macera kipakolni oda, de ha a gyerekek segítenek, minden könnyebb, hiszen már olyan nagyok. Ha belegondolok, hogy ennyi idősen már én takarítottam szinte az egész lakást otthon....ők meg csak néha a töredékét, amiket kérek, de akkor is. Ügyesek na! Ma már 2x megy a mosógép. Tegnap is 2x ment. Hihetetlen, mindig van mit mosni. Az ágynemű szellőztetésen is túl vagyunk. Ismét jöhet a tanulás után talán egy fél óra pihi. most olvas a drágám. SZegénykém, egy szót sem szól, hogy tanulni kell, pedig nem szoktunk "hétvégén" sosem. De most megígértem, ha jók lesznek, megint fagyizunk. Gyarmaton is fagyiztunk, kelyheztünk. Még talán sosem ettek 2-3 gömböt, ráadásul kehelyben. Szóval ma is beígértem :-) Na meg a csillám tetkót, és a lufit, meg mindent mi ilyenkor jár egy gyereknek. Hiszen a majális annyira jó dolog. Ráadásul fel is lépnek :-) Utána mi is , Orsival. Remélem lesz aki játszik velünk. Lehet valami érdekesebb ajándékot kellene már kitalálnunk. Szóval ez a nap zárja a hosszú pihenést. Csodálatos idő van, ha csak pár napig is, feltöltődünk energiával. Ma még szalonnasütést tervezgetek, majd meglátjuk hogy lesz :-) Holnap meg úszás. van mindig valami izgi :-)
SZóval mikor megérkezik ez a jó idő, mindig jó valamit csinálni. Szerintem ma görizés is lesz, az sem baj, ha csak az utcában, ők azt is élvezik. Azt hiszem lassan, de biztosan sikerül velük megértetni, megszeretettni az egyszerű boldogságot, és elégedettséget. Sokan ezt elfelejtik megélni, és én is majdnem beleestem ebbe a mókuskerékbe, hogy sosem elég semmi. nem tud tartós boldogságot okozni semmi, aztán rájöttem, hogyan leszek ismét felhőtlenül boldog. Persze van ennek is ára, de mindenki eldöntheti magának mi a jobb.
Mit szeretne. Szép napot!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 29
  • e Hét: 161
  • e Hónap: 956
  • e Év: 956
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.