Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Halottak napján
  2013-10-31 15:27:02, csütörtök
 
 


Aranyos Ervin írta ezt a szép, csak szomorú, verset.

Halottak napján,
gondolkozz el, kérlek!
Menyire fontosak
azok, akik élnek.
Milyen gyakran gondolsz
rájuk szeretettel?
Jelenthet-e annyit
mint ki régen ment el ?

Ilyenkor az ember
temetőbe jár ki,
Elmúlt szeretteit
véli megtalálni.
Közben annyin élnek
magányosan, távol,
kire nem jut idő,
kit a szív nem ápol.

Pedig a halottak
a szívünkben élnek.
A hétköznapokba
bőven beleférnek.
Mért nincs az élőkért
ugyanilyen ünnep?
ami lángra gyújtja
apró mécsesünket.

Aki elment, jól van,
csak egy más világon,
s nem tud örvendezni
levágott virágon.
Földé porladt testet
látogatsz a sírnál.
Élőként tehetnél
ahelyett, hogy sírnál.

Oly sok a magányos,
kinek nem jut semmi.
Ki örülni tudna,
ha tudnák szeretni.
Ám ezt meg se látod,
-tudod- attól félek.
Megbékélni kéne,
s nem visz rá a lélek.

Vársz, amíg késő lesz,
mikor már nem bánthat,
akkor száll szívedre,
majd a gyász, a bánat.
S jön halottak napja,
s mész a temetőbe,
bocsánatot kérni, ,
s elbúcsúzni tőle.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyertyát gyújtunk
  2013-10-29 18:17:34, kedd
 
 



Egy nagyon régi, most aktuális, szép vers, szerzője ismeretlen.

Csillagaink

Gyertyát gyújtunk azokért,
akik már nincsenek velünk.
Virágot viszünk sírjaikra,
s rájuk emlékezzünk.

Este, ha az égre nézünk,
millió csillag néz le reánk.
Ott vannak, kiket elvesztettünk,
nagy szülőnk, gyermekünk, apánk.

Csak testüket temettük el,
de ők itt vannak velünk.
Figyelik sorsunkat,
s őrzik életünk.

Este néz föl az égre,
ott vannak a csillagok,
S lelkedben veled van,
és látod ha akarod.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az este beáltával
  2013-10-27 14:14:50, vasárnap
 
 


Mindenki életében tele van tervekkel, vágyakkal, amit szeretne megvalósítani. Az este beálltával, ha számon kérjük magunktól, hogy mit tettünk ma az álmaink elérése érdekébe ? rájövünk arra, hogy nem sok jött be nekünk. Egész nap lótunk-futunk, keressünk, és szaladunk életünk céljainak eléréséért, de nem nagyon járunk mindig sikerrel.
Mit tehetünk ennek érdekében ? Hát azt, hogy ne éljünk eszmény képek nélkül !!, mert csak ezek adják meg életünk igazi tartalmát. Mit tegyünk ? Hát vegyünk példát elődeinktől, Ők szembe néztek a nehézségekkel, és becsületesek voltak, egymást szeretőek, bajban és szükségben odanyújtották a segítő kezüket!! Most vajon ez így van ? Erre mindenki válaszoljon meg magának, saját maga. Ne várja el ezt most mástól, és mindenki meg kell találja élete" igazi értelmét". De minél hamarabb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden csak nézőpont
  2013-10-26 08:46:10, szombat
 
 



Figyelmetekbe ajánlom :Thorton Wilder, a neves huszadik századi amerikai író egyik sikeres művében, a "Szent Lajos király hídja ", ciműben, megkapó módon írja le az életnek a kétoldalúságát. A történet egy súlyos tragédiáról szól, amelyben egy híd leszakadása öt ember halálát okozza. Ennek kapcsán mutatja be az író a kettősséget, mert valóban minden csak nézőpont kérdése, a balesetben elhunytak földi életébe betekintve az olvasó meggyőződhet arról, hogy haláluk egyáltalán nem volt értelmetlen, sőt inkább megváltásként érte őket. Remélem sikerült egy kis érdeklődést keltenem bennetek, már akik nem olvasták a könyvet.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nehéz választ adni
  2013-10-20 16:41:31, vasárnap
 
 


Ha valaki megkérdezné tőlünk, hogy mi is igazán fontos számunkra, nagyon nehéz volna választ adnunk, vagy találnánk valamilyen kitérő választ. Ebben a rohanó világ forgatagában, rengeteg olyan dolgot észre sem vesszünk, amelyekre pedig illene odafigyelnünk néha egy percre.
Túl sok apróságnak szentelünk, éspedig nagy figyelmet, amelyek tulajdonképpen nem is érv adók számunkra, és életünket nem tesszi boldogabbá..
Kérdezlek titeket, mikor figyeltetek fel utoljára, például egy madár dalára ? vagy mikor gondolkoztatok el egy hulló fa levél üzenetén ?, nem beszélve az idősebb ember mondanivalóját, panaszát meghallgatni, és nem csak leinteni és továbbállni.
Ahhoz, hogy ismét felfedezhessük a szépet, meg kell előbb tanulnunk a lelkünk hangjára hallgatni, és nagyon oda figyelni.
Időnk és energiánk javát elvesztjük olyan hasztalan dolgokra, amit túlzásba is visszük általában, mint például minden limonádé tévé sorozatok megtekintésére, vagy a szerencse gépek ellőtt töltött hiábavaló idő. De nem keveset aggódnak egyesek azon sem, hogy milyen lesz a jövőhetük, vagy milyen sok elintéznivaló dolguk van, ahelyett, hogy egy sétát tennének a természetben, hogy feltöltődjenek energiával. Észre sem vesszük, hogy hozzánk szólt egy ember társunk, vagy netán segítségünket kéri, de lehet, hogy csak társaságunkra vágyódik . Egy szóval elfelejtettünk hangsúlyt fektetni a valódi értékekre.
Tápláljuk a lelkünket széppel, jóval, merjünk bátran a hangjára hallgatni, és meglátjátok akkor milyen felszabadultan örülhettek majd a mindennapoknak a szeretteitek társaságában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk
  2013-10-15 13:50:50, kedd
 
 


1889. július 18-án született, Székely zsomboron és 1953.-október16-án, Madridban tért örök nyugovóra, az a Nyírő József, aki később katolikus papként, majd Erdélyi íróként vált ismeretté a magyarok( és nem csak ) körében.
Székelyudvarhelyen, a Római Katolikus Fő gimnáziumban tanult, majd teológiai szakra ment Gyulafehérvárra, pap nevelő intézetbe és Bécsbe. Miután teológiai doktorátusra is futotta, szorgalmának és odaadásának köszönhetően, 1912-ben Pappá szentelték. Eleinte hitoktatással foglalkozott, később plébánosként szolgálta az egyházat, de hét évvel később kilépet a papi rendből. Ekkor mutatkoztak meg írói pályájának első jelei. Az első novellás kötete a " Jézus faragó ember" amelyben saját világát tárja ki. Az elkövetkezendő műveiben mélyen megerősíti az emberi lélek mély és igaz megérzését. Legismertebb műveinkként tartják számon : Uz Bencét, Havasok könyve, Isten trilógiája, valamint a Küzdelem a halál ellen, amelyben csak egy bizonyos pontra koncentrál, mégpedig a szülőföldjére. Érzi a vég közeledtét. Nem tud hazatérni, ereje elhagyja, és itt éri a halál 1953.október 16. Nyugalma legyen csendes és békés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idősek napja
  2013-10-13 13:18:22, vasárnap
 
 


Fohász az idősekért, azokért is, akiknek nincs ki adjon egy pohár vizet sem, ha lebetegednek. Idézném itt, Szent Pio atya szavait.
" Ó, Uram, múltamat irgalmadra,
jelenemet szeretetedre,
jövőmet gond viselésedre bízom. "
Amin.
A jelenkori szeretetet, tekintsd célodnak, erre vonatkoztass mindent, amit mondasz, és úgy beszélj el mindent, hogy akihez szólsz, hallván higgyen, hite alapján reméljen, reménye erejében szeressen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok Nagyasszonya, avagy Nemzeti Patrónánk
  2013-10-10 15:15:41, csütörtök
 
 


1896 óta október 8. ünnepeljük a Magyarok Nagyasszonyát. A "mennyei Patrónánk", mind elnevezés érzékelteti Máriának azt a képességét, hogy állandóan őrködjön a magyarok felet, és vigyázzon reájuk. A legismertebb Mária ének is e szavakkal kezdődik : "Boldogasszony Anyánk, régi nagy Patrónánk". Érthető tehát, hogy miért éppen Őt tisztelte legeslegelső királynéjeként a magyar nemzet, emlékezetek óta..
Szent István király megerősítette hívő tiszteletükben, az első Krisztus hitére tért magyarokat, amikor Szűz Mária oltalmába ajánlotta önmagát, koronáját, királyságát, az egyház és a nép vezetését. Egyaránt Mária és Jézus nevét kiáltva harcolt a középkor magyarja, hitét és fajtáját védve. Mária mindenütt követte Jézust, örömben, bánatban egyaránt. Jelen volt a Kánnai menyegzőn Galileában, a szenvedés óráiban, a kereszt alatt is mind fájdalmas Anya.
Kötelességünk hát örökké emlékezni arra, mily nagyszerű örökséget hagyott Szent István az utókornak, amikor a Szent Szűznek ajánlotta fel népét és a Szent Koronát. Ezt az örökséget kapta a magyar nép, tehát hordoznia kell, és továbbadnia utódainak, ez egy szent kötelessége minden magyarnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Október
  2013-10-09 18:53:38, szerda
 
 


Juhász Gyula :

Október

A fény arannyal öntözi még
a szőke akác levelét,
de ez a fény, megérzem én,
már októberi fény.

Az alkony lila fátyla alatt
tarka tehenek hada halad,
vígan elbődül, hisz haza tart,
de ez már őszi csapat.

A kertben tarkán égő színek,
virágok, dúsan vérző szívek,
rajtuk az este harmata ring,
de ez már őszi pompa mind.

Fényt, krizantémet, dalt, harmatot
lelkemben vígan elringatok,
megszépül lassan, ami rég volt,
de ez már októberi égbolt !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életünk érttelme
  2013-10-05 16:28:01, szombat
 
 


Életünknek akkor van értelme, ha a benne vetett hited vezéreli tetteidet. Az ember teremtésétől fogva gondolkodik, ez adja meg értelmét a tetteinek. De fontos, hogy úgy gondolkodjunk, és azzá legyünk, akik akartunk is lenni lényegében.
Mondjunk igent az életre, hogy az életet éljük ne csak átéljük. Hiszen ez minden ember feladata, " élni" a hivatástól függetlenül. Nagyon jó lenne ha mindegyikünk akarata beteljesülne.
Minden korszaknak meg van a maga problémája. A miénk egy felgyorsult, sürgető, örök hajsza korszaka, amelyben erkölcsi, anyagi és természeti válság történik, minden nap szinte.
Kívánom légy erős e harcában az életnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 20
  • e Hét: 227
  • e Hónap: 1141
  • e Év: 11900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.