Belépés
fejesnemagdi.blog.xfree.hu
"Éld az életed!" "Most élj, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!" Fné Magdi
1955.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 134 
Érdekes az élet,
  2012-06-27 14:09:51, szerda
 
  Ne vedd le a szemed az ártatlanságról!
Érdekes az élet, és minden egyes tapasztalás mélyen megváltoztathatja a sorsodat. Nem olyan rég újra belelapoztam a Szeresd önmagad és készülj örömmel a következő válságra című párkapcsolati témájú könyvbe, amit évekkel ezelőtt olvastam. Nem könnyű olvasmány, mint ahogy a párkapcsolatok témája sem könnyű. Gondoltam eddig. De most, ahogy olvastam a könyvet, megálltam egy tanácsánál az írónőnek, amit magam is mindig használok, hogy tudatosan változtassam meg az érzékelésemet. Azért szeretem ezt a könyvet, mert az írónő is, mint annyi más neves spirituális tanító (pl. Eckhart Tolle, Chuck Spezzano) az "A Course in Miracles" című könyv tanításain nevelkedett, amit évekkel ezelőtt én is tanulmányoztam. Szóval az írónő éppen arról írt, hogy mire ügyeljünk mindig, még a legmélyebb válság közepette is a partnerünk észlelésével kapcsolatban. Azt tanácsolja, hogy bármilyen mély válságban vagyunk is, bármennyire megpróbáló időnként a partnerünk számunkra, soha ne vegyük le a figyelmünket a benne lévő ártatlanságról. E mellett ne felejtkezzünk el soha a saját ártatlanságunkról sem.

Gondolhatod azt, hogy ezzel a tanáccsal aztán nem sokra mész a gyakorlatban, de hidd el, nagyon is működik. Ha nem felejtkezel el a partnered ártatlanságáról, akkor szem előtt tartod a ,,jóságát". Ha nem felejtkezel el a saját ártatlanságodról, akkor nem felejtkezel a saját jóságodról. És ez kapcsolatokat menthet meg. Hiszen ahelyett, hogy a párodban a rosszat látnád, vagy azt, amitől úgy gondolod, hogy a kapcsolatotok soha nem fog működni, a tudatosságodat arra fókuszálod, amitől az egész élni kezd, egy magasabb szinten. Ha a saját jóságodra fókuszálsz, akkor saját isteni lényedet tartod szem előtt, ahelyett, hogy azt gondolnád magadról, hogy neked ez sem sikerül.

Továbbmegyek! Ez az egyszerű kis szabály elég ahhoz, hogy olyan életet teremts magadnak, amilyet szeretnél, csak ne veszítsd el a teremtés ártatlanságára való tudatos odafigyelésedet! A teremtés ártatlansága azt jelenti, hogy minden az életben azért történik, hogy téged emeljen és szolgáljon, ha jól figyelsz, és észreveszed a jeleket, illetve tanulsz a történtekből. Mesének tűnik? Jobban szereted a tudományos hivatkozásokat? Jó legyen! Ezen alapszik a pozitív gondolkodás, a vonzás törvénye, az NLP, az agykontroll, a kvantumfizika felfedezései, még a sportpszichológia is. Mit jelent ez másképp fogalmazva?

Soha ne veszítsd el a hitedet!

Figyelj inkább a teremtés ártatlanságára. Nézz úgy a helyzetekre, hogy mit tanít ez most éppen neked. Rá fogsz döbbenni, hogy mindig megkapsz minden szükséges információt, hogy tovább fejlődhess, csak ne felejtkezz el arról, hogy minden a te érdekedben történik.
Arató Mónika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha ne aggódj azon
  2012-06-27 14:02:47, szerda
 
  Soha ne aggódj azon, hogy megöregedtél ...
Van akinek ez sem sikerül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi
  2012-06-27 13:56:34, szerda
 
  Az igazi Nőt a férfi engedi élni. Mert a Nő ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat - de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, főz, takarít - vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindig
  2012-06-27 13:54:17, szerda
 
  Mindig félünk valamitől...
Nyolc lépcső volt, ólomlábakon,
a pokolból az életbe vezető úton,
sötétségből a símogató napfénybe,
a megjósolt halálból vissza az életbe.
Súlyosan hangzott a kimondott szó:
- megértette? Talán nem gyógyítható!
Az értelem keserű tényként felfogta,
csak a lélek jajdult fel fájva, lázadva,
még a szív remélt a szépről álmodva,
s csitult a félelem - a csodára várva.
TUDOM ... SZERENCSÉD LESZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet
  2012-06-27 13:52:46, szerda
 
  Mi az élet? Egy állapot? Egy folyamat? Az!

Az élet egy állapot! Annyi fájdalmas élménnyel, és annyi örömmel, hogy az nem férne bele se egy novellába, sem egy regénybe se. Néha sky-fi,néha krimi, néha romantikus regény, és néha realizmus, ami átfolyik a gyönyörű reneszánszba.

Legyen célod. És a cél: úgy kiélvezni a pillanatot, ahogy egy ártatlan kisgyermek a kezével ismerkedik pár hónapos korában. Csodálja, forgatja..öszintén érdeklödve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha biztosan tudnád,
  2012-06-27 13:50:17, szerda
 
  Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra.
Légy boldog most, ok nélkül - vagy soha nem leszel az.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nyári napfordulóval egy újabb korszak
  2012-06-25 16:15:54, hétfő
 
  A nyári napfordulóval egy újabb korszak következett be. A tűz időszakába léptünk, amely megtisztít és kiéget belőlünk minden lejárt szavatossági idejű érzelmet és gondolatot, annak érdekében, hogy egy magasabb tudatossági szintre léphessünk. A tisztító tűz olyan, mint egy újjászületés folyamata, kicsit fájdalmas, kicsit komfortzóna szétporlasztó. Olyan energiák mozognak most, amelyek elvezethetnek a teljes felelősségvállaláshoz, és ezzel ahhoz az élményhez is, hogy képes legyél minden megtenni, hogy életedet kedvezőbb irányba fordítsd.

Egyszer egy kedves barátnőm, mikor éppen ráismert a személyiségében rejtőző egó attribútumokra, egy szkafanderhez hasonlította az egóját, amely mindeddig rabságban, az Élettől elzártan tartotta őt. Több ilyen szkafandert is magunkon hordozunk, és mind egyes fejlődési ugráskor megszabadulhatunk egy vagy akár több szkafander rétegtől is. Ráadásul most nagyon intenzív energiák mozognak, kicsit hasonló érzés, mintha egy centrifugában ülnénk, amely olyan gyorsan pörget, hogy lehámozza rólunk ezeket a szkafander rétegeket. Ahogy a centrifuga ,,vetkőztet" minket ott maradunk az összes félelmünkkel: mi lesz velünk, ha meztelenek maradunk, mindenféle szkafander- védelem nélkül. Nos, nem tudjuk meg, csak ha kipróbáljuk. Kipróbáljuk azt, hogy milyen ,,védőbástyák" nélkül élni. Lehet, hogy ott van az igazi szeretet?

,,Húú, de hát én nem is vagyok méltó rá. A családomban eddig senki nem volt az? Most miért pont én?"

Miért ne? Legyél te az első, aki generációk óta először boldognak merészel lenni! Aki nem fél odaadni magát ,,meztelenül", mindenféle védőbástya nélkül. Jönnek majd megpróbáltatások? Igen, lehet. Ha jönnek, annál értékesebb lesz számodra a megszerzett tapasztalat. Hasonló lehet ez, mint a szülés élménye. A napokban nálunk járt Schanda Monika, aki dúlaként a szülésemet kísérte.

Elmélkedtünk a szülésről, és a Párom megkérdezte tőle, hogy szerinte miért fáj a szülés. Monika válasza nagyon érdekes volt: egyrészt azért fáj, hogy észrevegyük, hogy szülünk. Másrészt, hogy értékelni tudjuk azt, amit létrehoztunk. Egyfajta beavatás ez az élet mélyebb rétegeibe. Minden egyes spirituális szkafander- réteg levétele is egyfajta beavatás, azért, hogy emlékezzünk rá, hogy képesek vagyunk megállni a helyünket a beavatásokon, illetve, hogy legközelebb szenvedés nélkül is fejlődni tudjunk, ha tudatosságunk már olyan magas szinten van, hogy a szenvedés helyett a Fényt választjuk.
Arató Mónika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jelen az egyetlen lehetőség
  2012-06-25 16:07:53, hétfő
 
  A jelen az egyetlen lehetőség, amikor választhatunk szeretet és félelem között.
Ha amiatt aggódunk, vajon mit tegyünk a jövőben, azzal semmit sem érünk el.
Mégis annak a szokásnak hódolunk, hogy újraírjuk a múltat és próbálgatjuk a jövőt, amivel persze semmit sem érünk el.
Ha átállítjuk tudatunkat a jelenre, azzal eltávolítjuk a szenvedés forrását.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha sem szabad feladni!
  2012-06-25 16:06:03, hétfő
 
  Soha sem szabad feladni!
Mindig arra kell törekedni: ami a lehetőségem, a képességem, az az én erényem, s azt kamatoztassam!
Ha megtanultam a görbebotomat úgy vinni, ,,mintha aranyból volna", erőt meríteni abból, ha az utcán megbámultak.
Azt akarom másokban is tudatosítani, ha a sors ezt szabta ránk, fel kell emelni a keresztünket és vinni kell. Hinni kell, s nem elhagyni magunkat! Vonatkozik ez azokra az idősebbekre is, akiknek baleset, betegség változtatta meg az életét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha koffein és cigaretta nélkül
  2012-06-25 16:02:24, hétfő
 
  "Ha koffein és cigaretta nélkül el tudod kezdeni a napot, mindig kedves vagy, ha bármelyik tagod fájjon is, és minden nap képes vagy ugyanezt megtenni, megérted hogy szeretteid épp most nem tudnak időt szakítani rád, egy gazdag barátot nem szeretsz jobban egy szegénynél, hazugságok nélkül szembe tudsz nézni a világgal, a feszültséget képes vagy legyőzni orvosi segítség nélkül, el tudsz lazítani pia vagy fű nélkül, őszintén elmondhatod magadról hogy nincs benned előítélet fajta, nem, bőrszín, nemzetiség, politikai hovatartozás iránt, akkor majdnem elérted a fejlődésnek azt a szintjét, ahol a kutyád áll." /Temesi Ferenc/  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 134 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 134 db bejegyzés
e év: 1594 db bejegyzés
Összes: 2408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 218
  • e Hónap: 498
  • e Év: 498
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.