Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
A férfi így nyújtja át sokszor a szalvétát ha kéred:
  2012-06-30 21:55:12, szombat
 
  "Itt vannak a szalvéták!"Link

A képaláírás az eredeti oldalon angol nyelven: "Here are napkins!" Jeff's been in such a giving mood today. What will he give us next?

(www.themeparkreview.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=50651&start=370)

 
 
0 komment , kategória:  Ha a férfiakon múlna:-)  
Családi béke ötezerért:
  2012-06-30 16:07:54, szombat
 
  Családi béke ötezerért
december 19., 2011 - 10:23

,,A jó büdös francba!" - káromkodik Vilma, milyest megérkezik a pláza zsúfolt parkolójába. Satufék miatt kis híján megfejeli a szélvédőt, mert egy hatalmas szatyrokkal egyensúlyozó pasas váratlanul elétámolyog. Hiába ordít a kocsiban a Last Christmas, Vilmának ma valahogy nincs hangulata a karácsonyi bevásárláshoz.


A fazon feltartott középsőujja szinte világít a lámpafényben, de nem tart sokáig a gesztus, hiszen a cipekedéshez két kéz kell. Vilma próbálja elfelejteni az ügyet, s ez tízpercnyi lassú körözés után sikerül is neki, amikor a szeme sarkából észrevesz egy frissen ürült szabad helyet. Sikeresen megmérkőzik érte egy sorstársával, majd nagy sóhaj közepette kiszáll. Fáradt, éhes, szomjas, pisilnie kell, meg egyébként sem szereti a tömeget. A fenyőillatú ünnepet még csak-csak szeretné, ajándékokkal meg isteni kajákkal együtt... Ha a csomagok tartalma miatt nem pampogna az anyós, a menüsorért pedig más szenvedne napokig a konyhában.

Mindegy, menni kell, venni kell. Az óra ketyeg, a boltok készletei végesek. Vilma egy szalvétát szorongat a kezében, mert ebédszünetben beugrott neki néhány lehetséges meglepetés, így arra jegyzetelt. Megvan, mit kapjon a másodunokatestvér felesége, a sógor papája és a gyerekek két-két legjobb barátja. Bár ez utóbbi némi veszekedést szült otthon, hiszen a nagylelkű Petike minden osztálytársát meg akarta ajándékozni, de végül némi számítógép-megvonással lehetett finomítani a szándékain. Vilma testvéréén azonban úgy tűnik, nem lehet: beindult neki a vállalkozás, ezért lapostévével szeretne kedveskedni. Házi bejgli jut majd neki cserébe, legalább diós.
Vilma ekkor már a kirakatok előtt ténfereg. Szinte csak emberi arcokat és hátakat lát a hatalmas nyüzsgésben, és persze az óriási díszeket, fényeket, százalékjeleket a levegőben. Könyökök, táskák, zacskók ütődnek hozzá lépten-nyomon, sőt, rohanó anyjuk kezét szorítva békésen repülő óvodások is a térdéhez csapódnak néha. Vilma megáll, hogy elgondolkodjon rajta, a nagynénje milyen értékben adott tavaly. Iszonyú ronda váza volt, a macska szerencsére leverte az asztalról. A piacról származott? Vagy valami puccos kerámiaboltból? A fene se tudja, legyen mondjuk ötezer! Az összeg megszületésének pillanatában Vilma hátának koccan egy fej.

,,Elaludtál, nyanya?" - sziszegi a pimasz tinédzser, akinek fél szemét eltakarja valami furcsa frizura. ,,Rám férne, kispofám..." - hangzana az őszinte válasz, de helyette csupán egy sokat mondó nézésre futja. Milyen jó lenne, ha a család is beérné ennyivel!

Tempty.hu / Temptylicious 2011.12.19.


(tempty.hu/2011/12/19/csaladi-beke-otezerert/#more-5608)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Próza-ahol szereplő a szalvéta  
Szalvétaklub gyűjtőknek: Régi mánia
  2012-06-29 19:58:14, péntek
 
  akik apró, elfojtott sikkantásokkal gusztálják a szalvétakínálatot, miközben aprósüteményeket majszolnak.

A Zeg-Zug egyébként varázslatos intézmény. Hasonló kvalitásai és építészeti értékei vannak, mint a hajdani Fiatal Művészek Klubjának, csak nem ugranak betépett alternatív zenészek az ember nyakába minden sarokból. Egészen pontosan senki sem ugrik a nyakamba, amikor odaérek. Inkább a kísértetházjelleg dominál, csak hosszas bolyongás után akadok egy gyermekcsoportra az alagsorban, akik éppen be- vagy átöltöznek, valószínűleg valamilyen tánccsoport tagjaiként.

A társalgóig, ahol a szórólap szerint a szalvétagyűjtők üléseznek, még átmegyek néhány impozáns, de kihalt polgári termen, aztán megtalálom őket egy meglehetősen puritánul berendezett szobában. Hat ember, néhány szék és asztal, valamint a szalvéták.

Papírsárkány

Az előzetes feltevések nem jönnek be. A budapesti szalvétagyűjtők fiatalok, korelnökük is nyugodtan jelentkezhetne egy multinacionális cég álláshirdetésére, a többiek pedig inkább a pubertás felől közelítik az élet nagy titkait. Balogh Eszter klubvezető szalvétagyűjtő családba született, és folytatta a hagyományt, ami meglehetős előnyt jelent ebben a műfajban, mivel a szalvéták piaca elég korlátozott. Feltételezéseim ellenére sincs a dolognak tőzsdéje, szakfolyóirata vagy nemzetközi szervezete, a gyűjtők a Tescóban vásárolják meg a friss modelleket, majd a felesleget (egy csomagban 15 darab van) elcserélik a klubban. Az egész rendszer a boldog prekapitalista időket idézi, az esetleg eladásra kerülő szalvéták 15 forintért cserélnek gazdát, és 35 forintos extrém árért már külföldi példányokat is be lehet szerezni.

A klubon kívül bolhapiacokon és apróhirdetés útján lehet bővíteni a gyűjteményt. A szalvétáknak sajnos még késik a reneszánsza, mivel egyelőre sehol sem találkoztam az apróhirdetésekben speciális szalvétarovattal, de mint kiderül, szalvétagyűjtő albumot sem lehet beszerezni. Ez a tarthatatlan állapot nem zavarja a klubtagokat, terjeszkedési törekvéseik minimálisak, az információs szupersztráda lehetőségeit is csak módjával hasznosítják.

www.szalveta.hu

Ez utóbbi nem is csoda, mert a hálón elsősorban papírgyárak linkjeit dobja ki a keresőprogram, és csak hosszas keresgélés után akadok rá Kelecsényi Gábor Múltunk neves könyvgyűjtői - A homo bibliophilus mint a homo sapiens különleges alfaja című, 1988-ban kiadott munkájára, melyben csupán egyetlen bekezdést szentel a témának:

"Mindannyian gyűjtünk, gyűjtögetünk. Olykor megszokott, gyűjtési tárgyként elismert, befogadott vagy éppen divatként felkapott dolgokat, mint amilyen a bélyeg, autogram, ásvány vagy papírszalvéta. Az utóbbi már inkább azok közé a különlegességek, furcsaságok közé tartozik, amelyeket gyanakodva fogad a szűk környezet, mígnem egy tévéműsor vagy vetélkedő nyilvánossága elismerést nem szerez eddig kissé bogarasnak ítélt tevékenységünknek."

Ebből is látható az előítélet, amivel egy könyvgyűjtő szemléli a szalvétagyűjtőt, de szerencsére tettlegességig még nem fajult a dolog, hiszen összeköti őket a papír szeretete.

Van még néhány apróhirdetés és említés, de végül is jobb, ha a leendő szalvétagyűjtő nem az elektronikus csapáson keres partnereket szenvedélyéhez, hanem személyes kontaktus révén, mint azt Margit klubtag is teszi. ´ minden szalvétavásárlót meginterjúvol a szalvétaárusító helyeken, és amennyiben gyűjtőre akad, címet cserél. Ez a taktika már csak azért is sikeres lehet, mert a bemutatott fényképek alapján erkélyéről kiszorultak a növények, állatok és egyéb felesleges dolgok, helyettük húszezer szalvéta várakozik a plafonig tornyosulva, hogy végre valaki beléjük törölje a pörköltszaftot. Ez persze sohasem következik be, már említése is megengedhetetlen blaszfémia.

Bolhapiac

Az ideális terep azonban a bolhapiac. Vasárnap reggel van, a Petőfi Csarnok szabadterén olyan tömeg, mintha mindenkire október elején jött volna rá az alpakka orrszarvú vásárolhatnék. Nem könnyű megtalálni a szalvétás standot, de amikor megtalálom, akkor sincs benne túl nagy örömem: sovány választék, többnyire az IKEA-ból vagy más nagyáruházból származó jellegtelen vackok. A hölgy azonban elmagyarázza, hogy ezek hibás (félrenyomott vagy vágott) példányok, ezért piaci értékük eléri a 30 forintot is. Nem érzem, hogy elkapna a lehetőség szédülete, de kitartóan tovább érdeklődöm, hogy mi van a századelős vagy háború előtti példányokkal, de a válasz elkeserítő kifutottak már, sehol sem lehet rábukkanni ilyen kincsekre, pedig elkérhető értük akár 60 forint is.

Egyre nagyobb tisztelet ébred bennem a szalvétagyűjtők iránt, hogy ebben a kilátástalan és elég sivár helyzetben is kitartanak szenvedélyük mellett, mikor bizonyítottan ellenük van az egész világ. Ezért arra kérem önöket, hogy ha rendelkeznek néhány értékes papírszalvétával, menjenek el valamelyik hónap első szombatján a Zeg-Zug Házba, mert egy kis szerencsével fenekestül felforgathatják az egész piacot.szerző:Para-Kovács Imre

2001/41. (10. 11.)

(magyarnarancs.hu/lokal/szalvetaklub_gyujtoknek_regi_mania-59362)Link
 
 
0 komment , kategória:  Cikkek,szalvéták is szereplői  
Teknősbéka hajtogatása szalvétából:
  2012-06-28 21:00:12, csütörtök
 
 

Link

(www.chine-culture.com/en/origami/origami-napkin-turtle.php)Link
 
 
0 komment , kategória:  Origami szalvétákkal:  
Medúza hajtogatása szalvétából:
  2012-06-28 20:56:05, csütörtök
 
 

Link

(www.chine-culture.com/en/origami/origami-napkin-jellyfish.php)Link
 
 
0 komment , kategória:  Origami szalvétákkal:  
Citrommintás szalvétakavalkád és egy bejegyzés mellé:
  2012-06-28 10:08:47, csütörtök
 
 

Link

Ehhez a szalvéta összeállításhoz szeretnék betenni a blogomba egy történetet is, olvassa mindenki kedvére, szolgál tanulságokkal:

Pap és a fél citrom...

Élt egyszer egy pap, aki esküje letétele után
elindult világot látni. Hosszú éveken át vándorolt, mígnem
elérkezett egy Isten háta mögötti kis faluba. Itt az általa
hirdetett vallásban hittek, de templomuk nem volt; a
legközelebbi, majd 25 km-re levő kisvárosba jártak templomba.
A pap gondolt egyet, és az egyház támogatását
kérve, a falu férfijainak segítségével saját templomot
építtetett. Ettől kezdve minden vasárnap ő celebrálta a misét, adta össze a házasodókat és mondott imát a temetéseken. Sok év telt el így.

Egy közönséges mise végeztével, egy kora
tavaszi, hűvös vasárnap délelőttön, ahogy kiterelgette a gyülekezetet a
templomból és zárta volna be a kaput, a templomkertbe lépett egy
ismeretlen férfi. Szakadt ruhájában, koszosan odaállt a pap elé,
és azt mondta:

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

A pap jó volt, és bár kicsit furcsállta a dolgot.
Hátrament a paplakba, elővett egy citromot, félbe vágta,
majd kivitte a férfinak és odaadta neki, aki hálásan
tekintett vissza rá. Azonban a pap oldalát furdalta a
kíváncsiság. Azt kérdezte:

- Fiam, miért kell neked ez a fél citrom?

A férfin erre jeges rémület lett úrrá, és mielőtt a pap egy
szót szólhatott volna, kirobbant a templomkert kapuján, és
elszelelt.
Egy héttel később, megint csak kifele jövet a
templomból a pap megint szembe találta magát a
templomkertben a fickóval. Az így szólt:

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

A pap meglepődött, mind a férfi újabb felbukkanásán, mind az
újabb, furcsa kérésen. Persze azért jó volt, hátra ment a
paplakba, és hozta a fél citromot. A férfi kezébe nyomta, de
rögtön rá is kérdezett:

- Itt van fiam, de kérlek, áruld el, miért kell neked ez a
fél citrom?

A férfi láthatóan megrémült, és rögtön elfutott, azonban a
pap sem volt rest, utána eredt. Csakhogy nem volt igazán jó
kondícióban, még sosem futott ennyit és ilyen gyorsan, hát a
falu végében kifulladt, és csaknem elájult.

Arra gondolt, hogy hátha a jövő héten is eljön a különös
alak, és akkor érdemes lenne tudnia tartani vele a lépést.
Így hát a következő hetet szorgalmasan futóleckékkel
töltötte. Megérte, mert, ahogy gondolta, a következő
vasárnap ismét belépett a templomkertbe a furcsa idegen. A
pap meg sem várta a kérését, jó volt, és hozta a lakából a
fél citromot. A férfi e szavakkal fogadta:

- Köszönöm, pap, hogy jó voltál, és adtál egy fél citromot.

- Szóra sem érdemes, fiam - felelte a pap-, de kérlek,
áruld el, miért kell neked ...

A férfi már futott is kifele, de a pap szorosan a nyomában
volt. Sokáig futottak, a pap már kezdett nagyon kifáradni,
mire egy széles, sebes folyóhoz értek. Az idegen gondolkodás
nélkül a folyóba vetette magát, és átúszta, majd eltűnt
futva a túlparton. A pap nem tudta követni, mert nem tudott
úszni. Bosszankodva tért haza.

A következő hetet azzal töltötte, hogy naponta a
25 km-re levő kisváros uszodájába járt gyakorolni, sőt, ha
már ott volt, Arena márkájú úszónadrágot, és Nike futócipőt
is vett magának. Izgatottan várta a vasárnapot; most már
biztos volt benne, hogy a fura szerzet újra ellátogat hozzá.
Vasárnap, ahogy bezárta a templomot,
megnyikordult a kertkapu, és belépett a férfi:

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

A pap jó volt, hátrament, (felhúzta az úszónadrágot és a
futócipőt is), fogta a fél citromot, és kivitte az idegennek:

- Itt van, fiam, de áruld már el, kérlek, mire kell ez neked?

A fickó megrémült, kirontott a kapun, a pap sebesen utána.
Elérték a folyót, a férfi átúszta, a pap utána. A túlparton
futott tovább, a pap követte. Egészen egy mély szakadék
szélén álló, magas fáig futottak. A fickó macskaügyességgel
felmászott, ám a pap nem tudott fára mászni, a földön
maradt. Szitkokat szórt mindenre, ahogy baktatott hazafele.

A következő héten a falubeliek furcsállva
nézték, ahogy a pap minden nap a templom kertjében a fákra
mászik, ide-oda ugrál, és egészében véve igen furcsán
viselkedik. De a papot nem érdekelte, megszállottan
gyakorolt, készült a találkozásra. Vasárnap már a mise előtt
felvette reverendája alá az Arena úszónadrágot és a Nike
futócipőt. Sőt, jó volt, és még a fél citromot is előre a
zsebébe tette.
Az átlagosnál jóval gyorsabban celebrálta a
misét, és amint lehetett, megszabadult a gyülekezettől, és
bemelegítésbe kezdett. Pontban, amikor a misének rendesen
végződnie kellett volna, a kertkapun belépett az idegen férfi.

- Pap, kérlek, légy jó, és ...

A pap már nyújtotta is a fél citromot, miközben visszakérdezett:
- Fiam, mire kell ez neked, az isten szerelmére?

A férfi megrémülve rohant el, a pap utána. Futottak a
folyóig, átúszták, futottak tovább a fáig, felmásztak rá.
Itt a pap csaknem elkapta a figura grabancát, amikor az
elkapott egy indát, és átlendült a szakadék túlsó oldalára.
A pap azt hitte, idegbajt kap, de ekkor megpillantott egy
másik indát. Nosza, megragadta, és átlendült ő is a
szakadékon. Ott azonban nem várt akadályba ütközött: egy
repülőgép-temető volt ott, ahol az egyik roncsban elzárta
magát a férfi. A pap dühöngve járta többször is körbe a
roncsot, de a szilárdan lezárt oldalajtón kívül nem talált
bejáratot; azt kellett valahogyan kinyitnia.

Csaknem őrjöngve tért haza. A következő hét
minden napját a falu lakatosánál töltötte, ellesve a zárak
kinyitásának minden lehetséges módját. Vasárnap futócipőben,
úszónadrágban, hátán vízhatlan hátizsákba rejtett
feszítővassal, lángvágóval, tolvajkulccsal és fúrógéppel
tartotta a misét, majd kiállt a templom elé, várva az
idegent. Amaz csakhamar meg is érkezett.

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

- Itt van, fiam, nyújtotta a pap -mert jó volt, de közben
cselesen megragadta a férfi csuklóját, magához húzta, és
megszállottan villogó szemmel kérdezte-, de mire kell ez neked?

A fickón páni félelem lett úrrá, kitépte magát a pap
kezéből, és elrohant, de a pap nagyon szorosan ott volt a
nyomában. Száguldottak a folyóig, gyorsan áttempóztak rajta,
futottak tovább a fáig, nyakukat törve másztak fel rá,
egymás után átlendültek a szakadékon, a férfinak alig
sikerült bezárnia a roncs ajtaját a pap előtt. Ő azonban nem
állt meg, lekapta hátizsákját, elővarázsolta a szerszámokat,
és ügyködni kezdett a zárral.

Egy óra nem telt bele, a nehéz ajtó nyikorogva
feltárult. Odabent az idegen rémülten vacogott, nagyon félt
a pap ádáz és diadalittas tekintete láttán. A pap lassan
odalépdelt a fickó elé, leguggolt, és nagyon halkan,
barátságos mosolyra váltva, szelíden megkérdezte:

- Fiam. Hetek óta kérsz tőlem fél citromot minden vasárnap.
Nagyon szívesen adok, akár a jövőben is még többet, csak azt
az egyet kérem tőled, hogy áruld el nekem: mire kell neked?

- Rendben van, pap ... érkezett a remegő hangú felelet.
Elmondom neked, de kérlek, légy jó, és ne mond el senkinek!

A pap jó volt, és nem mondta el senkinek.

(A szöveg forrásoldala: www.megmondod-vagy-megmondod.eoldal.hu/cikkek/viccek/pap-es-a-fel-citrom___.html )
 
 
0 komment , kategória:  Szalvéta összeállításaim:  
Tvn-es oldalamnak tervezett szalvétasorozat:
  2012-06-27 19:34:25, szerda
 
  Mivel régóta gyűjtöm a szalvétákat, így arra gondoltam, talán magamat is kicsit meg kellene örökíteni már egy szalvétán az utókor számára is.Igyekeztem olyan szalvétát terveztetni, ami viszont nem csak engem ad vissza pusztán , hanem szerepel rajta az is, hogy miért is gyűjtök én is ilyen elhivatottan valamit, s más gyűjtőszenvedélynek hódoló emberek is miért lehetnek ugyanilyen elhivatottak saját hobbijuk mellett,miért tartanak ki annyira egyféle dolog mellett hosszú évekig. Négyféle színben készült nekem ez a mintájú szalvéta, így egy szalvétasorozatot alkot , remélem valamelyik színben mindenkinek tetszeni fog. Szitanyomással készült a szalvétákra a minta,mindegyikre ezüst színben.Link

Mindegyik színű szalvétából van több darab is nekem jelenleg, ha valakinek megtetszik valamelyik, szívesen cserélek belőle bárkivel.

Külön-külön itt tekinthetőek meg a szalvéták, ebben az albumban, a linkre kattintva:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pillangó és a virág szalvétamintaként:
  2012-06-27 08:22:39, szerda
 
 

Link

Érdekes pillangók és virágok bemutatója zenés képösszeállításban:Link

Vörösmarty Mihály:Virág és pillangó


Szállj le, szállj le, szép arany pillangó,
Kebelemre szállj le, kis csapongó!
A mezőnek én vagyok virága,
Kikeletnek zsenge ifju ága.
S égek érted belső fájdalommal,
Mely szívemből könnyet és fohászt csal.
És fohászom illat a szelekben,
Gyenge harmat a könnyű szememben.
Szállj le, szállj le, szép arany pillangó,
Kebelemre szállj le, kis csapongó!
Egy kis ég van a könyű csepjében,
Lelkem száll az illat özönében.
Jer, fürödjél e köny-ég árjában,
Vagy szunyadj el illat mámorában.
Szállj le, szállj le, szép arany pillangó,
Kebelemre szállj le, kis csapongó!
Egy rövid nap tüneménye létünk,
Elmulik, míg örömet cseréltünk.
Éljük át e kort egy pillanatban,
Mely gyönyörtől s üdvtől halhatatlan.
Jer, boríts el fényes szárnyaiddal,
Szídd ki lelkem mézes ajkaiddal;
És ha édes életed kifárad,
Szemfedőd lesz hervadó virágod.

1841. március 11. előtt


Gryllus Vilmos: Lepke és virág:

Reggeli harmat kelti a lepkét.
Virág a réten tárja a kelyhét.

Látja a lepke, billen a szárnya,
Virágkehelyben reggeli várja.


A dal Gryllus Vilmos által előadva:
Link

Pillangó ÉS a ViráG - Presentation Transcript

1. A pillangó és a virág
2. Valamikor régen egy férfi Istentől kért egy virágot .... .... és egy pillangót .
3. Istentől kaktuszt kapott ,
4. és pókmacskát .
5. A férfi elszomorodott, nem értette, miért nem teljesült kérése. Később arra gondolt: Istennek a sok emberrel rengeteg dolga van, bizonyára valamit összekevert ... Úgy döntött, inkább nem kérdezi meg Őt. Bizonyos idő elteltével eszébe jutott a kaktusz és a pókmacska, elment megnézni őket.
6. Hogy meglepődött, mikor látta, hogy a tüskés, csúnya kaktusz kivirágzott, s hogy a ronda pókmacska átváltozott gyönyörű pillangóvá.
7. Isten mindig csak helyesen cselekszik! Tudja, mi számunkra a legjobb, még ha nekünk néha nem is annak tűnik. Ha valamit szeretnénk és helyette mást kapunk, HIGGYÜNK . Higgyük, hogy a jó eljut hozzánk a legmegfelelőbb időben.
8. Az, amit szeretnél ... .... nem mindig az, amire szükséged van ! Ne feledd..... A ma TÜSKÉI ... holnapra VIRÁGOK lesznek !
9. hogy senki ne adja fel a reményt, a holnap jobb lesz. SZÉP NAPOT ! Küldd ezt a gondolatot tovább

(A szöveg forrásoldala: www.slideshare.net/fllevente/pillang-s-virga)

A szöveg egy szép zenés képösszeállítás részeként: Link

Weöres Sándor: Románc

Három lepke, kék, zöld, sárga,
ott libbent a napsugárba.
A virágot ők se szedték,
csak a szirmát érintették,
úgy sodorták az illatot,
mint egy selyem-gombolyagot.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Virágos csereszalvétáimhoz:  
Zsoltáros idézet papírszalvétán:
  2012-06-27 07:19:25, szerda
 
  Tegnap vettem egy kreatív hobbi boltban ezt a papírszalvétát. Két darabot vettem belőle, így még most jelenleg egy cseredarabom is van belőle. Ehhez fűződően szeretnék most egy bejegyzést tenni a blogomba, mit is jelent az idézet magyarul, s milyen magyarázat, vagy igehirdetés van esetleg hozzá fűződően. Ajánlom ezt hívő és világi embernek egyaránt, mint érdekességet is, hogy valami kis plusz információ és tudást is nyújtson ez a szalvéta számunkra, ha tervezője érdemesnek találta ezt a mintát a nyomtatásra, forgalomba kerülésre:Link

Többféle hasonló fordítása van ennek az idézetnek: Érezni és látni, hogy jó az Úr! illetve Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr!

Módra László által egy igehirdetés ebben a témában, ezen zsoltárrészlet felhasználásával,ennek a zsoltárrészletnek a magyarázatával:Címe: Az igazi szeretet a megismerésből fakad

Az igazi szeretet a megismerésből fakad, a szeretet tárgyának a megismeréséből. Minél többet tudsz valakiről, annál erősebb lesz az alapja a szeretetednek, annál nagyobb lesz a bizalmad az illető személy iránt. De mi alapján szerezzük az ismeretet a megismerésre?

Az érzékeléseink alapján, szerezzük a legtöbb információt ebben a világban.

De Isten azt mondja az Igéjében, hogy nem az érzékelésünk a legfontosabb forrás, ami alapján meg kell ismernünk Istent és az embereket.

Természetesen a fizikai érzékelésünk is fontos, de nem a legfontosabb forrásunk. Isten Igéje a legfontosabb forrásunk. Ugyanis Jézusnak is Isten beszéde volt a legfontosabb forrása a megismerésére, Isten megismerésére, és az emberek megismerésére egyaránt. Azt gondolnánk, hogy Jézusnak angyalok sokasága jelent meg és talán Isten maga is megjelent, de ez nem lehetett így, mert Jézusnak teljesen hasonlatosnak kellett lennie hozzánk emberekhez (kivéve a bűnt). Tehát Jézusnak ugyanolyan eszközökkel lehetett/kellett megismerni Istent, mint nekünk, embereknek. Mert ha nem így lett volna, akkor nem lehetett volna a tökéletes helyettesítőnk nekünk, embereknek. De dicsőség hála és köszönet Istennek, hogy Jézus teljes és tökéletes helyettesítő volt minden ember számára. Meg kell látnunk a szívünkkel, hogy Jézus számára is az elsődleges forrás Isten megismerésére Isten Igéje volt. Persze az érzékelésünk is fontos, hisz az Ige is mondja ,,Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr.( Zsolt 34:8)"

Ugyanakkor fontos, hogy ne az érzékelésünk vezessen Isten megismerésére, hanem az Ő beszéde, hisz a János 8/32-es Igéjében Jézus azt mondja, hogy az Isten igazságának megismerése, az fog megszabadítani, és nem az, ahogy érezzük magunkat, vagy, ahogy megítéljük a dolgokat. Tehát fontos, hogy meglássuk Isten igéjét, Isten igazságát a dolgok, a helyzetek felett.

Mint mindenben, ebben is Jézus a példa, ahogy Ő tette a dolgokat. Ez az alap.

Nézzük csak meg, hogy Jézus hogyan kezelte az ellen támadókat? Jézussal többször megtörtént, hogy ahogy megélte Isten igéjét, a gyakorlatban alkalmazta, a vallásos zsidók meg akarták Őt kövezni. Máskor meg le akarták taszítani a szikla széléről. De mit tett Jézus? A Szent Szellem erejével eltelve Isten beszédével a szívében egy rövid idő múlva visszament közéjük, és ott folytatta, ahol abbahagyta, hirdette, cselekedte Isten igéjét.

Erre az Apostolok cselekedetei is példát mutat, mikor az apostolokat börtönbe vetették, Isten angyala pedig kiszabadította őket, és másnap újból felállva bátorsággal hirdették a templomban az Igét. Nem közvetlen azoknak, akik ellenük voltak, hanem azoknak, akik örömmel fogadták az igét. És az Ige Jézus szavaiban levő hit és bizalom által elvégezte a szabadítást azoknak az életében, akik befogadták az igazságot szeretet által, és ez azt okozta, hogy akik elutasították Jézust hallván és látván a jeleket, amelyek történtek Isten igéjének a megnyilvánulása által, azoknak is egy része megtért, aki addig elutasították Jézust. Mert az Igét jelek és csodák követik, ugye?

Ezt tanítja a Biblia!

Olvashatjuk azt is, hogy Jézus azt mondja, aki hisz énbennem, azok is cselekszik azokat, amiket én cselekszem, sőt nagyobbakat is cselekednek. De ne feledjük, Jézus is szeretet által fogta munkára a hitét, amely Isten igéjébe gyökerezett.

Tehát úgy is mondhatnánk hogy a szeretet az isteni fajta szeretet amely a hitünk ereje az Isten igéjébe gyökerező cselekedet

(Ef 3:18)

Az az igazság, hogy a mai napon Jézus nekünk adta ezt a küldetést, hogy úgy ahogy Ő tette mi, mint az Ő tanítványai, mi is szeretet által munkára fogjuk Isten igéjét, amely az Ő beszédén, Igéjén nyugszik, és az Ö Igéjében gyökerezik. Hogy mondja Jézus? ,,A fiú semmit sem tehet önmagától, hanem amint látja cselekedni az Atyát. (Ján 5:19)" A hit nem működik másként, csak úgy, ha a szívünkkel látni tudjuk a dolgokat úgy, hogy abban ott található az élet, a békesség, a bőség, a kedvesség, tehát Isten maga. Jézus azt mondja, hogy én látom cselekedni az Atyát.

És látta a beteget, és megérintette, és azt mondta, hogy akarom, gyógyulj meg.

És látta a csüggedt szellemű embert, és azt mondta, Istennek gondja van rád, hogy az életed megváltozzon.

Amikor ránézett a betegre Jézus, mit látott? A fizikai szemeivel egy beteg (vak, leprás, sánta stb.) embert. De mit látott a szívével? A szívével látta Istent, aki meggyógyítja a betegeket, mert az ige azt mondja, én vagyok az Úr, a te gyógyítód.

Szívével látta a szűkölködőt, hogy az ige azt mondja, hogy én vagyok a gondviselő Isten, aki gondot viselek rólad. És sorolhatnánk tovább.

Jézus ismerte Istent, de elsősorban az igén keresztül.

Ahogy Jézus a Szent Szellem által elkezdte tenni a dolgokat és az ige megelevenedett, úgy az érzései is megtapasztalták Istent. De fontos, hogy Jézus emberként járt itt a földön, ember volt, aki Istentől született, és a Szent Szellem kenetében járt, és hozta valóságba a csodákat szeretet által, ami Isten igéjébe gyökerezett, és bemutatta, hogy Isten szereti az embereket. Ma mindannyian ujjá születtünk Jézus Krisztusban való váltság által, és Isten fiainak neveztetünk. Emberek vagyunk, de újonnan születtünk Istentől, és a Szent Szellem kenetében képesek vagyunk másként látni a dolgokat, mint ahogy a fizikai valóságban vannak. Képesek vagyunk meglátni a betegségben Istent, aki az Úr a gyógyító. Képesek vagyunk meglátni a szükségben, a hiányban azt, aki azt mondja, én vagyok az Úr, aki több vagyok számodra, mint elegendő. Aki azt mondja, a gyűlöletben, a haragban, a sértődésben én vagyok az, aki megbocsájtja minden bűnödben, meggyógyítja minden betegségedet.

De mi mindezt hogyan látjuk?

Úgy, mint egy ember, aki érzékeli ezt a világot, és az érzékelései alapján jár, vagy úgy, mint Istennek fiai, akik újonnan születtünk, és a mi szívünknek szemei látják az Atyát, látják Jézust, a cselekvő Istent. És Jézushoz hasonlóan látjuk mindazokat, amiket az Atya cselekszik, és mi is hasonlatosan cselekszünk. Hogy a gonoszságban megbocsátunk mindenkinek. Szeretet által, amely Isten Igéjében gyökerezik, mint ahogy a Krisztus is megbocsátott nekünk szeretet által, amely Isten Igéjében gyökerezett.

Jézushoz hasonlóan látjuk a beteget és látjuk az Atyát is cselekedni aki meggyógyítja a betegeket

Jézus a mi urunk a gyógyító, aki meg gyógyít

Jézus a mi urunk meg bocsátó, aki megbocsát

Jézus a mi urunk, aki betölti, a szükségeket ellát a szükséges javakkal

Jézus a mi urunk, aki békességet ad a szívünknek

Ahogy Jézus látta cselekedni az atyát és az alapján cselekedet a csoda nem marat el.

Éppen, ugyan így, ahogy mi a mai napon látjuk a mi urunkat cselekedni, Jézust és hasonlatosan mi is elkezdünk, cselekedni az ö nevében lévő hit és bizalom által ismerve öt Jézust, hogy mi az ö akarata, és az alapján cselekszünk, a csoda nem mered el.

Keresd mindennap Istent és az Ő akaratát, hogy az Ő csodái átjárják az életedet map, mint nap

Ámen

Módra László

(szegedi-gyulekezet.shp.hu/hpc/web.php?a=szegedi-gyulekezet&o=az_igazi_szeret et_i9Z9)

Dalban ez az idézet:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Zöldség-gyümölcsmintás szalvik  
Az élet rózsaszín feliratú szalvétámhoz:
  2012-06-26 08:44:22, kedd
 
 

Link

La vie en Rose ~ Rózsaszín élet ~ Az élet rózsaszín `= Magyarosan fordítva: Rózsaszínben látni az életet.


Edith Piaf dala melynek ez a címe,a linkre kattintva meghallgatható:
Link Rengetegen énekelték vagy dolgozták fel ezt a dalt. Filmek betétdalaként is többször hallható.

Ugyanez a dal magyarul Vári Éva előadásában:
Link

A dal Grace Jones által előadva:Link

A dal Lisa Ono előadásában, sok szép képpel illusztrálva:Link

A dal Donna Summer, Celine Dion és Aretha Franklin által is fel lett dolgozva még többek között,ők is szépen éneklik ezt a dalt nagyon.

A dal Louis Armstrong előadásában, trombitás feldolgozásban,szöveg nélkül:Link

A dal Ernesto Cortazar által, zongorán feldolgozva, szöveg nélkül:Link

Maga a dalszöveg francia nyelven:

Des yeux qui font baiser les miens,
un rire qui se perd sur sa bouche
Voila le portrait, sans retouche,
de l'homme auquel j'appartiens

Quand il me prend dans ses bras
Il me parle tout bas
Je vois la vie en rose
Il me dit des mots d'amour
Ces mots de tous les jours
Et ca m'fait quelque chose
Il est entre dans mon coeur
Une part de bonheur
Dont je connais la cause
C'est lui pour moi, moi pour lui dans la vie
Il me l'a dit l'a jure pour la vie
Et des que je l'apercois
Alors je sens en moi mon coeur qui bat

Des nuits d'amour ne plus en finir
Un grand bonheur qui prend sa place
Des ennuis, des chagrins, des phrases
Heureux, heureux a en mourir

Quand il me prend dans ses bras
Il me parle tout bas
Je vois la vie en rose
Il me dit des mots d'amour
Des mots de tous les jours
Et ca m'fait quelque chose
Il est entre dans mon coeur
Une part de bonheur
Je reconnais la cause
C'est toi pour moi, moi pour toi dans la vie
Tu me l'as dit t'l'as jure pour la vie
Et des que je t'apercois
Alors je sens en moi mon coeur qui bat.
 
 
0 komment , kategória:  Virágos csereszalvétáimhoz:  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 865 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 180
  • e Hét: 180
  • e Hónap: 3162
  • e Év: 3162
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.