Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Moszkva kiszorítja az amerikai befolyást Európából
  2013-10-01 21:46:36, kedd
 
  Moszkva kiszorítja az amerikai befolyást Európából


Két hónappal azelőtt, hogy Vlagyimir Putyin újra indult az elnökválasztásokon, Belorusszia és Kazahsztán együttműködésében áttörés következett be - majd röviddel a választások előtt Putyin bejelentette, hogy a következő elnöki ciklus célja a posztszovjet országok újraegyesítésével egy új unió létrehozása lesz.

2011. elején Belorusszia, Kazahsztán és Oroszország gazdasági uniót hozott létre, majd július 1-én a három ország lefektette a közös piac törvényi alapjait. Alig három hónappal később Vlagyimir Putyin előirányozta az Eurázsiai Unió megalapítását. Putyin elmondása szerint a posztszovjet országok újraegyesítésével létrehozott keleti blokk globális nagyhatalommá válik majd, és hidat képez a mindinkább terjeszkedő Kína és a válsággal hatalmi vákuumba kerülő nyugati országok közt.

Az Investia újságban közzétett publikáció szerint az Eurázsiai Unió építésekor figyelembe veszik az Európai Unió megalapításakor elkövetett hibákat, melyeknek köszönhetően az Európai Unió egybekovácsolása több mint 4 évtized alatt sem sikerült, most pedig a széthullás szélére jutott. Ez a széthullás pedig nem csak a gazdasági mutatókból látható, hanem hogy egy új hatalmi erőközpont képessé vált arra, hogy az európai országok számára valós alternatívát mutasson fel. Putyin ebben a publicisztikában nem kisebb célt jelölt ki, mint az amerikai befolyás kiszorítását Európából és egyetlen gazdasági térség létrehozását Lisszabontól Vlagyivosztokig.

Kirgizisztán és Tádzsikisztán már a kezdetekkor jelezte csatlakozási szándékát, de orosz politikai elemzők szerint a közeljövőben Finnország, Magyarország, Csehország és Bulgária számára is lehetővé válik majd a csatlakozás. Az új hatalmi központ kialakulása már Nyugat-Európában is érezteti hatását: múlt hónapban a német szociáldemokraták indítványozták a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet megalapításáról folytatott tárgyalások felfüggesztését. Vagyis az Eurázsiai Unió már megalapítása előtt olyan lehetőségeket kínál valamennyi európai ország számára, ami komoly gátat állít a transzatlanti integrációra irányuló törekvések elé. Moszkva európai hatalmi központként való felemelkedése pedig az atlantizmus végét jelentheti Európában.

Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a NATO előretolt állásaként működő Grúzia ebben a hónapban jelezte csatlakozási szándékát az Eurázsiai Unióhoz, melynek 2015 után hivatalos formát is adnak majd. A grúz elnök alig egy nap késéssel követte az örmény példát, ami gyakorlatilag az Európai Unióval aláírandó társulási egyezmény aláírása előtt mondott fel minden, a nyugati országokkal aláírandó egyezményt. A közeljövőben NATO-taggá váló országok teljes külpolitikai fordulata jelzi, hogy Európa hatalmi egyensúlyának átrendeződése megkezdődött.

Dimitrij Rogozin még NATO-nagykövetként azt is bejelentette, Oroszország gondolni fog arra a 20000 szerbre is, akik Koszovóban rekedtek és a közelmúltban orosz állampolgárságért folyamodtak. Koszovó kiszakítása pedig erőszakkal, amerikai katonai erőre támaszkodva ment végbe. Egy olyan katonai erőre támaszkodva, ami mára már nem létezik.

Ahogy a grúz példa is mutatja, ez a katonai hatalom mostanra puszta illúziónak tűnik több olyan ország számára, melyek a NATO védelmi lehetőségei miatt választották a nyugati tömböt. Az agresszív amerikai politika jelentette veszélyekkel szemben Moszkva "lassú erő politikája" jelenti a stabilitást, miközben a katonai nagyhatalomként viselkedő Egyesült Államok gyengesége megmutatkozik és kénytelen visszavonulót fújni.

Amerika a hanyatló nagyhatalom képét mutatja, miközben az Eurázsiai Unió egyetlen tagállamának katonai ereje is elegendő volt ahhoz, hogy Szíriában a nyugati agressziónak gátat állítson. Ez a példa pedig egy felemelkedő nagyhatalom képét mutatja, ami a az új európai erőegyensúly formáló erejévé válik. Nem a távoli jövő kérdése ez - az átrendeződés a szemünk láttára történik.

Molnár István - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/09/30/moszkva-kiszoritja-az-amerikai-befolyast-europabo l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiadták az Interpol körözést Hernádi ellen
  2013-10-01 21:16:32, kedd
 
 


2013. október 1., kedd 19:11 Almás Andor

Kiadták az Interpol körözést Hernádi ellen


Kiadta a vörös körözést Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen az Interpol és hatályba lépett az európai elfogatóparancs is - írta a hvg.hu a Jutarnji List horvát napilapra hivatkozva. A hírt a horvát rendőrség igazgatósága a horvát hírügynökségnek megerősítette. A magyar rendőrséghez nem érkezett elfogatóparancs.

Az Interpol vörös körözési listája azt jelenti, hogy a keresett személyt kiadatás vagy más jogi eljárás céljából a szervezet tagjai keressék meg és tartóztassák le. Az Interpol minden tagállama számára ezután kötelező lesz őrizetbe venni Hernádit, ha megtalálják vagy fennakad valamilyen közúti ellenőrzésen, esetleg repülőtéren. Ugyanakkor a lap szerint Magyarországnak nem kötelező kiadni a Mol vezetőjét az Interpol körözés alapján, a magyar állampolgársága ettől megvédi. Az európai elfogatóparancs alapján azonban elvileg kötelező lenne.


A Mol vezetőjét már régóta szeretné kihallgatni a horvát bűnügyi hatóság egy 10 millió eurós korrupciós ügy miatt, melyben a volt horvát kormányfő, Ivo Sanader is érintett. Ő jelenleg előzetes letartóztatásban van, első fokon tíz évre ítélték. Hernádit azzal gyanúsítják, hogy lefizette Ivo Sanadert, így tudta megszerezni az INA fölött a Mol az irányítást, annak ellenére, hogy magyar olajvállalat nem rendelkezik a részvények többségével.

Mindazonáltal az Interpol honlapján a Mol vezetője jelenleg még nem szerepel - szerepel viszont a kenyai Fehér Özvegy, akit a kenyai terrortámadásokért keresnek, vagy a magyar szélhámos Klivinyi Zoltánt -, aminek az MTI szerint oka lehet, hogy a kérelem még nem érkezett meg, elbírálás alatt áll, vagy csak a rendőrségek számára hozzáférhető. A hírügynökség kérdésére a hírt a horvát rendőrség igazgatósága megerősítette, az Interpol viszont nem kommentálta a hírt. Az Országos Rendőrfőkapitányság az MTI kérdésére azt nyilatkozta, hogy hozzájuk nem érkezett hivatalos elfogatóparancs.

Korábban a Mol minden fórumon tagadta, hogy megvesztegetéssel jutott volna a cég irányításához. A Központi Nyomozó Főügyészség korábban az ügyben nyomozást folytatott és tavaly megszüntette az eljárást, mert álláspontjuk szerint Hernádi Zsolt nem követett el bűncselekményt.

Az olajcég jelenleg igen kemény alkudozásokat folytat az INA-val kapcsolatban a horvát állammal. Többek között egy több mint 80 milliárdos pert helyezett kilátásba a korábbi kettejük között született szerződések megszegéséért (az INA gázüzletágának vesztesége miatt). Elemzők korábbi véleménye szerint a jelenlegi folyamatok nem elsősorban Hernádi személyéről hanem a Mol és az INA viszonyáról, az INA irányítási jogainak visszaszerzéséről szólnak.

Nemzetközi jogászok ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy Horvátországnak továbbra sincs uniós bűnügyi jogsegélyegyezménye Magyarországgal, ami azt jelentené, hogy amíg azt a tagállamok egységesen - köztük Magyarország - jóvá nem hagyják, Magyarországnak nem kell kiadnia Hernádit.


http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/kiadtak_az_interpol_korozest_hernadi_ellen.5660 33.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztálin mondta: a román nem nemzet,hanem foglalkozás!
  2013-10-01 21:09:33, kedd
 
  Sztálin mondta: a román nem nemzet,hanem foglalkozás!



GELENCSÉR FERENC:
Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseitÁtlagban minden tíz évben egyszer.


George Jonas, kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munka etikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jonas, negatív példaként, a világ összes államai közül, Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

1. Románia a Balkán háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét Bulgáriát, és ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől, Bulgáriától.

2. Semmibe vette az Osztrák Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a Szövetséges hatalmaknak nagyobb esélye van a győzelemhez, titkos szerződést kötött az Antant hatalmakkal, és 1916 - ban megtámadta Magyarországot.

3. Megszegte az Antant hatalmakkal kötött szövetséget és békét kötött a Központi hatalmakkal (Bukarestben)

4. Megszegte a bukaresti békét és a Monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.

5. Elárulta a Szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért, 1940 - ben visszaadta Erdélyt Magyarországnak.

6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a Tengely hatalmakat, átállt a Szövetségesekhez és ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.
Jonas szerint, Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.


(George Jonas: "Beethoven's Mask" ("Beethoven álarca") c. könyve 2005 - ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)
Kaslik Péter, cambridge, Ontario, Kanada
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Asziszi Szent Papcsák
  2013-10-01 21:06:01, kedd
 
  2013.10.01. 15:13
Asziszi Szent Papcsák


Azt mondja az Index, hogy ez a mi Papcsák Ferink a Fidesz szent tehene. Fene tudja, nekem inkább az ugrik be, hogy Ferenc egy másik szentre jobban hasonlít, ha annak egyik jelmondatát idézzük:

papcsák ferenc.jpg

Ez a mi Asziszi Szent Ferink is előbb tette ami szükséges, majd ami lehetséges, és máris azt teszi ami lehetetlen, vagyis az újraválasztásával piszmog.

Hiába no, a szentek életének a mártíromság is része, legalábbis így gondolják ezek a fideszkeresztény szentek. Összeszorított fogakkal tűrik, hogy a gaz ellen mindenféle ármánnyal gáncsolja a rendtagokat, vádolják őket korrupcióval akár egyházon belülről. Lárifári. Nem oda Buda, eccer volt Budán kutyavásár, Zuglóban meg eccer se. Ez a derék aprószent nem egy dörzsölt politikus - tartják - hanem egy vérbeli balek, akit orránál fogva tudtak vezetni a gondosan kiválasztott - és időnként messziről importált - azóta eljárás alá vont bizalmasai.

Teccikéteni? Csak arról van szó, hogy durvul a kampány, és sluszpasz.

Meghogy a kerületi szocialisták hányják a szennyet és összeesküsznek. Igen, azok a szocialisták, akikkel még nemrég telekbiznisz nagykoalíciót sikerült kötni, és akiktől a kerületi jelöltnek tartott Tóth Csaba talán az egyetlen, aki egy árva hangot nem mukkant meg se a Vagyonkezelő ügyében, se a korrupciós felvételt hallva. Azt még elhiszem, hogy az Index által megkérdezett Fidesz káderek nem olvasták például Papcsák esetét a zuglói vagyonnal, nem lapozgatták figyelmesen az önkormányzatnak elkészített átvilágítási jelentést, de azt nehezen hiszem, hogy ezt a mi TóCsánk sem tette meg. Jó, jó, vajas fejű ember irtózza a napsütést meg a reflektorfényt, az EMC Consulting és a Mesterházyval azóta is tartó véd és dacszövetség emlegetését sem rajongja, de lássuk be pont vele betakarózni Papcsák által viselt ügyekben elég röhejes.

Hasonló muhaha faktorral bír az is, hogy Szent Ferenc helyett az alpolgi Ferdinandyt tartják a Fideszben a botrányért latornak. Nem volt elég figyelmeztetés, hogy a helyi Fideszből aki tudott már kisorakozott Ferenc mögül, és Ferdinandyt leváltani sem sikerült. Pedig attól nyilvánvalóbb öngól nincs, mikor már a mieink sem velünk vannak. Őszinte kíváncsisággal várom, hogy mit gondolnak ki fog Papcsákra és a pártjukra szavazni itt, ahol szerintük is nagyobb esélyekkel indul egy asztali lámpa, mint az ember, akinek neve egy választási csalásról szóló bírósági ítélet indoklásában szerepel.

(Zárójelben jegyzem meg, érdekes hely ez a mi Zuglónk. Az egyik térfélen Asziszi Szent Papcsák, a másikon TóCsa, középen meg az a tömeg, amelyiknek hánynia kell mindkettőtől. Ha minden így marad kedves töketlenek, akkor ez lehet az a kevés választókerület egyike, ahol a bárki másnak reális esélye van. Ne mondjátok, hogy nem szóltam időben.)

http://varanus.blog.hu/2013/10/01/asziszi_szent_papcsak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚJABB MEGALÁZKODÁS És SEGGNYALÁS!
  2013-10-01 20:54:56, kedd
 
  2013-10-01. 20:35
Navracsics: A magyar állam is felelős volt a holokausztért

A magyar állam is felelős volt a holokausztért - ízlelte nyelvével a zsidók keresztcsontját Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című, a Tom Lantos Intézet által szervezett budapesti konferencián kedden.
A magyar társadalom 1990-ben szembesült azzal, hogy a magyar állam szembefordult saját polgáraival, sőt segédkezett abban, hogy kiirtsák őket - hazudta Navracsics Tibor, hangsúlyozva, hogy "szembe kell nézni a felelősséggel".
Kijelentette ugyanakkor: "tanultunk a múltból, pontosan tudjuk, mi történt itt". A magyar demokrácia minden polgárát megvédi azokkal szemben, akik "gyűlöletet akarnak szítani" - nyomatékosította a miniszterelnök-helyettes.
Frissítés: Összefoglaló a zsidóseggnyalási versenyről
Még valami Nemzetközi Holokauszt-oktatási Szövetség elnöki posztjára is ácsingózunk 2015-ben. Ilyen teljesítménnyel könnyen el is nyerhetjük.

http://www.youtube.com/watch?v=BUTRYvQUwxA&feature=player_embedded


Korábban írtuk: Izraeli pénzügyminiszter a "magyar" Parlamentben: Ismét felütötte a fejét a rasszizmus, erősödik a gyűlölet stb.
Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a rasszizmus ismét felütötte fejét, nem lehet hagyni megerősödni a gyűlöletet, az antiszemitizmus ellen folyamatosan küzdeni kell - mondta Jair Lapid izraeli pénzügyminiszter kedden a Parlamentben.
A zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című kétnapos nemzetközi konferencia megnyitóján az izraeli tárcavezető kiemelte: a Budapest német megszállását tizenévesen átélő apja, Tomi Lapid egykori izraeli politikus és Tom Lantos egykori amerikai képviselő üzenete az, hogy "sosem lehet felhagyni a gyűlölettel szemben, az igazságért folytatott küzdelemmel".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/118381/#ixzz2gUwJ5xvA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövő vasárnapra kell mozgósítania újra láncszavazó cigányait
  2013-10-01 20:48:22, kedd
 
  2013-10-01. 13:23
Jövő vasárnapra kell mozgósítania újra láncszavazó cigányait a Fidesznek

Október 13-ára írta ki a megismételt szavazást a bajai választási bizottság a 32-es szavazókörben, ahol kampánycsendsértést állapított meg a törvényszék.
A város honlapján közzétett dokumentum szerint a határozat ellen csütörtökön 16 óráig lehet fellebbezni. Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak.
A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsendsértés történt, mert a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra - mondta akkor Ócsai Beatrix, a törvényszék szóvivője.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/118389/#ixzz2gUuqT7e1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt tudjuk, hogy a Parlamentben nincs cigánybűnözés, de a je
  2013-10-01 20:41:25, kedd
 
  Cigánybűnözés :: 2013-10-01. 20:28
Azt tudjuk, hogy a Parlamentben nincs cigánybűnözés, de a jelzőlámpa-akkumulátorokat mégis ellopják valakik az utakról

Több mint húsz jelzőlámpa-akkumulátort loptak el Pest megyében az utóbbi egy hónapban, összesen 2,5 millió forint értékben.
A károkozás mellett az elkövetők a közlekedők testi épségét is veszélyeztetik - mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
A megyében több helyen is építenek csatornát, a munka biztosítása jelzőlámpák nélkül gyakorlatilag megoldhatatlan. A lámpák általában félpályás útzár mellett nyitott munkaárkokat védenek, és elsősorban a munkaidőn túli, illetve az éjszakai forgalom biztosítását szolgálják. A jelzőberendezéseket akkumulátorral működteti a forgalomtechnikai feladatokat ellátó közútkezelő.
A lopások döntő többsége Tóalmás, Mende, Szentmártonkáta, Nagykáta, Sülysáp, Úri, Tápióság, Pécel, Isaszeg, Bénye és Szentlőrinckáta térségében történt.
A társaság tapasztalata szerint bárhol helyeznek el a szakemberek ideiglenes jelzőlámpát a megyében, szinte biztosan ellopnak belőlük néhány akkumulátort - mondta Pécsi Norbert Sándor.
Kitért arra, hogy a további lopások megelőzéséért az új akkumulátorokba nyomkövető rendszert építenek be, illetve az egységek külső borítására beégetik a tulajdonos Magyar Közút nevét.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/118410/#ixzz2gUsaVQQo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csupa zsidóból álló testületet hívott össze a holokausztluvn
  2013-10-01 20:38:21, kedd
 
  2013-10-01. 10:34
Csupa zsidóból álló testületet hívott össze a holokausztluvnya "nemzeti kormányunk" felkérésére és támogatásával

Szeptember 30-án, hétfőn tartotta alakuló ülését a Sorsok Háza - Európai Oktatási Központ nemzetközi tanácsadó testülete, amelyet Schmidt Mária a kormány felkérésére hívott össze, ugyanis az 5 milliárdos holoberuházáshoz ez is dukál. A díszes társaság tagjai - közleményük szerint - a "szakmai és a tudományos elit legfontosabb és legismertebb képviselőiből" tevődik össze.
Zoom
A kétharmad felkérésére összehívott kompánia
A hivatalos program keretében szeptember 30-án, hétfőn Fürjes Balázs, a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos kíséretében a testület tagjai megtekintették az adófizetők 5 milliárd forintjából felépítendő "Sorsok Háza" leendő helyszínéül szolgáló Józsefvárosi pályaudvart. A kormánybiztos a bejáráson elmondta: 17 ezer négyzetméteren zajlik majd az építkezés, egyebek mellett parkot, parkolókat is hoznak létre. A régi állomásépület "mementóként" szolgál majd, a kiállítási komplexum pedig a föld alatt lesz, míg az épület előtt "installációs tornyokat" állítanak fel. Az előzetes tervek szerint az év vége felé kezdhetik el a luxusépítkezést.
Zoom
Szemle a luxusberuházás helyszínén
A testület a nap folyamán megtartotta alakuló ülését, melynek feladata, hogy a néhai Józsefvárosi pályaudvar emblematikus helyszínén nemzetközileg is jelentős és "pozitív visszhangot kiváltó" emlékhely szülessen. A résztvevők kijelentették: minden szellemi és erkölcsi segítséget megadnak az új intézmény létrehozásához.
A díszes társaság tagjai:
Anne Applebaum, Pulitzer-díjas újságíró
Annette Lantos, a Tom Lantos Alapítvány elnöke, Tom Lantos özvegye
Chava Baruch, a Yad Vashem Intézet oktatási vezetője, a magyar részleg vezetője
Gabriel Gorodetsky, az Oxfordi Egyetem történésze
Haraszti György történész, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Történeti Tanszékének vezetője, a Történeti Intézet munkatársa
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke
Joshua Muravchik külpolitikai szakértő, a John Hopkins Egyetem oktatója
Michael Wolffsohn, a müncheni Universität der Bundeswehr, a német hadsereg egyetemének professzora
Rabbi Andrew Baker, az International Jewish Affairs - American Jewish Committee igazgatója
Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója
Szász János Balázs Béla-díjas filmrendező
Yehudit Shendar, a Yad Vashem Museum vezető kurátora
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/118382/#ixzz2gUsC4QGP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Izraelben élő volt magyarországi zsidók akár el is dönthe
  2013-10-01 20:14:12, kedd
 
  Szerintem se Erdélyben , se Izraelben ne döntsenek rólunk!

Az Izraelben élő volt magyarországi zsidók akár el is dönthetik a jövő évi választások kimenetelét
2013. október 01. 10:33
Hunhír.info

zsid-csillag.jpgA magyar diplomácia vezetője hétfőn a Zsidó Világkongresszus (WJC) észak-amerikai tagozatának, a Rágalmazás Elleni Liga (ADL), a B'nai B'rith International, a Jelentős Amerikai Szervezetek Elnökei Konferenciája (CoP) és a Szovjet Zsidóság Nemzeti Konferenciája (NCSJ) elnevezésű szervezetek vezetői és képviselői előtt tett újabb hűségnyilatkozatot.

Az amerikai zsidó szervezetekkel minden ENSZ-közgyűlés alatt tett New York-i látogatásom alkalmával találkozom. Azt hiszem, hogy a kapcsolataink most meglehetősen jól alakulnak. Ha összehasonlítom a mai megbeszélés hangulatát akár a tavalyival vagy a tavalyelőttivel, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy most minden szempontból lényegesen jobb a légkör" - lelkendezett Martonyi János külügymioniszter.

"Azt hiszem, fontos dolog, hogy Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége, amely reményeink szerint egyre jobban érzi magát, egyre nagyobb biztonságban érzi magát, aggodalmai ellenére. Az is nagyon fontos, hogy mintegy 200 ezer magyar ajkú vagy magyar hátterű ember él Izraelben. Ezeknek igen jelentős része egyébként magyar állampolgár is, igen jelentős részük - hasonlóan a világ más részein élő magyarokhoz - szavazni is fog, választani is fog Magyarországon nagy valószínűséggel a következő évben" - tette hozzá a külügyminiszter.

Martonyi János elmondta, hogy ez a kérdés felmerült a Ze'ev Elkin izraeli külügyminiszter-helyettessel hétfőn folytatott megbeszélésen is.

Akkor miért retteg a sok magyarországi cionbohóc, hogy az erdélyi magyarok szavaznak. Több száz ezer zsidó szavazhat külföldön, és az agymosó, rettegést erősítő cionista propagandának köszönhetően bizonyára nem a pusztabunkó nyilasfasiszta Orbánra, vagy a Vona Gábor vezette Jobbikra fog voksolni.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69137
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a hurráoptimizmus költségvetése
  2013-10-01 20:07:23, kedd
 
 


Itt a hurráoptimizmus költségvetése
2013, szeptember 30 - 16:10

Varga Mihály bemutatta a 2014-es költségvetést. Alacsony inlációt, két százalékos gazdasági növekedést várnak, fegyelmezett költségvetéssel és persze több pénzt az embereknek. A Jobbik szerint kódolva van a kudarc. Íme a választási költségvetés.

Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve



Sok újat nem tudtunk meg a tájékoztatóból, a főbb számok már korábban ismertté váltak, mindenesetre ha Varga Mihálynak igaza lenne, akkor jövőre itt a Kánaán:

- két százalék körül lesz a gazdasági növekedés
- az államháztartás "fegyelmezett gazdálkodásával" 2,9 százalékra tervezik a hiányt
- az inflációt 2,4 százalékra várják
- jövőre javuló, biztonságos finanszírozás lesz
- óriási meglepetésre a jövő évi költségvetés a rezsicsökkentés költségvetése lesz
- a lakossági villamosenergia-, földgáz- és távhőárak további, egységes, sávhatárok nélküli 11,1 százalékos csökkentése január 1-től várható
- egy család 100 ezer forintot fog ezzel spórolni
- a családi adókedvezményt kiterjesztik
- összességében mintegy 230 milliárd forintot, 2014-ben 2013-hoz képest 53 milliárd forinttal több "marad a családoknál"
- aki nem tudja az adójából ezt igénybe venni, annak az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék terhére vehető igénybe a kedvezmény
- a diákhitel tartozásokat elengedik azoknál, akik gyermeket kívánnak nevelni. Négymilliárd forintot jelent ez a kormány számításai szerint.
- jövőre 160 ezer pedagógus jár jobban illetménynöveléssel
- a nyugdíjakat az inflációval megegyező mértékben emelik, de ugye idén 5,2 százalékkal növekedtek, ezért Varga szerint nagyon jó járnak a nyugdíjasok
- reálkeresetek: 2 százalékos növekedést várnak
- fogyasztás: 1,9 százalékkal nő a várakozások szerint
- Varga Mihály arra számít, hogy az E-útdíjból jóval több bevétele lesz az országnak, az EU-támogatások jóval "fegyelmezettebbek" lesznek (itt nyilván arra gondol, hogy a szabálytalanságok miatt idén sok-sok milliárdtól estünk el - a szerk.), és a hatvan százalékukat gazdaság ösztönzésre fogják fordítani.
- ezen kívül 120 milliárd forint rendkívüli tartalékkal, és 100 milliárd forintos országvédelmi alappal tervezik a büdzsét.
- a hús áfa csökkentésének elvi lehetősége megvan, de a részletekről még nincs döntés

A nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása után Kövér László "köszöntötte" az új költségvetés, nem fogják elhinni, neki nagyon tetszik.

huio

Mint elmondta, jövőre az egészségügyre 10, az oktatásra 12, a közbiztonságra 3 százalékkal fog több jutni a költségvetésben, de minden területen több pénz lesz (elvégre egy választási költségvetés furán nézne ki megszorításokkal - a szerk.)

A kudarcot kódolja magában

A Jobbik szerint a "kudarcot kódolja magában" a kormány 2014-es költségvetési tervezete - közölte Z. Kárpát Dániel, a nemzeti párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Egyes elemeivel elégedett, ám többségében elfogadhatatlannak tartja a Jobbik a 2014-es költségvetési tervezetet, melyet a "megszorítások költségvetésének" tartanak. Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatóján azonban azt a mintegy 4 milliárd forintos diákhitel-elengedési kedvezményt üdvözlendőnek nevezte, mely a gyermeket vállaló fiataloknak járna. A honatya kitért arra is, hogy többségében mégsem támogatható a tervezet, mert az jelen formájában 2014 után borítékolhatóan megszorításokat hordoz magában.

A Jobbik szerint ugyanis az, hogy Magyarországon Európa legmagasabb adói vannak, ideértve az áfa-kulcsot is -melynek alapvető élelmiszereket érintő csökkentését a párt már jó ideje szorgalmazza-, egy kiszáradt gazdasági környezetet hoz létre. Z. Kárpát Dániel szerint "kimagyarázhatatlan" tény továbbá az is, hogy a régióban a bruttó hazai termékkel (GDP) arányos elvonások mértéke mintegy egyharmad aránnyal alacsonyabb, mint Magyarországon. Leszögezte: pártja továbbra is abban látja a megoldási lehetőséget, ha az államadósságot a kormány megpróbálja újratárgyalni, hiszen ez a "régen Sci-fi-be gondolt" intézkedés a legtöbb országban végül sikerrel járt.

Hozzátette, hogy fontosnak tartják még a devizahitelesek helyzetének hatékonyabb javítását, valamint az otthonteremtési és bérlakás-építési program elindítását is, mellyel a fiatal generáció könnyebben juthatna saját otthonhoz.

Z. Kárpát Dániel kijelentette: a Jobbik konstruktív pártként reméli, hogy javaslataival hatni tud a tervezetekre, ám véleményük szerint teljes szerkezeti átalakításra lenne szükség, mert a tervezett költségvetésben nincs "jövő kódolva".

alfahir.hu



http://alfahir.hu/itt_a_hurraoptimizmus_koltsegvetese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 675
  • e Hónap: 4420
  • e Év: 157916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.