Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
A Harrods szalvétagyűrűi:
  2012-08-31 09:25:56, péntek
 
 

Link

(trawickandmartin.com/Harrods-Napkin-Ring-Set.html)
 
 
0 komment , kategória:  Különleges szalvétatartók:  
A rossz helyre tévedt a kutya: szalvétagyűrűs robot kezébe
  2012-08-30 20:17:58, csütörtök
 
 

Link

(cartoonsof1939.blogspot.hu/2010/01/007-dog-gone-modern.html)
LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Szalvétás karikatúrák,humorral  
Joachim R. Bertsch:A szalvéta elnyeli a poharat-festmény
  2012-08-30 11:33:29, csütörtök
 
 

Link

Joachim R. Bertsch: Serviette verschlingt Glas

Öl auf Holz

54,5 × 51 cm

(www.bertsch-galerie.de/1986.htm)
 
 
0 komment , kategória:  Festmény elemeként a szalvéta:  
Paul Kleinschmidt:Csendélet orgonával és szalvétákkal
  2012-08-30 07:52:11, csütörtök
 
 

Link

Kleinschmidt, Paul :Stilleben mit Flieder und Servietten, 1949,Bensheim.

Öl auf Leinwand.

(www.kettererkunst.de/kunst/kd/details.php?obnr=100700654&anummer=315)


Paul Kleinschmidt (1883-1949) egy német festőművész volt.
Egy fénykép róla:
Link

(A kép forrásoldala, ahol még sok életrajzi adat olvasható a festőről angol nyelven: www.paul-kleinschmidt.com)
 
 
0 komment , kategória:  Festmény elemeként a szalvéta:  
Edward B. Gordon: Egy pohár Riojai bor - festmény
  2012-08-30 07:38:16, csütörtök
 
 

Link

Edward B. Gordon: A glass of Rioja

5,9 x 5,9 inch / Oil on Board

(edwardbgordon.blogspot.hu/2007_10_01_archive.html)

Rioja egy különleges régió a szőlőtermesztésre és magas minőségű borok készítésére, melyek egyedülálló személyiséggel rendelkeznek, és kivételes adottságuk van az érlelésre. A borvidék Észak-Spanyolországban fekszik, az Ebro folyó két partján. A helyi terep tökéletesen határolja a régiót és elválasztja a környező területektől. Adminisztratív szempontból a 63,593 hektárnyi szőlőültetvény három tartományra van bontva - Rioja (43,885 ha), Alava (12,934 ha) és Navarre (6774ha).

A legnyugatibb település Haro és a legkeletibb város Alfaro között 100 km a távolság. A völgy maximum szélessége 40 km, szőlőültetvényekkel fedve, melyek egymás utáni teraszokat foglalnak el kb 700 m tengerszint feletti magasságban.
Al-régiók Éghajlati hatás Ültetvények kb. mérete Borok jellegzetes tulajdonságai
RIOJA ALTA Atlanti 26,786 hektár

Közepes alkohol
Testes, magas savakkal
Hordós érlelésre alkalmas

RIOJA ALAVESA Atlanti és mediterrán 12,934 hektár

Vörösborok átlagos alkohollal és savakkal
Fiatal borok azonnali fogyasztásra és hordóban érlelt borok egyaránt

RIOJA BAJA mediterrán 23,873 hektár Vörös és rosé borok magasabb alkohol és extrakt tartalommal

Az egész régió profitál a két határozottan ellentétes éghajlat - az atlanti és a mediterrán - találkozásából, mely mérsékelt hőmérsékletet és éves szinten valamivel több, mint 400 l/m2 csapadékot biztosít, ezáltal ideális körülményeket a szőlőtermesztéshez.

Annak érdekében, hogy a borok minőségét biztosítsák, a DOCa Szabályzat szerint maximalizálták a terméshozamot, 6500 kg/ hektár a vörös és 9000 kg/ha a fehér fajták esetében. A régió bortermelése 280-300 millió liter évente, melynek 90% vörösbor, a maradék fehér és rosé.

A rioja-i borok egyik jellegzetessége a kiváló érlelési potenciál, egy tulajdonság, mellyel kizárólag a nagyszerű borok rendelkeznek. A megfelelő érlelés által, melyben a tölgyfa meghatározó szerepet játszik, a Rioja borok kifejlődnek, előnyeik kiemelkedőbbek lesznek valamint új aromákkal és ízekkel gazdagodnak. A Rioja borokat 225 literes tölgyfa hordóban érlelik, ahol a bor átesik a mikro-oxidáció és stabilizáció lassú fejlődési folyamatán és végső soron új aromákat és ízeket kap a fa tanninjaitól. Ez a hagyományos érlelési módszere a nagy boroknak, egy természetes költségesebb eljárás, mint a modern 'ipari' borászat alternatívái. Az érlelési folyamat a palackban fejeződik be, ahol a bor tovább fejlődik csökkenő nyomáson egészen addig míg a eléri csúcsát. A nagyszerű borok a történelmi évjáratokból évtizedeken át alszanak a palackban a bodegák ,,sekrestyéiben", egészen addig, míg igazi borászati drágakövekké válnak.

Az érlelési folyamattól függően a Rioja borokat négy kategóriába sorolják, melyet a hátcímkén különböző sorszámmal vagy pecséttel jelölnek, ami jelzi, hogy az Ellenőrző Tanács igazolása szerint e borok a minőségi és típus elvárásoknak megfelelnek:

Fiatal borok (Joven): Egy vagy két éves borok, mely megőrizték elsődleges frissességüket és gyümölcsösségüket.
Crianza borok: Borok, melyek legalább két évesek, legalább egy évet hordóban töltöttek és néhány hónapot palackban. A fehér borok esetében a minimum hordós érlelés ideje hat hónap
Reserva borok: Válogatott borok a legjobb évjáratokból, kiváló potenciállal, legalább három évig érlelték, melyből legalább egy évet hordóban. Fehér borok esetében az érlelési idő két év, melyből legalább hat hónap hordó.
Gran Reserva borok: Válogatott borok kivételes évjáratokból, melyek legalább két évet hordóban és három évet palackban értek. Fehér borok esetében négy év a minimum érlelés idő, melyből egyet kell hordóban töltenie.

A négy különböző típust számozott hátcímke vagy pecsét jelzi minden palack Rioja boron, mely igazolja az érlelési kategóriát, az eredetet, az évjáratot és a bor minőségét. Az adott évjárat határozza meg, hogy a borászok mekkora mennyiséget határolnak az egyes érlelési kategóriákba - Crianza, Reserva, Gran Reserva.

A Rioja borok elegánsak, eredetiek és a nagyszerű borok félreismerhetetlen karakterével bírnak, valamivel mely csak akkor lehetséges, amikor a szőlőfajták, a szőlőtermesztési módszer és a borkészítési eljárás hosszú idő alatt lett finomítva. A D.O. szabályzat által biztosított változatosság kihasználása mára már hagyományos gyakorlattá vált a pincéknél; különböző szőlőfajtákat és borokat házasítanak, különböző ültetvényekről, keresve a kiegészítő elemeket, melyek fokozzák az eredeti tulajdonságokat a végtermékben. Ez kétségkívül a legismertebb Rioja stílus, bár a pincészetek egyre növekvő számban kínálnak különböző stílusú borokat, melyek koncentráltan gyümölcsösek és melyeknek az a célja, hogy az egyes területek jellegzetességék közvetítsék.

A Tempranilloval mint fő alkotó elemmel a Rioja borok jellegzetesen szép egyensúlyt mutatnak az alkoholtartalomban, a színben és a savakban, testesek és struktúrája tökéletesen kiegyenlíti kifinomult és elegáns ízét; fiatalon leginkább gyümölcsös, és érleléssel selymesebbé válik. Ezek a tulajdonságok teszik a Rioja borokat rendkívül sokoldalúvá, amikor különböző ételekkel kombinálják.

(origoborbar.hu/region_data/rioja)
 
 
0 komment , kategória:  Festmény elemeként a szalvéta:  
19. századi korzózás, szalvétakiállítás, borudvar és jazz
  2012-08-29 21:20:38, szerda
 
  19. századi korzózás, szalvétakiállítás, borudvar és jazz az Őszi Sokadalom kínálatában

A kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom (augusztus 31-szeptember 2.) szervezői újabb kísérőprogramokat ajánlanak a városnapok résztvevői figyelmébe.


XIX. századi vásári korkép

Az "értékszüretként" reklámozott Őszi Sokadalom egyik legélénkebb színfoltjának a Nők Egyesületének tagjai által életre hívott XIX. Századi Piaci Korkép nevű sátor és programja ígérkezik, mely pénteken 15 órakor a Vigadó kiállítótermében kezdődik, régi kézimunkák szemléjével. A korkép-sátor ezt követően, 18 órakor nyit, ahol régi nagyanyó-receptek és kézimunkák idézik majd a múltat, valamint ekkor tekinthető majd meg a Gyöngyös Város Baráti Körének és a Nők Egyesületének közös, XIX. századi városi korzózása. Térzene, fiáker-felvonulás, 1848-as nóták és indulók biztosítják majd az igazi 48-as hangulatot, és aki elég élelmes lesz, az a süteményeket is megkóstolhatja.


Kártyanaptárok és papírszalvéták a Gyűjtemények Házában

A 20-as Udvartér 1. szám alatti Gyűjtemények Házában magyarországi, bulgáriai, szlovákiai és romániai gyűjtögetők vetik össze "életművüket", ami egy fölöttébb gazdag és színes, egyedi darabokkal koronázott kiállítással kecsegtet. A péntek 17 órai ünnepi megnyitót követően itt lesz megtekinthető az első országos és nemzetközi kártyanaptár- és papírszalvéta-kiállítás, börzével összekötve. A naptárok és szalvéták péntektől hétfőig lesznek megtekinthetők, naponta 8 és 20 óra között.


Borudvar és székely ízek a Jazz Café udvarán

A pénteken nyitó Borudvarban naponta 10 és 20 óra között Villány, Eger, Tokaj, Paks, valamint az Arad megyei Ménesi borvidék pincészeteivel és rangos nedűivel ismerkedhetnek azok, akik a vásári zajos forgatag után egy kis kikapcsolódásra vágynak. Ugyanitt kóstolhatók lesznek különböző autentikus székely termékek is, mint a tekerőfalvi sajtok, az ivói vadhús- és mangalica-készítmények, Gáll Erzsébet szörpjei, valamint az etédi som-, vadkörte-, kökény-, csipkebogyó-pálinkák. Esténként a jazz és a blues zene kedvelői találnak itt majd egymásra: pénteken 20 órától a sepsiszentgyörgyi Prog.Organ Quartet, szombaton 21 órától a békéscsabai Borsodi Blue Trió, vasárnap 20.30-tól pedig az ugyancsak sepsiszentgyörgyi Séta a Kacsámmal zenekarok ígérnek forró akkordokat és emelkedett hangulatot.


Sokoldalú gyermekprogram és Huhuuu a Molnár Józsiás parkban

Aki vett már részt Székölykök fesztiválon, vagy egyszerűen csak egy kávéra is betévedt már a sepsiszentgyörgyi Huhuuu gyerekbarát kávézóba, az tudja, milyen is, amikor a szülő ücsörög, míg a gyerekek színes forgatagban, önfeledten "élik világukat" a körülöttük zajló programokon. A Next Egyesület, a KreaKids Stúdió, a Bóbita játszóház, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, a Zöld Nap Egyesület, a helyi Erdélyi Magyar Ifjak, a Pro Pectus Egyesület, a székely kosárlabdázók klubja, valamint a Babeş-Bolyai Tudományegyetem önkéntesei a szülőmegőrzőben zajló felnőtt-foglalkozások ideje alatt kalandjátékokkal, sporttevékenységekkel, valamint állandó kreatív és szórakoztató tevékenységekkel várják az örökmozgókat. A játékpark programja: pénteken 15-19 óráig, szombaton 11-14 és 16-19 óráig, valamint vasárnap 11-14 és 15-19 óráig. (közlemény)

(eletmod.transindex.ro/?hir=17358)
 
 
0 komment , kategória:  Cikkek,szalvéták is szereplői  
Kislány alakú szalvétatartók:
  2012-08-28 20:19:37, kedd
 
 

LinkLinkLinkLinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Különleges szalvétatartók:  
Keleti palota alakú szalvétagyűrű:
  2012-08-27 16:14:58, hétfő
 
 

Link
Mahal Napkin Ring
6"L x 3"W x 6.5"H
(www.mecoxgardens.com/pageCatalogItems.asp?category=61&page=6)
 
 
0 komment , kategória:  Különleges szalvétagyűrűk:  
Egy adagio stílusú zene kottája szalvétamintaként:
  2012-08-27 13:29:49, hétfő
 
  Adagio: Lassú, bensőséges hangulatú zene; tempójelzés a zenében: lassan, kényelmesen.A XVII. sz. eleje óta használatos zenei műszó, mellyel később az igen lassú időmértéket jelölték, és pedig az andante és largo (l. o.) közt levő időmértéket. A tempójelzésen felül önálló zenemű elnevezése is lehet.Link

Ma sikerült vennem egy csomaggal ebből a szalvétából, ha valakinek megtetszik szívesen cserélek belőle bárkivel.
 
 
0 komment , kategória:  Zenei témájú szalvétáimhoz:  
Teniszmintás szalvétatartók:
  2012-08-26 20:27:23, vasárnap
 
 

Link

(www.imcrazy4.com/products/Tennis--Napkin-Holder.html)Link

(store.ellensonelm.com/products/Cocktail-Napkin-Box-%252d-Tennis.html)Link

(lizbeer.info/wrought-iron-tennis-player-napkin-holder.html)Link

(www.etsy.com/listing/94186274/vintage-metal-mail-napkin-holder-tennis)Link

(www.womenstennisworld.com/tennis-napkins2.htm)
 
 
0 komment , kategória:  Különleges szalvétatartók:  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 865 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 115
  • e Hónap: 3097
  • e Év: 3097
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.