Regisztráció  Belépés
relisisi.blog.xfree.hu
"A szeretet,amely veget er,csak a szeretet arnyeka. Az igazi szeretet kezdet es veg nelkuli." /Hazrat Inayat Khan/ Braun Annamaria
1957.10.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szabó Zoltán-Krisztián, neked irtam
  2012-05-22 09:18:07, kedd
 
  Link  
 
2 komment , kategória:  Vers  
Köszönöm Ditke
  2012-05-10 18:03:11, csütörtök
 
  Ez uton szeretnék megköszöni, ujra és ujra, a barátságodat kedves Ditke.

Ez kaptam és egy szép képet is.

"""Drága Annamari, tudom fájdalmas neked ez a napod, de azért szeretettel köszöntelek téged anyák napján, és Kitartás, bizzál még hogy jön valami jó is még a sok keserv után.. ölellek, ditke"""

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Koleszterin-korunk mumusa
  2012-05-06 07:49:36, vasárnap
 
  KORUNK MUMUSA A KOLESZTERIN!!!

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ha ez a "gépzsír" nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet.
Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok öregapját: a koleszterint!

A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.

Kétfajta - a köznyelv által jónak és rossznak - nevezett koleszterin létezik. Tudományosan ezt HDL és LDL koleszterinnek hívják.

Miből lesz a HDL és az LDL koleszterin?

Májadnak olajokra, zsírokra van szüksége ahhoz, hogy ezt a kiváló minőségű kenőanyagot megtermelje.
Ha megkapja a jó alapanyagot, azaz rendszeresen fogyasztasz pl.olajos magvakat, előállítja érrendszerednek a HDL -t a jó koleszterint. (nagy sűrűségű lipoprotein)
Ez védi érfaladat és így sokáig boldogan élhetsz.


Ha azonban hőkezelt olajokat, zsírokat fogyasztasz, pl. zsírban, olajban sült ételeket eszel rendszeresen, akkor baj van. Ilyenkor a májad tökéletlen végterméket állít elő, ez az LDL a rossz koleszterin. (alacsony sűrűségű lipoprotein)
Az LDL koleszterin annak az érfalra rakódó nyálkának az egyik fő alkotóeleme, amely ahelyett, hogy védené az érfalat, rárakodik, és érelzáródást okoz! Növeli a szívroham esélyét,
illetve emeli a vérnyomást.

Vagyis a
HDL-LDL
koleszterin arányod azon múlik,hogy mivel táplálkozol.

Ha javítani akarsz a HDL-LDL koleszterin arányodon, oda kell figyelned táplálkozásodra.


Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket
(minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát!

Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!

Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb.
Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet tartani.Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

A TITOKZATOS KOLESZTERINBAJNOK...

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt liliomfélék családjába tartozó növényt.
Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták vértisztítóként, szíverősítőként.
Jól alkalmazható megfázások ellen, de mégis most a koleszterin javító hatását emelném ki a vöröshagymának.

Még miért jó ez Neked?
A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést - sütve, főzve is -, elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti!

Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező, bár erre a lila fajta a megfelelőbb.

Hogyan edd?
- Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A nyers fogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél?
- a kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád?
- ha koleszterin csökkentés a célod, legalább 2 hónapig végezd!


Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt tanácsolja dr. Bieler.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben - javasolja dr. Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

+1 ötlet:
az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit.
Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!
Ui.: hagymaszag ellen zárd az étkezésedet szegfűszeg vagy édesköménymag rágásával, utóbbi kiváló erjedésgátló is egyben.
 
 
1 komment , kategória:  Egészséges életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 54 db bejegyzés
Összes: 6493 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 2070
  • e Hónap: 19075
  • e Év: 82434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.