Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Őseink megfigyelései
  2012-09-30 12:49:12, vasárnap
 
  Őseink megfigyelései a holdfázisok hatásairól máig megállják helyüket. Néhány alapelv figyelembe vételével könnyebbé tehetjük mindennapi tevékenységeinket!

Újholdkor (tehát amikor a hold elsötétül az égbolton) legmagasabb a test méregtelenítési készsége, ekkor érdemes leginkább böjtöt tartani, rossz szokásainkkal felhagynunk, illetve új, hasznos szokásokat felvennünk. Ez a nap ugyanis a legalkalmasabb kezdet. Újhold idején a Hold mindig abban a jegyben áll, ami az adott hónap napjegye (tehát augusztusban az oroszlánban).

Növő holdnál minden elfogyasztott falat nagyobb eséllyel képez zsírpárnákat: ez az időszak a tápanyagok beépülésének kedvez, a gyógyszerek is erőteljesebben hatnak. Ebben az időszakban azonban lassabb a gyógyulás, és kedvezőtlenebbül alakulnak a műtétek. Növények átültetésére, vetésére viszont különösen alkalmas az időszak, mert gyorsan gyökeret eresztenek és növekedésnek indulnak. A növő hold időszaka az erőgyűjtésnek, a felkészülésnek és tervezésnek kedvez - ha lehetséges, ilyenkor tartózkodjunk a nagy erőkifejtést igénylő, fárasztó munkáktól, mert nehezen fogunk boldogulni velük.

A telihold körüli 1-2 napban rendszerint megnő a forgalom a szülészeteken: ekkor (valamint növekvő hold idején) születik a legtöbb kisbaba. Az arra érzékenyebb emberek nyugtalanabbak lehetnek, ilyenkor a balesetek és bűncselekmények száma is magasabb - ilyenkor jól tesszük, ha éberebbek vagyunk, és jobban vigyázunk magunkra.

Fogyó holdkor viszont minden könnyebben és gyorsabban megy, még akkor sem hízunk, ha többet eszünk, mint rendszerint. A méregtelenítési folyamatok ekkor a legerősebbek, és aktívabbak is vagyunk, mint más időszakokban. Ha megválaszthatjuk egy műtét idejét, érdemes fogyó hold idejére tenni. Sokféle munka hatékonyabban elvégezhető a kertben és a háztartásban: a mosáshoz kevesebb mosószer is elegendő, a ruhák mégis tisztábbak lesznek. Gyomok kiirtására is ez a legalkalmasabb időszak (különösen, ha a bak által uralt napon végezzük: az ágyás hosszú időre mentes marad a gazoktól).

A különböző időminőségek két-három naponként váltják egymást, s ez egyúttal különböző hatások érvényre jutását is jelenti. Szobanövényeinket érdemes levélnapokon (vízjegy: rák, skorpió, halak) locsolni, ugyanakkor a virágnapokon (levegő jegy: ikrek, mérleg, vízöntő) jobb hanyagolni az öntözést, mivel az ekkor öntözött növényeken gyakran kártevők telepszenek meg. Hajat vágatni lehetőleg oroszlán-napokon menjünk, ha azt szeretnénk, hogy dús és erős szálú legyen a hajunk, semmiképp ne válasszuk viszont a halak és a rák napjait (ha ilyenkor mosunk hajat, az kedvez a korpaképződésnek). A szűz-napokon készített frizura hosszabb ideig megtartja a formáját. Szőrtelenítésre ugyanakkor alkalmasabbak a bika által uralt napok (a fogyó holdnál): a szőr sokáig nem fog visszanőni. Ha fogorvoshoz készülünk, kerüljük a levegő jegyeit (ikrek, mérleg, vízöntő) és ha lehet, a fogyó holdat válasszuk. “Vizes" napokon (rák, skorpió, halak) könnyebben boldogulunk minden vizes munkával, de ekkor nem ajánlatos hosszan szellőztetni, a nedvesség ugyanis beveszi magát a lakásba - a tűzjegy napjain (kos, oroszlán, nyilas) azonban bátran szellőztethetünk hosszabban. A megfigyelések szerint az időjárás az ikrek napjain gyakran megfordul.

Hihetetlennek tűnik? A fentiek mind évszázadok tapasztalatain alapulnak, a régebbi korokban mindenki természetesnek és magától értetődőnek tekintette ezeket a szabályokat. Talán manapság már egyre többen rájövünk arra, hogy nem érdemes eltávolodni a természettől, hiszen az ember maga is a természet része...
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A természet, ha természetfekletti
  2012-09-30 12:38:22, vasárnap
 
  A természet, ha természetfekletti
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány embert ölnek meg a gyógyszerek
  2012-09-29 17:23:48, szombat
 
  Dr. Lenkei Gábor
Hány embert ölnek meg a gyógyszerek?

A televíziós reklámok végén hanyag eleganciával vetik oda a mondatot:
,,A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét."

Tételezzük, fel, hogy a páciens megkérdezi. Tételezzük fel, hogy meg is kapja a felvilágosítást. Felsorolják neki a kockázatokat és mellékhatásokat.

De én azt gyanítom, hogy soha, senkit sem tájékoztatnak a lényegről. Hány emberéletet oltanak ki ezek a bizonyos ,,mellékhatások"? Konkrétan, számszerűen mekkora is az a bizonyos kockázat?

Íme, néhány adat, amit orvosi szakmai folyóiratokból gyűjtöttem ki.

,,Medical Tribune" nevű orvosi szakmai lap, 2009. április 9-i szám:
A biztonságosnak hitt, orvos által rendelt, helyes adagban szedett gyógyszerek mellékhatásainak következtében évente 197 ezer ember hal meg az Európai Unióban (kb. 500 millió lakos él az Unióban).
Havonta 16.400.
Naponta 540.
Minden órában 23.

,,Granum" nevű háziorvosoknak szóló orvosi szakmai lap:
Magyarországon évente 7-8 ezer ember hal meg az orvosa által rendelt gyógyszerek mellékhatásai következtében.
Naponta: 20-22.
Majdnem minden órában egy ember.

Csak hogy legyen mihez hasonlítani: közlekedési balesetben naponta 3-4 magyar veszti életét. Úgy tűnik, veszélyesebb kézbe venni egy gyógyszeres dobozt, mint megfogni az autó kormányát.

Az ÁNTSZ (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat) által közzétett adatok szerint Magyarországon az összes mérgezéses eset - tehát az összes ipari, mezőgazdasági, háztartási, stb. mérgezést is beleértve - 80%-át gyógyszerek okozzák!

A gyógyszerek által okozott egészségkárosodás költsége, amely a társadalmat, az adófizetőket terheli, az Unióban egy év alatt 79 milliárd eurot tesz ki, amit már csak 300-al kell megszorozni, hogy a számot megkapjuk forintban is.

Egy érdekesség:
Madárinfluenzában, amely körül hatalmas hírverés volt világszerte, az egész bolygón, a teljes hacacáré alatt - a 2003-tól számított hat év alatt -, összesen 421 ember betegedett meg. Az egész Földön! A halálos áldozatok száma összesen 257 volt. Az egész világon! Több mint hat év alatt!
(A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet 2009. április 29-i hivatalos jelentése szerint)

Kis hazánkban két hét sem kell ahhoz, hogy ennél több ember haljon bele a gyógyszerek ,,mellék" hatásaiba.

Pedig ,,ők" szóltak! Meg kellett volna kérdezni a gyógyszerészt, vagy a kezelőorvost!

Még egy érdekesség:
Egy Jeffrey Johnson nevű végzős orvostanhallgató és a professzora, J. Lyle Bootman, érdekes felmérést végeztek el az USA-ban, 1995-ben. Azt találták, hogy az összes amerikai kórházi felvétel 17%-át olyan esetek tették ki, akik az orvosuk által rendelt gyógyszerek mellékhatásai miatt lettek rosszul és emiatt kerültek kórházba. Ez kilenc millió kórházi beutalást jelentett egyetlen év alatt.
Ebből 198 ezer halállal végződött.

Ugye milyen egyszerűen le lehet rendezni ezt a kérdést egy hanyag eleganciával odavetett mondattal?
,,A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét."

És milyen elegáns egyszerűen ,,mellék" hatásnak nevezni mindezt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fűtéskorszerűsítési program
  2012-09-28 18:57:55, péntek
 
  Terjed a fűtéskorszerűsítési program Budapesten
Link
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Mire használjuk a szódabikarbónát!
  2012-09-27 08:21:38, csütörtök
 
  Mire használjuk a szódabikarbónát!
Link
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Ha a közeledben van
  2012-09-26 08:17:10, szerda
 
  “Ha a közeledben van, akit szeretsz, mintha melegebb lenne a levegő. A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, mintha az illat is megváltozna körülötted, ha a közeledben van, aki számodra kedves. Ez az összetéveszthetetlen jelenlét-érzet, amikor az idegenség hirtelen ismerőssé válik, amikor meghitté varázsolódik a környezeted - a szeretet biztos jele."
Müller Péter
 
 
1 komment , kategória:  Müller Péter  
Így működik tovább a hűtő és a mosógép
  2012-09-25 20:28:25, kedd
 
  Így működik tovább a hűtő és a mosógép
Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Színes ételeket a tányérba!
  2012-09-24 08:24:25, hétfő
 
  Színes ételeket a tányérba!
Link
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Ezek a legjobb ökomosószerek
  2012-09-23 13:58:29, vasárnap
 
  Ezek a legjobb ökomosószerek

Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
45 tanulság
  2012-09-22 11:58:04, szombat
 
  Regina Brett, a cleevlandi Plain Delaer 90 éves újságírója írta:

"Öregedésem emlékezetessé tételére egyszer leírtam 45 tanulságot, melyet az életben felfedeztem. Ezt a cikkemet olvasták mind közül a legtöbbet, így hát 90. születésnapom alkalmával itt van még egyszer":
1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
2., Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
3., Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
4., A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
5., Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
6., Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
7., Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
8., Haragudhatsz istenre, elviseli.
9., Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
10., Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
11., Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
12., Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
13., Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk miről szól.
14., Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
15., Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, isten nem pislog.
16., Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
17., Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
18., Ami nem öl meg, az valóban erősebbé tesz.
19., Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.
20., Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
21., Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
22., Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
23., Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
24., A legfontosabb nemiszerv az agy.
25., Csak te felelsz a saját boldogságodért.
26., Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
27., Mindig az életet válaszd.
28., Mindenkinek mindent bocsáss meg.
29., Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
30., Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
31., Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
32., Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
33., Higgy a csodákban.
34., Isten isten miatt szeret, nem azért aki vagy, vagy amit tettél.
35., Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg és hozd ki belőle amit lehet.
36., Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
37., A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
38., Végül csak az számít, hogy szerettél.
39., Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
40., Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit és másokét is megnézhetnénk, beérnénk a sajátunkkal.
41., Az irigység időpazarlás, megvan mindened ami kell.
42., A legjobb még csak most jön.
43., Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.
44., Engedj.
45., Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék.

 
 
1 komment , kategória:  Bölcsességek, Gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 937
  • e Hét: 2657
  • e Hónap: 10172
  • e Év: 21933
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.