Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Firenzéből kapott fagyizós szalvétámhoz:
  2012-09-30 18:35:59, vasárnap
 
  Egy ilyen egyszerű kis fagyizós szalvéta is tudja az ember ismereteit nagyban növelni, ha utánanéz, mit is ad a minta. Ma kaptam ebből a fagyizós szalvétából is pár darabot egy ismerősömtől, aki tudja, hogy én a szalvétagyűjtés szenvedélyének hódolok, s meglepett pár másik szalvétával együtt ezzel a szalvétával is:Link

A Perseo Caffeteria -Gelateria nevét Perszeuszról kapta, aki a görög mitológiában Zeusz és Danaé fia, egyike a legendás hérószoknak. A hagyomány szerint Mükéné királya.

Származása:

Nagyapja, Argosz királya, Akrisziosz elment egy jósdába, hogy megtudja, lesz-e fiúgyermeke. Ott azt válaszolták, hogy neki nem, de lányának majd igen, és ez a fiú életére tör majd és megöli. Hogy ezt megakadályozza, Akrisziosz egy föld alatti barlangba (mások szerint érctoronyba) zárta leányát, Zeusz azonban (arany)eső formájában beszivárgott egy hasadékon, és teherbe ejtette Danaét. Danaé fiút szült és sikerült pár hónapos koráig titokban nevelnie. Amikor Akrisziosz megtudta a dolgot, nem volt hajlandó elhinni, hogy Zeusz a gyermek apja. Feltételezett közreműködéséért halállal büntette Danaé dajkáját, lányát és unokáját pedig egy faládában a tengerbe dobatta.

A láda Szeriphosz szigetén ért partot, ahol a helyi uralkodó, Polüdektész öccse Diktüsz talált rájuk. Diktüsz befogadta őket és felnevelte Perszeuszt. Időközben Polüdektész beleszeretett Danaéba, de Perszeusz senkit sem engedett anyja közelébe. Egyszer egy vacsorán, ahová többek között az ifjú Perszeuszt is meghívták, a türannosz megkérdezte a vendégeket, hogy milyen ajándékot adnának neki. Mindenki a lovat tartotta a megfelelőnek, de Perszeusz a Gorgó fejét nevezte meg. Polüdektész kapott az alkalmon, és azt mondta, hogy ha a fiú nem hozza el neki a fejet, erővel ragadja el Danaét. Perszeusznak nem volt más választása, elindult, hogy megkeresse és lefejezze a Gorgót.

A hőstett :

Tette végrehajtásában két isten segítette Perszeuszt: Pallasz Athéné, aki rávette a nimfákat, hogy adják neki Hadész láthatatlanná tevő sisakját, egy pár szárnyas sarut és egy bűvös tarisznyát; Hermész pedig egy sarlóval fegyverezte fel Perszeuszt. Ezen eszközök segítségével már könnyen végre lehetett hajtani a feladatot: amikor Perszeusz a Gorgókhoz érkezett, azok már aludtak, szárnyas sarujában a magasba szökkent és levágta Medúza fejét, miközben csak Athénétől kapott pajzsban visszatükröződve látta a szörny képét. Medúza nyakából ekkor előpattant Pégaszosz és Khrüszaór gigász. Medúza nővérei hiába keresték a gyilkost, Perszeusz a sisakban láthatatlan volt. Hazafelé tartva megmentette Andromédát, akit anyja, Kassziopeia elbizakodottsága miatt akartak feláldozni.

A jóslat beteljesedik :

Visszatérve Perszeusz Medusza fejét Athénénak ajándékozta, aki a pajzsára tette.

A jóslat beteljesedésére több változat is van. Pauszaniasz szerint Perszeusz nem tért vissza Argoszba, hanem a larisszai atlétikai játékokra ment. Itt feltalálta a diszkoszvetést, és éppen bemutatót tartott a nézőknek, amikor Akrisziosz belépett a diszkosz pályájára. Így az elrepülő diszkosz eltalálta, és ha véletlenül is, de tényleg unokája kezétől halt meg.

Apollodórosz változata szerint az elkerülhetetlen más módon következett be: Perszeusz önkéntes száműzetésbe vonult Thesszáliába. Itt Larissza királya halotti játékokat szervezett apja emlékére. Perszeusz beszállt a versenybe és véletlenül eltalálta Akriszioszt, aki azonnal meghalt.

Családja :

Perszeusznak hét fia született Andromédától: Perszész, Alkaiosz, Héleiosz, Mésztor, Szthenelosz, Élektrüón és Künurosz, és két lánya, Gorgophoné és Autokhthoé. Perszész lett az őse a perzsa császároknak. Perszeusz leszármazottai közül a leghíresebb Héraklész, aki Amphitrüón fia, Alkaiosz unokája volt.

(hu.wikipedia.org/wiki/Perszeusz_(mitológia))

Firenze mellett a szalvétán Firenze címere látható, mely kinagyítva ezen a fényképen is megtekinthető:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Paprika csárda-hoteles szalvétámhoz:
  2012-09-30 18:23:36, vasárnap
 
  Ma kaptam egyik kedves ismerősömtől ebből a szalvétából pár darabot. Mivel debreceni emberként nem ismerem ezt az étterem-hotelt , így felkeltette az érdeklődésemet, mi is lehet ez, mi is az, aminek egyik szalvétáját ma este betehetem a gyűjteményembe.Ennek révén szeretnék egy bejegyzést tenni a blogomba. Az ilyen szalvétáknak is ugyanúgy szoktam örülni, mint egy különleges anyagú vagy mintájú szalvétáknak, amik már szinte kuriózumnak számítanak már most. Ez a szalvéta is valószínű, hogy ötven év múlva a maga nemében egy különleges darabnak fog számítani, történelmi értéke lesz valamilyen szinten.Link

A Paprika Csárda és Hotel közvetlenül az M1-es autópálya mellett, a hegyeshalmi határátkelőhely közelében található.Az étterem 400 fős, a szálloda 200 fő befogadására alkalmas. A Paprika Csárda 1994-ben fogadta első vendégeit. A tulajdonos egy hagyományos, magyaros ízvilágú éttermet álmodott meg, mely a régi magyar csárdák hangulatát idézi. Az étlapválaszték gerincét a hagyományos, magyar ízek képezik. A csárdagazda az évszaknak és az év eseményeinek megfelelően folyamatosan alakítja ételeik kínálatát. A csárda mottója: ,,Paprika Csárda, ahol a magyar ízek otthon vannak..."

(Forrásoldal, ahol további információk olvashatók még ehhez a bejegyzéshez pluszban: www.paprikacsarda.hu )
 
 
0 komment , kategória:  Reklám csereszalvétáimhoz:  
BBS Márkájú szalvétáimhoz:
  2012-09-29 23:30:29, szombat
 
 

Link

A BBS Spa nevű céget 1979-ben George Sangiorgi alapította Olaszországban családi vállalkozásként. A cég jelenlegi elnöke Linda Sangiorgi,aki aktívan részt vesz a a vállalat mindennapi életében, igyekszik lehetősége szerint a piacon vezető szerepűvé tenni azt, folyamatos újításokkal, bővítésekkel. A vállalat szem előtt tartja a környezetvédelmi szempontokat, a minőséget és a könnyen elérhetőséget vevőik számra. A BBS Spa a szalvétagyártáson kívül foglalkozik még más party termékekkel is valamint műanyag edények, csomagolópapír, babaápolási, konyhai kiegészítők és háztartási termékek gyártásával is.A BBS Spa körülbelül 5700 féle termékkel ma körülbelül 36 országban van jelen , s több mint száz dolgozóval gyártják-forgalmazzák termékeiket.

(A cégről további információk angol nyelven a következő internetes oldalon olvashatóak: https://www.productpilot.com/en/suppliers/bbs-srl/en
)
 
 
0 komment , kategória:  !Szalvétatörténelem!:  
Damaszt hatású szalvétáimhoz:
  2012-09-29 20:24:30, szombat
 
 

Link

A damaszt hatású szalvéták extra minőségű papír szalvéták, melyeknek tapintása olyan, mintha textil lenne.A fehér asztalneműn sokkal szebben mutatnak és ezek használatával sokkal személyesebbé,egyedibbé tehető az asztal. A dekoráció színéhez harmonikusan illő színek használatával egy igazán szép dekorációs eleme lesz az asztalon lévő terítéknek.
Tehetünk rá szalvéta gyűrűt,ültető kártyát, masnit és számtalan olyan lehetőség van dekorálására ami még egyedibbé teheti. Kiemelkedő minőségük és tetszetősségük miatt is drágábbak mint az átlagos papírszalvéták, de összhatásuk miatt, mellyel a terítéket is nagyban felemelik, egy-egy rendezvénynél ezeket használva nagy sikerük szokott lenni, ritka, hogy inkább ne a táskába kerüljenek, hogy emlékbe eltegyék a vendégek.

A következő fényképen található damaszt hatású szalvéták BBS márkájúak,Olaszországban gyártják őket,40 x 40 cm nagyságúak, s mintaként mindegyiknek a csomagolásán van egy-egy fénykép, hogy ha ötletesen hajtogatva tesszük az asztalra, hogyan is mutatnak majd a terítéken. Kétféle hajtogatási forma szerepel összesen a négy csomagoláson, a két barna árnyalatú szalvéta csomagolásán is azonos és a két rózsaszín-szürke színösszeállítású szalvéta csomagolásán is azonos hajtogatási formák vannak.
Link

A rózsaszín-szürke színösszeállítású szalvéták csomagolásán egy liliomformára hajtogatott szalvéta fotója látható, melynek hajtogatási technikája a következő videofelvételen tekinthető meg:

Liliomhajtogatás szalvétából: Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-10-15 06:14:17
feltöltő: venci76
nézettség: 20341
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szalvéta, liliom, origami,
kategória: kreatív
leírás: Liliomhajtogatás szalvétából, kínai kommentárral.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
A barna árnyalatú szalvéták csomagolásán látható fotón lévő formájúra pedig a következő módon lehet hajtogatni szalvétáinkat:

Napkin folding from Duni - Mainsail Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2012-09-30 05:35:37
feltöltő: venci76
nézettség: 1166
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: napkin, fold, napkinfolding, folding, napkins,
kategória: kreatív
leírás: Even the most simple napkin folding will impress your guests. Be inspired and get instructions from our napkin folding movie clips.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Óriás csereszalvétáimhoz:  
Carol Lake által tervezett szalvéta:
  2012-09-28 20:39:19, péntek
 
 

Link

Ez a szalvéta koktélméretű, az IHR forgalmazza, Carol Lake tervezte.

Carol Lake egy szenvedélyes művész és designer.Nagy hangsúlyt fektet az eredetiségre, egyedi tervei mutatják be mindig a természet szépségét, nagy hangsúlyt fektetve a részletekre.


 
 
0 komment , kategória:  Koktélszalvétáimhoz  
A magány látomásai:
  2012-09-28 20:18:42, péntek
 
  Hol húzódnak az emberi lét határai? És mi a szabad akarat, boldogság vagy magány?Link

Mostanában már arra is fölkapja fejét az ember, ha egy fiatal rendező múlt század eleji darabhoz (történetesen Szép Ernő A hasbeszélő című egyfelvonásosához) nyúl. Tehát pénteken a stúdióterembe már csak azért is eljöttek, hogy megtudják, mit tud mondani Bessenyei Gedő István a Bábokkal. A történet néhány szóban elférne. Késő éjjel megérkezik egy nagyváros kopott kis szállodájába Antoni ,,professzor", az öreg, megfáradt mutatványos Tóth-Páll Miklós. A szobapincér régi ismerősként köszönti és elsorolja neki, kik szálltak meg itt városról-városra, orfeumról-orfeumra vándorló régi ismerősei és pályatársai közül. Híres táncosnők, artisták, erőművészek, mutatványosok sora. Csak éppen olyan ember nincs, akivel egy meghitt szót válthatna, vagy szerény vacsoráját elfogyaszthatná. A rászakadó magány ötletet ad: az asztal mellé ülteti bábjait és rögtönzött műsorral siratja el és csúfolja ki egyszerre nagyon üresnek, kilátástalannak tűnő életét. Teremtő képzeletéből barátot, feleséget, gyereket, polgári egzisztenciát varázsol elő. Szinte már maga is valóságnak hiszi, amit játszik: a barátság, szerelem, családi élet soha át nem élt örömeit, viharait.

Bábok? Emberek?

Közben a szobán zajtalanul, szinte szellem módra át-átsuhanó szobapincér (id. Bessenyei István) tesz-vesz, leszedi az asztalt, megigazítja, majd egy-egy bűvész-módon előhúzott, hatalmas fehér szalvétával takarja le először a bábokat, majd időközben elszenderedett - vagy meghalt? - gazdájukat is. Az eleinte még valóságnak tűnő látvány percről percre válik egyre sejtelmesebbé, látomásosabbá. Emberek? Bábok? Szellemek ezek? Egyáltalán, milyen is ez a javarészt önként választott, egy életformával még a családosoknak is együtt járó magány? Mire a hang- és fényeffektusok, színpadkép és játék kikapcsolja valóságérzékünket, a válasz is megjön és a csomagok elhelyezésére kér utasítást a szobapincér másodpéldánya képében. Akkor most melyikük az élő? Hát a kísértet? És mi a helyzet a mi, nyolcvan évvel későbbi báb-életünkkel, magányunkkal? Félóránk volt szembenézni vele, de elfelejteni hónapok kellenek...


Báthory Éva

(Forrásoldal: www.frissujsag.ro/a-magany-latomasai/)
 
 
0 komment , kategória:  Próza-ahol szereplő a szalvéta  
Jagermeister logós koktélszalvétámhoz:
  2012-09-27 19:06:01, csütörtök
 
 

Link

A név eredete :

A Jägermeister fogalmát, amely magyarul "vadászmestert", "fővadászt" jelent, az 1934-es szövetségi vadászati törvény, a Bundesjagdgesetz vezette be újonnan Németországban. Az ital megalkotója, Curt Mast maga is lelkes vadász volt, így a névválasztás kézenfekvő volt. Mivel 1934 júliusa óta Hermann Göring volt a Harmadik Birodalom vadászmestere, vagyis a Reichsjägermeister is, a likőrt korábban olykor Göring-Schnaps-ként is emlegették.

Logó :

A Jägermeister logója Szent Hubertusz legendájára utal és egy szarvasfejet ábrázol, amelynek agancságai között egy fénylő kereszt látható.

Hubertus a legenda szerint szenvedélyes vadász volt, és egy nagypénteki vadászat alkalmával pompázatos szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. Hubertus e jel hatására magába szállt és felhagyott a vadászattal. Először remete, aztán pap, majd püspök lett, a X. században pedig a vadászok és erdészek védőszentjükké választották.

Az üveg címkéjén az alábbi vers található, amely Otto von Riesenthal nevéhez fűződik:

Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
waidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.

Nyers fordításban így hangzik:

Ez a vadász becsületének jelképe,
hogy óvja és gondozza a vadját,
vadászhoz méltóan vadásszon, ahogy illik,
s tisztelje a teremtményben a Teremtőt.

A Jägermeister 56 különböző gyógynövényből készült német gyártmányú gyomorkeserű likőr, amelyet az alsó-szászországi Wolfenbüttel városában állítanak elő és palackoznak. Itt található az italt forgalmazó Mast-Jägermeister AG nevű, részvénytársaság formájában működő cég székhelye is. További palackozási berendezéseket üzemeltetnek a Wolfenbüttel melletti Wittmar, valamint a szászországi Kamenz városában.

A 35%-os alkoholtartalmú Jägermeistert általában vagy jéghidegen tisztán, vagy más komponensekkel keverve fogyasztják. A klasszikusnak mondható, például narancslével vagy kólával történő keverés mellett számos extrém változat is létezik, például kakaó, tej, kókusztej vagy energiaitalok hozzáadásával.

A magyar köznyelvben tréfásan agancsos kólának is hívják.


Története és előállítása:

A likőr máig féltve őrzött receptje 1934 óta létezik. A német piacra egy évvel később vezették be a terméket. A hetvenes évek eleje óta egyre több országba exportálják is az italt; ma már nyolcvannál is több államba. Ezzel a Jägermeister az export tekintetében a legsikeresebb német szeszes ital, amelynek nagyobb részét immár külföldön adják el.

A legtöbb országba készen palackozott termékként exportálják az italt, ám négy országban léteznek úgynevezett engedélyesek, amelyek helyben palackozhatják. Az alapanyagot azonban, vagyis az 56 különböző gyógynövény keverékét kizárólag Wolfenbüttelben állítják elő annak érdekében, hogy a minőség mindenhol azonos legyen. Az engedélyesek ehhez hozzáadják az alkoholt, a cukrot és a vizet, majd palackokba töltik a kész italt.

(hu.wikipedia.org/wiki/Jägermeister)
 
 
0 komment , kategória:  Koktélszalvétáimhoz  
Iványi Grünwald Béla: Papagájos csendélet
  2012-09-26 20:46:45, szerda
 
 

Link

A festő ezt a képet 1909 körül festette.

48 x 60 cm
olaj, karton
Jelezve jobbra lent: I. Grünwald Béla

Ő Iványi Grünwald Béla:
Link

Életrajza:

Iványi-Grünwald Béla (Som, 1867. május 6. - Budapest, 1940. szeptember 24.) magyar festő.

A Somogy megyei Som határában levő Darázs-pusztán született. Apja, Grünwald Sámuel nagybérlő volt, aki addig maradt egy adott helyen, míg a szerződése odakötötte, anyja Morvai Mária. Itt járt az elemi iskola alsó osztályaiba. A középiskola alsó osztályait Székesfehérváron végezte, majd Budapestre került, s ott a művészeti szakközépiskola elődjébe, a Mintarajz-iskolába íratták szülei.
A Mintarajz-iskolában Székely Bertalan növendéke volt. Ennek elvégzése után Münchenben és a párizsi Julian Akadémián tanult. 1892-ben Ferenczy Károllyal együtt visszatért Münchenbe, ahol Hollósy Simon tanítványa lett. 1893-ban festette a Nihilisták sorsot húznak című nagy feltűnést keltő realista festményét, mely ma a debreceni Déri Múzeumban van. 1894-ben Egyiptomban járt.
A Nagybányai művésztelep egyik alapító tagja volt. Nagybányán vallást váltott (eredetileg zsidó), ami kiváltotta családja rosszallását. Nevéhez ekkor adta az Iványi nevet, amely a mai Győr-Moson-Sopron megyei Iván régies alakja. Nagybányán találta meg élete párját Biltz Irén személyében. 1896-tól Nagybányán a realista tájak és jelenetek egész sorát festette (Holdfelkelte, Völgyben, Tavaszi kirándulás). Mint a Nagybányai iskola egyik alapító tagja, az iskola céljainak propagálója is volt.
1904-ben Rómában töltött egy évet a Fraknói-díj elnyerése után. Hazatérte után gyűjteményes kiállítást rendezett. 1906-tól stílusa megváltozott, dekoratív, stilizáló, szecessziós kísérletei váltották fel a naturalista és plein air törekvéseket. 1907-ben a Kecskeméti művésztelep vezetője lett, itt festett allegorikus kompozíciói közül jelentős a kecskeméti Kaszinó homlokzatát díszítő műve (1912) és a Tavasz ébredése (1913), amely nagy aranyérmet kapott. Az I. világháború után a Balatonnál az alföldi festők stílusával rokon, egyszerű kivitelezésű, valósághű tájképeket festett.
Művészetét 1930-ban Corvin-koszorú kitüntetéssel ismerték el.
Röviddel azután halt meg szívrohamban, hogy megtudta, a bécsi döntés visszaadta Nagybányát Magyarországnak.

(Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Iv%C3%A1nyi-Gr%C3%BCnwald_B%C3%A9la)
 
 
0 komment , kategória:  Festmény elemeként a szalvéta:  
Én is ismerős vagyok ebben a kreatív hobbi boltban:
  2012-09-25 18:10:53, kedd
 
  A szalvéták szerelmese

Hozzáadás dátuma: 2012/09/17

Szerző: Városközpont
Link

Az 1970-80-as években nemcsak bélyeg, hanem kártyanaptár, gyufacímke és szalvétagyűjtő szakkörök, klubok is működtek. Bár a bélyeggyűjtemények kivételével ma már alig lelhetők fel ezek az egykori kollekciók, egy fiatal hölgy új életet ad a régi, de elsősorban új szalvétáknak. Minden elképzelhető és olykor elképzelhetetlen tárgyra ragasztja azokat, új életet lehelve a kidobásra ítélt vagy teljesen új, de másik külsőre "vágyó" eszközöknek, bútoroknak. Balláné Csontos Ildikó a decoupage technika "szerelmese".LinkLink

Nem akartam kézműves lenni soha. A pályaválasztásom sem efelé orientált, egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem. Arra a végzés után hamar rájöttem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, de nem feltétlenül beteg emberekkel, így a kereskedelem felé vettem az irányt. Némi tanulás után eladó, majd üzletvezető lettem, de nyughatatlan természetemet ez sem elégítette ki. Úgy éreztem, hogy kell valami, ami a sajátom, ahol kiteljesedhetek - mesél a múltról Balláné Csontos Ildikó, a Kreatív Hobby Bolt vezetője. Úgy láttam, hogy viszonylag kevés az olyan üzlet, ahol a klasszikus technikákat használó amatőrök, a hobbi kézművesek eszközöket tudnak vásárolni és tanácsokat is kaphatnak. Viszonylag alapos piackutatás után másfél éve nagy levegőt vettem és a Cívis Ház Zrttől kibéreltem ezt a kis üzletet a Piac utca 41-ben, a Belvárosi Udvarházban.Link

A kezdet nem volt könnyű
Részben ismeretlen terepen mozogtam, nekem is volt mit tanulnom. Kereskedelmi ismeretem volt elég, de az eljárásokat tekintve mindenképp erős hiányokkal küzdöttem. Hosszas kísérletezés után találtuk meg egymást a decoupage technikával. Ebbe mind jobban beletanultam, a vevőim is egyre jobban megkedvelték azokat az ajándéktárgyakat, lakásdíszeket, melyeket így öltöztettem ,,új ruhába". Az üzletre - annak ellenére, hogy bérlemény - úgy tekintünk, mintha a sajátunk lenne. Ápoljuk, gondozzuk, csinosítgatjuk, a munkát pedig szívvel-lélekkel végezzük. Ennek meg is van az eredménye. Vevőink eleinte csak vásárolnak, majd egyre többen lesznek közülük, akiket érdekel a szalvétázás technikája is. Részben ennek a vevői érdeklődésnek eleget téve szombatonként műhelyfoglalkozásokat vezetek. Ezen alkalmakkor kötetlen beszélgetés közben mindenki elsajátíthatja a decoupage technikát, ezzel örömet szerezve saját magának és környezetének egyaránt. A vevők később sem válnak konkurenciává, sokkal inkább barátokká, akik rendszeresen visszajárnak, hiszen az új hobbijukhoz szükséges valamennyi kelléket (alapanyagokat, ragasztót, szalvétát, festéket, lakkot) be tudják szerezni. A Cívis Ház Zrt. a közelmúltban igyekezett több apró beruházással a Belvárosi Udvarházat csinosabbá, vevőbarátabbá tenni. Ez adta az ötletet, hogy az itt elhelyezett 15 kültéri padot is megújítsam. A decoupage technika itt is bevált. Büszkén mondhatom, hogy a facebook-nak köszönhetően már Debrecenen kívül is számos kedvelője akad a technikának, sőt a közelmúltban Budapestről személyesen kerestek fel. Az érdeklődők azóta az ügyfeleimmé váltak és hírét viszik a szalvétatechnika mellett üzletemnek is. Azt remélem, hogy ez még csak a kezdet és a következő években további híveket tudok szerezni ennek a valóban kreatív és sok örömöt szerző hobbinak.
Link

Decoupage technikai kisokos:
Papírszalvétába szinte minden becsomagolható a következőképpen: Bontsunk óvatosan, sérülésmentesen rétegeire egy mintás szalvétát. A legfelsőt tartsuk meg, a többire nincs szükségünk. Tisztítsuk meg a bevonandó felületet, mely lehet fa, műanyag, üveg vagy akár kő is. Fontos, hogy a felület világos színű legyen, mert a sötét átüt a fedésre használt szalvétán. A szalvétát simítsuk a felületre, majd lapos ecsettel kenjük be a szalvétát decoupage ragasztóval, úgy hogy közben a papír ne gyűrődjön meg. A szalvéta elázik, de közben a felületre is ragad. Tegyük félre, amíg meg nem szárad. (Türelmetlenek hajszárítóval gyorsíthatják a száradást.) Utolsó műveletként vonjuk be lakkal a felületet, amitől csillogó, részben pedig vízhatlan lesz.

A Kreatív Hobby boltot itt éritek el weboldalunkon: http://www.varoskozpont.hu/kreativ-hobby-bolt-eskuvi-dekoracio.html

(A cikk forrásoldala: www.varoskozpont.hu/a-szalvetak-szerelmese.html)
 
 
0 komment , kategória:  Cikkek,szalvéták is szereplői  
Szabó Imola Julianna: A lány
  2012-09-24 15:57:56, hétfő
 
  Kiszíneztem a szalvéta szélét. A vonalak egymásba tekeredtek. Nem tudok házat, se embert rajzolni. Nem érdekelnek a valós lények. Vajas kenyér. Alig eszem. A szomszéd lánynak hatalmas esernyője van. Mustárzöld. Alig bírja tartani a nagy szélben. Összezárja, majd kinyitja a kapuban. Nekem a vacak műanyag esőkabát. Nem véd még magamtól se. Belül ázom. Lassú és kövér villámlások cikáznak a csontok között. A szomszéd lány későn jár haza. Hallom, ahogy a telefon elnyeli a száját. Hang nélkül záródik a fájdalom mellé. A falak nem fogják a zajt. Majd egy reggel üvöltés. A színes ceruzák beletörnek a papírba. Tombolva repül belőle a sok bánat. Az esernyőjére gondolok. Soha nem hagyja el. Akkor se, ha csak alatta esik igazán.

(www.irodalmijelen.hu/node/14180)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Próza-ahol szereplő a szalvéta  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 865 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 1028
  • e Hónap: 2610
  • e Év: 2610
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.