Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 442 
A mosoly ékszer
  2012-08-31 16:25:44, péntek
 
 
A mosoly ékszer

Szájad szegletében valami ott játszik.
Ne rejtsd véka alá, hidd el jobb ha látszik!
Mert a mosolyodnak e vidám játéka,
szeretet gyöngyszeme, szíved ajándéka.

Nincsen olyan ékszer, ami jobban állna,
amitől szép arcod gyönyörűbbé válna.
Ha egy másik ember megáll veled szembe,
a mosoly ékszere jusson az eszedbe.

S látni fogod aztán, hogy a mosoly hat rá,
mert nincs ki sajátját magának tarthatná.
Visszakapod menten, bár tán nem is vártad,
visszatér ha szíved szélesre kitártad.

A mosolyát látva szíved felmelegszik,
hozzászoksz, hogy használd, s egyre jobban tetszik.
Egyre többször hordod, fényesíti napod,
s lelked gazdagítja, mikor visszakapod.

Aranyosi Ervin
 
 
1 komment , kategória:  Vers  
Szeptemberi gasztroprogramok
  2012-08-31 16:06:59, péntek
 
 
Szeptemberi gasztroprogramok

A szeptemberi iskolakezdéssel járó izgalmak kipihenésére, az őszre való hangolódás megkezdésére tökéletesen alkalmasak a szeptemberi fesztiválok. Lesz jó sok borfesztivál és szüreti mulatság, főzőversenyekkel tarkított rendezvények, és némi édesség is - csokoládé és szilvalekvár formájában.

2012. szeptember 01. Országos vadgasztronómiai fesztivál, Soponya
Hagyományteremtő szándékkal szervezett kreatív szakácsverseny, amin színes program várja a látogatókat. A vadételek mellett lesz vadászkutya bemutató, lovas kocsizás a vadaskertbe, gyermek foglalkoztatók, solymászbemutató, trófeabemutató.
www.vadex.hu

2012. szeptember 01. Szüreti csirkepaprikás-főző verseny, Bóly
A környéken élők ismerik a híresen jó szüreti csirkepaprikást, amelyet a bólyiak hosszú lével és úgynevezett "kanalas galuskával" készítenek. Igazi szüret nincs is enélkül a paprikás nélkül. A szervezők e hagyomány népszerűsítésére rendezik meg az egyre népszerűbb főzőversenyt, amelyre tavaly már 150 pályázó jelentkezett. Egy pályázó 10 vendég részére főz, tehát legalább 1500 vendég figyeli izgatottan, mi készül a bográcsban. De hogy a többi nézelődő se unatkozzon, a szervezők a réten színes programokkal, borkóstolással, kézműves kirakodó vásárral várják őket. Lehetőség van arra is, hogy a nézelődők is megízlelhessék a csirkepaprikást.
www.boly.ekisterseg.hu/csirkepaprikas

2012. szeptember 01. Gyömrői lecsófőző fesztivál, Gyömrő
A vásári hangulatot az ország több szegletéből idesereglő, és saját készítésű portékájukat kínáló kézművesek szolgáltatják, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból állítják elő termékeiket. A látogatók kóstolót kapnak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból. Bemutatkoznak a környék neves borászai, pálinkafőzői. A szervezők a különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodnak. Délelőtt veszi kezdetét a Lecsófőző verseny, melyre mindenkit szeretettel várnak, aki egy kicsi is tehetséget érez, hogy elkészítse a legegyszerűbb, legfinomabb, vagy éppen a legérdekesebb szabad tűzön főtt lecsóját.
5 fős csapatokkal indulhatnak családok, barátok, kollégák, vagy cégek, helyiek, vagy az ország bármelyik szegletéből érkezők. A lecsóköltemények elbírálására szakavatott zsűrit kértünk fel.
Az idelátogatóknak lehetőségük lesz kóstolójegyek igénybevételével megkóstolni az étkeket.
www.kulturiszt.hu

2012. szeptember 05-09. Pápai cicege és bornapok, Pápa
Történelmi borvidékek borai, zamatos pálinkák, ételek gazdag választéka, különböző receptek alapján készült cicege, finom gyümölcslevek, kürtőskalács és ízletes sajtok várják vendégeinket a rendezvény ideje alatt. Népművészeti, kistérségi és nemzetiségi folklórprogramok, hagyományőrző kézműves játszóház, zenés mesejáték, a 20 éves Somlói Borrend szakmai programjai, bornapi vadászlakoma, vadászkürt bemutató, szüreti népszokások és játékok, valamint populáris könnyűzenei koncertek is színesítik a programkínálatot.
www.jmkpapa.hu

2012. szeptember 06-09. Miskolci sörfesztivál, Miskolc
A szervezők célja az volt, hogy létrehozzanak egy komplex, nagyszabású, széles igényeket kielégítő rendezvényt. Megadva a sör szerelmeseinek a könnyed, felszabadult közös ünneplés örömét, a söriparnak a régi dicsőségét - megalkotva a nyárvége utolsó nagy buliját.
www.miskolcisorfesztival.hu

2012. szeptember 07-08. Noszvaji pincenapok és kemencében készített ételek napja, Noszvaj
A szüreti időszakra tervezett rendezvénysorozat az év fő eseményének számít. A szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai területre is elkalandozik: a kemencében készíthető ételek területén mérhetik össze tudásukat a környékbeli településekről és a településünkről benevezett csapatok. A sütés-főzés mellett feladatuk a szüret hangulatához illő tálalás, terítés is. Fontos szerep hárul Noszvaj lakóira is, hisz eredeti környezetben, falusi portákon, a régi kemencék felhasználásával rendezik a versengést.
Pénteken bortúra a Szomolyai és Jókai úti pincesoron. Szombaton kemencében készített ételek készítése és kóstolója falusi portákon, a de la Motte kastély előkertjében és a Dobó utcában szőlő- és mustkóstoltatás, borlopózó verseny, hagyományőrző csoportok bemutatkozása, kézművesek vására, szórakoztató műsorok, szánkótalpon főzött szüreti húsoskáposzta. Gazdaházban rétes, kalács és lepény sütés, borkóstolási lehetőség több helyi pincében.
www.noszvaj.hu

2012. szeptember 07-08. Mádi furmint ünnep, Mád
A szervezők színes program- és borkínálattal szeretnék megmutatni a Mádon,Tokaj-Hegyalján élő embereknek és az ide látogató közönségnek mindazt, amire büszkék és szívesen megmutatják a világnak. A Mádi Furmint Ünnepe a település főutcáján és az alkalomra megnyíló helyszíneken kerül megrendezésre. A főtéren felállított központi ,,Furmint" színpadon pénteken és szombaton folyamatos programok kerülnek megrendezésre, az utcákon, tereken komédiások, a régi vásárok hangulatát is felidéző utca zenészek, kikiáltók fokozzák a hangulatot. Az alkalomra megnyíló helyszíneken gyermekprogramok, kiállítások, színházi produkciók mellett kóstolhatók a kiváló mádi borok is. A település főutcáján a Furmint színpad előtti téren kap helyet a Furmint korzó, ahol kiállítók, kézművesek, vendéglátósok, borászok várják a látogatókat.
www.mad.info.hu

2012. szeptember 07-08. Kanizsai bor- és dödöllefesztivál, Nagykanizsa
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották számon, mert mindennapos volt a fogyasztása. Pénzbe nem került, hiszen a hozzávalót megtermelték a kertben. Magyarország egész területén ismeretes a dödölle, csak épp máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el. A kulturális programokkal kísért gasztronómiai fesztivál során profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze tudásukat dödölle és más tájjellegű ételek készítésében. A fesztivál fontos részét képezi a meghirdetett főzőverseny.
www.kanizsaikultura.hu

2012. szeptember 07-09. Balassi-kard borseregszemle, Sopron
A borvidékről borvidékre, borfajtáról borfajtára vándorló verseny a magyar alapítású nemzetközi irodalmi díjhoz, a Balassi Bálint-emlékkardhoz kapcsolódik. A jövőre a XVII. alkalommal átadandó elismerést egy magyar költő és egy külföldi műfordító veheti át Budán.
A nemzetközi rendezvényen a borseregszemle győztese Balassi-kard Kékfrankossal jutalmazza meg az irodalmi nagyságokat, borászatának is rangos elismerést szerezve. A versenyben induló borokat a helyi hegyközség választja ki, s ezek közül vakkóstolással emeli ki a győztest a hegyközség és a Balassi-kard Kuratórium küldöttsége. Balassi-kard Borseregszemle eddig a Balaton-felvidéken, Egerben, Villányban, Badacsonyban, Balatonfüreden, Tokajban és Szekszárdon került sorra, e helyeken a Főbor, a bikavér, a kékoportó, a kéknyelű, a rizling, a furmint és a kadarka versenyzett.
www.balassi.eu/fejlemenyek-2

2012. szeptember 07-09. Szarvasi szilvanap, Szarvas
Szeptember derekán, amikor a hamvaskék szilva zuhogni kezd a fákról, a szarvasi családoknál újra él az ősi hagyomány. Előkerülnek a rézüstök, s a kora őszi alkonyatban a pöfögőlekvár illata járja át a környéket. Készül a hamisítatlan szarvasi lekvár, amelynek talán legfőbb jellemzője, hogy sűrű, fekete és természetesen nagyon ízletes. A szilva tiszteletére tartott rendezvény idén sem belépődíjas, a program rendkívül sok érdekességet tartogat. Hatalmas rézüstökben fő majd a finom szilvalekvár, amelyet kifejezetten erre az alkalomra készített, csinos kis szilkékben meg is lehet vásárolni.
Természetesen idén is lesz bőven szilvás-gombóc és más, szilvából készült finomságok, és megmérettetésre kerülnek a szilva és gyümölcspálinkák is neves zsűri által.
A gasztronómiai programok mellett több helyszínen kulturális programok, neves fellépők szórakoztatják a vásári forgatagban elfáradt vendégeket.
www.szilvanap.hu

2012. szeptember 08. Debrői hárslevelű szüreti nap, Feldebrő
A nagyszabású szüreti felvonuláson a helyi és a környező települések népviseletbe öltözött felvonulói (lovasok, lovas kocsik, hintók) végigjárják az utcákat.
A "Sütemények a szüret tükrében" című bemutatón a helyi háziasszonyok által a szürethez kapcsolódó elemek felhasználásával készített finomságok láthatók. Meg lehet kóstolni az országban másodikként védett eredetűvé nyilvánított híres Debrői hárslevelű bort. Szőlőszentelés, szüreti ünnepi műsor, helyi termékek bemutatója színesíti a programot.
http://www.boraszportal.hu/?p=cikk&id=2413

2012. szeptember 08-09. Borünnep, Szentendre
A skanzen borünnepünknek a legújabb tájegységük, az Észak-magyarországi falu ad otthont. Utcája megtelik kézműves családi pincészetek boraival, ahol maguk a borászok ajánlják nedűiket.
A szervezők a bormustrán túl kézműves vásárral várják látogatókat, ahol különleges sajtok, édességek közül válogathatnak. S ha bor, akkor nem is mindegy, miben érleljük, tároljuk. A kétnapos rendezvényen kádár mesterek avatják be az érdeklődőket a hordókészítés tudományába. Mindeközben bordalárdák, hagyományőrző csoportok gondoskodnak a vidám hangulatról. A hagyományos szüreti felvonulás sem marad el. A játékos kedvűek pedig családi vetélkedőkön, ügyességi próbákon tesztelhetik magukat.
www.skanzen.hu

2012. szeptember 09. Birka- és slambucfőző örömnap, Hajdúszoboszló
Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik, hogy hirdesse a magyar gasztronómia - ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének - sajátos ételreceptjeit, bemutassa a szabadtéri főzés kultúráját. A szervezők célja, hogy megőrizzék a magyar konyha e fontos területének értékeit,A rendezvényen nem is verseny lesz, inkább egy “baráti összejövetel hagyományos magyar ételek társaságában. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, amelyet szórakoztató programok is kísérnek majd.
www.szoboszlokultura.hu

2012. szeptember 12-16. Budavári borfesztivál, Budapest
A borászok körében felnőtt az új generáció. Fiatalok, szépek, tehetségesek, tettre készek és mindent meg akarnak mutatni abból, ami az ő kezük munkáját dicséri. Ez a legfőbb indok arra, hogy idén a Budavári Borfesztivál a magasba emelje a fiatal borászokat és rájuk irányítsa azokat a bizonyos reflektorfényeket. Az idei Budavári Borfesztiválon a fiatal borászoké a főszerep. Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a fiatalok. Idén Horvátország lesz a fesztivál díszvendége. Köztudott, hogy az ország borászainak közel fele nem értékesíti borait, csupán saját igényeik kielégítésére termel, melyre egy régi mondás is utal: ,,Olyan még nem volt, hogy egy zagorjei (ember) bort adott volna el, inkább megitták a barátai".
Ezért számos kereskedelmi forgalomba kerülő bor, még mindig viszonylag ismeretlen Horvátország határain túl. Ezekkel a rejtett kincsekkel ismerkedhetnek meg most fel a magyar borkedvelők. A borok mellett az ország gasztronómiája, kultúrája is bemutatkozik. Öt napon át a frissen szelt dalmát sonka és a délszláv konyha emblematikus fogásai csábítanak. Egy lépésre tőlük a hozzájuk illő könnyű, horvát borok úsztatják meg a halat s mi jó falat: pljeskavica Malvasiaval és még temérdek felfedezésre váró íz invitálja a kalandra éhes látogatót.
www.aborfesztival.hu

2012. szeptember 14 -16. Oktoberfest sörfesztivál, Zalaegerszeg
Az Oktoberfest senki számára nem idegen, 200 éves hagyománnyal rendelkező sörfesztivál, amelyet Münchenben több millió látogató részvételével rendeznek meg minden évben. A fesztivál népszerűségét látva, világszerte több országban is megrendezésre kerül évente, Jelenleg hazánkban a münchenihez hasonló szabadtéri sörfesztivál második alkalommal kerül megrendezésre, Zalaegerszegen. A rendezvény célja a sörözési kultúra megismertetése és népszerűsítése, a sörfőzés teljes körű ismertetése, valamint egyéb kulturális és szórakoztató programok szolgáltatása.
www.oktoberfest-sorfesztival.hu

2012. szeptember 14-16. Hajdúszoboszlói bioétel- és borfesztivál, Hajdúszoboszló
Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, amelyen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.
www.hajduszoboszlo.hu

2012. szeptember 19-23. Bor tér, Szeged
A borkóstolóknak, borkedvelőknek ezúttal sem kell csalatkozniuk, hiszen az új, Dóm téri helyszínen ugyanúgy megízlelhetik a leghíresebb termelők legfinomabb nedűit, mint a Széchenyi téren, a hagyományos Borfesztiválon - de ez az esemény másról is szól. Inkább olyan, mint egy szabadtéri múzeum, ahol együtt látható minden érdekesség, ami a szőlő- és borkultúrával kapcsolatos. Megjelennek a szőlőműveléshez és a szürethez kapcsolódó régi eszközök, hordók, csobolyók, borcímkék, képeslapok, dokumentumok, sőt felépül egy régi parasztház is, amilyen egy homoki szőlősgazdáé lehetett anno. Lesznek szakmai beszélgetések borászokkal, kutatókkal - de természetesen színpadi, szórakoztató programok is.
www.borter.hu

2012. szeptember 20-23. Szekszárdi szüreti napok, Szekszárd
A Szekszárdi Szüreti Napok igazi összművészeti fesztivál. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg a fesztivált. Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.
www.szekszard.hu

2012. szeptember 20-23. Édes napok csokoládé- és édességfesztivál, Budapest
A tavalyi fesztivál hatalmas szakmai és közönségsikert aratott. Az Édes Napok a szakma rangos hazai seregszemléje, amin jelen van az összes jelentős magyar csokoládé- és édességmanufaktúra, a legjobb kereskedők, valamint az ismert hazai és világmárkák. Az előzetes jelentkezések és igények alapján, valamint a látogatók jobb, komfortosabb kiszolgálása érdekében idén lényegesen nagyobb területet foglalunk el a Budai Vár területén. A fesztivál idei vendégországa Németország. A fesztivál díszvendége egy nemzetközileg elismert és népszerű szaktekintély, Chloé Doutre-Roussel.
Színvonalas szakmai és családi programjaink mellett olyan szolgáltatásokat nyújtanak a szervezők amely a látogatók tudatos és egészséges édességfogyasztását is szolgálják. Toxikológiai előadások, fogászati, dietetikai és diabétesz tanácsadások segítik ebben a jelenlevőket.
www.edesnapok.hu

2012. szeptember 21. Győri fröccsnapok, Győr
Ahogy az elfogult fröccsivó mondja: a fröccs szóda nélkül csak jó bor!
A legenda szerint Jedlik Ányos a Fóti Szüret alkalmával mutatta be a "spriccer"-t az általa készített szódából az ünneplő vendégkoszorúnak. Valójában Győrben, a Bencés Rendházban kóstolták meg először ezt a kiváló italt. Azóta a fröccs elindult hódító útjára, kultuszital lett, a győri szóda pedig hungarikum.
www.fesztivalkozpontgyor.hu

2012. szeptember 21-22. Pannománia fesztivál, Sopron
VI. alkalommal kerül megrendezésére a hagyományos soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny (amatőr) szórakoztató csapatjátékokkal. A min. 6 fős csapatoknak az adott téma szerint kékfrankossal kell elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt, és emellett csapatjátékokban is megmérettetnek! Az ételeket híres séfekből álló szakmai, és a közönség soraiból választott zsűri előre megadott szempontok alapján bírálja el. A csapatversenyen felül a PannoMánia fesztiválon bolondos vásári forgatag, program kavalkád várja kicsiket és nagyokat: Színes felvonulás; malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek; gyermek programok (vásári játékok, légvárpark, bábszínház); süti verseny; színpadi programok, sztárvendégek szórakoztatják a nagyközönséget egész nap.
www.hotelsopron.hu/hu/programok/155-vi-soproni-kekfrankos-szakacskiraly-valasztas -es-utcafesztival

2012. szeptember 21-23. Szatmár-beregi szilvanapok, az új pálinka ünnepe, Tarpa
Minden évben szeptember végén rendezik meg Tarpán a világhírű szatmári szilva és egyéb zamatos tájjellegű gyümölcspárlatok, és a szilvából készült ételek hagyományőrző fesztiválját.
Az első napon szakmai program lesz, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai értékelik a pálinkák versenyére nevezett italokat: szilva-, alma- és egyéb gyümölcskategóriákban.
Szombaton, a közönségnapon már a rendezvényre látogatók is megkóstolhatják a legjobb pálinkákat és a szilvalekvár mellett tájjellegű szilvás ételeket is főznek a vendégeknek rézüstben. A szilvalekvárhoz házi kenyeret sütnek - a helyszínen felállított látvány kemencében - bemutatva annak minden folyamatát. A műsor fénypontja az Új Pálinka Ünnepe, amely a hagyományőrző Lovagrend ünnepélyes felvonulása és ceremóniája, mely az új pálinkák minősítéséből, a pálinka verseny díjátadásából, az elismerő oklevél átnyújtásából, illetve az új lovag avatásából áll.
www.szatmaripalinka.hu

2012. szeptember 28-30. Székesfehérvári mangalica fesztivál, Székesfehérvár
A fesztivál szervezői a mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással és az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket.
www.mangalicafesztival.hu

2012. szeptember 28-30. Rácalmási tökfesztivál, Rácalmás
A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület kilencedik alkalommal rendezi meg a fesztivált, a tök, a kultúra és gasztronómia jegyében. A fesztivál főszereplője a tök, de emellett a gasztronómiának és a kultúrának is kiemelkedő szerepet szánnak a szervezők. A fesztivál igen sokrétegű, így mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást.
www.tokfesztival.racalmas.hu

2012. szeptember 29. Szüreti vigadalom, Szigliget
A legrégebbi népi szokásokat felelevenítő rendezvény Szigligeten a Szüreti felvonulás. A kézművesek a rendezvénysátor körül felállított sátrakban árulják a portékájukat. A menet délután 15.00 órakor indul az Ófaluból. A szervezők a menet összeállításánál törekszenek arra, hogy minél színesebb, látványosabb és a hagyományokat, szokásaikat felelevenítő népviseletben vonuljanak fel a résztvevők. A menetben helyet kapnak néptánccsoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok csikósok, maskarások. A felvonuló kocsmáros és pogácsát osztogató helyi asszonyok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan. A menet végállomásánál felállított sátorban lévő színpadon kulturális műsor várja az egybegyűlteket. A színes programok után pedig utcabál zárja az egész napos programot.
www.szigliget.hu
WM
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Főszerepben az őszibarack
  2012-08-31 13:59:30, péntek
 
  Főszerepben az őszibarack

Az őszibarack és a nektarin egyaránt a szezonban, frissen a legfinomabb, de leves éppúgy készülhet belőle, mint gyümölcssaláta, köret - és természetesen számtalan édesség.

Egészen szeptember végig beszerezhetjük a sárga- és fehér húsú, lédús és rostos őszibarackot, amit általában nyersen fogyasztunk. Készülhet belőle különleges barackleves, mely a nyári hőségben igazán jólesik, gyorsan elkészül és igen finom. Húsok mellé is kiváló, sütikbe meg egyenesen mennyei.

Hideg őszibarackleves kávéhabbal

Hozzávalók:
80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 0,5 dl barackpálinka, 3 kanál gesztenyeméz, 1 csipetnyi fahéj; a habhoz: 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó, lehet koffeinmentes is), 1,5 dl tejszín, 1 kanál porcukor

Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük, jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra 1-2 csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

Barackos-sonkás csirkemell

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé, 15-20 dkg sonka, 20 dkg trappista vagy ementáli sajt, 1 üveg őszibarack konzerv, sült csirke fűszerkeverék, olaj

Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, be fűszerezzük, majd serpenyőben olajon elősütjük őket, és egy kivajazott vagy olajozott tepsibe tesszük.

A csirkemellszeletekre ráteszünk 1-1 szelet sonkát, a sonkára pedig a barackot. (Ezt többféleképp is meg lehet oldani: vagy fél őszibarackot teszünk egy szelet húsra - ez így sokkal mutatósabb lesz, vagy az őszibarackot is szeletekre vágva - ez praktikusabb, hiszen mindenhova jut barack, és egyszerűbb enni is.) A szeletek tetejére sajt kerül. Ha fél barackokat tettünk, akkor érdemes reszelni, ha szeletelve került rá a barack, mehet rá szeletelt sajt is.

Előmelegített sütőben, közepes lángon fél óráig sütjük. Rizs illik hozzá a legjobban.

Sajtos-barackos rakott pulykamell

Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé (csirkemellből is készíthető), 3 közepes fej vöröshagyma, majoránna, só, 3 dl főzőtejszín, 35 dkg reszelt trappista sajt, 3 db egész tojás, 2 szép egészséges őszibarack

Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk, nagyon kevés sóval és majoránnával befűszerezzük, és letakarva állni hagyjuk. A hagymát meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk. Forró olajon megpirítjuk, majd a húst rápakolva, szeletenként mindkét oldalát félig átsütjük.

A hagymával együtt tepsibe pakolunk egy réteg húst, bekenjük a felvert tojással, majd jól megszórjuk sajttal. Majd újra egy réteg hús, tojás, aztán sajt következik, sajttal fejezzük be a rétegezést, amire vékony
őszibarackszeleteket teszünk.

A mártás elkészítéséhez a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, felöntjük a tejszínnel, majd ráöntjük a rakott húsra.

Alufóliával letakarva 25 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. A végén villával ellenőrizzük, hogy a hús jól átsült-e.

Köretnek burgonyakrokettet vagy mogyoróburgonyát kínálunk

Spenóttal és barackkal töltött sajtos sonkás hústekercsek

Hozzávalók:
pulykamellfilé vagy csirkemellfilé, lapka sajt, spenót, szeletelt sonka, őszibarack befőtt, tejszín, só, bors, olaj

Elkészítés:
A filéket frissen tartó fólia között vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk.

Ráhelyezzük a kevés forró vízben megfonnyasztott, majd leszűrt spenótleveleket. Szeletelt sajtot, sonkát, majd barackot helyezünk rá. Feltekerjük a fólia segítségével, a fóliát levesszük, hústűvel megtűzzük.

Kevés forró olajon a tekercsek külsejét minden oldalon megkapatjuk, majd tejszínnel bekenjük, és forró sütőbe toljuk 20 percre. Sülés közben még párszor szilikon ecset segítségével megkenjük tejszínnel, ettől szép piros színe és pikáns íze lesz.

Ha kihűlt kissé, felszeleteljük. Vajban párolt zöldséget adunk hozzá.

Grillezett őszibarack - mézzel és ricottával

Hozzávalók:
4 db nagyméretű, sárga húsú őszibarack, 25 dkg krémes ricotta, 1 csapott kanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál narancslikőr, ˝ citrom leve és a héja, 4 kanál akácméz, 3 dkg vaj

Elkészítés:
A citrom héját alapos mosás és szárítás után finomra reszeljük, ˝ citrom levét, a porcukrot és a vaníliás cukrot 1 kanál mézzel a ricottába keverjük.

Az őszibarackokat hámozás nélkül félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk.
A forró grillre kevés vajat helyezünk, majd rárakjuk a barackokat úgy, hogy a magház felőli oldaluk legyen a rácson. 4-5 perc alatt megsül.

Tálalásnál a barackokat visszafordítjuk, a ricottát elosztjuk a gyümölcsökön, mézzel meglocsoljuk, azonnal tálaljuk.

Aki tovább gazdagítaná, 20 dkg zsiradék nélküli serpenyőben pirított mandulaszeleteket is eloszthat a töltött, grillezett gyümölcsök tetején.

Barackos rizstorta

Hozzávalók:
4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl rizs, 6 kanál cukor, 4 tojás, Rama margarin (a forma kikenéséhez), zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez), 2 marék mazsola, 4 db őszibarack meghámozva, cikkekre vágva

Elkészítés:
A rizst a tejben 2 kanál cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral megfőzzük. A 4 tojássárgáját habosra keverjük a maradék 4 kanál cukorral, és a kihűlt rizshez keverjük, majd végül lazán hozzáadjuk a tojások felvert habját.

A masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kerek tortaformába töltjük, és a tetejére rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott őszibarackot (lehet bármilyen idény gyümölcsöt is tenni rá).

Forró sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Melegen vagy hidegen is tálalható. Finomabb, ha gyümölcsízzel vagy tejsodóval kínáljuk.

Barackos krémes

Hozzávalók:
6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 kanál kakaópor, 2 kanál étolaj, fél csomag sütőpor, 10 darab őszibarack (lehet kompót is), 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor, citromlé, 10 dkg tortabevonó, sütőpapír a sütőformához

Elkészítés:
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd megkenjük étolajjal, a felezett, kimagozott barackokkal kirakjuk.

6 tojássárgát a kristálycukorral, étolajjal, pár csepp citromlével habosra keverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját.

A fele masszát rácsurgatjuk a barackokra, a maradékot elkeverjük a kakaóporral, így öntjük a sárga masszára, majd megsütjük. A sütőből kivéve tálcára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt.

A tejjel elkevert pudingporokat sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, pár csepp citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és rásimítjuk a tésztára. Gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, kevés étolajjal elkeverjük, majd bevonjuk a süteményt.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?
  2012-08-31 13:45:49, péntek
 
  Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?

Harmincöt éves koromig kifejezetten taszított, ha leszbikus kapcsolatokról hallottam vagy olvastam. Amikor pedig erotikus filmben láttam ilyen jelenetet, határozott undort éreztem. Két esztendeje még el sem tudtam volna képzelni, hogy mindez velem is megeshet.

Azóta Judit szeretője vagyok. Hetente egyszer-kétszer - aerobik ürügyén - csodálatos órákat töltünk együtt a legkülönfélébb titkos búvóhelyeken. Judit szerint ugyanis a környezetváltozás is fontos: egy kölcsönkégli falait éppúgy meg lehet unni, mint a saját hálószobánkét.

Olvasd a Kiskegyed hasábjain a saját történetedet!

Beteljesült a szerelmed, vagy épp ellenkezőleg: nagyot csalódtál valakiben, netán csúnyán átvert a kedvesed? Olyan helyzetbe kerültél, amit jobban fel tudsz dolgozni, ha megosztod valakivel? Megnyugtató szavakra vagy tanácsra vágysz? Ha szívesen kiírnád magadból a történetedet, az igaztortenet@kiskegyed.hu címre várjuk!
A korábbiakhoz képest sok minden megváltozott, nem kétséges. Bár Tamás eddig nem vett észre semmit - vagy legalábbis nem mutatja, hogy észrevette volna -, a kapcsolatunk hőfoka kissé visszaesett.

Ma is gyakran megkívánjuk egymást, és ezek az együttlétek nem mentesek a szenvedélytől. Ám az éjszakai ébresztés már egyre ritkábban fordul elő.

Ma már Judittal álmodom

Ma is megvannak az erotikus álmaim, de ezeknek az esetek többségében már nem Tamás a főszereplője, hanem Judit, aki puha ajkával, bársonyos ujjaival repít föl-föl, néha egészen a mennyországig.

Nem tudom, mi történt velem. Talán csak a hormonjaim keltek önálló életre? Mindenesetre bármilyen furcsa is, élvezem ezt a helyzetet. De mi lesz, ha teljesen magába bolondít, és elszeret a férjemtől?
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?
  2012-08-31 13:42:46, péntek
 
  Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?

Harmincöt éves koromig kifejezetten taszított, ha leszbikus kapcsolatokról hallottam vagy olvastam. Amikor pedig erotikus filmben láttam ilyen jelenetet, határozott undort éreztem. Két esztendeje még el sem tudtam volna képzelni, hogy mindez velem is megeshet.

"Én nem vagyok olyan!"

De most hamar felfogtam, hol is vagyok. És megértettem: ezúttal az álmomat nem egyszerűen szexuális túlfűtöttségem okozta, hanem valóban ingereltek, mégpedig nagyon jól! Ki sem tudtam nyitni a szememet, úgy megdermedtem, amikor felfogtam, hogy Judit finom kezével a combom belső felét simogatja.

Aztán felpattantam, és rábámultam. A tekintetem nyilván azt kérdezte, hogy mit csinálsz, te barom, mert Judit nagyon megszeppent, és csak annyit tudott motyogni, hogy ne haragudjak, nem akarta...

Nem kell részleteznem, megfagyott a levegő közöttünk. Judit egy óra múlva odajött és megkérdezte:
- Hazamenjek, Orsi?
- Ne menj sehova! - válaszoltam. - Tudod mit? Felejtsük el! Igyunk egyet, hogy oldjuk a feszültséget.

Mégis érdekel egy nő???

Később kezdtem igazán felfogni, hogy - bár pillanatokig éreztem csupán - milyen finom is volt! Hogy tűzbe jöttem, méghozzá úgy, ahogy Tamás kezétől sohasem. És ahogy ott ültünk, kicsit beszélgettünk és ittunk, egyszer csak újra azt éreztem, hogy nem a hőség teszi, hogy bizonyos helyen nedvesebb vagyok a kelleténél.

Judit nagyon visszafogottan viselkedett. Alig-alig pillantott rám, és igyekezett nagyon közömbös lenni. Azt hittem, szégyelli magát, később azonban rájöttem, hogy ez már a játék része volt. Ő pontosan tudta, hogy horogra akadtam, és a többi már csak idő kérdése.

Éjfél felé járt, amikor elrámoltuk a vacsora maradványait, majd bementem a hálóba, hogy megágyazzak. Judit eközben eltűnt. Sejtettem, hogy a stégen találom. Ott állt a holdfényben, a korlátra támaszkodott és nem volt rajta semmi. Hátulról átkaroltam.

Egy nő lett a szeretőm

Egész testével hozzám simult, majd megfordult, ő ölelt át és megcsókolt. Akkor éreztem meg véglegesen, hogy - pestiesen szólva - el vagyok veszve.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?
  2012-08-31 13:39:17, péntek
 
  Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?

Harmincöt éves koromig kifejezetten taszított, ha leszbikus kapcsolatokról hallottam vagy olvastam. Amikor pedig erotikus filmben láttam ilyen jelenetet, határozott undort éreztem. Két esztendeje még el sem tudtam volna képzelni, hogy mindez velem is megeshet.

Minden szeretkezésünk szenvedélyes volt

Szerettük a munkánkat, egymást és az életet, ezért aztán megbeszéltük, hogy tulajdonképpen ráérünk a gyerekvállalással. Maradtak a jó beszélgetések, és az együttléteink alatt nem úgy viselkedtünk, mint a tipikus férj-feleség, hanem igyekeztünk minél izgalmasabbá tenni ezeket a pillanatokat egymás számára.

Így éltem tehát, amikor egy évvel ezelőtt felborult a lelkem nyugalma. Tamásnak egy határidős tervet kellett elkészítenie, ezért egyedül akart maradni a házban. Udvariasan kérdezte, nincs-e kedvem pár napra lemenni a Dunára, ahol van egy kellemes vízparti vityillónk, mert tudta, ha maradok, úgysem bírjuk megállni, hogy ne beszéljünk, ne érintsük meg egymást, aminek aztán nem munka lesz a vége.

Megértettem a kérését, de őszintén szólva nem nagyon örültem, hogy egyedül kellene lennem a telken. Tamás észrevette rajtam a bizonytalanságot, és azt javasolta, hívjam el magammal a barátnőmet, Juditot, így végre jól kipletykálhatjuk magunkat.

Kettesben a nyaralóban

Kiderült: a barátnőm férje külföldön van, így hát Judit rögtön igent mondott a meghívásra. Reggel egy óra alatt leértünk a tanyára. Gyorsan kitettük szellőzni az ágyneműt, ittunk egy-egy Camparit narancslével, majd fogtuk a nyugágyakat és kifeküdtünk a stégre.

Nem a legjobb időnk volt a napozáshoz, mert egyik bárányfelhő a másikat követte, végül az egész égbolt fátyolfelhőssé vált, viszont még így is jó meleg volt, hamar elaludtam.

Kellemes erotikus álmom volt. Tamással feküdtünk meztelenül a teraszon, és ő olyan jólesően cirógatott, hogy már-már a csúcsra értem. Ilyenkor mindig felébredek. Tamás már megszokta, hogy ilyenkor, akár az éjszaka közepén is felébresztem, és szenvedélyesen forrunk össze.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?
  2012-08-31 13:36:28, péntek
 
  Igaz történet: Egy nő fog elszeretni a férjemtől?

Harmincöt éves koromig kifejezetten taszított, ha leszbikus kapcsolatokról hallottam vagy olvastam. Amikor pedig erotikus filmben láttam ilyen jelenetet, határozott undort éreztem. Két esztendeje még el sem tudtam volna képzelni, hogy mindez velem is megeshet.

Világéletemben hallatlanul büszke voltam egészséges szexuális beállítottságomra. Miközben oly sok furcsaságot tapasztaltam magam körül, és egyre többet olvashattam (újságokban, könyvekben), láthattam (tévében és filmekben) a szexuális szabadosságról és szabadságról, örömmel konstatáltam, hogy hála Istennek, ,,normális" életet élek.

Igaz, hogy nem túlzott ,,gyakorlattal", de mégsem egészen tapasztalatlanul mentem férjhez huszonnégy évesen, éppen tizenkét esztendővel ezelőtt. És nem azért nem csaltam meg a férjemet tizenkét év alatt, mert nem ért elég csábítás, hanem egyszerűen azért, mert annak - mármint a félrelépésnek - semmi, de semmi szükségét nem éreztem.

Az én életem úgy volt ,,gömbölyű", ahogyan az csak a mesékben létezik.
Tamást az egyetemen ismertem meg - én másodéves voltam, ő pedig végzős. Néhány hétig csak kerülgettük egymást, mert épp egy friss szakítás sebeit nyalogattam, de a sportnapon végleg kiderült, hogy mindketten vonzódunk egymáshoz, és csak idő kérdése, mikor adom be a derekamat.

Csodás volt vele a szex

Tamás türelmessége kifizetődő volt, néhány héttel később az egyik közös buli után az ágyában ébredtem. És elkezdődött a szerelmünk.
Nagyon hasonló volt az érdeklődési körünk, a természetünk, és a céljaink. És nemcsak lelkileg voltunk fantasztikus társak, hanem nagyon jól kijöttünk a hitvesi ágyban is.

Tamás soha nem vált unalmassá: ha kellett, gyengéd szerető volt, ha több izgalomra vágytam, azt is megadta, sokszor szerep-játékoztunk - szerettük, kényeztettük egymást.

Tökéletes idillünkből már csak egy baba hiányzott, de mivel fiatalok voltunk, egyikünknél sem volt olyan sürgős a családalapítás. Mindkettőnknek elindult a karrierje, Tamás építészeti vonalon remekelt, csodás házakat, épületeket tervezett - sokszor túlórázott vagy hétvégézett emiatt, én pedig belsőépítészként ügyködtem egyre sikeresebben.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Miért jutnak előrébb a "nagypofájúak"?
  2012-08-31 12:15:12, péntek
 
 
Miért jutnak előrébb a "nagypofájúak"?

Egy friss tanulmány szerint a túlzott önbizalom segíthet a magas szociális státusz elérésben, és azok az emberek, akik azt hiszik, jobbak mindenkinél, feljebb helyezkednek el a társadalmi ranglétrán.
A kaliforniai egyetem dékánja, Cameron Anderson szerint a társadalmi státuszt elősegíti az önhittség. Ez a magyarázat arra, hogy egy szervezeten belül az alkalmatlan emberek miért jutnak előrébb, mint a hozzáértők. "A szervezeteken belül az embereket könnyen meggyőzi az önbizalom még akkor is, ha nincsen semmi alapja" - mondja Anderson. "Az önbizalom lépten-nyomon történő kimutatása nagy súllyal esik latba".

Andersonék kutatásai azt mutatják, hogy az önhitt emberek sok esetben előrébb jutottak pusztán azáltal, hogy biztosak voltak abban: jobbak másoknál. Nem számított, hogy ez valóban így volt e vagy sem. Sok embernél fordul elő, hogy túlzott az önbizalmuk, úgy gondolják, jobb fizikai adottságokkal rendelkeznek, megnyerőbbek és jobban értenek ahhoz, amit csinálnak, mint mások.

Példának hozták fel, hogy az egyetemi professzorok 94%-a úgy gondolja, az átlagosnál jobb munkát végez (ami statisztikailag lehetetlen). De ez az önhittség rossz hatással lehet a teljesítményükre és a döntéshozatalukra. A társadalmi státusz nem más, mint a tisztelet, a kiemelkedés és befolyás keveréke. A dolgozói kollektívákban a magasabb státuszú személyeket jobban kedvelik, jobban hallgatnak rájuk és sokkal nagyobb hatásuk van a csoport döntéseire és a társalgására.

Ezeknek az "alfáknak" a csoporton belül nagyobb presztízsük van, mint más tagoknak. Anderson szerint a tanulmány eredményei azért fontosak, mert talán magyarázatot adnak arra a régi kérdésre: miért olyan gyakori a túlzott önbizalom, dacára annak, milyen veszélyeket rejt. Úgy tűnik, a válasz az, hogy az önhittség szociális előnyökkel jár. Anderson szerint a szervezeteknek jobban oda kell figyelniük az önbizalom és az önhittség közötti különbségre.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Hit és Remény
  2012-08-31 08:39:47, péntek
 
  Hit és Remény
.
Az életben mindent el tudsz érni,
amire vágysz, amit remélsz.
Csak hinned kell benne!
.
A hit egy olyan csoda, mely az
álmokat valóra váltja.
Csak hinned kell benne!
A remény az eléréséhez, kevés.
Tenned kell érte, nem is keveset.
Csak hinned kell benne!
.
Ha valóság lett az álomból.
Ne kételkedj, fogadd el.
Csak hinned kell benne!
.
A hit és a remény erőt ad.
Segít a továbbélésedhez.
Csak hinned kell benne!
.
Ha elérted, amire vágytál
Add tovább, hogy más is elérje.
Csak hinned kell benne!
.
A reményből hit lesz.
A hit valósággá válik.
Csak hinned kell benne!
.
Ha valósággá vált az álmod.
Elérted a célod, lépj tovább.
Csak hinned kell benne!
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Az vagy
  2012-08-31 08:27:59, péntek
 
 
,,Az vagy, akinek hiszed magad. Ne ismételgesd folyton, amit a ,,pozitív gondolkodás" hívei sulykolnak, hogy ,,igen, szeretnek, igen erős vagyok, igen, meg tudom csinálni". Nem kell mondogatnod, hiszen ezt már tudod. És ha kétségeid támadnak - márpedig ez a fejlődésnek ebben a szakaszában ez gyakran megesik - csak tedd azt, amit mondtam. Ahelyett, hogy megpróbálnád bebizonyítani, hogy jobb vagy, mint gondolod, egyszerűen nevess. Nevess az aggodalmaidon, a bizonytalanságaidon. Nézd humorral a gyötrelmeidet. Kezdetben nehéz lesz, de lassanként hozzászoksz.
Most menj vissza azokhoz az emberekhez, akik azt gondolják rólad, hogy mindent tudsz. Győzd meg őket arról, hogy igazuk van - hiszen mindannyian tudunk mindent, csak az a kérdés, hogy elhisszük-e."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 442 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 442 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 13429
  • e Év: 13429
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.