Belépés
basstechman.blog.xfree.hu
Az "elegancia" mögött. Bass Techman
1983.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szikrázás
  2013-10-31 19:03:22, csütörtök
 
  Ez a történet egy lányról szól, aki túl van pár internetes randin, mégis sorra meghiúsultak ezek, mert ,,nem volt meg elsőre a szikra", ám amikor végre ,,meglett", dobva lett miután meglett a srácnak, így a szikrából szikrázás lett, de az már a méregtől. A lány, akit most nevezzük Fruzsinak, noha az életben ennél trendibb és sűrűn használatosabb keresztneve van, (,,Jáááj nem valós a keresztneve. Ha már ez nem valós, akkor biztos az egész történet is kamu, jááááj.") nem egy agyondekorált plázacica ki úgy néz ki mintha a tegnap nyomtatott divatlapból lépett volna ki, mégse mondható se csúnyának se átlagosnak, és alapvetően nincs is ellenszenves természete sem. Szereti a csajos vígjátékokat, a valós életvitelbe bújt romantikus fikciós filmeket és regényeket, amiket én már csak Rom-Fi-nek hívok a Sci-Fi után szabadon, (Romantic-Fiction) és nem igazán érti, hogy miért nincs ennyi normális ember a valós életbe, amikor az említett ,,remekművekben" ez annyira másképp megy. (gondolok itt arra, hogy pl. miért nincs meg elsőre a szikra)

Fruzsi felment a társkeresőre és elkezdett ismerkedni egy sráccal, kivel jól el tudott beszélgetni, ráadásul még érdekes mód ugyanolyan volt a gondolkodása, mint Neki, de még közös témájuk se volt kevés. Fruzsi örült is hogy de jó, végre egy pasi, akivel ennyi közös van bennük, és ha már ennyire hasonlítanak, akkor nem kizárt, hogy ő az ideális pár Neki. Hogy még inkább így tűnjön, a srác még hasonló stílusban is irkált egy idő után, mint a Rom-Fi ,,művekben" szereplő szívtipró. Fruzsi odáig is volt. Azt már le se írom hogy a srác se nézett ki rosszul, már nem otthon lakott, volt munkája és autója, mert a történet szempontjából ez felesleges, (Fruzsi szempontjából már annál inkább) és nem ezen bukott meg a dolog.

Találkoztak végül egy belvárosi kávézóban. A srác ugyanolyan volt élőben is mint amilyen az interneten. Meg is volt Fruzsinak elsőre a szikra. Sőt már ilyenekre gondolt hogy ő a másik fele, hogy ez egy előre megírt találkozás, mindig őt kereste, stb... tudjátok. Mikor másodjára találkoztak, elmentek sétálni a szabadba, de itt össze is jöttek. Minden olyan ,,gyönyörű", ,,egyértelmű" és ,,magától értetődő volt", hogy Fruzsi le is feküdt vele. Meg sem bánta ezt egész addig, amég a srác el nem kezdett egy idő után érdektelenedni, majd bunkózni, végül meg lekoptatni. Mindezt persze könnyedén és egyik pillanatról a másikra.

Fruzsi mindamellett hogy kiakadt ezen, érthetetlenül állt ezen az egész dolgon, hogy ez most miért volt, hiszen annyira egy hullámhosszon voltak, jól is érezték magukat együtt, és meg volt elsőre a szikra, az meg kizárt hogy nem ismerték jól egymást, hisz folyton befejezték egymás mondatát. Most vagy ilyen kegyetlen az élet, vagy nincs egy normális pasi se - gondolta. Egy sokkal józanabbul gondolkodó barátnője megkérdezte Tőle, hogy esetleg nem lehet hogy az volt a baj, hogy kiírt magáról egy csomó mindent a társkeresőre, sok mindent elárult magáról, valamint talán láthatta a srác azt is, hogy Fruzsi miket lájkol, és milyen idézeteket posztolgat ki az üzenőfalára.

- De ennek ehhez mi köze?
- Az hogy a srác ezekből az infokból előadta magát ugyanilyennek Mint Te, hogy úgy érezd, hogy ugyanolyanok vagytok, és úgy tűnjön, hogy ő kell neked.
- Na jól van ez egy összeesküvési elmélet. Ennyire nem ássa bele magát senki a részletekbe. Így senki nem tudja magát megjátszani, ez nem volt véletlen.
- És arra nem gondoltál, hogy ,,akikkel nincs meg elsőre a szikra" azokat jobban megismerd?
- Felesleges. Azzal később sem alakul ki semmi. Csak azok erőltetik az ilyen jobban megismerést meg összecsiszolódást, akik nagyon semmilyenek, és már mindegy csak legyen valaki.

Fruzsi ezek után meg is osztott az üzenőfalán mindenféle sértődött idézetet, miközben értetetlenül nézte hogy a kedvenc Rom-Fi filmében elszakíthatatlanul boldogok, kiknek elsőre meg van a szikra.

Hogy kb. miket posztolgatott ki, azokról majd egy másik bejegyzésben írok.

A történetben csak szikráról írtam. Direkt nem írtam tűzről, kémiáról, levegővibrálásról, megfogásról, lenyűgözésről és ehhez hasonlókról, hogy legalább ennyiben bele lehessen kötni a történetbe, hogy ,,nem a szikrát kell keresni elsőre, hanem az előbb felsoroltak közül valamelyiket.", ha már a megváltoztatott keresztnévbe való belekötés túl hiteltelen lenne.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Monoton társalgás
  2013-10-28 17:51:47, hétfő
 
  "Az a szerencsétlen, aki egyoldalúan viselkedik, nem az, akinek nem sikerül elérnie, hogy ne bírjon érdektelenkedni."

Beszélgetsz valakivel... Azaz beszél Hozzád valaki. Te meg csak érdektelenül hallgatsz, néha flegmán benyögsz egy egyszavas választ, de meg nem erőlteted magad. Sőt inkább várod a csodát. Várod, hogy lenyűgözzön, vagy hogy legyen annyira kreatív, hogy elérje, hogy akármennyire is dacolsz magaddal, ne tudj érdektelen lenni, hogy ösztönösen merülj bele a társalgásba, anélkül hogy talán azt észrevennéd. Vagy azért mert ha már ennyire akar társalogni, akkor nyűgözzön le, vagy ha nagyon hülye, vagy akkor Neked ez a természetes. Persze, aztán ha ez annyiban marad, akkor ő volt a béna, mert feladta, nem bírta elérni Nálad, hogy ösztönösen érdeklődj. Ha mégis elérte nálad, csak akkor viselkedik normálisan, ha valamit akar, Te meg értetlenkedsz hogy miért, hisz tök normálisan el tudtok lenni. Nem érted miért nincs egy normális ember sem. Miért van az, hogy valaki vagy unalmas, vagy bunkó.

Azért béna, mert megunja a Veled való egyoldalú társalgást? Azért ő a hülye, mert nem érti, hogy miért nyűgözzön le, azért hogy magadat add, miközben Ő is magát adja? Azért értetlenkedsz, mert nem gondolja úgy, hogy erőlködjön, amikor tök feleslegesen felvettél egy ilyen fölényt? Miért kéne Neki ahhoz valami extrát nyújtson, hogy Magadat add? Aki meg mégis megnyit és észreveszi, hogy ilyen vagy, csodálkozol hogy nem kezel emberként, csak ha akar valamit?

Ne értetlenkedj! Nem Ők a hülyék, a bénák, a sötétek meg a bunkók. Te égeted Magad ezzel a hozzáállással. Társalogjál rendesen, és észreveszed, hogy vannak normális emberek is. Ilyen egyszerű.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tartalom helyett csomagolás
  2013-10-25 23:08:06, péntek
 
  Elkezdődik valami: Produkció, előadás, évad, életérzés, világkép, akármi. Mi történik? Egy darabig nagyon jó majd jobb esetben ellaposodik és semmi új nincs benne, rosszabb esetben, pedig eligénytelenedik, vagy idegesítő lesz.

De van ami mögött nem igazán van se tartalom se mondanivaló csak egy abszurd vagy nem túl hétköznapi figyelemfelkeltő tálalás, (pl. egy unalmas történetnél egy nevetséges hanghordozású pofákat vágással egybe kötött előadásmód, vagy egy érdektelen egyoldalú ember hibátlan külsővel) és legalább ugyanakkora igény van rá mint az előzőnek elsőre.

Vagy valami züllesztő primitív marhaság, ami ocsmánysága ellenére mégse túl hétköznapi és megszokott, és pont ezért megszokott és már olyan szánalmas hogy az már nevetséges, (és nincs különbség a komikum és a tragikomikum között) emiatt az igény erre is legalább ennyire megvan.

Nos igen. Ami úgy indult hogy találó, szellemes, kreatív, ihlettel teli, attól azt várja el az ember, hogy a megszokott szellemiségben, de mindig mutasson fel valami újat, ami meg nem egyszerű, így aztán egy idő után jobb esetben megszokottságból laposodik el, rosszabb esetben meg elfogy az ihlet, (vagy ritkán jön) és vagy vissza kell nyúlni a régi sikerhez, vagy azért kell alkotni valamit, hogy elmondhassák hogy alkottak, ami persze nem lesz már olyan jó, mint korábban. De hát a legjobb dalszövegek is akkor születnek, ha valami ihlette.

A másik két eset tárháza sajnos ezzel szemben kifogyhatatlan. Azokon nem kell gondolkozni, nem kell hozzá ihlet. Miért is kéne azon gondolkozni, hogy pl. milyen röhögő hangsúllyal, hanghatásokkal, pofavágásokkal és abszurd mozgásokkal adj elő egy valójában teljesen unalmas és mondanivalótlan történetet vagy előadást, pláne ha legalább akkora igény van rá, mintha ötletes, érdekfeszítő dolgok lettek volna? Mit erőlködjön most szerencsétlen, ha egyszer ilyen egyszerűen megoldhatja?

A primitív, sötét, trágár, agybeteg, pejoratív dolgok ugyanez csak rosszabb. Ezt védik meg mindig, azzal hogy olyan hülyék, hogy már csak röhögni lehet rajtuk. Hát tény hogy azon kell a legkevesebbet gondolkodni, (és akkor még túlbecsültem ezt) így ezen megoldások tárháza is sajnos kifogyhatatlan. Olcsó megoldás, ha nem is jó de kapós.

Így van ez valahol persze sok párkapcsolattal is: unatkoznak vagy szenvednek benne, de legalább fel lehet vágni velük.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újratöltve
  2013-10-22 17:01:03, kedd
 
  Hosszú vagy rövid idő után képbe kerül az exed. Egyre többet beszélgettek, nosztalgiáztok, majd a fellángolás hatására összejöttök. Egy ideig szép és jó minden, aztán előjönnek a régi hibák, és vagy benne maradtok így és ellaposodik, vagy újra vége lesz. Vagy eleve szkeptikusak vagyok, (vagy csak az egyikőtök) és úgy jöttök össze, hogy ,,áh úgy se lesz ez másodjára jobb, de azért próbáljuk meg hátha", és vagy erre ráparázva, vagy mindenbe ösztönösen vagy kényszeresen keresvén a hibát, (amit jól fel lehet nagyítani) elrontjátok újra. Aztán jön hogy ,,felmelegített kapcsolat sose jó" és vége. Hát ilyen hozzáállásokkal valóban.

Úgy tényleg működésképtelen, ha kényszeresen keresitek a hibákat, amiket jól felfújhattok, hogy aztán elmondhassátok hogy ,,megmondtam már az elején, hogy ez nem fog működni." Vagy nem újra össze akartatok jönni, csak az igazatokról meggyőződni? Sok értelme lenne tényleg... Pláne ha kényszeresen paráztok, hogy megint szétmentek, mert egyszer már nem működött, vagy mert egyikőtök se tanult abból ami volt és újra elköveti a hibákat. Ja mert ez elkerülhetetlen? Nem elkerülhetetlen csak kényelmesek. Minden fejben dől el. De a ,,legjobb", amikor az egyik küzd hogy minden rendben legyen, vigyáz hogy ne essenek még egyszer ugyanabba a hibába mint az előtt, a másik meg nem csinál semmit csak várja a csodát (illetve bocsánat még az is jobb lenne ha csendben várná a csodát, de még mellette mindenben keresi a hibát meg amibe beleköthet és mindenért elégedetlenkedik) és minden hibába belemagyarázza hogy ,,ez nem működik", pedig semmi se lesz hibátlan. Ez meg két emberen múlik, de nem úgy hogy az egyik töri magát a másik meg várja hogy le legyen nyűgözve, és el legyen vele hitetve, na meg ne tudjon hibát találni. Így tényleg nem jó felmelegítve.

Ha úgy jöttök össze újra, hogy MINDKETTEN úgy álltok hozzá, hogy még egyszer nem estek bele ugyanazokba a hibákba, mint korábban, és nem kényszeresen keresitek a hibákat, hogy lehessen mit felfújni, és elmondani hogy ,,Áh annyira tudtam, hogy nincs értelme újra kezdeni", a felmerülő problémákat kezelitek, nem fennakadtok rajta, akkor jó lesz az felmelegítve is. Attól még, hogy kicsit meg kell erőltessétek magatokat, nem lehetetlen. Persze ebbe mindjárt bele lesz magyarázva, hogy ,,Ami nem megy, azt nem kell erőltetni", csak Én nem az újrajárás erőltetéséről írok, hanem annak megerőltetéséről, hogy oda kéne figyelni ezekre a dolgokra. Nem ugyanaz.

"Valaki megkérdezett egy idős házaspárt, hogy hogyan képesek 50 év után is elviselni egymást... Ezt válaszolták: Nos Uram, tudja mi abban az időben nőttünk fel, amikor ha valami nem működött, azt megjavították, nem pedig eldobták..."

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adod alájuk a lovat
  2013-10-19 17:44:19, szombat
 
  Fáj hogy nem foglalkoznak veled, hogy másképp állnak hozzád mint korábban, hogy nem veszik észre hogy ki vagy, stb. Erre mit csinálsz? Célzásképp idézeteket posztolgatsz ki a facebookra, elmeséled közös ismerősöknek a problémáidat, hátha visszajut hozzájuk, ugrálsz előttük befarsulva, mindezt reménykedvén, hogy hátha észreveszik magukat, és eléred a célodat.

Persze nem kizárt hogy a másik oldal kíváncsi hogy hányadán állsz vele/velük, de ha ez így van, akkor feltehetőleg észrevették magukat, vagy hogy valami nem stimmel, csak valamiért kényes lenne szemtől szembe megkérdezni Tőled, vagy megbeszélni veled. Azzal hogy célozgatsz és/vagy elmeséled közös ismerősöknek, hogy aztán Tőle visszajusson hozzájuk, adod alájuk a lovat, hisz a kíváncsiságukat kielégítetted és már nem kell megkérdezniük Tőled, vagy megbeszélniük Veled, és ugyanúgy letagadhatják hogy valahol azért foglalkoztattad őket. A kíváncsiság néha fel is töreti velük az e-mailjeidet, skypeodat, facebookodat, hogy a beszélgetéseidet elolvasva leszűrjék hogy mi van, vagy hogy letiltottad e őket. Óvodás, nem óvodás, paranoiás, nem paranoiás, van ilyen.

Ha nem vevők rá hogy eléjük állj és megbeszéld velük. (vagy látszatból vevők rá, aztán mint ha mi sem történt volna) ne célozgass, ne beszéld ki közös ismerősnek, akármennyire is jól esik. Ha nem bírod ki, hogy ne foglalkozz velük, inkább gyúrj rá az érdeklődési pontjaira/pontjaikra, (lehetőleg arra, amik mellett végképp nem tudnak közömbösen elmenni) addig még ők nem lesznek kiszolgáltatva, onnantól meg eldöntöd, hogy mit akarsz kezdeni Velük.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szikra vagy öngyújtás?
  2013-10-16 17:46:09, szerda
 
  "Ne a szikrát keresd, mert sziklát kapsz!"

Mennek az amerikai romantikusnak mondott valós hatású fantasy filmektől és a csöpögős regényektől átitatott agyömlések, melytől eltompulva nem csak logikát veszünk észre bennük, (mert hogy a filmbe és a regényekbe is így volt) de már tudományosnak mondott magyarázatot is találtak ki erre: Amit az ember nem érzékel az érzékszerveivel, az nem biztos, hogy nem létezik. Ekkora belemagyarázást. Csak tudnám, hogy akik így ,,gondolkodnak" miért szinglik állandóan. Na de mi ezekkel a baj?

1. Senki se olyan jó emberismerő hogy az első öt percbe teljesen ki ismerjen valakit. Te is utálod nyilván, ha valaki olyasvalamit következtet rólad elsőre, ami nem igaz,
(akármennyire is képzeled magad született pszichológusnak) és ez alapján megítél. Vannak olyanok, akik jól játsszák az agyukat elsőre, és nem derülnek ki a ronda dolgaik, vagy akik nehezen nyílnak meg, akik nehezen nyílnak meg és elsőre semmilyennek tűnnek, miközben jó gyerekek és/vagy vannak tetszetős dolgaik.

2. Van aki randizni megy és van egy kis agya, az informálódik a partner nézeteiről, gondolkodásáról, ízléséről, és előadja magát ugyanolyannak amilyennek a randipartner, (hogy érezze a szikrát) hogy aztán jól meghuzigálja, még meg nem unja. Aztán meg a szikrázó randipartnernek sírhat a szája, hogy de rossz az élet, és miért ilyen szemét minden nő/férfi. Meg kell ismerni, és össze kell csiszolódni Bogaram.

Mindenesetre találó elnevezés ez a szikra, hisz ahogy megvillan olyan gyorsan kialszik, pont mint az ilyen felfogású ismerkedések. Bár aki így áll ezekhez a dolgokhoz az már öngyújtás. (azaz égő)

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebook idézetekről
  2013-10-13 17:33:32, vasárnap
 
  ,,Jobb tenni, mint tehetetlenül várni arra, amit el szeretnénk kerülni."

Sziasztok!

Rászántam magam a blog írásra, mert miért ne, és ha már ennyire jó dolog hogy kiírjuk magunkból a gondolatainkat (csak kérdés hogy másnak is jó ez) akkor hát írjuk ki:

Valahányszor felmegyek valamilyen közösségi oldalra, az üzenőfal tele van csilli-villi idézetekkel és ,,bölcsességekkel", amelyekből süt hogy akik ezt csinálták azok sértődöttek, vagy képtelenek érvényesíteni másokon amiket szeretnének ezért inkább így próbálják magukhoz igazítani az emberek gondolkodását, vagy csak nem tolerálták a viselkedésüket és nem tetszik nekik a dolgok következménye, vagy kifogtak valakit akit nem tudtak kezelni és nem gondolkodtak el hogy miért. Ezek ilyen ön sanyargató, vigasztaló, felesleges büszkeségre buzdító, ön iróniáról és gondolkodásról leszoktató idézetek. Tény, hogy ha valaki totál ki van, akkor jól esik ilyen ,,együtt érző" és ,,megértő" agy menéseket olvasni, csak hát inkább megvigasztalódik, ,,rájön, hogy neki van igaza", elkezd ezen ,,okosságok" szerint gondolkodni, aztán nem érti hogy mi a baj vele, miért rossz az élet, és miért nincs egy normális ellenkező nemű ember.

A másik ,,kedvencem" a romantikus amerikai filmek, és a csöpögős regényektől agy mosott idézetek, amik úgy szintén leszoktatnak a gondolkodáson kívül arról, hogy ismerkedj, kezdeményezz, tegyél a dolgokért, ismerd meg jobban a másikat, hiszen ,,a sors az mindent elintéz, és akiknek találkozniuk kell, úgyis találkoznak, és rögtön tudni fogják egymásról, mert megvan elsőre a szikra." Stb stb stb... Aztán meg ugyancsak megy a sírás hogy ,,miért nincs egy normális ellenkező nemű, pedig ezekbe a filmekbe és regényekbe így van, és annyira logikus hogy így mennek a dolgok."

A hitelesség kedvéért -a csilli-villi körítésen kívül- ilyesmi elnevezésű oldalakról vannak megosztva, hogy ,,az élet igazságai", ,,hasznos tudnivalók", ,,egészséges felfogás". Egyébként érdekes hogy akiktől látom ezeket megosztva, ők nem nagyon vannak párkapcsolatba, és nem is tinikről van szó, vagy bűn ronda és/vagy elviselhetetlen emberekről. Egyszerűen ezeket el is hiszik, ennyi. Amúgy nem hinném, hogy a közösségi oldalak ezért vannak.

Bass Techman

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 27 db bejegyzés
Összes: 117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 7
  • e Hónap: 30
  • e Év: 30
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.