Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
Sólámpa.
  2013-10-31 18:17:01, csütörtök
 
  Panni -

Évek óta az estéink kötelező tartozéka a sólámpa: kiváló hangulatjavító, kellemes világítóeszköz és egészségügyi hatása sem elhanyagolandó. Ha be tudjátok szerezni, mindenképp érdemes kipróbálni.

sólámpa

Az ember egy idő után bizony sólámpa-függővé válik. Nincs olyan nap, hogyha kezd besötétedni, automatikusan ne nyúljak a kis hangulatvilágítás bekapcsoló gombja felé. Sőt, az idén szinte a nyaralásra is magunkkal vittük.

Amellett, hogy kellemes lakáskiegészítő eszköz, nyugtató fénye van, és nagyon jó hangulattal tudja betölteni a szobát. Manapság már különböző színbe lehet kapni, a halvány sárgától a vöröses árnyalatokig széles a skála, de én inkább a természetes fehéres-sárgás mellett voksolnék. Nem túl tolakodó, és olyan, mintha a lemenő nap beköltözött volna a szobába.

Van, aki nem csak azért tart a lakásban sólámpát, hogy kellemes fény töltse be azt, hanem, mert semlegesíti az elektromos gépek által kibocsátott káros sugárzásokat. Ezért érdemes tévé vagy számítógép közelébe tenni. Nem csak az életterünket, de a szervezet méregtelenítésére is jó hatással van, ionokat bocsátanak ki, melyek feljavítják a helyiség levegőjét. Depresszióra, vérszegénységre, vérnyomásproblémákra és az asztmára is jó hatással van.

Az irodába is vihetünk be sólámpát, ugyanis hatására csökken a fáradtságérzés és növeli a koncentráció képességét. Megtisztítja a környezetünket, a levegőből eltávolítja a pollent, a port, a baktériumokat, és a penész ellen is jótékony hatással van. Használhatjuk meditációhoz, feltöltődéshez is, használata pozitív, nyugtató hatást eredményez.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Székely legény
  2013-10-31 17:56:23, csütörtök
 
 

Székely legény hazaviszi leendő feleségét, hogy bemutassa szüleinek, mire az apja a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Legközelebb beállít a fiú egy másik lánnyal, az apja megint a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Egy idő után a fiú beállít egy újabb lánnyal, mire az apja megint félrevonja:
- Ezt se vedd el fiam, ez is tőlem van.
Az anyja nem bírja tovább szó nélkül, magához inti a fiát:
- Fiam, vedd el bármelyiket, te sem apádtól vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ha boldogtalanság van benned
  2013-10-31 17:04:29, csütörtök
 
 

Ha boldogtalanság van benned, akkor először is be kell ismerned, hogy az ott van. De ne mondd, hogy ,,boldogtalan vagyok"! A boldogtalanságnak semmi köze ahhoz, aki vagy. Mondd azt: ,,Boldogtalanság van bennem." Majd kutakodj! A dolognak köze lehet a helyzethez, amiben épp leledzel. A helyzet megváltoztatásához esetleg cselekedned kell, vagy ki kell lépned a szituációból. Ha pedig történetesen semmit sem tehetsz, akkor nézz szembe azzal, ami van, és mondd: ,,Nos, ebben a pillanatban ez van. Választhatok: vagy elfogadom, vagy nyomorultul érzem magam." A boldogtalanság elsődleges oka sohasem a helyzet, hanem az arról alkotott gondolatod. Légy tudatában gondolataidnak! Válaszd el őket a szituációtól, ami mindig semleges, ami mindig úgy van, ahogy van. Ott a helyzet, illetve a tény; itt pedig a vele kapcsolatos gondolatom. Ahelyett, hogy történeteket kreálnál, maradj a tényeknél! Például a ,,tönkrementem": történet. Ez korlátoz, és megakadályozza, hogy hatékony lépéseket tegyél. A ,,fél dollár maradt a bankszámlámon": tény. A tényekkel történő szembenézés mindig erőt adó. Légy tudatában, hogy javarészt a gondolataid teremtik meg az érzéseidet! Lásd meg a gondolkodásod és az érzelmeid közti kapcsolatot! Ahelyett, hogy a gondolataid és az érzelmeid lennél, légy a mögöttük meghúzódó tudatosság!

(Echart Tolle)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Napi három liter vízzel fiatalodott 20 évet
  2013-10-31 15:54:49, csütörtök
 
  Napi három liter vízzel fiatalodott 20 évet

Daily Mail Kiskegyed

A 42 éves Sarah abban bízott, hogy megoldja az emésztését és a fejfájását, ha megiszik napi három liter vizet. Ami azonban történt, maga is alig hitte el.
A nők 20 százaléka kevesebb vizet iszik, mint amennyit kellene, pedig szinte minden, a szervezetben zajló folyamathoz szükség van a folyadékra. Ezért fontos, hogy bevigyük a napi szükséges mennyiséget.

Sarah is folyamatosan rosszul érezte magát, fejfájás gyötörte és valami az emésztésével sem stimmelt. Úgy döntött, kipróbálja a tudatos vízfogyasztást és kíméletlenül betartja a napi három litert.

Készített egy fotót magáról akkor, amikor elkezdte a dolgot, majd ugyanezt megismételte négy héttel később. Az eredmény több, mint fantasztikus. A 42 éves nő arca akár egy harmincasé, a szemei ragyognak és látszik, hogy sokkal jobban érzi magát a bőrében.

Saját bevallása szerint egyébként, noha valójában 42 éves, 52-nek érezte magát. A tudatos ivás előtt megivott egy csésze teát reggel, egy pohár vizet az ebédhez és estére is jutott egy tea. Ez a legnagyobb jóindulattal sem több egy liternél.

Mint mondja, semmi mást nem változtatott az életmódján, tehát a fotón látható átalakulás pusztán a normális ivásnak köszönhető.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2013-10-31 10:43:17, csütörtök
 
  "Az én szerelmem nem szépségből született. Ilyesmihez nekem semmi közöm sincs, hogyan is keveredhetnék ilyesmibe. Csakhogy van egy másféle szerelem, mely bátortalanul, hosszú ismeretség után, a szenvedések kohójában jött létre, az állhatatosság kovácsolta ki, a tiszta szeretet révén vált tartós ötvözetté, kiállta az értelem próbáját, és a végén magától bontakozott ki hibátlan teljességében; ez a szerelem nevetett a szenvedélyen, mely forrón lobban fel, s hirtelen kialszik, ez a szerelem, ez kötött le engem."  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2013-10-31 10:41:56, csütörtök
 
 
Gyurkovics Tibor

A boldog szerelemről.

Szerelmes volt. Szerelmében feloldódott, mert szeretett, nem pedig szeretetet keresett. Én is. Mert nem szeretetet kerestem - szerettem. Ezt kaptam tőle ajándékba. A lénye úgy fürdött a létben, mint más a tengervízben; ahogy másra a nap zuhog, úgy állt a szerelemben.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mécsesek tengere
  2013-10-31 10:37:57, csütörtök
 
  Mécsesek tengere
világítja meg az eget,
imára zárt kezek
szólítanak lelkeket.

Elcsukló hangján
a szív a múltról mesél,
halottak napján
ránk tör az emlékezés.

Emlékezni a szépre,
minden szóra, érintésre,
nevetni, mint régen,
mintha nem is lenne vége.

S egy könnycsepp
az arcon végigszalad,
a hirtelen csend,
csupán ennyi marad.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Halottaknak napján
  2013-10-31 10:34:36, csütörtök
 
  Aranyosi Ervin

Halottaknak napján

Halottaknak napján,
gondolkozz el, kérlek!
Mennyire fontosak
azok, akik élnek?
Milyen gyakran gondolsz
rájuk szeretettel?
Jelenthet-e annyit,
mint ki régen ment el?

Ilyenkor az ember
temetőbe jár ki,
Elmúlt szeretteit
véli megtalálni.
Közben annyin élnek
magányosan, távol,
kire nem jut idő,
kit a szív nem ápol.

Pedig a halottak
a szívünkben élnek.
A hétköznapokba
bőven beleférnek.
Miért nincs az élőkért
ugyanilyen ünnep,
ami lángra gyújtja
apró mécsesünket.

Aki elment, jól van,
csak egy más világon,
s nem tud örvendezni
levágott virágon.
Földdé porladt testet
látogatsz a sírnál.
Élőkért tehetnél,
ahelyett, hogy sírnál!

Oly sok a magányos,
kinek nem jut semmi.
Ki örülni tudna,
ha tudnák szeretni.
Ám ezt meg se látod
- tudod - attól félek.
Megbékélni kéne,
s nem visz rá a lélek.

Vársz, amíg késő lesz,
mikor már nem bánthat,
akkor száll szívedre,
majd a gyász, a bánat.
S jön halottak napja,
s mész a temetőbe,
bocsánatot kérni,
s elbúcsúzni tőle...
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Az E-vitamin véd a daganattól .
  2013-10-31 08:25:48, csütörtök
 
  Az E-vitamin véd a daganattól Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok egyike. Mivel a szervezetünk nem képes előállítani a vitamint, azt a táplálékkal kell magunkhoz vennünk. Az E-vitamin egy antioxidáns, amely úgy védi a szervezetet a daganatos betegségektől, hogy elfogja a szabad gyököket. Mivel az E-vitamint csak a növények képesek termelni, a növényi táplálékok különösen sokat tartalmaznak e tápanyagból. Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, a szervezet tartalékot is tud képezni belőle. Ez nagyon fontos, mert csak az emberek mintegy fele vesz magához elegendő E-vitamint a táplálékkal. Az E-vitaminnak számos funkciója van a szervezetben, legfontosabb feladata pedig az úgynevezett szabad gyökök elfogása. Ezek például dohányzás, intenzív napsugárzás vagy stressz révén keletkeznek, és többek között a daganatos betegségekért, a szívinfarktusért és más betegségekért tehetők felelőssé. Az A-, C- és E-vitamin azért vannak, hogy ezeket a szabad gyököket ártalmatlanná tegyék. Ezen kívül az E-vitamin erősíti és támogatja az immunrendszert, valamint védi az ereket a lerakódásoktól, elősegíti a sebgyógyulást és késlelteti a bőr és a belső szervek öregedési folyamatát.E-vitamint tartalmazó élelmiszerek Mint már említettük, az E-vitamint kizárólag növények állítják elő, ezek vitamintartalma pedig különböző. Ezért fektessünk nagy hangsúlyt a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Bár az állati eredetű táplálékokban is jelen van egy kevés E-vitamin, ez a mennyiség azonban nem elegendő a napi szükséglet fedezésére. A növényi olajok általánosságban viszonylag sok E-vitamint tartalmaznak. Ide tartozik például a napraforgóolaj, a pálmamagolaj, a tökmagolaj, az olívaolaj, a szójaolaj, a repceolaj, a kukoricacsíra-olaj, a búzacsíraolaj, a lenolaj vagy a kókuszzsír. Ezen kívül sok E-vitamint tartalmaz a pisztácia, a mogyoró, a kókuszdió, a dió, a mandula, a leveles zöldségek, a feldolgozatlan gabonák és a teljes kiőrlésű termékek, valamint a tojás és a máj. Mivel az olajokat nem isszuk, hanem legfeljebb sütéshez vagy salátákhoz használjuk, és ilyenkor is csak kis mennyiségben, az E-vitamin-szükségletet diófélék és zöldségek, valamint teljes kiőrlésű termékek fogyasztásával fedezhetjük.  
 
0 komment , kategória:  Család  
Itt a kínai energiatermelő ablak
  2013-10-31 08:00:20, csütörtök
 
  Itt a kínai energiatermelő ablak

raktárpiaci hírek -

Az átengedett napsugarak mennyiségét szabályozni képes, és energiát is termelő okos-ablakot mutattak be kínai tudósok - írja a tisztajövő.hu.

Az új típusú okos-ablak legfőbb előnye, hogy használatával csökkenthetőek az épületek hűtésére és fűtésére fordított kiadások. Míg a legtöbb mai okos-ablak csupán a zárt terekbe érkező napsütés mennyiségét képes szabályozni, a sanghaji egyetem és a kínai tudományos akadémia kutatói által bemutatott újítás lényege, hogy az az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva energia megtakarítására és termelésére is képes.

A tudósok hosszú évek óta próbálkoznak a napenergiát termelő szolárpanelek ablakokra szerelésével, anélkül, hogy azok az üveglapok áttetszőségét befolyásolnák. A kínai kutatók ezt vanádium-oxid használatával érték el, mely képes szabályozni a Naptól érkező infravörös sugarak mennyiségét - írta az újság a Nature Scientific Reports című tudományos folyóiratban megjelent beszámolót idézve.

A vanádium-oxid viselkedése az időjárástól függően változik: 68 Celsius-fok alatt szigetelő hatása van és átengedi az infravörös sugarakat, efelett fényvisszaverővé válik. Így a kísérletek során nemcsak az épületekbe beérkező napenergia mennyiségét tudta szabályozni, de a visszaverődés által a napsugarakat a gondosan elhelyezett napelemekbe "szórta át", amellyel a tudósok képesek voltak például egy lámpa meggyújtására.

forrás: tisztajovo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 323 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 665
  • e Hét: 5816
  • e Hónap: 12475
  • e Év: 12475
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.