Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
❤egy citrom kicsit sem szomorú élete ❤
  2013-04-12 19:13:19, péntek
 
  Hiszem, hogy minden citrom azért érett meg ilyen gyönyörűen egészségesre, hogy aztán mi tökéletesen kiélvezhessük minden cseppjét, ízét, zamatát. Millió felhasználási módja van és mindegyik jót tesz testnek és léleknek egyaránt. Eddig egyet értünk, ugye?

A cikk azért íródott, mert bár fentieket mindenki elismeri, mégis nem egyszer láttam iszonyú pazarlását szegény citromnak. Márpedig a citrom annyira értékes, amennyire drága, így hát gondoltam, szólok, hogy a citromot 100%-osan fel tudjuk ám használni.


1. Mindig reszeld le a héját, mielőtt félbevágod, hogy kicsavard a levét! Ha nem is használod el a közeljövőben (bár egy túrós süti mindig jól jön :-)), terítsd szét egy tányéron, szárítsd ki és sokáig felhasználható. (Megjegyzés: felhasználás előtt mindig áztasd 2 percre almaecetes vízbe, keféld le forró víz alatt, majd töröld szárazra a citromot. A tökéletes megoldás csakis a bio citrom, ami semmilyen vegyszert nem tartalmaz, minden más esetben sajnos beszívja a héja ezeket a káros anyagokat, így igazából nem nagyon jó fogyasztásra. :()


2. Ne kézzel próbáld bebizonyítani, hogy te bizony jobb vagy, mint egy citromfacsaró. Nem vagy az. Nekem, ami még bármelyik erős gépezetnél is jobban teljesít, az a képen látható kis faragott fa cucc, amivel tényleg minden cseppje kinyerhető és a rostok sem tapadnak meg a belső héjon. Próbáld ki, ha valahol belefutsz, nem fogsz többet mást használni.


3. Ne dobd ki, ha már kezd megpunnyadni és félsz, hogy ízre már nem az igazi. Vágd félbe, tegyél rá egy kis mézet, kávézaccot vagy durva tengeri sót, és használd természetes bőrradírként. Azonnali felüdülés az arcodnak és nem veszett kárba. Ketten is jól jártatok.

4. A citrommagot se dobd ki! Ültesd el és csodaszép dekornövénykéd lehet belőle.
Termés nem nagyon várható, de mégis felhasználtuk és jó érzés látni, ahogy előbújik a földből a kis zöld.


5. A lereszelt, kicsavart, megmaradt részt tedd egy pohár vízbe és egy nap után vedd ki. A citromos víz tökéletes tisztítószer lesz bútoraid takarítására.
6. A félbevágott, kicsavart citromot használhatod a megkeményedett, kiszáradt könyököd kezelésére: nyomd bele a citromba a könyököd naponta 2-szer 10 percre és hamarosan újra olyan puha lesz, mint a baba popsija.



7. Ugyancsak a maradék-ot használd mosogatószivacsként: szórj rá egy kis szódabikarbónát és csodát fog művelni az edényeiddel, tányérjaiddal a citromsavnak köszönhetően.

8. Baktériumölő hatása miatt tökéletes a vágódeszkák tisztítására is. Ebben az esetben dörzsöld be a felületet és 5-10 perc múlva mosd csak le.



Tehát
Ne hagyd kárba veszni egy morzsáját - egy cseppjét sem!
Hozd ki a citromból a legtöbbet, amit csak lehet: reszeld, hámozd, csavard, áztasd, rágjad, igyad, süssed, szárítsd, ültesd, élvezd!


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤7 LÚGOSÍTÓ ÉTEL ❤
  2013-04-12 05:32:43, péntek
 
  Hét lúgosító ital, mely tisztítja májunkat: fokhagyma, grapefruit, zöld füvek, zöld színű zöldségek, avokádó, dió és kurkuma. Májunk minden egyes nap kemény munkát végez azért, hogy megvédje szervezetünket a méreganyagoktól és az anyagcsere során keletkező káros savaktól.
Vérünk folyamatos szűrésével védi szervezetünket az emésztőrendszeren, bőrön és légzés során testünkbe kerülő mérgező anyagoktól.

A következő 7 közismert étel segítségével természetes úton tisztíthatjuk májunkat, elősegítve ezzel működését.


1, Fokhagyma, hagyma

A fokhagyma számos kéntartalmú vegyületet, míg a hagyma allicint és szelént tartalmaz. Ezek a vegyületek védik májunkat a káros savaktól és segítik a máj méregtelenítő munkáját.

2, Grapefruit

A grapefruit gyümölcs antioxidáns C-vitaminban rendkívül gazdag, emellett naringenin nevű flavonoidot tartalmaz, mely képes megkötni a szervezetben keletkező savakat.

3, Zöld füvek

Az árpafű és más zöld füvek és növények a lúgosító klorofill legkiválóbb forrásai, mely méregteleníti a májat és a vékonybeleket.

4, Zöld színű zöldségek

A spenóthoz, kelhez, fehér mustárhoz hasonló zöld színű, leveles zöldségek számos olyan aktív vegyületet tartalmaznak, melyek tisztítják szervezetünket, segítenek eltávolítani a nehéz fémeket, növényvédőszereket, stb. testünkből.

5, Avokádó

Az avokádó glutation-termelő vegyületekben gazdag. Néhány kutató szerint heti 1-2 avokádó rendszeres fogyasztása jelentősen javíthat a károsodott máj működésén.

6, Dió

A dió rendkívül gazdag l-argininben, glutationban és omega 3 zsírsavakban, segít eltávolítani az ammóniát a májból.

7, Kurkuma

A kurkuma elősegíti az epe termelődését, javítja az epehólyag funkcióját és szintén erőteljesen segíti a máj méregtelenítő tevékenységét.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤Magas rosttartalmú ételek❤
  2013-04-12 05:30:50, péntek
 
  A rostok elsődleges és legismertebb tulajdonsága, hogy egészséges telítettség érzést adnak fogyasztóiknak, ezáltal megszűnhet a plusz kalóriák bevitele.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 1376 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 406
  • e Hét: 878
  • e Hónap: 37958
  • e Év: 1138347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.