Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 187 
Prohászka Ottokár verseiből, imáiból
  2012-06-29 09:18:46, péntek
 
  Prohászka Ottokár: Fohász Máriához

Minden reményemet beléd helyezem,
Isten anyja, reményt vesztettek reménysége
Te mindenkit szívesen megvédsz,
aki hozzád esedezik,
Te vagy a keresztények menedéke!

Hallgasd meg tisztátalan
ajkam könyörgését.
Emlékeztesd szent Fiadat,
a mi urunkat és parancsolónkat,
hogy te az ő édesanyja vagy!
Kérd, hogy jóságos szívét ne zárja be előttem,
bocsássa meg bűneimet,
és adja meg a kegyelmet
hogy parancsait hűségesen teljesítsem!


Prohászka Ottokár : Ó ISTENEM

szeretlek téged forrón, mélyen,
nem mert kárhozatos szörnyű éjjen
örök tűzbe vetsz, ha elhagylak;
vagy mert egednek ékességét,
szent örömben úszó angyali zenéjét
ígéred nékem szárnyaid alatt.

Hanem mert a kereszten karjaid kitártad,
emberi szívemet, Szívedre vártad,
rútul kiszögezve, jaj, felém hajoltál,
vérfutottaarcod, forró tüzes oltár!
Bűnömért viselt el szörnyű ékességet.
Meg nem állottál a gyötrelmek mesgyéjén:
átmentél az éjjek szörnyűséges éjjén,
gyalázat és szitok,
lélekhóhérok és gyötrelemkárpitok födtek,
kísértek, jaj, az utolsó szóig!
Rettentő mértékkel méred szeretésed!
Ó hadd legyek, én legyek könynező vetésed,
Ó hadd legyek, én legyek a te aratásod,
míg gyötrelmeiddel lelkem földjét ásod.

Szeretlek, szeretlek, nem mert megmentettél,
hanem mert a vérig, halálig szerettél.
S amint te szerettél szeretlek most téged,
életem és lelkem felkínálom néked.
Szeretlek, szeretlek, te vagy a Királyom,
Istenem, Mindenem, örök Mennyországom.


Prohászka Ottokár : A túlvilág

A túlvilág tulajdonképpen a mi világunk
s milliószor többen vannak már ott, mint mi itt,
mi is csak egy darabig maradunk itt,
azután pedig oda sietünk,
hol sokan, mindnyájan, és soká,
mert vég nélkül leszünk,
ahová mi is önként menekszünk,
amikor azokat keressük,
kiket nagyon szeretünk,
de akiket a földön már meg nem találunk.


Prohászka Ottokár : Kő az úton

Gondolod, kerül életed útjába
Egyetlen gátló kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
Hidd el, ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson téged,
S lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
Hogy te megállj mellette.

Nézd meg a követ, aztán kezdj el
Beszélgetni róla Isteneddel.
Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
Küld azzal az akadállyal neked.

S ha lelked Istennel találkozott,
Utadban minden kő áldást hozott.

 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Szántai Lajos néhány előadása
  2012-06-29 09:01:18, péntek
 
  Szántai Lajos néhány előadása az Utólag honlapon:


Link


Szántai Lajos - Hazatalálás előadás sorozat


Link


Szántai Lajos: Egyiptom a régiség mítosza 1


Link


Szántai Lajos: Egyiptom a régiség mítosza 2


Link


Szántai Lajos - Pártus Jézus , EchoTV, ZenithTV, Dunatv


LinkKedves Barátaim és Látogatóim!

Köszönöm látogatásaikat és leveleiket. Kívánok mindenkinek Istentől megáldott,
békés hétvégét, erőt, egészséget, örömteli élményeket. Lelkükbe életöröm és béke
költözzön,éljék nyugalomban és szeretetben napjaikat. Legközelebb kedden reggel
jelentkezem blogbejegyzéssel. Vigyázzanak magukra és egymásra.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Prof. Dr. Bagdy Emőke: Pszichofitnesz
  2012-06-29 08:37:17, péntek
 
  Mire jó a pszichofitnesz, azaz a lelki önkarbantartás? A pszichofitnesz segítségével megismerhetjük azokat az energizáló, erőgyűjtő és az immunrendszer aktivitását stimuláló műveleteket, amelyek segítenek a testi-lelki egyensúly, derű és kiegyensúlyozottság elérésében.


Link


"Reggel, mielőtt kinyitjuk a szemünket, állítsuk be az agyunkat arra, hogy ma egész nap jó dolgok történnek majd velünk. Mondjuk végig magunkban ezt a rövid szöveget: ,,Jó reggelt kívánok magamnak és mindazoknak, akiket szeretek, és akikkel ma csak találkozni fogok. Odavezetek egy fénysugarat a lábujjaimhoz, végigvezetem az egész testemen, és mosolyog minden pici sejtem, örül a mai napnak. Ma valami jó történik!" Próbáljuk ki - és tényleg valami jó fog történni! A saját egyetemi hallgatóimmal is csináltam ilyen kísérletet, igen meggyőző végeredménnyel. A gondolat, a tudat hatalma valóban teremt. Ha meg akarjuk találni ennek az összefüggéseit a modern kvantumfizikában, akkor egész nyugodtan menjünk utána, mert megtaláljuk. A szemünk persze mindent magába fogad, és viszi hátra a tarkólebenybe az információt - de ha az agyunk azt az üzenetet kapta, hogy ma jó dolgok történnek majd, akkor csak jókat keres. Meg van ígérve, te üzented meg - hol van az a jó? És egyszer csak valóban észrevesszük az apró, örömteli dolgokat! Egyszerűen kinyílik bennünk a pozitív érzelem, jobb lesz az energia-háztartásunk. Ezt mindenki kipróbálhatja saját kísérlet keretében is. Egy hétig minden reggel tegyük be a teremtő tudatunkba, hogy ma valami jó történik, közben figyeljük a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a velünk történt eseményekről pedig írjunk naplót - és rá fogunk jönni, hogy ez így igaz. Ha nem hiszünk másnak, higgyünk önmagunknak, a saját tapasztalatainknak!"

( Prof. Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak? )
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Kásler Árpád- Levél az Országgyűlésnek
  2012-06-29 08:14:57, péntek
 
  Tisztelt Országgyűlés!

Az Országházból nem látható és érzékelhető távolságból írok Önöknek, a Viharsarokból. Kásler Árpád vagyok, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke. Nem tudom, hogy mi vagyunk távol Önöktől, vagy Önök távolodtak el tőlünk, de akárhogy is legyen, a helyzeten nem változtat.

Levelem célja és szándéka megkísérelni a látszólag lehetetlent, megkísérelni azt, hogy az Önök érdekében olyan magatartásra ösztönözzem Önöket, amely magatartás következtében elkerülhetik azt a felelősségre vonást, amelyet egyébként, jónéhányan Önök közül nagy valószínűséggel, már semmilyen úton módon nem kerülhetnek el.

Önök tisztelt képviselő úrhölgyek és urak! Letértek arról az útról, amely útról egy megválasztott országgyűlési képviselő nem térhet le anélkül, hogy előbb utóbb a következményeivel ne szembesülne. Itt természetesen hozzá kell tennem, hogy tisztelet a kivételnek, bár a kivételek felsorolására nem vállalkoznék.

Tisztában vagyok azzal, hogy jogköreik igen korlátozottak bizonyos tekintetben, azzal is tisztába vagyok, hogy Magyarországon nincs politikai felelősségre vonás, de itt nem politikai felelősségre vonásról van szó csupán. Itt arról van szó, hogy az Önök aktív közreműködésével Magyarország jogállamisága, a magyar állampolgárok jogai és létbiztonsága lábbal tiportatott. Oly mértékben lábbal tiporták Önök, az egyébként alapjaiban jó és hasznos törvényekkel alátámasztott jogrendet, hogy ennek következtében több ezer honfitársunk a halált választotta és több ezer árva maradt utánuk. Százezernél is több magyar állampolgár az ország elhagyására kényszerült. Tisztelt képviselők! Ezt Önök felelősségre vonás nélkül nem fogják megúszni, úgy, ahogy a néhányukat irányító bankárok sem fogják elkerülni a felelősségre vonást, és a nekik falazó felügyeleti szervek sem. Majd a jogtudósok meg fogják állapítani, hogy minek is kell pontosan nevezni a halálba kényszerítés eme formáját és az ebben való közreműködését, illetve szó nélkül hagyását, de a cinkosság nagy valószínűséggel szerepelni fog szótárukban. Emlékezzenek majd vissza ezen soraimra, ha a vádlottak padján várnak majd ítéletükre.

Tisztelt Országgyűlési képviselők! Önök semmilyen konkrét lépéseket nem tettek, hogy a kilakoltatásokat és végrehajtásokat, az adófizető magyar emberek ellehetetlenítését és nyomorba döntését megakadályozzák, még azután sem, amiután Önök helyett és a Pénzügyi Felügyeleti Szervek helyett a tényfeltáró munkánkat elvégeztük becsülettel, és nyilvánosságra hoztuk azokat.

Az úgynevezett ,,devizahitelek" mára már bizonyítottan a megtévesztésre, a családok összekuporgatott javainak megszerzésére lettek kitalálva és megalkuvó politikusok által meghozott rendeletekkel alátámasztva. Ez a része világosabb a napnál, de mivel nem érzelmi oldalról vizsgáljuk a dolgokat, így most ettől eltekintünk, úgy ahogy eltekintünk a megtévesztést szolgáló, alacsonyabb devizához köthető kamathirdetésektől is.

Viszont nem vagyunk hajlandóak eltekinteni a súlyos törvénytelenségektől. Itt - tisztelt engedelmükkel - a következőkről tájékoztatnám Önöket.

A kölcsönfelvevők tisztában voltak azzal, hogy forintban kapják meg a kölcsönösszegeket, még azt is elfogadták, hiszen nem volt választási lehetőségük, hogy devizában tartják nyilván a kölcsön összegét, ezt aláírták. De itt közbelép a T Ö R V É N Y, mert a törvény azért létezik, hogy élhető és jogállamisághoz méltó feltételrendszert teremtsen, megakadályozva a társadalom kiszipolyozását és alkotó munka nélküli élősködést. Nos tisztelt képviselők, néhányan Önök közül fátylat igyekeztek vonni a törvény elé és ez részben sikerült is, legalábbis annyira, hogy a törvény ezidáig nem akadályozta meg honfitársaink halálba menekülését.

A polgári törvényköny 523§ (1.) bekezdése szerint a szerződés alapján, a kölcsönösszeget rendelkezésre kell bocsájtani és azt a szerződés szerint vissza kell fizetni. Tehát tisztelt Országgyűlés, amikor egy kölcsönszerződésben le van az írva, hogy a kölcsön összege: 100.000 CHF, azaz egyszázezer svájci frank, majd a bank leírja azt, hogy a kölcsön folyósításának pénzneme: forint.

Ha ez így van, akkor a Ptk.523§ (1.) figyelmen kívül hagyták abban az esetben, ha a bank nem utalta át a 100.000 CHF-et a hitelfelvevő által is hozzáférhető számlára, majd azt nem váltotta át forintra, mivel forintban kérte a kölcsönt az Adós, hiszen ezen átváltásra még kereskedelmi árrést is alkalmaz, mint elvégzett szolgáltatás után járó jogos üzleti hasznot, holott ezt sem tehetné meg a Hpt. szerint. Ha ez nem történt meg, akkor az érvényben lévő törvények, úgy a Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról, mint a számviteli és a polgári törvényköny, idevonatkozó törvényei is meg lettek kerülve, nem beszélve a bizonylati elv és a bizonylati fegyelem megsértéséről.

A bizonylati elv és a bizonylati fegyelem

165. § (1) Minden gazdasági műveletről, eseményről, amely az eszközök, illetve az eszközök forrásainak állományát vagy összetételét megváltoztatja, bizonylatot kell kiállítani (készíteni). A gazdasági műveletek (események) folyamatát tükröző összes bizonylat adatait a könyvviteli nyilvántartásokban rögzíteni kell.

Ennek függvényében minden hitelfelvevő esetében az adott hitelügylettel közvetlen kapcsolatba lévő devizamozgást bizonylattal tudnia kell alátámasztani a banknak, ellentétes esetben jogtalan a devizamegfelelő összeg követelése.

,,A szerződés semmis, ha jogszabályba ütközik, jogszabály megkerülésével kötötték, cselekvőképtelen személy jognyilatkozata, színlelt szerződés, kötelező alakszerűség megsértésével kötött szerződés, képviseleti jogkör hiánya, lehetetlen szolgáltatásra irányuló szerződés, feltűnően aránytalan előnyt kikötő szerződés.

Időbeli korlátozás nélkül lehet vele élni, bárki hivatkozhat rá, a bíróságok és a hatóságok hivatalból kötelesek figyelembe venni."

Ugyanis ha a hitelező nem tudja bizonylattal alátámasztani a törvényi előírásoknak megfelelően azt, hogy átutalta a devizaösszeget a hitelfelvevő számlájára, akkor nemcsak a bizonylati elv és a bizonylati fegyelem ellen vétett, hanem a kölcsönszerződés ezáltal feltűnően aránytalan előnyt kikötő szerződéssé válik, vagyis semmis.

Tisztelt képviselők! Ha az adósoknak el kellett fogadniuk a Nemzeti Nyomozó Iroda azon határozatát, hogy ,,Magyarországon nincs olyan jogszabály amely kötelezővé tenné a kifolyósított kölcsönök mögé a valós fedezet meglétét" akkor ahhoz sincs közünk, hogy a bank éppen mit vált át forintra, devizát, aranyat vagy éppen platinát, egyébként is mindig banktitokra hivatkoznak mindenben. Rendben, elfogadjuk ezt is, legyen az ő titkuk, de az adósokon csakis azt követelhetik amit a törvényi előírásoknak megfelelően teljesítettek, vagyis rendelkezésre bocsájtottak.

Eddig minden ez irányú kérésünk süket fülekre talált a bankok részéről és homályos mentegetőzés volt a válasz, hogy nem külön-külön váltják át a devizát. Ez nem mentség, ugyanis ha a deviza összeget bizonyítható módon nem utalta át az adós számlájára és a szerződés értelmében azt nem váltotta át forintra, akkor nincs jogalapja a követelésének, nem beszélve a fentebb felsorolt, de ide is bemásolt (165. § (1.) Minden gazdasági műveletről, eseményről, amely az eszközök, illetve az eszközök forrásainak állományát vagy összetételét megváltoztatja, bizonylatot kell kiállítani (készíteni).) törvény megsértését és figyelmen kívül hagyását, valamint a szolgáltatás nélküli kereskedelmi árrés használatát, és a nem létező árfolyam követelését.

Tisztelt képviselők! A történések alapján arra lehet következtetni, hogy a pénzügyi maffia beférkőzött az állami közigazgatásba.

A továbbiakban nem hivatkozhatnak arra, hogy nem értesültek a súlyos gazdasági és emberi áldozatokat előidéző visszaélésekről és törvényszegésekről. Kérem biztosítsanak felszólalási lehetőséget számomra, hogy személyesen is tájékoztathassam Önöket erről a tragédiáról, de addig is állíttassák le a kilakoltatásokat és végrehajtásokat, mert azok jogtalan követelések alapján történnek. Ha mindezt nem teszik meg, akkor ez a rendszer Önöket is maga alá fogja temetni.

Tisztelettel, Kásler Árpád

Kelt: Gyulán, 2012. 06. 24-én.


Link


Kásler Árpád-Beszélgetés a Bankszövetséggel

A mai napon kénytelen voltam felhívni a Magyar Bankszövetséget, ugyanis arról értesültem, hogy az Ő közreműködésükkel AKTUÁLIS kérdésekről tartanak oktatást bírák részére július 10-én. Nem hittem a szememnek, ezért első kézből akartam értesülni a dolog valóságtartalmáról.A titkárság végül kapcsolta Osváth Piroskát, aki nagyon kedves és kommunikatív volt, bár azt nem mondta, hogy milyen funkciót tölt be a Szövetségnél. Minden esetre annyit megtudtam, hogy a hír igaz. Jeleztem a Bankszövetség felé, hogy a BAÉSZ is szeretné képviseltetni magát ezen az oktatáson, de nem meglepő módon, erre nincs lehetőség.

Osváth Piroska megnyugtatott afelől, hogy nehogy arra gondoljunk, miszerint Ők befolyásolni szeretnék a bírákat, szó sincs erről. Mondtam, hogy ilyesmi meg sem fordult a fejünkben, de megnyugvásunkhoz sokban hozzájárulna ha jelen lehetnénk a képzésen.

Azt is elmondta, hogy kb. két éve jelentkeztek be a Bíró Képző Akadémiához és most érkezett el az idő, meghívást kaptak. Nehezményeztem azt, miszerint mindenki ki van zárva ebből, kivéve a Bankszövetséget, amely jogilag egy ugyanolyan bejegyzett egyesület mint a BAÉSZ, semmi, de az égvilágon semmi különbség nincs köztük jogi szempontból. Annyi különbség még is van, hogy a BAÉSZ a kisemmizetteket képviseli, míg ők a kisemmizőket.

A kedves Piroska azt is elmondta, hogy csak a BAÉSZ-al nem tudnak szót érteni, minden más érdekvédelmi szervezettel igen és itt megemlítette a Széchenyi Hitelszövetséget is. Ezt őszintén megvallom dicséretnek fogtam fel, és a mindenki által elvégzett munka alapján örülök, hogy nem említenek egy lapon fantom szervezetekkel.

Ami érdekes volt, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezett a honlapomról és kifogásolta az Országgyűlésnek címzett levelem tartalmát, pontosabban az öngyilkosságokat, de remélem erre kielégítő válasszal tudtam szolgálni, amit itt most nem részleteznék...

Végezetül megkérdeztem, hogy ,,ugye tisztában vannak azzal, hogy mindez így nem maradhat", azt válaszolta, hogy igen, de ebben nem segít a feszültségkeltésünk.

Nos, énszerintem csak a mi ,,feszültségkeltésünk" segíthet ebben igazán, de vélemények és pofonok. Búcsúzóul közöltem, hogy tartalmas beszélgetésünk kivonatát, röviden visszaolvashatja honlapomon, bár az elmondottak alapján ezt a Bankszövetség megteszi kérés nélkül is.

Erősen gondolkodom azon, hogy fizetőssé teszem a Kormányhivatalok és a Bankszövetség meg a bankárok részére a honlapomat, hadd fizessenek, úgy is azt mondják, nincs ingyen ebéd, már csak a kivitelezést kell kitalálni.


Kásler Árpád

Kelt: Gyulán, 2012. 06. 27-én


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Prohászka Ottokár nem, Lukács György igen
  2012-06-29 07:58:38, péntek
 
  Szalay László - Hunhír.info

Nem lesz Prohászka-szobor a XIII. kerületben. A kerület szocialista polgármestere ezt a hírt ma jelentette be egy közmeghallgatáson. Tóth József közölte: a szoborállítást kezdeményező alapítvány kuratóriumi elnöke, Kemény Győző - aki egyébként a kerület díszpolgára - levélben tudatta a kerületi vezetéssel, hogy visszavonja a Fővárosi Közgyűlésnél előterjesztett javaslatát.

Tudjuk, a Prohászka-szobor ötlete nagy felzúdulást keltett bizonyos körökben. Elsősorban azért, mert az emlékművet Újlipóciában, a Lehel téri templom előtt állították volna fel. A kerület polgármestere azért bírálta a tervet, mert szerinte Prohászka ,,megosztó" személyiség, s szobra veszélyeztetné a kerületben kialakult szocialista egységet, a békés építőmunkát, s bizonyára a világbékét is.

Ezt követően a destruktív sajtóban szép sorban megszülettek a Prohászkát gyalázó írások. A katolikus egyház pedig néma maradt. Nem tiltakozott. Írtam már erről korábban, mert kíváncsi voltam: Erdő Péter vajon miért nem ad ki közleményt a Prohászka-ellenes gyűlöletkampány miatt? A választ nem tudom. Amikor a volt főrabbit állítólag inzultálták, még aznap nyilatkozatot tett közzé a bíboros. Prohászka Ottokár emlékének folyamatos és valóságos inzultálása viszont nem érte el Erdő Péter ingerküszöbét. Elég szomorú.

Az viszont még szomorúbb, hogy egy fészbuk oldalon úgy használják fel Erdő Péter néhány szavát és nevét, hogy szembeállítják a nagy püspökkel. Lássuk a részleteket.

Néhány nappal ezelőtt - 2012. június 21-én - külön fészbuk csoport alakult a szoborállítás megakadályozására. A csoport neve igen hangzatos: ,,Tízezren a XIII. kerületi Prohászka-szobor ellen". Idézem a bemutatkozó szöveget:

,,A béke üzenete - együtt a provokációk ellen!
Leírás
A XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete kezdeményezése az antiszemitizmusát nyíltan vállaló és így egyértelműen megosztó Prohászka Ottokár Lehel téri szobrának felállítása ellen.“

Hol vállalta nyíltan ún. ,,antiszemitizmusát" Prohászka Ottokár? Ennek bizonyítékát hiába keressük az említett oldalon, amelyet egyébként - jelen sorok írásakor - összesen 987 ember kedvel. Tehát majdnem tízezer.

Aki a ,,tízezresek" fészbuk oldalára ellátogat, s véletlenül katolikus, igencsak meglepődik. Baloldalt egy Prohászka-kép áthúzva, fölötte pedig egy idézet Erdő Péter ama beszédéből, amelyet a legutóbbi ,,holocaustipari" rendezvényen mondott el:

,,A kereszténység nem fér össze az antiszemitizmussal. Nem fér össze a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával semmilyen vallási közösség, semmilyen népcsoport ellen."

Erdő bíborost és Prohászka püspököt tehát szembeállította ez a gyülevész csoport, mintegy a bíboros üzenete jegyében húzták át az ,,antiszemitának" bélyegzett székesfehérvári püspök képét. Visszazuhantunk az időben: a kommunista diktatúra idején volt szokásban jeles személyeket mocskolni, rágalmazni, mintegy képüket is kitörölni a nemzet emlékezetéből. Ahogy akkor volt szokásban az is, hogy a vitának még a lehetőségét is kizárták, ha a kommunistáknak nem tetsző nézetekről volt szó. Ma ugyanezt a szellemiséget képviseli Mesterházy Attila elvtárs, az MSZMP jelenlegi elnöke, aki azt írta: Prohászka megítélésében nincs helye vitának. Az említett fészbuk csoport is így gondolja. Az azonban megnyugtató, hogy mindössze 987 embert sikerült ennek a társaságnak megnyernie.

Az egyik hozzászóló, egy bizonyos Kelemen András ezt írta a ,,tízezres" oldalon:

,,Normális embernek eszébe sem jutna , egy ilyen embernek szobrot állitani. Elég tehertétel volt a saját egyháza számára is."

Mondom, ez egy olyan oldalon olvasható, amely éppen Erdő Péter szavaival reklámozza magát. Ez az igazi szégyen. Az egyház pedig néma marad, miközben egyik nagy fiát gyalázzák.

S most akkor lássuk, kinek van szobra a XIII. kerületben. Lukács Györgynek, az 1919-es vörös rémuralom egyik népbiztosának. Méghozzá Újlipócia egyik legszebb helyén, a Szent István parkban (tudjuk, itt lakott Aczél György). Érdekes, ez a szobor nem vált ki vitát. Lukács György személye vélhetően nem osztja meg Újlipócia lokálpatriótáit. Tőle nem fél Tóth József kerületi polgármester sem. Végül is elvtársak.

Pedig ha a két történelmi személyiséget összevetjük, nem lehet vitás, ki a vesztes. Prohászka Ottokár soha nem volt ember- és nemzetellenes eszmék képviselője és hirdetője. Lukács György egy puccsal hatalomra került nemzetellenes társaság tagja volt 1919-ben. Utána hosszú évekig nyugaton, majd a Szovjetunióban élt. Igaz, lélekben soha nem lett sztálinista, de a lenini bolsevizmushoz élete végéig rendületlenül hű maradt. Ennek ellenére - így diktálta a bolsevik szervilizmus - írt bőven olyan szövegeket is, amelyek Sztálin dicsőségét zengték. Íme, egy példa:

,,A sztahanovista mozgalom új problémákat vetett fel irodalmunk előtt. Sztálin elvtárs zseniális szemmel e mozgalomban olyan jelenséget látott meg, amely előkészíti a feltételeket a szocializmusból a kommunizmusba való átmenethez. Más országokban a proletárok egységes proletár- és népfrontot alakítanak a fasizmus ellen. Ebben a forradalomban a kultúra mestereinek, az 'emberi lélek mérnökeinek' díszhelyét mindazon proletár- és forradalmi íróknak kell elfoglalniuk - és el is fogják foglalni -, akik kapcsolatot tartanak a dolgozó tömegekkel. A hazug fasiszta irományokkal szembeállítják a dolgozó tömegek nagy igazságát, a nagy proletárforradalom igazságát. Csak ezen az úton haladva fog az irodalom felvirágozni és fogja betölteni nagy szerepét."

Egyetlen, szolid hangvételű idézet (mert azért van ennél szaftosabb is). Tudják, mikor és hol írta a fenti sorokat Lukács a zseniális Sztálinról? 1936-ban, a Szovjetunióban. Abban az évben, amikor lezajlott az első nagy koncepciós per. Ekkor ítélték halálra Kamenyevet, Zinovjevet és másokat. Sztálin megkezdte a végleges leszámolást politikai ellenfeleivel.

A fenti idézet kapcsán eszembe jutott Nyirő József esete Goebbelsszel. Az utóbbi napokban sűrűn idézték Nyirőt, milyen lelkes szavakkal dicsérte a német propagandaminisztert. Ez ma megbocsáthatatlan bűn. Sztálin dicsérete nem az? Nem akarom én bántani haló poraiban Lukácsot, de a kérdés - az elmúlt napok történései fényében - idekívánkozik. Mert nincs kettős mérce. Még akkor sem, ha Újlipóciában egyesek azt gondolják: van.

Nem lesz tehát a XIII. kerületben Prohászka-szobor, Lukács György régóta ott álldogáló szobra ellen viszont senki nem ágál. Ha a kerület vezetése tisztességes, akkor a Prohászka-ellenes kampány után a Szent István parkból eltávolítja Lukács György szobrát. Mert ő is ,,megosztó" személyiség volt. Az ő pályája is ,,vitatott". Még akkor is, ha a polgármester elvtárs másként gondolja.

Amíg a kerület vezetése meghozza bölcs döntését, javasolni szeretném a kettős mérce ellen küzdő honfitársaimnak: éljünk a civil kurázsi megannyi eszközével. Ne rongáljuk meg az egykori népbiztos Szent István parkban álló szobrát, ez nem helyes, nem kulturált eljárás. Viszont feldíszíthetjük, csinosíthatjuk Lukács Györgyöt. Vörös csillagos sipkát például nyugodtan tehetünk a fejére - ez nem ütközik törvénybe. Táblát is aggathatunk a nyakába szolid feliratokkal, vagy Lenin-, sőt Sztálin-képpel. Ez sem bűncselekmény. Csak ne firkáljunk, ne festegessünk. Azt hagyjuk meg a bolond Dánielnek. Tehát: elő az ötletekkel, honfitársaim! Hadd lássa a kerület vezetése, hogy Prohászka nélkül sincs ám béke!

Remélem, Prohászkának mégis lesz szobra Budapesten. Újlipócia tényleg nem jó hely - rossz emlékű, kissé magyartalan vidék ez (itt alakult meg 1918-ban a kommunista párt). Inkább a város szívében kell keresni a nagy püspök szobrának megfelelő helyet. Valahol az V. kerületben. Hisz' tudjuk, Prohászka az Egyetemi templomban mondta volt híres beszédeit, s ennek a templomnak a szószékén érte a halálos agyvérzés.

Tessék tehát ebben a kerületben méltó helyet keresni a szobornak. Rogán Antal polgármester bizonyára készségesen támogatja majd a kezdeményezőket. Ha ugyanis az Élet menete alapítvány ,,szobor-mementójára" áldását adta az agilis polgármester, akkor bizonyára nem zárkózik el egy sokkal fontosabb kezdeményezés elől sem.


Link


A keresztény értelmiségiek feltétel nélkül megadták magukat a zsidó gyűlölködőknek

Visszavonta kezdeményezését Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Prohászka Ottokár Szobráért Alapítvány, így nem állítanak szobrot Prohászka Ottokárnak a XIII. kerületben - közölte a liberálisok, hiperliberálisok, lángoló kettős keresztet vizionáló cionprolik vezette városrész polgármesterének sajtószóvivője.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke korábban azt kérte, a sajtóban ne szerepeljen a neve.
A Jobbik eredeti helyén, az V. kerületi Károlyi-kertben szerette volna felállítani a katolikus püspök a zsidó kultúrterrorista, Faludy György által a hazaáruló gnóm, a Trianont előkészítő Károlyi Mihály kérésére 1947-ben ledöntött szobrát. Az előterjesztést Csomós Miklós főpolgármester-helyettes javaslatára a Fővárosi Közgyűlés levette napirendjéről.

Lesz helyette zsidó terrorista szobra, vagy újabb 88 holokauszt emléktábla. Mert ebben az országban nem az történik, amit a zsidók magyargyűlölő rétege akar, és tombol az antiszemitizmus, meg a fasizmus. A megalkuvó keresztények meg fussanak az újlipótvárosiakhoz bocsánatot kérni, hogy Prohászka nevét egyáltalán ki merték mondani. És Tom Lantos elmebeteg lánya még azt rikácsolja, hogy bűnös, antiszemita nép a magyar. Nem az. Viszont nagy része agymosott, beszari, és megfelelés kényszeres. Nem lehet szobra Prohászkának, mert a gyűlöletzsidóknak nem tetszik, a többi, normális és integrálódni akaró zsidó meg úgy fél tőlük, mint ördög a szenteltvíztől.


Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Madárjós eleink
  2012-06-29 07:49:32, péntek
 
  A sztyeppei népeknél egyes madárfajták az ég és a föld közvetítői voltak, megjelenésükben a táltosok és mágusok az isteni akarat beteljesülést látták meg.

Attila és a madarak


Majdnem mindannyiunk számára ismert Aquileia ostromának története, amikor Attila jósaival körülsétált a város fala körül, hátha kapnak valami isteni jelet, ami megüzeni nekik a jövendőt.

Egyszer észrevették, hogy egy gólya éppen elköltözteti fiókáit a városból a tengerpart biztonságos helyére. A jósok ebből arra következtettek, hogy a hunok hamarosan beveszik a várost. A magyar hagyományban is megvan a gólyához köthető jóslás, igaz, manapság csak időjóslásra korlátozódik szerepe. Március közepén térnek haza afrikai hazájukból és akkor a magyar falvakban tollának tisztaságából jósolnak. Ha tiszta fehér volt a gólyatoll színe, akkor szűk esztendő várt a településere, ha koszos volt, akkor bő termésre számíthattak.

Régi hagyomány

A madárjóslás ismert volt már a korai, ókori kultúrákban. Valószínűleg a rómaiak etruszk elődeitől örökölték meg a szkíta madárjóslás elemeit. Az auguroknak nevezett jósok a madarak repüléséből, hangjából következtettek a jövendő eseményekre. A madarakat két osztályba sorozták: olyanokra, amelyek hangjukkal adtak jelt, mint például a holló, bagoly, harkály, kakas és olyanokra, amelyeknek repülése és száma volt a jóslás alapja, mint a sas, ölyv, galamb. A sas és az ölyv, valamint a többi ragadozómadár a szkíta-hun népek legfőbb segítője volt. Ne feledkezzünk meg Emese álmáról, amikor a turulmadár megjósolta az Árpád-ház terjeszkedését.

Királyválasztó madarak

Az ázsiai vagy a keleti hunok uralkodóválasztás idején kémlelték az eget, hogy kapnak-e isteni megerősítést. Égi jellel erősítették meg a törzsek döntését, vagyis hogy alkalmas királyt emeltek-e maguk fölé. Kedvező jel esetén a táltosok szerencsés korszakot jósoltak. Nemcsak a hun királyválasztásnál alkalmazták ezt a jóslást, hanem az ujgurok között is, ők egy sólyom megjelenését várták, hogy véleményt mondjon királyukról. Elképzelhető, hogy a turulmonda is erre utalt, hogy Attila véreit, Álmost és utódai az égiek jelölték ki az uralkodásra.

OB

barikad.huLink
 
 
0 komment , kategória:  LEGENDÁK,HAGYOMÁNYOK  
Egy az Egyház - MVSZ üdvözlő nyilatkozata
  2012-06-29 07:41:03, péntek
 
  Egy az Egyház - A Magyarok Világszövetségének üdvözlő nyilatkozata a Magyar Unitárius Egyház egységének helyreállítása alkalmából

A Kolozsváron ülésező unitárius Zsinat újraegyesítette az Erdélyi és a Magyarországi Unitárius Egyházat. A nemzetpolitikai jelentőségű eseményen a Magyarok Világszövetségét négytagú küldöttség képviselte: Patrubány Miklós elnök,

v. Oláh István, a Kárpát-medence Térség elnöke, Bottyán Zoltán, a Kárpát-medence Térség alelnöke, v. Tokay Rozália, az MVSZ Erdélyi Országos Tanácsának elnöke.


Alább közzétesszük az MVSZ ebből az alkalomból kiadott üdvözlő nyilatkozatát.


A Magyarok Világszövetsége, mint az egyetemes magyar népet legitim módon egyedül képviselni hivatott Magyarok Világkongresszusának állandóan működő, ügyvivő testülete üdvözli az Erdélyi Unitárius Egyház és a Magyarországi Unitárius Egyház képviselő testületeinek azon elhatározását, hogy teljeskörűen helyreállítják a trianoni békeparanccsal kettészakított egyház szervezeti egységét.

Az a tény, hogy ezt - az egyház egységének helyreállítását - valamennyi magyar történelmi egyház közül elsőként lépi meg, jól illeszkedik az unitárius egyház nagyar nemzeti és egyetemes emberi hagyományaiba, hiszen a közel 450 éves unitárius egyház nem csak az egyetlen magyar alapítású történelmi magyar egyház, hanem, az általa kezdeményezett és az 1568-as tordai országgyűlés által törvényerőre emelt vallásügyi határozat a világon elsőként mondta ki a legfőbb emberi szabadsághoz, a hit, illetve a lelkiismeret szabadságához való emberi jogot.

A Magyar Unitárius Egyház egységét kimondó, 2012. június 28-án Kolozsváron ülésező zsinat nem csak egyházügyi kérdés, nem csak a magyar unitáriusok, magyar keresztyének, magyar keresztények életének kiemelkedő eseménye.Ez a cselekedet az egész magyar nemzet életének kiemelkedő pillanata, aminek különös nyomatékot ad az, hogy a magyar alapítású egyház újbóli egységét kimondó zsinatra a Magyarok VIII. Világkongresszusának évében kerül sor, amelynek legfőbb feladata a magyar nemzet új meghatározásának megalkotása és elfogadása. Ebbéli törekvésében a Magyar Unitárius Egyház itt üdvözölt határozata, megkerülhetetlen példa és fontos előzmény lesz.

Egy az Egyház!

üzeni a Magyar Unitárius Egyház egységét helyreállító zsinat határozata.

Méltó, logikus és követendő üzenet ez attól az egyháztól, melynek legfőbb hittétele így fogalmaz:

Egy az Isten!

Magyar emberek, magyar közösségek, kövessétek a példát!


Budapest-Kolozsvár, 2012. június 28.

A Magyarok Világszövetsége


A kiadmányt hitelesíti Patrubány Miklós István Ádám elnök.


MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Múltunkban a jövőnk - Értesítés a Hétvezér- Szerről
  2012-06-29 07:30:15, péntek
 
  Múltunkban a jövőnk

Mindenki megoldást keres azért, hogy a világválság hatását csökkentse, és ha lehet, szüntesse meg.

A jelenlegi rendszer toldozása-foldozása az egyetlen lehetőségünk, vagy más megoldás is van?

Ismerjük meg azt, hogy mit üzen nekünk többezer éves hagyományunk, azért, hogy megoldást keressünk benne, ami nem toldozás-foldozás, hanem jelen korunk válsághelyzetére egységes választ ad!

Megtették ugyanezt őseink, amikor idegenek fenyegették szabadságunkat, és megtalálták a megoldást a szerves egységgé válásban, Pusztaszeren.

Gondolkodjunk együtt, ezeregyszáz évvel későbbi magyarok, gyűljünk ismét Hazamentő Szerbe, ugyanott, ahol őseink tették, ugyanazzal a céllal, ugyanazzal a lélekkel, ugyanazzal az ősi tudással!

Tegyük meg ezt szabadságunk utolsó megvédésének első győzelmet hozó napjából erőt merítve, Áldás havának negyedikén!

Akinek ott kell lennie, ott lesz!


Árpád sarja Halász József


Értesítés a Hétvezér- Szerről

Pusztaszer, Árpád-halom, Hétvezér emlékmű, 2012 Áldás havának (július) 4. napja


Nagyon fontos!

Nem a
Palovicini őrgróf fényezése érdekében kialakítottÓpusztaszeriEmlékparkban van a Szer,hanem a szeri halmok központjában,Pusztaszeren, ahol a halmok oltalmában többezer éves emlékek közvetítik őseink erejét.

Aki rápillant a halmok elhelyezkedésére, annak feltűnik azok központos elhelyezkedése, és nem nehéz felfedezni a csillagkép-elrendeződést sem:

A Szer tervezett napirendje:

Fél 12-kor kezdjük el a közös gondolkodást, amelyet a Szent Korona Értékrend iránymutatása vezet.
Egy órakor ebédelünk.
Azok részére, akik 3-án 18 óráig jelzik, ebédet rendelünk (rántott hús, sült krumpli, uborka, kenyér) 1000 forintért.
Fél kettőkor folytatjuk munkánkat és a buszindulásokhoz igazodva fejezzük be a Szert.


Egyéb:

Inni valót (kávét is beleértve) mindenki hozzon magával.
Kézmosó víz, wc van a helyszínen.

A Hétvezér Szer megközelítése

Tömegközlekedéssel:

Budapest irányából:

Oda:

Budapesten a Nyugatiból 7:48-kor indul a ,,Hírös IC", ami Kistelekre ér 9:49-kor.

Ráérős séta a vasútállomástól a Rákóczi úton, a város közepén lévő buszmegállóig, ahonnan autóbusz indul 10:40-kor Pusztaszerre, ahova 10:55-kor érkezik.
A központi buszmegállótól másfél kilométeres kényelmes séta vezet a Hétvezér emlékműig.Vissza:

Pusztaszer központi buszmegállótól indul 16:35-kor és 17:35-kor, Kistelekre érkezik 16:50-kor vagy 17:50-kor.

Nem ráérős séta a vasútállomásig a Rákóczi úton, ahonnan 17:11-kor vagy 18:11-kor indul IC, amely Budapest Nyugatiba érkezik 19:12-kor vagy 20:12-kor


Szeged felől:Oda:

A Mars téri autóbusz-pályaudvar 5-ös kocsi-állásáról indul az autóbusz 10:00-kor, és 10:55-kor ér Pusztaszerre. A központi buszmegállótól kényelmes séta a Kossuth utcán az emlékműig.Vissza:

Pusztaszer központi autóbusz-állomásról indul a busz 16:35-kor, 17:35-kor vagy 19:30-kor és Szeged Mars téri autóbusz-pályaudvarra érkezik 17:30-kor, 18:30-kor vagy 20:25-kor.Autóval:

Budapest irányából:

Aki autópályán jön, annak Kiskunfélegyházánál kell lemenni az 5-ösre, majd Szeged felé fordulni.

Az 5-ösön tábla jelzi, hogy hol kell Pusztaszerre lefordulni. A falu közepéig kell menni, majd balra fordulva Kossuth utcán a Hétvezér emlékműig.Szeged felől:

Nem érdemes az M5-ösön menni, de ha azon jön valaki, akkor Kisteleknél menjen le az 5-ösre.

Az 5-ösön Budapest felé, Kisteleket elhagyva útjelző tábla mutatja, hogy hol kell Pusztaszerre letérni, majd a falu közepén, a Kossuth utcán balra kell fordulni. 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Áldás havának dobos programjai
  2012-06-29 07:16:34, péntek
 
  A Tűzmadár Táltos Dobkör tájékoztató levele:

Kedves Barátaink!

Újra itthon vagyunk, az elmúlt egy hónap kissé sűrű volt számunkra, de hát ez az élet, így szép, ha zajlik, ha örömtelien áramlik!

Holló két hétig Kazahsztánban járt a Kurultaj csapatával, mesélni órákon át lehetne a kinti történésekről.
Ha kíváncsi vagy rá, gyere el a csütörtöki dobkörre, ott többet is megtudhatsz. Illetve a kumiszt (kancatej) is megkóstolhatod!

Mindenesetre az biztos, hogy az út résztvevői egy ideig bizonyosan nem fognak birkahúst enni... :)))


Görögországi nyaralásunk élményteli volt, a napfelkeltékkel, meditációkkal, dobolásokkal. Jó volt újra elmerülni a tenger lágy habjaiban, és

süttetni magunkat a szikrázó napfényben. Aki fent van a FB-on, ott megtekintheti a képeket is.


Hazatértünk után Sólyomfi Nagy Zoltán vezetésével Naptánc Szertartáson vettünk rész, mely mélységes tapasztalásokat hozott számunkra.

Jó időnként adni, testünkből-lelkünkből, és felajánlani önmagunkat a mindenség oltárán!


Következő programjainkra várunk a nyári időszak folyamán:


ŐSEINK NYOMÁBAN - FEHÉRHOLLÓ VEZETÉSÉVEL (BUDAPESTEN)
KÖZÖS EGYÜTTLÉT, MEDITÁCIÓ, GYÓGYÍTÁS, ÖRÖMDOBOLÁS
2012.06.28. Csütörtökön 19.00-21.00 óráig
Sziddhárta Spirituális Központ / Rekettye terem (Bp., VI. Andrássy út 98.)
Érdeklődni: Fehérholló 06 70 312 5643

GYÓGYÍTÓ IZZASZTÓKUNYHÓ SZERTARTÁS
FEHÉRHOLLÓ VEZETÉSÉVEL (BUDAPEST KÖZELÉBEN)
2012.06.29. Pénteken 17.00 órától
Bosnyák Lovasudvar (Tordas, Szabadság út 158.)
Érdeklődni: Tűzvirág 06 70 314 9570
ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

VILÁGOK HANGJAI ZENÉS EST - 5 KONCERT 1 DÉLUTÁN
FEHÉRHOLLÓ, BARÁT ISTVÁN, REGŐS SZIRÁNSZKI JÓZSEF, JERSABEK TIBOR, MAGHARI TÁLTOS
2012.06.30. Szombaton 16.00-19.00 óráig
Technika Háza / Kecskemét
Érdeklődni: Tűzvirág 06 70 314 9570

A TŰZMADÁR DOBKÖR CSALÁDI NAPJA TORDASON
ÖRÖMTELI EGYÜTTLÉT (DOBOLÁS, ÍJÁSZAT, BOGRÁCSOZÁS)
2012.07.01. Vasárnap 10.00-18.00 óráig
Bosnyák Lovasudvar (Tordas, Szabadság út 158.)
Érdeklődni: Tűzvirág 06 70 314 9570

NYÁRI CSALÁDI TÁBOR AZ ÖRÖM JEGYÉBEN - FEHÉRHOLLÓ VEZETÉSÉVEL
2012.07.06-08. Péntek-Vasárnap
Cserkút / Cserhát hegység

Érdeklődni: Tűzvirág 06 70 314 9570

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

NYÁRI EGY HETES ELVONULÁS A TELJESSÉG JEGYÉBEN - FEHÉRHOLLÓ VEZETÉSÉVEL (TAPASZTALÁSOK AZ ŐSÖK ÚTJÁN)
2012.07.09-15. Hétfő-Vasárnap
Cserkút / Cserhát hegység

Érdeklődni: Tűzvirág 06 70 314 9570

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

ŐSEINK NYOMÁBAN - FEHÉRHOLLÓ VEZETÉSÉVEL (BUDAPESTEN)
KÖZÖS EGYÜTTLÉT, MEDITÁCIÓ, GYÓGYÍTÁS, ÖRÖMDOBOLÁS
2012.07.19. Csütörtökön 19.00-21.00 óráig
Sziddhárta Spirituális Központ / Rekettye terem (Bp., VI. Andrássy út 98.)
Érdeklődni: Fehérholló 06 70 312 5643

BARANGOLÁS SZÉKELYFÖLD SZAKRÁLIS TÁJAIN - CSOPORTOS BUSZOS TÚRA
HARGITA, VARGYAS SZOROS, BUDVÁR, CSORGÓKŐ VÍZESÉS, 1000 ÉVES HATÁR
2012.07.20-07.26. (7 nap / 6 éj)

Érdeklődni: Tűzvirág 06 70 314 9570
ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

"Dobban az erő..." zenés előadás sorozat - Regős Sziránszky József
Egyensúly (harmónia) megteremtése önmagunkban és a külső világgal...

2012.07.26. Csütörtök 18.00 óra
VARÁZSKUCKÓ (Andaba Masszázs Szalon Bp., XI. Bukarest u. 3.)
Érdeklődni: Regős 06 30 400 6628

ŐSEINK NYOMÁBAN - FEHÉRHOLLÓ VEZETÉSÉVEL (BUDAPESTEN)
KÖZÖS EGYÜTTLÉT, MEDITÁCIÓ, GYÓGYÍTÁS, ÖRÖMDOBOLÁS
2012.08.09. Csütörtökön 19.00-21.00 óráig
Sziddhárta Spirituális Központ / Rekettye terem (Bp., VI. Andrássy út 98.)
Érdeklődni: Fehérholló 06 70 312 5643

KURULTAJ - TÖRZSI GYŰLÉS (fellépés)
2012.08.10.-12. Péntek-Vasárnap
BugacLink
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Ősforrás Tábor Táton - hat nap a tátoshagyomány jegyében
  2012-06-29 06:52:21, péntek
 
  Ősforrás Tábor Táton - hat nap a tátoshagyomány jegyében

Ősforrás Tábor Táton - 2012. július 17-22.


(Elméleti és gyakorlati tanítások őseink természet közeli tudása alapján)
Izzasztó Kunyhó Szer - Révülések - Gyógyító gyakorlatok - Túrák a Pilis és a Gerecse szent helyeire - Dobolások - Előadások - Táncok...

A hat napos tanítás alapvető célja a tátoshagyomány alapjainak megismerése a belső tudás és erő növelése érdekében. Használjuk az éneklés, csörgőzés, dobolás, tánc ősi módjait, megtanuljuk a megnyílt tudatállapot elérését s találkozunk szellemi vezetőinkkel. Elmélyült kapcsolatba kerülünk a természettel, a tiszta forrással, megismerjük az Izzasztó Kunyhó Szertartás hagyományos magyar módját. Az esti tábortüzek mellett tanulunk a csillagokról, őseink hitéről, világszemléletéről, bölcs regéiről, tanító és beavató meséiről. Gyakoroljuk a rovásírás szakrális formáit, a kard-, és botharcot is.


Meghívott vendégelőadók:
Fehérholló Őskü - tátoshagyomány, éneklés, dobolás
Barát "Betyár" István - tátoshagyomány, éneklés, dobolás
Gillich Sándor - őseink lova, az aranyszőrű paripa (ahal teke lovak) és türkmenisztáni útieszámoló
Nyers Csaba - őseink ételei
Pucskó Zsolt - botforgatás, botharc

A programból:
Júl. 17.:. Őshagyományunk alapjai, éneklések, előadások, révülés, körtáncok, dobolások
Júl. 18.: Pilis túra, este Tűz-Szer
Júl.19.: Strandolás a dorogi Pala-tónál, este: a Karaul-hagyomány
Júl. 20.: Izzasztó Kunyhó Szer, vetített előadások rokon népek hagyományairól
Júl. 21.: Túra a mogyorósbányai sziklákhoz és a Hegyes-Kőre, kézművesség
Júl. 22.: Lélekgyógyászat, mozgásos gyakorlatok

Szállás: a házban, jurtában vagy saját sátorban.

Étkezés: önellátás; a házban van felszerelt konyha hűtővel, a közelben vásárlási lehetőség.

Hozz magaddal: dobot, csörgőt, zseblámpát, polifómot, hálózsákot, szappant, törölközőket...
Kérjük, jelezd, hogy autóval vagy anélkül érkezel-e, s hogy tudsz-e másoknak szabad helyet biztosítani.

A tábor ára: 31.000 Ft/ fő (szállás+program+strandbelépő)
Gyermekeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves korig 10.000 forint, 14-18 éves korig 20.000 forint.
Egy-egy napra is be lehet kapcsolódni (5.000 Ft/nap).
A tábor csak megfelelő számú jelentkező esetén indul! Előzetes jelentkezés szükséges!

Szeretettel várunk Benneteket!
Áldás

Sólyomfi-Nagy Zoltán és Sólyomfi-Szalai Edit

További felvilágosítás és jelentkezés:
Sólyomfi-Nagy Zoltán: 06-20-363-4076
E-mail: solyom7@gmail.com
Honlap: www.tengrikozosseg.com


Link


VIDEÓ : Ősforrás tábor 2012. július 17-22.


Link


Szeretettel várunk nyári családi táborunkon, ahol a tanulás mellett túrák és fürdőzés is színesíti a napokat. Táborvezető: Sólyomfi-Nagy Zoltán. Vendégelőadók (Fehérholló Őskü - táltosdobolás, Barát "Betyár" István - táltosdobolás, Gillich Sándor - ahal teke lovak és Türkmenisztán, Pucskó Zsolt Ákos - botforgatás).
További részletek: www.tengrikozosseg.com
Áldás 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 187 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2101 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1708
  • e Hét: 12307
  • e Hónap: 40441
  • e Év: 86596
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.