Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 120 
a legújabb hír mára,kisdobos ahol tud ott segít......
  2013-01-31 07:49:33, csütörtök
 
  Link

Zalaegerszeg egyik kedvelt részén, a Landorhegyen, a VMK szomszédságában kínálom eladásra ezt az 57 nm-es lakást. Az ingatlan a négyemeletes társasház harmadik emeletén található. A lakás előnye a kedvező fekvése, nyugat-keleti a tájolása.
Az ingatlan eredetileg két szobás volt, de a tulajdonosok átalakították, így egy egész és két félszoba került kialakításra. A fürdőszoba felújítása is megtörtént, zuhanykabin került beépítésre. Az átalakítás során új ajtók kerültek beépítésre a két szobában. Pár éve a ház külső szigetelést kapott, illetve a nyílászárók cseréje is megtörtént. A házban fűtéskorszerűsítés is volt, egyedi mérőórák kerültek a radiátorokra.
Kedvező fekvése révén minden könnyen elérhető, bolt, posta, orvosi rendelő, iskola, óvoda.
Ügyfeleinknek díjtalan hitelügyintézést, valamint kedvezményes díjjal ügyvédet is kínálunk!
Ha felkeltettem az érdeklődését, szeretné megtekinteni az ingatlant, keressen bizalommal: .....


Ingatlan adatok
Lakásméret 57 m2
Teraszméret 4 m2
Ingatlan ár 6 900 000 Ft
További adatok
Típus Társasházi
Tájolás NY
Belmagasság 2,6 m
Fűtés házközponti egyedi mérés
Helyiség adatok
Szobák 3 db
Egészszobák száma 1 db
Félszobák száma 2 db
Helyiséglista
Erkély 4.00 m2
Közlekedő 5.40 m2
WC 1.00 m2
Fürdőszoba 3.00 m2
Konyha 8.00 m2
Szoba 9.63 m2
Szoba 16.20 m2
Szoba 9.00 m2
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
ember tervez , isten ......................
  2013-01-31 07:45:18, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ilyen-olyan KÉPEK  
ha kell,cél , akkor itt van :)
  2013-01-30 08:54:57, szerda
 
  
 
0 komment , kategória:  ilyen-olyan KÉPEK  
Maslow...
  2013-01-29 18:47:04, kedd
 
 Motiváció és személyiség

Abraham Maslow

Egyszerű oroszországi zsidó bevándorlók hét gyermeke közül elsőként született. A szülők szebb jövőt reméltek gyermekeiknek az új világban, erős nyomást gyakoroltak rájuk, hogy tanuljanak, így nem meglepő, hogy kisfiúként magányában könyvekből merített magának erősséget. Annak érdekében, hogy szülei elvárásának eleget tegyen, jogot tanult a City College of New York-ban. Ezt megszakítva pszichológiai tanulmányokba kezdett a Cornell Egyetemen, és végül 1930-ban a Wisconsin-i Egyetemen pszichológiából diplomázott. Többek közt Harry Harlow mentorálásával 1931-ben mesteri, 1934-ben doktori fokozatot szerez. Edward Lee Thorndike-kal folytatott levelezése eredményeképpen, 1935-ben a New York-ba utazik, ahol a Columbia Egyetemen folytat kutatásokat az állatok motivációjával kapcsolatosan. 1937-ben Brooklynba költözve, a Brooklyn College-ben tanít. 1951-1969 között a Massachusetts-beli Brandeis Egyetem pszichológia tanszékének vezetője. Az Amerikai Pszichológiai Társaság (American Psychological Association) 1968-ban elnökévé választotta.
Szülei akarata ellenére feleségül vette Bertha Goodmant, első unokatestvérét, akitől két lánya született.
1970. június 8-án halt meg szívinfarktusban.

Maslow az emberi szükségletek hierachiájának modelljével (Maslow-piramis) vált világhírűvé. Rendszerét 1943 és 1954 között dolgozta ki, majd széles körben a Motivation and Personality című művében publikálta, 1954-ben. Művében a szükségletek öt szintjét mutatta be. Az 1968-ban megjelent, a Toward a Psychology of Being című legnépszerűbb könyvében több szintet is hozzátesz, mégis a mai napig az ötlépcsős piramis a legszélesebb körben ismert szükségletrendszer.
Önmegvalósítás
követi, kibontakoztatja a belső képességeit, kreativitás, beteljesedés;
Elismerés
felismerés, teljesítmény, kiválóság, tisztelet, megbecsülés;
Valahová tartozás (szociális szükségletek)
anya-apa-testvérek - család; barátok - isten; házastárs - szerelem; munkakapcsolatok; társadalmi szintű kapcsolatok; Vezetés iránti igény (mentor, példakép, eszménykép); Mások vezetése, tanítása;
Biztonság
létbiztonság; közbiztonság; anyagi biztonság; magántulajdon;
Fiziológiai (alapvető - létszükségletek)
táplálék; víz; oxigén; hőmérséklet; pH.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Maslow
  2013-01-29 18:36:21, kedd
 
  Milyen ember lehet, meg kell lennie. Ez kell hívjuk önmegvalósításra.
Abraham Maslow

Mi szükséges megváltoztatni egy ember megváltoztatni a figyelmet magára.
Abraham Maslow

Az a képesség, hogy a jelen pillanatban az egyik legfontosabb eleme a mentális wellness.
Abraham Maslow

Félünk tudni, hogy a félelmetes és kellemetlen aspektusait magunkat, de attól még tudni, hogy a isteni bennünk.
Abraham Maslow

Amikor őszintén tennünk magunknak a kérdést, hogy melyik személy az életünkben: a leginkább nekünk, gyakran találják, hogy azok, akik ahelyett, hogy adjon tanácsot, oldatok vagy kúrák, úgy döntött inkább, hogy megosszuk a fájdalom, és nyomja meg sebeinket meleg és tender kezét.
Henri Nouwen

Az ár a siker kemény munka, elkötelezettség a munkát a kezét, és a meghatározást, hogy vajon mi nyer vagy veszít, már alkalmazták a legjobb magunkat a feladathoz.
Vince Lombardi

Az élet nem könnyű sem nekünk. De mi ez? Meg kell kitartás, és mindenekelőtt bizalom magunkban. Hinnünk kell, hogy mi megajándékozott valami, és hogy ezt a dolgot el kell érni.
Marie Curie

Soha nem tudjuk beszerezni a békét a külvilágban, amíg békét önmagunkkal.
Dalai Láma
 
 
0 komment , kategória:  13-tól,.  
mikor, mit veszünk észre ???????????
  2013-01-28 09:28:44, hétfő
 
 Értsünk szót!
Avagy: hogyan találjunk közös hangot mentálisan beteg hozzátartozónkkal?

Természetes vágya az embernek, hogy a kisebb-nagyobb közösségekben, ahol él, otthonosan mozogjon, megértsék őt és ő is megértsen másokat. Kommunikálni kell, mert az emberi kapcsolatok, élethelyzetek korántsem egyértelműek.

Megérteni és megértetni magunkat nem mindig egyszerű. Főleg akkor, ha embertársunk (pláne ha családtagunk) valamiképpen teljesen másképp értelmezi a körülötte (és a benne) történő eseményeket. Egészséges emberek között is gyakran előáll ez a helyzet, de sokszor képtelenül nehéz feladatnak tűnik ennek kezelése, ha családtagunk, hozzátartozónk pszichés beteg.

Gondolhatnánk, hogy a szkizofrénia mint betegség nem túl gyakori, előfordulása a lakosság körében világszerte 1% körül mozog. Csakhogy ez a betegség ennél jóval több embert érint: a beteg hozzátartozóit, barátait, ismerőseit, szomszédjait stb. Szenvedést okoz nem csak a betegnek, de a vele szorosabb-lazább kapcsolatban élő rokonnak, ismerősnek is.

Számtalan hasonló helyzetben lévő embernek nyújtott már segítséget az amerikai Xavier Amador, a Teachers College Columbia University klinikai pszichológia professzora. A ,,LEAP" mozaikszóval jelölt módszerét világszerte oktatják. (Lásd http://www.leapinstitute.org) Magyarul is - és még számos idegen nyelven - megjelent könyve, a Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre hasznos ismereteket tár elénk a betegségről, és konkrét válaszokat ad a gyakran felmerülő kérdésekre.

Fontos, hogy a szerző maga is szkizofrén beteg hozzátartozója, azaz a mindennapokban kipróbált módszert ajánl. Akkor, amikor az indulati szint magas egy-egy családban, ahol a bizalom csorbul és a félelem teret nyer, bizony fontos lehet a kommunikáció újra megtanulása, mert az egészséges, de ijedt és sokszor kétségbeesett hozzátartozó sem tud mindig hatékony lenni. A LEAP módszer teljesen új távlatokat nyit meg, amennyiben újrafogalmazza a figyelem és együttérzés ismérveit. Alkalmat ad a gyakorlásra.

A pszichiátriai beteg hozzátartozója hajlamos a prédikációra, a megfélemlítő, sokszor fenyegető kioktatásra, ami - már ha az kommunikáció egyáltalán - semmiképpen nem hatékony.

Vajon a betegnek módja van-e kétségeiről, félelmeiről, bizonytalanságairól beszélnie? Meghallgatják? Vagy időt nem hagyva neki újra és újra irányítják és kioktatják? Ha meghallgatják, vajon megijednek-e, vagy együttérzőek lesznek? Lehet, hogy egy-egy játszmának éppen az a nyeresége, hogy ne kelljen ezekben a pusztító, bizalmatlanságot sugárzó, félelmes érzésekben osztozni? És mit kezd a prédikáló a kétségbeesésével?

Lehetnénk partnerei egymásnak, de e helyett sokszor úgy alakul, hogy magunk sem vesszük észre, és részvevőivé válunk egy játszmának, melyben állandóan újrafogalmazzuk és csak variáljuk az alá- és fölérendelt szerepeket. Ördögi kör alakulhat ki, amiben mindenki egyedül maradhat. A kilépés ezekből a körökből nehéz, de nem reménytelen.

Néhány fejezetcím a könyvből:

Mi az igazság a betegség tagadásával kapcsolatban?

A játszma részévé válni

Hogyan segítsünk?

A helyes és a helytelen megközelítés

A LEAP (Meghallgatás-Együttérzés-Egyetértés-Partnerség) elsajátítása

Az árulás érzésének feldolgozása

Dr. Amador a könyvet egyrészt szakembereknek, gondozóknak írta, de a hozzátartozók is kimondottan komoly segítséget kapnak általa. Az előszóban például Pete Early amerikai újságíró azt mondja, őt egyenesen ámulatba ejtette ez a könyv és rengeteget segített neki - és meggyőződése szerint sorstársainak is - a beteg családtagjával folytatott kommunikáció javításában.

A szerző pontosan leírja azokat a mondatokat, amelyeket szabad és amelyeket NEM szabad használni. Ezeknek a szövegrészeknek a használata olyan, mintha magát Dr. Amadort hordanánk a zsebünkben.A szerző nagyon ravasz. Kommunikációról beszél, módszereket ajánl, de aki elolvassa és hatékonyan alkalmazza is a módszereket, emberi kapcsolatokat, reményeket és családot kap vissza.

 
 
0 komment , kategória:  13-tól,.  
doki mustra :)
  2013-01-28 06:57:27, hétfő
 
  Két beteg sántít be két különböző magyar orvosi rendelőbe és mindkettőnél megállapítják, hogy csípőprotézis operációra van szüksége.
Az első beteget egy órán belül megvizsgálják, azonnal elkészítik a röntgen felvételt, kiértékelik és másnapra kitűzik az operáció idejét.
A második beteg egy hétig vár míg a körzeti orvoshoz be tud jutni, aki egy specialistához küldi. A specialistára nyolc hétig vár, aki kiírja röntgenre, amit egy hónapon belül elvégeznek és kiértékelnek, megállapítják az operáció szükségességét. A kórházban előjegyzik és 9 hónap múlva már meg is operálják.

Mi a különbség a két beteg közt?
Az első egy kutya, a második egy ember!


Elmegy egy 150 kg-os nő a nőgyógyászhoz. Felül a vizsgálószékbe. Az
orvos egy ideig csak néz előre, időnként pislog, majd megszólal:
- Hölgyem, legalább fingjon már egyet, hogy legyen kiindulási alapom!

Bemegy a csontváz az orvoshoz, és mikor meglátja a doki, felháborodva mondja:
- Hát ilyenkor kell jönni?!

A vizsgálat után így szólt az orvos a beteghez:
- Tudja, hogy az utolsó pillanatban jött el hozzám?
- Jaj, olyan súlyos a baj, doktor úr?
- Ellenkezőleg! Még egy nap, és magától meggyógyult volna.

- Jársz még ahhoz a belvárosi orvoshoz?
- Minek járnék? Rólam már minden orvos lemondott.
- Úristen! Miért?
- Mert egyiknek sem tudok fizetni.

- És mondja doktor úr, ha már olyan drága ez a hajnövesztő kúra, legalább használ?
- Hogyne használna - mondja a doktor. A kúra végére olyan hosszú haja lesz, hogy amikor megkapja a számlámat, már nyugodtan tépheti.

A plasztikai sebész új arcot varázsolt a hölgynek: eltüntette a ráncokat, és az orrát is kisebbre szabta. Amikor felépül a páciens, az orvos megkérdezi tőle:
- Mit tehetek még Önért, asszonyom?
- Tudna nekem nagy, kerek szemeket csinálni?
- Természetesen - válaszol a sebész, majd kiszól az asszisztensnőjének.
- Legyen szíves, mutassa meg a hölgynek a számláját!

- Gratulálok, Szabó úr, az utóbbi három hétben nagyon sokat javult a memóriája.
- Elnézést, de nem Szabó vagyok, hanem Kovács.
- Na látja!


- A gyógyszer, amit felírtam magának, használt?
- Oh, igen!
- Csakugyan jó volt?
- Igen. Csakugyan.
- Na, nézze csak - mondja az orvos elgondolkozva -, nekem is ugyanaz a panaszom, mint magának. Én is ki fogom próbálni.
 
 
0 komment , kategória:  vicces :) :D   
ügyvéd mustra :)
  2013-01-28 06:54:35, hétfő
 
  Egy zsebtovaj a bíróságon az ítéletre vár. A bíró kihírdeti:
- Vádlottat bűnösnek találtam többrendbeli lopás elkövetésében. A bírság 45 ezer forint.
Erre feláll a vádlott ügyvédje:
- Tisztelt bíró úr! Védencemnek mindössze 20 ezer forintja van, de ha adnak neki tíz percet kint a tömegben, hamarosan előteremti a többit is.

Egy nő sorban áll a postán, amikor észreveszi, hogy előtte egy középkorú, kopaszodó férfi rengeteg, szívekkel teli képeslapra kis szivecske-bélyegzőt nyomkod, majd elővesz egy parfümös üveget, és az összes lapot egyenként befújja. A nő nem bírja megállni szó nélkül:
- Mondja, maga mit csinál?
- Szétküldök 1000 darab Valentin-napi képeslapot azzal a szöveggel, hogy: "Találd ki, ki vagyok!".
- De miért?
- Válóperes ügyvéd vagyok.

Egy autós elgázol egy gyalogost, aki súlyosan megsérül. Pár hónap múlva a bíróságon, az áldozat által indított kártérítési pernél találkoznak.
- Tisztelt bíróság! - kezdi az autós védőügyvédje - Kérem, vegyék figyelembe, hogy ügyfelem harminc éve vezet balesetmentesen!
Erre feláll a felperes ügyvédje:
- Tisztelt bíróság! Ha ennyit számít a gyakorlat, kérem vegyék figyelembe, hogy ügyfelem már ötven éve gyalogol balesetmentesen!

Egy ügyvéd kifogja az aranyhalat, amely így szól:
- Akármit kívánsz, minden ügyvédnek kétszer annyi lesz.
- Akkor jó sok pénzt kérek.
- Rendben.
- Másodjára szeretnék egy kocsit.
- Rendben.
- Utoljára pedig szeretném felajánlani az egyik vesémet jótékony célra.

Egy férfi közlekedési balaesetet okoz. Ezután ügyvédhez fordul segítségért.
- Ha jól értem - mondja az ügyvéd -, azt kéne bebizonyítanunk, hogy a kerékpáros, akit elgázolt, 130 km/h-s sebességgel száguldott át a kereszteződésen, és a macska, ami ekkor szaladt át az úton, akkora volt, hogy akadályozta a látást?

- Mi a különbség az ügyvéd és a keselyű között?
- A keselyű megvárja, amíg meghalsz.


A repülőn elromlik az egyik hajtómű, ezért a pilóta rádión kéri az utasokat, hogy üljenek le, csatolják be magukat, mert kényszerleszállást hajtanak végre. A bejelentés után megkéri az egyik stewardesst, ellenőrizze az utasokat, végrehajtották-e az utasítást:
- Mindenki leült és becsatolta magát?
- Igen, már csak egy ügyvéd osztogatja a névjegykártyáját...

A dörzsölt paraszt egy sérelme ügyében ügyvédhez fordul. Az meghallgatja, majd így szól:
- Ezt a pert megnyerjük, az száz százalék!
Az öreg erre feláll és elindul kifelé.
- De hova megy bátyám?!
- Keresek egy másik ügyvédet. Az előbb ugyanis az ellenfelem álláspontját mondtam el.

A jogi egyetem záróvizsgáján az utolsó két diák izzad a kihúzott tétele felett.
- Jöjjön kolléga! - szólítja az egyiket a professzor.
- Na kolléga... Tudja a tételt?
- Háát... Nem jut eszembe semmi. - válaszol a nebuló.
- Hát kolléga, akkor maga nem lesz kolléga.
- Professzor úr! Lehet egy ajánlatom?
- Halljuk!
- Ha fel tudok Önnek tenni egy olyan jogi jellegű kérdést, amire nem tud válaszolni, beírja az ötöst?
- Ilyen pofátlan kérés 40 éves tanári pályafutásom alatt nem volt, de lássuk!
- Rendben. Mi az ami egyben törvényes, de nem jogos, jogos de nem törvényes, és se nem törvényes, se nem jogos?
Pörögnek a kódexek, izzad a professzor úr, de nem tudja a választ.
- Rendben, megfogott, itt az ötös és takarodjon innen!
- Na, halljuk az utolsó mit produkál! - szólítja az utolsó diákot.
- Professzor úr... Én sem tudom ezt a tételt...
- Hát mi van ma itt? - fortyan fel a professzor.
- Rendben... Hallotta az előző diák által feltett kérdést?
- Hallottam - felel a diák.
- Rendben. És tudja rá a választ?
- Tudom.
- Tudja? Akkor ha megmondja, átengedem egy kettessel.
- Rendben. Szóval az, hogy a professzor úrnak van ugye egy 20 éves felesége, az törvényes, de nem jogos. Azt, hogy a feleségét az előző diák kefélgeti, az jogos, de nem törvényes. Az pedig, hogy ezért Ő most ötöst kapott, én meg kettest, az se nem törvényes, se nem jogos...

Az ügyvéd haldoklik a kórházban, és amikor egy barátja meglátogatja, éppen a Bibliát lapozgatja kétségbeesetten.
- Hát te meg mit csinálsz? -kérdezi a barát.
Mire az ügyvéd:
- Joghézagok után kutatok.
 
 
0 komment , kategória:  vicces :) :D   
milyen igaz, nem ???????????????????
  2013-01-26 09:23:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
munkanélküliek száma Zala megyében
  2013-01-24 10:05:32, csütörtök
 
  15.100 álláskereső szerepel a Zala Megyei Munkaügyi Központ legfrissebb nyilvántartásában
Zalaegerszeg - Csökkent a munkanélküliek száma Zala megyében. Ennek ellenére még mindig meghaladja a 3.5 ezret az egy éven túl regisztrált álláskeresők száma, s csaknem 2.600-an részesülnek álláskeresési járadékban.A legutóbbi kimutatás szerint 15.100 álláskereső szerepel a Zala Megyei Munkaügyi Központ nyilvántartásában. Ez a szám az egy évvel korábbi helyzethez viszonyítva közel 700 fős csökkenést jelent. Pályakezdőként 1.300-an, diplomával pedig 800-an szeretnének szaktudásuknak megfelelően elhelyezkedni. A munkaügyi szervezet kimutatása szerint 3.600-an vannak azok, akik tartósan, azaz egy évet meghaladóan szerepelnek a regisztrált munkanélküliek között.

Ajánlat most is van. Az aktuális álláslehetőségek között szerepel többek között gépészmérnök, egészségügyi szaktanácsadó, pénzügyi tanácsadó, szociális szolgálatvezető, autóbusz és tehergépkocsivezető, valamint épületasztalos motorfűrészkezelő, illetve forgácsoló munkakör is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 120 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 2265 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 90
  • e Hónap: 2422
  • e Év: 2422
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.