Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Kulka János -videó
  2013-10-31 17:27:24, csütörtök
 
 
Kulka János úgy gondolja, hogy az embereknek úgy lenne érdemes élniük, hogy minél kevesebb kárt tegyenek a környezetükben, szerinte oda kell figyelnünk, hogy ne hibázzunk. Hozzátette azt is, hogy ő megpróbált valamilyen harmóniát teremteni maga körül, hogy jobban éljen, és vannak örömök, örömforrások, melyekről nem tud lemondani. Ilyen például a Cabrio iránti igénye, vagy például, hogy finomakat egyen...

A Lakástalkshow beszélgetései minden kedden és csütörtökön folytatódnak itt, a TV2.hu-n!

Link
 
 
0 komment , kategória:  kultúra -művészet - szórakozás  
Mindenszentek
  2013-10-31 17:11:46, csütörtök
 
 A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Requiem aeternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis. Fényesen világítanak az emlékezés lángjai halottak napján
A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel. Ekkléziológiailag a megdicsőült Egyház (latinul ecclesia triumphans) ünnepe. Az ünnep 741-ben, III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként. Jámbor Lajos frank császár 835-ben IV. Gergely pápa engedélyével már hivatalosan is elismerte az új ünnepet. Egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. A katolikus és az ortodox keresztény egyházak ünnepe Magyarországon 2000-től újra munkaszüneti nap.[1] [2]
Nem tévesztendő össze a halottak napjával, egyháztanilag a szenvedő Egyház (latinul ecclesia patiens) ünnepével, amit 998 óta tart meg az egyház a következő napon, november 2-án az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. [3] Szent Odiló clunyi bencés apát 998-ban vezette be emléknapként. Később a bencés renden kívül is ünnepnappá vált, és a 14. század elejétől a katolikus egyház egésze átvette. Estéjét a halottak estéjének (halottak vigíliájának) [4] is nevezik, ilyenkor sok helyen hosszan, akár 1-2 órán át szólnak a harangok a halottak emlékezetére.
Az angolszász országokban a Mindenszentek napját megelőző este október 31. a halloween ünnep (angolul all hallows' evening = ,,minden szent estéje").

A cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva mérgek a Magyarországon lefoglalt csempészcigikben
  2013-10-31 16:59:39, csütörtök
 
 Durva mérgeket találtak a Magyarországon lefoglalt csempészcigarettákban

A Magyarországon lefoglalt csempészett cigarettákban a daganatkeltő komponensek mennyisége többszöröse volt a legálisan forgalmazható dohányáruban mért értékeknél, állapította meg az Országos Környezetegészségügyi Intézet. Az eredmény a szakembereket is megdöbbentette.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőr munkatársa egy autót vizsgál át a tiszabecsi határátkelőhelyen a magyar-ukrán határon 2013. május 10-én.
Fotó: Balázs Attila
Az intézet a NAV által lefoglalt kínai, ukrán és szerb cigaretták toxicitását hasonlította össze az Magyarországon legálisan forgalmazható dohánytermékekével, mondta az Indexnek Beregszászi Tímea, az Országos Környezetegészségügyi Intézet levegő higiénés osztályának vezetője. A vizsgált csempészcigaretták közül csak a szerbnek és az ukrának volt zárjegye.

A vizsgálat elsősorban az olyan egészségkárosító hatású komponensek jelenlétére terjedt ki, mint a fémek, az illékony szerves vegyületek és a poliaromás szénhidrogének (PAH). Mint megállapították, az emberekben bizonyítottan rákot, valamint bőr- és tüdőelváltozásokat okozó nikkel az egyik csempészcigiben kétszer nagyobb mennyiségben volt jelen, mint a legálisan kapható cigarettákban.

A vesékre, májra és a herékre rákkeltő hatású kadmium vegyületeit négyszer nagyobb mennyiségben tudták kimutatni, míg a bizonyítottan rákkeltő benzol is 50 százalékkal nagyobb mértékben volt jelen. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy az egyik elkobzott cigarettában háromszor annyi daganatkeltő komponense van a poliaromás szénhidrogéneknek, mint a többi cigiben.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Magyarországon legálisan forgalmazott cigaretták is súlyosan egészségkárosító hatásúak - hívta fel a figyelmet Beregszászi Tímea. A különbség legfeljebb annyi, hogy az EU irányelvei nagy figyelmet fordítanak a dohánytermékek gyártásának szabályozására, a dohány összetevőinek és adalékanyagainak minőségére és a termékek nyomon követhetőségére.

A vizsgálat nem terjedt ki arra, miért volt ilyen sok toxikus anyag a csempészcigarettákban. Beregszászi Tímea szerint a mérgező anyagok megdöbbentően magas arányát több tényező okozhatta. Ilyen például, ha szennyezett talajon és környezetben termelik a dohányt, nincs megfelelő minőségbiztosítás a kiszárítás és feldolgozás során, és az sem mindegy, hol tárolják a terméket mielőtt forgalomba hozzák.

Az illegális cigaretták fele annyiba kerülnek, mint az ellenőrzött termékek, ezért egyre népszerűbbek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei újabban hőkamerákkal igyekeznek kiszűrni azokat, akik a határon éjszaka vagy a szállítmányokat a Tiszán úsztatva próbálnak az országba illegálisan cigarettát behozni.

A NAV bevetési járőrei az elmúlt hónapokban 197 helyen foglaltak le 4500 karton (főként ukrán és szerb) cigarettát, kilenc esetben pedig összesen 818 kg vágott dohányt foglaltak le több mint 46 millió forint értékben. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Gyurcsányék a parlamenti bejutás küszöbén
  2013-10-31 16:54:11, csütörtök
 
 Hasonló értékeket mértek a közvélemény-kutatók a pártok októberi támogatottságáról, abban például teljes volt a konszenzus, hogy a Jobbik gyengült, míg a Demokratikus Koalíció erősödött.
Októberben minden közvélemény-kutató publikálta saját adatait, és habár a szalagcímek komoly különbségeket sejtetnek, a legtöbb párt esetében egy irányba mutatnak az elmúlt hónap változásai - közölte csütörtökön a Nézőpont Intézet.

Ugyanúgy konszenzus van például a Jobbik gyengülésében (ötből négy kutatásban 1-1 százalékos veszteséget kell elkönyvelniük), mint ahogy a Demokratikus Koalíció erősödésében (bár hozzá kell tenni, hogy három kutatás még az október 23-i rendezvények előtt készült).

Összességében - a Mediánt kivéve - minden kutató komoly csökkenést tapasztalt a bizonytalanok és a rejtőzködők körében, ami a kampány hevességéből kiindulva további szűkülést sejtet. A kormánypártok az Ipsos kutatásában egy százalékpontos csökkenéssel, a Medián, a Nézőpont és a Századvég esetében 3-1 százalékpontos növekménnyel zárták a hónapot.

Kevésbé egyértelmű a legerősebb baloldali párt helyzete, ugyanis az MSZP esetében az Ipsos, a Nézőpont és a Tárki gyenge növekedést mutatott ki, míg a Medián és a Századvég gyenge csökkenést. Az előbbi két párthoz hasonlóan összességében az Együtt-PM szövetségnek sem kellett komoly csökkenést átélnie a hónapban. Összefoglalóan: a Fidesz-KDNP mögött a választásra jogosultak 26-36 százaléka, az MSZP mögött 11-16 százaléka, a Jobbik mögött 6-10 százaléka, az Együtt-PM mögött 4-5 százaléka, az LMP mögött 1-5 százaléka, a DK mögött pedig 2-4 százaléka áll.

Megvizsgálva azt a helyzetet, hogy az elmúlt napokban tartott választásokon milyen szavazatarányok születtek volna, a tapasztalat: a voksok 44-52 százaléka a kormánypártok támogatottságát biztosította volna, 29-40 százaléka pedig az összefogás igényével szembesülő baloldali pártokét (MSZP, Együtt-PM, DK).

A Jobbikra a választók 10-14 százaléka szavazott volna, amivel biztosnak látszik a következő parlamenti ciklus szerepvállalása is, ugyanakkor fontos változás, hogy a DK egyre inkább a bejutási küszöb körül mérhető (3-5 százalék), míg az LMP-nek ma biztosabb a parlamentből való kiesése (1-6 százalék). Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
Zsidó temetőben nyugszik a volt Gestapo-vezető
  2013-10-31 16:47:34, csütörtök
 
 Heinrich Müller, a Gestapo egykori vezetője és a zsidóság módszeres megsemmisítésének egyik legfőbb felelőse 1945 óta egy berlini zsidó temetőben nyugszik - írta egy történészprofesszorra hivatkozva a német Bild.


Korábban
Auschwitzban ülésezik az izraeli parlament
Nácik építette alagútrendszer lehet Osló alatt
Feltárták a Dr. Oetker náci múltját


A második világháború végén nyomtalanul eltűnt náci vezetőről Johannes Tuchel professzor, a Német Ellenállás Emlékhelye alapítvány vezetője archív dokumentumokra hivatkozva elmondta: Müller nem érte meg a háború végét, holttestét 1945-ben a berlini Mitte városnegyed zsidó temetőjében helyezték egy tömegsírba.

A felfedezés, 68 évvel az Adolf Hitler vezette Harmadik Birodalom bukása után a második világháború utáni történelem egyik legnagyobb rejtélyére ad magyarázatot. A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) eddig biztos volt abban, hogy 1949 telén Müller Karlovy Varyban, az akkori Csehszlovákiában tartózkodott. "A titkosszolgálatok teljesen hibás nyomra bukkantak. 1945 augusztusában Müller holttestét egy ideiglenes sírhelyen találta meg egy kommandó az egykori birodalmi légiközlekedési minisztérium közelében" - mondta Tuchel.

A korabeli dokumentumok szerint egyértelműen azonosítani lehetett a náci vezetőt. Müller tábornoki egyenruhát viselt, és kabátja egyik belső zsebében megtalálták fényképes szolgálati igazolványát - idézte a professzort a Bild. Az ideiglenes sírból Müller holttestét áthelyezték a Mitte negyedben lévő zsidó temető tömegsírjába, amit egyebek között a mittei polgármesteri hivatal egy dokumentuma is igazol.

Dieter Graumannt, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnökét sokkolta a felfedezés. "Az, hogy az egyik legkegyetlenebb náci éppen egy zsidó temetőben legyen eltemetve, ízléstelen szörnyűség. Ez durván meggyalázza az áldozatok emlékét" - mondta. Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
reformatus.hu
  2013-10-31 07:50:10, csütörtök
 
 Személyesség, megtalált középpont, Isten jósága, a problémák kimondása, küzdelem... Nem csak reformátusokat és nem csak lelkészeket kérdeztünk arról, mit jelent ma számukra a reformáció. És neked mit jelent? Link
 
 
0 komment , kategória:  Hit-Vallás-Szeretet  
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel!
  2013-10-28 19:44:04, hétfő
 
 Elővetted az őszi-téli dolgaidat, és túlságosan szorít a szoknya dereka? Az új fogyilevessel egy hét alatt könnnyen ledobhatsz 3 kilót. Úgy, hogy közben garantáltan nem éhezel.

Egyszerre 5 adagnyit készíts. Ha megfőtt, hűtsd ki, szedd jól zárható és mikrózható dobozokba, és úgy tedd a hűtőszekrénybe.

« Vissza
Oszd meg:
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel!
2013.10.28.
Elővetted az őszi-téli dolgaidat, és túlságosan szorít a szoknya dereka? Az új fogyilevessel egy hét alatt könnnyen ledobhatsz 3 kilót. Úgy, hogy közben garantáltan nem éhezel.


Egyszerre 5 adagnyit készíts. Ha megfőtt, hűtsd ki, szedd jól zárható és mikrózható dobozokba, és úgy tedd a hűtőszekrénybe.Természetesen ennél a diétánál is nagyon fontos - a leves mellett is - a kellő folyadékbevitel, amit lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában igyál. És márizs kezdődhet a zsírégetés.


Fogyileves


Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 25 dkg gomba, 2 teáskanál olívaolaj, 50 deka sovány darált marhahús, 40 deka paradicsompüré, 1 liter paradicsomlé, 40 deka konzerv vörös bab, citrom, cayanne bors, 1 csomag petrezselyem

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, mindkettőt aprítsd össze. Kockázd föl a paprikát, szeleteld föl az alaposan megtisztított gombát. Melegítsd föl az olajat egy bevonatos serpenyőben, tedd bele a darált húst, és pirítsd le fehéredésig. Add hozzá a hagymákat és a gombát, és párold további 5 percig. Ekkor tedd bele a paradicsompürét és a lét, majd jól keverd össze. Tedd vissza a tűzhelyre, és hagyd felforrni.


Közben csapasd le a babot, és azt is rakd bele. Ízesítsd frissen facsart citromlével és cayanne-borssal. Ha felforrt, vedd kisebbre a tüzet, majd fedd le, és főzd 30-40 percig. Tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel. Kalória: 367/adag


Az 5 diétás nap étrendje


A reggeli legyen változatos és fehérjedús, hogy energikusan kezdhesd a napodat, és elejét vegye a napközbeni éhségrohamoknak.


Az ebéd és a vacsora egy-egy adag (3 dl) jó meleg leves.


Tízóraira és uzsonnára fogyassz vízben és C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket. Például: saláta paprikából, paradicsomból, uborkából, répából, zellerből vagy karalábéból. Ehetsz hozzá egy kemény tojást is. Illetve: alma, körte, 2 kivi


Változatos reggeli


1. nap
Vegyes tál
10 dkg főtt sonka, 5 dkg edami sajt, 2 paradicsom, 1 szelet teljes kiőrlésű tósztkenyér Kalória: 366


2. nap
Őszibarackos túró
Keverj el 15 dkg natúr túrót 3 evőkanál joghurttal és 10 dkg kisebb kockákra vágott érett őszibarackkal (vagy kimagozott szőlővel). Bevonatos serpenyőben piríts meg evőkanálnyi fenyőmagot zsiradék nélkül, hagyd kihűlni, kicsit törd meg mozsárban, és forgasd a túróhoz. Kalória: 336


3. nap
Sonkás rántotta
Két tojást verj föl 2 kanál ásványvízzel és csipetnyi sóval. Kockázz fel 10 deka sovány főtt sonkát, és keverj a tojásba. Kenj ki egy bevonatos serpenyőt vékonyan olajjal, forrósítsd föl, és süsd meg a rántottát. Tálaláskor szeletelj mellé egy nagyobb paradicsomot. Egyél mellé egy magos kiflit. Kalória: 313


4. nap
Fahéjas müzli
Keverj el 1 pohár joghurtot késhegynyi őrölt fahéjjal és 3 evőkanál zabpehellyel. Kockázz bele egy szem almát és 2 evőkanálnyi tört lenmagot. Tehetsz bele pár csepp folyékony mézet is vagy juharszirupot. Kalória: 334


5. nap
Tojásos tószt
Forrósíts föl evőkanálnyi ásványvizet egy bevonatos serpenyőben, és süss meg benne egy tükörtojást. Ha kész, tedd félre, tartsd melegen. Piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű tósztkenyeret, kend meg vékonyan mustárral vagy paradicsompürével. Fektess rá egy vastagabb szelet sonkát, végül egy falapátkával csúsztasd tetejére a to« Vissza
Oszd meg:
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel!
2013.10.28.
Elővetted az őszi-téli dolgaidat, és túlságosan szorít a szoknya dereka? Az új fogyilevessel egy hét alatt könnnyen ledobhatsz 3 kilót. Úgy, hogy közben garantáltan nem éhezel.


Egyszerre 5 adagnyit készíts. Ha megfőtt, hűtsd ki, szedd jól zárható és mikrózható dobozokba, és úgy tedd a hűtőszekrénybe.Természetesen ennél a diétánál is nagyon fontos - a leves mellett is - a kellő folyadékbevitel, amit lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában igyál. És márizs kezdődhet a zsírégetés.


Fogyileves


Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 25 dkg gomba, 2 teáskanál olívaolaj, 50 deka sovány darált marhahús, 40 deka paradicsompüré, 1 liter paradicsomlé, 40 deka konzerv vörös bab, citrom, cayanne bors, 1 csomag petrezselyem

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, mindkettőt aprítsd össze. Kockázd föl a paprikát, szeleteld föl az alaposan megtisztított gombát. Melegítsd föl az olajat egy bevonatos serpenyőben, tedd bele a darált húst, és pirítsd le fehéredésig. Add hozzá a hagymákat és a gombát, és párold további 5 percig. Ekkor tedd bele a paradicsompürét és a lét, majd jól keverd össze. Tedd vissza a tűzhelyre, és hagyd felforrni.


Közben csapasd le a babot, és azt is rakd bele. Ízesítsd frissen facsart citromlével és cayanne-borssal. Ha felforrt, vedd kisebbre a tüzet, majd fedd le, és főzd 30-40 percig. Tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel. Kalória: 367/adag


Az 5 diétás nap étrendje


A reggeli legyen változatos és fehérjedús, hogy energikusan kezdhesd a napodat, és elejét vegye a napközbeni éhségrohamoknak.


Az ebéd és a vacsora egy-egy adag (3 dl) jó meleg leves.


Tízóraira és uzsonnára fogyassz vízben és C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket. Például: saláta paprikából, paradicsomból, uborkából, répából, zellerből vagy karalábéból. Ehetsz hozzá egy kemény tojást is. Illetve: alma, körte, 2 kivi


Változatos reggeli


1. nap
Vegyes tál
10 dkg főtt sonka, 5 dkg edami sajt, 2 paradicsom, 1 szelet teljes kiőrlésű tósztkenyér Kalória: 366


2. nap
Őszibarackos túró
Keverj el 15 dkg natúr túrót 3 evőkanál joghurttal és 10 dkg kisebb kockákra vágott érett őszibarackkal (vagy kimagozott szőlővel). Bevonatos serpenyőben piríts meg evőkanálnyi fenyőmagot zsiradék nélkül, hagyd kihűlni, kicsit törd meg mozsárban, és forgasd a túróhoz. Kalória: 336


3. nap
Sonkás rántotta
Két tojást verj föl 2 kanál ásványvízzel és csipetnyi sóval. Kockázz fel 10 deka sovány főtt sonkát, és keverj a tojásba. Kenj ki egy bevonatos serpenyőt vékonyan olajjal, forrósítsd föl, és süsd meg a rántottát. Tálaláskor szeletelj mellé egy nagyobb paradicsomot. Egyél mellé egy magos kiflit. Kalória: 313


4. nap
Fahéjas müzli
Keverj el 1 pohár joghurtot késhegynyi őrölt fahéjjal és 3 evőkanál zabpehellyel. Kockázz bele egy szem almát és 2 evőkanálnyi tört lenmagot. Tehetsz bele pár csepp folyékony mézet is vagy juharszirupot. Kalória: 334


5. nap
Tojásos tószt
Forrósíts föl evőkanálnyi ásványvizet egy bevonatos serpenyőben, és süss meg benne egy tükörtojást. Ha kész, tedd félre, tartsd melegen. Piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű tósztkenyeret, kend meg vékonyan mustárral vagy paradicsompürével. Fektess rá egy vastagabb szelet sonkát, végül egy falapátkával csúsztasd tetejére a to« Vissza
Oszd meg:
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel!
2013.10.28.
Elővetted az őszi-téli dolgaidat, és túlságosan szorít a szoknya dereka? Az új fogyilevessel egy hét alatt könnnyen ledobhatsz 3 kilót. Úgy, hogy közben garantáltan nem éhezel.


Egyszerre 5 adagnyit készíts. Ha megfőtt, hűtsd ki, szedd jól zárható és mikrózható dobozokba, és úgy tedd a hűtőszekrénybe.Természetesen ennél a diétánál is nagyon fontos - a leves mellett is - a kellő folyadékbevitel, amit lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában igyál. És márizs kezdődhet a zsírégetés.


Fogyileves


Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 25 dkg gomba, 2 teáskanál olívaolaj, 50 deka sovány darált marhahús, 40 deka paradicsompüré, 1 liter paradicsomlé, 40 deka konzerv vörös bab, citrom, cayanne bors, 1 csomag petrezselyem

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, mindkettőt aprítsd össze. Kockázd föl a paprikát, szeleteld föl az alaposan megtisztított gombát. Melegítsd föl az olajat egy bevonatos serpenyőben, tedd bele a darált húst, és pirítsd le fehéredésig. Add hozzá a hagymákat és a gombát, és párold további 5 percig. Ekkor tedd bele a paradicsompürét és a lét, majd jól keverd össze. Tedd vissza a tűzhelyre, és hagyd felforrni.


Közben csapasd le a babot, és azt is rakd bele. Ízesítsd frissen facsart citromlével és cayanne-borssal. Ha felforrt, vedd kisebbre a tüzet, majd fedd le, és főzd 30-40 percig. Tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel. Kalória: 367/adag


Az 5 diétás nap étrendje


A reggeli legyen változatos és fehérjedús, hogy energikusan kezdhesd a napodat, és elejét vegye a napközbeni éhségrohamoknak.


Az ebéd és a vacsora egy-egy adag (3 dl) jó meleg leves.


Tízóraira és uzsonnára fogyassz vízben és C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket. Például: saláta paprikából, paradicsomból, uborkából, répából, zellerből vagy karalábéból. Ehetsz hozzá egy kemény tojást is. Illetve: alma, körte, 2 kivi


Változatos reggeli


1. nap
Vegyes tál
10 dkg főtt sonka, 5 dkg edami sajt, 2 paradicsom, 1 szelet teljes kiőrlésű tósztkenyér Kalória: 366


2. nap
Őszibarackos túró
Keverj el 15 dkg natúr túrót 3 evőkanál joghurttal és 10 dkg kisebb kockákra vágott érett őszibarackkal (vagy kimagozott szőlővel). Bevonatos serpenyőben piríts meg evőkanálnyi fenyőmagot zsiradék nélkül, hagyd kihűlni, kicsit törd meg mozsárban, és forgasd a túróhoz. Kalória: 336


3. nap
Sonkás rántotta
Két tojást verj föl 2 kanál ásványvízzel és csipetnyi sóval. Kockázz fel 10 deka sovány főtt sonkát, és keverj a tojásba. Kenj ki egy bevonatos serpenyőt vékonyan olajjal, forrósítsd föl, és süsd meg a rántottát. Tálaláskor szeletelj mellé egy nagyobb paradicsomot. Egyél mellé egy magos kiflit. Kalória: 313


4. nap
Fahéjas müzli
Keverj el 1 pohár joghurtot késhegynyi őrölt fahéjjal és 3 evőkanál zabpehellyel. Kockázz bele egy szem almát és 2 evőkanálnyi tört lenmagot. Tehetsz bele pár csepp folyékony mézet is vagy juharszirupot. Kalória: 334


5. nap
Tojásos tószt
Forrósíts föl evőkanálnyi ásványvizet egy bevonatos serpenyőben, és süss meg benne egy tükörtojást. Ha kész, tedd félre, tartsd melegen. Piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű tósztkenyeret, kend meg vékonyan mustárral vagy paradicsompürével. Fektess rá egy vastagabb szelet sonkát, végül egy falapátkával csúsztasd tetejére a to« Vissza
Oszd meg:
Diéta tipp: Fogyj húsos levessel!
2013.10.28.
Elővetted az őszi-téli dolgaidat, és túlságosan szorít a szoknya dereka? Az új fogyilevessel egy hét alatt könnnyen ledobhatsz 3 kilót. Úgy, hogy közben garantáltan nem éhezel.


Egyszerre 5 adagnyit készíts. Ha megfőtt, hűtsd ki, szedd jól zárható és mikrózható dobozokba, és úgy tedd a hűtőszekrénybe.Természetesen ennél a diétánál is nagyon fontos - a leves mellett is - a kellő folyadékbevitel, amit lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában igyál. És márizs kezdődhet a zsírégetés.


Fogyileves


Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 25 dkg gomba, 2 teáskanál olívaolaj, 50 deka sovány darált marhahús, 40 deka paradicsompüré, 1 liter paradicsomlé, 40 deka konzerv vörös bab, citrom, cayanne bors, 1 csomag petrezselyem

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, mindkettőt aprítsd össze. Kockázd föl a paprikát, szeleteld föl az alaposan megtisztított gombát. Melegítsd föl az olajat egy bevonatos serpenyőben, tedd bele a darált húst, és pirítsd le fehéredésig. Add hozzá a hagymákat és a gombát, és párold további 5 percig. Ekkor tedd bele a paradicsompürét és a lét, majd jól keverd össze. Tedd vissza a tűzhelyre, és hagyd felforrni.


Közben csapasd le a babot, és azt is rakd bele. Ízesítsd frissen facsart citromlével és cayanne-borssal. Ha felforrt, vedd kisebbre a tüzet, majd fedd le, és főzd 30-40 percig. Tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel. Kalória: 367/adag


Az 5 diétás nap étrendje


A reggeli legyen változatos és fehérjedús, hogy energikusan kezdhesd a napodat, és elejét vegye a napközbeni éhségrohamoknak.


Az ebéd és a vacsora egy-egy adag (3 dl) jó meleg leves.


Tízóraira és uzsonnára fogyassz vízben és C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket. Például: saláta paprikából, paradicsomból, uborkából, répából, zellerből vagy karalábéból. Ehetsz hozzá egy kemény tojást is. Illetve: alma, körte, 2 kivi


Változatos reggeli


1. nap
Vegyes tál
10 dkg főtt sonka, 5 dkg edami sajt, 2 paradicsom, 1 szelet teljes kiőrlésű tósztkenyér Kalória: 366


2. nap
Őszibarackos túró
Keverj el 15 dkg natúr túrót 3 evőkanál joghurttal és 10 dkg kisebb kockákra vágott érett őszibarackkal (vagy kimagozott szőlővel). Bevonatos serpenyőben piríts meg evőkanálnyi fenyőmagot zsiradék nélkül, hagyd kihűlni, kicsit törd meg mozsárban, és forgasd a túróhoz. Kalória: 336


3. nap
Sonkás rántotta
Két tojást verj föl 2 kanál ásványvízzel és csipetnyi sóval. Kockázz fel 10 deka sovány főtt sonkát, és keverj a tojásba. Kenj ki egy bevonatos serpenyőt vékonyan olajjal, forrósítsd föl, és süsd meg a rántottát. Tálaláskor szeletelj mellé egy nagyobb paradicsomot. Egyél mellé egy magos kiflit. Kalória: 313


4. nap
Fahéjas müzli
Keverj el 1 pohár joghurtot késhegynyi őrölt fahéjjal és 3 evőkanál zabpehellyel. Kockázz bele egy szem almát és 2 evőkanálnyi tört lenmagot. Tehetsz bele pár csepp folyékony mézet is vagy juharszirupot. Kalória: 334


5. nap
Tojásos tószt
Forrósíts föl evőkanálnyi ásványvizet egy bevonatos serpenyőben, és süss meg benne egy tükörtojást. Ha kész, tedd félre, tartsd melegen. Piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű tósztkenyeret, kend meg vékonyan mustárral vagy paradicsompürével. Fektess rá egy vastagabb szelet sonkát, végül egy falapátkával csúsztasd tetejére a tojást. Enyhén sózd, borsozd, majd szórd meg finomra vágott snidlinggel. Kalória: 320

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Kefires sós süti
  2013-10-28 19:38:30, hétfő
 
 ajánlat
Ebből a mennyiségből kb. 4-5 tálca sajtos sütit tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra, hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az iskoláskorúak hazaérnek a suliból.

hozzávalók 6 főre
50 dkg liszt
15 dkg vaj
1,5 dl kefír
2 db tojás
0,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor (csapott)
5 kávéskanál só (csapott)
25 dkg sajt (szeletelt)

elkészítés
A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk.
Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
Tojássárgával kenjük, és szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 42x40x4 cm
költség: 1200 Ft
költség egy főre: 200 Ft

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Itt laknak a legszegényebb és a leggazdagabb emberek Mo-on
  2013-10-28 19:12:15, hétfő
 
 Szinte az összes környező ország vásárlóereje meghaladja Magyarországét - derül ki a legfrissebb adatokból. Európa vásárlóerő tekintetében megosztott, 45-szörös a különbség az egyes országok között - hangzott el a GfK Hungária mai sajtótájékoztatóján.

Vége a sorban állásnak! Itt a szupergyors fizetés!

Egész Európát nézve a legerősebb ország Lichtenstein, a leggyengébb Moldova vásárlóerő tekintetében - mondta el Kozák Ákos, a GfK Hungária ügyvezető igazgatója. Magyarország a rangsor utolsó harmadában kapott helyet, egyértelmű a pozícióvesztésünk a kilencvenes évek közepéhez-végéhez képest.

GfK Vásárlóerő Index Európa országaiban Egy főre jutó vásárlóerő, Európa=100 (Forrás: GfK) Link


A listán megelőzi hazánkat Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia is. Szomszédainkkal összehasonlítva a legszembetűnőbb a különbség Ausztriához képest: az ottani, 20 ezer eurót meghaladó vásárlóerő négyszerese a magyar átlagnak.

Mi a helyzet Magyarországon belül?

A legszegényebb település 67 százalékkal kevesebb egy főre eső elkölthető jövedelemmel rendelkezik, mint a leggazdagabb. Vásárlóerő szempontjából a legerősebb környék a főváros, illetve Nyugat-Magyarország egyes részei, a legszegényebbek a keleti megyékben, illetve Somogyban találhatók.

A megyék toplistája a vásárlóerő szempontjából, és az egy főre eső vásárlóerő, euróban:

Budapest (6 520)
Komárom-Esztergom (5 565)
Fejér (5 484)
Pest (5 228)
Vas (5 197)
Győr-Moson-Sopron (5 162)

5 009 euró, azaz mintegy 1,5 millió forint egy főre eső átlagos vásárlóerő Magyarországon. Az átlag felett csak hat megye, iletve Budapest található - mondta el Dörnyei Ottília ügyfélakpcsolati igazgató. A fővárosi kerületek közül egyedül a VIII. kerület található az országos átlag alatt, a megyeszékhelyek is jól teljesítenek.

A 19 magyarországi megyét a fővárossal együtt vizsgálva csupán hat megye vásárlóereje haladja meg az egy főre jutó országos átlagot, amelyet leginkább Veszprém megye reprezentálja, ahol az egy főre jutó elméletileg elkölthető jövedelem átlagosan 5 007 euró. A megyék rangsorát vezető Budapest egy főre jutó 6 520 eurós vásárlóereje 30 százalékkal magasabb, mint a nemzeti átlag, ugyanakkor egy szinten van a balti államok országos átlagával, de érezhetően elmarad a szlovák és a cseh országos 7 500 eurós szinttől.

Magyarország településeinek vásárlóereje (Forrás: GfK) Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máté Péter: Kell, hogy várj
  2013-10-28 19:04:58, hétfő
 
 Szemedben könnyek, haragszol rám,
Hogy el kell menjek nem az én hibám.
Refr.:
Kell, hogy várj, várj is meg,
Ne félj, újra visszajövök,
De addig írj, gyakran írj,
Így szerezz egy kis örömöt nekem.
Kiszáradt torkom és ég a szám,
Utolsó csókunk, gondolj majd rám.
Refr.
Nevess, hisz így szeretlek,
Vidámnak és kedvesnek
Lássalak, ha nem leszel velem.
Nehéz most messze menni,
De könnyebb elviselni,
Ha rád majd így emlékezem.
Titokban sírhatsz egy kicsit még,
Na jól van most már ennyi elég.
Refr. Link
 
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 1721 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 223
  • e Hét: 2409
  • e Hónap: 5694
  • e Év: 5694
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.