Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A Da Vinci kód 163.
  2012-05-30 18:06:36, szerda
 
  Hatvanegyedik fejezet

Princess Sophie.
Sophie ürességet érzett, miközben a távozó Teabing mankóinak kopogását hallgatta a folyosóról. Kábán fordult szembe Langdonnal az elhagyatott bálteremben. A férfi már előre rázta a fejét, mintha olvasott volna a gondolataiban.
- Nem, Sophie - suttogta, és bátorító pillantást vetett rá. - Nekem is megfordult ugyanez a fejemben, amikor megtudtam, hogy a nagyapja a rend tagja, és maga elmondta, hogy el akarta mesélni magának a családja titkát. - Langdon kis időre elhallgatott. - De a Sauniére nem Meroving név.
Sophie maga sem tudta, hogy megkönnyebbülést érez-e vagy csalódottságot. Langdon korábban futólag feltett neki néhány szokatlan kérdést az anyja leánykori nevéről. Chauvel. Most már értette.
- És a Chauvel? - kérdezte szorongva. Langdon ismét megrázta a fejét.
- Sajnálom. Tudom, hogy ez választ adhatott volna néhány kérdésre. A Merovingoknak csak két ága maradt fenn. Az ő családi nevük Plantard és Saint-Clair. Mindkét család elvonultan él, valószínűleg a rend védelme alatt.
Sophie némán elismételte magában a neveket, aztán ő is megrázta a fejét. Senki nem volt a családjában, akit Plantard-nak vagy Saint-Clairnek hívtak volna. Ólmos fáradtság tört rá. Rájött, hogy semmivel sincs közelebb az igazsághoz, amelyet a nagyapja fel akart fedni előtte, mint a Louvre-ban volt. Sophie azt kívánta, bárcsak szóba se hozta volna a családját a nagyapja ma délután. Régi sebeket tépett föl vele, amelyek ma ugyanolyan fájdalmasak, mint régen. Meghaltak, Sophie. Nem jönnek vissza. Eszébe jutott az anyja, aki esténként altatódalokat énekelt neki, az apja, aki a nyakában lovagoltatta, a nagyanyja és az öccse, ahogy rámosolygott ragyogó zöld szemével. Mindez nincs többé. Csak a nagyapja maradt meg neki.
És most ő is meghalt. Egyedül vagyok.
Sophie némán visszafordult az Utolsó vacsorához, és figyelmesen nézte Mária Magdolna vörös haját és szelíd tekintetét. Volt valami az asszony arckifejezésében, amely egy szeretett lény elvesztéséről mesélt. Sophie mélyen át-érezte.
- Robert? - szólalt meg halkan.
Langdon közelebb lépett.
- Tudom, hogy Leigh szerint a Grál története lépten nyomon felbukkan körülöttünk, de én csak ma este hallottam először.
Langdon úgy nézett rá, mintha arra készülne, hogy megnyugtatóan a vállára tegye a kezét, de aztán visszahúzódott.
- Korábban is hallotta már ezt a történetet, Sophie. Mindenki hallott már róla. Csak nem ismerjük föl, amikor halljuk.
- Nem értem.
- A Grál története mindenütt ott van, csak elrejtve. Amikor az egyház megtiltotta a kiközösített Mária Magdolna emlegetését, a históriája és jelentős szerepe titkosabb csatornákba terelődött... metaforákban és szimbólumokban beszéltek róla.
- Hát persze. A művészetben.
Langdon az Utolsó vacsorára mutatott.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Dal
  2012-05-30 08:03:54, szerda
 
  Igaz, a japán cunami okán íródott a dal, ami nem tegnap volt, a de ....
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis szójáték
  2012-05-29 10:09:21, kedd
 
  Miben hasonlít a hegyi pásztor és a sziklamászó?
Mindkettő marhára vigyáz a hegyen.
**

Mi lesz az ólomkatonából, ha átmegy rajta az úthenger?
Lemezlovas.

**
Miben hasonlít a láz és egy autó felrobbantása?
Mindkettő jelzés a szervezettől.

**
Ki a legvonzóbb férfi?
Mágnes Miska.

**Mi történik, ha a Mikulás karambolozik?
Szánja bánja.
**
Melyik a legnyugodtabb harci kutya?
A bambull.

**
Mi a skizofrén kedvenc filmje?
Én-ek az esőben.

**
Hogy hívják István király parton kísértő szellemét?
Party Vajkrém.

**
Hogy nevezik azt, amikor valakiért tűzbe teszed a kezed?
Értesülés.

**
Mi lesz a sárkányból, ha elrontja a gyomrát?
Tűzhányó.

**
Mi különbség a fizetés és az alagút között?
Az alagutat fúrjak, a fizetést faragják.
Az alagútból ki lehet jönni, a fizetésből nem.

**
Ki az? Kocsmában ül és se keze, se lába, se feje?
Törzsvendég.

**
Hogyan köszön a sebész?
Kezét csonkolom.
**
Hogyan köszön el a nőgyógyász ?
majd benézek még...

**
Ki mondta először:" Asszony kell a házba"?
Kőmíves Kelemen.

**

Mit csináljon a föld nélküli paraszt?
Vessen magára!

**

Hogyan kezdődik a kannibál kupadöntő?
Csak kóstolgatják egymást a csapatok*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 162.
  2012-05-28 19:06:33, hétfő
 
  Sophie várt egy pillanatig, amíg Teabing összeszedte magát. Még mindig sok mindent nem értett a nagyapjával kapcsolatban.
- A rend tagjai - szólalt meg végül - ennyi év óta vállalják a Sangreal-dokumentumok és Mária Magdolna sírjának védelmezését?
- Igen, de a testvériségnek van egy másik, még fontosabb kötelessége is: védelmezni magát a vérvonalat. Krisztus leszármazottai állandó veszélyben forogtak. A korai egyház attól félt, hogy ha megengedik a család növekedését, akkor Jézus és Magdolna titka előbb-utóbb napfényre kerül, amely a katolikus dogma alapjainak romba döntésével fenyegetett. Mert a dogma szerint az isteni Messiás soha nem nősült meg és nem érintkezett szexuálisan nőkkel. - Teabing szünetet tartott. - Azonban Krisztus leszármazottai csöndesen, rejtőzködve tovább éltek Franciaországban, mígnem az 5. században egy merész lépéssel francia királyi vérrel keresztezték a vérvonalat, és létrejött a Meroving-ház néven ismert uralkodóház.
Ez meglepetésként érte Sophie-t. A Merovingokról minden francia diák tanul az iskolában.
- A Meroving-házat Párizsban alapították.
- Igen. Ez az egyik oka annak, hogy a Grál-legenda ilyen gazdag Franciaországban. A Vatikán számos itteni Grál-kutató missziója valójában titkon arra irányult, hogy kiiktassák a királyi vérvonal hordozóit. Hallott már Dagobert királyról?
Sophie halványan emlékezett a névre valami iskolai óráról.
- Dagobert volt az a Meroving király, igaz, akinek álmában kiszúrták a szemét?
- Úgy van. A Vatikán orgyilkosai tették, együttműködve Kis Pipinnel. A 7. század végén. Dagobert meggyilkolásával majdnem sikerült kiiktatni a Meroving-házat. Szerencsére Dagobert fia, Sigisbert titokban elmenekült, és továbbvitte a vérvonalat, amelyből később Godefroi de Bouillon is származott. Ő volt a Sion-rend megalapítója.
- Ugyanaz az ember - mondta Langdon -, aki elrendelte, hogy a templomos lovagok keressék meg a Sangreal-dokumentumokat Salamon temploma alatt, és így bizonyíthatóvá váljon, hogy a Merovingok Jézus Krisztus leszármazottai.
Teabing bólintott, és hatalmasat sóhajtott.
- A modern Sion-rendnek nagy jelentőségű küldetése van. És háromszoros feladata. A testvériségnek kell védelmeznie a Sangreal-dokumentumokat. Nekik kell védelmezniük Mária Magdolna sírját. És természetesen nekik kell óvniuk és védelmezniük Krisztus vérvonalát. A királyi Meroving-ház ama néhány tagját, akinek a mi korunkig sikerült fennmaradnia.
A szavak visszhangoztak a hatalmas térben, és Sophie különös vibrálást érzett, mintha csak a csontjaiban tudatosulna egy új igazság. Jézus leszármazottai, akik ma is élnek. Újra a nagyapja hangját hallotta suttogni a fülébe. Hercegnő, el kell mondanom neked az igazat a családodról.
Hideg borzongás járta át.
Királyi vér.
El sem tudta képzelni.
Princess Sophie.
- Sir Leigh? - A komornyik hangja szólalt meg recsegve a házitelefonból a falon, és Sophie megriadt. - Kijönne hozzám egy percre a konyhába?
Teabing megütközött a rosszkor jött alkalmatlankodáson. Odament az intercomhoz, és megnyomta a gombot. -Rémy, mint tudja, el vagyok foglalva a vendégeimmel. Ha szükségünk volna még valamire a konyhából ma este, majd kiszolgáljuk magunkat. Köszönöm, és jó éjszakát.
- Csak egy szóra, uram, mielőtt visszavonulok. Nagyon kérem.
Teabing felnyögött, és ismét megnyomta a gombot.
- De gyorsan mondja, Rémy.
- Ez belső ügy, uram, nem szeretném zavarni vele a vendégeket.
Teabing nem akart hinni a fülének.
- És nem várhat holnap reggelig?
- Nem, uram. Egy percig sem tart az egész.
Teabing a szemét forgatva nézett Langdonra és Sophie-ra.
- Néha eltűnődöm azon, hogy ki szolgál itt kit. - Újra megnyomta a gombot. - Máris ott vagyok, Rémy. És ha már úgyis megyek, ne vigyek önnek valamit?
- Csak szabadítson fel a nyomás alól, uram.
- Rémy, tisztában van vele, hogy egyedül a steak au poivre miatt tartom meg magam mellett?
- Már említette, uram. Már említette.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Jó volt nagyon
  2012-05-28 18:31:26, hétfő
 
  ez az egész Pünkösd.
Elutaztunk a lányokkal Kalocsára. Tornára. Szupi volt, csak kicsit fárasztó.
Hihetetlen élmény volt a döntőket megnézni a legidősebbeknél. Az eredményhirdetésnél pedig az a rengeteg kisebb-nagyobb gyerek, ahogy ült a sportcsarnok küzdőterén, és a eredmények hirdetésénél kijött átvenni az érmeket (a dobogós csapatok), az okleveleket (a nem dobogós csapatok) és a különdíjasok, fantasztikus volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 161.
  2012-05-23 21:06:35, szerda
 
  Jézus Krisztusnak családfája van?
- Úgy bizony. Ez a Sangreal-dokumentumok egyik sarokköve. Krisztus korai leszármazottainak teljes genealógiája.
- De mire jó Krisztus vérvonalának dokumentált genealógiája? - kérdezte Sophie. - Ez nem bizonyíték. A történészek bizonyára nem tudják megerősíteni a hitelességét.
Teabing felkacagott.
- Ugyanúgy, ahogy a Biblia hitelességét sem.
- Vagyis?
- Vagyis a történelmet mindig a győztesek írják. Amikor két kultúra megütközik, a vesztes megsemmisül, és a győztes írja meg a történelemkönyveket. Amelyekben persze a saját ügyét ünnepli, az ellenfelét pedig becsmérli. Ahogy Napóleon mondta: ,,A történelem nem más, mint egyezményes mese." - Teabing elmosolyodott. - A történelem, természeténél fogva, mindig egyoldalú beszámoló.
Sophie ezt még sohasem gondolta így végig.
- A Sangreal-dokumentumok egyszerűen csak Krisztus történetének másik oldalát mondják el. Végül is pusztán hit és személyes megközelítés kérdése, hogy ki melyik oldalra áll, de legalább az információ megőrződött. A Sangreal-dokumentumok oldalak tízezrein tartalmazzák az adatokat. A szemtanúk beszámolói a Sangreal-kincsről azt állítják, hogy négy hatalmas ládát töltött meg az anyag. Azokban a ládákban őrizték ,,a legtisztább iratok" néven tisztelt dokumentumokat: több ezer oldalnyi, Constantinus ideje előtt keletkezett, hamisítatlan szöveget, amelyet Krisztus első követői jegyeztek le, akik igaz emberként, tanítóként és prófétaként tekintettek rá. A híresztelések szerint a kincs részét képezi a legendás Q-dokumentum is, egy kézirat, amelyről még a Vatikán is elismeri, hogy valószínű a létezése. Állítólag Jézus tanításait tartalmazza, saját kezűleg lejegyezve.
- Ezt Krisztus maga írta?
- Persze - felelte Teabing. - Miért ne vezethetett volna krónikát Jézus a saját működéséről? A legtöbben így jártak el abban az időben. Egy másik lehetséges és robbanó erejű kincsnek vélik a Magdolna-naplók elnevezésű kéziratot, amelyben Mária Magdolna személyesen számol be Krisztussal való kapcsolatáról, a keresztre feszítésről, majd franciaországi életéről.
Sophie sokáig hallgatott.
- És ez a négy láda dokumentum volt az a kincs, amelyet megtaláltak a templomos lovagok Salamon szentélyének romjai alatt?
- Pontosan. Ezek az iratok tették olyan hatalmassá a lovagokat. Ezeket a dokumentumokat keresték a Grál-vadászok a történelem kezdete óta.
- De azt mondta, hogy a Szent Grál maga Mária Magdolna. Ha az emberek dokumentumok után kutatnak, akkor miért mondják azt, hogy a Szent Grált keresik?
Teabing ellágyult arckifejezéssel nézegette Sophie-t.
- Mert a Szent Grál rejtekhelyén van egy szarkofág is.
Odakint felüvöltött a szél a fák között.
Teabing most sokkal halkabban beszélt.
- A Szent Grál keresése szó szerint arra irányul, hogy letérdelhessenek Mária Magdolna földi maradványai előtt. Hogy imádkozhassanak a kiközösített, elveszett szent nőiség lába előtt.
Sophie-t hirtelen ámulat fogta el.
- A Szent Grál rejtekhelye valójában... egy sír?
Teabing barna szeme bepárásodott.
- Igen. Egy sír, amely Mária Magdolna testét és az élete igaz történetét elbeszélő dokumentumokat tartalmazza. A Szent Grál keresése lényegében mindig Magdolna keresését jelentette. A megbélyegzett királynőét, akit együtt temettek el a bizonyítékokkal, amelyek alátámasztják a családja jogos hatalmi igényeit.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Meghatározhatatlan
  2012-05-23 09:41:31, szerda
 
  volt az az érzés, amit a lenti fotó megpillantásakor hatalmába kerített.
Számomra a feltétlen bizalom, a határtalan szeretet, megnyugvás sugárzik erről a két emberről.
Mindaz, ami a mi "civilizált", rohanó és embertelen életünkből eltűnni látszik....
Az, ami a legfontosabb kellene, hogy legyen... de nem az... mert a pénz az úr.... és azt hajkurássza mindenki több-kevesebb sikerrel. Mintha a valódi értékekről teljesen megfeledkeznénk...
Elkeserít.... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 160.
  2012-05-22 22:22:04, kedd
 
  Sophie Langdonra pillantott, aki bólintott.
- Sophie, mindezt komoly történelmi adatok támasztják alá.
- Elismerem - mondta Teabing -, hogy ezek az állítások rettenetesen hangzanak, de meg kell értenie az egyház erős indítékait, amelyek erre a hamisításra késztették. Nem élték volna túl, ha napvilágra kerül az igazság a leszármazottakról. Jézus gyermeke aláásta volna Krisztus istenségének meghatározó eszméjét, s ebből következően a keresztény egyházat, amely önmagát kiáltotta ki az egyedüli közvetítőnek, amin keresztül Isten megközelíthető, és bebocsátás nyerhető a mennyek országába.
- Az ötszirmú rózsa - mondta Sophie hirtelen odamutatva Teabing egyik könyvének gerincére. Pontosan ugyanaz a forma, mint.a rózsafa ládikán.
Teabing Langdonra nézett és elvigyorodott.
- Jó szeme van. - Visszafordult Sophie-hoz. - Ez a Sion-rend szimbóluma a Grálra. Mária Magdolnára. Mivel a nevét tiltottá tette az egyház, számos titkos álnéven kezdték el emlegetni: a Kehely, a Szent Grál, a Rózsa. - Teabing szünetet tartott. - A Rózsa Vénusz ötágú csillagához és az irányt mutató szélrózsához kötődik.
- Apropó, a rózsa szó azonos a latinban, az angolban, a franciában, a németben, és számos más nyelvben - jegyezte meg Langdon.
Sophie kíváncsi pillantást vetett rá, de Teabing már visz-sza is vette a szót.
- A rózsa mindig is kitüntetett szimbóluma volt a női szexualitásnak. A primitív istennőkultuszokban a rózsa öt szirma a nő életútjának öt állomását jelképezte: a születést, a menstruációt, az anyaságot, a menopauzát és a halált. A modern időkben a virágzó rózsa még látványosabban kapcsolódik a nőiséghez. - Teabing itt Robertre pillantott. - Talán a szimbólumkutatónk jobban el tudná magyarázni... Langdon habozott. Túl sokáig.
- Ó, egek! - tört ki Teabing. - Hogy ezek az amerikaiak milyen prűdek! Robert most azon vívódik, hogy a virágzó rózsa a női genitáliára emlékeztet, a virágok virágára, amelyen át az ember a világra jön. Ha látott már valaha Georgia O'Keeffe-festményt, akkor pontosan tudja, hogy miről beszélek.
- A lényeg - mondta Langdon a könyvespolc felé mutatva -, hogy ezek a könyvek mind ugyanazt a történelmi feltevést támasztják alá.
- Hogy Jézus apa volt - mondta Sophie még mindig bizonytalanul.
- Igen - felelte Teabing. - És hogy Mária Magdolna méhe fogadta be a királyi leszármazottat. A Sion-rend mind a mai napig istennőként, a Szent Grálként, a Rózsaként és Isteni Anyaként tiszteli Mária Magdolnát.
Sophie-nak újra eszébe villant a barlangi szertartás.
- A rend szerint - folytatta Teabing - Mária Magdolna állapotos volt a keresztre feszítés idején. Krisztus meg nem született magzatának biztonsága érdekében Magdolnának nem volt más választása, mint elmenekülni a Szentföldről. Jézus megbízható nagybátyja, Arimatheai József segítségével Mária Magdolna titokban Franciaországba utazott, amelyet akkoriban Galliának neveztek. Itt biztonságos menedékre lelt a zsidó közösségen belül. Itt, francia földön adott életet egy kislánynak, aki a Sára nevet kapta.
Sophie felkapta a fejét.
- Még a gyermek nevét is tudják?
- Ez a legkevesebb. Zsidó támogatóik aprólékosan dokumentálták Magdolna és Sára életét. Ne felejtse el, hogy Magdolna gyermeke a zsidó királyok, Dávid és Salamon leszármazottja volt. Ez okból a franciaországi zsidók királyi fenségnek tekintették Magdolnát, és a királyok vérvonalának továbbvivőjeként tisztelték. A korszak számos tudósa örökítette meg Mária Magdolna francia földön töltött napjait, ideértve Sára születését és a rá következő családfát. Sophie elképedt.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
A Da Vinci kód 159.
  2012-05-21 21:30:06, hétfő
 
  Hatvanadik fejezet

Sangreal... Sang Real... San Greal... királyi vér... Szent Grál.

Minden összekapcsolódott.

A Szent Grál Mária Magdolna... Jézus Krisztus királyi vérből származó utódjának anyja. Sophie-t a bizonytalanság új hulláma öntötte el, ahogy ott állt a bálterem csendjében, Robert Langdonra szögezve a tekintetét. Minél több mozaikdarabot rakott ki elé ma este Langdon és Teabing, annál váratlanabb képet mutatott az ábra.
- Amint látja, drágám - mondta Teabing, és bicegve elindult az egyik könyvespolc felé -, nem Leonardo volt az egyetlen, aki megpróbálta közölni a világgal az igazságot a Szent Grálról.- Jézus Krisztus királyi vérvonaláról kimerítő krónikákat írtak a történészek. - Végigfuttatta az ujját a sok tucat könyv gerincén.
Sophie félrebillentette a fejét, és elolvasta a címeket:

A TEMPLOMOSOK TITKA
Krisztus valódi személyazonosságának őrei

NŐ, ALABÁSTROMKORSÓVAL
Mária Magdolna és a Szent Grál

AZ EVANGÉLIUMOK ISTENNŐJE
A szent nőiség visszaperlése

- Ez itt talán a legismertebb kötet - mondta Teabing leemelve egy kopott, keményfedelű könyvet a polcról, és odanyújtva Sophie-nak.
Ez állt a borítóján:
SZENT VÉR, SZENT GRÁL
A világszerte ünnepelt bestseller
Sophie felkapta a fejét.
- Világhíres bestseller? Soha nem hallottam róla.
- Nagyon fiatal volt, amikor megjelent. De elég nagy port vert az ezerkilencszáznyolcvanas években. Az én ízlésem szerint a szerzők kétes engedményeket tesznek a hitnek elemzésük során, de a kiindulásuk kellőképp megalapozott, és mindenképpen a javukra írandó, hogy végre tudatosították a közvéleményben Krisztus származásának jelentőségét.
- Mi volt az egyházi reakció a könyvre?
- Természetesen dühöngtek. De ez várható volt. Végül is ez az a titok, amelyet a Vatikán a 4. század óta próbál eltemetni. Részben ezért indultak a keresztes hadjáratok. Az informiációk összegyűjtéséért és megsemmisítéséért. Az a fenyegetés, amelyet Mária Magdolna jelentett a korai keresztény vezetőkre, rendkívüli veszélyeket hordozott. Nem elég, hogy Magdolna volt az a nő, akit Jézus az egyháza megalapítójának jelölt ki, de puszta létével is bizonyíték volt arra, hogy az egyház újonnan megalkotott istensége halandó utódot nemzett. Az egyház védekezésül szajha hírét keltette, és elásta a bizonyítékokat a Krisztussal kötött házasságára, így verve vissza minden esetleges hivatkozást, hogy Krisztus halandó próféta volt és élő leszármazottai vannak.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Ma megint volt
  2012-05-21 21:16:17, hétfő
 
  torna. Két hete elmaradt. Ugyan elszámolást kellett volna javítani, de annyira későn kaptam meg a levelet, hogy munka után lett volna rá cirka 3 óra, ami záradékolásra, másolásra, nyomtatásra, hitelesítésre, összesítő írására közel, s távol nem lett volna elég a kb 50-60 számlára.
De kaptam haladékot! Nagyon örültem neki, így nem kell görcsölnöm, nyugodtan össze tudom pakolni az egészet.
Így aztán eljutottam megint tornára. Beszélgettem a tanárnővel a végén, aztán megbeszéltük, hogy amíg nincs körülöttem minden rendben, addig "mozgáskorlátozott" leszek úgy is. De nagyon jól esett újfent. Reggelente gyalog járok dolgozni, az is sokat jelent, de a sok ülés még mindig több, mint a mozgás. Irodai munka átka.
Elég sok minden összejött, így kissé megviselt vagyok. A lányok is rengeteg időt lefoglalnak. Tegnap is a kisebbel fél 8-kor már útra keltünk, és fél 4 után értünk haza. Szombaton se volt jobb a helyzet, a két gyereknek négy mérkőzés 2 helyszínen, és még véletlenül se egymás után.Így aztán nagy pihenés nem volt ezen a hétvégén sem.
Asszem ma nem nagyon kell ringatni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 4971
  • e Év: 10867
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.