Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
- Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/137 oldal   Bejegyzések száma: 1360 
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA a HŐSÉGBEN!
  2012-06-30 11:01:02, szombat
 
  HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOKAT :)
REMÉLEM EL TUDTOK MENNI VÍZ MELLÉ, AHOL JOBB A HELYZET,
MERT A SZOBÁBAN NAGYON KEGYETLEN IDŐ VAN...
TOVÁBBI SZÉP NAPOT, ÉLMÉNNYEL TELI PERCEKET KÍVÁNOK!
BARÁTI ÖLELÉSEM ÉS SOK PUSZIM: Ildykó

 
 
4 komment , kategória:  -KÉPEK CSAK ÚGY...  
Napról-napra...
  2012-06-30 10:54:57, szombat
 
 
Napról-napra egyre egészségesebb vagyok.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Egy pohár tej
  2012-06-30 10:52:24, szombat
 
 
Valamikor egy fiúcska házról házra járva kereste meg a tanulásához szükséges pénzt, amikor azt vette észre, hogy már csak 10 centje van, ami alighogy elég vajmi kis élelemre, mert már éhes is volt. Elhatározta, hogy a következő háznál valami ennivalót kér. Ámde elveszett a bátorsága, amikor egy szép lány nyitott neki ajtót, így étel helyett csak egy pohár vizet kért. A lány látta, hogy éhes a fiú, hozott hát neki egy pohár tejet. Lassan megitta, majd megkérdezte:
- Mivel tartozom?
- Semmivel - felelt a lány. - Anyukám úgy tanított, hogy sose hagyjuk megfizetni azt, amikor kedvesek vagyunk.
- Hát akkor tiszta szívemből köszönöm.
Amikor Howard Kelly elhagyta ezt a házat, nem csak fizikailag érezte magát erősebbnek, hanem a lassan majdnem elvesztett hitében is.
Pár év múlva a lány súlyosan megbetegedett. A helybeli orvosok tehetetlenek voltak, ezért egy nagyvárosba küldték őt, specialistákat hívtak hozzá, hogy azok foglalkozzanak ezzel a ritka betegséggel.
Konzultációra odahívták doktor Howard Kellyt is, aki amikor meghallotta a város nevét, ahonnan a beteg jött, furcsa fény gyulladt ki a szemében. Azonnal elindult a folyosón, ami a beteg szobájához vezetett. Bement, hogy megnézze őt. Azonnal megismerte. Visszament a konzultációs szobába azzal az eltökélt szándékkal, hogy erejéhez képest mindent megtesz a beteg életéért.
Ettől a naptól különös figyelmet szentelt neki. Hosszú idő elteltével megnyerte ezt a harcot. Doktor Kelly kérte, hogy a kezelésért kiállított számlát terjesszék neki elő jóváhagyásra. Ránézett a számlára, széljegyzetet írt rá, majd beküldte a beteg szobájába. A hölgy félt belenézni. Tudta, hogy a költségeket egész életén át fizetheti, végül mégis csak kinyitotta... Szeme a számla szélén levő megjegyzésre tévedt.
Ezt olvasta: "teljes egészében megfizetve egy pohár tejjel". Aláírás : doktor Howard Kelly. Örömkönnyek lepték el az arcát és hálás szívvel imádkozott: "Köszönöm Neked Istenem! Terjedjen továbbra is szereteted az emberi szíveken és kezeken keresztül!"
Így szól egy közmondás: A vízbe dobott kenyér visszatér.
Egy szerető tett, amit ma cselekszel, hasznára válhat nemcsak magadnak, hanem másnak is, akit szeretsz, pontosan akkor, amikor nem is sejted.
Ha nem is kapnád vissza a szeretetnek ezt a megnyilvánulását, még mindig hozzájárulhat ahhoz, hogy a Földön jólét legyen. Vajon nem ez a célja az életnek?

 
 
0 komment , kategória:  ~Mesék és Történetek!  
Konfliktuskezelés: Szembenézni valakivel szeretetben
  2012-06-30 10:50:48, szombat
 
 
Konfliktuskezelés: Szembenézni valakivel szeretetben

,,Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek." (Efézus 4:26-27)

,,Ha megharagszol, ne engedd, hogy a haragod bűnbe vigyen, és ne maradj haragos egész nap. Ne adj esélyt az ördögnek." (Efézus 4:26-27 - GN fordítás)


A konfliktus megtörténik. Nem lehet elkerülni.

Mikor a konfliktus jön, azonnal, szemtől-szemben kezelni kell, nem szabad engedni, hogy elmérgesedjen. Óriási hiba, ha azt gondolod: ,,Figyelmen kívül hagyom, remélem, majd elmúlik."

A konfliktus figyelmen kívül hagyása nem küszöböli ki magát a konfliktust. Pál apostol azt mondja: ,,Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek." (Efézus 4:26-27)

Ez a vers magában foglalja, hogy van harag, amely bűnre vezet, és van amelyik nem. Van helyes útja, hogy haragudj, és van helytelen útja is.

Hogyan tudod megkülönböztetni?

A harag rossz fajtája az, amelyik nem párolog el gyorsan. Az a harag, amit nem kezelnek, neheztelésbe, sértődésbe és keserűségbe fordul. A keserűség mindig bűn. A sértődés mindig bűn. Ezek az érzelmek mindig rosszak.

Hogyan kezelhetem a konfliktust gyorsan? A konfliktus megoldásának módja a szembesítés. Ha meg akarod oldani a konfliktust, akkor konfrontálódnod kell.
Mindazonáltal nem kell haraggal tennünk ezt. Tény, hogy nem szabadna konfrontálódni haraggal. Szeretettel menni a másik személyhez, és az ,,igazságot szólni szeretettel", ez rögtön kezeli a problémát.

A Biblia három szabályt ad a konfrontációra: "legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra." (Jakab 1:19)

Ha az első kettőt megteszed, a harmadik jön magától. Ha gyors vagy a hallásra és lassú a szólásra, akkor lassú leszel a haragra is, nem fogsz könnyen megharagudni.

Beszéljünk róla:

Milyen érzéseid vannak, mikor tudod, hogy valakivel szembe kell nézned, konfrontálódnod kell? Mit gondolsz, miért érzel így?
Hiszed-e, hogy Isten tud vezetni téged a konfrontációban, még akkor is, ha félelmet vagy fenyegetettséget érzel?
A Biblia azt mondja, hogy szeretettel kellene konfrontálódnunk. Mit gondolsz, hogy néz ez ki, hogyan történhet?

(Daily Hope by Rick Warren - 2012.06.23.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy átsegítesz bennünket él
  2012-06-30 10:48:58, szombat
 
 
Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy átsegítesz bennünket életünk nehéz időszakain. Emlékeztess minket, hogy odafigyeljünk másokra is, megnyugvást és támogatást nyújtva nekik.

Ámen

 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
Áhítat: KERÉKPÁROZÁS SZÉLÁRNYÉKBAN
  2012-06-30 10:48:13, szombat
 
 
Zsid 10,23-25.
23 A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. 24 Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. 25 Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.


KERÉKPÁROZÁS SZÉLÁRNYÉKBAN
Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

A kerékpározás csapatsport. Az a kerékpáros, aki a másik után megy, 30 % energiát is megtakaríthat, hogy azután a verseny vége felé mindent beleadjon. Még a "kedvtelésből" kerékpározók is élvezik, ha szép sorban másokkal együtt haladnak. Ilyenkor felváltva mennek a sor elején. A vezető kerékpáros felfogja a szelet, így a többiek számára megkönnyíti a haladást.
A káosszal, kihívásokkal, zavartsággal, félelemmel és aggodalmakkal teli élet olyan, mintha szembeszélben kerékpároznánk. Mindannyian ismerünk pillanatokat, amikor jól mennek a dolgok, mintha valami szinte húzna előre minket minden különösebb erőfeszítés nélkül, mintha egy sor közepén vagy végén mások védelmében járnánk. De ismerősek azok az idők is, amikor küzdelem, megfáradás és magányosság a határainkat feszegeti. Olyan ez, mintha szembeszéllel küszködnénk. De a Zsidókhoz írott levél szerzője arra buzdít, hogy jöjjünk össze, támogassuk és segítsük egymást küzdelmeinkben. Amikor ezt tesszük, Krisztus ott van közöttünk, és tovább segít bennünket.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy átsegítesz bennünket életünk nehéz időszakain. Emlékeztess minket, hogy odafigyeljünk másokra is, megnyugvást és támogatást nyújtva nekik. Ámen.

Minden napon keressük, kinek van segítségre szüksége, és Krisztus nevében adjuk azt meg neki.
Charles T. Beemer (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK A VESZÉLYES SPORTOT ŰZŐ ISMERŐSEINKÉRT!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEGHATÓ GONDOLAT Gabikától
  2012-06-30 10:43:33, szombat
 
 
2012-06-30 10:40:18
Drága Ildykó!

Köszönöm látogatásaidat, jókívánságaidat és a szép képeket.

Lágy szellőt hozó, szép napot!
és

Ugye alkotod a mindennapi pozitív mondatokat?
Ki is tehetnéd, tanuljunk belőle - sőt hozzá is tehetnénk.
Indítónak: Napról-napra egyre egészségesebb vagyok.
Jó egészséget Nektek!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GLORIA COPELAND: Legyél hajlandó!
  2012-06-30 10:42:13, szombat
 
 
Ha hajlandók és engedelmesek lesztek, e föld javaival éltek.
- Ésaiás 1:19

Egészséges test. Elég pénz arra, hogy kifizesd a számláidat, és ezen felül még több, hogy befektess az Evangélium munkájába. Isten szerint való házasság és boldog, egészséges gyerekek. Békesség az elmében. Isten az áldások teljességét készítette el neked.

Azonban ezek az áldások nem fognak csak úgy az öledbe hullani. Hajlandónak és engedelmesnek kell lenned, ha a legjobbat szeretnéd kapni Isten asztaláról.

Tehát legyél hajlandó!

Ne a sátánnak engedj, aki betegséget akar tenni a testedbe. Inkább arra légy készséges, hogy jól legyél! Jézus áldozata iránti tiszteletből ne fogadj el kevesebbet, mint a szent egészség.

Ne a szegénységre legyél hajlandó, hanem a szent gyarapodásra és bővölködésre. Többet ne engedd, hogy a sátán megállítsa Isten anyagi áldásainak áradását feléd.

Legyél készséges arra, hogy elfogadd Isten legjobb tervét a házasságodra és a gyermekeidre nézve. Ne elégedj meg a világ szerinti normával! Élj efölött, egy szeretettel teljes, harmonikus otthonban. Az otthonod legyen olyan, amilyennek Isten szánta.

Ne engedd meg a sátánnak, hogy nyugtalansággal helyettesítse a békességet és a zavartalan nyugalmat, amit Jézus megvásárolt számodra. Legyél hajlandó és engedelmes abban, hogy minden gondodat Őrá veted, mert Ő gondot visel rád.

Ne engedd meg, hogy megraboljanak Isten áldásaiból, amelyek azóta hozzád tartoznak, mióta hívő lettél. Legyél hajlandó arra, hogy a föld javaival élj!

Igei olvasmány: 5 Mózes 8:5-20

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtartóztathatja-e magát a szív, hogy ne legyen szabadon
  2012-06-30 10:40:53, szombat
 
 
Szombat.

Örvendező hit.

Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk.
Galáciai levél 3, 13.

Tehet-e az Isten ennél többet? Megtartóztathatja-e magát a szív, hogy ne legyen szabadon, boldogan, önként az Istené? Jöhet-e parancs vagy szenvedés, amit Istenért énekszóval ne vállalnánk? Ha igen, akkor bizonnyal hiba van a hitben. Mert minél nagyobb a hit, annál több az ilyen öröm és szabadság. Minél kisebb a hit, annál kevesebb az öröm. Lám ez a keresztyén embernek a törvény átkától, - a bűntől és haláltól - való megváltatása és szabadsága. Nem azt jelenti ez, hogy többé nincs törvény és halál. Hanem azt, hogy a törvény és halál olyan, mintha nem volna. A törvény nem tesz bűnössé, a halál fullánkját vesztette, mert a hit általmegy közöttük az igazságba, örök életbe.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uram! Igéd megnyugtat engem. Minden a javamra van.
  2012-06-30 10:40:12, szombat
 
 
Uram! Igéd megnyugtat engem. Minden a javamra van. De jó ezt tudnom, csak olykor elfelejtem. Pedig Te mindig tudod, hogy mit miért csinálsz és az miért jó nekem, miért van hasznomra. Áldalak megnyugtató, békét adó üzenetedért!

Ámen

 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
     1/137 oldal   Bejegyzések száma: 1360 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1360 db bejegyzés
e év: 15995 db bejegyzés
Összes: 104160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 962
  • e Hét: 2633
  • e Hónap: 28093
  • e Év: 1876272
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.