2013-02-27 13:02:59, szerda
|
|
|
Régi praktikák, egészségünk védelmében...
Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben. Évente két kúra, kúránként 8 - 10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc. Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sósvízet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.
A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek. A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott, ha citromsárgás, akkor a vese, húgyhólyag, ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok, barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni, a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal, sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.
Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek. Az ülő foglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.
Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne. Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.
Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a víz és a natúr só jelenti. |
|
|
0 komment
, kategória: okosságok |
|
|
|