Belépés
artforwho.blog.xfree.hu
Fütyülő & Trombitás - Tekergő művész és ráadásul még politikus is, ahogy a Málta-i buzi mondta.. Valós tényekre építő szürrealista Atkári Farkas
1984.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Piszkozat
  2013-02-07 10:13:27, csütörtök
 
  Betegségek lelki okai
Az emberi test a lélek térképe.Mondd meg, mi fáj! Eláruljuk, mi van a lelkedben.
Minden betegség lelki eredetű.A betegség a lélek jelzése,egy intő jel ami elárulja hogy a lélekben megszünt a harmónia.Ezt ugyan mindannyian tudjuk,és érezzük még a fizikai tünet megjelenése előtt ,csak nem forditunk rá figyelmet.Ugyanis ha egy lelki problémát huzamosan nem tudunk megoldani,akkor az lenyomatot hagy a lélektestben, ami átíródik a fizikai síkra. A megjelenő tünetek kezelésen nem a megoldás,valódi eredményt csak akkor érhetünk el,ha feltárjuk a betegség kialakulásában szereplő lelki okokat, és azokat megoldjuk.

Mert a betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni.és elfogadni.
Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon.

Igy juthatunk el csak a teljes gyógyuláshoz.

Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt.

Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként", harmonikusan funkcionálunk.A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely, mint egy “irányítóközpont", hatással van az érzelmeinkre.

Ha például elhisszük, hogy mindenáron meg kell felelnünk másoknak, akkor általában nem a szívünk szerint cselekszünk. Szabadság helyett rabságnak élünk meg mindent, végül elhatalmasodik rajtunk a szorongás és a gyűlölet.

Ha például, nem a szívünk szerint élünk, és gyakran hajt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatunk.

Vagy például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is.

Ha egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani. Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek. A betegségtünetek figyelmeztetnek arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell.

egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni.

Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket.

Minden gyógyulás kulcsa így a saját tudatunkban van.

Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol.

Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben.

Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni, és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért.

Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodnod, hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak.

Például ha környezetedben mindenki influenzás, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál.

Ám a sorozatosan visszatérő, vagy az előzmény nélküli betegségeknél talán eltűnődhetsz azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek.

Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikeresheted, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak.

"Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van a betegségre."

Azzal, hogy megfigyeljük, milyen esemény vagy hatás következtében, melyik testrészünkön jelenik meg a megbetegedés, azt is megállapíthatjuk, hogy miről szól az üzenete, hiszen minden testi tünetnek megvan a maga jelentése. Szervezetünk ugyanis mindig jelez, ha valami nincs rendben. Betegségeink tehát egyúttal arra is felhívják figyelmünket, hogy lelki úton honnan erednek, vagyis mi az, amit magunkban helyre kell tennünk. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből.

Miről árulkodnak a betegségeid?

(részletek Rüdiger Dahlke könyveiből)

Agyalapi mirigy - Irányítóközpont (mások irányítanak).
Ajakrák - Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök - Félelem, bizonytalanság.

Alkoholizmus - Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeret furdalás. Az Én elutasítása.vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra

Allergia - Fél, hogy. Lemondás a hatalomról. Kire vagyok allergiás? Teremtő elementálok fel nem ismerése.Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot

Angolkór - Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.

Aranyér - Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt.Határozatlanság, rugalmassághiány

Ágybavizelés - Rettegés az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).

Ájulás - Félelem. Erőt meghaladó feladat. Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok (védelem).El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem

Állkapocs problémái - Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.

Álmatlanság - Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól.nyugtalanság, félelem, bűntudat.Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.Alvás-problémák: halál-kérdés

Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság

Ágybavizelés: rettegés valakitől

Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.

Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.

Alkar: cselekvőképesség

Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. - szűkkeblű vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ piszkosságának taszítása

Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra

Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész

Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adja

Balesetek - Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Belek - Szükségtelen elengedése félelemmel, illetve el nem engedése.

Bélrendszer: ellenséges érzelmek
Boka - Mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr - Az egyéniség védőburka. Elfolytott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése.Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. elfojtott harag
Bőrkeményedés - Merev nézetek, állandó rettegés.elképzelések
Bőrkérgesedés - Védőpáncél növesztése a bántó ingerek ellen.Ez védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre
Bőrpigmenthiány - Vitiligo - Kötődés hiánya, kitaszítottság,Elszigetelődés
Bright kor - Gennyes vesegyulladás - Alacsony önérték, állandó kudarc veszteség érzete.

Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra van szükséged.

Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.

Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság

Candidiázis - Gombás megbetegedés - Szétszórtság, harag. Bizalmatlanság mások irányában, de közben vágy az emberi kapcsolatokra.
Ceilulitis - Kötőszövetgyulladás - Megrekedés gyermekkori traumánai. Ragaszkodás a múlt fájó emlékéhez. Rettegés az önállóság.Ragaszkodás a fájó emlékekhez.

Cukorbetegség - Visszafogottság, mély fájdalom, szeretethiány, sóvárgás a múlt emlékei iránt. Pl. szép lehetett volna, ha..... ,Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.

Csalánkiütés - titkos félelmek, a dolgok eltúlzása.
Csecsemőkori asztma - rettegés az élettől. Nem jó itt lenni.
Csecsemőmirigy - Az élet veszélyes. Mindenki ellenem van.
Csípő - Döntő pillanatban az egyén fél lépni.

Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!

Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő
Csomók - Neheztelés, kudarcélmény, lelkifurdalás

Csontok: Törés - Lázadás a halalom ellen.szilárdság, merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen.

Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.

Csontvelőgyulladás - Harag, csalódás az életben. Támasznélküliség.
Csorgó orr - Elfojtott sírás, tehetetlenségérzet
Csukló - Lendület és fesztelenség.

Dadogás - Önkifejezés hiánya. Nem szabad sírni. Bizonytalanságérzet. Nem veleszületett dadogásról van itt szó.

Daganat-tumor - Önfejűség, merev gondolkodás, helytelen programozás,régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret-furdallás

Méghdaganat, ciszta - Nemiségben esett csorba.
Duzzanat - Merev gondolkodás, régi fájdalmak cipelése

Depresszió: menekülés az aktivitástól

Derékfájás: túlhajszoltság.

Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre

Ekcéma - Kibékíthetetlen ellentétek, érzelmi kifakadások hiánya.Ellentétek harca, érzelmi kitörések

Elmebaj - Menekülés a családból. Eltávolodás a valóságtól. Elkülönülés. Nem veleszületett elmebajról van szó.

Emlékezetkihagyás: Amnézia - Félelem, menekülés az élettől, akaratgyengeség.

Epekőbántalom - Keserűség, keménység, büszkeség, rosszallás.lerakódott fájdalom, sérelem.Epe: agresszió, keserűség, bánat. Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.

Epilepszia- Üldözöttség, belső küzdelem, önpusztító erők.
Égési sérülések - Harag, lángoló gyűlölet, heves indulatok.

Émelygés, hányinger - Egy gondolat, egy élmény elutasítása. Félelem.

Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.
Érelmeszesedés - Ellenállás, feszültség, szűklátókörűség, elfordulás az értékektől.
Étvágy - saját érzelmek megvetése. Biztonságvágy.Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem. Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet

Beteges éhség - Az élet veszélyes, félelem, fenyegetettség

Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek

Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.

Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.

Fehérfolyás - A férfiak kihasználják a nőket. Egy partner ellen irányuló harag.
Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus Fejfájás - Kemény önkritika. Az én alábecsülése.Maximalista vagy, túlhajszolod magad. nem tűröd a kritikát
Fekély - Önbizalomhiány, emésztő gond.Lelki fájdalom
Fertőzés - Ingerültség, harag, bántalom.
Ficam - Harag ellenállás. Ragaszkodás a megszokott útirányhoz. Merevségből kimozdulni - felszólítás.

Fogak - Elhatározások. Rágódás a helyzetek miatt. Fontos döntések halogatása. Képtelen az átgondolásra és határozásra.
Frigiditás - A nemi örömök elítélése, megtagadása. Érzéketlen partner.Frigiditás,

Impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.

Fulladásos roham - Az élet veszélyes. Megrekedés a gyermekkornál.
Fül: Fülcsengés - Az őrangyal figyelmeztetése.
Zúgás : nem a belső hangra figyelek.
Fájás: Ne kelljen hallani.
Fájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve. Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső hangodra.

Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől

Felkar: erő a cselekvéshez

Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség

Ficam: harag, ellenállás

Fog: agresszió, vitalitás. Fogíny: ősbizalom

Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya

Fojtó érzés: szorongások

Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet

Gerincoszlop - Az élet hajlékony tartóoszlopa.Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtam

Gerincoszlop görbülése - Merevség, kitartás a régi elképzelések mellett. Akaratgyengeség, hitehagyottság.

Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe. Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak)
Görnyedtség: bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört

Gégehurut - Nem meri felemelni a hangját. Dühében szóhoz sem jut. Neheztel a hatalomra.
Golyva - Strúma - Áldozat, kudarcok, kielégületlenség (megértés hiánya). Elég volt a bántalmakból.Egzisztenciális fensőbbségérzés
Görcsök - Görcsös ragaszkodás, feszültség, aggódás, megragadás.
Gyermekkori betegségek - Gyógyszer, kábítószer-függőség. Menekülés az én elől. Önszeretet hiánya.

Gyomor bántalmai - Rettegés az ismeretlentől. Alkalmatlanság az új átlényegítésre.Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.
Fekély - Önbizalomhiány. Mások kedvébe próbálj járni.elfojtod az agressziódat.
Égés - Önmarcangolás, aggódás, félelem (maró).
Hurut - Örökös bizonytalanság. Leépülés érzete.
Rontás - Rettegés, mohóság, irigység, szorongás.

Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.

Hascsikarás - A környezetben mindenki ingerült és bántóan viselkedik.
Hasmenés - Elutasítás, kapkodás.nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak ,,átrohannak" rajtad.

Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.
Hasnyálmirigy Az élet édessége.
Felsőrész - Érzelmi háttér hiánya, szeretet elfojtása, hiánya, - jövőt szimbolizálja.
Közép - Bűntudat, múlt terhei, az élet terhes - jelen.
Alsórész - Bizonytalan anyagi háttér - derék - múlt.
Hepatitisz - Ellenállás a változásra, félelem, harag, gyűlölet, düh.
Hidegrázás - Szellemi beszűkülés. Visszahúzódás. Hagyjatok békén.

Húgyhólyag panaszai - Ragaszkodás idejétmúlt nézetekhez, szorongás érzelmi beszűkülés, érzelmek visszatartása.
Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz.
Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség, "altesti sírás"

Hörghurut - Elmérgesedett családi légkör. Heves viták. Olykor túl nagy a csend.

Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel

Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.

Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.

Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.

Herpesz: Undorodsz valamitől.

Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát

Idegek - Kapcsolat a külvilággal. Információcsere.
Idegesség - Lázas kapkodás, bizonytalanság, aggódás, erőfeszítés, félelem.
Idegösszeomlás - Túlzott Én központúság.

Impotencia - Kényszer a bizonyításra, bűntudat, feszültség, előítéletek, gyűlölet egy korábbi partner ellen.

Influenza - Tömeghisztéria, befolyásolhatóság.

Isiász - Képmutatás, rettegés a jövőtől, anyagiak miatti félelem.

Izületek - Az élet fordulópontjait és a könnyed váltást jelképezi.
Reuma - egy izületre terjed ki - Elnyomottság, becsapottság érzete, a körülmények ócsárolása.
Ujjakra, vagy több izületre terjed ki: Büntetni, visszavágni. Szemrehányás, kifosztottság.
Ujjak: Hüvelyk - Intellektus, aggódás.
Mutató - Ego, félelem.
Középső - Harag, nemiség.
Gyűrűs - Bánat.
Kisujj - Család, színlelés.
Kar - Képesség az élmények befogadására.
Kelés - Harag, forrongás, háborgó indulatok.
Kéz - Tart és kezel. Megmarkol, szorít, megragad, elenged, simogat, odavág.

Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.

Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.

Klimax - Félelem a nőiesség elvesztésétől, az öregedéstől. Önbizalom hanyatlása.
Koleszterin - Az öröm csatornái elzáródnak, félelem az öröm elfogadásától.
Kóros étvágytalanság -Kóros soványság - Az élet megtagadása, szorongás, önutálat,elfojtod a nemiséged,bűntudat
Könyök - Irányváltoztatás. Új élmények befogadása.Elhárítás
Köröm Bizonytalanság, védelem.agresszió
Köröm rágása - Önemésztés, gyermeki dac.
Köszvény - Uralkodási vágy, türelmetlenség, harag.
Kötőhártya-gyulladás - Harag, csalódottság az életben látottak miatt.
Kövérség - Védőpajzs. Önvédelem, túlérzékenység.

Kancsalság: egyoldalú látásmód

Kényszeres evés: ingerhiány.

Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség

Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség

Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.

Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.

Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.

Láb: comb - Ragaszkodás koragyermekkori traumához.
Lábszár - Rettegés a jövőtől az előrehaladás megtagadása,vagy túl feszített tempóban haladsz.
Lábfej - Önmagunk, az élet és a többiek megértése. Rettegés a jövőhtől, megfenekléstől.Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad.Lábujjhegyen járás: folyamatos emelkedettségre vágyik
Láz, hőemelkedés - Izzó harag.
Leukémia - Az élet befogadásának képtelensége. Belső gyötrődés, önkínzás, kétségbeesés.
Légzés - Az élet befogadásának képessége.

Mandulagyulladás - Félelem elfojtott érzelmek és ambíciók, önkifejezés hiánya.
Máj - A harag és alacsonyabb rendű érzelmek székhelye.
Máj Betegségei - Örökös panaszkodás. Állandóan hibát keres magában és tetteivel igazolja azt.Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.
Meddőség - Nincs belső igény az anyaságra, vagy félelem az élet természetes menetétől.

Mellkas: rugalmasság, zártság

Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.
Mell ciszta - Túldédelgetés, gondoskodás.
Csomók - Basáskodó magatartás.
Feszülés - Táplálék megvonása.
Melléküregek - Egy szeretett személy bosszúságot okoz.
Mellékvese - Kishitűség, önhanyagolás, szorongás.
Menstruáció előtti zavarok - Saját hatalom átruházása a külvilágra. Idegenkedés a női test folyamataitól.
Menstruációs zavarok - Nőiesség elutasítása, bűntudat, rettegés. Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség
Merev nyak - Egyoldalú felfogás, hajlíthatatlanság.
Migrén - Kitörési vágy. Ellenállás az élet természetes menetének, szexualitás keltette szorongások. Fejben megélt szexualitás.
Nyirokmirigy gyulladás - Az élet lekicsinylése, mások hibáztatása, áthárítás. Beteges önkritika. A beteg hozzáállása mindenhez. "Hát nem borzasztó?"
Mozgásbetegség - Rettegés az események fölötti uralom elvesztésétől.

Magas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod megoldani.

Medence: nemi tartás

Mióma : álterhesség

Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon

Narkolepszia - alvás kényszer - Elhárítás, rettegés. Menekül a feladatok és körülmények elől.

Nátha - Zavarodottság, sok minden zajlik egyszerre. Érzelmi zaklatottság, kisebb sérelmek.el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.

Nyak panaszai: Önfejűség, hajlíthatatlanság.Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.

Nyáktömlő gyulladás - Elfojtott harag.

Nyírok betegségei - Figyelmeztető jel. Az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.

Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát

Női mell: anya-gyermek kapcsolat

Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást.

Orr vérzése - Esdeklés a szeretetért.önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért
Orr polip - nem kívánt gyermek, veszekedések.
Ödéma - Nem akarok valakit, vagy valamit elbocsátani.Orr: emóciók, szex, büszkeség

Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.

Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.

Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.

Pajzsmirigy - Sértődöttség. Soha nem tehetem azt, amit akarok. Mikor kerülök sorra?Ha alulműködik, félsz a változástól, ha túlműködik, sokat stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.

Petefészek - A teremtés kiindulópontja. Kreativitás.

Pikkelysömör - Félelem a megbántástól. Az érzékek és a szellem eltompítása, érzések elfojtása.Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.

Porckorongsérv - Talajvesztettség, határozatlanság, döntésképtelenség.

Prosztata: férfias agresszió

Púp: kizárja magát a közösségből, feladata van

Rák - Mély sebek Neheztelés régi sérelmek miatt. Titkos bánat emészti a testet. Gyűlölet, kétségbeesés.

Rákos daganat: Elfolytott harag, bánat

Reuma - Tehetetlenségérzet, szeretethiány, keserűség, neheztelés.Önmagad és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.

Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.

Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás

Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.

Sclerosis multiplex - Merevedett gondolkodás. Keményszívűség, vasakarat, hajlíthatatlanság.

Sérv - Megszakadt kapcsolatok, nyomasztó gondok, túleröltetés. Félreértelmezett önkifejezés.Túlterheled magad.

Szaruhártya gyulladása - Engesztelhetetlen harag.
Száj betegségei: Megingathatatlan nézetek, merev gondolkodás, zárt világkép.befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal

Szem betegségei - nem szívesen látja, ami életében végbemegy.Valamit nem akarsz meglátni.,Ha rövidlátó vagy, akkor a jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő dolgok felett hunysz szemet.

Gyermekeknél: Rövidlátás - A jövőkép bizonytalan
Távollátás - Rettegés a jelentől.
Összetérő kancsalítás - Nem akar szembesülni a külvilággal, önellentmondás.
Szemtengelyferdülés - Fél szembesülni önmagával.
Széttartó kancsalítás - Nem mer szembenézni a jelennel.
Szürkehályog - Képtelen boldogan előretekinteni.
Retina leszakadás - az anyag eltereli a szellemtől a figyelmet.
Zöldhályog - Engesztelhetetlenség. Régi sérelmek okozta feszültség túlnyomása.

Szédülés - Csapongás, szétszórtság, szemlélődés elutasítása. Külső ingerek elutasítása.

Székrekedés - Ragaszkodás az idejét múlt nézetekhez, megragadás a múltban, fösvénység.em szeretsz adni,

Szélgörcs - Szorongás, megemészthetetlen gondolatok, érzelmi túltelítettség.

Szív - Szeretet és biztonság középpontja.
Szív betegségei - érzelmi válság, örömtelenség. A szív megkeményedik, hajlam a stresszre.
Szívroham - a pénz utáni hajsza kiszorítja a szívből az örömöt.
Szívkoszorúér trombózis - Magányérzet, riadtság, kisebbségérzés, önmarcangolás, kishitűség.
Szívszorítás - Talajvesztettség, meginog az életbe vetett hit.

Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából

Struma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja

Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.

Térd panaszai - Önfejűség, önteltség, hajthatatlanság, félelem, rugalmatlanság. Alázat hiánya.Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.

Torok betegségei - elfojtott harag, önkifejezés hiánya, ellenállás a változásnak, az egyén képtelen szót emelni önmagáért.Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.

Tuberkulózis - Önzés sorvasztja a testet. Birtokolni vágyás. Kegyetlen gondolatok, bosszúvágy.

Tüdő betegségei - Búskomorság, bánat, félelem az élet befogadásától. Nem érzi méltónak magát a teljes életre.Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak.

Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás
Tüdőgyulladás - Újra és újra fellépet sebek, letargia.
Tüdőtágulás - Érdemtelenül élni nem lehet. Félelem az élet befogadásától.

Tagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék

Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség

Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.

Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.

Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítés

Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.

Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata

Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet

Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzés

Vállpanaszok: túlterheltség

Vastagbél: sokat kritizálsz.

Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.

Vékonybél: tudatos analízis

Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.

Vér: ego, vitalitás

Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba

Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)

Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés

Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.

Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.

Zöld hályog: visszafojtott könnyek
Tetszik · · Megosztás · 30 perce ·
Lehetőségek
Le Cool Budapest
by Kovács KoPé Péter - BudapestAlternative
http://budapest.lecool.com/budapest/hu/interview/2352
by Kovács KoPé Péter - @[318474178260250:274:BudapestAlternative] http://budapest.lecool.com/budapest/hu/interview/2352
Tetszik · · Megosztás · 32 perce ·
Lehetőségek
Toulouse Lautrec
Desprinsi parca din filmul mut ...
Desprinsi parca din filmul mut ...
Tetszik · · Megosztás · 30 perce ·
Lehetőségek
Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió, Eger megosztotta Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió jegyzetét: Önbizalom
Önbizalom
Kerültél már te is kényelmetlen helyzetbe az első ösztönös reakciód miatt? Már megint csak kint a lépcsőházban jutott eszembe, hogy ilyen helyzetben mit is kellett volna mondanom! Bezzeg a ... Vajon Ő miért olyan magabiztos minden helyzetben? Legyél Te is az! Az önbizalom n...
készítette: Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió
Tetszik · · Megosztás · 34 perce ·
Lehetőségek
ART
‎"Crystal", Portrait Illustration by Mario Alba Illustration from Spain. @Mario_Alba_
www.mario-alba.deviantart.com
"Crystal", Portrait Illustration by @[339185862758642:274:Mario Alba Illustration] from Spain. @Mario_Alba_ www.mario-alba.deviantart.com
Tetszik · · Megosztás · 5 · 31 perce ·
Lehetőségek
Greener Pastures
At the recently held Reh Festival, an incredibly sweet Mishmi girl in traditional ornaments and attire posses for a small photograph.
At the recently held Reh Festival, an incredibly sweet Mishmi girl in traditional ornaments and attire posses for a small photograph.
Tetszik · · Megosztás · 34 perce ·
Lehetőségek
Arhitectura Cluj Napoca kedveli: Me hitchhiking around the world.
Me hitchhiking around the world
Utazás/Szabadidő
Nimrod Szedlacsek és 2 további ismerős szintén kedveli ezt.
Tetszik az oldal · Találj további oldalakat · 31 perce
Lehetőségek
Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió, Eger megosztotta Mentalkomm Kft. fényképét.
"A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek." ((Anthony Robbins))
‎"A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek."

((Anthony Robbins))
Tetszik · · Megosztás · 34 perce ·
Lehetőségek
napihangzobiblia.hu
‎2013.02.06. - NAPI HANGZÓ BIBLIA - Napi 20 perc és egy év alatt a teljes Bibliát meghallgathatod! - HA TETSZIK, OSZD MEG!

Minden nap élő felolvasással!

Kattints ide: http://www.napihangzobiblia.hu/20130206.mp3
...Bővebben
Tetszik · · Megosztás · 37232 · · Hirdetés
Lehetőségek
Non ci posso credere!
Impossibile non conoscere la sua canzone, diventata un vero e proprio tormentone...
Fordítás megtekintése
Si è suicidato il cantante di "EINS, ZWEI, POLIZEI"
www.noncipossocredere.com
ecco la notizia e il video della canzone
Tetszik · · Megosztás · 7514 · 43 perce ·
Lehetőségek
Tőzsdesügér blog megosztott egy hivatkozást.
Egy unortodox stratégia
tozsdesuger.blog.hu
Írtunk már itt olyan stratégiáról, amely mozgóátlagon alapul, és olyanról is, amely az RSI indikátoron. Olyan viszont még nem volt, hogy az RSI-re (vagy bármely oszcillátorra) tettünk volna mozgóátlagot. Zool2107 nicknevű törzsolvasónk pedig éppen egy ilyen módszer impozáns...
Tetszik · · Megosztás · 37 perce ·
Lehetőségek
Képíró Sándor
Na jó. Reggelizem azt folytatom a melót utána. :o)
Tetszik · · Megosztás · 37 perce ·
Lehetőségek
Róbert Lakatos megosztott egy hivatkozást.
Lakatos Róbert, Bálint Arthur: Személyi Figyelő
www.filmtett.ro
Rossz voltam? Akkor büntess meg! Tessék, fenekelj el! - mondja Mancika és egy nadrágszíjat nyújt Jóskának, a nála jóval fiatalabb pasinak.
Tetszik · · Megosztás · 42 perce ·
György Attila és további 2 ember kedveli ezt.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Sport365.hu
Hát igen, van, hogy a fagyi visszanyal...
Redknapp: "Neymar lenézése a visszájára fordult!" » NEMZETKÖZI FOCI › Világfoci
sport365.hu
A The Sunnak adott interjújában Neymar becsmérelő szavakkal illette az angol válogatottat, kijelentve, hogy nem tartja a csapatot riválisuknak a 2014-es vb-re, ennek ellenére kikaptak tőlük.
Tetszik · · Megosztás · 154 · 44 perce ·
Lehetőségek
SzelídmegOldás
Nem tudom mindenre a választ...de már nem is akarok mindent tudni....van amivel dolgom van az életemben, és valamivel nincs. Minden történés ami körülöttem, bennem zajlik azért történik, mert én behívtam, magamhoz vonzottam, hogy tanuljak belőle, általa. Miután megtanultam egy leckét feljebb léphetek..és egy idő után meglátod ebben az egészben a rendszert...akkor minden egyértelművé válik...eltűnik az aggodalom a feszültség. Igen ezért meg kell dolgozni..csak úgy nem tör rád. Meg tudom mutatni az utat ahogy én ideértem....Át tudom adni a tapasztalataimat, tudok technikákat. Egyet nem tudok...helyetted megélni, birtokolni, használni. Az minden esetben rajtad múlik! Csak drukkolok a partvonalról, de úsznod egyedül kell...mentőöv nélkül. Na jó néha, ha kiesel a ritmusból, vagy úgy érzed szükséged van az edződre a rajtkőnél megtalálsz.. :)

(Tímea)

http://www.kineziologiaioldas.hu/
Nem tudom mindenre a választ...de már nem is akarok mindent tudni....van amivel dolgom van az életemben, és valamivel nincs. Minden történés ami körülöttem, bennem zajlik azért történik, mert én behívtam, magamhoz vonzottam, hogy tanuljak belőle, általa. Miután megtanultam egy leckét feljebb léphetek..és egy idő után meglátod ebben az egészben a rendszert...akkor minden egyértelművé válik...eltűnik az aggodalom a feszültség. Igen ezért meg kell dolgozni..csak úgy nem tör rád. Meg tudom mutatni az utat ahogy én ideértem....Át tudom adni a tapasztalataimat, tudok technikákat. Egyet nem tudok...helyetted megélni, birtokolni, használni. Az minden esetben rajtad múlik! Csak drukkolok a partvonalról, de úsznod egyedül kell...mentőöv nélkül. Na jó néha, ha kiesel a ritmusból, vagy úgy érzed szükséged van az edződre a rajtkőnél megtalálsz.. :) (Tímea) http://www.kineziologiaioldas.hu/
Tetszik · · Megosztás · 142 · 41 perce ·
Lehetőségek
Nő a tükörben
A farsang jegyében...

...hajrá királykisasszonyok, tündérek, bohócok és főleg szuperhősök :) (és hajrá ügyes kezű szüleik...)

Egy kis hangoló: http://youtu.be/uGCd0VbREQE
A farsang jegyében... ...hajrá királykisasszonyok, tündérek, bohócok és főleg szuperhősök :) (és hajrá ügyes kezű szüleik...) Egy kis hangoló: http://youtu.be/uGCd0VbREQE
Tetszik · · Megosztás · 101 · 43 perce ·
Lehetőségek
BESZÉLŐ Politikai és Kulturális Folyóirat
Pásztor Tibor a holokauszttagadásról
http://beszelo.c3.hu/onlinecikk/ertelmes-ember-nem-zsidozik-a-hulyeknek-tilos
Értelmes ember nem zsidózik, a hülyéknek tilos! | Beszélő
beszelo.c3.hu
Nyilván nincs vita Révész Sándor és köztem abban, hogy olyan országot szeretnénk, ahol nincs vagy nem jelentős a közéletben a rasszista, antiszemita és más kirekesztő közbeszéd. Nem elfogadott a homofóbia, a szegényellenesség, a hajléktalanok üldözése. Ahol bárki lehet náci, amíg ezt otthon, a négy...
Tetszik · · Megosztás · 35 perce ·
Lehetőségek
Tamás Pszichopath
That bitch can eat her heart out!
Love bites, but so do I, so do I. :D
Halestorm - Love Bites (So Do I) [Official Video]
www.youtube.com
Site: http://www.halestormrocks.com/ Buy "The Strange Case Of..." on iTunes: http://atlr.ec/HFue2m Follow: http://twitter.com/halestorm Like: http://www.face...
Tetszik · · Megosztás · 43 perce ·
Csak Egy Gery kedveli ezt.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Dedalo Cavallari
Il Tuo Oroscopo Giornaliero Cancro

C'è un'aura molto seducente intorno a voi in questo momento. Se siete single uscite e camminate a testa alta. Chissà chi potreste incontrare ...
▶ Vedi tutto
Tetszik · · Megosztás · Scegli Il Tuo Segno · 42 perce, Oroscopo del Giorno v2.0 használatával ·
Lehetőségek
Informare Per Resistere
Elezioni, ma dove è finito il governo?
Fordítás megtekintése
Elezioni, ma dove è finito il governo?
www.informarexresistere.fr
di Federico Marcon - Ma voi non avete nostalgia del primo Monti, quello appena insediato da Napolitano? Io moltissima, lo confesso. Ricordate che nei primi giorni di governo tutti i programmi televisivi facevano a gara per invitarlo e lui per un po' se ne stette ben lontano, dicendo che la situa...
Tetszik · · Megosztás · 521 · 37 perce ·
Lehetőségek
Központ Hetilap
És természetesen a helyszínt is. Egy hete jelentették be hivatalosan azt, amit már mindenki sejteni vélt: idéntől Kolozsvár ad otthont a Félsziget fesztiválnak. Ezzel nem csupán egy tíz éves hagyománynak fordítottak hátat a szervezők, de Marosvásárhely egy olyan lehetőségtől esett el, amely anyagi bevételt hozott, de főleg presztízsnövekedést jelentett Flekkenfalvának. Csupán találgatni tudjuk, ki okolható ezért: a városvezetés, a kedvezőbbnek remélt kolozsvári anyagi haszon, netán az RMDSZ, illetve a szervezők... Marosvásárhelyi fesztiválrajongókat és Félsziget-látogatókat kérdeztünk arról, hogyan is vélekednek a helyszíncseréről, milyen okokat sejtenek a hátterében, illetve terveznek-e ellátogatni a 11. Félszigetre.
Viszlát, Félsziget! Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát
kozpont.ro
Központ: Maros megyei hetilap
Tetszik · · Megosztás · 37 perce ·
Lehetőségek
Masterfol Cluj (forrás: Masterfol)
Știați că performanţele foliilor sunt net superioare în ceea ce priveşte protecţia termică, iar faptul că reţin cioburile în caz de spargere le fac şi mai sigure. Cu foliile auto LLumar aveţi posibilitatea de a alege dintr-o gama mare de nuanţe şi intensităţi (avem pe stoc 32 de tipuri), pe când geamurile ionizate se pot realiza numai în varianta oglindă. Un alt dezavantaj a ionizării este sensibilitatea: geamurile ionizate se pot curăța doar cu alcool sanitar. Alte răspunsuri la întrebări găsiți aici:
Masterfol - Folii auto si folii geamuri cladiri in Cluj Napoca - Intrebari frecvente
www.folie.ro
Intrebari frecvente
Tetszik · · Megosztás · 39 perce ·
Lehetőségek
Alföld Televízió
http://www.hajdupress.hu/hirek/cikk/25669-video--gepfegyverekkel-rohamoztak-hajdu hadhazon-
Videó: gépfegyverekkel rohamoztak Hajdúhadházon!
www.hajdupress.hu
Gépfegyverekkel rohamozták az ellenséget az 5. Bocskai István Lövészdandár katonái Hajdúhadházon.
Tetszik · · Megosztás · 39 perce ·
Lehetőségek
168 Óra
A 168 Óra munkatársa, Pungor András vehette át a Média az orvosokért díjat a tegnap megrendezett gálán. Kollégánk az első helyezést A száguldó orvos című írásával érdemelte ki , amely Nemes János gyermekkardiológust mutatja be. A díjat független és jelentős szakmai múlttal rendelkező bíráló bizottság ítélte oda.
http://www.168ora.hu/tudas/pungor-andrase-media-orvosokert-dij-2012-ben-110093.ht ml
A 168 Óra munkatársa, Pungor András vehette át a Média az orvosokért díjat a tegnap megrendezett gálán. Kollégánk az első helyezést A száguldó orvos című írásával érdemelte ki , amely Nemes János gyermekkardiológust mutatja be. A díjat független és jelentős szakmai múlttal rendelkező bíráló bizottság ítélte oda. http://www.168ora.hu/tudas/pungor-andrase-media-orvosokert-dij-2012-ben-110093.ht ml
Tetszik · · Megosztás · 2 · 36 perce ·
Lehetőségek
Róbert Lakatos megosztott egy hivatkozást.
Lakatos Róbert és Bálint Arthur új filmjei
www.youtube.com
Tetszik · · Megosztás · 42 perce ·
Lehetőségek
CSC Digital Graphics
TED conference to move from Long Beach to Vancouver, Canada!

http://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-ted-conference-will-move-from -long-beach-in-2014-to-vancouver--20130205,0,3082482.story
TED conference to move from Long Beach to Vancouver, Canada
www.latimes.com
Attention, TED obsessives. The conference that started out as a cult event but has exploded into a global phenomenon is relocating next year.
Tetszik · · Megosztás · 38 perce ·
Lehetőségek
Róbert Lakatos megosztott egy hivatkozást.
A tárgyak nézőpontja - Kultúra | Krónika.ro
kronika.ro
Február 7-én, este 20.00 órától kerül bemutatásra Lakatos Róbert és Bálint Arthur új kisjátékfilmje, a Személyi Figyelő, az Erdélyi Magyar Filmszövetség és az Erdélyi Magyar Írok Ligájának közös szervezésében.
Tetszik · · Megosztás · 44 perce ·
Lehetőségek
YOUng és Contro l'informazione manipolata megosztott egy hivatkozást.
Biancheria intima per il David e la Venere ad Okuizumo
www.you-ng.it
Il regalo di un uomo d'affari alla sua città natale non viene accolto come sperava. Censura per le statue del David e della Venere.
Megosztás
Lehetőségek
YOUng
Biancheria intima per il David e la Venere ad Okuizumo: il regalo di un uomo d'affari alla sua città natale non viene accolto come sperava
Fordítás megtekintése
Tetszik · · 11 · 38 perce ·
Lehetőségek
Contro l'informazione manipolata
Biancheria intima per il David e la Venere ad Okuizumo: il regalo di un uomo d'affari alla sua città natale non viene accolto come sperava
Fordítás megtekintése
Tetszik · · 38 perce ·
Lehetőségek
Faust Együttes (forrás: Darko Mijatović)
"A Rock nevében" 19. Egy a hétmilliárdból
www.youtube.com
Ha rockzenészek összefognak, semmi sem elérhetetlen! Köszönet a dalért a Faust együttesnek.
Tetszik · · Megosztás · 42 perce ·
Noémi Somogyi kedveli ezt.
1 megosztás
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Zúzda Rock Kert hozzáadott egy 2013. február 7.-i fényképet az idővonalához.
Úgy néz ki a Rockélet is megírta, hogy igen olcsó nálunk a pia mostanság! Korsó Borsodi ugye 16-20h 250Ft, utána is csak 320Ft. 0,04 Xénia Vodka 350Ft, melyhez a készlet erejéig feles poharat is kaptok! A Long Drinkek pedig még mindig csak 390 Ft-ba fájnak! JA! Kinyomtatva is ÉRVÉNYES SÖRKUPONKÉNT! :)
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert
Úgy néz ki a Rockélet is megírta, hogy igen olcsó nálunk a pia mostanság! Korsó Borsodi ugye 16-20h 250Ft, utána is csak 320Ft. 0,04 Xénia Vodka 350Ft, melyhez a készlet erejéig feles poharat is kaptok! A Long Drinkek pedig még mindig csak 390 Ft-ba fájnak! JA! Kinyomtatva is ÉRVÉNYES SÖRKUPONKÉNT! :) http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert
Tetszik · · Megosztás · 43 perce ·
Lehetőségek
Magdi Bódy megosztotta Élelmiszerek, melyek veszélyesek az egészségre fényképét.
Tanulási nehézségek? Hiperaktivitás? Elhízás? Leptin érzékenység? Daganatos betegségek? Allergia? Migrén? Asztma? Látás zavarok? Depresszió? Fogamzási problémák? Memória gondok? Parkinson-kór? Alzheimer-kór? a válasz: NÁTRIUM-GLUTAMÁT (E 621) MSG, monosodium glutamate, mononátrium-glutamát A Na-glutamát egy neurotoxin, vagyis idegméreg, az agyi neuronok közötti információ átvitelben játszik szerepet,mint a dopamin, a kábítószereknél (amfetamin származékok), ez tehát egy DROG! Ezért a glutamáttal szennyezett ételek mellékhatásai pontosan megfelelnek a nikotin és kábítószer elvonás hatásaival (csoki függés megvan?, mellkasi fájdalom, dekoncentráltság, depresszió ) A gyártók pontosan tudják, hogy Ti tudjátok micsoda veszélyes szer ez, úgyhogy már nem használják az E621 jelölést, helyette bújtatott formában tüntetik fel. Íme néhány elnevezés: - növényi fehérje(!) (hidrolizált protein, aminosavak, zöldség-fehérje kivonat) - élesztőkivonat (autolizált élesztő, zselatin élesztő) - minden ami “autolizalt" - texturált fehérje (tejsavó fehérje, tejsavó-izolátumok) - kazeinát (sodium caseinate, búza-kivonat, kalcium caseinate) - malátakivonat (Maláta aroma) - karragén (szójaszósz, szójakivonat(!), szójabab) - maltodextrin, bouillon - IUPAC név sodium (2S)-2-amino-5-hydroxy-5-oxo-pentanoate - gyűjtő nevek alatt: ízfokozók, “fűszerek", mesterséges izésítés, természetes izésítés, aroma-azonos ízesítés Előfordulása: bébiételekben(!), minden húskészítményben, minden tejkészítményben, készételekben, gyors-ételekben, ízesített üdítőkben, édességekben (pl. az összes csoki és csokiszármazékban), a többi mű kajáról nem is beszélve... Ha betiltanák ezt a szert, a fenti élelmiszereket nem lehetne értékesíteni! Megoldást találjátok ki... források: Dr. Horváth István írja: “Glutamát a születéstől a halálig", Adrienne Samuels, Ph.D., May, 2009 -http://www.truthinlabeling.com/
Tanulási nehézségek? Hiperaktivitás? Elhízás? Leptin érzékenység? Daganatos betegségek? Allergia? Migrén? Asztma? Látás zavarok? Depresszió? Fogamzási problémák...Bővebben
Megosztás
Lehetőségek
Magdi Bódy megosztotta Élelmiszerek, melyek veszélyesek az egészségre fényképét.
Géza ettől vagy Te mindig rosszul a kínai étteremben!!!!Na meg még mások is!!!!!
Tetszik · · 40 perce ·
Lehetőségek
Magdi Bódy megosztotta Élelmiszerek, melyek veszélyesek az egészségre fényképét.
Tetszik · · 41 perce ·
Lehetőségek
Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió, Eger
Egy megtörtént beszélgetés leirata:

Az ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel és a következő párbeszéd alakul ki:
Prof: - Hiszel Istenben?
Diák: - Teljes mértékben, uram.
...Tovább...
Egy megtörtént beszélgetés leirata: Az ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel és a következő párbeszéd alakul ki: Prof: - Hiszel Istenben? Diák: - Teljes mértékben, uram. Prof: - Jó-e Isten? Diák: - Természetesen. Prof: - Mindenható-e Isten? Diák: - Igen. Prof: - A bátyám rákban halt meg, annak ellenére, hogy imádkozott Istenhez, hogy gyógyítsa meg. Legtöbbünk törekedne arra, hogy segítsen másokon, akik betegek. De Isten nem tette ezt meg. Hogyan lehetne akkor jó Isten? Hmm? A diák hallgat. Prof: - Erre nem tudsz választ adni, ugye? Kezdjük elölről, fiatalember. Jó-e Isten? Diák: - Igen. Prof: - Jó-e Sátán? Diák: - Nem. Prof: - Honnan származik Sátán? Diák: - Istentől? Prof: - Így van. Mondd meg nekem, fiam, van-e bűn ebben a világban? Diák: - Igen. Prof: - A bűn mindenhol jelen van, nemde? Diák: - Igen. Prof: - És Isten teremtett mindent. Így van? Diák: - Igen. Prof: - Tehát ki teremtette a bűnt? - A diák nem válaszol. Prof: - Vannak-e betegségek? Erkölcstelenség? Gyűlölet? Csúfság? Mindezen szörnyű dolgok léteznek ebben a világban, ugye? Diák: - Igen, uram. Prof: - Tehát, ki teremtette mindezeket? A diák nem felel. Prof: - A tudomány állítása szerint öt érzékünk van, melyekkel felfogjuk és megfigyeljük a dolgokat magunk körül. Mondd meg nekem, fiam! Láttad-e már valaha Istent? Diák: - Nem, uram. Prof: - Mondd meg nekünk, hallottad-e már valaha a te Istenedet? Diák: - Nem, uram. Prof: - Érezted-e már valaha a te Istenedet, megízlelted-e a te Istenedet, vagy érezted-e már a te Istened illatát? Különben is, volt-e már valamilyen kézzelfogható tapasztalatod Istenről? Diák: - Nem uram, attól tartok nem. Prof: - És mégis hiszel benne? Diák: - Igen. Prof: - A tapasztalati, igazolható, bemutatható bizonyítékok alapján a tudomány kijelenti, hogy a te ISTENED nem létezik. Na erre mit mondasz, fiam? Diák: - Semmit. Nekem ,,csak" HITEM van. Prof: - Igen. A hit. Pontosan ezzel van problémája a tudománynak. A professzor ezzel befejezettnek tekintette volna a szemléltetést, de a diák nem mozdul. Diák: - Professzor úr, kérdezhetek valamit? Prof: - Persze, kérdezz csak. Diák: - Professzor úr, létezik-e a hő? Prof: - Igen. Diák: - És létezik-e a hideg? Prof: - Igen. Diák: - Nem, uram, téved! Nem létezik! Az események ezen fordulatára az előadóterem elcsendesedik. Diák: - Uram, lehet sok hőnk, még több hőnk, túlhevíthetünk valamit, vagy még annál is jobban felhevíthetjük, lehet kevés hőnk, vagy semennyi hőnk. De nem lesz semmink, amit hidegnek hívnak. -273 fokkal tudunk nulla alá menni, ami a hő nélküli állapotot jelenti, de annál lejjebb nem mehetünk. A hideg nem létezik. A hideg szót a hő nélküli állapot jellemzésére használjuk. A hideget nem tudjuk lemérni. A hő: energia. A hideg nem az ELLENTÉTE a hőnek uram, hanem a HIÁNYA. Az előadóteremben ekkor már egy gombostű leejtését is meg lehetne hallani. Diák: - És mi van a sötétséggel, Professzor? Létezik-e a sötétség? Prof: - Igen. Hogyan beszélhetnénk AZ éjszakáról, ha nem lenne sötétség? Diák: - Ismét téved, uram. A sötétség valaminek a hiányát jelzi. Lehet kis fényünk, normális fényünk, nagy erejű fényünk, villanó fényünk, de ha sokáig nincs fény, akkor nincs semmi, S azt hívjuk sötétségnek, így van? De a valóságban a sötétség nem létezik. Ha létezne, még sötétebbé tudnánk tenni a sötétséget, nemde? Prof: - Tehát, mire akarsz utalni mindezzel, fiatalember? Diák: - Uram, azt akarom ezzel mondani, hogy a filozófiai eszmefuttatása hibás. Prof: - Hibás? Meg tudod magyarázni, miért? Diák: - Uram, ön a kettősségek talaján mozog. Azzal érvel, hogy van az élet, utána pedig a halál, van egy jó Isten és egy rossz Isten. Az Istenről alkotott felfogást végesnek tekinti, mérhető dolognak. Uram, a tudomány még egy gondolatot sem tud megmagyarázni. Elektromosságot és mágnesességet használ, de sohasem látta egyiket sem, arról nem is szólva, hogy bármelyiket is megértette volna. Ha a HALÁLT az ÉLET ellentéteként vizsgáljuk, akkor tudatlanok vagyunk arról a tényről, hogy a halál nem létezhet különálló dologként. A halál nem az élet ellentéte, hanem annak hiánya! És most mondja meg nekem, professzor: Ön azt tanítja a diákjainak, hogy a majmoktól származnak, így van? Prof: - Ha a természetes evolúciós folyamatra célzol, akkor természetesen igen. Diák: - Látta-e már valaha az evolúciót a saját szemével, uram? A professzor megrázza a fejét. Diák: - Mivel eddig még senki sem látta az evolúciós-folyamatot végbemenni, sőt azt sem tudja bizonyítani, hogy ez egy folyamatos történés, azt jelentené mindez, hogy Ön a saját véleményét tanítja, professzor? Akkor ön nem is tudós, hanem prédikátor? Nagy zajongás támad az osztályban. Diák: - És csak egy utolsó kérdést engedjen meg, professzor úr. Van-e valaki az osztályban, aki látta már valaha az Ön agyát? Az osztály nevetésben tör ki. Diák: - Van-e itt valaki, aki hallotta már a Professzor agyát, érezte, megérintette azt, vagy érezte az illatát? - Mivel nem érkezik válasz, a diák folytatja: - Úgy tűnik, senki sem tette. Tehát, a tapasztalati, állandó, kimutatható bizonyítékok megalapozott szabályai szerint a tudomány kimondja, hogy önnek nincs agya, uram. Ne vegye tiszteletlenségnek, uram, de hogyan adhatnunk így bármilyen hitelt az előadásainak? A teremben síri csend.A professzor a diákot nézi, arca kifürkészhetetlen. Prof: - Azt hiszem, a hit alapján kell elfogadnod, fiam. Diák: - Erről van szó, uram! Ember és Isten között is a HIT a kapcsolat. És ez mindennek a mozgatója és éltetője! A diák neve Albert Einstein volt.
Tetszik · · Megosztás · 1 · 38 perce ·
Lehetőségek
PORTFOLIO.HU pénzügyi és gazdasági portál
A vártnál is rosszabb lett...
A vártnál is rosszabb lett...
Tetszik · · Megosztás · 1 · 38 perce ·
Lehetőségek
Róbert Lakatos megosztotta Lorand Boros albumát: Személyi Figyelő.
Fénykép
Személyi Figyelő
My name is Bond, James Bond! A nevem Figyelő, Személyi Figyelő
Készítette: Lorand Boros
Fényképek: 61
Tetszik · · Megosztás · 43 perce ·
Lehetőségek
Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió, Eger új fényképet töltött fel.
Fénykép
Tetszik · · Megosztás · 35 perce ·
Lehetőségek
Centro Étterem És Panzió
www.lacentro.hu
Mai menünk - Csütörtök:
Májgaluska leves
A: Húsos rakottzöldbab 790,-
B: Pfefferónis csirketekercs, hasábburgonya 890,-
Várunk mindenkit szeretettel!
Kiszállítás kérhető : 92/ 318 - 555 , 20 / 555 - 44 - 71
CentrO | , mert jÓ!
lacentro.hu
Tetszik · · Megosztás · 44 perce, Zalaegerszeg, Zala közelében ·
Lehetőségek
Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió, Eger új fényképet töltött fel.
Fénykép
Tetszik · · Megosztás · 1 · 36 perce ·
Lehetőségek
Képíró Sándor megosztotta Zúzda Rockkert fényképét.
Úgy néz ki a Rockélet is megírta, hogy igen olcsó nálunk a pia mostanság! Korsó Borsodi ugye 16-20h 250Ft, utána is csak 320Ft. 0,04 Xénia Vodka 350Ft, melyhez a készlet erejéig feles poharat is kaptok! A Long Drinkek pedig még mindig csak 390 Ft-ba fájnak! JA! Kinyomtatva is ÉRVÉNYES SÖRKUPONKÉNT! :) http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert
Úgy néz ki a Rockélet is megírta, hogy igen olcsó nálunk a pia mostanság! Korsó Borsodi ugye 16-20h 250Ft, utána is csak 320Ft. 0,04 Xénia Vodka 350Ft, melyhez ...Bővebben
Tetszik · · Megosztás · 40 perce ·
Lehetőségek
Lelki Titkaink Mentálhigiénés Stúdió, Eger új fényképet töltött fel.
Fénykép
Tetszik · · Megosztás · 1 · 37 perce ·
Lehetőségek
Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület megosztotta Máté Domokos fényképét.
Gábor Áron-díj a Székely Szabadság Napján
Gábor Áron-díj a Székely Szabadság Napján "A Székely Nemzeti Tanács Gábor Áron-díjjal tünteti ki Pál-Antal Sándor történészt, levéltárost a Magyar Tudományos Akadémia tagját. Pál-Antal Sándor a székelyek történelmének fáradhatatlan kutatója, aki a székely önkormányzás történetének számos, eddig ismeretlen elemét tárta fel levéltári kutatásai során. Erről írt könyve, a Székely Önkormányzat-történet a székelység kollektív, nemzeti önismeretének egyik legfontosabb jelenkori forrása." Bővebben... http://erdely.ma/kultura.php?id=135184
Gábor Áron-díj a Székely Szabadság Napján

"A Székely Nemzeti Tanács Gábor Áron-díjjal tünteti ki Pál-Antal Sándor történészt, levéltárost a Magyar Tudományos A...Bővebben
Tetszik · · Megosztás · 43 perce ·
Lehetőségek
Róbert Lakatos megosztotta Annelie Bortolotti fényképét.
with lali and robi! thanks guys, it was a great time :)
with lali and robi! thanks guys, it was a great time :)
Tetszik · · Megosztás · 43 perce ·
Reder Gyorgy kedveli ezt.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
INFORMAZIONE LIBERA új fényképet töltött fel.
Fénykép
Tetszik · · Megosztás · 1513 · 38 perce ·
Lehetőségek
Örök Szerelem meg lett jelölve Bottyhány Johanna fényképén. — Krisztina Somogyi és 9 további személy társaságában.
A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak,mint őszi szél. De a szeretet,ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert amíg él.
A nagy szavak nem érnek semmit,
elszállnak,mint őszi szél.
De a szeretet,ha tiszta szívből fakad,
elkíséri az embert amíg él.
Tetszik · · 36 perce ·
Ez 16 embernek tetszik.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Ágnes Nagy megosztotta Jakócs Kriszti fényképét.
Kedves Ismerőseim! Kisfiam, Patrik 2008. 07. 14-én egészségesen született, azonban a hazaadást követően észrevettem, hogy nagyon fáradékony, nem múlt el a sárgasága, ezért elvittem orvoshoz. Kiderült, hogy súlyos fokú aorta-szűkülete van, így 10 naposan életmentő szívműtéten esett át. A műtét sikeresen zárult, azonban több szívbetegségére is fény derült. Mitrális -és aortabillentyű szűkületet diagnosztizálták, melyek további orvosi vizsgálatot igényeltek a lehetséges beavatkozások miatt. 2011. tavaszán egyik pillanatról a másikra keringése összeomlott, szerencsémre egy arra járó háziorvos a mentő kiérkezéséig Patrikot újraélesztette. Ezt követően az orvosok katéteres tágítás mellett döntöttek, mely sajnos nem hozott hosszútávú sikereket. Az Országos Kardiológián újraélesztő tanfolyamon vettem részt, és az ott szerzett tudásomat sajnos 2011. őszén alkalmaznom kellett. Ezek után kisfiam újabb katéteres tágításon esett át, amely sajnos nem sikerült, ezért újabb műtétre volt szükség. Az aorta-billentyűről kiderült, hogy csak kéttasakos és sok helyen össze van nőve, és hegesedett, ezért ez a műtét sem hozott sikereket. ( További betegségei: affectív apnoe - légzésleállással jár, lets legs szindróma - lábfájdalmakkal jár, és immunbetegség, amelynek következtében sok oltást és gyógyszert kell kapnia, amelyet saját költségemre kell vásároljak. ) Magyarországon jelenleg nincs megfelelő méretű műbillentyű, amelyet be tudnának ültetni. A külföldi műtét ára megközelítőleg 3-4 millió forint lenne, melyet saját erőből nem tudunk előteremteni. Jelenleg a mindennapi megélhetést is nehezen tudjuk biztosítani; egy héten csupán kétszer-háromszor van lehetőségem főtt ételt készíteni, és sajnos kölcsönt is kellett felvennem, hogy a fiam ellátásához szükséges további eszközöket és gyógyszereket is meg tudjam venni. ( A külföldön élő, jól kereső apuka még gyerektartást sem fizet. ) Ezért SEGÍTSÉGETEKET szeretném kérni, hogy kisfiamnak is esélye lehessen a további életre. Bármilyen jellegű adományt ( élelmiszerek, ruházat ) és segítséget elfogadunk. Elérhetőségek: Bachmann Attiláné 2527 Máriahalom Kossuth Lajos utca 3. Telefonszám: 06205727729 E-mail: agica021@gmail.com Bankszámlaszám: 11600006-00000000-61208173 KÉRLEK BENNETEKET, OSSZÁTOK MEG MINÉL TÖBBEN! NAGYON KÖSZÖNÖM!
Kedves Ismerőseim!

Kisfiam, Patrik 2008. 07. 14-én egészségesen született, azonban a hazaadást követően észrevettem, hogy nagyon fáradékony, nem múlt el a sárgasága, ezért elvittem orvoshoz. Kiderült, hogy súlyos fokú aorta-szűkülete van, így 10 naposan életmentő szívműtéten esett át. A műtét sikeresen zárult, azonban több szívbetegségére is fény derült. Mitrális -és aortabillentyű szűkületet diagnosztizálták, melyek további orvosi vizsgálatot igényeltek a lehetséges beavatkozások miatt. 2011. tavaszán egyik pillanatról a másikra keringése összeomlott, szerencsémre egy arra járó háziorvos a mentő kiérkezéséig Patrikot újraélesztette. Ezt követően az orvosok katéteres tágítás mellett döntöttek, mely sajnos nem hozott hosszútávú sikereket. Az Országos Kardiológián újraélesztő tanfolyamon vettem részt, és az ott szerzett tudásomat sajnos 2011. őszén alkalmaznom kellett. Ezek után kisfiam újabb katéteres tágításon esett át, amely sajnos nem sikerült, ezért újabb műtétre volt szükség. Az aorta-billentyűről kiderült, hogy csak kéttasakos és sok helyen össze van nőve, és hegesedett, ezért ez a műtét sem hozott sikereket. ( További betegségei: affectív apnoe - légzésleállással jár, lets legs szindróma - lábfájdalmakkal jár, és immunbetegség, amelynek következtében sok oltást és gyógyszert kell kapnia, amelyet saját költségemre kell vásároljak. )
Magyarországon jelenleg nincs megfelelő méretű műbillentyű, amelyet be tudnának ültetni. A külföldi műtét ára megközelítőleg 3-4 millió forint lenne, melyet saját erőből nem tudunk előteremteni. Jelenleg a mindennapi megélhetést is nehezen tudjuk biztosítani; egy héten csupán kétszer-háromszor van lehetőségem főtt ételt készíteni, és sajnos kölcsönt is kellett felvennem, hogy a fiam ellátásához szükséges további eszközöket és gyógyszereket is meg tudjam venni. ( A külföldön élő, jól kereső apuka még gyerektartást sem fizet. )
Ezért SEGÍTSÉGETEKET szeretném kérni, hogy kisfiamnak is esélye lehessen a további életre.
Bármilyen jellegű adományt ( élelmiszerek, ruházat ) és segítséget elfogadunk.

Elérhetőségek: Bachmann Attiláné
2527 Máriahalom Kossuth Lajos utca 3.
Telefonszám: 06205727729
E-mail: agica021@gmail.com
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-61208173

KÉRLEK BENNETEKET, OSSZÁTOK MEG MINÉL TÖBBEN!
NAGYON KÖSZÖNÖM!
Tetszik · · Megosztás · 39 perce ·
Lehetőségek
Lélek Ébredése megosztotta Pozitív Gondolkodás és Meditáció Klub állapotfrissítését.
Pozitív Gondolkodás és Meditáció Klub
Az aranyhal és a három kívánság..

Nemrég kifogtam egy aranyhalat. Azt mondta teljesíti három kívánságomat.
Elgondolkodtam... Kérjek sok pénzt? De aztán rájöttem, igazából semmi valóban fontos nincs az életben, ami pénzel megvehető..
Aztán úgy gondoltam , kívánok magamnak egészséget.
...Bővebben
Tetszik · · Megosztás · 36 perce ·
Attila Suba kedveli ezt.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Róbert Lakatos megosztott egy fényképet.
Fénykép
Mégsem tetszik · · Megosztás · 42 perce ·
Te és Borissza Borozó kedvelitek ezt.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
napihangzobiblia.hu
‎2013.02.07. - NAPI HANGZÓ BIBLIA - Napi 20 perc és egy év alatt a teljes Bibliát meghallgathatod! - HA TETSZIK, OSZD MEG!

Minden nap élő felolvasással!

Kattints ide: http://www.napihangzobiblia.hu/20130207.mp3
...Bővebben
Tetszik · · Megosztás · 25325 · · Hirdetés
Lehetőségek
Kovács Péter
Nem azt kívánom firtatni, hogy a magyar kormány mit tud tenni ebben az ügyben, azon kívül, hogy Németh Zsolt összevonta a szemöldökét, és megpödörte a bajuszát.
A belgák hova álljanak? | Kovács Péter - kovacspeter.ro
kovacspeter.ro
Németh Zsolt államtitkár a tegnap a következő nyilatkozattal állt elő: “nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy egy szimbolikus agressziónak vagyunk a tanúi". Nem is tudja, hogy mélységesen igaza van!
Tetszik · · Megosztás · 48 perce ·
Lehetőségek
Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület
Az amerikai kormány beperli a Standard & Poor's hitelminősítőt
erdély ma - Az amerikai kormány beperli a Standard & Poor's hitelminősítőt
erdely.ma
Ez az első eset, hogy Washington a pénzügyi válsággal kapcsolatban eljárást kezdeményez valamely nagy hitelminősítő ellen. Az amerikai kormány be akarja perelni a Standard & Poor's-t, azt állítva, hogy a hitelminősítő 2007-ben csalárd módon magasra értékelt egyes jelzálog-fedezetű hitelkötvényeket,...
Tetszik · · Megosztás · 51 perce ·
Lehetőségek
Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület
Visszakérezkedett a nyáj mellé egy 96 éves pásztor
erdély ma - Visszakérezkedett a nyáj mellé egy 96 éves pásztor
erdely.ma
Pár hónapos munkanélküliség után ismét munkaszerződést írt alá a dél-erdélyi Hunyad megyében egy 96 éves román pásztor. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint Stefan Grosu nyolcvan éve foglalkozik pásztorkodással, de kilencvenéves korában, 2007-ben kötötte az első munkaszerződését. Ősszel a munká...
Tetszik · · Megosztás · 1 · 47 perce ·
Lehetőségek
konnyuhitel.hu
A bankoknál is elérhető nyugdíj előtakarékossági lehetőségek: http://elotakarekossag.konnyuhitel.hu/Nyugdij-elotakarekossag/bejegyzes/otpnyugdi j-elotakarekossaf
OTP nyugdíj előtakarékosság
elotakarekossag.konnyuhitel.hu
Tekintse át, az OTP Bank nyugdíj előtakarékossági ajánlatait.
Tetszik · · Megosztás · 45 perce ·
Lehetőségek
Központ Hetilap
A legutóbbi napok, hetek információi szerint jelentősen átrendeződnek a Maros megyei, vásárhelyi fesztiválok, tömegrendezvények helyszínei, időpontjai. A legnagyobb sajtóérdeklődést a Félsziget Kolozsvárra költöztetése váltotta ki, de a helyi fesztiválozók is élénken kommentálták az esetet. Nem látok be a hasonló rendezvények kulisszái mögé, de az nyilvánvaló, ha a rendezők, akiket pedig elsősorban anyagi megfontolások vezérelnek, úgy látják jónak, illetve kifizetődőbbnek, akkor oda viszik a cirkuszt, ahova akarják. Ez tiszta sor. Ebből a szempontból Sziget, Félsziget, esetleg Zátony egyre megy.
Elmozdulás, egyelőre fesztiválfronton
kozpont.ro
Központ: Maros megyei hetilap
Tetszik · · Megosztás · 49 perce ·
Lehetőségek
atv.hu
A Regnum nevű orosz lap szerint Orbán Viktor Moszkvában találkozott Szergej Kirijenkóval, a Roszatom elnökével is. A lap szerint többféle verzió elképzelhető az atomerőmű bővítésére, az oroszok vállalat akár MVM-részvényeket is kaphatna a kivitelezésért.
atv.hu - MVM-részvényekért cserébe bővítheti Oroszország a Paksi Atomerőművet?
atv.hu
Tetszik · · Megosztás · 46 perce ·
Lehetőségek
Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület
Pont ma recept: háromszéki palacsinta
erdély ma - Pont ma recept: háromszéki palacsinta
erdely.ma
Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.Elkészítés: A csirkepörköltet kicsontozom, a szaftját pedig kissé besűrítem. Tejfölt keverek hozzá. A lisztből, tojásból palacsintatésztát készítek, a palacsintákat kisütöm és széles metéltre vágom. Összekeverem...
Tetszik · · Megosztás · 49 perce ·
Lehetőségek
Tamási Áron Színház megosztott egy hivatkozást.
A sepsiszentgyörgyi Bánk bán a Katonába érkezik
szinhaz.hu
Februárban újabb különleges színházi estére várják a nézőket a Katona József Színházban: 21-én a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Bánk bán című...
Tetszik · · Megosztás · 2 · 51 perce ·
Lehetőségek
Word könyvek
Megjelent a Word 2013 testre szabás - angol változat kötet!
A Word 2013-as (15.0-ás) változata, mint az Office rendszer 2010 legismertebb tagja az Office 2013 Rendszer többi tagjával együtt - az előző változattól - igen fontos átalakításon esett át.

A Word 2013 újdonságai:

...Tovább...
Word 2013 testre szabás - angol változat
peterybooks.hu
185 oldal/3,04 MB
Tetszik · · Megosztás · 49 perce ·
Lehetőségek
Múlt-kor történelmi portál
‎201 éve, 1812. február 7-én született Charles Dickens angol író. A fotón Dickens ükunokájának családja - Christopher Charles Dickens, felesége, a magyar származású Jeanne Marie Wenckheim Dickens grófnő, valamint két lányuk - látható.
201 éve, 1812. február 7-én született Charles Dickens angol író. A fotón Dickens ükunokájának családja - Christopher Charles Dickens, felesége, a magyar származású Jeanne Marie Wenckheim Dickens grófnő, valamint két lányuk - látható.
Tetszik · · Megosztás · 121 · 51 perce ·
Lehetőségek
A Firaizmus Filozófiai Iskolája megosztotta We Fucking Love Atheism fényképét.
Pizza alátámasztására megfelelő:-) IGe
These new black disposable plates are excellent for pizza or anything messy. - Wes
These new black disposable plates are excellent for pizza or anything messy. - Wes
Tetszik · · Megosztás · 49 perce ·
Lehetőségek
Janis Club megváltoztatta a borítóképét.
Fénykép
Tetszik · · 50 perce ·
Lehetőségek
INFORMAZIONE LIBERA
Tiro, ambasciatrice Usa cerca scorciatoia e danneggia rovine storiche

As-Safir pubblica una foto che mostra il pesante autoveicolo della diplomatica Usa che passa all'interno di un sito storico per «ragioni di sicurezza»

Roma, 6 febbraio 2013, Nena News - I diplomatici, si sa, vanno sempre di corsa e in pubblico seguono rigide procedure di sicurezza, specie in alcuni paesi. L'ambasciatrice americana in Libano, Maura Connelly, però ha superato il limite del consentito mentre, qualche giorno fa, era a Tiro, città del Libano del sud.
...Bővebben
Tiro, ambasciatrice Usa cerca scorciatoia e danneggia rovine storiche As-Safir pubblica una foto che mostra il pesante autoveicolo della diplomatica Usa che passa all'interno di un sito storico per «ragioni di sicurezza» Roma, 6 febbraio 2013, Nena News - I diplomatici, si sa, vanno sempre di corsa e in pubblico seguono rigide procedure di sicurezza, specie in alcuni paesi. L'ambasciatrice americana in Libano, Maura Connelly, però ha superato il limite del consentito mentre, qualche giorno fa, era a Tiro, città del Libano del sud. Una foto pubblicata dal giornale as Safir di Beirut la inchioda mentre compie una pesante violazione. L'immagine mostra il pesante autoveicolo dell'ambasciatrice mentre attraversa un sito storico di Tiro e danneggia antiche rovine. Pare che la diplomatica americana intendesse visitare il sito senza scendere dall'auto «per motivi di sicurezza». Da qui la decisione di compiere il «tour archelogico» a bordo del veicolo. Con risultati ben immaginabili. Il noto blogger libanese Asad AbuKhalil, lamentandosi anche per la mancata reazione delle autorita' di governo e del sindaco di Tiro, ha prontamente posto un interrogativo: che punizione subirebbe all'ambasciatore libanese a Washington se si rendesse responsabile di un'azione simile negli Stati Uniti? Nena News http://nena-news.globalist.it/Detail_News_Display?ID=50382&typeb=0&Tiro-a mbasciatrice-Usa-cerca-scorciatoia-e-danneggia-rovine-storiche-
Tetszik · · Megosztás · 1641 · 48 perce ·
Lehetőségek
Zoltán-Kázmér Konnert megosztotta Pet Joy Cluj-Napoca fényképét.
Labrador gasit. S-a gasit un labrador auriu, in Cluj-Napoca zona Grigorescu, pe malul Somesului (05.02.2013 aprox ora 21:00). Are o zgarietura cicatrizata pe bot in partea stanga si cateva zgarieturi pe trufa. Zgarda este din piele de culoare neagra. Pentru detalii sunati la 0741 338533 sau la 0721 239543.
Labrador gasit. S-a gasit un labrador auriu, in Cluj-Napoca zona Grigorescu, pe malul Somesului (05.02.2013 aprox ora 21:00). Are o zgarietura cicatrizata pe bo...Bővebben
Tetszik · · Megosztás · 51 perce ·
Lehetőségek
Corriere della Sera
Sindacalista CGIL accusa il suo capo
Fordítás megtekintése
«Allontanata perché ho denunciato molestie»
www.corriere.it
Sindacalista della Cgil accusa il suo capo: l'ho respinto e si è vendicato. «Non è vero, non le è stato fatto alcun torto»
Tetszik · · Megosztás · 1325 · 50 perce ·
Lehetőségek
YOUng és Contro l'informazione manipolata megosztott egy hivatkozást.
Ricostruito il volto di Riccardo III
www.you-ng.it
il volto ricostruito grazie all'impiego di uno scanner 3D
Megosztás
Lehetőségek
YOUng
Ricostruito il volto di Riccardo III grazie ad uno scanner 3D
Fordítás megtekintése
Tetszik · · 48 perce ·
Lehetőségek
Contro l'informazione manipolata
Ricostruito il volto di Riccardo III grazie ad uno scanner 3D
Fordítás megtekintése
Tetszik · · 48 perce ·
Lehetőségek
Központ Hetilap
Van úgy az ember, hogy enne valami jót, de semmi nem jut eszébe. Otthonainkban sokszor hangzik el a kérdés: mit főzzünk? Avagy mit dobjak össze holnapra?! Biztosak vagyunk abban, hogy a fenti kérdések minden házban elhangzanak. No meg: a vendéglőzés sem az igazi. Másak az ízek, egyre mélyebben kell a zsebeinkbe nyúlnunk, satöbbi. Ezen gondok megoldása végett találtuk ki azt, hogy újságunk hasábjain ötletekkel és recept érdekességekkel szolgáljunk olvasóinknak. Ne feledjék: mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy beküldje kedvenc ételkülönlegességét. Amint azt már írtuk, ezekből válogatni fogunk, és a nyertest egy hónapos előfizetéssel jutalmazzuk. A fényképpel ellátott receptjüket a kozpont@kozpont.ro elektronikus levélcímre várjuk. E heti lapszámunkba a receptet György Erzsébet, az erdély.ma hírportál marketingreferense küldte.
Kedvenc receptem
kozpont.ro
Központ: Maros megyei hetilap
Tetszik · · Megosztás · 56 perce ·
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Buda-Cash Brókerház
Az ázsiai piacok főleg eséssel zárták a kereskedést a mai EKB kamatdöntés előtt. Az elemzői várakozások szerint a jegybank nem fog változtatni a kamatokon, azonban Mario Draghi várhatóan kommentálni fogja a héten felmerült témakört, miszerint túl erős-e az euró.

A kínai jegybank (PBoC) aggódik az inflációs kockázat miatt. A jegybank negyedéves jelentésében jelezte, hogy a nemzetközi monetáris lazítási programok, kiváltképp az amerikai és a japán, újra az árupiacok emelkedéséhez vezethetnek. A kínai inflációs adat pénteken fog megjelenni.

Moszkva tegnap cáfolta a hvg értesüléseit, miszerint az orosz állam egy nagyobb magyar államkötvénycsomagot vásárolna, azonban Putyin elismerte, hogy szerepelt pénzügyi együttműködés a megbeszélés témái között.
Tetszik · · Megosztás · kb. egy órája ·
Lehetőségek
Lehetőségek
Oldal kedvelése
Fairy Romania · Ajánlott Oldal
Peste 3.000 de Retete
Lasa-te inspirata de retetele pentru familia ta. Click LIKE si intra in comunitatea Fairy!
127.124 ember kedveli ezt. · Hirdetés
Cégvezetés Kicsiben kedvel egy hivatkozást.
Szabó Gyuri bácsi mindent tud a bükki növényekrőlSzabó Gyuri bácsi tudja, tanítja, nem őrzi meg magának, minden érdeklődőnek átadja. A túrák alkalmáv...
Tetszik · · Megosztás · kb. egy órája ·
Lehetőségek
Greenpeace India
YOU made a difference! The Forest Rights Act has not been diluted!

Read the article at http://bit.ly/11Ofaen
YOU made a difference! The Forest Rights Act has not been diluted! Read the article at http://bit.ly/11Ofaen
Tetszik · · Megosztás · 261 · kb. egy órája ·
Lehetőségek
Szakáts István és Laszlo Dunai hozzászólt egy hivatkozáshoz.
Lehetőségek
Kertész Melinda
Ez már a no comment kategória.
Szanyi ázsiai bevándorlókhoz hasonlította a "román" erdélyi magyarokat - szektATV (2013-02-06)
www.youtube.com
Megosztás · kb. egy órája, Cluj-Napoca közelében ·
1 megosztás
Laszlo Dunai A riporternő tökös:D
kb. egy órája
Jakab-Benke Nándor tudja ez a faszkalap, hány euróba kerül lemondani a román állampolgárságot?
kb. egy órája
Szakáts István 0'55" "Az állampolgárság az mindig egy nemzethez való tartozást fejez ki". Ha ő mongya... csak amint hallgatom, nemtom eldönteni, most szomorkodjak, vagy inkább örvendjek, hogy nem vagyok magyar állampolgár.
kb. egy órája
Bartos Lóránt Szanyi Tibor nem normális, csak azt nem tudom, mit keres a magyar országházban. Mert oda magyarok kellenének. Egyébként itt egyik értelmes felszólalásáról egy kis videó, inkább a háttérhangokra kell figyelni http://www.youtube.com/watch?v=G2a1_2RRuTw
Szanyi Tibor részegen szólalt fel a parlamentben (2010.11.02.)
Cikkajánló - http://kuruc.info/r/22/66728/ - Lazítsunk egy jópofa klippel: Bye, bye Demszky!
58 perce
Lehetőségek
Központ Hetilap
- Jó napot, Sajókám! Várja már a márciusi bulit? / - Miféle márciusi bulit? / - Ejnye, olyan tájékozatlan, mint egy (Nép)újságíró! A Székely Nemzeti Tanács a Székely Szabadság Napjává nyilvánította március tizedikét, a Marosszéki Székely Tanács pedig vállalta, hogy nagyméretű autonómiatüntetést szervez a marosvásárhelyi Postaréten. / - Vagy úgy! De miért pont akkor, és miért pont ott?
Hacsek és Sajó
kozpont.ro
Központ: Maros megyei hetilap
Tetszik · · Megosztás · kb. egy órája ·
Ez 2 embernek tetszik.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Magyarország Közösségi Oldala
Aki MAGYAR, lájkolja és megosztja!
Aki MAGYAR, lájkolja és megosztja!
Tetszik · · Megosztás · kb. egy órája ·
Ez 29 embernek tetszik.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Központ Hetilap
A negyedik bajnoki cím megszerzéséért küzdő City'us A-osztályos teremlabdarúgói zsinórban nyerik a meccseket. Az elmúlt hétvégén a dévai Dava együttesét is két vállra fektették, ez a találkozó volt a tizenkettedik egymás utáni győzelmük. A mérkőzés előtt aligha lehettek kétségeink a győztes kiléte felől, a kérdés inkább az volt: hány góllal nyer együttesünk?
Folytatják a győzelmi sorozatot, de kit érdekel?
kozpont.ro
Központ: Maros megyei hetilap
Tetszik · · Megosztás · kb. egy órája ·
Lehetőségek
Fidelio
A Fehérlófiát mutatja be márciusban a Budapest Bábszínház. Veres András rendezővel mesei toposzokról, szakralitásról és az esendő héroszokról is beszélgettünk.
Veres András: "Nekem is újdonság az a nyelv, amivel kísérletezünk" | Fidelio
fidelio.hu
A Budapest Bábszínházban egyik legősibb, mitikus népmesénket, a Fehérlófiát állítják színpadra, melyhez Szálinger Balázs írta a szöveget. A márciusi bemutató kapcsán Veres András rendezővel mesei toposzokról, szakralitásról, humorról és az esendő héroszokról is szó esett.
Tetszik · · Megosztás · kb. egy órája ·
Lehetőségek
Mindent Megtalálsz Osszad Vigyed meg lett jelölve Kepes Idezet Kető 2012. augusztus 13.-i fényképén. — Hajnalka Fehér és 48 további személy társaságában.
Sziasztok szép jó reggelt csodás vidám napot,sikerekben gazdag új hetet mindenkinek.<3
Sziasztok szép jó reggelt csodás vidám napot,sikerekben gazdag új hetet mindenkinek.&#9829;
Tetszik &#183; &#183; kb. egy órája &#183;
Ez 66 embernek tetszik.
11 megosztás
View 6 more comments
Imrene Marika Tollar legyen a tiéd is az
kb. egy órája &#183; Tetszik
Örökifjú Bandi
kb. egy órája &#183; Tetszik
Örökifjú Bandi
kb. egy órája &#183; Tetszik
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Zúzda Rock Kert
Napi tetovált lány! Nos, nézzük, lányok, nektek mivel kedveskedhetünk? Írjátok meg nekünk, s az igényekhez igazított hangulatjavító pillanatokkal állunk elő a lehető leghamarabb!
Napi tetovált lány! Nos, nézzük, lányok, nektek mivel kedveskedhetünk? Írjátok meg nekünk, s az igényekhez igazított hangulatjavító pillanatokkal állunk elő a lehető leghamarabb!
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Ez 2 embernek tetszik.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
www.gillout.com
Schnell, lasst mich durch...Ich muss mir die neuesten Videos auf www.gillout.com ansehen...
Schnell, lasst mich durch...Ich muss mir die neuesten Videos auf www.gillout.com ansehen...
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Insomnia Café
neata! :)
neata! :)
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 4 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Freshome
Breaking Regional Design Stereotypes: Luxurious Casa La Punta in Mexico -- More pictures here -->> http://freshome.com/2013/02/07/breaking-regional-design-stereotypes-luxurious-cas a-la-punta-in-mexico/
Breaking Regional Design Stereotypes: Luxurious Casa La Punta in Mexico -- More pictures here -->> http://freshome.com/2013/02/07/breaking-regional-design-stereotypes-luxurious-cas a-la-punta-in-mexico/
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 32 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Rock Koncertek megosztotta Kalapács József fényképét.
A Metal Napja - Kalapács 13. születésnap Itt csatlakozhatsz az eseményhez: www.facebook.com/events/123973157778895/
A Metal Napja - Kalapács 13. születésnap
Itt csatlakozhatsz az eseményhez:
www.facebook.com/events/123973157778895/
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Ez 2 embernek tetszik.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
A Vancouveri Magyarok megosztotta i hate bullshitters!! fényképét.
via @[475004522549871:274:The secret to humor is a sense of humor]
via The secret to humor is a sense of humor
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
István Sánta kedveli ezt.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Kalinics Anett megosztotta ÉlményOrszág fényképét.
&#8206;:-P cukiság...:-)
Napi cukiság:
Napi cukiság:
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
A Vancouveri Magyarok megosztotta i hate bullshitters!! fényképét.
via @[475004522549871:274:The secret to humor is a sense of humor]
via The secret to humor is a sense of humor
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Ez 7 embernek tetszik.
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Rock Koncertek megosztotta Zúzda Rock Kert fényképét.
Jelmezes farsang a @[268797653201245:274:Zúzda Rockkert]ben nyereményekkel? IGEN! Élő zene a rockabilly-től, a garage-n és a psychobilly-n át a dallamos punkig? IGEN! Beöltözve olcsóbb? Sör 250 Ft-től, Long Drinkek 390Ft-ért, Xénia 350 Ft-ért? IGEN! Ideje lenézni a @Zúzda Rockkertbe! Lehet terjeszteni is ám a bulit! http://www.facebook.com/events/359270270846493/
Jelmezes farsang a Zúzda Rockkertben nyereményekkel? IGEN!
Élő zene a rockabilly-től, a garage-n és a psychobilly-n át a dallamos punkig? IGEN!
Beöltözve olcsób...Bővebben
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Kukorelly Endre meg lett jelölve Stekovics Gáspár fényképén.
Hallgat szépen ül Huszonöt vagy harminc vagy 35 nem fizető néző néznek hallgat ül leveszi a kabátját nem veszi le a kabátját az első két sor üres a harmadikban egy. Nő magában leghátul nagykabátban egy másik látszik rajta hogy csak betévedt melegedni vagy van pogácsa de nincs pogácsa ez nem olyan rendezvény hanem költői. Est huszonegynéhányan mindig mindenhol összejönnek valahonnan tudják kitu- dódik ki van írva bár én nem látom hová pedig van. Plakát készült plakát is lesz honorárium és van aki bevezeti a költőt világítás is van nem túl erős kivilágítás meleg van fűtést biztosítottak még mikrofont. Is biztosítanak ha kell de nem kell a költészet fontos dolog szép dolog felolvasom a verseimet nekem is jó nekem jó tényleg jó szeretek fölolvasni sze. Retem a verseimet felolvasni meg prózát és utána beszélgetünk ez egy ilyen kérdeznek-felelsz 25 plusz áfáért tíz plusz áfa vagy van hogy negyven plusz. Áfa vagy 50 bruttó vagy két ötezer forintos vásár lási utalvány miért írok hogy kezdtem el írni most min dolgozom meg lehet. -E élni a költészetből nem lehet közben hárman elmentek előbb kettő aztán még valaki van két helyes csaj azok maradnak be. Jön egy légy a piros pulcsi van rajtam direkt nem borotválkoztam nem volt időm borotválkoz ni mondok egy viccesebbet nevetnek ahol kell a csajok is ne. Vetnek ha jól látom télen is vannak úgy látszik legyek közben most veszem észre elmentek a csajok legalábbis az egyik de nem mind a kettő. Kukorelly Endre
Hallgat szépen ülHuszonöt vagy harminc vagy 35 nem fizető
néző néznek
hallgat ül leveszi
a kabátját nem veszi le a kabátját
az első két sor üres a harmadikban egy.

Nő magában leghátul nagykabátban
egy másik látszik rajta hogy csak betévedt
melegedni vagy van
pogácsa de nincs pogácsa ez
nem olyan rendezvény hanem költői.

Est huszonegynéhányan mindig
mindenhol összejönnek
valahonnan tudják kitu-
dódik ki van írva bár
én nem látom hová pedig van.

Plakát készült plakát
is lesz honorárium és van
aki bevezeti a költőt világítás is
van nem túl erős kivilágítás meleg
van fűtést biztosítottak még mikrofont.

Is biztosítanak ha kell de nem kell
a költészet fontos dolog szép dolog
felolvasom a verseimet nekem is
jó nekem jó tényleg jó
szeretek fölolvasni sze.

Retem a verseimet felolvasni meg
prózát és utána beszélgetünk
ez egy ilyen kérdeznek-felelsz 25
plusz áfáért tíz plusz áfa
vagy van hogy negyven plusz.

Áfa vagy 50 bruttó vagy
két ötezer forintos vásár
lási utalvány miért
írok hogy kezdtem el írni most
min dolgozom meg lehet.

-E élni a költészetből nem
lehet közben hárman
elmentek előbb kettő aztán
még valaki van két helyes
csaj azok maradnak be.

Jön egy légy a piros pulcsi
van rajtam direkt nem borotválkoztam
nem volt időm borotválkoz
ni mondok egy viccesebbet
nevetnek ahol kell a csajok is ne.

Vetnek ha jól látom télen
is vannak úgy látszik legyek
közben most veszem észre elmentek a
csajok legalábbis
az egyik de nem mind a kettő.

Kukorelly Endre
Mégsem tetszik &#183; &#183; kb. egy órája &#183;
Te és további 16 további személy személy kedveli ezt.
Stekovics Gáspár https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3178070390829.105612.1837720377&typ e=3
Fénykép
Arcok,mosolyok,történetek...
Készítette: Stekovics Gáspár
Fényképek: 168
kb. egy órája &#183; Tetszik &#183; 2
Szólj hozzá...
Lehetőségek
Transindex.ro
A Cameron-kabinet korlátozná a bevándorlók hozzáférését a szociális ellátási rendszerhez. Az Angliában dolgozó erdélyiek szerint a felsőbbrendűségi tudattal megáldott britek kedvesek, de nem barátkoznak.
PERSONAE NON GRATAE -- A brit gazdaság szenvedheti meg a munkaerő-piac további korlátozását
itthon.transindex.ro
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Boiler Club megosztotta Pop Killers fényképét.
Cine sunt Pop Killers? Din păcate nu vă putem divulga identita&#539;ile lor, intrucât nici noi nu le &#537;tim...VINERI 8 FEBRUARIE, Pop Killers revin la Boiler Club cu un nou show exploziv!
Concurs cu invitatii:

http://www.clujlife.com/2013/02/05/pop-killers-boiler-club-4/

http://www.partytude.ro/evenimente/popkillers-boiler-club-2013-cluj-napoca-feb
Fénykép
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 28 &#183; &#183; Hirdetés
Lehetőségek
Informare Per Resistere
Navi dei veleni, le intercettazioni inedite dell'"organizzazione"
Fordítás megtekintése
Navi dei veleni, le intercettazioni inedite dell'"organizzazione"
www.informarexresistere.fr
di Andrea Palladino - Navi pronte a trasportare ogni tipo di carico. Armi. Contrabbando di merce. E, quando serviva, rifiuti. Vecchie carrette da comprare per due soldi e da imbottire con ogni tipo di scoria, chiamata in gergo &#8220;merda", da far affondare di fronte alle coste italiane, con la sicur...
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 51 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
INFORMAZIONE LIBERA
La sfida di Malala e i ragazzini che salveranno il mondo (dai talebani)

In via di guarigione la studentessa pakistana che ha rischiato di morire uccisa pur di affermare il suo diritto allo studio. E prosegue nella sua lotta per la libert&#224;.

Malala Yousafzai ce l'ha fatta. La ragazzina di quindici anni non ancora compiuti (&#232; nata il 12 luglio 1997) che, rivendicando il suo diritto all'istruzione, ha sfidato i talebani, sta guarendo. Lo dice lei stessa in un video che gira nella rete: &#171;Oggi potete vedere che io sono viva, posso vedervi, posso parlare, miglioro giorno dopo giorno. Questo &#232; grazie alle preghiere delle persone, perché tutti, uomini, donne e bambini hanno pregato per me. Dio mi ha voluto regalare questa nuova vita&#187;.
...Tovább...
Fordítás megtekintése
La sfida di Malala e i ragazzini che salveranno il mondo (dai talebani) In via di guarigione la studentessa pakistana che ha rischiato di morire uccisa pur di affermare il suo diritto allo studio. E prosegue nella sua lotta per la libert&#224;. Malala Yousafzai ce l'ha fatta. La ragazzina di quindici anni non ancora compiuti (&#232; nata il 12 luglio 1997) che, rivendicando il suo diritto all'istruzione, ha sfidato i talebani, sta guarendo. Lo dice lei stessa in un video che gira nella rete: &#171;Oggi potete vedere che io sono viva, posso vedervi, posso parlare, miglioro giorno dopo giorno. Questo &#232; grazie alle preghiere delle persone, perché tutti, uomini, donne e bambini hanno pregato per me. Dio mi ha voluto regalare questa nuova vita&#187;. Le pallottole che gli integralisti le hanno piazzato in testa lo scorso ottobre all'uscita dalla scuola le hanno fracassato il cranio ma non sono state sufficienti a ucciderla e neppure a scalfire la sua voglia di vita e la sua determinazione. La chirurgia le ha ricostruito, con il titanio, parte del cranio ma la sua voglia di continuare a combattere per il diritto all'istruzione e alla cultura non ha avuto bisogno di alcun intervento. E' rimasta com'era: forte, salda e serena. Come di quelli che han la certezza della ragione. E questo ben lo si comprende dal seguito del suo messaggio: &#171;E' la mia seconda vita, io voglio servire le persone. E vorrei che ogni ragazza, ogni bambino ricevesse un'educazione, per questo abbiamo creato il fondo Malala&#187;. Accidenti quanta leggerezza. Non pare neppure che parli della sua quasi morte. E neppure di un programma rivoluzionario. E neppure di voler sovvertire un ordine radicato e millenario. Anzi, sembra proprio che stia dicendo una cosa normale. La pi&#249; normale per una ragazzina della sua et&#224;. Che stia quasi parlando di un gioco. E il suo tono di voce &#232; tranquillo. Riecheggiano, nelle sue, altre parole: &#171;Nessuno conosce veramente un altro, se non lo ama. Ciascuno di tutti gli altri &#232; conosciuto solo da chi lo ama. E ciascuno di tutti gli uomini e le donne, ciascuno &#232; straordinario, &#232; un universo favoloso, &#232;, in fondo, senza colpa, innocente. Ma solo chi lo ama lo sa&#187;. (Elsa Morante, Opere, Mondadori, Milano, 1990, vol. I) Ora si propone la ragazzina Malala per il premio Nobel. Il Nobel per la pace assegnato a lei che vuole la rivoluzione. E come prevede il regolamento ci si devono mettere in tre per valutarlo. Tre membri del parlamento svedese che hanno fatto loro la proposta avanzata dall'indo-pachistano-canadese Tarek Fatah. Gli adulti, i grandi come dicono i bambini, per darsi un senso devono, ancora una volta, fare ricorso ai ragazzini. &#171;Ah, Dottori Dottori! alla vostra et&#224;! /con tutto che vi addottorate e vi baccalaureate/ e vi improfessorate nelle Universit&#224;/ e la storia e la geografia studiate viaggiate vi scafate, le macchine fabbricate/ sviscerate la scienza/ inventate l'atomica e il volo lunare/per&#242; questa primaria lezione dell'esperienza/ ancora non la volete imparare?&#187; (Elsa Morante, Il mondo salvato dai ragazzini, La canzone degli Infelici Molti e dei Felici Pochi). Ché poi, come ben sanno i pi&#249; saggi, ossia i bambini, non rimane altro che vivere con gioco &#171;divino perché non c'&#232; nessuna promessa/o speranza di guadagno&#187; (ibidem). Perché alla fine &#232; tutto qui. Cos&#236;, con profetica lucidit&#224;, scriveva Elsa Morante. Testo anomalo, forse, certamente non sempre capito, che ancora oggi dimostra la sua straordinaria forza, la sua straordinaria ragione e, per un gioco del destino, anche la sua attualit&#224;. Non sarebbe male se Malala incontrasse queste righe e scoprisse che una grande rimasta ragazzina la pensava come lei. O viceversa. Castruccio Castracani http://cronachelaiche.globalist.it/Detail_News_Display?ID=50302&typeb=0&L a-sfida-di-Malala-e-i-ragazzini-che-salveranno-il-mondo-dai-talebani-
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 14113 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Nano Csaba és Emese Fogarasi megosztotta Vechiul Cluj fényképét.
Biserica Romano-Catolică Sfinţii Petru şi Pavel (Bulevardul 21 Decembrie 1989) a fost construită în stil neogotic la mijlocul secolului 19 (1844-1846), pe fundamentul unei biserici mai vechi datată din secolul 15 şi care se afla în satul Sf. Petru, situat la est de Cluj. Planurile construcţiei au fost întocmite de meşterul Kagerbauer Antal.
Biserica Romano-Catolică Sfinţii Petru şi Pavel (Bulevardul 21 Decembrie 1989) a fost construită în stil
neogotic la mijlocul secolului 19 (1844-1846), pe funda...Bővebben
Megosztás
Lehetőségek
Nano Csaba megosztotta Vechiul Cluj fényképét.
Tetszik &#183; &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Emese Fogarasi megosztotta Vechiul Cluj fényképét.
Tetszik &#183; &#183; 2 &#183; 17 órája &#183;
Lehetőségek
I &#9829; Magyarország
Átadták Budapest legújabb mélygarázsát. A Rákóczi tér alatt 98 parkolóhelyet alakítottak ki. Ráadásul ez olcsóbb, mint a felszíni parkolás.

RÉSZLETEKÉRT ÉS KÉPEKÉRT KATT IDE:
www.szeretlekmagyarorszag.hu
Átadták Budapest legújabb mélygarázsát. A Rákóczi tér alatt 98 parkolóhelyet alakítottak ki. Ráadásul ez olcsóbb, mint a felszíni parkolás. RÉSZLETEKÉRT ÉS KÉPEKÉRT KATT IDE: www.szeretlekmagyarorszag.hu
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 91 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Contro l'informazione manipolata és YOUng megosztott egy hivatkozást.
Verso gli Stati Uniti D'Europa e il declino del neoliberismo: intervista a Elido Fazi
www.youtube.com
Il direttore di YOUng, Germano Milite, intervista il noto economista Elido Fazi. Un lungo confronto su ci&#242; che &#232; stata, &#232; e sara l'Europa e sul declino lento...
Megosztás
Lehetőségek
Contro l'informazione manipolata
Il direttore di YOUng, Germano Milite, intervista il noto economista Elido Fazi. Un lungo confronto su ci&#242; che &#232; stata, &#232; e sar&#224; l'Europa e sul declino lento ed inesorabile delle politiche neoliberiste. Oltre 40 minuti per capire, per conoscere meglio il mondo che ci circonda... - VIDEO
Fordítás megtekintése
Tetszik &#183; &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
YOUng
Il direttore di YOUng, Germano Milite, intervista il noto economista Elido Fazi. Un lungo confronto su ci&#242; che &#232; stata, &#232; e sar&#224; l'Europa e sul declino lento ed inesorabile delle politiche neoliberiste. Oltre 40 minuti per capire, per conoscere meglio il mondo che ci circonda... - VIDEO
Fordítás megtekintése
Tetszik &#183; &#183; kb. egy órája &#183;
1 további bejegyzés tőle: Contro l'informazione manipolata
Lehetőségek
ROBA DA DONNE
Cappuccino, amiche? :D
Fordítás megtekintése
Cappuccino, amiche? :D
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 197787 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek
Anonymous ART of Revolution új fényképet töltött fel.
Fénykép
Tetszik &#183; &#183; Megosztás &#183; 60215 &#183; kb. egy órája &#183;
Lehetőségek

Beállítások szerkesztése
További események
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sebeim
  2013-02-07 08:58:33, csütörtök
 
  De a sebeim szinte egészen begyógyultak, olyan sebek amiket itt- ott, magamon, mondhatni évek óta napi rendszerességgel elkaparok vagy véresre vakarok, ezen a kemény baseléssel töltött hétvégén majdnem teljesen begyógyultak.. Meg is állapítottam hamar, hogy az írásba, irodalom gyártásba bele lehet betegedni, de a zenélés az egészséges, abba esetleg egyből belehalsz!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meleg és zsidó
  2013-02-07 08:17:38, csütörtök
 
  A zsidókat is pont úgy lehet megszokni mint a homoszexualitást, meg kell tanulni mind a kettőt, mindkettő egy-egy jelenség, nekem ez valahogy így jön le, mindkettővel ijesztgettek gyermek koromban, vagy ha nem is ijesztgettek de elrettentő példaként szerepelt úgy a zsidó mint a homoszexuális ember( a cigány is, de arról majd később..)..De nekem úgy látszik, itt Facebookon sikerült bevennem a leckét, mindkét fejezetet.Első találkozásra mindkét fejezettel egészen keményen megütköztem, de arra kezdek rájönni, hogy a fent említetteken kívül immár naponta van szerencsém olyanba botlani ami felborít vagy kiborít, de teljesen, lelkileg és testileg padlóra tesz, és ez jó, ez "a jó", azt jelenti, nem egy élményszegény környezet. Már csak a zenéléssel kapcsolatban is, ne mondjam el, a hétvégén az eljegyzésemet bontottam fel(és nem is csak egyet), elfelejttetm beszélni is és írni is ezekben a napokban , a tegnap reggel öngyilkos akartam lenni, nem tudom más zenészek, hogy vannak vele és az is igaz, hogy most péntek szombaton nagyon belehúztam. És éjjelente még sakkoztam is, reggelig.. De vissza a zsidókhoz és a melegekhez , jó hogy nem volt egészen első találkozás mert az összes kolozsvári barátom ismerősöm egy negyede zsidó és legalább a három negyede de inkább nyolcvan, kilencven százaléka buzi, csak nekem pszichós és talán puritános jellememnél is fogva valahogy, ha nem is 100% -osan, de sikerült elkerülnöm az elmelegedést, vagy a teljes elmelegedést, nem is beszélve, hogy jelenleg teljesen ki vagyok szállva a kocsmai- társasági életből, elég rég abba hagytam az olyan típusú ivást, és mostanra már minden féle fajta ivást abba hagytam.
Ami még a zsidókat illeti előbb azon elmélkedtem, hogy életviteli különbözőségük miatt is merülnek fel a problémák, de meg kellett állapítanom, hogy távolról sem lehet általánosítani, mert a zsidó is ahány annyi féle, van amelyik magyarabbul él a magyarnál, azaz pont úgy ássa a kertet, vagy a gödröt, úgy lapátolja a havat, és issza a pálinkát mint a legjobb magyar( vagy román is) vagy még annál is jobban( de a románok is olyan kevertek, egyébként mint mi is,- vér szerint). A korosztályomban a város két legmenőbb verekedője zsidó srác volt, ezek mind rangos szülők gyerekei, de amiket említek olyan pozitívumok amik azt bizonyítják , hogy a zsidók is igenis pont úgy élnek, pontosan olyanok mint mi, mondhatni egyek vagyunk. Olyan érzelmi kötődések, és olyan mély barátságok fonódnak az ilyen típusú egyedek között amit semmilyen fasiszta dogma nem tud letörölni. Ám az igaz, hogy pénzért mindent meg lehet venni, láthattuk , hogy jó pénzért már zsidóból is lett fasiszta, és nem is kicsi.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 723 db bejegyzés
Összes: 4603 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 46
  • e Hónap: 1498
  • e Év: 6215
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.