Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Hihetetlen az emberi irigység...
  2012-07-31 09:18:59, kedd
 
  Borzasztó lehet így élni. Nem tudom én irigy voltam-e , de valahogy belőlem ez a dolog hiányzik, vagy csak törekedtem rá mindig, hogy sose alakuljon ki bennem, főleg barátok, ismerősök felé. Sajnos sokan nem tudják ezt az önző kishitűségüket leküzdeni, és gyermeteg dolgokkal próbálják megbosszulni, ami igazából megint csak nekik egy tőrdöfés, hiszen mit árthatnak egy jelölés kiiktatásával, vagy bármi közös felbontásával. Csak az irigyelt személyben erősítik meg a hitet, hogy jobban bízzon magában, és többé ne bízzon a "kedvesen mosolygó" személyben. Bizony, ezektől a dolgoktól még erősebb és magabiztosabbá válik az irigyelt személy. Hogy mit kell, lehet tenni, aki ebben szenved? Nos ezekre a problémákra a pszichológia jobban tudja a választ mint én. Az önbizalomhiányt, a kisebbségi érzésen kell felülkerekedni. Ja hogy ez nem könnyű? Hát igen, sokan elbagatellizálják ezeket az érzéseket magukban, pedig magunkra kell a legjobban odafigyelni . Nem az a fontos hogy mások milyennek látnak, hanem, hogy én olyannak látom-e magam, amilyen lenni szeretnék, vagy az elvárásaimat tükrözik. Bizony, és ez nagyon nehéz, mint másokat elfogadni olyannak, amilyen. Nagy szavak? Persze most gondolhatja bárki, hogy csak írogatja, aztán ki tudja....érdekes, nehéz és tanúságos időszakot éltem át az elmúlt egy évben. Sokat tanultam belőle, és sok támogatást kaptam a szeretteimtől. Igen itt megint lehetne megjegyzéseket fűzni, hogy könnyű neki, mert....ÉS? Mindenki maga egyengeti életét, életvitelét, tudását, családját....mindenki a vágyai, céljai, elvei szerint él! Na igen, itt jön a bökkenő, hogy sokan más vágyait, céljait hajtják?
Kisiskolás koromban sosem volt Eyy barátnőm, de mindig jól el voltam ezzel is azzal is... kis növésű, túl csivitelő hangon, minden lépben kanálka...és egy idő után gondolkodni kezdtem mit szeretnék én az életben elérni? És semmi más nem jutott eszembe, csak a boldogság . Idővel rájöttem, hogy ennek feltétele az elégedettség. Nem kell nagyravágyónak lenni, de törekedni kell... az teljesen más. Idővel mindent máshogy kezdtem megélni és látni. Borzasztó érezni mások irigységét, holott több pénzt kerestek, mindenük megvolt amire vágytak....csak hát nem tanultak meg törődni dolgaikkal, tárgyaikkal, érzéseikkel. És nem voltak elég kitartóak. Nekem még mindig vannak céljaim, sikerült tovább gondolni ezeket, és sikerült olyan párt és barátot találni, akik önös céljaikat félre tudják tenni,hogy a másik élményeit, boldogságát meghallgassák és vele együtt örüljön.
Az irigység leküzdésében még sokat segíthet, ha megtaláljuk azt az utat, amelyben kiteljesedhetünk, és nem kullogunk a másik lábnyomában. Mindig új szelek szárnyára kell felszállni és haladni a JÓ irányba.
Hogy ezt most miért tartottam fontosnak? Mert ilyen lett ez a világ. Tessék végre elengedni béklyókat, és kiterjesztett szárnyakkal magasba emelkedni-
A következő bejegyzésbe egy "ének" idézetét szeretném leírni, sokaknak nem számít aki hisz, de ez nem csak a hitről szól, hanem sokkal nagyobb dologról, a szeretetről.
Hát akkor legközelebb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hatalmas vihar!
  2012-07-30 21:51:22, hétfő
 
  Tegnap olyan vihar volt,amilyet még sosem láttam. Félelmetes volt.
Felkapta a 3 m-es trambulint és feltette a kerítésre, majd 10 méterre odébb visszaállította.... a székek, a virágok, minden ami mozdítható mozgott, repült... villámlott, dörgött,fújt a szél, és fújta az eső cseppeket is. Kopogott a ház falán minden egyes vízcsepp.
Egy óra tombolás és mi maradt utána? A csend, a sötétség, és az összeborzolt ágak, szanaszét heverő tárgyak a kertben, levelek...Ma délután álltam neki a restaurálásnak. Reggel összeszedtem a szétfújt sörös dobozokat, felállítottam a virágokat, visszatettem a muskátlikat a ládájukba, utána az ablakba...délután pedig a már nem volt nagy szél,csak szellőcske, ami nagyon jó volt. Persze a kimosott ruháknak szükségük lett volna némi szélre, így most bent száradnak tovább. Ma a takarításé volt a főszerep és a rendrakásé...holnap a munkáé :-) és a gyakorlásé.
Valahogy megint feltölt a zenélés...teljesen magával ragadt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
váci világi vigalom és egyebek
  2012-07-29 23:39:23, vasárnap
 
  Péntek délután elszaladtunk Vácra, hangolót venni. A zeneboltos nagyon lehangolt, de a hangolónak és a gyantának nagyon örültem.
Ha már itt voltunk, nosza kiszaladtunk a Duna partra, hiszen most van a Váci Világi Vigalom. Még rendezgették soraikat az árusok, készülődtek az estére,de már volt mit nézgélődni. A gyerekek hókristálytól, az aranymosásig mindenben benne voltak. És találtunk olyan sütödét, akik tudtak glutén mentes ételeket ajánlani. Persze egy 5 fős családnak nem túl pénztárca kímélő, de a gyerekek éhesek voltak. Még a párom is jól érezte magát, aki nem is szeret ilyen helyekre járni.Kóstoltunk magvas , aszalt szilvás finomságot, házi parenyicát, 8 hónapos érett kecske és tehén sajtot, házi mogyorós nugátot, és ki tudja még miket. Hatalmasat sétáltunk, vettünk vásárfiát, szodalit ásvány nyakláncot, ami állítólag jó rekedtség ellen, kézműves szappant...stb Hazafelé kidőltek a kocsiban :-)
Másnap végre eljutottam az utcánkban lévő pékségbe. Kiderült minden reggel 4-től nyitva van a kapu és csodás, illatos finomságokkal várják a vásárlókat termelői áron. Mi 7-re mentünk, holnap korábban megyünk :-) Hatalmas, ropogós péksütemények...
Kaptam az infót, hogy 7kor már csak 1-2 maradék van....holnap korábban megyünk :-)))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
francia hagymaleves és tonhalas rizottó :-)
  2012-07-26 14:41:07, csütörtök
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
fűnyírás
  2012-07-25 22:03:54, szerda
 
  Sajnos a fü vár még, szerencsére az eső most jókor jött...bár a heti 2x-i nyírás így nem jött össze. Amint van egy kis száraz idő azonnal állok neki megint :-)
Persze most sok a munka, mint mindig, van mit csinálni. És a kirándulásoknak is itt van az ideje, hiszen most nincs suli, új dolgokat kell bejárni. Voltunk múlt héten a skanzenben, kisvasutaztunk...ma Budán jártunk a kisvasútnál, meg a fogaskerekűn :-) Sajnos apa nem tudott velünk tartani, de a libegőre már vele fogunk menni. A mai idő nem kedvezett a libegőzésnek, és a nagy sétáknak. Mindent nagyon élveztünk, kedves szomszédainkkal jártuk be a Széchenyi hegyet, és a játszótereit, amit a gyerekek nagyon élveztek. Hazafelé már mindenki nagyon fáradt volt. És időben el is aludtak...Szép álmokat gyerekek!
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
fűnyírás heti 2x?
  2012-07-20 19:25:53, péntek
 
  Múlt héten hallottam, hogy hetente 2x kell a füvünket nyírni, hogy szép legyen a gyepünk, és gyomtalan, azaz minimális legyen benne a gyom. Na ma kipróbáltam, nemrég lett lenyírva, talán 3-4 napja nyírta le a párom mindenhol, volt eső, öntöztünk is, nőtt a drága /fű/ ahogy szokott. No akkor nosza-nosza nyírjuk le. Meglepő módon, nem kellett annyiszor fordulni a gyűjtőtartállyal, mint ha hetente nyírnám. Ez már pozitív. És talán fele annyi idő alatt is végeztem. Tehát, igazán kipróbálható cél, hogy heti 2x nyírjuk a füvet. Rendes nyírás kb 2 óra, így durván egy volt, talán egy kicsit volt több. Belocsoltam, a gyerekeket ráküldtem nézzék meg van-e benne lóhere, azt szedjék ki...hiszen az nagyon tud szaporodni. Nos, nagyon szép, hiszen a frissen nyírt fű mindig szebb látvány. Igazán az is jó benne, hogy így szinte mindig ezt a látványt nyújtja majd, ha heti 2x nyírjuk.
Kíváncsi vagyok , hiszen így is szép, sőt, a terasz melletti gyönyörű. Imádom. Persze vannak helyek, ahol a kiscicák kijátszották, vagy lefelé a kutyusnak ki van járva az útja, így a fű is....de nekem jó így is, hiszen sokan mondják, vagy kert vagy kutya. Nos, nekem mindkettő kell :-)))
A tegnapi és a ma reggeli zápor igazán jót tett neki. Meglátjuk mi lesz , lesz-e változás a sűrű nyírástól, vagy ugyan olyan marad mint volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Medence...
  2012-07-19 23:09:45, csütörtök
 
  A nem igazán fürdős idők miatt a medence letakarva várta a jó időt. Bár klór tabletta van benne, igyekszünk nem elfelejteni után tölteni, de a keringetője már kevésbé volt aktív :-(
Sajnos az alja bezöldült. ALGA. Folyamatosan ment a keringető és amennyire tudtuk kiszedtük alulról az algát, aztán keringetés. Holnap folyt. köv. Idén ugyanis már egyszer le kellett cserélni a vizet, hiszen akkor annyira bezöldült, hogy nem voltam benne biztos hogy csak pár hetes a víz...
Nos mindig akad munka rendesen..ha netán unatkoznánk. Tegnap a saknzen-be kirándultunk, még nem voltunk ott sosem, de mennünk kell még, mert a felét sem tudtuk bebarangolni.
Nagyon érdekes, és kellemes kirándulóhely, a kisvasútjával, a környezetével együtt. Még a játszótérre is jutott egy kis idő...no meg a fagyira!
El is fáradtunk rendesen. Mi!
A gyerekek még itthon berohantak a hatalmas trambulinba, hiszen még az újdonság erejével bír, és ott kalimpáltak még egy fél óráig. Nagyon édesek voltak. Reggelről a Canpónában kezdtünk. Bizony, hiszen egy szerződés aláírása miatt arra felé sodort a szél. Mire visszaértem hozzájuk, már mindenkinek meg volt a saját kis kívánsága. A lányok csokoládés gyümölcsöt kértek. Tuti, mert glutén mentes volt a csoki :-)
A fiam könyvet, és már ki is nézte a következőt. Van-e még egy ilyen gyerek, aki ennyire falja a könyveket? Egyszerre 3-4 könyvet olvas. A kötelezőt, a kedvencet, az újat és egy rég elkezdettet,amit akkor szokott olvasni, ha éppen nincs kedve a másik könyvekhez.
Szóval a túra igen nagy körben volt. Ebédre betértünk a TAC-ba, hiszen frissen sült pizza ebédre, rendkívüli dolog nekik, hiszen nagyon nehéz pizzát készíteni, vagy beszerezni, olyat, ami finom is.
Vittünk az útra még egy-egy szeletet :-) befért a hűtőládába, hiszen egy hosszabb napon, mindig bekerül a kocsiba. Az autó elbírja, a gyerekeknek pedig hűtve marad az elemózsiájuk, ami nyáron nagyon jó dolog.
Szóval a medence elhanyagolódott. EZ a nyár nem igazán a fürdőzésről szól....sajnso? vagy nem sajnos....most ez van. Rengeteg a tenni való, és a pihenős napok is jól jönnek olykor olykor :-) Főleg mostani időszak után.
SOk új ötletemet szeretném megvalósítani,és remélem mindenki hallani fog róla. A leghamarabbi az RTL műsorán lesz látható, no ez nem is ötlet, inkább csak szerencse...? A gyanú árnyékában 11 epizódjának 2 jelenetében leszek benne. Izgalmas, hiszen ilyet még nem csináltam. Kihívás, hiszen ez egy olyen lehetőség, amit kár lenne kihagyni. Persze még sok minden van a tarsolyomban.
Igyekszem sokat gyakorolni a hegedűmön, most nagyon szeretem. Talán mondhatom is azt, hogy hiányzott, csak nem vettem észre, hogy mire van szükségem.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyár
  2012-07-15 21:17:11, vasárnap
 
  Megint csak szalad az idő...pedig nem hagyjuk csak úgy eltelni. Séták, fürdőzések, fagyizások,....
És most egy újabb progi is bekapcsolódott mától :-) Vettünk egy hatalmas trambulint, úgy gondoltuk itt a lehetőség, és a gyerekek is megértek rá,és tudják használni úgy hogy ne legyen belőle baleset. Hát mit mondjak....imádják :-) Alig lehetett őket kikönyörögni belőle. De már ágyban vannak , ami most nyáron igen nagy dolog, hiszen később fekszenek, de a mai napi úszkálás és ugrálás megtette a hatását :-)
Nagyon élvezték. Persze nem olyan bátrak, hogy minden félét kipróbáljanak,,,a karikán viszont már nagyon ügyesek. Igazi kis sportolók lettek ...
Hatalmas eső söpört végig erre, szerencsére nem kell locsolni ma sem, ami ismét adott nekem néhány óra szabadidőt. Meg is néztünk együtt egy tuti kis filmet.
Hétfőn a jégkorszak 4-et láttuk Pesten, amit a gyerekek is nagyon élveztek....és hát szó mi szó, mi is :-)
Ice-pohár, popcorn és a mozi....csillogott a szemük :-)
Tegnap pizzáztak , ami náluk sajnos nem mindennapi lehetőség, CSak úgy tolták befelé, mikor hazaértünk azért még vacsiztunk is...megjött az étvágyuk :-)))
Szerencsére nálunk a zöldség, gyümölcs nem tabu. Minden jöhet, gyümölcs sali....alma, barack, dinnye, málna, és a mai nap szedret is hozott magával. Kedves szomszédainktól. Innen is -onnan is :-)
Hát a szeder nagy sikert aratott. Szerintem 3 kiló el is tűnt egy szempillantás alatt. Igaz mi is besegítettünk :-)
Már el is felejtettem milyen finom !!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A dal linkje :-) Csak be kell másolni :-)
  2012-07-12 13:07:24, csütörtök
 
  A dal:

http://www.youtube.com/watch?v=3b3Pv9YE5Io&feature=youtu.be

Ez a dal csak nekem tetszik vagy másnak is? Természetesen a hegedűs is én vagyok :-)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készen lett egy új dal.
  2012-07-11 11:48:59, szerda
 
  jozef-jozef 2012 júliusban újra napvilágot látott az én feldolgozásomban :-) Már a youtube-n és a face-n is lázható hallható :-)
Várom a visszajelzéseket, hogy kinek tetszik és kinek nem.....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 558
  • e Hónap: 1171
  • e Év: 3490
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.