Belépés
fejesnemagdi.blog.xfree.hu
"Éld az életed!" "Most élj, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!" Fné Magdi
1955.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 126 
tudod mit jelent élni,
  2012-07-29 15:49:43, vasárnap
 
  .....tudod mit jelent élni, nevetni és olykor szomorkodni? mosolyogni annyira, hogy sírni kelljen, hatalmasakat szeretkezni, tombolni, táncolni egy éjszakán át, a barátaidat megvigasztalni, másokat mosolyra deríteni, emlékezni és felejteni, pénzt adni és kuporgatni, reménykedni és álmodozni, tanulni és tanítani, makacsnak lenni és könyörögni, változni és változtatni, érezni az ízeket, látni fényeket és hallani a hangokat, valóra váltani az álmaidat és olyankor elviselni, ha nem válik valóra mindezeket úgy tenni, hogy önmagad vagy minden egyes pillanatban, mert nem tudhatjuk melyik lesz az utolsó.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
nem hiszem, hogy
  2012-07-29 15:48:44, vasárnap
 
  ......nem hiszem, hogy megbotlottam és elestem. inkább úgy gondolom, hogy megint ki kell állnom egy próbát, ami megtanít a következő lépésre... bennem jóság lakozik, és persze hibák is, talán még jó adag bün. de a jóval kell foglalkozni, akárhány folt is van az ember lelkén..." - végül minden álom megtalálja a maga formáját: minden szomjúság számára van hullám, minden szív számára szerelem...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember legérzékenyebb szerve a szív
  2012-07-29 15:47:13, vasárnap
 
  Az ember legérzékenyebb szerve a szív. Egy szótól képes összetörni, egy pillantástól megremegni, egy érintéstől megállni és egy sóhajtástól újra verni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legjobb barátainkról
  2012-07-28 22:41:24, szombat
 
  Nemesség
,,A kutya nemesebb lény, mint az ember. A kutya hűséges, önfeláldozó és mindenek előtt feltétel nélküli szeretete a legirigylésre méltóbb tulajdonsága, amit az ember soha nem tudhat magáénak."

,,Ha koffein és cigaretta nélkül el tudod kezdeni a napot, mindig kedves vagy, bármelyik tagod is fájjon, és minden nap képes vagy ugyanezt megtenni, megérted, hogy szeretteid épp most nem tudnak időt szakítani rád, egy gazdag barátot nem szeretsz jobban egy szegénynél, hazugságok nélkül szembe tudsz nézni a világgal, a feszültséget képes vagy legyőzni orvosi segítség nélkül, el tudsz lazítani pia, vagy fű nélkül, őszintén elmondhatod magadról, hogy nincs benned előítélet fajta, nem, bőrszín, nemzetiség és politikai hovatartozás iránt, akkor majdnem elérted a fejlődésnek azt a szintjét, ahol a kutyád áll." (Temesi Ferenc)

Állatszeretet
,, Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit ismersz. Hazug próféták, és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: önző, rideg fráter!- ne törődj velük! Szeresd csak nyugodtan a kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért- te sétálj a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt." (Márai Sándor)

Önzetlen szeretet és odaadás
,,A kutyatartáshoz hozzátartozik, hogy lehull a vakolat, kinyílnak a párnák és cafatokra tépődnek a szőnyegek. Minden kapcsolatnak, ennek is megvolt az ára. Olyan át volt, melyet elfogadtunk, s mely egyensúlyban volt az örömmel, a szórakozással, a védelemmel és a barátsággal, melyet adott nekünk. Abból a pénzből, amit a kutyánkra és az összes általa tönkre tett dologra költöttünk, egy kis jachtot vehettünk volna. Viszont hány jacht várja egész álló nap az ajtóban, hogy az ember hazamenjen? Hány jacht él azért a pillanatért, hogy az ember ölébe mászhasson, vagy hogy leszánkázhasson a domboldalon gazdája képét nyalogatva?" (John Grogan)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kutyám
  2012-07-28 22:38:04, szombat
 
  ,,A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre és nem leli örömét a bánatomban." (George Eliot)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
20 örök érvényű intelem a Dalai Lámától
  2012-07-28 21:47:15, szombat
 
  A Dalai Lámához számtalan bölcs és sokunk életére igaz mondás köthető. Érdemes átgondolni és ha úgy érezzük, hogy a mi életvitelünkre vagy gondolkozásmódunkra is igaz, akkor megfogadni őket!

1. Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker kockázattal jár!

2. Mikor veszítesz, legalább a leckét tanuld meg!

3. Kövesd a három T-t! Tiszteld önmagad! Tisztelj másokat! Tetteidért vállalj felelősséget!

4. Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse!

5. Tanuld meg a szabályokat, hogy tudjad, hogyan lehet áthágni őket!

6. Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkre tegyen egy nagy barátságot!

7. Mikor rádöbbensz, hogy hibát követtél el, azonnal tégy lépéseket a kijavítására!

8. Tölts mindennap egy kis időt magaddal!

9. Tárd ki a karjaidat a változásnak, de ne engedd el az értékeidet!

10. Emlékezz, hogy néha a csönd a legjobb válasz.

11. Élj jó, becsületes életet, így amikor öregebb leszel és felidézed az emlékeidet, képes leszel másodszor is élvezni azokat!

12. A szeretetteljes légkör az otthonodban, megalapozza az életedet!

13. Szeretteiddel való nézeteltérésed alkalmával foglalkozz csak az adott problémával, ne hánytorgasd fel a múltat!

14. Oszd meg a tudásod! Ez az egyik út a halhatatlansághoz!

15. Légy gyengéd a Földhöz!

16. Évente egyszer menj olyan helyre, ahol még nem voltál!

17. Emlékezz, hogy az a legjobb kapcsolat, amelyben az egymás iránti szeretetetek meghaladja az egymással szembeni érdekeiteket!

18. Mérlegeld a sikeredet annak fényében, hogy mit kellett föladnod azért, hogy elérd!

19. Vakmerő önfeladással kezeld a szerelmet és a főzést!

20. Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy emberek mondásai
  2012-07-28 20:09:38, szombat
 
  "Aki nem értékeli az életet, az nem érdemli meg azt. Ezen állatok ivadékait elválasztják a szüleiktől, feldarabolják, barbár módon lemészárolják őket. Bár az ember az állatok királya, mégis borzalmas dolgokat művel. Mások élete árán élünk. Temetőhelyek vagyunk. Gyerekkoromtól visszautasítottam a húsevést."
- Leonardo da Vinci


Semmi nem használna többet az emberi egészségnek, mint az evolúció a
vegetarianizmus felé-
Albert Einstein


"A húsevés ok nélküli gyilkosság"
- Benjamin Franklin: Számadása életéről (Budapest, Európa, 1989.)


Az állatok az én barátaim, és én nem eszem meg a barátaimat
Assisi Szt. Ferenc


"A húsevés egyszerűen immorális cselekedet, mivel olyan aktust követel, mely ellentétben áll az erkölcsi érzékkel: gyilkosságot. A gyilkossággal az ember nemcsak, hogy legmagasabb rendű lelki képességének, a hozzá hasonlatos élőlények együttérzésének vet gátat, hanem a saját érzékei megerőszakolásával is kegyetlenné válik."
- Lev Tolsztoj: Első lépés
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak akkor lesz igazán emberi kultúra,
  2012-07-28 20:06:28, szombat
 
  Csak akkor lesz igazán emberi kultúra, amikor nemcsak az emberek megevését,
de mindenféle húsfogyasztást kannibalizmusnak tekintenek.
Wilhelm Busch (német festő és költő)

Az állat is érez félelmet és fájdalmat, éppúgy, mint az emberek. Ugyanúgy boldogságra vágynak, ugyanúgy tartanak a haláltól, mint mi.

A közmondás szerint: ,,Amit eszünk, azzá leszünk." Egy ember jellemének, tulajdonságainak fejlődését alapvetően két tényező határozza meg: a társasága és a táplálkozása.
A helytelen táplálkozás nemcsak a szervezetet rombolja, nemcsak a testet betegíti meg, hanem az elmét és az értelmet is összezavarja. Pusztítja a prána energiát, emellett erőszakot, illetve agressziót, valamint depressziót és félelmet gerjeszt. Ahogy mi, emberek minden idegszálunkkal ragaszkodunk az élethez, és a legfőbb javaink közé soroljuk a szabadságot és a boldogságot, úgy az állatok is szabadon és boldogan szeretnének élni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már az Ő idejében is téma volt!
  2012-07-28 20:03:42, szombat
 
  "Embertársaim, ne becstelenítsétek meg testeteket bűnös ételekkel! Van gabonánk, s saját súlyuk alatt majdnem összeroskadó almafáink. Vannak édes ízű gyógynövények és bort fakasztó szőlő. Növények, melyeket megfőzhetünk, tűzön puhíthatunk, vagy ott a tej és a kakukkfűízű méz. A föld bőkezűen ontja a sokféle tiszta ételt, és olyan lakomára hív, ahol nincs vérontás és mészárlás. Csak a vadállatok elégítik ki éhségüket hússal, de még ők sem mind ilyenek, hiszen a tehén, a juh, és a ló is füvön él."
- Pitagorasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó dolog
  2012-07-28 20:00:27, szombat
 
  Jó dolog vacsorát enni anélkül, hogy arra gondolnánk, hogy valaki másnak szenvednie kellett ezért. Ez a vegetáriánus étrend fő oka. Megválasztottad saját életmódodat, és azt választottad, ami számunkra, és mások számára is kevesebb szenvedéssel jár.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 126 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 126 db bejegyzés
e év: 1594 db bejegyzés
Összes: 2408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 58
  • e Hónap: 633
  • e Év: 633
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.