Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Böjte Csaba : Ablak a végtelenre - részletek a könyvből
  2013-06-19 05:55:56, szerda
 
 
"Gyere, fiam, egyél!"

Az a normális, ha éhes vagyok, elmegyek édesanyámhoz, és tőle kérek enni.

Ő magához ölel, ad egy puszit, megteríti az asztalt, azt mondja: ,,Gyere, fiam, egyél!" Miért kellene olyan asztalokhoz ülnöm, amelyekről azt sem tudom, kik terítették meg?! Olyan étkekhez nyúljak, amiket gyanús idegenek nyújtanak felém?! Isten iránti bizalmatlanság, ha összevissza futkosok, mindenhonnan csipegetek, mikor jó és bőséges ételekkel megrakott asztalt terített nekem a mennyei Atyám.

Az emberek persze kíváncsiak, ebbe és abba is belekóstolnak. Ahogyan lehet az Istenhez imádkozni, lehet a gonoszhoz is fordulni kéréseinkkel. Ha valaki a horoszkópján jót kacag, az nem káros vagy beteges dolog, viszont ha az életét a csillagok állása szerint igazgatja, retteg, ha rosszat jósolnak az asztrológusok, döntései meghozatalánál ettől függ, a segítséget az égitestektől várja, nem Istentől, aki valóban tudna segíteni rajta, akkor szegényebbé, reménytelenebbé válik az élete, szalmaszálba kapaszkodik. Ezek zsákutcák, nem vezetnek messzire. Céljaim felé menet letérhetek a nemzetközi utakról, és a kertek alatt, kis sikátorokon elindulhatok valamerre, de ,,életem autója" egészen biztosan előbb-utóbb elakad, és nem fogok odaérni.

Egyébként a kíváncsi ember kipróbálja, hogy az asztal táncol-e, és ha nem táncol, abbahagyja.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba:Ablak a végtelenre  
Világ - Panoráma, az egyetlen hiteles politikai műsor
  2013-06-19 05:52:05, szerda
 
  2013-06-14 Világ-panoráma

"Jobb lett volna ha a kormány márciusban minden külső és belső nyomás ellenére kiáll mellettem, mert hiába tagadtak meg, utóbb ugyan azt kapták "jutalmul", amit nekem büntetésül szántak. Ugyan úgy gyalázzák, lejáratják, fasisztázzák, nácizzák nyilasozzák, antiszemitázzák, rasszistázzák őket folyamatosan a világban.

Díjazóim akkor sem jártak volna rosszabbul, ha bátran már csak betyár becsületből is felvállalják döntésüket, és nem hátrálnak meg a globalista internacionalista kórus fenyegetésétől. A gyávaság csak felbátorítja ellenségeinket"

A nemzet java védműveket, támfalakat épít, gátakat magasít, védi a még el nem öntött hazát a balliberális buzgároktól és a jobbliberális átszivárgásoktól, amelyek alattomosan alámossák a töltéseket. Fölkészülés ez a védekezés még nagyobb támadásokra, az emberiség történetében időről időre ismétlődő özönvízre. Hatalmas hadgyakorlat. A földünket védjük. Melyen házunk is áll. És hazánk is áll. Még.

Műsorvezető: Szaniszló Ferenc


Link


Világ-panoráma - "Szlovákiai" magyarok jogait semmisnek tekinti az EU /2013.06.17./

Európa hátat fordít. Fehér István felvidéki magyart megtagadta és kiszolgáltatatta a szlovák hatóságok kényének-kedvének az európai bíróság. Már ha egyáltalán európainak lehet nevezni.

Műsor: Világ-Panoráma
Műsorvezető: Szaniszló Ferenc
Vendég: Fehér István középiskolai tanár (Révkomárom)


Link


A Világ-Panoráma eddigi adásai az Echo Tv videótárában:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Világ - Panoráma  
Fehér István felvidéki tanár a Rákóczi-megemlékezésen
  2013-06-19 05:39:51, szerda
 
  Fehér István felvidéki tanár a Rákóczi-megemlékezésen: A magyar nemzetnek újra egyesülnie kell

Fehér István, a szlovák állampolgárságától megfosztott révkomáromi tanár is vonult a Jobbik szervezte Rákóczi-emlékmeneten az Andrássy úton, majd a Hősök terei beszédében figyelmeztetett a magyar föld kiárusításában és az idegenszívűek befolyásolta médiák nemzetromboló tevékenységében rejlő veszélyre. A tótok által meghurcolt felvidéki tanár legfontosabb üzenete: a magyar nemzetnek nem csak lélekben, hanem a valóságban is újra kell egyesülnie.
Fehér István

A Jobbik szervezésében 2013. június 16-án a nemzeti oldal - amint arról portálunk is beszámolt - a fővárosi Oktogontól a Hősök teréig tartó színpompás menettel, majd a jelen politikai eseményeit, teendőit is fölemlítő szónoklatokkal tisztelgett a felvidéki Borsiban született II. Rákóczi Ferenc vezette kuruc szabadságharc 310 esztendővel ezelőtti kezdetére. Gaudy-Nagy Tamás, Morvai Krisztina, ifj. Hegedűs Loránt és mások mellett a Hősök terén fölszólalt a Nagyságos Fejedelem egyik földije, jelen korunk hűséges és bátor magyarja, a magyar állampolgárság fölvételének bejelentése miatt a megszálló tótok által meghurcolt Fehér István révkomáromi tanár.
Fehér István a Rákóczi-emlékmeneten
Fehér István gimnáziumi földrajztanár, a Csallóköz szülötte, szintén végigvonult a budapesti Andrássy úton, majd a Hősök terén elmondta emlékező és emlékeztető beszédét, amelynek szerkesztett változatát Révkomáromba történt hazatérése után küldte el nekünk villámpostán. Fehér István hitvallását a Kuruc.info olvasói már megismerhették a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által a trianoni diktátum aláírásának legutóbbi évfordulóján Budapesten egybehívott konferencia résztvevőihez intézett videóüzenet ismertetéséből.

Hering J. - Kuruc.info


Fehér István révkomáromi tanár beszéde a Rákóczi-emlékmenetet záró Hősök terei tisztelgő gyűlésen:
Tisztelt Emlékezők, Magyar testvéreim!

A mai napon olyan igazhitű magyar emberre emlékezünk, akire méltán lehetünk büszkék mi, magyarok, éljünk bár a gúnyhatárokon kívül, mint jómagam, akár itt, a Csonkahonban, mint Önök. Emlékezvén a Nagyságos Fejedelemre és tetteire azonban rá kellett döbbenjünk, hogy oly hosszú idő, egészen pontosan 310 év után nagyon sok tekintetben ma sem tartunk előbbre mi, magyarok. Még ma is tart a magyar emberek küzdelme az árral, s most nemcsak a Dunára gondolok. De kérdezem én: vajon mit és mennyit ér ez az emberfeletti küzdelem, ha a nagy víz sikeres legyőzése után azt látjuk, hogy ingóságainkat megmentettük ugyan, de az alattuk levő területet a folyó közelében, vagy attól távol, az őseink által ránk hagyott magyar földet épp most adják el Júdásként az idegeneknek - önként.

Ha ezt hagyjuk, miképpen nézünk gyerekeink, unokáink szemébe, hiszen ők majd bizonyára napszámosként, úgymond csicskaként lesznek kénytelenek leélni életüket, ha egyáltalán maradnak az országban, a szülőföldön. Mit szólna a Nagyságos Fejedelem, ha ezt látná? Hát miféle nép lettünk, hová tűnt belőlünk Atilla vére? Be kellene látnunk végre, hogy csupán a különböző megemlékezések nem oldják meg napi gondjainkat, bajainkat. Mielőtt idegenekre mutogatnók, saját portánkon belül, saját családunkban kell olyan rendet teremteni, olyan értékrendet átültetni gyerekeink fejébe, amely idővel, de magától hozza meg napi gondjainkra a megoldást. Újra össze kell tartson a nemzet, sőt, újra egyesülnie kell. De valóban, és nem csupán lélekben, mert meglátásom szerint a Kárpát-hazában sajnos már nem vagyunk 15 milliónyian.
Fejedelmünk a Felvidék szülötte. Azé a Felvidéké, amely ma is vívja elkeseredett harcát az újkori honfoglalókkal szemben, és sajnos gyakran olyan falakba ütközünk, amelyeket nem a tót atyafiak építettek, bár a régi szép időkben valóban jó kőművesek hírében álltak. Mire gondolok? A saját kishitűségünkre, tunyaságunkra. Hozzánk is átgyűrűzött a liberális métely, melynek egyetlen feladata van, elfeledtetni a magyarral mindazt, ami érték, ami a miénk évezredek óta, és amire büszkének kéne legyünk. A lassan hagyománnyá váló pénzközpontú életfelfogás, amely hozzánk is a csonka országi ,,retekklub, Tel-Aviv 2" és a hasonlóan ócska, kultúrszeméttel teli magántelevíziókból ömlik, sajnos megváltoztatja a felvidéki magyarok többségének gondolkodásmódját és értékrendjét.
Hogy mi lett ennek az eredménye? Például az, hogy a magyar kormány hivatalos adatai szerint is mindössze 1500 felvidéki magyar vállalta a magyar állampolgárság felvételét. Ebből mindössze heten vagyunk, akik ezt nyilvánosan, ország-világ előtt fel is vállaltuk a szlovák állammal, annak primitív és megalázó törvényével szemben, de alkotmányával összhangban. Pedig az utolsó hivatalos népszámlálási adatok alapján is még mindig 450 ezer ember vallja magát magyarnak a Felvidéken! A Felvidék jelenlegi bitorlói talán arra játszanak ezzel az ellenünk folytatott hercehurcával, azt várnák el tőlünk, hogy minél előbb csomagoljunk össze és sétáljunk át a komáromi Erzsébet hídon, vagy a néhány éve helyreállított párkányi Mária-Valéria hídon, de közülünk az utolsó lehetőleg majd oltsa el a lámpát is... Tudjátok kedves testvéreim, sajnos sokan ezt a szívességet meg is teszik nekik, magyar állampolgárság nélkül is. Mi odahaza egyre csak fogyunk, s ráadásul a sajátjainktól is néha megkapjuk: minek ez a ,,hősködés, cirkusz, feltűnési viszketegség?" Mert szerintük a régi magyar időkkel már úgysem kezdhetünk semmit, ez már nem is divat, mondván: egy családba, az Európai Unióba tartozunk mindannyian.
Kedves Magyar Testvéreim, hadd mondjam el itt és most: nekem nem családom az, melynek alapokmányából szándékosan kimaradtak a keresztény értékek, nem családom az, amely felett a globális pénzhatalom tartja ,,oltalmazó" kezeit, nekem nem családom az, melynek emberjogi bírósága beleegyezését adja, hogy nemzetiségi alapon egyesek földönfutókká válhatnak a saját szülőföldjükön, élhetnek idegenként a saját lakásukban, naponta kitéve a rendőrség és a hivatalok packázásának, zaklatásainak. Miféle Európa az, melynek úgymond családi kötelékébe minden gond nélkül be lehet kerülni nyelvtörvényekkel, kollektív bűnösséget kimondó bene±i dekrétumokkal, ahol emberek százezrei még ma is hivatalosan háborús bűnösök, fasiszták leszármazottai, élősködők, de hadd ne folytassam tovább.
Szomorú vagyok, mert a trianoni gyalázat szemrebbenés nélkül, aljas módon, hol bújtatva, hol legálisan, törvényekbe csomagolva, de folytatódik, miközben meglátásom szerint a magyar diplomácia most már sokadszor szánalmasan gyönge. Dicső Fejedelmünk nem sok szépet mondana nékünk, ha látná ezt a gyávaságot, ezt a tunyaságot, a valódi értékeknek ezt a totális fejtetőre állítását. Vajon ma mekkora sereget tudna toborozni közülünk? Petőfi Sándor hiába írta le, hogy ,,...kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete ..."?
Egyszer egy csonka honi újságíró kérdezte tőlem: ,,Tanár úr, most, az állampolgársági esküje után úgy érzi, hogy önnek is van már hazája? Döbbenten hallgatta, amikor azt válaszoltam neki: nem, még mindig nincs, de talán egyszer majd az is lesz.
Tisztelt Ünneplő Közönség! A magyarság és az őshonos magyar területek megmaradásának legelső lépése a leszakított magyar területek teljes körű területi autonómiája kell legyen. Ez, és csakis ez lehet az első lépés ahhoz, hogy végre sok száz év után, sok vesztes csata és háború után helyreálljon a rend. Üzenjük a bitorlóknak: a rendet is meg lehet szokni, a rendetlenséget csak elviselni lehet - egy ideig. Szerintem ez II. Rákóczi Ferenc üzenete a mai magyarságnak. Hiszen ha ,,Isten velünk, vajon kicsoda ellenünk"? - fejezte be ünnepi beszédét Fehér István.


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
400 milliós álomszerződést kapott Las Vegasban az Attraction
  2013-06-19 05:31:06, szerda
 
  A magyar Attraction látványszínház 1,2 millió fontos, azaz hozzávetőleg 400 millió forintos szerződést kapott Las Vegasban - írta a brit Daily Star magazin.

Hiába a plágiumvád, 1,2 millió fontos, vagyis 400 millió forintos szerződést kapott a kaszinók fővárosában, Las Vegasban az Attraction. A kellemetlenség így érthetően ma már csak történelem számukra, és nem igazán foglalkoznak azokkal, akik ellenük fordultak.

A világhírű Mirage Hotelben lépnek színpadra három hónapon keresztül minden este milliókért, és már az is biztos, innen nincs megállás. Az árnyszínház a múlt héten aratott fölényes győzelmet a brit Got Talent nevű tehetségkutatóban. Műsoruk nemcsak a bíráknak tetszett, de a közönségnek is, hiszen 13 millióan nézték őket. Egyik bírájuk, Amanda Holden már akkor esküdözött, hogy világhírűek lesznek, jóslata most beteljesült.

A közönség szavazatainak segítségével fölényesen verték a britek kedvencét, a komikusfiú Jack Carrollt. A társulat 83 millió forintnyi nyereménnyel távozott a versenyből, és már a helye is meg volt az összegnek. Az összeg egy részéből egy új óriás projektort akartak venni, de már az is biztos, nem kell kuporgatniuk. A verseny után főleg az angolok dühöngtek, amiért nem honfitársuk nyert, de jelentkezett a Pilobolus nevű társulat is, amelynek tagjai szerint Szűcs Zoltán csapata több alakzatot is átvett tőlük.

Az amerikai csapat nemrég nálunk is fellépett, és egyáltalán nem rejtették véka alá, hogy elegük van a turnékból, szívesebben lépnének föl jó gázsiért egy helyen. Mint kiderült, régóta pályáztak Las Vegasba, azt azonban nem tudni, nekik miért nem jött össze. Csak annyi biztos, hogy az Attraction már gőzerővel készül Vegasba, nem rég angolleckéket kezdett venni az egész társulat.

- Már rengeteg felkérést kaptak, hogy különböző reklámokban szerepeljenek, és ehhez nem elég a mostani angol tudásuk - tájékoztatta a Daily Start egy kaszinóműsor-szervező cég producere. - Nagy sikert jósolnak nekik, mert amit előadnak, azt mindenki érti szerte a világon, tehát sokan üzletet látnak bennük! Már most reklámszerződések sora vár rájuk, szóval határ a csillagos ég.

Papp Timi, a Britain' s Got Talentben élő középdöntőbe jutott a Freelusion nevű csapat vezetője az Origónak elmondta, hogy Las Vegas minden táncos álma, a szakmában a csúcs, és egy állandó szereplés igazi főnyeremény. Igaz, hogy gyakran heti hét este kell színpadon lenni, de anyagilag és szakmailag is megéri. ,,Az Attractionnek drukkolok, hogy összejöjjön Vegas, ugyanis egy táncosnak az a csúcs: ki ne szeretne fellépni fényűző körülmények között, elismert művészként, úgy, hogy nem számít a pénz, bármi technika, öltet, amit megálmodik, színpadra vihető?" - tette fel a költői kérdést.

Az Attraction szerződése azért is hihető, mert alkalmaztak már nem egyszer tehetségkutatóból jött embert. Terry Wayne Fator komédiás-énekes előadó, parodista, bábjátékos, ő a második America's Got Talent nyertese (a magyarok az eredeti brit verzióban nyertek idén), a Mirage ötéves szerződéssel kínálta meg. A magyarok három hónapja ettől függetlenül semmiképp nem lefitymálandó, mert a férfi amerikai tehetségkutatót nyert, az USA-ban sokkal ismertebb volt, mint az Attraction, amelyet épp így terveznek bevezetni odaát.

Díszvacsorát adott az államfő az Attractionnek és a fair play díjas sportolóknak

Áder János köztársasági elnök díszvacsorán fogadta a brit televíziós tehetségkutató győztesét, az Attraction Látványszínház tagjait, valamint Gyurta Dániel úszót, Liszka Eszter tájfutót és Baji Balázs gátfutót hétfőn a Sándor-palotában.

"Azért gondoltam, hogy ebben a körben találkozzunk, mert ők mindnyájan az adott pillanatban többet nyújtottak, mint amit elvártak tőlük. A lelki nagyságukról tanúskodó tetteikkel, önzetlenségükkel, kreativitásukkal mindannyian Magyarország jó hírét keltették a világban" - fogalmazott Áder János díszvacsora előtt. A köztársasági elnök szerint az Attraction Látványszínház a Britain's Got Talentben bemutatott előadásával "megríkatta" a közönséget, és "szurkolóvá tette nemcsak a magyarokat, hanem a briteket is".

Áder János felidézte, hogy Gyurta Dániel a sikeres olimpiai döntő után az öröm pillanataiban felajánlotta az aranyérmét a tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori úszótársa családjának, míg Baji Balázs a célba érkezés után felemelte a gátban elbukott futótársa kezét, ezzel is tiszteletét fejezve ki a korábbi kínai világcsúcstartó iránt. "Ez a gesztus az egész világot bejárta" - utalt az elnök a sajtóban megjelent fotókra.

Hozzátette, a tizenhat éves Liszka Eszter tájfutó azzal vált "Magyarország jó hírnevének nagykövetévé", hogy az Ifjúsági Európa-bajnokság normáltávú versenyén nem hagyta ott sérült bolgár futótársát az erdőben, noha ezzel "elveszítette az esélyét annak, hogy komoly sikert érjen el". "Egy ilyen teljesítmény után mi is büszkén húzzuk ki magunkat" - zárta beszédét Áder János.

A magyar Attraction Látványszínház a Britain's Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedő-sorozat fődíját nyerte el június elején. Az együttes a 250 ezer fonttal (87 millió forint) járó pénzjutalom mellett jogot nyert arra is, hogy részt vegyen az idei Királyi Varietén, ahol a királyi család tagjai, köztük II. Erzsébet királynő előtt léphet fel.

A Magyar Fair Play Bizottság díjait április elején tizenegyen vehették át. Az elismeréseket minden évben három (fair play cselekedet, a fair play népszerűsítése, fair play életmű) kategóriában osztják ki. A cselekedetek kategória idei díját Gyurta Dániel olimpiai úszó, a kategória diplomáját pedig Liszka Eszter tájfutó, valamint Baji Balázs gátfutó érdemelte ki.


Link

Mindent az érvényesülésért: a zsidók "történelmét" is feldolgozta az AttractionLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zetényi Csukás Ferenc : Így tanultad az iskolában?
  2013-06-19 05:22:41, szerda
 
  ÍGY TANULTAD AZ ISKOLÁBAN?

-Egy az Isten!-

Tegnap este -egy szűk közösségben- meglehetősen érdekes, sőt izgalmas kérdést tett fel nekem egy barátom: "Testvérem, mondd, mióta keresztény a magyar?"
Én itt kívánok neki válasszal szolgálni.
A világhálón nincs hely a tudományos értekezésekre és akadémikusi tanulmányokra, így be kell érnie az én szerény válaszommal. Csupán néhány érdekességet kívánok kiemelni, mert csupán elgondolkodtatni akarlak, nem meggyőzni. A Te hited és érveid, a tieid. Én, csak lakmuszpapír vagyok a históriában.

Bizony, lehet, hogy sokan felszisszennek az olvasásuk után...

Orosius egyházatya 418-ban így írt: "Kelet és nyugat templomai hunokkal telnek meg, mivel a hunok Jézus- hitűek.

444-ben Baronius: "a hunok istenfélőek, szelídek, emberségesek, szentéletűek. Olyan királyok kerekednek ki belőlük, akik a keresztény egyházra dicsőséget hoznak."
A VI. században Kozmasz Indikopleusztész 540-ben "Keresztény tipográfia" c. művében a hunokat kereszténynek írja le, mint ahogyan Theophülaktosz is 570-ben is hasonlóképpen cselekedte meg.

Timotheus patriarcha 781-ben keltezett levelében a hunok püspökségéről, az onogurok püspökéről és a türkök püspökségéről ejt szót.

Upos in Madar 739-ben kazárokkal kötött szövetségének fennmaradt betűvetése nyomán tudjuk, hogy az Opos vezette szabír-hunok arabellenes, védelmi szövetséget köttettek. S mikor Obadiah kazár fejedelem a zsidó hitre tért, a magorok ott hagyták a kivált kabarokkal az egyesülést. A Jézus hitűek Pannóniába vették az irányt.

889-ben- hol van még a "honfoglalás?- Hungarus püspök ír a Kárpát- medencei Csák és Salek püspöknek , de ezt megelőzően II. Jenő pápa 822-ben a keresztyén hunokat- hungarusokat üdvözli a vatikáni leírat szerint.

...és végezetül a "honfoglalás" korából: Phötiusz bizánci patriacha 895-ben keresztény türkökről ad hírt, kik Kijevből tértek meg őseik földjére. Georgiusz Monarchosz 839-ben az ungárok, akiket hunnak, türknek is hívnak- Álmos fejedelem udvarában járva- Jézus- hitűnek mondja a népet, mely Maninak, a 276- ban mártírhalált halt párthus pátriarkának szentségét őrzik és Isten- hívőek.

A tudomány általában a magyarokkal kapcsolatosan a kevés forrásra, kutatási hiányosságra hivatkozik eleink kapcsán. Én csak azt kérem az egy igaz Istentől, hogy mielőbb engedjenek be bennünket a vatikáni levéltárba!

Pio atya:
"Magyarország olyan kalitka, melyből egyszer gyönyörű madár fog kiszállni.
Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"

Ebben hiszünk, ezért teszünk!
Amen.

Zetényi Csukás Ferenc - Facebook


 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Egy gondolat a mai napra
  2013-06-19 05:14:57, szerda
 
  A korábbi cikkeink alapján kijelenthetjük, hogy a Magyar Nép nem antiszemita, de anti-hazaáruló... Az a rétege a lakosságnak pedig amely eddig a legtöbb problémát okozta többségében nem is zsidó (szemita) származású, hanem KAZÁR (árja). Ez a népességi csoport akarja magát szemitának kiadni, hogy a nemzetközi zsidóság védelme alatt végezhesse nemzetpusztitó tevékenységét.
Az viszont tény, hogy a nemzetközi zsidóság ezt a munkát finanszirozza, és ezzel hazánk belügyeibe beavatkozik. Antimagyar mivoltuk miatt viszont ez természetes ellenreakciót válthat ki...
Követeljük az antiszemitizmusra vonatkozó törvényeink eltávolitását jogrendünkből és Magyarország szuverénitásának helyreállitását!!! Magyarországon nincsen "KIVÁLASZTOTT NÉP", "ISTEN ÁLTAL", Magyarország egy demokratikus ország!!!
Követeljük a YAMAKÁNAK mint felsőbbrendűségi jelkép viselésének betiltását Magyarországon..., a holocaust tagadásának vagy megkérdőjelezésének büntethetetlenségét.
A zsidó világszervezetek képviselői ha Magyarországra jönnek vegyék le a YAMAKÁJUKAT (sapkájukat) és a kormány ne tárgyaljon velük a vallás és az állam alkotmánybeli elkülönitése miatt, mivel azok magán alapitványok és vallásos szervezetek.

1. A második világháború végén a Harmadik Császárság teljes irattárta a Szövetségesek kezébe került.
2. Ebben az irattárban egyetlen utalás nem volt a zsidók irtására vonatkozólag vagy pedig arra, hogy Hitler valaha is arra utasitást adott volna...
3. A koncentrációs táborokban elpusztult zsidók száma a legutolsó adatok alapján meg sem közeliti a zsidóság által állitott számokat, amik alapján kárpólást kaptak és kapnak...
4. A rendelkezésre álló adatok összhangban állnak a legutolsó adatokból megálapitható kisebb számú veszteségekkel...., de azok nem csak zsidók voltak...
5. A zsidóságnak pénzügyi és politikai érdeke fűződött a számok eltúlzásához...
6. Racionálisak vagyunk és hiszünk a racionális gondolkodásmódban és a bizonyitékok erejében...


2013 Június 1.

Financial Times 1995 Július 20. Európai Hirek Feldolgozva A Magyarországi zsidók birtok egyezménye A Magyar Állam és zsidó csoportok egyezségre jutottak, hogyan lehet visszaállitani a tulajdonjogot azokra a tulajdonokra amelyeket a Holocaust során a zsidók elveszitettek Magyarországon. "Ez egy nagyszabású áttörés" mondta Israel Singer a New Yorki Zsidó Világkongresszus titkára. "Magyarország lesz az első ország Közép és Kelet Európában amely ezt a kérdést átfogóan megoldja és részletesen kidolgozza" mondta Singer. Az egyezmény szerint amelyet az Izraeli Zsidó Világkártalanitási Szervezet, magyarországi zsidó szervezetek és a Magyar Kormány irt alá, két bizottság lesz felállitva. Az egyik a kártalanitás jogi oldalát fogja lerendezni, a másik pedig a dokumentumokat fogja kivizsgálni az igényelt tulajdonokra. A bizottságok az eredményekről riportot készitenek Szeptember végére. Ha egy vélegesitett lista megszületik a tulajdonokról azok egy alapitványnak lesznek átadva amely a helybeli zsidóság érdekében fogja ezeket a tulajdonokat igazgatni. Reuter, Budapest

A Magyarság megjegyzése:
Könnyű volt az egyezményt kidolgozni, amikor a tárgyalóasztal mindkét oldalán ugyanazok ültek, zsidók a töbségében.... Az elmúlt hetekben a Zsidó Világkongresszus képviselői akik a magyar nép elleni intrikálás miatt Magyarországon tartózkodtak megállapitották, hogy Magyaroroszág a világ leg antiszemtább országa... Ha tényleg úgy lenne az nem a hatás ellenhatás törvénye miatt alakult volna ki??? Honnan ered a vádaskodás amikor Magyarországon az elmúlt 23 évben a Magyarság még nem is tudott labdába rúgni... A bizonyiték pedig, hogy a Magyarság kártalanitása a Bolsevizmus és Cionizmus által okozott károkért mind a mai napig nem történt meg...
Nem történt meg a felelősök megnevezése, előállitása sem, azok birtokainak hagyatékainak felmérése és lefoglalása. E-helyett a bűnösök kiemelt nyugdijakat kaptak. Az igazi lopás csak ezután kezdődött, amikor hivatali hatáskörükkel visszaélő bolsevikok a magyar gyárakra és egyéb nemzeti vagyonokra mocskos kezeiket rátették privatzáció cimszaván.
Privatizáció a lopás fehérgalléros elnevezése...
A eddigi kormányok egyikének sem volt fontos ez ideig a Magyarság kártalanitása. Viselkedésükkel maguk bebizonyitották, hogy nem képviselték a Magyar Népet, ennélfogva ez az egyezség nyugodtam megkérdőjelezhető. Szeretnénk tudni az átadott értékek listáját, értékét... Hasonló módon az MSZMP vagyona a "Reform" kezdetekor 2-4 milliárd dollárra volt értékelve. Arró sem szól a krónika ki mit lopott el abból, hiszen az a párt nem egy magán vállalat volt hanem egy politikai szevezet... Vagy pedig mi lett vagy lesz az SZDSZ és az MDF vagyonával amit még az MSZMP osztott szét közöttük???

A Szerkesztőség
www.magyarsag.orgLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A javasasszony háziszerei
  2013-06-19 05:04:50, szerda
 
  JAVASASSZONY - ARANYASSZONY - HÁZISZEREI I.rész

Kezdjük azzal, hogy a javas szó jót akarót, javunkat akarót, ezért javaslót, azaz jó tanácsot adót jelent. Magyarul "aranyat szólót", aranyasszonyt.

ALMA
• Az almakúra köszvény, elhájasodás, a vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál naponta bizonyos mennyiségű (50-150 deka) almát fogyasztunk el. Rozskenyeret, kétszersültet ehetünk hozzá.
• Az almalé frissen üdítő, kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavarok esetében segít. Ha az almalé gyomornyomást, vagy hasmenést okozna, úgy azonnal abba kell hagyni a kúrát.
• Az almamustot izületi gyulladásos megbetegedéseknél már őseink is használták. Hasonló hatását figyelték meg a házi készítésû almabornak, mely azonkívül menstruációt előmozdító és gilisztaûző szer is.
• Ne dobja el az esetleg keletkező almahéjat! Megszárítva teát főzhetünk belőle. Tápláló, jó idegnyugtató, adhatjuk dadogós gyereknek, erősít legyengülésnél, és az elhájasodásra hajlamosaknál mindennapi ital lehet.
Kínai orvosok századokon keresztül a fa kérgét cukorbaj gyógyítására használták. A nyers almát székrekedés ellen, a sült, vagy párolt almát hőemelkedésre, az almabort lázas betegnek ajánlották. Az almafa levelei is tartalmaznak egy antibiotikumot (floretin). Ha megvágjuk magunkat a gyümölcsösben, tépjünk néhány almalevelet, és nyomjuk rá a sebre addig, míg lemossuk és bekötjük. Az este héjastól lereszelt és elfogyasztottt alma a bélben a nap folyamán felhalmozódott minden méreganyagot megköt.
Az almasavó étvágyat gerjeszt, a lepedékes nyelvet tisztítja, a hurutos köhögést enyhíti. Napi adagja 1-2 evőkanálnyi. Almasavó receptje a gyógyrecepteknél található.
Almalé kúra alkalmával füstölt, erősen fûszerezett, pácolt ételeket, alkoholt ne fogyasszunk.

BIRS
Gyógyászati szempontból különösen értékes része a magja. Magjából készült vizes kivonatnak bevonó, lágyító, nyugtató hatása van, ezért gyomornyálkahártya- és toroknyálkahártya gyulladásnál, köhögésnél és hülésből származó betegségeknél használjuk. Népi gyógymódként szemgyulladásnál, repedezett bőrre, kisebesedett szájnál, égési sebre, aranyércsomónál is alkalmazzák. Ajánlható bélgyulladásra is.
,, a birsalma csak akkor szorít, mikor az ember éhgyomorra eszi; evés után ha valaki sülve eszi, hasát indítja; szorulás ellen ajánlatos."

CSERESZNYE
A friss cseresznyelé erőteljesen lúgosító hatású, ezért hatásosan gyógyítja a köszvényt, és az izületi gyulladást. Alkalmas továbbá prosztatapanaszok megszüntetésére.
• Ne dobjuk el a cseresznye és a meggy szárát! Szárítsuk meg, jó szolgálatot tesz.
A gyümölcsök terméskocsánya káliumsókat, nyálkaoldó anyagot, szívműködést serkentő anya-got tartalmaz. Főleg vesekőbetegségben, húgyhólyaghurutban, vesemedence gyulladásban javasolt.
Készíthetünk belőle vizelethajtó teát: 10 gramm szárított gyümölcsszárat 1 liter vízzel 10 percig főzünk. 20 perc múlva leszűrjük, és ezt a mennyiséget a nap folyamán fogyasztjuk el. Reggel éhgyomorra 3-4 decit, a többit napközben.
A cseresznye- és meggyszártea teljesen ártalmatlan, hónapokig használható megszakítás nélkül, élelmezési teának is. A meggyszárteának ezenkívül elzsírosodást gátló hatása is van.
,, A cseresznyefának fekete gyümölcse vértisztító, hastisztító, vesekövet rontó hatással bír. Az aszalt cseresznye hasszorulást idéz elő. Hasmenés ellen ajánlatos. A fekete cseresznye levét mellbetegeknek ajánlhatjuk. (TBC?) A cseresznyefából kiforrott enyv, vagy macskaméz borban főzve hurutot gyógyít. Egyáltalában vesekő és epekő ellen sikerrel használható."

FÖLDIEPER (SZAMÓCA)
Természetes fájdalomcsillapító anyag található benne. Ezek az anyagok szerves szalicilátok, amelyeket a fájdalomcsillapító gyógyszerekben is felhasználnak. Hatásosan tisztítja a vért, az izmokat és más szöveteket. Enyhén vízhajtó tulajdonságú, rákellenes, virusölő.
Jó izületi gyulladásokra, kelésre rakhatjuk. Leveleiből élvezeti tea készíthető.
* Vigyázat! Csak teljesen megszárított levelekből főzzünk teát. A fonnyadt levelekben mérgező anyagok vannak, amelyek a száradás végére lebomlanak.

FEKETEÁFONYA
Vírusölő, érvédő hatású. Sok vasat tartalmaz. Összehúzó, és erjedést gátló hatású. Adhatjuk bélgyulladásnál, hányásnál, gyomorgörcs, hólyagelernyedés, hólyaghurut, vízkór esetén. Levele a cukorbaj gyógyszere. Leveléből készült tea láz- és vérnyomáscsökkentő.

PARADICSOM
A nyers gyümölcs vértisztító, vértolulást oszlató, ezért érelmeszesedésnél igen előnyösen alkalmazható. Kitûnő vesetisztító, javítja a vérkeringést és a szívmûködést. Jó kezdődő májbajokra, fájdalmakat szüntetni és megelőzni képes. A nyári vértisztító kúrák elengedhetetlen része, nőknek a változó korban nélkülözhetetlen. A főzött paradicsomlé savanyítja a vért, ásványi anyagokat von ki a szövetekből, a fogakból, a csontokból! Ezzel ellentétben a nyers, érett paradicsom enyhén lúgosító hatású. Főleg kálciumot juttat a szervezetbe.
Nyersen kipréselt levét fogyókúrára használják. Kelésre, gyulladásra egy paradicsomszeletet helyezzünk.
* Vigyázat! Szolanin tartalma miatt nem mindenki tudja nyersen megemészteni, ezért ők vágják szeletekre, sózzák meg, a képződő nedvet öntsék le, és veszély nélkül megehetik.

BANÁN
A gyomorfekélyt megelőzi és gyógyítja. Koleszterinszintet csökkenti.

FÜGE
Rákellenes, leve baktérium- és orsóféregölő. Emésztést javító, apró magja bélizgató, bélmozgást előidéző hatású. Régi háziszer a főzete köhögés és tüdőbaj ellen, tejben főzve foghúsdaganat érlelésére ajánlják.

NARANCS
Tisztítja és tonizálja az egész emésztőrendszert. Erősíti a hajszálerek falát és szabályozza át-eresztőképességüket. A szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van a friss narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkalizálja a rendszeresen, de mértékkel fogyasztott narancslé.
A gyümölcshéj gyomorerősítő hatású, görcscsillapító és idegerősítő. Héja álmatlanság elleni és idegnyugtató teák egyik értékes alkotórésze. Petefészek- és méhgyulladás hatásos gyógyszere.
*Vigyázat! A citrusféléket penészedés ellen E-230 bifenillel kezelik. Csak kis mennyiségben fogyasztható veszély nélkül.
Gyümölcse reggel éhgyomorra elfogyasztva emésztést serkentő, sőt egy rendszeres narancs-kúra teljes gyógyulást is hozhat. Félórával az étkezés előtt elfogyasztott narancs a gyomornedve-ket kiválasztó mirigyek serkentésére szolgál. Sok C-vitamint tartalmaz. Gyenge csontú gyermekeket szokták naranccsal ledörzsölni.
A narancsolaj jó bőrápolószer.

CITRANCS
Jó a szívre és az erekre, vérkoleszterinszintet csökkent, baktérium-, vírus- és gombaölő, csökkenti a daganatrizikót.

CITROM
A citrom az egyik legértékesebb és legsokoldalúbb gyümölcs. Bár magas citromsav- és C-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljesen tisztító hatású ital, tanácsos a citromlevet vízzel hígítva és csak mértékkel fogyasztani. Az a megfelelő hígítási arány, ha fél citrom levét két-három deci vízbe csavarjuk. Adhatunk hozzá mézet is. Ha 2-3 naponként fogyasztunk el ennyi citromlevet, az ele-gendő szervezetünk egyensúlyban tartásához. Reggeli előtt fogyasztva a citromlé hatásosan és kíméletes módon tisztítja a gyomrot és a vékonybelet.
A citromlének sok gyakorlati haszna van.
• A torokfájás csillapítására jó módszer, ha kétóránként hígítatlan citromlevet permetezünk a fájdalmas területre. A lé baktériumölő tulajdonságának köszönhetően már néhány órán belül enyhíti a fájdalmat.
• Ha érezzük a nátha közeledtét, tanácsos a nap folyamán elfogyasztani több pohár vízzel hígított citromlevet.
• Vérzéscsillapításra úgy használjuk, hogy először megmossuk a sérült bőrfelületet, majd citromos vízzel kezeljük.
• A citromlé mindezeken kívül hatásos antioxidáns. Ha más gyümölcs- és zöldséglevekbe vagy gyümölcssalátákhoz adjuk, azok elszíneződését megakadályozza, és tartósítja azokat.
• Saláta önteteknél, levesekbe savanyításnál használjuk, héja igen ízletes süteményekbe. Héjában található citromolaj baktériumölő, élénkítő, lázcsillapító, szív- és érfalerősítő, vérnyomásszabályozó, vérképző, gyomorsavcsökkentő, hasnyálmirigy-szabályozó, méreg-telenítő.
Vigyázat! A citrusfélék héját penészedés ellen E-230 bifenillel kezelik. Csak kis mennyiségben fogyasztható veszély nélkül.
• Szúnyogcsípés ellen dörzsöljük be bőrünket citromhéjjal, vagy testápolóba kevert citromolajjal. Kellemes illatú, a szúnyogok pedig utálkozva átpártolnak a szomszédunkhoz.

SÁRGABARACK
Tumornövekedést gátolja, főleg tüdőrák ellen jó.
A kínaiak már 5000 évvel ezelőtt ismerték a sárgabarackot, és rendszeresen fogyasztották is, mivel úgy gondolták, hogy hosszú életet biztosít. A francia népi gyógyászat még ma is öregedés elleni szerként ajánlja. Hatásai közül kiemelendő az emésztőrendszer szabályozása, és a bőrgyulladásra, valamint az általános levertségre gyakorolt hatása.

ŐSZIBARACK
A gyümölcs leve tisztítja a beleket, serkenti a vastagbél perisztaltikáját. Elmúlik tőle a várandós kismamák reggeli hányingere és csökkenti a várandóság más kellemetlen kísérőjelenségét is.

KÖRTE
Enyhe hashajtó és vizelethajtó hatású. Jó a fogszuvasodás ellen.
Körtediéta: A hét két napján együnk meg másfél - két kiló friss, érett körtét. Ezen kívül mást ne fogyasszunk. Elsősorban az idősebb, különösen a klímax időszakában lévő emberek magas vérnyomásának kezelésére ajánlott.
A népi gyógyászatban a körtét a sebek gyógyulásának elősegítése és lázcsillapító hatása miatt értékelik nagyra.

SZILVA
Benzoesav- és kínasavtartalmának köszönhetően hatásos hashajtó.

SZŐLŐ
A gyümölcs lábadozó betegeknek ajánlott energiadús táplálék. A magokból finom étolajat préselnek, amit bedörzsölőszerekben is használnak. Gyümölcsét nyersen fogyasztják, vagy szőlőlevet, bort állítanak elő belőle. A mértékletesen fogyasztott bor élénkítő, emésztésjavító hatású. A permetezetlen szőlőlevél enyhe hashajtó hatású. Könnyû szülést igér, ha a szőlő leveleit borban megfőzve az asszony ebből iszogat.
A hajtás nedve felfrissíti a szemet. Tavasszal, a szőlőnedv megindulásakor, a venyigék metszésekor gyûjtötték az úgynevezett ,,semmivizet", amit szemgyulladásokra, könnyezésre, véraláfutásos szemre használtak.

DIÓ
A még éretlen, lágy héjú termés fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét. (Zölddió )
A leveleket akkor szedhetjük meg, amikor a termések kb. fele nagyságukat elérték. A levelek teája bélhurut, magas vérnyomás és bélférgesség ellen jó. A levelek forrázatát külsőleg bőrkiütések, kelések, szemgyulladás és hályogképződés ellen borogatóként, aranyérbántalmakban ülőfürdőként, torokgyulladás ellen gargalizálóként használják. A szétmorzsolt levél bőrkiütések gyógyítására és rovarûzőnek alkalmas. A dióbelet összetörve, hagymával, mézzel elkeverve borogatószer ütéstől, rúgástól, veréstől eredő duzzanatokra. A diótermés külső húsos burkát, a diókopáncsot diószüretkor össze kell gyûjteni, napon megszárítani. Csak az egészséges héjak a megfelelőek. Főzetük belsőleg izzadás, gyomor- és bélhurut, valamint étvágytalanság ellen jó.
Ekcámás bőrt naponta 2-3-szor a friss zöld diókopánccsal ajánlják bedörzsölni.
A dió megtört termésének belső rekeszei is gyógyhatásúak. A megszárított rekeszekből 1 liter vízben 5-7 csipetet főzünk fel, naponta 3-szor 2 dl-t fogyasztunk magas vérnyomás, érszûkület ellen.
Sőt, a dióhéj is hasznosítható. Öt-hat dióhéjat apróra törjünk össze (kis zsákba téve) 1 liter vízben 6-7 percig főzzük. Megfázás esetén víz helyett ezt igyuk.

MOGYORÓ
A cserje kifejlett, ép leveleit szedjük. Megszárítva teája izzasztó, vizelethajtó, bélhurutut megszüntető hatású. Külsőleg toroköblítőnek, aranyeres bántalmak ellen ülőfürdőnek, bőrkiütések ellen borogatóul háziszer. A mogyoróból nátha elleni ital készíthető. Ld. Mogyoróbor

MÁLNA
A gyümölcs jó vérszegénység ellen, Kínában vese- és hólyagbántalmak ellen adják. A levelek az év bármely szakában gyûjthetők, a gyümölcs nyáron érik. A szárított levelek teája enyhíti a menstruációs fájdalmakat, nyugtatja a méhet, csökkenti a vetélés kockázatát, jó a terhességi hányinger ellen. Cukorbaj, vese- és hólyagbántalmak elleni, valamint izzasztó teakeverékek alkotórésze. Jó ízû élvezeti tea. Hasmenés és terhességi hányiger enyhítésére 1-2 teáskanál szárított málnaszemet áztassunk 10-15 percig egy csésze forró vízben. Tinktúrát is készíthetünk. Ugyanez lehet a hatása a nyersen eltett málnaszörpnek is. Levelei és gyökerei tannint tartalmaznak, mely bizonyos rákos betegségeket gyógyít, összehúzó hatású, így hasmenés ellen is jó.

FEKETERIBISZKE
A levelek összehúzó, frissítő, vérnyomáscsökkentő, vizelethajtó teáját hasmenés, meghûlés, rekedtség, izületi bántalmak ellen is isszák. A bogyók forrázata torokgyulladás, magas vérnyomás kezelésére jó, emellett erősíti a hajszálerek falát. A friss bogyókból szörpöt készítenek, sok C-, B-vitamint, gyümölcssavakat, pektint tartalmaz. Megszárítva vesebaj elleni teát készíthetünk belőle. A gyümölcshúst gamma-linolénsav-tartalma miatt arcpakolásba is teszik. Festékanyaga antibakteriális hatású.

RIBISZKE
A piros és a fehér ribiszke gyümölcssavtartalma a bogyós gyümölcsök közül a legnagyobb. E tulaj-donságuknál fogva hashajtó hatásúak. Ugyanakkor a ribiszke pektinjei révén megköti a bélben lévő méreganyagokat, és ily módon hatástalanítja azokat. A gyümölcsöknek olyan magas a pektintartalma, hogy a lekvárja zselésedik adalék nélkül is. Az apró magvak duzzadóképességük miatt hatásukban a lenmaghoz hasonlítanak.

SZEDER
Az ókori görögök köszvény gyógyítására használták a földiszedret. A kínaiak az éretlen gyümölcsöt veseproblémák, vizeletcsöpögés és impotencia kezelésére ajánlották. A rómaiak a levelét rágcsálták fogínyvérzés esetén, és forró főzetet ittak hasmenésre. Az arab orvosok gyümölcsét nemivágy-serkentőnek tekintették. A középkorban leveleit az égett, vagy horzsolt bőr megnyugtatására alkalmazták. A bogyók A-provitamint, C-vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket, illóolajokat és nyálkás anyagokat tartalmaznak. A bogyók vizelethajtó és erősítő hatásúak.
A levelek csersavban és illóolajokban gazdagok. Hatékony nyálkahártya gyulladás és bélgyulladások, vakbélgyulladás esetén, hasmenés ellen, izzasztóul, vizelethajtóul fogyasztják, cukorbaj elleni keverékbe tehető. Kellemes élvezeti teának is. Leveleit influenza, légzőszervi hurutok. láz és bőrkiütés ellen ajánlják. Sebek, aranyér esetén borogatásként, lemosóként alkalmazhatjuk.
Bogyóiból szörpöt, dzsemet készítsünk, leveleit szárítsuk meg.

EPER (FA)
Levelének vizelethajtó, köptető, vérnyomáscsökkentő hatása van. Kivonatuk csökkenti a vércu-korszintet és egyes vizsgálatok szerint gátolja a tumorképződést. Ecetben főzött leveleit égési sebekre rakják. A gyümölcs nedve enyhíti a torokgyulladást, a köhögést.
Leveleit szárítsuk meg, a gyümölcsből szirupot főzzünk.

REBARBARA
Tibeti származású évelő növény. A rebarbara salaktalanít, tisztítja a vért, ezért tavaszi kúrákhoz nagyon ajánlható. Általános erősítő hatása van, fokozza az epetermelést, amellett vérképző hatású. Levélnyelét zöldségként és gyümölcsként használják. Tél közepétől nyár közepéig frissen, szószok, piték, befőtt készítésére alkalmas. Levele mérgező, csak levélnyelét fogyasszuk! Leveléből öko-levéltetű-írtót készíthetünk.

BAB
Gazdag fehérjékben, B-vitaminokban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és kénben. Mindez nagymértékben hozzájárul a bőr, a haj, a körmök állapotának és az egész szervezet anyagcseréjének javításához. Csökkenti a káros koleszterin szintet.
A zöldbablé különösen ajánlható a cukorbajban szenvedőknek, mivel sok olyan fontos alkotórészt tartalmaz, amely feltétlenül szükséges a hasnyálmirigy számára az inzulintermeléshez.
Ne dobjuk el a száraz fehérbab héját! Régóta használják hólyag- és vesebajnál, reumatikus és köszvényes bántalmaknál.
Újabban a cukorbetegek teája, mert vércukor- és acetoncsökkentő hatását találták. Egy csésze babhéjtea 3-5 inzulinegységet pótol. A kínaiak a cukorbetegek ételébe (leves, mártás, főzelék) belefőzik a babhéjat, így az étkezés során veszik magukhoz a hatóanyagot.
Cukorbaj elleni tea: babhéj, lenmag, áfonyalevél egyenlő részben. 1 liter vízzel 6 evőkanálnyit a keverékből 3 órán át főzik. Minden főétkezés előtt egy csészényit fogyasztanak el.
A bokorbab zöld és sárga hüvelyei enyhe vízhajtó és nedvtisztító hatású anyagot tartalmaznak, valamint glukokinin-tartalma miatt erősíti a cukorhormon, az inzulin hatását is. Ahhoz, hogy a gluko-kininek ki tudják fejteni hatásukat, az inzulinnak jelen kell lennie a szervezetben. Ez lehet a szervezetben jelenlévő, a Langernhans-sejtek által felépített, vagy külső forrásból injekcióval a testbe juttatott inzulin is. Az inzulin hiányát a glukokinin nem tudja pótolni.
A fehér színû bab - miután a száraz babot kicsépelték belőle - egészséges üres hüvelyeit rakjuk el. Teája vércukorcsökkentő, vérnyomáscsökkentő, szívmûködést serkentő, vese- és hólyagbántalmak esetén alkalmazott vizelethajtó hatású. A fehér babot megdarálva gyulladásokra, kelések érlelésére borogatóul használhatjuk.

BORSÓ
Ez a közkedvelt hüvelyes növény növényi fogamzásgátló szer, amely a ,,fogamzásgátló tabletta" hatásához hasonló anyagot tartalmaz. Tibetben és India egyes területein állítólag csak azért tudott 200 éven keresztül állandó maradni a népesség száma, mert a nők ezeken a vidékeken rendkívül sok borsót esznek, és ebből adódóan nem olyan termékenyek, mint a más vidékeken élő nők. A népi gyógyászat a borsó fogyasztását — a zabhoz hasonlóan — komoly betegségek után általános erősítő szerként ajánlja.
Rákmegelőző, vakbélgyulladást megelőző, koleszterinszint csökkentő.

ZELLER
A népi gyógyászat a zellernek minden fajtáját szívesen és gyakran használja. Fő alkalmazási területei: általános erősítés, reumatikus megbetegedések, köszvény, de segíti a nyálkahártya betegségek, a légcsőhurut, a húgyhólyaggyulladás és a bélgyulladások gyógyulását is. A zellert hosszú idő óta potencianövelő szerként is használják.

FEJES SALÁTA
Minden salátaféle tactucarium hatóanyagot tartalmaz. A növények nyugtató és fájdalomcsillapító hatásúak, valamint jól alkalmazhatók álmatlanság ellen. A népi gyógyászat a fejes saláta főzetét pattanásos bőr lemosására és tisztítására is ajánlja.

FOKHAGYMA
Egyike legősibb gyógynövényeinknek. Használták az ősi Indiában, Kínában, Egyiptomban, Arábiában.
Egyiptomban például 8 kilogram fokhagymáért egy férfi rabszolgát lehetett kapni. A Cheops piramis építésénél a fokhagyma-fejadag elmaradása miatt sztrájkoltak. Már Hippokratész adta fertőzések, bélbetegségek, asztma, fekélyek, epilepszia, kiütések ellen.
Régen mézbe mártott fokhagymát rágtak vitalitásuk megőrzése érdekében. Érdemes különben kipróbálni, nagyon finom a mézben elkevert zúzott fokhagyma pirítós kenyérrel.
A régi orosz hadseregben orosz penicillinnek nevezték. Természetes antibiotikum, megöli a betegség okozóit, gátolja növekedésüket, megerősíti a test védekező rendszerét.
* Náthánál apróra vágott fokhagymát kell belélegezni.
* Bélférgek ellen adjunk fokhagymás beöntést.
* Depresszió, gyomor- és bélproblémák megszüntetésére fokhagymapálinkát adtak.
* Adenosin tartalma megakadályozza a vérlemezek felgyülemlését, ezáltal a trombózis kialakulását.
* Jó a csontritkulás megelőzésére.
* A cystein hatóanyag méregtelenítő hatású, közvetlenül hat a májra, regenerálja azt.
* A vérnyomást szabályozza. Tartós fogyasztása esetén az alacsony és a magas vérnyomás egyaránt ideálissá válik.
* A magas vérzsírtartalmat csökkenti, e tulajdonsága miatt a trombózist, érelmeszesedést, infark-tust megelőzhetjük.
* Szeléntartalma a korai szakaszban lévő rákot gyógyítja, de allergia, izületi betegség, reuma, radioaktív sugárzás hatásának csökkentésére is jelentős hatású.
* Jódtartalma miatt pajzsmirigybetegségre jó.
Lázcsillapítónak keverjünk össze fél liter kefirt fél liter vízzel, 2-4 gerezd zúzott fokhagymával, kevés sóval. Tisztít, fertőtlenít, hűsít. Forró nyáron ízletes ital. (szíriai népi recept)
Vesebajoknál, vesekövek esetén a fokhagymagerezdeket apróra vágva fehér borban főzik, a fokhagymadarabokat éhgyomorra reggel kevés borban veszik be.
Gyomorpanaszok, emésztési zavarok esetén vodkába áztassunk 1 rész fokhagymát 2 rész alkoholt 2 hétig. 1-1 kiskanállal vegyünk be.
Elhízás és alacsony vérnyomás esetén, de fiatalító szerként is hatásos a fokhagymás citromlé fogyasztása. Összevágott gerezdeket hígítatlan citromlébe teszünk, 1 napi áztatás után napi 1 teáskanálnyit 1 pohár meleg vízben feloldva fogyasztunk.
Idegfeszültség esetén, agyi érgörcsnél 1 pohár forró tejben 1 gerezd zúzott fokhagymát fo-gyasszunk.
Fülfájásnál 1 csepp fokhagymalevet cseppentünk a fülbe, bedugjuk gézcsíkkal.
Meghűlésnél talpat, tenyeret, és a mellkast bedörzsöljük nyers fokhagymával.
Izületi fájdalomnál kenőcsöt készíthetünk, 2-3 gerezd fokhagymát zsírban elkeverünk, vagy bedörzsölőt készítünk, almaecetbe áztatunk zúzott fokhagymát.
A földből felszedés után a fokhagyma hatóanyagai a tárolás során bomlanak. Ezt a veszteséget csökkenthetjük, ha a frissen felszedett fokhagymát ecetbe, szójamártásba, vagy mézbe tesszük.
*Gondot okozhat a fokhagyma "illata". Nos, ezen javíthatunk, ha tejben, vagy joghurtban fo-gyasztjuk a fokhagymát, vagy ha petrezselyemzöldet, erős aromájú fűszert - kakukkfüvet, köményt, borókát - rágcsálunk.

VÖRÖSHAGYMA
A fokhagymához hasonlóan baktérium- és vírusölő, sebekre is használják, jó vértisztító.
A hagymák minden fajtája jó, a snidling, póréhagyma, lilahagyma, zöldhagyma.
Magas C-vitamin és fluortartalma van. Vércukor csökkentő, bélféregûző, vizelethajtó. Szoptató anyukák tejébe is átmegy a hatóanyaga.
A háborúban penicillin hiányában a vöröshagymát használták sebek fertőtlenítésére, valamint repeszdarabok eltávolítására. Napjainkban kelésekre tehetünk egy szelet vöröshagymát, a szálkákat is kihúzza.
Asztmás beteg 3 hétig igyon hagymateát, ha a mája, epéje rendben van. Két közepes fej vöröshagymát cukorral karamellizálunk, 1 liter vízzel felfőzünk. Lehûlve kortyonként iszogatjuk. Légúti gyulladásoknál is hatásos.
Nyers vöröshagymával inhalálni is lehet.

PÓRÉHAGYMA
A növény főzete vesekő okozta fájdalmaknál és vizelési nehézségnél népi gyógyszer.
A népgyógyászatban gennyesedő köszvényes, reumatikus daganatokra, derékfájásra az összevagdalt póréhagymát tejjel megfőzik. A megsûrûsödött, pépes anyaggal kötést alkalmaznak a fájdalmas testrészre.
Fehér gumója péppé zúzva alkalmazható mellgyulladásra, 6 órán át felhelyezve. A tejelválasztást nem csökkenti.

KÁPOSZTA
A káposztafélék vértisztító, tüdőrák megelőző hatásúak. A régi görögök azt tartották a káposztáról, hogy megfiatalítja az embert. Hatékony a nyombélfekély ellen, ugyanis fekélygyógyító U-vitamin van benne. A káposztalé kéntartalmát a bélbaktériumok elgázosítják, ami enyhe bélgörcsöket és gázképződést okozhat.
A rómaiak hat évszázadon át szinte univerzális szerként használták, belső- és külső tisztítóként, borogatásként, sebek kezelésére.
* fogfájásra borogatásként,
* sebeknél, tályognál borogatásként,
* inhüvelygyulladásnál, légúti gyulladásnál is külsőleg,
* gyomorfekélynél belsőleg,
* köszvénynél savanyítva használjuk.
Borogatással megszüntethetők arc- és fogfájdalmak, sőt reumás fájdalmak, zsigerek betegségei, még a daganatok is.
A fejeskáposzta legzöldebb, legvastagabb, szabad külső levelei a leghatásosabbak. Meg kell mosni a leveleket. Ha széles káposztaborogatást készítünk - például hasra, mellkasra - a le-veleket egyben hagyjuk. A kiálló, vastag szárat vágjuk ki, üvegpalackkal sodorjuk meg, ezzel az erős, vastag erezetet összezúzzuk. Kézmeleg vízben kissé megmelegítjük, több levelet egymásra rétegzünk, és rögzítjük a testrészen.
Kisebb testfelületek kezelésénél csíkokra vágjuk a káposztaleveleket. Sebeknél, tályognál a csíkokat tetőcserépszerűen használjuk, hogy a váladék ki tudjon folyni közüle. A borogatást reggel, este cseréljük.
Nagyon hatásos például csípőizületi gyulladásnál, inhüvelygyulladásnál, légúti, mandula-, torokgyulladásnál. Használják vasalóval felforrósítva is. Inhüvely-gyulladásnál lereszelve, megmelegítve, kesztyűbe töltve húzzuk a kezünkre.
Gyomorfekélynél, gyomorvérzésnél káposztaturmixot készítünk. Lereszeljük a káposztát, kevés vízzel elturmixoljuk, leszűrjük, a léből naponta 1 liternyit fogyasztunk. A fokozott gázképződést köménymaggal közömbösíthetjük.
A savanyított káposztát köszvénynél használjuk, kúra formájában.

KARALÁBÉ
Ekcémára, tüdőpanaszokra, asztmára jó.

KRUMPLI
Természetes vízhajtó, daganatgátló hatású.
A nyers és lehetőleg rózsaszín krumpli leve krónikus savtúltengés gyógyszere.
A nyers krumplilé gyomorfekély, gyomorfájás ellen jó, naponta csak 1 deci fogyasztandó két hétig. Vigyázat! a krumpli nem lehet zöld és csírás.
Hajában főtt és sült krumpli emésztési zavarokra, gyomor- és bélbajokra kitűnő étel.
Külsőleg is használható az alábbi bajokra: A nyers krumplireszelék gennyes sebre, bőrbajokra, kötőhártya gyulladásra, reumára nagyon sikeres.
Légúti gyulladásnál főtt krumplit kössünk forrón a nyakunkra, hanyatt fekve, betakarózva, vastag sállal a nyakunk körül izzadjunk 2 óra hosszat.
Tüdő-, vesegyulladás, hasgörcs esetében, valamint lábszárfekélyre és gennyes sebekre krumplikásából meleg borogatást raknak.

SÁRGARÉPA
A friss sárgarépalé serkenti az emésztést, és enyhén vizelethajtó hatású. A legfontosabb egészségügyi hatása azonban a máj tisztítása és tonizálása. Rendszeres fogyasztása elősegíti a pangó epe és a fölösleges zsírok kiürülését, Csökkenti a koleszterin szintet.
Gyomorfájásra, gyomorhurutra, emésztési zavarokra, puffadásra, székrekedésre, bélgörcsökre, gyomorsavtúltengésre, tüdőrákra gyógyzöldségünk a sárgarépa. Ilyen esetekben reggelente 2-3 közepes sárgarépát nyersen lereszelve fogyasszunk el.
Légúti hurut, influenza, gégehurut megelőzésére 3-4 sárgarépa levét langyosan, éhgyomorra igyuk meg.
Külsőleg: fülfájáskor 2-3 csepp sárgarépalét csepegtessünk a fülbe.
Lereszelt sárgarépa jó mellgyulladásra, gennyes bőrbajokra, idült lábszárfekélyre, égési sebre, orbáncra, fagyásra.

PETREZSELYEM
Tápértékén túl a petrezselyemlé remek vértisztító és általánosan tisztító hatású. A vitaminok, az ásványi anyagok és a klorofill együttes hatásának köszönhetően különösen hatásosan tisztítja a veséket, a májat és a húgyutakat. Mint nagyszerű A-provitamin-forrás, a petrezselyemlé hatásosan támogatja a szem működését. Klorofillja élénkíti az oxigén-anyagcserét, a sejtlégzést, a sejtek regenerációját.
Az egész növény, gyökere és zöldje is használható görcsös hólyagbajok, húgycsőgyulladás, időskori vizelet tarthatatlanság, fájdalmas vizelési inger, gyermekek vizelési nehézsége, hólyagkő és vesekő esetén. Vesekőnél a nyers gyökeret ajánlják rágcsálni.
A friss növényt szúnyogcsípés ellen használják úgy, hogy a szabadon maradt testrészeket egyszerűen bedörzsölik vele.
A nemi ingert ösztönző szernek tartják.
Naponta 1-2 evőkanálnyi petrezselyemzöld kiváló bőrtisztító.

RETEK
Általános tisztító és nyugtató hatású.
A téli fekete retek erősebb hatású, mint a hónapos retek. A retekre igaz a mondás, hogy "reggel méreg, délben étek, este orvosság". A retek felhasználásakor külső héját ne hámozzuk le, mert sok hatóanyag van benne.
- Felfúvódást oszlat, vizelethajtó, májtisztító, gyomorra, hólyagra kitűnő hatással van.
- Köhögésnél a tüdő megtisztítására a retket vágjuk vékony szeletekre, hintsük meg porcukorral, vagy mézzel, keverjük össze. Kis idő múlva levet ereszt, ebből időnként 1-2 mokkáskanálkányit szopogassunk el.
- Epebajra a retket megreszeljük, vagy leturmixoljuk, sok levet ereszt. Ezt a nedvet napi 1-2 decis adagokban adjuk 6 héten át az epebetegnek. Az epekőképződést megakadályozza, az epegyulladással szemben ellenállóvá tesz, sőt a már fennálló gyulladást is oszlatni képes.
- Torokfájás, légúti gyulladás, asztma esetén kivájjuk a feketeretket, mint egy kis tartót, cukrot, vagy mézet teszünk bele, a keletkező levet folyamatosan kieszegetjük.
- Náthánál orrüreg inhalálást végezhetünk vele.

TORMA
A torma baktérium-, gomba- és vírusölő anyagokat tartalmaz. Bőrön át is jól felszívódik, ezért fürdőként, bedörzsölőként is hatásos.
- Nátha, légcsőhurut, hörghurut, vastagbélgyulladás, hólyag- és vesemedence gyulladás ellen napi 3x1 kávéskanál mézzel elkevert reszelttorma fogyasztása ajánlatos.
- Reuma, izom-, izületi- és idegfájdalmaknál reszelttorma almaecetes bedörzsölése, fürdő, vagy tormagyökér főzettel gőzölés javíthat állapotunkon.
- Szőrtüszőgyulladás kezelésére is alkalmas.

CÉKLA
Levele sok klorofillt, A- és C-vitamint, valamint kalciumot és káliumot tartalmaz. A gumó leve gazdag B6-vitaminban, sok kolint, vasat, nátriumot, káliumot és természetes cukrot tartalmaz. Jóllehet nincs benne sok vas, de a szervezet számára könnyen felvehető formában van jelen. A vas a vörösvértestek fontos alkotórésze. A cékla gumó és a levéllé együtt jó vérszaporítók, jó hatású a máj- és epehólyagpanaszok esetén, enyhít a menstruációs zavarokon és a klimaxos tüneteken.
A cékla jó vizelethajtó, vérképző, vértisztító, sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Előnyös bél-, gyomor-, epeműködés, izomműködés segítésére. Aktiválja a szervezet védekező sejt-rendszerét.
Napi 10 deka nyersen lereszelt cékla rákmegelőző hatású. Ha már rákos a beteg, akkor napi félliter nyers céklalevet fogyasszon. Keverhető sárgarépával és zellerrel, ízlés szerint.
Céklareszelék, citromlé, méz keveréke asztma ellen jó.

SPENÓT
A szervezetet tisztítja és erősíti, de csak a frissen szedett. A spenót kiváló klorofillforrás. Sok A-vitamint, különféle B-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot, nátriumot, foszfort és nyomelemeket tartalmaz. Tisztító és erősítő hatása serkenti, élénkíti a májműködést, az epehólyag, a vastagbél működését, a vér- és nyirokkeringést. A spenótlének enyhe hashajtó hatása is van. Erősíti a fogínyt. Oxálsavtartalma terheli az anyagcserét, ezért csak módjával fogyasszuk!

UBORKA
Az uborka természetes vizelethajtó anyag, segít feloldani a veseköveket is. Kivételesen gazdag káliumban, a "fiatalság elemében". A kálium ugyanis rugalmassá teszi az izmokat és a bőr sejtjeit. A bőr és a tekintet szinte megfiatalodik tőle. A hámozatlan uborka kilónként mintegy 500 milligram A-vitamint tartalmaz. A meghámozott uborkában szinte nem marad A-vitamin. Azért ajánlom a kígyó-uborkát, mert nem szükséges meghámozni.
Vértisztító. Nedvét lázas betegnek adjuk, hűsítő hatású. Az uborkát felszeletelve halántékra helyezzük ideges fejfájásnál. Kozmetikában bőrfertőtlenítő, pórusösszehúzóként használják.

PAPRIKA
Sok káliumot és szilíciumot tartalmaznak. Igen gazdag ásványi anyagokban, C-vitaminban. A pirosra érett paprikában még sok A-vitamin is van. Jót tesz a bőrnek, a pirosra érett paprika leve serkenti a vérkeringést, erősíti és tisztítja az ereket és a szívizmokat.
A paprikának étvágygerjesztő, izzasztó és vizelethajtó hatásait ismerik.
A pirospaprika alkoholos kivonata sokat használt külső szer reuma, zsába, köszvény, oldalszúrás, hajhullás ellen bedörzsölőként.

KARFIOL
Csökkenti a rákrizikót, főleg a vastagbél- és gyomorrákét.

KUKORICA
A kukoricabajusz kitűnő szer hólyagbántalomnál, hólyaggörcsnél, vesebajnál, vizelethajtó és húgykőoldó hatású.Köhögés ellen a bajuszt a szemekkel együtt főzzük, a szüredéket cukorral vagy mézzel édesítjük és forrón itatjuk a beteggel. A kukorica cukortartalma letört állapotban szobahőmérsékleten kétóránként harmadolódik! Ezért elsősorban kiskertben, azonnali fogyasztásra ajánlható.

SPÁRGA
Már az egyiptomiak is ismerték, a görögök, rómaiak már termesztették is. Nálunk még mindig elég kevesen ismerik. Tulajdonképpen a növény gyökértörzseiből, mint oldalrügyek nőnek, ezeket a hajtásokat fogyasztjuk. A fás részeket levágjuk, és a felső héját vékonyan lehántjuk.
A spárga kifejezetten lúgos kémhatású élelmiszer. Asparagin nevű alkaloidát is tartalmaz, amely semlegesíti a vér savasságát, tisztítja a különböző testszöveteket, az izmokat, eltávolítja a salakanyagokat. A vesekövet is segít feloldani. A spárgalé veszélytelen és hatékony vízhajtó. Segít eltávolítani a vesékbe és az izmokba beágyazódott oxálsavkristályokat, amelyek a csokoládé, vagy az oxálsavban gazdag főtt táplálékok (spenót, paradicsom) túlzott fogyasztása nyomán rakódnak le. (Ha az említett zöldségeket nyersen fogyasztják, azok csak nyomokban tartalmaznak oxálsavat.) Sok benne az A-, B1-, C-vitamin, kolin, folsav és kálium.

DIÓ
Csonthéjas magvaink nagyon értékes telítetlen növényi olajokat és fehérjéket tartalmaznak.
* A dióbél jó vérszegénységre és sápadtságra.
* A diólevélből készült teának vértisztító, emésztést előmozdító, féreghajtó hatása van. 10-20 gram diólevelet főzzünk meg fél liter vízben. A szüredéket reggel, kávé helyett mézzel édesítve fogyasszuk.
* Fürdő, lemosás és borogatás ajánlható rosszindulatú daganatnál, bőrkiütésnél, szem-gyulladásnál, valamint reumánál.
* A dióbél epe- és vesekőoldó hatású. Ehhez 20 deka dióbelet forró olajban ropogósra sütünk, porrátörve, naponta kétszerre reggeli előtt és vacsora után fogyasztva jó a kövekre, a kiválasztó rendszerre, korai magömlésre. (Kínai gyógyrecept)

SZEZÁMMAG
Erőnlétet, fizikai és szellemi munkaképességet növelő hatású. Fontos metionin aminosav forrás, melyből más növényi fehérjében kevés van.
A magvak királya!
A szezám olajának telítetlen zsírsavtartalma 55 % feletti. B-vitaminban és E-vitaminban gazdag. Kiváló lecithinforrás, szerves foszfortartalmú zsír van benne, ez az agy és az idegrendszer fő alkotórésze, éppúgy a spermiumnak. Megvédi az ereket a koleszterin lerakódástól, érelmeszesedéstől. A belső elválasztású mirigyek működésének is fontos tényezője.
Mézzel kombinálva hatékony fiatalító táplálék, férfiasságot fokozó szer, fáradtság, álmatlanság és letargia ellen hatásos.

NAPRAFORGÓ
A magban linolein, olein, lecitin, koleszterin, fehérje van. A népgyógyászat maláriánál, epilepsziánál, görcsnél alkalmazta. Hidegen sajtolt olaja fontos étkezési alapanyagunk. A magokat müzlibe keverve is fogyaszthatjuk.
Élénksárga színű karimavirágai gyógyhatásúak. Árnyékban szárítsuk. Forrázat alakjában magas vérnyomás ellen és idegcsillapítóul isszák. Lázcsillapító hatása is ismeretes.Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ökológiai Intézet - Napkollektoros aszaló
  2013-06-19 04:56:11, szerda
 
  Kicsit előreszaladunk az időben, mert a nagykönyv szerint még messze a betakarítás, a befőzés ideje. De nem árt sosem, ha ezt-azt olvas az ember ebben a témában is...
Nem eltevős receptek következnek, azoknak se szeri, se száma a világhálón, és cseppet a tengerbe minek borítsak...?
Inkább egy kis összefoglalót készítenék.
Mindenek előtt arra hívom fel a figyelmed, kedves olvasó, hogy az eltevést úgy kell szervezni, hogy akkor se legyünk bajban, ha esetleg napokig nincs áram - azaz lehetőleg ne a fagyasztóládába pakolj... Olyan módon kell megoldani - és erre egy kicsi szervezéssel a tizediken is lehetőséget lehet találni! -, hogy energiafüggetlenül tarthassuk el akár a saját termést, akár a piacon beszerzett gtyümölcsöt, zöldséget.

Tartósítani ugye azért akarunk, hogy a most megtermett finomságokat később is elfogyaszthassuk. Illetve annyi egyszerre általában nem fogy el, amennyi beérik, fogyasztható stb. A "fölösleggel" valamit tenni kell.
Mivel itt is azt az elvet szeretnénk követni, hogy minél egészségesebb legyen a kész termék - ha már úgy jött ki a kertből, akkor pont itt, a célegyenesben ne rontsunk el semmit sem - arra kell törekedni, hogy a lehető legkevesebb tatrósító szert használjuk, de az a legjobb, ha semmit nem teszünk bele a lekvárba, befőttbe, savanyúságba stb. A megfelelően kiválasztott technológia amúgyis feleslegessé tesz minden adalékot, már csak azért is, mert dédanyáinknak nem is volt ilyenjük, és mégis teli volt a kamra lekvárokkal pl.
Szóval az eltevéskor is a jól bevált, ősi módszereket kell használnunk, ami lehet, időigényesebb, de egészségesebb is. Az egészség pedig minden időt és pénzt megér!
A saját kertből származó gyümölcs a legbiztosabb forrás, mi csak tudjuk, hogyan termett az a gyümölcs, permeteztünk-e egyáltalán, és ha igen, akkor mivel. Itt jegyzem meg, hogyha őshonos, régi fáink vannak, akkor azok bizony jól elvannak különösebb permetezés nélkül is, sőt. Minél inkább különlegesebb, nemesített fajról van szó, annál több "gyógyszerezést" igényel, és ezt bizony figyelembe kell venni a fogyasztáskor is. Ha már mindenképpen permetezni kell, akkor olyan szereket használjunk, amelyek lebomlanak, nem halmozódnak fel sem a gyümölcsben, sem a talajban - így bekerülve más növényeinkba! -, amelyeket megenged a bio-termesztés is, illetve amit dédszüleink is használtak. (Ez egy külön írás lesz, most nem ez a fő téma.)
Ha venni kell a gyümölcsöt, akkor is igyekezzünk megbízható, tiszta forrásból vásárolni.
Ne sajnáljuk a lekvárfőzés hosszadalmasabb, hagyományos módját választani, és nem "gyors zselésítő"-vel öt perc alatt összedobni azt a fincsi baracklekvárt.
Ha csak lehet, van rá helyünk és eszközünk, kondérban főzzük a lekvárt, mert a lekvárfőzés az családi - társadalmi - esemény is egyben, és a kondér mellé többen odaférnek, mint a sarokba szorított gáztűzhely mellé.
Ha van rá lehetőség, akkor ne a gáztűzhelyen főljön a lekvárnak való. Egész más lesz ám az íze...

A főzés során persze sok vitamin lebomlik a gyümölcsökben, de az egyéb hasznos alkotók megmaradnak. A téli vitaminforrás nem a lekvár lesz, hanem pl. a házilag savanyított káposzta/savanyúság.
A tartósítószer elhagyására egy jó ötlet: az alaposan megmosott üvegeket töltsük meg forró vízzel és állítsuk őket melegvizes edénybe, a csavaros kupakokat is "főzzük ki".Amikor a lekvártöltés következik, az üvegekből a forróvizet kiöntjük (bele egy következő adag üvegbe pl., ne vesszen kárba), és az üveget a lekvárral teljesen megtöltjük, egy picit túl is csordulhat. Az üveget lezárjuk egy forró kupakkal, és fejreállítjuk, és így hagyjuk kihűlni. Amelyik baci ezt a tortúrát túléli, az meg is érdemli. A kihűlt üvegeket talpra állítjuk, és a kupak tetejére teszünk egy pici szalicilt és lekötjük egy szalvétával úgy, hogy a kötés/befőttesgumi a recék alatt legyen. A párolgó szalicil gáza megakadályozza, hogy a kupak peremén ormlást okozó kórokozók telepedjenek meg, viszont a lekvárba nem tud behatolni sem a baci, sem a gáz.
A lekvárfőzés mellett egy másik hasznos és nem túl bonyolult, de tapasztalatot igénylő módja az aszalás. Aszalni szinte mindent lehet, almát, körtét, szilvát, barackot, de zöldségféléket is. A tapasztalat fogja megmondani, hogy az adott gyümölcsöt mennyire kell megaszalni, ez meddig is tart stb. Pontos recept nincsen... csinálni kell.

Aszalni lehet sütőben, kemencében, cserépkályhán, akár a radiátoron is (téli aszalás). Vagy építhetünk is saját aszalót, mondjuk sörösdobozokból épített napkollektor-fűtéssel, mint amilyen ezen a kisfilmen is látható:

Ökológiai Intézet - Napkollektoros aszaló


Link

Aszalni, szárítani nem csak gyümölcsöt lehet, hanem zöldséget, gyógynövényeket is, így a szárított zöldségekből megvan a saját, vegyszer- és adalékmentes "Vegeta", és a saját szárítású gyógy- és fűszergyűjtemény sem utolsó...
A legkézenfekvőbb megoldás néhány gyümölcs, zöldség esetében - no meg ha van erre alkalmas kamra, pince - hogy csak úgy, ládában, homokban stb. tároljuk a termést.
Most ennyi, folytatása szerintem következik...


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A meggy igazi jótétemény az emberi szervezetnek
  2013-06-19 04:50:31, szerda
 
  Már másfél csészényi meggy elegendő ahhoz, hogy 12 óra időtartamra megnőjön a szervezetben az antioxidánsok pozitív hatása, csökkentve azokat a rizikófaktorokat, amelyek gyulladáshajlamot, és ezzel - például - szívbetegségeket - idéznek elő. A kedvező hatás elsősorban a meggyben található öt speciális antocianinnak köszönhető, amelyek a gyümölcs piros színét adják.

A Michigan Egyetem kutatói számoltak be erről a hatásról korábban, a Kísérleti Biológusok 2009. évi, New Orleans-i találkozóján. Kísérleteik során tizenkét egészséges felnőtt ember - 18 és 25 év közöttiek - fogyasztottak el másfél, illetve három csésze mélyhűtött meggyet. A kutatók ezután meghatározott időközönként vér- és vizeletmintát vettek tőlük, és elemezték: megállapították, hogy a gyümölcs antioxidánsai bejutnak a véráramba, és ott 12 órán keresztül jelentős aktivitást fejtenek ki.

Korábbi, állatokkal végzett kísérleteikkel azt is kimutatták, hogy a meggyet is tartalmazó diéta csökkentette a vér koleszterinszintjét, a vérzsír (triglicerid) szintet. Sőt, 14 %-kal kisebb lett a testsúly és kevesebb a hasi hájréteg.

"Igazán remek dolog, ha egy ízletes gyümölcsről derül ki, mennyi kedvező hatással rendelkezik. Ami tovább hangsúlyozza a teljes értékű táplálék fontosságát a napi táplálkozásunkban" - mondta Sara L. Warber, a Michigan Egyetem Integratív Medicina intézetének társ-igazgatója, a kutatás vezetője.

Bővebb adatok a meggyről:

Tápanyagértéke: Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van.

Gyógyhatása: A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében.

Hormonelégtelenség az öregedés első jele, amikor a test természetes hormontermelése csökken. A hiányt szintetikus hormonokkal, gyógyszerekkel igyekeznek pótolni. A szintetikus gyógyszereknek mellékhatása azonban sok nőnél problémát okoz. Csuklófájás, hajhullás, súlygyarapodás, emésztési problémák, memória zavar, trombózis, depresszió, stb. Ezért ha csak lehet, természetes úton próbálunk hozzájutni az ösztrogénhez, amelyeket a növények termelnek. Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát férfiaknál, nőknél egyaránt.

Emésztést serkentő: A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akik emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A nagymennyiségű B vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.

Szív: A szív működésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönhető. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.

Véredény probléma: A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása a rugalmasság elvesztése jelenti. Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, valamint annál kevesebb kapilláris erecskénk működőképes. Ha az ereket megtisztítjuk és ebben a meggy nagy segítségünkre lehet, hiszen savtartalmával, ami lúgos hatást vált ki a vérben, a kapilláris ereket is újra megnyithatja.

Vér körforgása: Ha kúraszerűen fogyasztjuk a meggyet, a vértisztító munkájával a vér körforgására is hat. Ritkítja a vért és mind több kapilláris erecske előtt nyílik meg ismét az út.

Veseműködést serkentő: A vese az, amelynek vékony finom erecskéi először dugulnak el. Amint megtisztul a vér, valamint hígabbá válik, a vese működése is megélénkülhet és így válik lehetővé, hogy a szervezetben felhalmozódott víz eltűnik a vizelettel.

Ödéma: Közismert az, hogy a meggy kitűnő vízhajtó. Nemcsak a gyümölcse, de a gyümölcs szára is, amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

Alacsony vérnyomás: Ha nincs meg az elegendő ásvány a szervezetben, annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás. Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedő koleszterin szintünk. A meggyben van elegendő vas és egyéb ásvány, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt.

Szájbetegségek, laza fogak: Ezek a betegségek a C vitamin hiányára utalnak. Ez nem jelenti azt, hogy valaki nem fogyaszt elegendő C vitamint, azért lazulnak ki a fogai, inkább arra utal, hogy a kellő tápanyag nem szívódik úgy fel, ahogyan kellene. A meggyben a vitaminok és ásványok elosztása, valamint a nagyfokú savtartalma elősegíti, hogy a C vitamin felszívódjon és a száj betegségeit meggyógyítsa.

Légzőszervi panaszok: A légzési problémák megoldásában is sikeresen működik közre a meggy, mert sok A vitamint tartalmaz. Az A vitamin nemcsak a légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immun-rendszer munkáját is. A légzési panaszokban is segít a meggy, amelyeket a túlfogyasztás okozhat. A tele gyomorban a bomlás következtében gázok keletkeznek, és nyomják a rekeszizmot, amely a tüdőre illetve a szívre gyakorol nyomást. A megylé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb bekövetkezik a megkönnyebbülés.

Meghűlés: A meggylé az egyik legjobb szer a meghűléses betegség leküzdésében. Gyógyszer nélkül ki kehet lábalni a betegségből, ami nem kis dolog, különösen a terhes nők számára. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, és egyáltalán képtelenek megélni abban a környezetben. Lassúbb a gyógyulás, ha édesítjük a meggylét, mert akkor a vírusoknak kedvezünk, de akkor sem reménytelen. Az A és a C vitamin természetes környezetében fordul elo a meggyben, ami a betegség elleni közdelemben jár el, és az immunrendszerünk működését segíti elo.

A legjobb antioxidans: A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint biofklavon. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabadgyököknek, de ha beveszünk egy kiskanál búzacsira olajat, még jobban megerősítjük testünk védelmi csapatát.

Elkészítési mód: A meggy fogyasztása leghatásosabb, ha fáról történik. Ez a gyümölcs ugyanis nem utánérő. Ha leszedjük a fáról hamarosan romlásnak indul. A meggy lé a legkitűnőbb ital, amit valaha is fogyaszthatunk. Megadja az alap ízt más gyümölcsnek is. A legjobb, ha magában fogyasztjuk, ha betegséget akarunk gyógyítani vele. Naponta három-négy pohárral elegendő. Elkészíthetjük vágógéppel, amit úgy kapunk, hogy a kimagozott gyümölcsöt pépesítjük, s azt gézen leszűrjük, vagy anélkül fogyasztjuk. A meggyet nem jó vízzel keverni, elvész az eredeti íze.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Pipacs : a szép és hasznos gyom
  2013-06-19 04:43:03, szerda
 
 Tudtátok, hogy a pipacs nem csak szép, út mentén élő virág, hanem hasznos gyógynövény, sőt gasztronómiai alapanyag is? Most eláruljuk titkát és mutatunk pár hangulatos fotót is róla.

A pipacsról sokan csak annyit tudnak, hogy egyszerű, de látványos, szép virág, amit jól lehet fotózni az utak mentén. A szakértőbbek már tudják azt is, hogy gyomnövény, de hogy valójában sokféle hasznos, jó tulajdonsága is létezik, azt csak kevesen tudják és használják ki.

Lássuk, mi mindenre jó ez a kedves, piros virág.

Mint gyógynövény, köhögéscsillapító, enyhe nyugtató hatású, teáját toroköblítésre használják. Magját használják a gasztronómiában is. Süteményeket és salátákat ízesítenek vele. Salátaolaj készítésére is alkalmas.

Virágszirmaiból vörös ételfesték készíthető, de szirupkészítésre is használható. Régen a bort is színeztek vele.

A növény minden részében mérgező nedvet tartalmaz, ezért erre ügyeljetek szedésekor, és felhasználásakor.

A növény magját, leveleit, kinyílt virágszirmait májustól-augusztusig lehet gyűjteni. Figyeljetek rá, hogy a szirmok ne törjenek meg, mert akkor elvesztik a színüket és fekete foltossá válnak. Szárításához terítsétek szét vékony rétegben, napfénymentes helyen. Ekkor a szirmok élénkpirosból liláspirosakká válnak.

A pipacsnak számos neve van: pipacsmák, büdös mák, czúczik, lúdmák, pitypalatyvirág, veres mák, vad mák.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 859
  • e Hét: 3810
  • e Hónap: 33774
  • e Év: 2061982
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.