Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
❤MEDVEHAGYMA gyógyító hatásai❤
  2013-04-07 19:31:24, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤TOP 10 savasító és méregtelenítő ételek ❤
  2013-04-07 19:30:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ Népi gyógymód láz ellen ❤
  2013-04-07 19:28:44, vasárnap
 
  Torokgyulladás során a beteg érzékeny, kaparó érzést, súlyosabb esetben fájdalmat érez a torkában. A torokgyulladást vírus és baktérium egyaránt okozhatja, de gyakori a betegség azon formája, melyet a streptococcus A baktérium okoz.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ mák ❤ MÁKOLAJ ❤
  2013-04-07 11:57:34, vasárnap
 
  A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény. A gyógyszergyárakban többféle betegség ellen készül belőle gyógyszer, most azonban csak a szép, fekete, apró mákszemekről lesz szó.

A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag, ennek köszönhetően elősegíti a magas vérnyomás csökkentését,
valamint kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. A csontozat első számú természetes segítője.
A mákot sajnos általában ritkán fogyasztjuk. Van, aki csak a beigli
sütés idején találkozik mákkal. Jó azonban tudni, hogy a mák sok
féle anyagot tartalmaz, amelyre szüksége van szervezetünknek.
B6 vitamint, E vitamint, kalciumot, magnéziumot tartalmaz,
valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír.

A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3
alkalommal fogyasszunk mákot tartalmazó ételt. Megelőzésre és
gyógyításra is kiváló.


Mákolaj:

Ha kialakult csontritkulásod van, a gyógyulás természetes módszere a mákolaj. Fogyassz mákolajat naponta, 1-2 kiskanállal. Csontritkuláson kívül kiváló hatása van az idegek működésére is.

Tipp:
Darált mákot keverjünk össze mézzel és kevés vízzel, naponta együnk belőle 1-2 kanálkával. Hűtőszekrényben több napig eltartható, nem kell naponta elkészíteni. Hosszú távon fogyasszuk és az eredmény nem marad el.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤legEGÉSZSÉGESEBB OLAJUNK❤
  2013-04-07 10:40:36, vasárnap
 
  Hidegen sajtolt lenmagolaj. A lenmagolaj zsírsavösszetétele nagyon előnyös, mivel kimagaslóan magas arányban tartalmaz az egészséges táplálkozás szempontjából fontos telítetlen zsírsavakat, különösen a háromszorosan telítetlen zsírsavakat, mely miatt az olaj jelentősége egyedülálló.


A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az omega-3 zsírsav (alpha-linolénsav). Ezt az esszenciális zsírsavat az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie.
A lenmag az egyik legjobb könnyedén hozzáférhető forrása ezeknek a zsírsavaknak. A lenmag héjában különböző ásványi anyagok és ballasztanyagok találhatóak, ami miatt kedvezően hat a bélműködésre. A népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza, például székrekedés és bélrenyheség esetén kihasználva hashajtó, bélműködést segítő hatását.
A legújabb kutatások szerint a lenmagolaj hathatós védelmet nyújthat a szív-és érrendszer számára azzal, hogy javítja az artériás keringést, az artériák működését és az energiatermelést, csökkenti a koleszterinszintet.Továbbá kimutatták, hogy egy kicsi, teáskanálnyi mennyiségű lenmagolaj is számottevő vérnyomáscsökkenést idéz elő. Segíti továbbá a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤JÓL NÉZD MEG, hogy MIT ESZEL!❤
  2013-04-07 10:35:29, vasárnap
 
  Óvatosan a finomított és feldolgozott ételekkel

Ha szeretnéd megőrizni egészségedet, abba kell hagyni az értéktelen ételek fogyasztását. Idetartoznak a chipsek és a sütemények, a fánkok, szénsavas üdítők, mélyfagyasztott kész ételek, zacskós tészták, levesek, szószok és majdnem minden, ami a gyorséttermekben kapható.
Ebbe a kategóriába sorolhatók még a kalóriaszegény fagyasztott ételek, a hamburger vagy hot-dog, illetve a konzervek is. Legtöbbjük televan cukorral, sóval (nátrium-klorid), mesterséges színezékekkel és aromákkal, ízfokozókkal, adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, vajjal, mestersége margarinnal, vagy hidrogénezett és részlegesen hidrogénezett növényi olajokkal, ráadásul még rostban is szegények.
Ezeket az ételeket már olyan mértékben finomították és alakították át (dúsították, tartósították...), hogy semmi élet nincs bennük, és ha tartalmaztak is valaha tápanyagokat, azok mind kárba vesztek a feldolgozási folyamat során. Ráadásul, ha még mikrohullámú sütőbe is tesszük őket, akkor biztosan halott és egészségkárosító ételeket eszünk.
Mindezek az ételek SAVASÍTANAK és HIZLALNAK bennünket, emellett tartós fogyasztásuk beteggé és fáradttá tesz minket. A túlsavasodás fáradékonyságot, fejfájást, legyengült immunrendszer, így fokozott gyulladáskészséget von magával.


A 10 LEGEGÉSZSÉGTELENEBB ÉTEL:

1. ASZPARTÁMOS ÉTELEK ÉS ITALOK (light, cukormentes ételek és italok) - Az aszpartám néhány mellékhatása: érzékelési zavarok, görcsök, migrénes fejfájás, memóriaromlás, állandó álmosság, végtagzsibbadás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, szapora szívverés, légzési nehézségek, gyomorfekély, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak, születési rendellenességek, ízületi fájdalmak.
2. COLA és társai - a foszforsav és a sok cukor miatt csontritkulást, fogkárosodást és a gyomor-bélnyálkahártya sérülését okozzák.
3. GUMICUKOR - a benne lévő színezőanyag miatt. A hagyományos gumicukor kétféle cukorból, keményítőből, ízanyagból, színezékből, citromsavból és zselatinból készül.
4. CHIPS - a túl magas só- és zsírtartalom miatt. Ezen kívül sok benne az akrilamid, ami a nagy hőfokon történő sütés ,,természetes" mellékterméke. Néhány évvel ezelőtt svéd kutatók kimutatták, hogy káros anyag, nagy dózisban illetve tartósan adagolva rákot idéz elő. Manapság Amerikában évente 15 kiló sültkrumplit fogyasztanak átlagban, és ezzel együtt 35 mikrogramm akrilamidot. Ez többszázszorosa a WHO által biztonságosnak tartott mennyiségnek.
5. CUKROS ÜDÍTŐK - a sok cukor és adalékanyag miatt.
6. KÉSZÉTELEK - rostszegények, és rengeteg adalékanyagot tartalmaznak.
7. FEHÉR KENYÉR - nehezen emészthető, és nincs rajta feltüntetve az összetétel, ettől ellenőrizhetetlen. Lisztkezelő, térfogatnövelő van benne. Aki a gluténre érzékeny, annál emésztési zavart és ezért sokféle hiánytünetet is kiválthat.
8. KONZERV ÉTELEK - a bennük lévő magas tartósítószer-mennyiség miatt.
9. FELVÁGOTTAK ÉS VIRSLI - olyan feldolgozási folyamaton mennek keresztül, melyek hatására nem lehet kimutatni, hogy mi kerül beléjük. De nátrium glutamát, tartósítószer és sok só biztosan.
10. NÁTRIUM-GLUTAMÁT tartalmú ételek: a glutamát idegméreg: tartós fogyasztása migrénes fejfájást, hányingert, hányást, hasmenést, asztmás rohamokat, erős szívdobogást, mellkasi fájdalmat, egyensúlyzavarokat, és a gyerekeknél, tinédzsereknél viselkedési zavarokat is. Jelentkezhetnek allergia-jellegű tünetek is, mint bőrpír, orrfolyás, szem alatti táskák, kiütések.

Dr. Balaicza Erika
 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
❤ MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA❤ isteni finom ❤
  2013-04-07 07:23:26, vasárnap
 
  hozzávalók 6 főre
kb. 30 dkg kész krumplipüré
kb. 50 dkg liszt
egy csokor medvehagyma
1 egész tojás


elkészítés
A medvehagymát felaprítjuk.
Hozzákeverjük a krumplipüréhez.
Hozzáöntünk kb. fél kg lisztet. Figyelem, a mennyiség attól is függ, hogy milyen krumplipürét készítünk! Én tejet, vajat, tejfölt, és tejszínt is teszek bele, így a püré még két napos korában sem nagyon kemény. Ha valaki csak zsíradékor tesz az összetört krumplihoz, vagy keményebbre készíti, lehet, hogy hevesebb liszt kell. Lényeg, hogy jól gyúrható, puha tésztát kapjunk, ami nem ragad a kezünkhoz, sem a tál falához.
Jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt pirosra sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤SZENZACIOSSSSS❤ a RAK ELLENSZERE❤
  2013-04-07 06:24:06, vasárnap
 
  A Santo Domingoban megjelenő Listin Diario a minap arról számolt be, hogy egy brazíliai ferences testvér, bizonyos Fray Romano felfedezte a rák ellenszerét. Egyébként az érdemes férfiú a beléni (Brazília) szeminárium professzora. Amint fény derült szenzációs felfedezésére, a sajtó legott megrohamozta a szemináriumot, ahol Romano testvér készségesen elmondta, hogy felfedezésében nincs semmi rendkívüli. Egyszerűen visszatért az ősi, a természetben fellelhető növényekre épülő gyógymódokhoz. Azokhoz, melyeket a legnagyobb gyógyító, maga a teremtő Isten bocsátott mindnyájunk rendelkezésére. Receptjéért, tanácsaiért természetesen nem kér pénzt, ahogyan Jézus sem tette. A gyógyító szer jótékony hatása már az első héten megmutatkozik, s mivel már eddig is nagyon sok ember egészségét visszaadta, receptjét Romano testvér felrakta a világhálóra is, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen.

Íme a recept:



Hozzávalók: fél vagy egy kilogramm virágméz, két nagy, vagy három kisebb levél aloe vera, három evőkanál konyak, whisky, vagy pálinka Elkészítés: Törüljük le a port és törjük le a töviseket az aloe vera levelekről (de nehogy meghámozzuk), majd késsel daraboljuk egészen apróra, aztán a mézet, az apróra vágott levéldarabokat és az italt öntsük egy mixerbe és addig mixeljük, amíg krémszerű, olajos sűrítménnyé válik. Ezt töltsük egy üvegbe, és tegyük a hűtőbe, de akár szobahőmérsékleten is tárolhatjuk. A barát szerint naponta háromszor egy-egy evőkanálnyit igyunk meg belőle, legalább negyedórával a főétkezések előtt. Egy kúra tíz napig tart. Utána célszerű orvoshoz fordulni, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban csökkent-e a tumor. A teljes gyógyuláshoz általában négy, egyenként tíznapos kúrára van szükség. A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek. Bár Romano testvér kifejezetten a rák ellen dolgozta ki, a készítmény nemrég egy huszonkilenc éves, sclerosis multiplexben szenvedő apácát is meggyógyított. Mivel a segítség mindenkinek egyformán jól jön, rákbeteg embertársainknak különösképp, kérlek, ezúttal tedd félre előítéleteid, és titkos másolatként, küldd tovább ezt a levelet, hogy mások is hozzájussanak. Áldjon meg érte az Úr, és ajándékozzon meg jó egészséggel, békességgel, bőséggel és szeretetteljes élettel, hogy ne Te szorulj segítségre, hanem mindig Te legyél az, aki segítséget tud nyújtani a bajban lévőnek!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ MEDVEHAGYMA KRÉM❤ isteni finom ❤
  2013-04-07 05:58:33, vasárnap
 
  Tavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle pl. medvehagyma krémet, ami majdnem pesto.

Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. Tavasszal a lombos erdők alját szőnyegként borítják be levelei. (Vigyázzunk: mert látszatra könnyen összetéveszthető levele a gyöngyvirágéval, és a gyöngyvirág levele mérgező.) A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is.


Hozzávalók kb 10 adaghoz (1 adag 20 g)
50 g napraforgó mag, 50 g extra szűz olívaolaj, ½ csapott mk só, tört színes bors, 100 g medvehagyma szárastól, 20 g aszalt paradicsom

A medvehagymát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le.
A napraforgómagot aprítsuk le egy mixerben.
Tegyük az össze hozzávalót a paradicsom kivételével az aprítóba, és pürésítsük le.
Az aszalt paradicsomot vágjuk apró darabokra, és keverjük a krémbe.
Ha hosszan tartóan szeretnénk eltenni, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, és öntsük fel a tetejét olajjal.
Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤ MEDVEHAGYMA❤ GYÓGYHATÁSai ❤
  2013-04-07 05:56:52, vasárnap
 
  A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Régi magyar neve sásihagyma, poszhagyma. Levelei élénkzöldek, fénye­sek, hosszúnyelűek, lándzsa alakúak, hasonlítanak a gyöngyvirágéra. Hosszúkás hagymáját fehér, átlátszó hártya, buroklevél fedi. Sima, világoszöld szára két levél közt hozza virággömbjét. Az ernyős virágzatban csillag­szerű kis liliomvirágok helyezkednek el. A szár 30 cm-re nő meg.

A medvehagyma csak humuszban gazdag, árnyékos ligeterdőkben, források mentén, nálunk főleg bükkösökben a hegyvidékeken terem. Erőteljes fokhagy­maillatát már messziről megérzi az ember, még mielőtt meglátná. Ettől a szagtói kapta a vadfokhagyma nevet, s ez az, ami biztonsággal kizárja, hogy összetévesszük a gyöngyvirág vagy a mérgező őszi kikerics levélzetével


Általánosan javallt:
tavaszi salaktalanításra
krónikus bőrbajoknál (vértisztító)
gyomor és bélrendszer-tisztító
A medvehagyma áprilisban-májusban virágzik nálunk. Hatalmas gyógyerő szunnyad benne, és a nép azt tartja, téli álmuk után a medvék is ezt keresik, hogy gyomrukat, beleiket és vérüket megtisztítsák vele. A medvehagyma tulajdonságai lényegé­ben megegyeznek a mi fokhagymánkéval, ám gyógyereje jóval nagyobb. Ezért különösen alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására, és elősegíti az idült bőrbetegségek gyógyítását is.

Mivel a levelek hatása szárított állapotban gyengül, a tavaszi kúrához frissen használjuk. Feldarabolva vajas kenyérre szórhatjuk, egészen apróra vágva (nyersen) megfűszerezhetünk vele levest, burgonyát, tésztát és más ételeket is, amelyeknek az ízét egyébként petrezselyemmel javítanánk. A medvehagyma leveleiből salátát (és főzeléket is) készíthetünk.

Mivel nagyobb mennyiségben fogyasztva csípős ízt ad, amikor főzeléket csinálunk belőle, keverjünk hozzá csalán leveleket.

A zsenge leveleket áprilisban és májusban kell szedni, tehát még a virágzás előtt, a hagymáját nyár utóján és ősszel. A medvehagyma hagymáját ugyanúgy használhatjuk fel, mint a fokhagymát. Érzékeny gyomrú egyének a növény levelét és hagymáját vágják össze apróra, öntsék le meleg tejjel, s csak két-három órai áztatás után fogyasszák kortyonként.

A medvehagyma igen kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre. Ajánlható gázképződéssel és kólikával járó akut és krónikus hasmenés ellen ugyanúgy mint szorulás esetén, amit a belek görcsös összehúzódása vagy renyhesége okoz. A medvehagyma hamar kihajtja az emberből a bélférgeket, még az orsógilisztát is. A bélműködés javulásával megszűnnek azok a panaszok is, amelyek különösen idős embereknél valamint a mértéktelenül evőknél a belek túltelítettsége vagy lanyha működése következtében lépnek fel.

A medvehagyma fogyasztása enyhíti a gyomor okozta szívzavarokat és álmatlanságot, valamint az artériák elmeszesedéséből vagy magas vérnyomásból eredő panaszokat, mint pl. szédülés, fejfájás. A magas vérnyomás lassan szűnik meg.

A medvehagyma-bor csodálatos orvosság azon idős emberek számára, akiket mellkasi elhurutosodás következtében nehézlégzés kínoz. Idült köhögésre is jó, mert oldódik a váladék és ezzel szűnik a légszomj. Az idős korban oly gyakori tüdőkór és vízkór esetében is a legmelegebben ajánlható gyógyszer.

A frissen felhasznált levelek tisztítják a vesét és a húgyhólyagot, elősegítik a vizelet ürítését. Felbecsülhetetlen értékű vértisztítószer, amely mindenekelőtt a krónikus bőrbajok kezelésénél vált be. A svájci természetgyógyász és gyógyfüves lelkész, Künzle különösen ,dicsérte ezt a növényt; "Az egész testet megtisztítja, kihajt a belőle a megrekedt, kóros anyagokat, egészségessé teszi a vért, kiűzi és elpusztítja a mérgező anyagokat.

Az örökké betegeskedő embereknek, a sömörös, pattanásos, korpázó arcbőrűeknek, a reumásoknak és görvélykórosoknak úgy kellene tisztelniük a medvehagymát, mint az aranyat. Nincs a földön még egy olyan növény, amelyik ennyire hatásosan tisztítaná a gyomrot, a bélrendszert és a vért, mint ez.


Felhasználási módok:
Fűszerként: a friss medvehagyma-Ieveleket apróra vágjuk, mint a metélőhagymát vagy a petrezselymet, és kenyérre, levesbe, salátára, húsételre szórjuk.
Medvehagyma-eszencia: az apróra vágott leveleket vagy hagymafejeket lazán üvegbe töltjük, 38-40%-os gabonapálinkával vagy egyéb házilag főzött pálinká­val felöntjük és 14 napig melegen (a napon vagy kályha közelében) tartjuk.
Medvehagyma-bor: az apróra vágott levelekből egy maréknyit, kb. 1/4 liter fehérborban rövid ideig felforralunk. ízlés szerint mézzel vagy sziruppal édesítjük és napköz­ben apránként kortyolunk az így nyert borpárlatból.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 1376 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 1622
  • e Hónap: 38702
  • e Év: 1139091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.