Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
A Da Vinci kód 194.
  2012-07-30 22:58:50, hétfő
 
  Hetvenötödik fejezet

A chartergép éppen Monaco pislogó fényei fölött húzott el, amikor Aringarosa befejezte Fachéval az aznap esti második telefonbeszélgetést. Magához vette a papírzacskót, de még a rosszulléthez is túl üresnek érezte magát.
Csak legyen már vége!
Fache legfrissebb hírei szinte felfoghatatlanok voltak, noha a ma esti események közül csaknem valamennyi értelmetlennek tűnt. Mi folyik itt? Minden kiszabadult az ellenőrzésük alól. Mibe rángattam bele Silast? Mibe keveredtem én magam?
Aringarosa remegő lábakkal odament a pilótafülkéhez.
- Útirányt kell változtatnom.
A pilóta nevetve nézett vissza rá a válla fölött.
- Ugye csak tréfál?
- Nem. Azonnal Londonba kell mennem.
- Atyám, ez itt egy chartergép, nem taxi.
- Természetesen megfizetem a pluszköltségeket. Mennyi lesz? London csak egy órával hosszabb út északnak, jóformán a repülés irányát sem kell megváltoztatni hozzá, tehát...
- Ez nem pénzkérdés, atyám, vannak itt más szempontok is.
- Tízezer euró. Most rögtön.
A pilóta megfordult, szeme tágra nyílt a döbbenettől.
- Mennyit mondott? Miféle pap az, aki ennyi készpénzt hord magával?
Aringarosa visszatért a fekete aktatáskához, kinyitotta és kivette belőle az egyik kötvényt. Odaadta a pilótának.
- Mi ez? - kérdezte a pilóta.
- Egy tízezer eurós kötvény a Vatikáni Bank terhére.
A pilóta gyanakodva méregette.
- Ugyanolyan, mint a készpénz.
- Csak a készpénz ugyanolyan, mint a készpénz - közölte a pilóta, visszaadva a kötvényt.
Aringarosa gyengeséget érzett, neki kellett támaszkodnia a pilótafülke ajtajának.
- Ez most élet-halál kérdése. Segítenie kell nekem. Londonba kell mennem.
A pilótának megakadt a szeme a püspök gyűrűjén.
- Igazi gyémántok?
Aringarosa a gyűrűre nézett.
- Ezt nem adhatom magának.
A pilóta vállai vont, megfordult és kifelé bámult a szélvédőn.
Aringarosát mélységes szomorúság járta át. Ismét a gyűrűjére nézett. Minden, amit a gyűrű képviselt, most elveszni látszott a püspök számára. Hosszú másodpercek múltán lehúzta az ujjáról, és óvatosan letette a műszerfalra.
Aringarosa elhagyta a pilótafülkét, és visszaroskadt az ülésébe. Tizenöt másodperccel később érezte, hogy a pilóta néhány fokkal elfordul észak felé.
De ez nem változtatott azon, hogy Aringarosa dicsőségesnek hitt pillanata immár romokban hevert.
Pedig szent ügyként indult. Ragyogóan kifundált tervként. S most úgy omlott össze, mint egy kártyavár... és még sehol sem látszott a vége.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Zenéket hallgattam
  2012-07-29 18:47:35, vasárnap
 
  délután, elég sokat be is tettem a videótárba, de eddig csak 1 jelent meg.
Kicsit nagyon el vagyok kenődve... Változás kellős közepén vagyok, van benne jó és rossz is egyaránt. Az az igazság, hogy most gondolkozni sem tudok.... Nem jó, de kimerültem, belefáradtam.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 193.
  2012-07-29 08:24:17, vasárnap
 
  - Nem találják meglepőnek a szexhez való problematikus viszonyunkat? - kérdezte a hallgatókat. - Ősi kulturális örökségünk és fiziológiánk is arra vall, hogy a szex természetes, kitüntetett út a spirituális beteljesüléshez, ám a modern vallás szégyenletesnek állítja be, és arra tanít bennünket, hogy féljünk szexuális késztetéseinktől, mert azok az ördögtől valók.
Langdon úgy döntött, inkább nem sokkolja a diákjait azzal, hogy szerte a világban több mint egy tucat titkos társaság - köztük komoly befolyással rendelkezők - mind a mai napig űzi a szexuális szertartások gyakorlatát, ébren tartva az ősi hagyományt. A Tom Cruise játszotta figura pontosan ezzel szembesül a Tágra zárt szemekben, amikor bejut a manhattani csúcselit zárt körébe, ahol egy hierosz gamosz rítusnak lesz részese. Sajnos a filmesek pontatlanul ábrázolták a részleteket, de a lényeg benne volt - egy titkos társaság, amely a szexuális egyesülés csodáját ünnepli.
- Langdon professzor - szólalt meg reménykedő hangon egy fiatalember a hátsó sorban. - Azt mondja, hogy templomba járás helyett többet kéne szexelnünk?
Langdon elvigyorodott, de nem állt szándékában ráharapni a csalira. A harvardi partikról hallottak alapján ezek a srácok már így is épp eleget szexelnek.
- Uraim - mondta, tudván, hogy ingoványos talajon jár -, megengedik, hogy javasoljak valamit? Én nem propagálom a házasság előtti szexet, de nem is vagyok olyan naiv, hogy szűzi angyalkáknak képzeljem önöket, viszont adnék egy tanácsot a nemi élettel kapcsolatban.
A fiúk várakozón hajoltak előre, és feszülten figyeltek.
- Ha legközelebb összejönnek egy nővel, vizsgálják meg a szívüket, vajon képesek-e misztikus, spirituális tevékenységként közeledni a szexhez. Próbálják megkeresni magukban azt az isteni szikrát, amelyet a férfi csak a szent nőiséggel való egyesülése révén lobbanthat lángra.
A nők az előadóteremben mindentudóan mosolyogtak és bólogattak.
A fiúk vihogtak és ízetlen vicceket sütöttek el egymás között.
Langdon felsóhajtott. Ezek az egyetemisták még csak gyerekek.
Sophie hideget érzett a homlokán, ahogy nekinyomta a repülőgép ablakának, és üres tekintettel bámult ki a semmibe, miközben megpróbálta feldolgozni azt, amit az imént Langdon elmondott neki. Egyszerre megbánás fogta el. Tíz év. Maga elé képzelte a felbontatlan levelek hegyét, amelyeket a nagyapja küldött. Mindent elmondok Robertnek. Anélkül hogy elfordult volna az ablaktól, Sophie beszélni kezdett. Halkan. Félelemmel telve.
Miközben felidézte, hogy mi történt azon az éjszakán, úgy érezte, mintha visszasodródna az időben... ott áll a fák között a nagyapja normandiai kastélya előtt... értetlenül járkál az üres házban... meghallja odalentről a hangokat... azután megtalálja a rejtekajtót. Fokonként leóvakodik a kőlépcsőkön és leér az alagsori barlangba. Szinte érezte a földszagot a levegőben. Hideg volt és könnyű. Március volt. Rejtekhelyéről, a lépcső árnyékából figyelte a hajladozó és kántáló idegeneket a gyertyák reszkető lángjainak narancsszínű fényében.
Álmodom, mondta magának Sophie. Ez csak egy álom. Mi is lehetne más?
A férfiak és a nők öltözéke szédítően váltakozott: fekete, fehér, fekete, fehér. A nők gyönyörű fátyolszövete meglebbent, ahogy a fejük fölé emelték a jobb kezükben tartott aranygömböt, és egyszerre kiáltották:
- Veled voltam a kezdetekkor, mindannak hajnalán, ami szent, és napfelkelte előtt világra hoztalak méhemből.
A nők leengedték az aranygömböket, és mindenki előre-hátra hajlongott, mintha transzban lenne. Hódoltak valami előtt a kör közepén.
Mit nézhetnek?
A hangok most felgyorsultak. Erősebbek lettek. Még gyorsabbak.
- Az asszony, akit magadévá teszel, a szerelem! - kiáltották a nők, és újra fölemelték az aranygömböket.
A férfiak így válaszoltak:
- Az asszony az örökkévalóságban lakozik!
A kántálás újra felerősödött. Felgyorsult. Mennydörgéssé dagadt. A résztvevők előreléptek és letérdeltek.
Abban a pillanatban Sophie végre meglátta, ami eddig rejtve maradt előtte.
Egy alacsony, díszes oltáron, a kör közepén egy fekvő férfit. Meztelenül, hanyatt feküdt, és fekete álarc volt rajta. Sophie azonnal felismerte a testét és az anyajegyet a vállán. Kis híján felkiáltott. Nagyapa! Már önmagában ez a látvány is mélységesen megrázta volna, de sokkal többről volt szó.
A nagyapján egy fehér álarcot viselő, meztelen nő lovagolt, dús, ezüstszínű haja a hátát csapkodta. A teste távolról sem volt tökéletes, inkább megereszkedett, és a kántálás ritmusára mozogva szeretkezett Sophie nagyapjával.
Sophie el akart fordulni, el akart futni, de nem tudott. A barlang kőfalai köré záródtak, miközben a kántálás a tetőfokára hágott. A résztvevők köre immár szinte énekelt, a hangok őrült crescendóvá fokozódtak. Váratlan felmorajlással mintha az egész barlang egyetlen csúcspontban robbant volna ki. Sophie nem kapott levegőt. Hirtelen rájött, hogy hangtalanul zokog. Megfordult és némán felvonszolta magát a lépcsőn, ki a házból, és reszketve hajtott vissza Párizsba.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Nem árt tudni ha bringára ülünk
  2012-07-25 10:13:57, szerda
 
  KRESZ-tévhitek

Nem annyira bonyolultak a biciklisek közlekedésére vonatkozó szabályok, de amíg van valaki, aki szerint csak este kell lámpa, vagy akkor se, addig nem árt beszélni a témáról.

"A lámpa ajánlott, de nem kötelező" De, kötelező, méghozzá nappal is, sőt még a prizma is előírás (hátul piros, legalább az első küllőkön borostyánsárga), akárcsak a csengő és a két fék. Más kérdés, hogy ha csak ajánlott lenne, akkor sem volna okos megspórolni a párszáz forintos árát.

"A járdán szabad biciklizni" Lakott területen ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül, legfeljebb 10 km/h sebességgel. Mivel ritka, hogy az úttest biciklizésre alkalmatlan, ezért mondhatjuk, hogy alapvetően tilos a járdán biciklizni. Még akkor is, ha a párhuzamos úttesten tábla tiltja a bringázást.

"Egymás mellett is szabad kerékpározni" Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni - mondja a KRESZ, tehát ez is tévhit, és ez is balesetveszélyes.

"Egy sör nem sör" Egyelőre az. Szó van róla, hogy a főút helyett dűlőutakon tekerő biciklisek mondjuk egy pohár sör lehajtása után is legálisan bringára ülhetnek majd, de ez még csak rendelettervezet, addig a zéró tolerancia elve érvényes.

"Bringával jó kutyát sétáltatni" Kinek? A biciklisnek nem jó egy rángató kutya, a kutyának nem jó egy póráz végén lévő biciklis. Egyébként pedig tilos.

"Ha nincs rajtam sisak, megbüntet a rendőr" Biztosan nem, mert biciklisek számára sehol nem kötelező a sisak viselése. A KRESZ-ben mégis szerepel, de más szövegösszefüggésben: sisak nélkül 40, sisakban 50 km/h a biciklisek számára megengedett legnagyobb sebesség lakott területen kívül.

És az utolsó kettő, amit nagyon nagyon a bringások fejébe kellene vésni, de kőkeményen:

"Egyirányú utcába bárhol behajthatok bringával menetiránnyal szemben" Csak akkor, ha a ,,Behajtani tilos!" tábla alatt ezt kiegészítő tábla engedélyezi.

"A kerékpárutak vagy gyalog- és kerékpárutak használata nem kötelező" Nem az, ha nem jársz arra. Ha igen, akkor csak akkor nem kötelező ott biciklizned, ha az azzal párhuzamos úttesten kerékpáros nyom is van.
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis infó sokmindenről  
A Da Vinci kód 192.
  2012-07-24 19:48:58, kedd
 
  Langdon olvasott már leírásokat erről a szertartásról, és tisztában volt misztikus gyökereivel.
- Hierosz gamosz a neve - mondta halkan. - Több mint kétezer évre megy vissza. Az egyiptomi papok és papnők rendszeresen ezzel ünnepelték a női termékenységet. - Elhallgatott és közelebb hajolt Sophie-hoz. - Ha úgy volt szemtanúja a hierosz gamosznak, hogy nem készítették föl rá és nem értette a jelentését, el tudom képzelni, mennyire megrázó lehetett.
Sophie nem szólt rá semmit.
- A hierosz gamosz görög eredetű - folytatta Langdon. - Azt jelenti: szent nász.
- Az a szertartás, amit én láttam, nem nász volt. -A nász egyesülést jelent, Sophie.
- Szexuális értelemben, ugye?
- Nem.
- Nem? - kérdezett vissza Sophie, le nem véve róla zöld szemét.
Langdon visszakozott.
- Nos... igen, bizonyos tekintetben, de nem úgy, ahogy azt manapság értelmezzük. - Langdon elmagyarázta, hogy amit Sophie látott, az valószínűleg úgy festett, mint egy szexuális rítus, de a hierosz gamosznak semmi köze az erotikához. Az egy spirituális szertartás. Történelmi értelemben a közösülés az az aktus, amelyen keresztül a férfi és a nő befogadja Istent. Az ókoriak azt tartották, hogy a férfi spirituálisan nem lehet teljes addig, amíg testileg meg nem ismeri a szent nőiséget. A nővel való fizikai egyesülés az egyedüli mód arra, hogy a férfi spirituálisan kiegészüljön, és végül eljusson a gnósziszhoz - az isteni tudáshoz. Ízisz korszaka óta a szexuális rítusokat tartották az egyetlen hídnak, amely átvezetheti az embert a földről az égbe. - A nővel való egyesülés révén - mondta Langdon - érheti el a férfi azt a betetőző pillanatot, amikor az elméje tökéletesen kiürül, és megláthatja Istent. Sophie kételkedve nézett rá.
- Az orgazmus mint ima?
Langdon bizonytalanul vállat vont, holott Sophie-nak lényegében igaza volt. Fiziológiai értelemben a férfi orgazmusát a másodperc törtrészéig tartó gondolatnélküliség kíséri. Rövid mentális vákuum. Az igazság pillanata, amelyben egy villanásra megláthatja Istent. A meditáló guruk a gondolkodás megszűnésének hasonló állapotába jutnak el szex nélkül, és a nirvánát gyakran jellemzik úgy. mint végtelen spirituális orgazmust.
- Sophie - mondta Langdon halkan -, ne felejtse el, hogy a régiek teljesen ellentétes nézőpontból tekintettek a szexre, mint mi. A nemiség új életet teremt, ami a legnagyobb csoda, és csodákra csak az istenek képesek. A nőt szentté, istenivé avatta az a képessége, hogy életet tud világra hozni a méhéből. A közösülést az emberi szellem két felének, a férfi- és a női szellemnek az egyesüléseként tisztelték, amelynek révén a férfi spirituálisan teljessé válik, és találkozik Istennel. Amit maga látott, annak nem a szex volt a lényege, hanem a spiritualitás. A hierosz gamosz szertartása nem perverzió. Hanem a legszentebb rítus.
Langdon szavai telibe találtak. Sophie egész este érzékelhetően feszült volt, de most először Langdon azt látta, hogy repedezni kezd a magára erőltetett máz. Sophie könnyezett, és a ruhaujjába törölte a szemét.
Langdon hagyott neki egy kis időt. Tisztában volt azzal, hogy a szex mint Istenhez vezető út első hallásra zavarba ejtő gondolat. Langdon zsidó diákjai mindig megdermedtek, amikor először beszélt nekik a rituális szex szerepéről a korai zsidó hagyományban. És mindezt magában a templomban. A régi zsidók azt tartották, hogy a Szentek Szentje Salamon templomában nemcsak Istennek ad otthont, hanem vele egyenrangú női társának, Sekinah-nak is. A spirituális beteljesülést kereső férfiak a templomba jöttek felkeresni a papnőket - más néven hierodulae -, szeretkeztek velük, és a fizikai egyesülés révén átélték az isteni egyesülést. A zsidó tetragrammaton, a JHVH - Isten szent neve - valójában a Jahvéból ered, amely a maszkulin Jah és Éva prehéber neve, a Havah androgün fizikai egyesítése.
- A korai egyház szemében - magyarázta Langdon nyugodt hangon - az emberiség azon gyakorlata, hogy a nemiség révén közvetlen kapcsolatba lép Istennel, súlyos fenyegetést jelentett a katolikus hatalmi berendezkedésre nézve. Ugyanis kimaradt belőle az egyház, amely azt állította magáról, hogy ő az egyedüli közvetítő Isten és ember között. Nyilvánvaló okokból mindent megtettek azért, hogy démonizálják a szexet, és undorító; bűnös tevékenységnek bélyegezzék. Más jelentős vallások ugyanezt tették.
Sophie hallgatott, de Langdon érezte, hogy egyre jobban megérti a nagyapját. Érdekes módon Langdon ugyanígy érvelt nemrég az egyik óráján.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Kirándulni voltam
  2012-07-22 20:05:08, vasárnap
 
  ma. Reggel a tejberizs készítése közben eszembe jutott drága jó nagymamám, aki már a csillagok között van sok éve..... Pici gyerekként megtiszteltetés volt, hogy mama rám bízta a rizs válogatását. Akkor elég sok kosz volt benne, persze a maiakban is van, de közel sem annyi. Aztán megmostam a segítségével, és készült belőle a köret, vagy a tejberizs, vagy töltelék. Míg kavargattam a reggelimet, nem csak ez jutott az eszembe.... Nagyon-nagyon sok minden. Hogy mikor levágott egy nagyobb csirkét, azzal jóllaktunk 6-an, és egyedül én voltam kisgyerek, anyum, mamám és a férfiak - apum, nagypapám és a nagybátyám. Volt belőle leves, és sült hús. És elég volt, és jó volt, és nem maradtunk éhesek. Aztán megint eszembe jutott, mikor kaptam 5 vagy 6 évesen egy kötött kezeslábast, és elmentem benne játszani a patakpartra, ahol aztán sikerült kiszakítani az anyagot... Nem mertem hazamenni, hanem elbújtam a patak partján a nagy fűzfa koronájába. Hiába hívtak és kerestek, nem mertem előbújni, mert tudtam, hogy ezt nem lehet megfoltozni.... Aztán az este és az éhség csak lezavart a rejtekhelyből és hazamentem... Nem fogadták kitörő örömmel a ruha tönkretevését, de nem kaptam, csak egy alapos fejmosást. Az utóbbi időben nagyon sok fiatal anyukával kerültem kapcsolatba, akiknek az én legkisebbemmel egyidős, vagy fiatalabb az első gyereke.... Látok sok szülőt a játszótereken, itt nálunk a parkokban, hallom a gyerekeket, ahogy visonganak. És óhatatlan az összehasonlítás a mostani szülők, én, mint már nem elsőgyerekes szülő és annak idején a szüleim és nagyszüleim hozzáállása... Ég és föld. Már én sem voltam olyan toleráns az első gyerekemmel, mint annak idején nagymamám volt velem. Persze lehet, hogy a szülőknek is benő a feje lágya a korral, de azt, hogy júniusban a fülem hallatára alázott meg egy anyuka egy kisfiút, az azért jelenthet még mellettem is, a sokszor látható verésekről már nem is beszélek. Az lehet az ilyen szülőknek eszébe sem jut, hogy a gyereket nem verni, szóval alázni kellene... hanem beszélgetni vele, foglalkozni vele. De ezt olyan előszeretettel hárítják át az óvodára, később az iskolára. Pedig az alapokat otthonról hozza, hozná az ember gyereke, és az óvodában, iskolában ezt csak csiszolni kellene... de csak kellene... helyette van a nevelés a szülők helyett, és az mellett az oktatás. Azért közel, s távol nem irigylem a lelkiismeretes tanárokat, tanítókat, dadusokat, óvónőket, és óvóbácsikat.
Aztán eszembe jutott egy mailban kapott néhány fotó, ami egy készülőfélben lévő kályhát mutatott. A mailt a kirándulótársam küldte át még valamikor év elején. Ez meg azt juttatta az eszembe, hogy mikor kisgyerek voltam, bizony nem voltak még matracok, még szivacsból sem, mégis olyan jókat lehetett aludni az ágyakban. Még vannak emlékeim a jégvirágos ablakokról, és az ágyban mégis annyira jó meleg és puhaság volt. A kemencében sütött kenyér illatáról, a frissen fejt tehéntej ízére, a libák kergetésére.... Hol van már az a világ, amikor nem a rohanás, a pénzhajhászás volt a lényeg, hanem az emberi kapcsolatok, a szeretet, a barátság.... Sivár és rideg a mostani környezet, a látszat a lényeg, a valódi érték nem számít... Elkeseredtem... és mindig elkeseredem, amikor ezek az eszembe jutnak. Mert azért tartunk itt, ahol tartunk, mert a sarkából fordították ki a világot, manipulálják az embereket minden téren..... Ez a világ kezd nem élhető lenni. Tisztulás kellene, és tisztánlátás...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 191.
  2012-07-21 13:24:07, szombat
 
  Hetvennegyedik fejezet

- Nagyon csöndben van - mondta Langdon a Hawker kabinjában ülve Sophie-nak.
- Csak fáradt vagyok - válaszolta Sophie. - És az a vers. Nem is tudom.
Langdon ugyanezt érezte. A motorok zümmögése és a gyengéd ringatás delejesen álmosító hatású volt, és még mindig lüktetett a feje a szerzetes ütése nyomán. Teabing még nem tért vissza a gép hátuljából, és Langdon úgy döntött, kihasználja az időt, amíg kettesben van Sophie-val, hogy elmondjon neki valamit, ami egész este foglalkoztatta. - Azt hiszem, valamennyire tudom az okát, miért hozott össze bennünket a nagyapja. Azt hiszem, van valami, amiről szerette volna, ha elmagyarázom magának.
- A Szent Grál és Mária Magdolna története nem elég ok? Langdon maga sem tudta, hogyan folytassa.
- A maguk eltávolodása... Amiért tíz évig nem beszélt a nagyapjával. Azt hiszem, a nagyapja azt remélte, hogy én el tudom igazítani a dolgot, ha megmagyarázom azt, ami maguk közé állt.
Sophie fészkelődött az ülésben.
- Én egy szót se szóltam arról, ami eltávolított bennünket.
Langdon figyelmesen nézte.
- Valamilyen szexuális rítusnak volt a tanúja, igaz? Sophie összerezzent.
- Honnan tudja?
- Sophie, azt mondta nekem, hogy látott valamit, amiből rájött, hogy a nagyapja egy titkos társaság tagja. És bármit látott is, az annyira kiborította, hogy azóta szóba sem állt vele. Én meglehetősen sokat tudok a titkos társaságokról. Nem kell ahhoz egy Da Vinci agya, hogy kitaláljam, mit látott.
Sophie rámeredt.
- Tavasszal történt? - kérdezte Langdon. - Valamikor a napforduló idején? Március közepén?
Sophie kinézett az ablakon.
- Tavaszi szünetem volt az egyetemen. És néhány nappal korábban érkeztem haza.
- Nem akar róla beszélni?
- Inkább nem. - Sophie hirtelen visszafordult Langdonhoz, tekintete tele volt érzelmekkel. - Nem tudom, hogy mit láttam.
- Férfiak és nők voltak jelen?
Sophie rövid habozás után bólintott.
- Feketébe, illetve fehérbe öltözve?
Sophie megtörölte a szemét, azután igent intett a fejével; úgy tűnt, kezd oldódni benne a feszültség.
- A nők fehér fátyolszövet ruhát viseltek... és aranycipőt. Aranygömböt tartottak a kezükben. A férfiak fekete tógában és fekete cipőben voltak.
Langdonnak nehezére esett elfojtania az érzelmeit, miközben alig mert hinni a fülének. Sophie Neveu tudtán kívül egy kétezer éves, szent szertartásnak volt a tanúja.
- Álarcuk is volt? - kérdezte, visszafogva a hangját. - Androgün álarcuk?
- Igen. Mindenkinek ugyanolyan álarca volt. A nőknek fehér, a férfiaknak fekete.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Obama vs. MT Keshe ultimátum vagy háború?
  2012-07-20 20:13:47, péntek
 
  Nem kellett sokáig várni... Esetleg már kitört a háború (csak nem az NWO által tervezett)? A Keshe Alapítvány felhívása kiverte a biztosítékot! Mint az előző írásomban beszámoltam róla (Az előző blogbejegyzés), minden kormány vezetése értesítést kapott a Magrav-technológia széleskörű elterjesztési lehetőségéről.
Obama már reagált, mivel az új technológia meg tudja zavarni, illetve blokkolni tudja a kommunikációs rendszereket minden frekvencián. A rendszer megzavarhatja a kommunikációs vonalakat, és blokkolja a megadott kommunikáció minden felhasználását régiók, akár távoli pontok között is. Ez azt jelenti, hogy minimális erőfeszítéssel bármelyik műholdas adatátvitelt blokkolni tudja. Tesztelték a rendszert 4 évvel ezelőtt, és látták az eredményt. Ha a rendszer által használt erők aktívan kerülnek kiválasztásra egy bizonyos területen, a másik oldal nem tud információt küldeni a címzettnek (lőttek a drónoknak, de a HAARP-nak, és a tudatmódosításnak is).

A közelmúltban elfogadott amerikai rendelet bizonyítja, hogy aggodalomra ad okot a fejlett a technológia bizonyos műveletek végrehajtása során. Sőt arra is rávilágít, hogy az USA-nak nincs olyan rendszere, amely képes legyőzni egy ilyen erős és fejlett technológiát és a rendelet elfogadásának segítségével próbálja büntetni. Ez szolgál, mintegy ürügyként arra, hogy a Keshe Alapítvány egy bűnös szervezet.
Az alapítvány továbbra is nyitott, és meghívja az amerikai tudósokat, működjenek együtt velük, hogy fel tudják használni a technológiát az űrhajók védelmében a világűrben. Ezt a technológiát is kifejlesztette a Keshe Alapítvány, ezért az űrhajók a világűrben semmilyen kockázatos mágneses sugárzásnak nincsenek kitéve, így a rendszerek és az utasok biztonságban utazhatnak át ezeken a körzeteken. Ez is szerepel a szabadalmi bejelentésekben.

Az új technológia blokádja a elektromágneses mezők információ továbbítását meg tudja akadályozni egy nagy célterületen az űrben. Ily módon az információk átadásának ellenőrzését is a műholdak részéről (az USA bajban lesz a Iránnal, de minden globális megfigyeléssel kapcsolatban).

Egy mondatban: "Üdvözöljük a valós tértechnológiát" ......

A technológiát felajánlották az amerikai kormánynak is, amikor készen állnak annak elfogadására, hogy Irán nukleáris területen dolgozó tudósai nem feltétlenül képviselik az amerikai nemzetellenességet.

A világbéke érdekében vagyunk itt, hogy az emberiség képes legyen csatlakozni az egyetemes közösséghez. - jelentette ki az alapítvány.

Üzenetünk az amerikai elnökhöz:

Obama elnök úr!


Megtaláltuk a módját, hogy világbéke megőrizhető legyen az új technológia fejlesztése révén, az egész emberi faj védelmében. Reméljük, elég nyitott, első meghallgatásra, és majd kiad egy rendeletet, ami világbékét hozhat. Léteznek olyan idők, amelyek lehetővé tennék az ellenség erősebb támadását, mert az emberek szeretnék megtudni, hol van a gyenge pontja az amerikai védelmi rendszernek.

A közvetlen technológia demonstrációjára hívjuk meg Önt és a kabinetjét, egy semleges területen, ahol az iráni elnök is jelen lehet, és ahol senki sem csal a másik kárára, hogy mindannyian megértsük az alapvető változásokat amelyek szükségesek az emberiség érdekében. Beszéljünk egy igazi világbékéről.

Az én utolsó interjúmban Los Angelesben azt mondtam: Alakítsuk át a katonai gyárakat az USA-ban, hogy így biztosítsuk az erőforrásokat. Az amerikai űrszervezetek és a háborús eszközök a háború mozgatórugói, az egyetemes béke eszközeivé válnának.
Az amerikai repülőgép-anyahajók csak nagyobb múzeumok lesznek, vas madaraknak, amikor a Magravs technológia hatékonyan alkalmazható, és a kifutópályáik tele F16 és F18 gépekkel, mert ezek a gépek nem repülnek tovább, ha egyszer az elektronikai Magravs-technológia zavar. Ezek a repülőgépek és hadihajókat A-tól Z-ig újra hasznosítani kell.

Obama elnök, kérjük, hogy megértse ezt a változást, és hadd mutassam meg, hogy a technológia okozza ezt. Ezután kérjük, a világbékét egy közös asztalnál megkötni.
Kérjük, jelentkezzen be egy rendeletettel, az igazi béke és nem a gag a tudomány és a technológia érdekében... Ez nem büszkeség kérdése. Nem egy csoport vagy ország büszkesége, de mindannyiunk előrehaladásáról, az emberi faj új magasságokba emelése és megértése érdekében az egyetemes teremtés érdekében, amelyben mindannyiunknak megvan a helye.

Belgiumban a nagykövet és a konzul a korábbi megbeszélések és levelezés alapján, közvetlen hozzáférést biztosít a további kommunikációhoz.

Üdvözlettel egy békeszerető embertől, aki kifejlesztette ezt a nagy teljesítményű technológiát az emberiség javára.


/MT Keshe/

A 2012. április 23-án kiadott "elnöki rendeletet" csak címében idézem, angolból bárki lefordíthatja a google translate segítségével, de a tartalmáról írok egy kis előzetest "kedvcsinálónak a fordításhoz:

A rendelet gyomorforgató... de arról ír, hogy "rosszindulatú technológiák" alkalmazása, súlyos emberjogi visszaélések (pont Obama mondja ezt?), számítógépes és hálózati zavarok, megfigyelés etc. mind Irán és Szíria nyakába van varrva. Hablatyol továbbá a szabad kommunikációról, amit jelenleg is ők korlátoznak, hamisítanak, valamint nemzetbiztonsági érdekekkel takargatja gazdái szándékait.
Sajnos Európát is "fióktelepének" tartva, korlátozni próbálja, de ezért kellenek az ingatlanaink is, nem csak országaink államvagyona. Ellenőrzési jogait mindenre kiterjeszti, amit és akiket az USA fennhatósága alá tudtak vonni.

Sajnos az rendelet linkje az elnöki portálon azt írja ki, hogy a hozzáférés "tiltott" , de angolul mégis megszerzve így szól:

Copy of the Presidential Decree:


THE WHITE HOUSE
Office of the Press SecretaryFor Immediate Release April 23, 2012EXECUTIVE ORDER

-----------------------BLOCKING THE PROPERTY AND SUSPENDING ENTRY INTO THE
UNITED STATES OF CERTAIN PERSONS WITH RESPECT TO GRAVE
HUMAN RIGHTS ABUSES BY THE GOVERNMENTS OF IRAN AND SYRIA
VIA INFORMATION TECHNOLOGY


By the authority vested in me as President by the Constitution and the laws of the United States of America, including the International Emergency Economic Powers Act (50 U.S.C. 1701 et seq.) (IEEPA), the National Emergencies Act (50 U.S.C. 1601 et seq.), section 212(f) of the Immigration and Nationality Act of 1952, as amended (8 U.S.C. 1182(f)), and section 301 of title 3, United States Code,


I, BARACK OBAMA, President of the United States of America, hereby determine that the commission of serious human rights abuses against the people of Iran and Syria by their governments, facilitated by computer and network disruption, monitoring, and tracking by those governments, and abetted by entities in Iran and Syria that are complicit in their governments' malign use of technology for those purposes, threaten the national security and foreign policy of the United States. The Governments of Iran and Syria are endeavoring to rapidly upgrade their technological ability to conduct such activities. Cognizant of the vital importance of providing technology that enables the Iranian and Syrian people to freely communicate with each other and the outside world, as well as the preservation, to the extent possible, of global telecommunications supply chains for essential products and services to enable the free flow of information, the measures in this order are designed primarily to address the need to prevent entities located in whole or in part in Iran and Syria from facilitating or committing serious human rights abuses. In order to take additional steps with respect to the national emergencies declared in Executive Order 12957 of March 15, 1995, as relied upon for additional steps in subsequent Executive Orders, and in Executive Order 13338 of May 11, 2004, as modified in scope and relied upon for additional steps in subsequent Executive Orders, and to address the situation described above, I hereby order:


Section 1. (a) All property and interests in property that are in the United States, that hereafter come within the United States, or that are or hereafter come within the possession or control of any United States person, including any foreign branch, of the following persons are blocked and may not be transferred, paid, exported, withdrawn, or otherwise dealt in:

(i) the persons listed in the Annex to this order; and
(ii) any person determined by the Secretary of the Treasury, in consultation with or at the recommendation of the Secretary of State:

(A) to have operated, or to have directed the operation of, information and communications technology that facilitates computer or network disruption, monitoring, or tracking that could assist in or enable serious human rights abuses by or on behalf of the Government of Iran or the Government of Syria;

(B) to have sold, leased, or otherwise provided, directly or indirectly, goods, services, or technology to Iran or Syria likely to be used to facilitate computer or network disruption, monitoring, or tracking that could assist in or enable serious human rights abuses by or on behalf of the Government of Iran or the Government of Syria;

(C) to have materially assisted, sponsored, or provided financial, material, or technological support for, or goods or services to or in support of, the activities described in subsections (a)(ii)(A) and (B) of this section or any person whose property and interests in property are blocked pursuant to this order; or

(D) to be owned or controlled by, or to have acted or purported to act for or on behalf of, directly or indirectly, any person whose property and interests in property are blocked pursuant to this order.

(b) The prohibitions in subsection (a) of this section apply except to the extent provided by statutes, or in regulations, orders, directives, or licenses that may be issued pursuant to this order, and notwithstanding any contract entered into or any license or permit granted prior to the effective date of this order.

Sec. 2. I hereby determine that the making of donations of the type of articles specified in section 203(b)(2) of IEEPA (50 U.S.C. 1702(b)(2)) by, to, or for the benefit of any person whose property and interests in property are blocked pursuant to this order would seriously impair my ability to deal with the two national emergencies identified in the preamble to this order, and I hereby prohibit such donations as provided by section 1 of this order.

Sec. 3. The prohibitions in section 1 of this order include but are not limited to:

(a) the making of any contribution or provision of funds, goods, or services by, to, or for the benefit of any person whose property and interests in property are blocked pursuant to this order; and

(b) the receipt of any contribution or provision of funds, goods, or services from any such person.

Sec. 4. I hereby find that the unrestricted immigrant and nonimmigrant entry into the United States of aliens who meet one or more of the criteria in section 1 of this order would be detrimental to the interests of the United States, and I hereby suspend the entry into the United States, as immigrants or nonimmigrants, of such persons. Such persons shall be treated as persons covered by section 1 of Proclamation 8693 of July 24, 2011 (Suspension of Entry of Aliens Subject to United Nations Security Council Travel Bans and International Emergency Economic Powers Act Sanctions).

Sec. 5. (a) Any transaction by a United States person or within the United States that evades or avoids, has the purpose of evading or avoiding, causes a violation of, or attempts to violate any of the prohibitions set forth in this order is prohibited.

(b) Any conspiracy formed to violate any of the prohibitions set forth in this order is prohibited.

Sec. 6. Nothing in section 1 of this order shall prohibit transactions for the conduct of the official business of the United States Government by employees, grantees, or contractors thereof.

Sec. 7. For the purposes of this order:

(a) the term “person" means an individual or entity;

(b) the term “information and communications technology" means any hardware, software, or other product or service primarily intended to fulfill or enable the function of information processing and communication by electronic means, including transmission and display, including via the Internet;

(c) the term “entity" means a partnership, association, trust, joint venture, corporation, group, subgroup, or other organization;

(d) the term “United States person" means any United States citizen, permanent resident alien, entity organized under the laws of the United States or any jurisdiction within the United States (including foreign branches), or any person in the United States;

(e) the term “Government of Iran" means the Government of Iran, any political subdivision, agency, or instrumentality thereof, including the Central Bank of Iran, and any person owned or controlled by, or acting for or on behalf of, the Government of Iran; and

(f) the term “Government of Syria" means the Government of the Syrian Arab Republic, its agencies, instrumentalities, and controlled entities.

Sec. 8. For those persons whose property and interests in property are blocked pursuant to this order who might have a constitutional presence in the United States, I find that because of the ability to transfer funds or other assets instantaneously, prior notice to such persons of measures to be taken pursuant to this order would render those measures ineffectual. I therefore determine that for these measures to be effective in addressing the two national emergencies identified in the preamble to this order, there need be no prior notice of a listing or determination made pursuant to section 1 of this order.

Sec. 9. The Secretary of the Treasury, in consultation with the Secretary of State, is hereby authorized to take such actions, including the promulgation of rules and regulations, and to employ all powers granted to the President by IEEPA as may be necessary to carry out the purposes of this order. The Secretary of the Treasury may redelegate any of these functions to other officers and agencies of the United States Government consistent with applicable law. All agencies of the United States Government are hereby directed to take all appropriate measures within their authority to carry out the provisions of this order.

Sec. 10. The Secretary of the Treasury, in consultation with the Secretary of State, is hereby authorized to determine that circumstances no longer warrant the blocking of the property and interests in property of a person listed in the Annex to this order and to take necessary action to give effect to that determination.

Sec. 11. This order is not intended to, and does not, create any right or benefit, substantive or procedural, enforceable at law or in equity by any party against the United States, its departments, agencies, or entities, its officers, employees, or agents, or any other person.

Sec. 12. The measures taken pursuant to this order with respect to Iran are in response to actions of the Government of Iran occurring after the conclusion of the 1981 Algiers Accords, and are intended solely as a response to those later actions.

Sec. 13. This order is effective at 12:01 a.m. eastern daylight time on April 23, 2012.

BARACK OBAMA

THE WHITE HOUSE,
April 22, 2012.

ANNEX

Individual
1. Ali MAMLUK [director of the Syrian General Intelligence Directorate, born 1947]

Entities
1. Syrian General Intelligence Directorate
2. Syriatel
3. Islamic Revolutionary Guard Corps
4. Iranian Ministry of Intelligence and Security
5. Law Enforcement Forces of the Islamic Republic of Iran
6. Datak Telecom

Forrás: net
 
 
0 komment , kategória:  Elhallgatott valóság?  
Versenyfutás az NWO-val
  2012-07-20 20:09:34, péntek
 
  Az emberiség sorsa most azon múlik, hogy ki lesz a gyorsabb, a befutó. Az NWO elkötelezettjei és a függőségből élők, valamint a világ energetikai struktúráltságának átalakulása vívja végső harcát. Mint tudjuk, a multik, a bankok, és a "feketearisztrokrácia", ami egy és ugyanaz, a fosszilis energiahordozókon keresztül tartja markában a világot. Az olaj -és gázmezők birtoklása meghatározó szerepű az energiatermelésben, és mint kiderült, az atomerőművek sem oldják meg az egyre növekvő energiaigény problémáját, mert egy-egy stratégiai fontosságú, bármikor felhasználható időzített bombát jelentenek birtokosaik területein. A nukleáris hulladék még sokévig fog gondot okozni.

Az előző, "Saját energiával az NWO ellen" című cikkben számoltam be három olyan tesztelés és gyártás alatt álló felfedezésről, vagy akinek jobban tetszik, találmányról, amelyek hamarosan forgalomba kerülnek. Képzeljünk el egy Szaud-Arábiát, ahol az olajat birtokló család a legkíméletlenebb módon tiporja el a rendszer ellen tüntető elégedetlen, szinte középkori jogi állapotok között élő lakosságot. Betiltották a tüntetéseket, ennek ellenére mindennaposak zavargások. A politikia foglyokkal zsúfolásig megtöltött börtönökben lázadások törnek ki, ahogy a hétvégén is megtörtént két halálos áldozattal.
Mi lesz a nagy olaj és gázkitermelőkkel, ha csak a myűanyag és kenőolaj-üzlet marad? Nem lehet majd "Globális felmelegedési" csalással riogatni, mert a víz, ami virágzó termőföldekké tudja változtatni a sivatagokat, ami szárazföldek jelentős részét teszik ki, hatalmas népességet lenne képes eltartani, de a civilizáltabb világban így is csökken a lélekszám. A sivatagok, és a kevés csapadékkal rendelkező területek öntözése akár tízszer ekkora népességet is el tudna tartani, főleg ha az energiatermelő technológia kevésbé szennyezi a környezetet. Észak-Afrikában a Szahara, Délnyugat-Afrikában a Namíb-sivatag és a Kalahári-sivatag, Ázsiában az Arab-félsziget sivatagjai, Irán és Beludzsisztán belseje, a Tharr-sivatag, a Góbi, Ausztráliában a Nagy-Viktória-sivatag és a Nagy-homoksivatag, Észak-Amerikában a Yuma-, Mojave- és Gila-sivatag, a Mexikói-medence egy része, Dél-Amerikában Peru - és Észak-Chile partvidékének nagy része, benne az Atacama-sivatag.
Megemlítendő, mivel sokan nem veszik észre, hogy a leállított atomerőművek kieső áramtermelését hőerőművekkel biztosítják, és így sincs elektromos energia hiány. A közvetlen környezetszennyezést okozó hőerőművek "ráfejelnek" a felmelegedési csalásra, miközben emelkednek az energia árak, szegényedik a Föld népessége, és gazdagodnak kifosztóink.

A "túlnépesedés rémképe", szinte korlátlan energia birtokában azzá minősül, ami valójában. Egy szűk csoport kizárólagos birtoklási vágyának kielégítésének. Nem kell messzire menni, hogy milyen sors vár az "állítólag" kiválasztott népre. Elég csak megnézni, hogy mi történik Izraelben:

Szombaton (2012.07.14.) több mint 10.000 ember vonult az utcára több helyen Izraelben, a megszállt területeken az egy éve tartó társadalmi igazságosság tiltakozása eredményeként, amely végigsöpört Izraelen az elmúlt évben, és százezreket mozgatott meg.
Moshe Silman benzint öntött magára szombat este Tel-Avivban, és felgyújtotta magát, hogy tiltakozzon az izraeli rezsim gazdaságpolitikája, a társadalmi egyenlőtlenségek, és a megkülönböztetés ellen.
Ő is hibáztatta Benjamin Netanjahu miniszterelnököt és Yuval Steinitz pénzügyminisztert a "megaláztatásért".
"Fizettem milliós adót, szolgáltam a hadseregben és a tartalékos voltam 46 éves koromig. Nem leszek hajléktalan, és ez az, amiért én tiltakozok sérelmeim miatt, amelyeket Izrael ró az emberekre".

A "szabadság hazájában"(???), az USA-ban a "második kiegészítés" szerinti önvédelemhez való jogot akarják korlátozni ENSZ határozattal, fegyverbegyűjtésekkel, kiszolgáltatva a lakosságot a hadseregnek, a rendőrségnek, és a vegyes népesség közötti súrlódásoknak. A német parlament, a Bundestag 57 másodperc alatt megszavazta a német emberek jogfosztottságát. Az Európai Egyesült Államok megalakítása nem csak az euró-zónába tartozó országok elleni merénylet, mert az EU tagországok eladósítása már nem "európai ügy". Ugyanaz a "gazdája", mint a világ más részein felforgató, háborús feszültséget gerjesztőké. A Távol-Keleten három gócpontot alakítottak ki, amely közvetlenül, első szinten érinti Oroszországot, Kínát, Indiát, Japánt , Észak -és Dél Koreát, valamint Pakisztánt. Ez utóbbi esetében az állandóan terítéken lévő Afganisztán is kulcsfontosságú, mivel az iszlám világ "bástyájával", Iránnal határos stratégiai pont.

Több ezer pakisztáni ismét az utcákon az ország déli részén Karacsiban, hogy tiltakozzanak Iszlámábád azon döntése ellen, hogy indítsák újra a NATO afganisztáni ellátási útvonalait. A múlt héten több mint 50.000 pakisztáni tartott "hosszú menetelést" tiltakozásként a keleti Lahore városában. A "Halál az USA-ra" és más hasonló "barátságos szlogenek" éneklése híven tükrözi, hogy pokolba kívánják az amerikaiakat, pedig Hillary Clinton július 4-én "elnézést kért" a pakisztáni hadseregtől a 2011 novemberében megölt 24 pakisztáni katona miatt. Az USA haderő és a NATO dúl, rombol, gyilkol, fosztogat mindenütt, ahova beteszi a lábát, bár Irak már visszaköveteli Washingtól az ellopott kincseit. Jellemzően csak a "felét" szándékoznak visszaszolgáltatni.

Az ENSZ "szívügyévé" vált a túlnépesedés. Az "önkéntes sterilizáció", köszönhetően az Obama-care törvénynek, ingyenessé vált az USA-ban, de világszerte fizetnek, vagy kedvezményeket nyújtanak érte, miközben egyes médiumok már 2012. augusztus 12-től 130 napos háborúról írnak, ami 2012. december 21-ig tartana. Ehhez kulcsfontosságú Szíria megtámadása, és az "ürügy". Melyik forgatókönyvre kerülhet sor?
A "lázadó" Al-Kaida bérgyilkosok, a MI5-MI6, a CIA és Mossad ügynökök, a francia idegenlégió zsoldosai, és néhány szíriai ellenzéki, a hírek szerint vegyifegyverek birtokába jutott. A felderítőgépes provokációval próbálkozó Törökország területén egy gáztámadást nem lesz nehéz a zsidó-tulajdonú médián keresztül szír kormányszintű támadásnak beállítani.
Másik variációként lehetnek az "ürügyszolgáltatók" nyugati zsoldosok, akik szíriai területről mérgesgáz töltetű rakétákat lőnek ki Izraelre, és a támadással Assadot vádolják meg. A párhuzamos dezinformáció fejetlenséget idézhet elő Szíriában, és a hazugságokkal etetett nyugati médián élők körében.

A külső megtévesztés módszereit eddig is tapasztalhattuk, de az arab országokban szinte alig van földi adás. Az információkat, TV-adásokat legtöbb helyen műholdakról veszik. A szíriai tömegek befolyásolásának eszköze ott is a média, ami blokkolható, vagy alkalmas megtévesztő információk sugárzására.
Persze a legbrutálisabb befolyásoló eszközről, a tudatmódosító frekvenciákról még nem esett szó. Alapvető emberi képesség, hogy megtartsuk a szociális kompetenciánkat, könyörületesen és békésen foglalkozva egymással, amit gyors ütemben elveszhet. Hiába van az önkéntes, de szegény harcos, ha "megfosztják erejétől", bár védekezni ésszel is lehet, nem csak "izomból".
Ez a bátorságot, erőt adó, a szív, elme intelligencia, a tudat tiszta és érzékiséget ajándékozó képessége, ami a saját odaadó, nem "érdekből" létező, lebegő egyfajta csereeszköze, ami a megértés és együttműködés a valós és virtuális világban.

Remélhetőleg ilyen megfontolások késztetik a Keshe Alapítványt is, amikor meghívót küldött szét a világbéke technológia megjelenésének ismertetésére.

A Keshe Alapítvány 2012. április 12-i konferenciája után a világ országainak nagykövetei meghívást kaptak Brüsszelbe a világ vezetői számára a Foundation Center Ninove-ben megrendezendő konferenciára, amely témája a "Magravs", tér, gravitációs -és mágneses technológiájának megosztása.
A konferencia 2012. szeptember 21-én ismerteti a rendszert, mellyel a New-York - Teherán útvonal 10 perc utazási időre rövidíthető, és szinte minden pontja elérhető a bolygónak.

Jelentkezni 2012. szeptember 6-ig lehet, ami után a jelentkezők meghívót kapnak. Előzetesként: A tájékoztatás szerint a repülési rendszert nem érzékeli a radar. Megoldja a globális vízhiány problémáját, és kiveszi a jelenlegi pénzügyi struktúra kezéből az irányítást.

A szeptember 21-i előadáson Prof. Konstantin Meyl ismerteti a szeptember 6-i második bemutató után az egybegyűltekkel a technológiát. A technológia minden kormány számára szabadon felhasználhatóvá válik, megszüntetve az élelmiszer hiányt, az egészségügyi ellátás hiányosságait, az energia ellőállítás gondjait. A Keshe Alapítvány memoranduma tartalmazza a plazma-reaktror-szabadalom átruházását minden egyes emberre a Földön, legyen az bármely nép szülötte.
Bővebben: Link
Szerencsére, és sok eddigi áldozat szerencsétlenségére, a bankárkaszt kapzsi mohósága a legtöbb gondolkodó embert arra készteti, hogy alapjaiban változtassa meg a világot. Még két olyan találmányt fogok ismertetni későbbiekben, amelyek szintén az energia létkérdését oldják meg, mert önellátásra már a népesség elenyésző része képes. A fennmaradó lélekszám élelmezése, ivóvízzel ellátása pedig csak nagy mennyiségű energiabefektetéssel oldható meg, és ez a záloga a földönkívüli terjeszkedésnek is. Az emberiségnek nem az a feladata, hogy egy szűk réteg jólétéről egy csökkentett létszámú elhülyített, fejlődésképtelenné tett rabszolgaréteg gondoskodjon, hanem az, hogy benépesítse a világegyetemet, és újabb hatalmas volumenű feladatok megoldására koncentráljon, mint a lakhatóvá tehető bolygók élhetővé tétele.

Forrás: net
 
 
0 komment , kategória:  Elhallgatott valóság?  
Így fogták el a drónt
  2012-07-20 20:03:03, péntek
 
  Így fogták el a drónt: kitálalt egy iráni mérnök

Irán a CIA "lopakodó" drónját annak navigációs gyengeségeit kihasználva tudta sértetlenül földre kényszeríteni - közölte csütörtökön a Christian Science Monitor (CSM) című amerikai lap egy iráni hadmérnökre hivatkozva, aki az Iszlám Köztársaság által elfogott, pilóta nélküli amerikai repülőgépek elektronikájának vizsgálatával foglalkozik.

Az amerikai hadsereg a lap szerint régóta ismerte az RQ-170 Sentinel drón navigációs gyengeségét, nevezetesen azt, hogy a gép, ha megzavarják a kommunikációját, robotrepülésre vált és "eszét veszti".

"A leggyengébb pontja a GPS-navigáció" - mondta a meg nem nevezett iráni mérnök a CSM isztambuli keltezésű tudósításában, amelyet a lap közel-keleti tudósítója, Scott Peterson és egy Pajam Faramarzi álnéven publikáló iráni újságíró jegyez.

A mérnök szerint az irániak egy olyan zavaró technikát alkalmaztak, amelynek hatására a gép "azon a helyen szállt le magától, ahol akarták". Azóta pedig polgári és katonai szakértők vizsgálják a denevérszárnyú drón titkos elektronikáját és "lopakodó" technikáját. Az RQ-170-es elfogásában az irániak felhasználták a korábban elfogott amerikai drónok tanulmányozásából nyert műszaki ismereteiket.
Az elfogott RQ-170


Robert Densmore, az amerikai haditengerészet egykori elektronikaihadviselés-szakértője szerint még a modern katonai GPS-vevők is manipulálhatók, és ezeket is "újra lehet kalibrálni" oly módon, hogy a vevővel felszerelt gép letérjen az útvonaláról.

"Nem mondanám, hogy egyszerű feladat, de a technika rendelkezésre áll hozzá" - mondta Densmore. A lap szerint 2009-ben egy Irán által támogatott iraki síita fegyveres csoport egy kereskedelmi forgalomban kapható, olcsó szoftver segítségével élőben tudta fogni egy Predator drón kódolatlan jeleit. Az azonban, hogy Irán képes volt átvenni egy pilóta nélküli repülőgép irányítását, ennél jóval nagyobb műszaki bravúr.

Moharam Golizadeh tábornok, aki az iráni Forradalmi Gárda légvédelmi egységén belül az elektronikus hadviselés helyettes parancsnoka volt, egy alkalommal a Farsz hírügynökségnek kijelentette, hogy hazája nemcsak a lassabban repülő drónokat, de a GPS-vezérlésű rakétákat is el tudja téríteni. A "relatíve fiatal" Golizadeh novemberben tisztázatlan körülmények között meghalt.

Európai hírszerzési források szerint Irán az elmúlt két évben arra is képes volt, hogy lézerrel "megvakítsa" a CIA egyik műholdját. A Google internetes szolgáltató ellen most szeptemberben indított egyik hackertámadás során a behatolók - akiket a közvetett bizonyítékok alapján valószínűleg Teherán irányított - megszerezték 300 ezer iráni állampolgár adatait.

Forrás: hvg
 
 
0 komment , kategória:  Elhallgatott valóság?  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 139
  • e Hét: 1538
  • e Hónap: 3372
  • e Év: 3372
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.