Belépés
scorpionsrose.blog.xfree.hu
Ne a felületből ítélj! Próbálj a dolgok mögé látni! Várady Gaby
1968.11.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kommunikációs illemtan
  2012-09-19 19:03:41, szerda
 
  Illemórán a tanár a következő kérdést teszi fel a diákoknak:
- Ha egy előkelő családból származó, tanult lánynak udvarolsz, és elviszed vacsorázni, mit mondasz, amikor az étteremben ki kell menned a WC-re?
Az egyik diák így felel:
- Bocsi, de pisilnem kell!
- Ez nagyon illetlen! - mondja a tanár.
Erre egy másik tanuló:
- Ne haragudj, ki kell mennem a WC-re, mindjárt visszajövök!
- A WC említése vacsora közben elég udvariatlan dolog. - jegyzi meg a
tanár.
Egy harmadik diák is megpróbál válaszolni:
- Azt mondanám: Ne haragudj, egy pillanatra ki kell mennem, hogy kezet rázzak egy jó barátommal, akit remélem, a vacsora után neked is
bemutathatok!

--------------------------------------------------------------------------------- -------------

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan.
Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi:
- Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében?
Mire az öreg:
- Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt.
- Azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

--------------------------------------------------------------------------------- -------------

A nő bemegy a szőnyegkereskedésbe, sokáig válogat, majd ahogy lehajol, hogy megtapintsa az egyik szőnyeget, közben pukizik egy jó nagyot.
Derékig elvörösödve megkérdezi az eladót:
- Ne haragudjon, mennyibe kerül ez a szőnyeg?
Mire az eladó:
- Hát asszonyom, ha az érintésétől elfingotta magát, az árától be fog szarni!


 
 
0 komment , kategória:  HUMOR-VILÁG-MOSOLY  
Melóban...
  2012-09-19 18:50:41, szerda
 
  Egy gyár vezérigazgatója gyűlést tart az alkalmazottaknak, s megkéri
őket, hogy az eddigi 8-óra helyett vállaljanak még 1-órát pluszban


NAGY EDE - esztergályos:
- Én azt mondom, ezentúl melózzunk 10 órát, hogy fellendítsük a gyár termelését.


KISS BÉLA - marós :
- Én azt mondom, hogy melózzunk napi 12 órát, mert így megelőzzük a konkurenciát.


SZABÓ TIHAMÉR - művezető:
- Én azt mondom, hogy dolgozzunk napi 16 órát, mert ez a kormányunk iránti kötelességünk.


MÓRICKA, az ifjú titán - takarító:
- Én meg azt mondom, hogy haza se menjünk, aludjunk itt, mert ha hazamegyünk, s találkozunk a feleségeinkkel, akkor fennáll a veszély, hogy születnek olyan hülyék, mint a NAGY, a KISS meg a SZABÓ!


 
 
0 komment , kategória:  HUMOR-VILÁG-MOSOLY  
Néha, meg kell állni...!!!
  2012-09-19 17:18:27, szerda
 
  Egy őszi hideg, szeles, késő délután,ballagott a férfi hazafelé a nyirkos utcán. Magányos volt és hideg a szíve, Senkit sem szeretett, senki sem szerette.Kigyúltak már az utcai fények,S erősebben fújtak a fagyos szelek, Fejét lehajtva, kabátját összehúzta, lépteit jobban megszaporázta . Kopott vas-kapujához érve, zsebében kulcsát keresgélte. Megtalálta, elővette ám leejtette, morgolódva lehajolt, hogy a kulcsát felvegye, s akkor, a kerítés tövében előbújó kis virágot észre vette. - Mindenhol csak a gazok nőnek, mormolta félhangosan,
A szomszéd kislány rászólt, szeretettel nem haragosan. - Bácsi kérem , azt a virágot neked én ültettem! A férfi a vállát rándítva mondta - én ilyet nem kértem. Azzal bement a fütetlen hideg házába, Kopott kabátját hanyagul ledobva, kályhájába tüzet rakva, kavargott benne a kislány mondata, - Minek nekem virág? - mormogta.






Éjszaka lett, nem jött álom a szemére, mindig a szomszéd kislány jutott az eszébe. - Virágot nekem? Nekem ? Nekem ültette! Majd felkelt, konyhájából a nagy kést magához vette, kiment , s a kis virágot óvatosan a földből kivette. A házba bevitte és gondosan elültette. Másnap mielőtt dolgozni ment, köszönt a virágnak,odakinn , mosolytalanul bólintott a kislánynak. A kislány szelíden szólt, s rámosolygott :
- Látom bácsi, bevitted a Virágot!
- Be - válaszolta, majd elballagott.
Este siettet haza , mert tudta, már nincs egyedül, várja a kis virág, mely ablakában ül. A virág napról napra cseperedett, majd narancssárga virágot hozott, A férfi boldog lett, hisz színével a szürkeségbe napot lopott. Egy nap a boltba betérve, nem csak a szokásos vacsoráját vette, hanem egy nagy tábla csokit levett a polcról és kosarába tette. Másnap reggel toporgott kapujában a kislányra várva, órájára pillantott párszor és várt és várt , de hiába.
Este nem is haza sietett, hanem egyenest a szomszédjához csengetett.
Idős néni jött elébe. - Jó estét, a kislányt keresem a szomszédból vagyok.
- A kislány beteg lett , kórházba van. - mondta a nénike - nagymamája vagyok! A férfi elsápadt, beleremegett, majd összekapta magát és a kórházba sietett. Hová? - hová? - szólt egy nővér. - Egy kislányt keresek, ma beteg lett.
- Ma délután meghalt, megállt a pici szíve, sajnos az úr késve érkezett.
Hazafelé, koszorút köttetett, hatalmasat, színes , tarka virágokból.
Eljött a nap! Logó orral felvette fekete öltönyét, a csokit is elővette táskájából. Majd letépett egy szirmot a kislánytól kapott virágból.
Könnyes szemmel lépett a parányi sírgödörhöz, a csokit és a szirmot beledobta. - Köszönöm! - összekulcsolt kézzel, lehajtott fejjel, de hangosan érthetően mondta. Hetente friss virágot vitt az aprócska sírhalomra. - Köszönöm! - csak ezt az egy szót mormolta.
Tavasszal, a féltett, nagy gondossággal ápolt kis virágját magához vette, a temetőbe kivitte, azt a kislány sírjára, könnyezve elültette.
- KÖSZÖNÖM! Ezt a virágot tőled kaptam, - Látod ?
- Most ezt visszaadtam, már tudom, megtanultam. . . .
* NÉHA, MEG KELL ÁLLNI, MÁSOKKAL IS TÖRŐDNI!!! *

 
 
0 komment , kategória:  ** Tanulságos  
Jéghegy
  2012-09-11 19:55:44, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK & BÖLCSESSÉGEK  
A szex rabságában
  2012-09-05 18:05:49, szerda
 
  Nevelőapámnak köszönhetően sajnos korán megismertem a férfiak szexuális kívánságait, ugyanis tizenhárom éves koromtól szexuálisan zaklatott. Mindig azt hajtogatta közben, hogy csak meg akarja tanítani nekem, milyen a szerelem...

Szerelem? Tizennégy évesen még undorítónak találtam a csókolózást. Aztán egy év múlva rájöttem, hogy az egyik osztálytársam, Timi azzal tud kitűnni a többiek közül, hogy minél több hódolója van. Így én is hamar megismerkedem az elsővel. Néhány perccel az első szexuális együttlétem előtt láttam életemben először meztelenül férfit. (A nevelőapám soha nem vetkőzött le.)

Nem egészen olyan volt, mint amilyenre számítottam. Olyan barátra vágytam, aki igazán szeret, aki mellett biztonságban érezhetem magam, mégis egyik férfi karjából a másikba mentem, mert mindegyikben találtam valami kivetnivalót, csak az igaz szerelem nem jött.

Gyorsan híre ment, hogy könnyen kapható vagyok, így tizenhét évesen már egymásnak adogattak a férfiak.
Akkor még nem sejtettem, hogy betegség áldozata vagyok. Olyan betegségé, amitől szinte lehetetlen megszabadulni. Bárkivel elmentem. Mindegy, milyen volt a haja: fekete, szőke, barna vagy őszülő halántékú, milyen az alkata, sportos vagy vékony, milyen az ajka, keskeny vagy húsos... Mindegyik ugyanolyan volt, mégis kicsit más.

Átéltem már a teljes beteljesülést, volt a repertoáromban szuper és felejthető orgazmus, volt részem gyors, unalmas és az egyenesen undorító szexben is... Volt, amikor naponta egymás után több partnerrel voltam együtt, máskor ugyanazzal, de négyszer egymás után.

Egyikükkel sem volt komoly érzelmi kapcsolatom. A szex mellett a hódítást élveztem. Azt a pillanatot, amikor egyértelművé vált, hogy ,,a hal bekapta a horgot", mert ez jelentette számomra az önigazolást, azt, hogy meg tudom szerezni magamnak a kiszemelt férfit, függetlenül attól, hogy milyen. Gyors sikereim voltak. Volt, amikor néhány percbe telt, hogy a kiszemelt áldozat igent mondjon, volt, amikor kicsit több időbe és energiába, de húsz percnél csak ritkán tartott tovább a győzködés.






Bárki megkaphatott

Mindegy volt, hogy a kollégámról, a szomszédról vagy idegenről volt-e szó. Rendszerint elegendőnek bizonyult egy félreérthetetlen mosoly, és már a lényegnél tartottunk. Egyetlen férfinál sem volt szükségem arra, hogy szavakkal fejezzem ki az óhajomat. Általában rövid idő után megszólalt a kiszemelt férfi: ,,Menjünk innen!", ezután már a megszokott kerékvágásban haladtak tovább az események: az autóban, az erdőben, sötét kapualjakban, bokrok alatt, majd később a hitvesi ágyban, az előszobában, a garázsban, a gyerekszobában...

Mert véletlenül teherbe estem. (Akkoriban kisebb gyomorpanaszok miatt abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését.) Így hát lehorgonyoztam István mellett. De mivel nálam jóval kevésbé ,,érdeklődött" a szex iránt, titokban tovább folytattam hódításaimat. Azzal altattam el a lelkiismeret-furdalásomat (ha volt egyáltalán akkoriban), hogy István nem hajlandó maradandóan kielégíteni az igényeimet, pedig a szex jár nekem... Ezért megint egyre több férfi bukkant fel az életemben. Ezeknek a kalandoknak már semmi közük sem volt a szerelem iránti vágyamhoz. Pusztán az ösztöneim hajtottak.

Hat évig tartott a házasságunk, és tulajdonképpen a mai napig nem tudom, István tisztában volt-e vele, milyen életet élek mellette. A válást sem kezdeményezte. Amikor újra ,,szabad" lettem, minden második hétvégén István vigyázott a kisfiunkra. Ilyenkor rendszeresen hódító körútra indultam. Büszke voltam arra, hogy olyanokat kapok meg, akikről mások csak álmodoztak... De ennek ellenére az volt a legrosszabb, hogy az együttlétek során már egyre ritkábban jutottam el a csúcsra. Ha egyedül voltam (a kisfiam sokat volt a nagyszüleinél és Istvánnál), úgy éreztem, megőrülök, ezért inkább úgy szerveztem az életemet, hogy a férfiak egymásnak adják a kilincset...
Két évvel ezelőtt ismerkedtem meg Gyurival, aki ugyanolyan szexfüggő, mint én, de sajnos, emellett még alkoholista. Ez a ,,kapcsolat" adta meg az utolsó lökést ahhoz, hogy alig harmincévesen összeomoljak, s úgy érezzem, másként kellene élni az életemet. Amikor megpróbáltam leszoktatni az italról, de folyton kudarcba fulladt a küzdelmem, rájöttem, hogy a szex is ugyanilyen szenvedélybetegség, amitől jó lenne minél előbb megszabadulni.

Baráti segítséggel csatlakoztam egy olyan csoporthoz, ahol hozzám hasonló problémákkal küszködő nőket ismertem meg, s akiktől megtudtam, hogy más szenvedélybetegség áldozataihoz hasonlóan nekem is azért kell harcolnom, hogy ,,józan" maradhassak. Néha úgy éreztem, hogy sikerül feladni az addigi életvitelemet, máskor meg csak nagyokat hallgattam, mert úgy éreztem, nem tudok férfiak nélkül élni.

Aztán végre a gyógyulás útjára léptem. Eltelt nyolc olyan hónap, amikor egyetlen férfival sem volt kapcsolatom. (Aki szexfüggő, kizárólag szexuális absztinencia útján képes önmagát megismerni, majd értékelni!) Rájöttem, hogy nevelőapám zaklatása kergetett abba az őrült szexhajszába, amiben éltem. Úgy gondoltam, hogy szerelmet csakis szex ellenében lehet kapni, ezért a szex az egyetlen lehetőség, hogy egy férfival kapcsolatba kerüljek, és szeretetet kapjak tőle. Ez azért volt fontos a számomra, mert különben teljesen értéktelennek éreztem magamat.

Az önsegítő csoportnak köszönhetően végre elindultam a gyógyulás útján azzal, hogy megpróbálok férfiak nélkül élni. A következő lépés pedig az lesz, hogy végre megtapasztaljam a szerelem érzését, amihez nemcsak a szexen keresztül juthatok el. Remélem, sikerül.
 
 
0 komment , kategória:  ** Igaz  
Kommentár nélkül
  2012-09-01 15:24:52, szombat
 
 

Az Egyesült Államokban egy sérült gyerekeket oktató iskola gyűjtést rendező vacsoráján felszólalt az egyik szülő, beszédére még ma is sokan emlékeznek...

Miután kellőképpen megdicsérte az iskolát és a hozzátartozó nevelőket, így folytatta:
- A természet, ha külső hatásokkal nem avatkoznak bele annak rendjébe, tökéleteset alkot. Ettől függetlenül az én fiam, Shay nem képes úgy tanulni, mint mások. Nem érti úgy meg a dolgokat. mint más gyerek. A fiamban miért nem található a természet tökéletessége?
Elcsendesedett a hallgatóság a kérdéstől.
- Azt hiszem - folytatta az apa - amikor egy olyan gyermek, mint amilyen Shay jön a világra, alkalom nyílik arra, hogy kifejezzük az emberiség igazi természetét, mégpedig azzal, ahogyan bánunk azzal a gyermekkel.

"Shay az apjával sétált, amikor néhány ismerős gyereket látott baseballozni. Shay kérdezte:
- Szerinted engednek játszani?
Shay apja tudta, hogy a legtöbb gyerek nem örülne, ha fia az ő csapatában játszana, ugyanakkor megérezte fiának azt az igényét, hogy valahova tartozni akar. Így megkérdezte az egyik fiút, engedik-e Shay-t játszani. A megkérdezett fiú körül nézett, segítséget kérő tekintettel és mivel nem kapott segítséget, saját kezébe vette az ügyet és azt mondta:
- 6 ponttal vesztésre állunk és a nyolcadik körben vagyunk. Beállhat hozzánk és a kilencedik körben üthet is.
A nyolcadik kör végén Shay csapata szerzett néhány pontot, de még mindig 3 pontos hátrányban voltak. Közben Shay kesztyűt húzott és a középpályán játszott. Semmilyen labda nem járt ugyan arrafelé, de szemmel láthatóan határtalanul boldog volt, fülig ért a szája, amikor integetett neki az apja.
A kilencedik körben ismét ütöttek egy pontot és elérhető közelségbe került a nyerési lehetőség, azonban Shay volt a következő és egyben az utolsó ütő, így ha ő üt, biztosan vesztenek.
Ilyen, nyerés előtti helyzetben ki adná át pont neki az ütési lehetőséget?
Meglepő módon Shaynek adták az ütőt. Mindenki tudta, hogy lehetetlenség eltalálnia a labdát, hiszen az ütőt se tudta rendesen megfogni.
Ettől függetlenül, amint ütéshez készült Shay, a dobó közelebb lépett és nagyon lágyan szinte ejtve dobta hozzá a labdát, Shay mellé trafált, de a második, így dobott labdába belenyúlt és egyenesen az egyik fogó felé ütötte.
A fogónak könnyű labda volt és könnyen ki üthette volna Shayt, azonban az első bázis mellé dobta a labdát. Mindenki elkezdett kiabálni:
- Fuss Shay, fuss az elsőre!
Ijedt nagy szemekkel el is indult az első bázis felé, majd a tömeg biztatására a másodikra is. Mire odaért a jobb fogónál volt a labda, aki odadobhatta volna a harmadikra, azonban felfogva a dobó szándékát annak a feje fölé hajította azt, miközben a bázisokról futó csapattársak már elkezdtek beérni a célbázisra, Shay is elkerülte a harmadikat és üvöltött a tömeg:
- Célba fuss Shay, célba!
Shay beért és győzött a csapat, hősként ünnepelték, mintha év végi bajnokságot nyert volna. "


- Azon a napon - folytatta elfojtott hangon az apa, könnyekkel a szemében - mindkét csapat fiúi igazi szeretetet és emberséget hoztak a világba.





 
 
0 komment , kategória:  ** Igaz  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 114 db bejegyzés
Összes: 1758 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 398
  • e Hónap: 1644
  • e Év: 95871
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.