Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A fej gyönge percei, a szív legszebb órái. /Móra Ferenc / Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
Sólámpa.
  2013-10-31 18:17:01, csütörtök
 
  Panni -

Évek óta az estéink kötelező tartozéka a sólámpa: kiváló hangulatjavító, kellemes világítóeszköz és egészségügyi hatása sem elhanyagolandó. Ha be tudjátok szerezni, mindenképp érdemes kipróbálni.

sólámpa

Az ember egy idő után bizony sólámpa-függővé válik. Nincs olyan nap, hogyha kezd besötétedni, automatikusan ne nyúljak a kis hangulatvilágítás bekapcsoló gombja felé. Sőt, az idén szinte a nyaralásra is magunkkal vittük.

Amellett, hogy kellemes lakáskiegészítő eszköz, nyugtató fénye van, és nagyon jó hangulattal tudja betölteni a szobát. Manapság már különböző színbe lehet kapni, a halvány sárgától a vöröses árnyalatokig széles a skála, de én inkább a természetes fehéres-sárgás mellett voksolnék. Nem túl tolakodó, és olyan, mintha a lemenő nap beköltözött volna a szobába.

Van, aki nem csak azért tart a lakásban sólámpát, hogy kellemes fény töltse be azt, hanem, mert semlegesíti az elektromos gépek által kibocsátott káros sugárzásokat. Ezért érdemes tévé vagy számítógép közelébe tenni. Nem csak az életterünket, de a szervezet méregtelenítésére is jó hatással van, ionokat bocsátanak ki, melyek feljavítják a helyiség levegőjét. Depresszióra, vérszegénységre, vérnyomásproblémákra és az asztmára is jó hatással van.

Az irodába is vihetünk be sólámpát, ugyanis hatására csökken a fáradtságérzés és növeli a koncentráció képességét. Megtisztítja a környezetünket, a levegőből eltávolítja a pollent, a port, a baktériumokat, és a penész ellen is jótékony hatással van. Használhatjuk meditációhoz, feltöltődéshez is, használata pozitív, nyugtató hatást eredményez.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Székely legény
  2013-10-31 17:56:23, csütörtök
 
 

Székely legény hazaviszi leendő feleségét, hogy bemutassa szüleinek, mire az apja a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Legközelebb beállít a fiú egy másik lánnyal, az apja megint a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Egy idő után a fiú beállít egy újabb lánnyal, mire az apja megint félrevonja:
- Ezt se vedd el fiam, ez is tőlem van.
Az anyja nem bírja tovább szó nélkül, magához inti a fiát:
- Fiam, vedd el bármelyiket, te sem apádtól vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ha boldogtalanság van benned
  2013-10-31 17:04:29, csütörtök
 
 

Ha boldogtalanság van benned, akkor először is be kell ismerned, hogy az ott van. De ne mondd, hogy ,,boldogtalan vagyok"! A boldogtalanságnak semmi köze ahhoz, aki vagy. Mondd azt: ,,Boldogtalanság van bennem." Majd kutakodj! A dolognak köze lehet a helyzethez, amiben épp leledzel. A helyzet megváltoztatásához esetleg cselekedned kell, vagy ki kell lépned a szituációból. Ha pedig történetesen semmit sem tehetsz, akkor nézz szembe azzal, ami van, és mondd: ,,Nos, ebben a pillanatban ez van. Választhatok: vagy elfogadom, vagy nyomorultul érzem magam." A boldogtalanság elsődleges oka sohasem a helyzet, hanem az arról alkotott gondolatod. Légy tudatában gondolataidnak! Válaszd el őket a szituációtól, ami mindig semleges, ami mindig úgy van, ahogy van. Ott a helyzet, illetve a tény; itt pedig a vele kapcsolatos gondolatom. Ahelyett, hogy történeteket kreálnál, maradj a tényeknél! Például a ,,tönkrementem": történet. Ez korlátoz, és megakadályozza, hogy hatékony lépéseket tegyél. A ,,fél dollár maradt a bankszámlámon": tény. A tényekkel történő szembenézés mindig erőt adó. Légy tudatában, hogy javarészt a gondolataid teremtik meg az érzéseidet! Lásd meg a gondolkodásod és az érzelmeid közti kapcsolatot! Ahelyett, hogy a gondolataid és az érzelmeid lennél, légy a mögöttük meghúzódó tudatosság!

(Echart Tolle)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Napi három liter vízzel fiatalodott 20 évet
  2013-10-31 15:54:49, csütörtök
 
  Napi három liter vízzel fiatalodott 20 évet

Daily Mail Kiskegyed

A 42 éves Sarah abban bízott, hogy megoldja az emésztését és a fejfájását, ha megiszik napi három liter vizet. Ami azonban történt, maga is alig hitte el.
A nők 20 százaléka kevesebb vizet iszik, mint amennyit kellene, pedig szinte minden, a szervezetben zajló folyamathoz szükség van a folyadékra. Ezért fontos, hogy bevigyük a napi szükséges mennyiséget.

Sarah is folyamatosan rosszul érezte magát, fejfájás gyötörte és valami az emésztésével sem stimmelt. Úgy döntött, kipróbálja a tudatos vízfogyasztást és kíméletlenül betartja a napi három litert.

Készített egy fotót magáról akkor, amikor elkezdte a dolgot, majd ugyanezt megismételte négy héttel később. Az eredmény több, mint fantasztikus. A 42 éves nő arca akár egy harmincasé, a szemei ragyognak és látszik, hogy sokkal jobban érzi magát a bőrében.

Saját bevallása szerint egyébként, noha valójában 42 éves, 52-nek érezte magát. A tudatos ivás előtt megivott egy csésze teát reggel, egy pohár vizet az ebédhez és estére is jutott egy tea. Ez a legnagyobb jóindulattal sem több egy liternél.

Mint mondja, semmi mást nem változtatott az életmódján, tehát a fotón látható átalakulás pusztán a normális ivásnak köszönhető.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2013-10-31 10:43:17, csütörtök
 
  "Az én szerelmem nem szépségből született. Ilyesmihez nekem semmi közöm sincs, hogyan is keveredhetnék ilyesmibe. Csakhogy van egy másféle szerelem, mely bátortalanul, hosszú ismeretség után, a szenvedések kohójában jött létre, az állhatatosság kovácsolta ki, a tiszta szeretet révén vált tartós ötvözetté, kiállta az értelem próbáját, és a végén magától bontakozott ki hibátlan teljességében; ez a szerelem nevetett a szenvedélyen, mely forrón lobban fel, s hirtelen kialszik, ez a szerelem, ez kötött le engem."  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2013-10-31 10:41:56, csütörtök
 
 
Gyurkovics Tibor

A boldog szerelemről.

Szerelmes volt. Szerelmében feloldódott, mert szeretett, nem pedig szeretetet keresett. Én is. Mert nem szeretetet kerestem - szerettem. Ezt kaptam tőle ajándékba. A lénye úgy fürdött a létben, mint más a tengervízben; ahogy másra a nap zuhog, úgy állt a szerelemben.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mécsesek tengere
  2013-10-31 10:37:57, csütörtök
 
  Mécsesek tengere
világítja meg az eget,
imára zárt kezek
szólítanak lelkeket.

Elcsukló hangján
a szív a múltról mesél,
halottak napján
ránk tör az emlékezés.

Emlékezni a szépre,
minden szóra, érintésre,
nevetni, mint régen,
mintha nem is lenne vége.

S egy könnycsepp
az arcon végigszalad,
a hirtelen csend,
csupán ennyi marad.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Halottaknak napján
  2013-10-31 10:34:36, csütörtök
 
  Aranyosi Ervin

Halottaknak napján

Halottaknak napján,
gondolkozz el, kérlek!
Mennyire fontosak
azok, akik élnek?
Milyen gyakran gondolsz
rájuk szeretettel?
Jelenthet-e annyit,
mint ki régen ment el?

Ilyenkor az ember
temetőbe jár ki,
Elmúlt szeretteit
véli megtalálni.
Közben annyin élnek
magányosan, távol,
kire nem jut idő,
kit a szív nem ápol.

Pedig a halottak
a szívünkben élnek.
A hétköznapokba
bőven beleférnek.
Miért nincs az élőkért
ugyanilyen ünnep,
ami lángra gyújtja
apró mécsesünket.

Aki elment, jól van,
csak egy más világon,
s nem tud örvendezni
levágott virágon.
Földdé porladt testet
látogatsz a sírnál.
Élőkért tehetnél,
ahelyett, hogy sírnál!

Oly sok a magányos,
kinek nem jut semmi.
Ki örülni tudna,
ha tudnák szeretni.
Ám ezt meg se látod
- tudod - attól félek.
Megbékélni kéne,
s nem visz rá a lélek.

Vársz, amíg késő lesz,
mikor már nem bánthat,
akkor száll szívedre,
majd a gyász, a bánat.
S jön halottak napja,
s mész a temetőbe,
bocsánatot kérni,
s elbúcsúzni tőle...
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Az E-vitamin véd a daganattól .
  2013-10-31 08:25:48, csütörtök
 
  Az E-vitamin véd a daganattól Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok egyike. Mivel a szervezetünk nem képes előállítani a vitamint, azt a táplálékkal kell magunkhoz vennünk. Az E-vitamin egy antioxidáns, amely úgy védi a szervezetet a daganatos betegségektől, hogy elfogja a szabad gyököket. Mivel az E-vitamint csak a növények képesek termelni, a növényi táplálékok különösen sokat tartalmaznak e tápanyagból. Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, a szervezet tartalékot is tud képezni belőle. Ez nagyon fontos, mert csak az emberek mintegy fele vesz magához elegendő E-vitamint a táplálékkal. Az E-vitaminnak számos funkciója van a szervezetben, legfontosabb feladata pedig az úgynevezett szabad gyökök elfogása. Ezek például dohányzás, intenzív napsugárzás vagy stressz révén keletkeznek, és többek között a daganatos betegségekért, a szívinfarktusért és más betegségekért tehetők felelőssé. Az A-, C- és E-vitamin azért vannak, hogy ezeket a szabad gyököket ártalmatlanná tegyék. Ezen kívül az E-vitamin erősíti és támogatja az immunrendszert, valamint védi az ereket a lerakódásoktól, elősegíti a sebgyógyulást és késlelteti a bőr és a belső szervek öregedési folyamatát.E-vitamint tartalmazó élelmiszerek Mint már említettük, az E-vitamint kizárólag növények állítják elő, ezek vitamintartalma pedig különböző. Ezért fektessünk nagy hangsúlyt a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Bár az állati eredetű táplálékokban is jelen van egy kevés E-vitamin, ez a mennyiség azonban nem elegendő a napi szükséglet fedezésére. A növényi olajok általánosságban viszonylag sok E-vitamint tartalmaznak. Ide tartozik például a napraforgóolaj, a pálmamagolaj, a tökmagolaj, az olívaolaj, a szójaolaj, a repceolaj, a kukoricacsíra-olaj, a búzacsíraolaj, a lenolaj vagy a kókuszzsír. Ezen kívül sok E-vitamint tartalmaz a pisztácia, a mogyoró, a kókuszdió, a dió, a mandula, a leveles zöldségek, a feldolgozatlan gabonák és a teljes kiőrlésű termékek, valamint a tojás és a máj. Mivel az olajokat nem isszuk, hanem legfeljebb sütéshez vagy salátákhoz használjuk, és ilyenkor is csak kis mennyiségben, az E-vitamin-szükségletet diófélék és zöldségek, valamint teljes kiőrlésű termékek fogyasztásával fedezhetjük.  
 
0 komment , kategória:  Család  
Itt a kínai energiatermelő ablak
  2013-10-31 08:00:20, csütörtök
 
  Itt a kínai energiatermelő ablak

raktárpiaci hírek -

Az átengedett napsugarak mennyiségét szabályozni képes, és energiát is termelő okos-ablakot mutattak be kínai tudósok - írja a tisztajövő.hu.

Az új típusú okos-ablak legfőbb előnye, hogy használatával csökkenthetőek az épületek hűtésére és fűtésére fordított kiadások. Míg a legtöbb mai okos-ablak csupán a zárt terekbe érkező napsütés mennyiségét képes szabályozni, a sanghaji egyetem és a kínai tudományos akadémia kutatói által bemutatott újítás lényege, hogy az az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva energia megtakarítására és termelésére is képes.

A tudósok hosszú évek óta próbálkoznak a napenergiát termelő szolárpanelek ablakokra szerelésével, anélkül, hogy azok az üveglapok áttetszőségét befolyásolnák. A kínai kutatók ezt vanádium-oxid használatával érték el, mely képes szabályozni a Naptól érkező infravörös sugarak mennyiségét - írta az újság a Nature Scientific Reports című tudományos folyóiratban megjelent beszámolót idézve.

A vanádium-oxid viselkedése az időjárástól függően változik: 68 Celsius-fok alatt szigetelő hatása van és átengedi az infravörös sugarakat, efelett fényvisszaverővé válik. Így a kísérletek során nemcsak az épületekbe beérkező napenergia mennyiségét tudta szabályozni, de a visszaverődés által a napsugarakat a gondosan elhelyezett napelemekbe "szórta át", amellyel a tudósok képesek voltak például egy lámpa meggyújtására.

forrás: tisztajovo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/33 oldal   Bejegyzések száma: 323 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 323 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40624 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 718
  • e Hét: 3881
  • e Hónap: 43744
  • e Év: 1127161
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.