Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 218 
Böjte Csaba : Ablak a végtelenre - részletek a könyvből
  2013-01-31 07:37:30, csütörtök
 
 
Angyalok feladata 1/2

A Szentírás gyakran emlegeti az angyalokat mint hatalmas szellemi lényeket, akiket Isten teremtett. Mi az ő feladatuk, hogyan képzeljük el őket?
Ha az ember figyelmesen járja élete útját, lépten-nyomon olyan dolgokat érzékel, amelyeket nem lát, amelyek meghaladják a tapasztalatát. Ha felületesek vagyunk, akkor azt mondjuk, hogy véletlen, szerencse, viszont ha jobban odafigyelünk, az az érzésünk, hogy valaki vigyáz ránk, segít és óv minket. Az emberiség mindig is mondta, hogy teremtett lények, angyalok vesznek körül minket.
Jézus Krisztus is gyakran beszél róluk: ,,Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát." [Mt 18,10] Mindenkinek van őrzőangyala Jézus Krisztus szavai szerint. Következetlenség lenne, ha Jézus szavahihetőségét elfogadom, de az angyalok létét nem hiszem, akkor azt mondhatnám, ha ebben tévedett, mindenben tévedhetett. Az angyalokról szóló tanítása is fontos kell hogy legyen mindannyiunk számára.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba:Ablak a végtelenre  
Enigmák- A templomosok titkos élete 2013.01.29
  2013-01-31 07:34:08, csütörtök
 
  Enigmák- A templomosok titkos élete 2013.01.29


Link


Az Enigma Facebook oldala :


Link


Az Enigma Family Facebook oldala :


Link
Száraz György honlapja, a Boldog napot:


Link


A Boldog napot Facebook oldala:


LinkSzűcs Róbert főszerkesztő lapjának, a Hihetetlen Magazinnak a honlapja:


Link


A lap megvásárolható az újságárusoknál.
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Várakozás Magazin 6. adása
  2013-01-31 07:24:13, csütörtök
 
  Várakozás Magazin 6. adása


Link

Megjelenés ideje: 2013.01.27.

2013 első Várakozás magazinja a Lélek TV műsorán.

Visszatekintünk Mara üzeneteire az évet illetően s új információkkal is szolgálunk, melyek folyományaként egy roppant izgalmas sorozat bontakozik ki.

Látogassa meg Filotás Mária weboldalát:


Link

Készítette a Lélek TV (felvétel, utómunka: Beszeda Gábor)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Várakozás - Filotás Mária   
Diákok, politika és a Heti Hetes
  2013-01-31 07:19:55, csütörtök
 
 Az utcai megmozdulások szervezésében az országos hálózattal rendelkező, választott képviselőket tömörítő HÖOK mellett komoly szerepet játszott a Hallgatói Hálózat (HaHa). A pártpolitikától ódzkodó, de a saját sorsa iránt nem közömbös diáktömegeket jó érzékkel szólította meg a HaHa, amit az is alátámaszt, hogy a Facebook közösségi portálon mintegy 14 000 pártolója van, háromszor annyi, mint ugyanezen a felületen a HÖOK-nak.

A HÖOK és a kormány részmegállapodása után úgy fest, a két diákszervezet útja végleg ketté vált, míg ugyanis a HÖOK a további tárgyalásoktól reméli a sikert, a HaHa az utcán tartaná a fiatalságot, mivel a múlt hétfői megállapodás szerintük csak részeredményeket tartalmaz.

Utóbbi szerveződéssel kapcsolatban joggal merülhetnek fel ellenérzések a nemzeti oldalon, ha figyelembe vesszük, hogy vezető aktivistái a Heti Hetes című műsorban ,,parádéztak", ahol Majka, Hajós András, illetve Farkasházy Tivadar adták alájuk a lovat. Szintén csökken az irántuk esetleg kialakult szimpátia, amikor Szanyi ,,kapitány" méltatja a HaHát. A Bar!kád hetilap információi szerint a Heti Hetes ifjú díszvendégeinek szervezete országosan alig néhány száz tagot számlál, azonban a számukra biztosított médiafelületnek köszönhetően jelentőségük valós súlyuknál fogva nagyobbnak tűnhet.
Be(le)szólnának

S ebben profi kommunikációs cég is segíti őket. A Heti Válasz összeállításából kiderül, hogy a Magyar Narancs egykori újságírója, Varró Szilvia által vezetett X Kommunikációs Központ (XKK)

Link

egy éve kezdett együttműködni a HaHával, de aktivistáinak a mai napig is tart tréningeket a kommunikációs ügynökség. Az XKK irányultságáról sokat elárul, munkái között megtaláljuk a Roma fiatalok válasza Bayer Zsolt cikkére című filmet. Az XKK a HaHa mellett partnerei közt tudhatja szegregációval megvádolt önkormányzatokat sorra beperelő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítványt, illetve a Derdák Tibor nevével fémjelzett Dzsaj Bhím cigány buddhista közösséget.

"Káoszparazita szerveződés"

A csütörtökön megjelenő Bar!kád hetilapban Vona Gábor, a Jobbik elnöke is kitért a kétes hátterű hallgatói szervetekre. Mint mondta, a káoszt kihasználva feltűnnek az olyan "káoszparazita szerveződések", mint a gyurcsányista és bajnaista egyetemista csoportok. A teljes interjú a hetilapban olvasható.

Amint arról portálunk korábban beszámolt, a HaHa egyik aktivistája a Klubrádiónak beismerte, hogy a szervezet Amerikából kap támogatást. A Magyar Nemzet értesülései szerint több ismert szélsőbaloldali médiaszakember ad tanácsokat a magát "függetlennek, alulról építkezőnek és politikamentesnek" hazudó ifjúsági fórumnak.

barikad.hu


Amerikából pénzelik a Hallgatói Hálózatot?

A Hallgatói Hálózat (HaHa) egyik aktivistája, Kóbor Andrea a Klubrádiónak elismerte, hogy a balliberális ifjúsági mozgalom a tengerentúlról kap segítséget, a politikai befolyást azonban tagadják.

A Magyar Nemzet hétfői számában a szervezet belső levelezéseire hivatkozva arról számolt be, hogy a HaHa munkáját Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik. Nyolc szakember többek között abban adott tippeket a diákoknak, miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

A szálak Soros Györgyhöz vezetnek

Az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, de a szálak radikális baloldali szervezeteken keresztül egészen Soros György magyarországi származású üzletemberig vezetnek. A belső levelezésből az is kiderül: februárban újabb tüntetésekre, valamint kormányhivatalok elfoglalására készülnek a diákok.

A napilap értesülései szerint a közösségszervezők a ,,baloldali gondolkodó", Saul Alinsky által kidolgozott, radikális civil ellenállásra dolgoztak ki modellt.

Demokráciát játszanak

Az egyik ,,szakember", Christina Doby korábban egy kétes hírű nemzetközi szervezet, a Kampány az Emberiség Fejlődéséért egyik vezetője volt. Az önmagát katolikusnak valló szervezet ellen 2008-ban az egyház vizsgálatot kezdeményezett, mivel az Saul Alinsky módszereit alkalmazva gyakran hangos, erőszakos kampányt folytatott, s az így felhalmozott dollármilliókkal szélsőbaloldali vagy a homoszexuálisok jogait védő szervezeteket segített - írja az mno.hu.

SZDSZ-es holdudvar

A portál emlékeztet, hogy a HaHa oktatói testvérszervezetei olyan volt SZDSZ-es politikusokat és médiaszakembereket tömörítenek, mint Braun Róbert, Ferge Zsuzsa, György Péter, Heller Ágnes, Vásárhelyi Mária (Oktatói Hálózat), valamint Magyar Bálint és Tamás Gáspár Miklós (Hálózat a Tanszabadságért).

Mint ismert, szintén az Egyesült Államokból, a Soros Györgyhöz is köthető, demokrata párti Center for American Progress intézettől kap támogatást Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványa, illetve Richard Field személyében az LMP háza táján is feltűntek amerikai szponzorok.

mno.hu nyomán: barikad.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A magyargyűlöletéről közismert Esterházy Pétert és Nádas
  2013-01-31 07:09:30, csütörtök
 
  Megáll az ész: a magyargyűlöletéről közismert Esterházy Pétert és Nádas Pétert népszerűsíti Jelenits piarista!

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Lassan bibliográfiát igényelne annak kimutatása, hányszor jajdultunk fel amiatt, hogy vezető teológusok szavainak mennyire nincsen sava-borsa, különösen világnézeti, pláne nemzeti sorskérdésekben. Különösen szomorú, hogy a nemzeti oldalon is gyakorta ikonként elkönyvelt, Corvin-láncos és Széchenyi-díjas Jelenits István piarista is közéjük tartozik. Emlékeztetőül: amint megírtuk, ő is térdre rogyott a törpe kisebbség gyűlölködői előtt azzal, hogy nem támogatta Prohászka Ottokár köztéri szobrának felállítását, majd ellenezte Wass Albert és Szabó Dezső klasszikusokként tárgyalását irodalomoktatásunkban. Ami azonban mindezen túltesz, hogy újabban azzal dicsekedett, mennyire becsüli a magyargyűlöletéről közismert Nádas Pétert és Esterházy Pétert.


A 'Magyar Kurir' 2013. január 18-i száma közli Szilvay Gergely vele készített beszélgetését arról, hogy mit is jelent 'teremtő módon gondolkodni', megjegyezve, hogy ugyan 'a felvilágosodással támadt némi feszültség egyházi és profán műveltség közt, de az a mondás, hogy a jó pap holtig tanul, ma is érvényes'.

Nos, aki csak egy kicsit is ismeri a tizennyolcadik századot, annak aligha kell Hunhír-ötperc ahhoz, hogy belássa, mennyire nem 'némi feszültség' támadt a kettő között, hiszen hiába, hogy e kor az oktatási- és médiafórumokon továbbra is hódolat tárgya, valójában a trónok és oltárok, a vallási és nemzeti kötelmek leomlásának ideje volt, amelynek máig ható romboló szellemisége ellen akkor olyan papok léptek fel, mint a pálos Ányos Pál (1756-1784) és a jezsuita Baróti Szabó Dávid (1739-1819). Mindezt neki, az irodalomtörténésznek-esztétának tekintett piaristának, ugyebár hivatalból illene tudnia.

A vele beszélgető azon kérdésére aztán, hogy ma, amikor egyre kevesebben olvasnak, egyre kiveszőbb a hagyományos értelmiség, mi a helyzet az oktatásban - különös tekintettel arra, hogy 'Dawkins 'Isteni téveszmé'-je például, ha jól tudom, kötelező olvasmány a szemináriumban' - így felelt a bálványozott piarista:

'Sok pozitívum történt azóta. Például a rendszerváltás óta a papok akadálytalanul kerülhetnek ki külföldi egyetemekre, ami alkalmas nyelvtanulásra és kapcsolatépítésre is. Elmondhatjuk, hogy feloldódott az a bezártság, ami kényszerűen évtizedeken keresztül jellemezte a papságot. A papok élete ugyanakkor megnehezült, mert sokkal kevesebben vannak, mint a kommunizmus évtizedeiben. Az a kor még örökölte a régi idők papságát, most pedig csak azok maradtak, akik kommunista időkben és azután jelentkeztek papnak. Később esküsznek az emberek, kevesebb a család és a gyermek. Kevés gyermekből pedig még kevesebb pap lesz. Egy pap egyre több plébániát lát el, így rohangálnia kell, és így alig marad ideje olvasni, tájékozódni. Például nem biztos, hogy újraolvas egy jegyesoktatáshoz, hanem újra előadja az egyszer már megírt anyagát, aminek az a veszélye, hogy újramelegített ételt tálal fel.'

Az iménti súlyos kérdésre tehát amolyan se füle, se farka választ kaptunk, a legnagyobb pozitívum számára azonban alighanem, hogy rendtárs előde, Sík Sándor módjára próbáljon úgymond 'közvetíteni népiek és urbánusok, nemzetiek, konzervatívok és liberálisok közt', azaz népszerűsítse a magyargyűlöletéről közismert Esterházy Pétert és Nádas Pétert, akivel beszélgető esteken vesz részt, hiszen, mint vallja,

'Esterházy Pétert jól ismerem, a tanítványom volt, én eskettem. A szerzetességemből és a tanárságomból is adódott, hogy több irányú kapcsolataim alakultak ki. Ők pedig nem annak ellenére, hanem azzal együtt szeretnek engem, hogy pap vagyok, és így van kapcsolatuk az egyház szellemi örökségével is. Fontos, hogy ne csak messziről mustrálgassuk egymást, és ne akadjunk fenn a másik félreérthető megnyilatkozásain. S próbáljunk úgy élni, hogy szót értünk egymással és örülni tudunk egymás eredményeinek.'

A nevezetteknek tehát 'van kapcsolatuk az egyház szellemi örökségével is', s feladatunk, hogy próbáljunk örülni bennünket lejárató tevékenységüknek! Megáll az ész: a magyargyűlöletéről közismert Esterházy Pétert és Nádas Pétert népszerűsíti Jelenits piarista! A liberálisokkal és konzervatívok között sohasem közvetítő, mi több, velük egy gyékényen sohasem áruló Széchenyi István és Sík Sándor forog a sírjában. Forog bizony, emlékezetünkbe idézve az interjú kapcsán Szalay Károly író keserűen igaz alábbi helyzetképét:

'A jobboldali írók pedig gyávák, nem mernek kiállni az igazságaik mellett, miközben tartják a markukat a támogatásért. Kivétel nélkül minden balliberális író minimum egyszer megnyilatkozik politikai kérdésekben, míg a jobboldal többsége lapít. Rengeteg a tehetség (tudniillik a jobboldalon), de reménytelenül ki vannak szolgáltatva politikailag. Ha jól akarnak élni, a liberálisokhoz mennek, ott biztosított a karrierjük. Eközben a jobboldal ostoba és ügyetlen: a tehetséget átengedik, az öregeket pedig hagyják megdögleni. Fájdalom, de be kell ismernünk, a balliberális média zseniálisan futtatja a hozzájuk csapódott féltehetségeket is, minden esztendőben 'megcsinálnak valakit', a nemzeti oldal pedig tunya, egymásra irigy, csak legszűkebb baráti köreit ajnározza, kiadói ügyefogyottak, folyóiratai koncepciótlanok, terjesztése nulla, és ami a legszörnyűbb: a baloldalnak igyekszik megfelelni. A jobboldali média pedig - tisztelet a kivételnek - fabatkát sem ér. Legalábbis mindaddig, amíg abban is ők diktálnak, amíg ha ők szellentenek egyet, a mieink nadrágja megtelik.


Ifj.Tompó László írásai a Hunhíren:


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Botos László : Így volt – hogyan tovább?
  2013-01-31 06:38:48, csütörtök
 
  Nyaljuk továbbra is a kegyelmes lábakat?

Vagy lesz akaratunk létrehozni az erőt, hogy kiiktassuk a még mindig fennálló hazugságokat?

Nem a honvédség veszítette el ,,nemzeti nagylétünk", mert honvédeink idegen földről, zárt sorokban menetelve jöttek fegyverrel kezükben, abban a hitben, hogy a hangoztatott wilsoni népakaraton való döntés meghozza a várt igazságos békés együttélés elrendeződést. Fel sem merült, mert nem merülhetett fel az a gondolat, hogy a népakaraton való döntés Hazánk feldarabolását idézné elő. Hisz évszázadokon át minden menekültnek megadtuk azokat az emberi jogokat, amelyeket Nyugat népei nem ismertek. Név szerint önrendelkezést. Jó tett helyébe, jót vártunk. Azt hittük Nyugat népei is úgy gondolkodnak mint mi. Nem vettük figyelembe, hogy ezen időkben az ajnározott Nyugat, hatalmas népes területeket, nagy múltú nemzeteket és elmaradt, civilizálatlan népeket igázott le egyaránt. Gyarmatosított. Közvetlen szomszédunk a német és ikertestvére az osztrák, annak vezetői a Habsburg császárok, e kor Európa egyik legnagyobb hatalma, azon fáradozott, hogy bekebelezzen bennünket. Minden fondorlatot elkövetett, hogy Magyarországon menedéket lelt népeket ellenünk uszítsa. A nagyméretű kizsákmányolásuk, hódító háborúik által előállott nyomor és nehézségek okait -- az igazságot megtagadva - ránk hárították. Szították a népünk elleni gyűlöletet azzal, hogy minden rossznak mi magyarok vagyunk az okai. Mindezt tették azért, hogy megosszanak, az ,,Oszd meg és uralkodj" szemlélet alapján.

Ahogy honvédeink zárt sorokban visszavonulva elérték a magyar határt, magyar kormányrendeletre, név szerint Linder Béla ,,nem akarok katonát látni" kijelentése alapján lefegyvereztették honvédeinket és így megszűnt minden nemzeti védekezésünk. Erdély határában, a rumán katonaság felfegyverezve várt, s mikor meggyőződött, az általuk is hihetetlenről, hogy eldobtuk fegyvereinket, megkezdték belső területeink elfoglalását. Kormányunkba beépített hazaáruló Linder Bélának Zágráb-ban szobrot emeltek. Így hálálták meg a szerb nacionalizmusért tett cselekedetét. Tehát nem az ellenség ereje, fegyvere, idézte elő Hazánk Trianonját, hanem saját kormányunk, annak hadvezetése. Röviden így veszett el minden katonai erőnk, honvédelmünk.

Ne hogy mégis erőre kapjunk, visszatérjünk régi dicsőségünk emlékéhez, a Habsburg ármány befolyásolására az akkori Vallás és Közoktatási Miniszter, Trefort Ágoston, hatalmi szóval elrendelte, hogy nekünk, magyaroknak -- ha már ide jöttünk Európába - akkor európai ősöket kell keresnünk. Budenz József, német származású nyelvész hirdetésével és a magyar nyelvészek lelkes támogatásával megkezdték a finn-ugor elmélet feltételezett hamis tanának hirdetését, mind Magyarországon, mind világszerte. Ezzel a szellemi ráhatással elfeledtették velünk és Európa népeivel az ez ideig ismert, és soha kétségbe nem vont hun-magyar származásunk tanát.

Ez a finn-ugor elmélet már II. Pius pápa alatt lett beiktatva. II. Pius pápa (1458-64) neve Aenius Silvius Piccolonimi volt. III. Frigyes császár udvarában volt költő, mielőtt a szent (pápai) pályára lépett volna. Pappá szentelték 1445-ben (The Columbia Viking Desk Encyclopedia). Ez az elképzelés a magyarok finn-ugor származására vonatkozóan Budenz működésével terjedt, s e munkához igyekvő társakat talált, Hunfalvy Pál (Hundorfer), Toldi Ferenc (Schedel), Munkácsy Mihály (Munk), Szinnyei József (Ferber) német személyekben, és ezeket később követve a magyar akadémikusok nagyszámú sokasága a mai napig. Ezek közül itt említve Zsirai Miklós, Bárczi Géza stb. Így láthatjuk a magyar szellemi hanyatlást, elmagyartalanítást a Magyar Tudományos Akadémia nemzetellenes tanításának tudhatjuk be. Nem az ellenséges túlerő, hanem a magyar meghasonlás okozta. Természetesen ezt jó ráérzéssel és meglátással, földünket meghódítani akaró szomszéd népek kihasználva megtöltötték külföld könyvtárait hazug rágalmakkal, amit Akadémiánk soha nem ellenzett. Egyszerűen nem vette figyelembe, jelentéktelen mende-mondának tartotta. Nem úgy külföld népe. Mivel nem elleneztük a rágalmakat, a hazugságok megkövesedtek, és így lettünk Európából kiutasítandó, földünket elfoglalható, nem Európába való kulturálatlan pogány, bárdolatlan, kegyetlen, civilizálatlan, rabló nép.

Mindezeket a kialakult nézeteket támogatták az elszakított területek győztes népei, és nagy sajnálatunkra a Rom. Katolikus Egyház még a mai időkben is fenntartó azon nézete, hogy pogány barbárok voltunk, mindent, ami emberi erény, érdem, fejlődés, csak a Nyugat népeitől összelopkodott felületes tudás. Nem magyar szellemi fejlemény, vagy érdem, mert erre származásunknál fogva képtelenek lennénk. Ezt az elhíresült megállapítást, a barbár finn-ugor származás elmélet támasztja alá.

Népünkbe annyira belevésődött a kis nemzet tudat, amit ellenségeink sugallanak, hogy kicsik vagyunk, nem tehetünk semmit, várjuk, hogy majd a ,,nagyok" segíteni fognak. Nem fognak, mert hisz ők idézték, ők tettek bennünket kicsinnyé. Pedig még így is megfogyatkozva lehetnénk nagyok és számottevőek, mert a szürke állományunk még az elnyomatásunk idejében is megmaradt, mert az belénk oltódott. Faji nemzeti adottság. Ha erre összpontosítanánk, összefogva kihasználnánk kultúránkban elért termékeink, gazdaságot éltető előnyeit, akkor lehetnénk kis állam, de gazdag, jólétben élő nép, és ismét érdemesnek lenne önként magyarnak vallani magát, minden szomszédos nép fiainak, mint ahogy ez volt a múltban. Ezt a kishitűséget ennek bebetonozását elősegítette megcsonkíttatásunk. Hollandia is kicsi, talán kisebb, mint mi, de nem nevezi őket senki kis népnek. Földünk, Európa legjobb termőföldje. Vízellátásunk Európában a legjobb. Éghajlatunk mérsékelt, szinte minden megterem. Közép Európa területét foglaljuk el. Ásvány kincsekben is, még a csonka haza területén is gazdagok vagyunk. Éppen ezért akarja földünket minden európai nép. Ásvány kincseink gazdagságáról egy következő felhívásban fogok hangot adni.

A másik elvesztésünkre irányuló híresztelés az, amit Akadémiánk folytat azzal, hogy van finn-ugor tanszék, ahol összezavarjuk, rossz irányban kutatunk a finn-ugor gyökök összehasonlító nyelvészet őserdejében. Időt, pénzt szentelve erre. De nincs magyar hungarológia. Akadémiánk nem tanít magyar nyelvkutatást, nyelvfejlődést. Ellenben magyar adófizetésből van hebraisztika. Amikor valamelyik külföldi egyetem létrehoz egy Kelet-Európa tanszéket, ott a szlavisztika tankörébe osztják be a magyar nyelv, és származás elmélet tanítását. Akadémiánk befolyásolja a tanszéket a finn-ugor elmélet tanítására, ami soha nem bizonyított feltételezés. Ez volt az oka annak, hogy Akadémiánk alapítója, gróf Széchenyi István, az általa alapított Intézettől megvonta önmaga és útódai részéről is ennek támogatását.

GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN LEVELE AZ AKADÉMIA
IGAZGATÓ TANÁCSÁNAK

A MAGYAR TUDÓS TÁRSASÁG TEKINTETES IGAZGATÓ TANÁCSÁNAK SZÍVES FELOLVASTATÁS VÉGETT A LEGKÖZELEBBI ÜLÉSBEN ALÁZATTAL ESEDEZIK GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN.

Tekintetes Igazgatóság!
A legcifrább szavaknak sincs hitele ott, hol tények bizonyítanak ellenkezőt.
Hogy kormányunk mostani rendszere a magyar nemzetiség igényeivel és érdekeivel szemközt áll, azt a legvakabb is észreveheti. Nemzetiségünk nekünk, magyaroknak pedig becsesb, mint a föld bármily kincse, sőt életünk.
A magyar romok közt a nemzetnek eléggé nem bámulható életerején kívül, szeplőtlen már majdnem csupán az akadémia mutat arra, miszerint nemzetünk kioltva még nincs.
S most még ezen utolsó igazán magyar intézet is ki legyen sarkábul forgatva! Fájdalom, igen! Mert hiszen az akadémiai alapszabályok minap leérkezett megváltoztatása legalább saját lelki szemeim előtt, nem egyéb és nem kevesb, mint oly döfés, mely könnyen halálba vezet.
Kimagyarázhatatlan lelki kinoktul gyötörve, egészen elvérzett szívvel, félig temetve - ily aggasztó körülmények közt, kérdem, valjon a magyar Akadémia tekintetében én mit műveljek, mit tegyek, én, ki dicső elődeink útmutatását hű kegyelettel felfogván, szerencsés voltam 1825-ben újra és sikerrel megpendíteni honi nyelvünk magasbra állítását - sikerrel mondom, és jobb sikerrel, mint ők, mert a mély felfogás ugyan sajátunk, de nékem elégséges pénzvagyon is jutott osztályrészül - mely nélkül, fájdalom, a legmagasztosb is oly gyakran eltiportatik, mely tényezőként szinte arra való szolgálandó, miszerint a magyar, kinek jelenét bizonyítja - sajátszerűleg minden hátramaradásibul kibongtakozva az emberiség díszére, az osztrák közbirodalom legbiztosabb talpkövét, s a fejedelmi szék rendíthetetlen sarkalatát képezze, alkossa? Kérdem, még fel se jajduljak, mikor látni vagyok kénytelen én, fejedelmi családunk mint valami baligézet által félrevezetve, népeink éppen legéletrevalóbbját, mely fiatalságánál és kettétörhetetlen zománcánál fogva legdicsőbb kifejlésre képes, nemcsak kellő figyelemre nem méltatja - sőt azt sajátságaibul kivetkeztetni, elzsibbasztani engedi, és ekképp úgyszólván saját maga alatt vágja el a fát.
A tekintetes Akadémiára bízni az ügy eldöntését - amennyiben alapító állásomnál fogva ahhoz nékem is van szólásom --, noha legnagyobb tisztelettel viseltetem mind testületileg, mind egyénileg iránta - nem kívánom, nem akarom, nem fogom; mert még fejem vállaim közt áll, velőm el nem olvadt, és szemem világát a halál köde nem oltja ki - mindaddig arrul, minhez jogom van - minden tanácsot szívesen és köszönettel fogadván - utóljára is bizony csak saját magam fogok határozni. S ugyanis:
Én úgy vagyok meggyőződve, hogy felséges Urunk, a fénykörülsugárzott Ferenc József Császár, előbb-utóbb, de elvégre bizonyosan át fogja látni, hogy a célba vett amalgációja és németesítése a közbirodalmi népeknek nem egyéb, mint a mostani államférfiak észficamlott teóriája és kereső önmisztifikáció; hogy számos, tán legtöbb népei, ha egyszer zivatarra kelnek az idők, mi alkalmasint nemigen fog késni, kifelé gravitálnak, míg a magyarnak nincs a világon rokona, s nincs más hazája, mint a négy folyam közti és a három hegy alatti alkotmányos paradicsom, hogy ehhez képest a magyar jólétét, szerencséjét, boldogságát egyedül dinasztiális és törvényes királyának védpajzsa alatt remélheti keresi, lelheti, és hogy ennélfogva a felséges Császár nemcsak nem fogja tűrni - ha majd egyszer a legproblematikusabb helyzetbe süllyeszték, kellőleg felvilágosítandják lelkét és untatni kezdendik legmagyasb úri kedélyét-, nemcsak nem fogja tűrni, mondom, ha majd ezen idő beáll - mirül én sehogy nem tudok kételkedni --, hogy azon nemzetet gyengítsék, gyilkolják, olvasszák, mellyel lovagi fejedelem, kit szeret 'madarat foghat', és mely Érte, ha kifejlésének, becsületének, dicsőségének nem engedi útját állni, sőt ily kincseknek hű pártolója, utolsó csepp vérét kiontani mindig kész volt és mai nap is minden pillanatban kész volna és kész lesz.
Én azt szeretem hinni, fiatal fejedelmünk - ha látni és hallani akar, és egyedül saját velejének tanácsát követendi, és egyedül saját szíve sugallása után indul, bizony mondom: Magyarország tekintetében még Corvin dicső korát is homályba állítandja.
Így látván a jövendőt, és bízván a mennyei végzésben, mely nemzeteket, valamint fejedelmeket is hibáikért büntet ugyan, de valamint lelkes népeket meggyilkolni nem enged, mi személyemet és alapító jogomat illeti - a megváltoztatott alapszabályokat, melyekkel kezdettül végig legkevésbé sem tudok megbarátkozni, ha nincs menekülés, s azokat parancsként csakugyan el kell fogadni, vérző szívvel, de lecsépelhetetlen kedéllyel, minden legkisebb megjegyzés nélkül fogadom.
Egyszersmind azonban ünnepélyes óvást teszek, hogy a ,,Justum ac tenacem propositi virum" dicső elve szerint, én a haza oltárán tett áldozatomnak kamatját azon pillanattul fizetni nem fogom, ha tapasztalni volnék kénytelen, hogy adományom de facto - mert hiszen szép szavakra és ígéretekre bizony én nem adok semmit is - más vágásba szorítattnék, mint az, mely a magyar Akadémia eredeti céljával tökéletesen megegyez, és mely nemzet és fejedelem közti törvény által megerősíttetvén fel is szenteltetett; mely szándékom szerint tudom, hogy örököseim is becsületesen és híven eljárandnak, mikor aztán, ha ezen szomorú eset, bizodalom és minden jó remény dacára, tán mégis bekövetkeznék, én, valamint örököseim az alapító levél értelmében - járulékunkat, a megmérgezett magyar akadémiátul elvonván, valami más hazai célra fordítandjuk, mely célt azonban saját magunk tűzendjük ki, e foglalatosságtul mindenki mást határozottan felmentvén. És e tekintetben csak anyagi erőnek fogunk engedni.
A tekintetes igazgatóságnak
hű szolgája
Gr. Széchenyi István

Felső - Döbling 163
November 6ikán, 1858
*
A fenti cikk megjelent: Diszharmónia és vakság - Széchenyi István utolsó napjainak dokumentumai. Helikon Kiadó, Budapest, 1988. Másolata: Magyarságtudományi Értesítő - Journal of Hungarian Studies 11. sz. 25. old.

A Horthy időszakban jött egy kis enyhülés, amikor a magyar szellem ellenes nyomás enyhült. De ez sem volt teljesen szabad, mert a beidegződött tanítás nyomai, még ebben az időben is megosztó nézetet teremtett, de már hajnalodott. Új nagy meglátások nyomtatott kiadványai jelentek meg, amelyek előidézői lettek volna a szemlélet váltásnak. De ezt a reménykeltő időszakot leállították az elvesztett háborúk, amelyeket még nagyobb, fokozottabb fizikai szellemi elnyomás követett. Több mint egy évtizedig az új kutatások meglátásai, amelyeket a segéd tudományok alkalmazása segített elő, nem juthatott el a magyarságért aggódó kutatók kezébe.

Különösképpen 1948-1960 időszakban, amikor népünk sokasága anyaföldjének elhagyására kényszerült, én magam is, az 1956-os szabadságunk megtorlása ellen menekülve, hozzá jutott a fentebb említett kutatási tanok tanulmányozásához: nagy lendülettel, igyekezettel, a mindennapi munka mellett, éjjeli őrként, építkező munkásként, esztergályos és különböző szakmunkásként, és majd a megtanult új nyelv birtokában, komoly pozíciókat betöltve, egymás után tanulmányoztam a megvilágosult tanok valóságait, mindazokat, amelyekhez az otthoniak hosszú időn át nem juthattak. Ez időkben születtek meg és váltak elismert kutatókká, bár Akadémiánk által kivetett, délibábot kergető, magyarkodó dilettánsok. Minden megkülönböztetés nélkül felsorolom a magyarság történelem kutatásában elkötelezett kutatóink névsorát: Padányi Viktor, Aczél József, Bobula Ida, Borbola János, Nagy Sándor, Varga Zsigmond, Toronyi Etelka, Marjalaki Kiss Lajos, Aradi Éva, Badiny Jós Ferenc, Baráth Tibor, Zakar András, Szelényi Imre, Vágó Pál, Bíró Lajos, Bíró József, Katona Sándor, Baráthosi Balogh Benedek, Baranyai Piroska, Bartha Miklós, Bakkay Kornél, Berzy József, Bokor Imre, Bona István, Gyárfás Ágnes, Balogh Sándor, Csobánczi Elemér, Csőke Sándor, Cúth János, Daczó Árpád, Yves de Daruvár, Erdélyi István, Domonkos László, Duray Miklós, Dömötör Tibor, Endrey Antal, Fekete Zsigmond, Érdy Miklós, Fehérné Walter Anna, Ferenczy Gyula, Fehér M. Jenő, Fodor István, Forrai Sándor, Friedrich Klára, Gelsei Bíró Zoltán, Kolozsvári Grandpierre Endre, Gosztonyi Kálmán, Götz László, Hernádi Tibor, Homonnay Ottó, Somogyi Ferenc, Kandra Kabos, M. Katonka Mária, Kocsis István, Kazár Lajos, Koós Kálmán, Kostya Sándor, Kosztin Árpád, Kovács Ernő, Kövér János, Kunszabó Ferenc, Lángi Mária, László Gyula, Magyar Adorján, Marschalkó Lajos, Molnos Angela, Lázár István, Marácz László, Magyar Kálmán, Makkay János, Málnási Ödön, Marton Veronika, Nagy Ákos, Nagy Attila, Nagy Géza, Vetráb J. Kadocsa, Bódi Dezső, Gálfi Aba, Noszlopi Németh Péter, Nemesváradi Imre, Obrusánszky Borbála, Szabó Dezső, Torma Zsófia, Tomory Zsuzsa, Palotás Pál, Palotás Zoltán, Pauler Gyula, Pap Gábor, Pongrátz Gergely, Práczki István, Rácz Sándor, Radics Géza, Raffay Ernő, Rektor Béla, Konstantin Sakharow, Sebestyén Gyula, Somogyi Ede, Szalay Jeromos, Szedenits Jenő, Szentkatolnai Bálint Gábor, vitéz Szondi József, Szilvay Gyula, Blaskovics József, Timaru-Kast Sándor, Zajti Ferenc, Pölöskey Ferenc, Csánkné Vera, Vértessy László, Zászlós Zsóka György, Kúr Géza, Pesti Páter, Major Tibor, Lőte Lajos, Wass Albert, Haraszti Endre. Elnézést mind azoktól, akiknek nevei véletlenül kimaradtak, de a megnevezett dicső névoszlopba tartoznak.

Ennyi szellemi termék, melyeket a fentiekben megneveztünk, önzetlen magyarságukat és nemzetüket féltő, azokért tollat fogó írók, kutatók feltárták az új kutatások bizonyítékait, ismereteiket nyomtatványokban és könyveiben ismertették, és mégis minden hiába való volt. Hiába való, mert nem tudta áttörni a begyöpösödött, gyökeret eresztett iskolában tanult, hamis Budenz és követőinek, tanári katedrai taníttatás lehetőséggel, kellően jutalmazott fizetéssel, nyugdíjazással ellátott megélhetés csábító lehetőségét.

Megint csak nem az ellenség túlereje, hanem saját magunk kényelembe helyezése vezetett a végpusztulás közelébe.

Mikor lesz, mikor valósul meg a nemzetben való gondolkodás áldott állapota? Ha mindig csak a pillanat előnyét nézzük, és nem a nemzet jövőjét célozzuk döntéseinkben, akkor mindnyájan, már a mi időnkben, de mindenképpen gyermekeink és unokáink, csak mint magyar szolga húzhatják az igát, dicsérhetik uraik esetleges kegyelmét, hogy legalább is majd élni engednek talán. Ébredj magyar, mondja a költő: ,,Mert ha most nem ébredsz, nem lesz ébredésed."

Mind ebben a legszomorúbb az, hogy 1000-ben felvett vallásunk, a Rom. Kat. Egyház nem támogatja a magyar szellem valós történelem ismeret általi újjáéledést. Azoknál fogva, hogy az új kutatások megvilágosulása következtében be kellene ismerniük, hogy ,,megtérítésünk" időszakában, mi nem voltunk pogányok, mint azt tanították és tanítják. Bizonyságunk erre, a gyakran idézett K.u. 910-ben Luitprand cremonai püspök Árpád népével kapcsolatos nyilatkozata: “A magyar nép nyilvánvalóan keresztény."

Idézet Lajdi Péter munkájából: Adalékok a történeti magyarság vallási életéről a független Magyar Apostolkirályság fennállásának ideje alatt
www.magtudin.org

Fehér Mátyás Jenő Álmos nagykirály Kievben tartózkodó magyarjairól írja, hogy ,, a kievi várban már manicheusoknak nevezik a magyar vezető réteget, tehát Álmos családját. Photius pátriárka eretnekséggel foglalkozó apologetikus iratában seregszemlét tartva a bizánciakkal kapcsolatos népek fölött 895-ben írja, hogy 'a kievi törökök (mármint a 'turk', azaz pártus magyarok; LP) a manicheista eretnekség hívei'. (Fehér Mátyás Jenő: Rasdi mesél)
A Szent István király által a Szentföldre igyekvő, de királyunk által Magyarországon marasztalt Szent Gellért, későbbi csanádi püspök Deliberatio című, közel ezeroldalas, terjengős stílusú, latin nyelvű teológiai művében megemlíti, hogy őt a magyarok vallása leginkább a manicheizmusra emlékezteti, de nem az. Ugyanebben az írásában afölött siránkozik, hogy Magyarországon nem veszik jó néven, ha valaki a manicheizmust üldözni akarja.
Lássuk csak, hogyan vélekedik a kiváló régészprofesszor és történész, László Gyula a honvisszafoglaló magyarok vallásáról főként nyelvi szempontból: A korabeli magyar szókincs szavai ,,annyira gazdagon illeszkednek rá az új hitre," (??!; LP) ,,hogy az egyházi méltóságokat, rendtartást, az ünnepeket nem számítva akár egész bibliafordítás kitelnék belőlük. Ez arra mutat, hogy a magyarságnak a kereszténység" (a zsidókereszténység!; LP) ,, felvétele előtt is mély élménye volt a hitéletről, az új tan csak új tartalommal töltötte meg a régtől ismert fogalmakat. Olyan szavaknak, mint a búcsú, böjt, bocsánat, bűn, gyón, gyónás" (bocsát, bú, bűnbánat, egyház, érdem, gyarló, gyász, gyónik, hit, ige, Isten, kegyelem, menny, örök, teremt, vét stb; LP) ,,stb. semmi keresnivalója valamiféle sámánista hitben, de értelme van valamelyik világvallásban." (László Gyula: A kettős honfoglalás; 151. o. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 1978) ( . . . )
Pap Gábor művészettörténész és ötvösművész más szemszögből ugyan, de ugyanemellett kardoskodik, amikor így fogalmaz: ,,Az 1000-es dátummal kapcsolatban van egy másik komoly gond is. Az tudniillik, hogy a magyarság körében korántsem biztos, hogy a Szent István-i térítéssel kezdődött el a kereszténység. ... Debreceni Ember Pál egyháztörténetében" (a reformáció idejében; LP) ,,külön fejezet szól 'a magyarok lelki állapattyáról' a Szent-István-i térítés előtt, és ahogy ő is kimutatja, nagyon valószínűnek tűnik, hogy a kereszténységnek nem a római formáját értve ugyan, nem is a Bizáncban hivatalossá vált formáját, de létezett a kereszténység közöttük." (Pap Gábor: Angyali korona, szent csillag)
Szintén e fontos külföldi források közé tartozik Theophylactus Symocatta bizánci történetíró a VIII. század első feléből, akitől két, népünkkel foglalkozó idézet következik: ,,Hunfajú szabírok laknak a Kaukázusnál." Ezzel hitelesen lokalizálja a VII. Konstantinos Porphyrogenitos, bizánci történetíró-császár által a nála vendégségben járt Tormás és Bulcsú vezérek elbeszéléséből megismert ,,savartoi asphaloi"-nak, azaz ,,erős szavárdok"-nak nevezett eleink jelenlétét az említett térségben.
Majd másutt (abban az időben sok korabeli forrás turknak, azaz pártusnak nevezte a magyarokat): ,,A turkok tisztelik a tüzet, a levegőt és a vizet, a földnek himnuszokat zengenek, de csak azt imádják és tartják Istennek, aki az eget és a földet teremtette." ( . . .)
Most vegyük sorra Dr. Varga Tibor kalauzolása segítségével a legfeltűnőbb jellegzetességeket hajdanvolt kereszténységünk terén, aki szerint nem mi tanultuk a kereszténységet Európától, hanem Európa tőlünk:
- Szentháromság Vasárnapja; Könyves Kálmán király 1095-ben elrendeli magyarországi megünneplését. Ezzel majdnem 300 évvel megelőztük a római kereszténységet, mert ott csak 1335-ben lesz hivatalos ünneppé. ,,Róma utánunk kullogott." - mondja Dr. Varga. Nálunk már a XI. században fényesen ragyog a Szentháromság bölcseleti rendje, tehát korábban sem lehettünk ariánusok! ( . . . )
Nálunk a péntek egész évben böjti napnak számított (még a kommunizmus idejében is élt e szokás a menzákon: a péntek volt a tészta-nap!). Róma azonban szombaton böjtölt. Ez a szokás, a böjt péntekenkénti megtartása a korai kereszténység, a III. század előtti kereszténység idején volt szokás, mely szokástól később mind Róma, mind Bizánc eltért, illetve soha nem is tette magáévá. Szent István rendelkezéseiben azonban még mindig eszerint rendelte el a böjt megtartását. A magyarság tehát olyan dolgokra emlékezik böjti szokásaival, melyek III. század előttiek, és melyet Róma és Bizánc rég elfelejtett!! ( . . .)
Nagypéntek; Az egész világon csak nálunk van szokásban az Úrkoporsó-állítás vagy másképpen a virágokkal és növényi zölddel földíszített Szentsír állítása. A magyar középkori egyházművészetben ennek legszebb példája a híres Garamszentbenedeki Úrkoporsó.

* * * * * *
Idézet Dr. Bobula Ida: A sumir-magyar rokonság kérdése c. könyvéből (Buenos Aires, 1982)

A MAGYAR ŐSVALLAS ISTENASSZONYA
A múlt század második felében járta a szegedkörnyéki tanyavilágot Kálmány Lajos katholikus plébános. Észrevette volt, hogy hívei a szentek tiszteletéhez nemkeresztény eleme¬ket vegyítenek és feltette, hogy ezek a kereszténység előtti ősvallás maradványai. Kálmány adatgyűjtésének eredménye mitológiairodalmunk egyik legértékesebb tanulmánya: ,,Boldogasszony, ősvallásunk Istenasszonya".1 Ebben elmondja Kálmány, hogy népünk kifejezetten ,,hét" Boldogasszonyt tisztel, akik között a legnagyobbnak tartja a Nagyboldogasazonyt. Ennek leányai a többi Boldogasszonyok (szülő, fájdalmas, gyertya-szentelő, sarlós, segítő, havi), akik közül legfiatalabb a szűz Kisasszony. A néphit a Kisasszonyt azonosítja a kereszténység legnagyobb szentjével, Máriával, míg a Nagy-boldogasszonynak Szent Annát tudják. Jóllehet a keresztény hittan erről nem szól, a nép keddet tartja Nagyboldogasszony napjának. Meddő asszonyok kilenc keddet böjtölnek, hogy a Nagyasszony segítsen rajtuk.
Aki kedden mos, megbántja a Nagyboldogasszonyt a Kedd Asszonyát. Kedden tilos minden erős munka, viszont elkezdésre, elindításra szerencsés a kedd, pl. tyúkültetésre.
Az adatok tömegéből kitűnik, hogy Nagyboldogasszony az élet adója és védője, bőség, termékenység, aratás, növény, állat és ember szaporodásának, egészségének gondviselője.
Kálmány rámutatott kódexirodalmunk adatára, amely szerint Szt. Gellért ,,tanácsának intéséből akkoron kele fel, hogy a szűz Máriát ez Magyarországban Bódogasszonynak, avagy ez világnak nagy asszonyának hívnák."

* * * * * *
Még a ,,kereszténység" kifejezést is a magyar ,,kereszt" szóból kell származtatni, mint a ,,keresztény" és a ,,keresztyén" neveket, és nem a latin ,,crux" vagy a német ,,kreuz". ,,Egyedül a magyar nyelvben fejezzük ki kereszténységünket a kereszt szóval. Más nyelvekben a Krisztus (Christ) szóhoz kötik: Christian, s ez jóval későbbi eredetet jelent." (Tomory Zsuzsa) Ez megint csak az őskereszténységünket igazoló adat, amely magát a ,,kereszténység" kifejezés, mint vallás a magyar szó alkalmazásából lett. Az őskeresztényeket üldözték és nem a Római Katolikusokat.

Az európai tudomány oktatás azt tanítja, hogy Európának nem volt őstörténelme. Minden kultúrfejleményt, amely kialakult, létre jött, Európa területén mindig a megtalált hely nevének alkalmazásával jelölik, ilyen vagy olyan kultúrának nevezve. Az egyetlen helyes és felvilágosító megnevezés, hogy a nevezett kultúra a kárpát-medencei, vagy esetleg a Körös kultúra tartozéka. Ebből az összevisszaságból kevésbe ismerettel rendelkező egyén, különösen e tárgykörben ismeretlen átlagember nem tudhat meg semmi határozatot, mert azt sem tudhatja, hogy ezek a kultúrkörök, lelőhelyek, tulajdonképpen hol is helyezkednek el? Így aztán, a nagy bizonytalanságban, a zavarban, azt írhatnak, taníthatnak, ami az önkényesen minden bizonyítás nélkül felállított indo-európai elmélet megkíván. Ezt a futó, de hitelesen nem bizonyított áltudományt kopírozta le és alkalmazza Akadémiánk, amikor félredobva a magyarországi ásatási leleteket, azt meri hirdetni, hogy a Kárpát-medencének nincs őstörténete, és a honvisszatérés idejében is csak nagyon gyéren lakott szláv népi terület volt.

Hogy ezt a zavart megvilágítsuk, itt az alábbiakban bemutatjuk Dr. Bódi Dezső által készített és részemre megküldött térképet. Ez a bizonyítás elbír bármilyen ellenvetést. Így meggyőződhetünk arról, hogy a Kárpát-medencének messze az őskorba visszamenően kultúrterület volt és ez a föld magyar népek őshazája, anyaföldje, a magyarok ígéretföldje.
A másik ilyen megalapozatlan vád ellenünk a ,,barbár" kifejezés állandó hangoztatása. Rom. Kat. kereszténységünk felvételékor, nem lehettünk barbárok, mert azóta cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek napfényre, hogy évezredekre visszamenően rovásírásunk volt, ez időben egyedül nekünk Európában, megelőzve még a görögöket is. Ugyanakkor Európa népei írástudatlanak voltak, és ezért kellett nekik a latin ABC átvétele. Ennek megtanulása tette őket írástudóvá. Mikor ezen írás rendszert ránk erőszakolták, az ősi rovásírásunkat kiirtották, ekkor lettünk írástudatlanok, mert a latin hangok elégtelenek a magyar hangok rögzítésére. Ez okból kifolyólag lett oly cifra, kacskaringós egy-egy ősszavunk ebből a korból való latin betűkkel való írása, mert az elégtelen latin ABC nem engedte a helyes hang azaz szó írását.

Az Egyház ezzel, legalább egy ezer évvel visszavetette a magyar szellem fejlődését, de ezért még mindig nem kért bocsánatot, bár megbánás nélkül nincs bűnbocsánat. Ez az Egyház részére is áll.

A magyar nép pusztulása külföldi érdekek összefogásával rossz hírnévbe hozott népünket utóbbi kormányaink és Akadémiánk közreműködésével a végpusztulás időszakába hozta. Javaink áron aluli privatizációja, földünk, vizünk, hévizeink, bányakincseink idegenek kézre juttatása, oly méreteket öltött, hogy ha a keresztényi jámborsággal csak imádkozunk de nem cselekszünk, nem tömörülünk egy megoszthatatlan magyar összefogással nemzetmentés céljából, ha most még mindig nem mozdulunk, nem ébredünk, akkor félő, hogy nem lesz ébredésünk.

Népem, magyar nép, ne várj segítséget Amerikától. Amerika annyit hangoztatott népek szabadsága mire épül? Milliók rezervátumba tételére. Innen származik a rumánok, rácok, tótok magabiztos őslakos magyar nép elnyomásának, irtásának elhatározása, törvénybe helyezése és annak fenntartása. A megnevezett államok csak utánozzák a 200 év alatti példát. Ezért hiába minden igazság kiáltó szavunk. Ők hozták ránk a mételyt, s nem a szabadság, de a szabadosság a mindent szabad szellemiségét. Theodore Dreiser, ha most írna Egy Amerikai Tragédia c. nagy sikerű könyvet (An American Tragedy), akkor azt most ezzel a címmel kellene megjelentetnie: ,,Amerikai Tragédia - világ tragédia". Aki ezt nem hiszi, és még mindig majmolja, híreszteli és hiszi az amerikai szabadságot: ami valóban a bűnösség szabadsága, annak javaslom, hogy alkalom adtán, nézze meg az amerikai televízió adásait, ebből is a Maury Povich Show, Jerry Springer Show, Larry King Show, és a Divorce Court (házasságot felbontó bírói döntés) napi adását. Ezek az életből kiemelt megnyilatkozások adnak egy teljes áttekintést a mai Amerika civilizáció lelket, erkölcsöt romboló hatásáról. Aki a közönséges amerikai naponta ismétlődő történeteket megismeri, és van tisztesség és becsületes érzése: már pedig népünk nagy részének van, az nem fogja utánozni: majd visszautasítja ezt az elzüllött társadalmi formát. A rádióban, televízióban, a sport közvetítő ,,fokuszálók és landolók" pedig nem egyebek, mint a magyar nyelv böllérei, nyelvünk elárulói. A kommunizmus poklából szabadult népünk bedőlt a kapitalista világszabadság fennkölt hangoztatásának. De ők a tankok béklyójából szabadult népünket és hazánkat a bankok örök időkig tartó modern kor barbár-rabszolgájává tenné, ha nem teszünk ellene. Nem mondhatom fergeteges hangerősséggel, de mondom amíg élek: egyesüljünk magyar testvéri szeretettel, mert nincs turáni átok.

Botos László
2013. január 20
 
 
0 komment , kategória:  Magyarságtudományi Intézet  
Az oltás biológiai fegyver vagy az orvostudomány áldása?
  2013-01-31 06:28:18, csütörtök
 
  Itt van egy példa, miért van a legtöbb embernek egészségügyi problémája és memória zavara! Tudatosan pusztítanak! Büntetlenül!!! A CSECSEMŐKÖN KEZDTÉK EL!


2/1. Az oltás biológiai fegyver vagy az orvostudomány áldása? - VNTV


Link


2/2. Oltás elleni oltás - A harc folytatódik - VNTV


Link
 
 
0 komment , kategória:  VNTV-Viva Natura Televízió  
Nincs betegség, csak az egészég hiánya
  2013-01-31 06:16:49, csütörtök
 
  Nincs betegség, csak az egészség hiánya - Jakab István, Partl Viktória


Link


Jakab István Partl Viktória természetgyógyásszal beszélget arról, hogy miben más a megközelítési módszer, amit Viktória alkalmaz. ,, A hozzám érkező egységhiányos embereket önmaguk teljességében, Egységében látom (amelyben mindannyian egyformák vagyunk), és sohasem a betegségtudatot erősítem, hanem az a közös cél, hogy ő saját maga is lássa és megélje a teljességét, Egységét, azáltal, hogy visszaállítja az egészségét."
 
 
0 komment , kategória:  VNTV-Viva Natura Televízió  
Dr.Hegedűs Loránt Püspök Úr temetése február 16.-án lesz
  2013-01-31 06:11:07, csütörtök
 
 
Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Meghívó! HEGYVIDÉKI Trianon EST. 2013. február 13. 18óra
  2013-01-31 06:09:13, csütörtök
 
  Meghívó! HEGYVIDÉKI Trianon EST. 2013. február 13.Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 218 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1738
  • e Hét: 1738
  • e Hónap: 28868
  • e Év: 28868
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.