Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
A BALOLDAL BAJa
  2013-10-14 22:51:05, hétfő
 
  A BALOLDAL BAJA

Kedves, Kanadában élő, de a magyar belpolitikát minden idegszálával figyelő, titkos - és számos hivatásosnál felkészültebb és jobb intuíciós képességekkel rendelkező - amatőr politológus hölgyismerősöm már Orbán hatalomra jutásának másnapján megmondta: Hidd el, ezeket nem lehet majd békésen kiszavazni a hatalomból, ezeket csak kapával-kaszával lehet majd elkergetni egyszer, ha eljön az ideje.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza lesz, legalábbis aki nézte a bajai időközi választás eseményeit, az nemigen tud ezzel az állítással vitatkozni.
A rendszerváltás után a pártok úgy óvták a választási rendszer tisztaságát, mint lánya szüzességét a szicíliai apa, de hol vannak már azok az idők?
A Vezér számára úgysem mond semmit sem az erkölcs, sem a tisztesség, ő leginkább eredményorientált, példaképe pedig nagy valószínűséggel Sztálin (Hány hadosztálya van a Pápának?), jelmondata pedig: A cél szentesíti az eszközt!
A bajai időközi választáson a Fidesz által bevetett eszközök persze meghozták az eredményt, a dolgok pillanatnyi állása szerint elvitték a mandátumot, lehet ismét győzelmi jelentéseket harsogni, holott ezen a választáson nem győzött senki, csak a brutális, a demokratikus politizálástól távol eső manipulációs technika győzött a tehetetlen, weimari típusú demokrácia felett.
A választás tétje egyébként nem volt több, csak ennyi: mindkét oldal szeretett volna az országos választások előtt hivatkozni valamire, amiből kiderül, hogy a népszerűsége magasabb, mint a másiké, érdemes tehát rájuk szavazni - ehhez keresett mindkét oldal kapaszkodót.
A kampány azért ad némi reményt, hiszen a Fidesz olyan görcsösen akart bizonyítani, hogy azt épeszű ember már csak mély sajnálkozással és lenézéssel tudta szemlélni, viszont az még kérdéses, hogy ez hogy váltható majd szavazatokra.
A kampányt az egész ország szemlélhette, de a jelöltek mindegyikéhez nem volt szerencséje, hiszen csak a demokratikus oldal csinos és megnyilatkozásaiból következtethetően okos jelöltjét követték autókkal, mindenfelé, amerre járt.
Ezt egyébként minden épeszű társadalom zaklatásnak tekintené, és a rendőrök kezelnék a problémát.
Nálunk nem minden probléma vált ki ilyen durva reakciókat, végtére is nőről és közmegbízatás betöltésére pályázó állampolgárról van szó, nem elítélt gyilkosról, akit csak neve kezdőbetűjével lehet emlegetni, nemde?
Hogy aztán a választási gulyáspartik szervezéséről szó se essék, meg arról se, hogy milyen ótvaros, ócska mentalitást tükröz a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb réteg, a cigányok fel és kihasználása ebben az ügyben.
A nincstelennek egy tál jóféle gulyásleves is számít, hát még, ha a gyerekek is jóllaknak, meg még kerül mellé friss kenyér, egy-két üveg sör, ne adj Isten, még kis szotyoláravaló is, legyen bármennyire jelentéktelen is az összeg...
Merthogy van egy réteg - egyre szélesebb réteg egyébként - amelyik magasról tesz a politikára.
Nekik ugyanis valóban mindegy, hogy melyik párt fog nyerni, de még az országos választáson is mindegy lesz, hiszen nekik a rendszerváltás negyedszázada meglehetősen egyhangúan telt.
Az első öt évük azzal telt, hogy visszarugdalták őket a kilátástalan nyomorba és kiszolgáltatottságba, aztán már csak a beletörődéssel voltak elfoglalva, hiszen a képzetlenségüknél fogva azt se nagyon értik, amit ezek a politikások ugatnak nekijük, az ezresnél meg a bogrács partján megáll náluk a tudomány.
Amúgy sem egy lázadó népség, amíg valahonnan akad egy szelet kenyér, nem szerveznek felkelést, száz generációjukba verték bele bikacsökkel, hogy lázadni nem kifizetődő.
De élni kell.
Inkább visszatérnek hát a régi életvezetési stratégiához, a legnincstelenebbek libát például többnyire kétszer vesznek (egyszer észre, egyszer meg el...) és próbálják elkerülni a büntetést, amire a dolgok mai állása szerint hatvan százalék esélyük van is.
Nekik egyik párt éppen olyan, mint a másik, egyiket sincs miért szeretniük, és arra fognak szavazni, aki jobban fizet, ha ezt Fidesznek hívják, hát a Fideszre.
Vannak vagy négyszázezren.
Azért sohasem lehet tudni, mikor akad majd egy cigány, aki felemeli a fejét, így hát a kisebbségeket, akik saját listájukra szavaznak, kizárják majd a pártlistákra szavazók közül.
Ez persze szemétség, ilyen eljárás csak akkor lenne elfogadható, ha saját listájukról is be lehetne jutni a törvényhozásba - na, ne már!
Így aztán meg se kell venni őket, szavazzanak a nemzetiségi önkormányzatukra, majd odalökünk nekik kis pénzt, oszt jónapot!
Majd pótolják őket határontúli véreink, akikről még a postaköltség terhét is levesszük, ellentétben azokkal a foglalkoztatottsági statisztikát javító megtévedt fiatalokkal, akiknek keresztül kell utazniuk Skóciát és Angliát, hogy leadhassák szavazatukat Londonban - például.
És hozzájuk jönnek a hófehér lecsúszottak, akik vagy kétszer annyian is lehetnek, és akiknek egy hangyafülnyivel sem több az erkölcsi érzékük, mint a cigánynak, nekik is számít a téli tüzelő, a kis pénzmag - mintha a múlt század első évtizedébe csúsztunk volna vissza.
Tulajdonképpen ezt az időközi választást nem most rontotta el az ellenzék, hanem amikor hagyta, hogy ilyen csekély szavazatkülönbséggel nyerjen a Fidesz.
De ha egyszer elkezdik ezt elemezni - hogy hadd engedjek meg magamnak utópista gondolatokat is - akkor nem fognak más eredményre jutni, csak arra, hogy felkészült/felkészített választási apparátus és hatékony módszerek nélkül nem fognak tudni sehol sem nyerni.
Az összes dolog szinte, ami ezidáig tilos volt, az országgyűlési választáson már engedélyezett lesz, Kubatovnak sem okozott sok gondot, hogy a nyilvántartását frissítse és törvényessé tegye, lépni kellene e tekintetben az ellenzéki oldalon is..
Már persze, ha nyerni akarunk, mert azzal a mentalitással, hogy a ,,szövetségi tárgyalásokat egyszer és mindenkorra lezártuk" - csak veszíteni lehet.
Ez lenne a cél?
Hacsak úgy nem...


http://www.pupublogja.hu/2013/10/a-baloldal-baja.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány milliót egyetlen plusz szavazatért, Viktor?
  2013-10-14 22:20:35, hétfő
 
  2013.10.14. 07:59 Fabius
Hány milliót egyetlen plusz szavazatért, Viktor?


Vége van. Akarom mondani vége lesz majd egyszer. Ha. Igen, úgy értsd, ha minden jogorvoslati lehetőség elfogyott és a katonák (vég)kimerültek. Az eredményt lehet magyarázni megismételt Fidesz győzelemnek pont úgy, mint a mozgósításban elért ellenzéki sikernek. A különbség két hete 68, most 69 szavazat lett.

Megérte?

Igen? Akkor viszont engem kurvára érdekelne, hogy vajon hány milliót szántok egyetlen plusz szavazat megszerzésére? Mert a bérelt autókkal kirendelt aktivisták nem voltak ingyen, ahogy a hangoskocsik, plakáterdő, szétosztható tűzifa sem a felcsúti csűrből jött elő a jobb időkre elrakott tartalékból. Nyilván átgondoltátok mennyit érdemes költeni egy 500 fős szavazókörben, meg azt is, hogy ehhez az összeghez képest a rezsicsökkentéssel pont a picsába elmehettek, ha százezer számra kéne választókat megnyerni és urnákig elvinni jövőre.

Érdekelne még az is, hogy ezt a józan ésszel nem indokolható összeget ugyan ki tolta bele egy akkora balfaszba, aki nem tudta ki a kampányfőnöke, és pontosan merre is található a kampányiroda? Ha ebből a pénzből Zsigó nertársat beíratjátok egy Hogyan Hazudjunk Fapofával tanfolyamra akkor is jobban jártok, mert szegénykémet csúnyán összezavarják a fejében cintányérral hancúrozó rakoncátlan majmok.

zsigó-róbert-3.gif

Oké, világos, hogy a polgármesterképviselő szóvivő úr nem ért rá mindenre, hisz a jövőbelátó parafenomén tanfolyamot is csak el kellett végezni a választás végéig, nehogy ne tudhasson eredményt a csapat a hivatalos kihirdetés előtt, és egy kicsit sem gyanús a mód, ahogy ezt végül megtette. Micsoda pech, hogy lehet teljesen felesleges volt ez az egész, mert Szepessy Zsolt szerint most jött el a pillanat, mikor keresztbe szívathat titeket a 2010-es önkormányzati választási vereségéért.

Hogy viccország törvényei annyira komolytalanok és betarthatatlanok, hogy ezt simán megtehette? Desajnálom, tényleg. Azt különösen, ha megint az Ismeretlen Mecénás elé kell járulni, hogyaszongya tesókám, bocsesz, kéne újra ugyanennyi, ugyanoda, ugyanerre, mer'hát a presztizs, ugye. Érted no, ennyi minden után már nem kulloghatunk félgőzzel, mint guzmicsricsi a második percben, ráadásul alig maradt Ismeretlen Arcú aktivistánk, aki ne követte volna az elmúlt két hétben Teket Melindát, felíratlan rendszámú autója Magyarország összes kölcsönzőjének és kivágatlan erdő a határban. Ezért egy szavazóhordó és faszállító kisvonat tervén is elgondolkodtunk, de el ne mond senkinek.

Ha tanulságot kell vonni ebből az esetből az nem nehéz: semmi nem drága és semmitől nem riadtok vissza. Kiderült az is, hogy miként reagáltok ha kimondják rólatok választási csalást követtetek el, meg az is, hogy 2014 választásainak csak akkor lesz értelme, ha az első másodperctől az utolsóig mindent lekamerázva dokumentálásra kerül. Pech, hogy akkor nem csak az ellenzék, hanem mindenféle hivatalos szervek képviselői is a felvételeket fogják böngészni, ahogy tették ezt Putyinnal is. Nekik pedig több kell majd a hitelességhez egy kérdések alatt összeomló Zsigó Róbertnél.

http://varanus.blog.hu/2013/10/14/hany_milliot_egyetlen_plusz_szavazatert_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgármester kapta a falu összes földjét
  2013-10-14 21:39:54, hétfő
 
  Polgármester kapta a falu összes földjét
2013-10-14 04:50:00

Budapest - Polgármesterek is szerepelnek az állami földhasználók névsorában, akik saját falvaikban juthattak állami földhöz és az azzal járó támogatásokhoz.
Raskó György, az Antall-kormány agrárállamtitkára
most is kapott földet

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) által a Blikknek kiadott listája szerint például Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere kapta meg művelésre az összes ilyen földterületet a faluban, ráadásul a szomszédos Kunmadarason is kapott 24 birtokot.

- Valószínűleg ez az a 2,7 hektáros terület lehet itt a faluban, amelyet 8 éve bérbe vettem az idős tulajdonosától.

A tulajdonos később életjáradékért cserébe a földjét felajánlotta az államnak, a használó azonban én maradtam - mondta el a Blikknek a polgármester, aki Kunmadarason 70 hektárnyi földet kapott ideiglenes hasznosításra az NFA-tól három évvel ezelőtt.

Fazekas Szabolcs, aki összesen 680 hektár földdel rendelkezhet, ráadásul szeptemberben további 170 hektárnyi szántót nyert el a Hortobágyi Nemzeti Park pályázatán Abádszalókon.

- Hat éve használom azt a területet, és más pályázó nem volt - mondta Fazekas Szabolcs, aki csak névrokona Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek, de saját bevallása szerint jó ismerőse a térség országgyűlési képviselőjének.

Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc cégéről már írtunk a pénteki számunkban, de Tiszanána fideszes polgármesterének a cége is kapott földeket a falujában. Az Agrocentina Kft.-ben Tóth Józsefnek csak minimális tulajdonrésze van, de 29 állami földdarabot kapott a cég a faluban pályázat nélkül.
Előzetesben három állami vezető

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt - értesült a HavariaPress. A Fővárosi Főügyészség az uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése ügyében október 11-én rendelt el nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hivatali visszaélés miatt. A nyomozók szerint úgy követtek el visszaéléseket, hogy az erre a célra szervezett gazdasági társaságokon keresztül valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket nyújtottak be.
Budai Gyula államtitkár tagadja, hogy
köze lenne rokona sikeréhez

A Karmopol-Agro Kft. öt észak-magyarországi településen 34 birtokhoz jutott hozzá az NFA listája szerint. A cég tulajdonosa Gerzsánszki Lajos, Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár unokaöccsének apósa. A cég az állami földpályázatokon is sikerrel szerepelt, több mint 700 hektárnyi földet nyert el. Budai Gyula akkor a polgári törvénykönyvvel védekezett, mondván, a kapcsolat sem hozzátartozóinak, sem rokoninak nem számít a jogszabály szerint.

Egy volt államtitkár cégei is szerepelnek a listán. Raskó György, az Antall-kormány agrárállamtitkára és volt országgyűlési képviselő két cége összesen 21 birtokhoz jutott pályázat nélkül Fejér megyében. Azt, hogy ez mekkora területet jelenthet pontosan, nem lehet tudni, de ez a két cég 2400 hektáros területen gazdálkodhat összesen, amelyért közel 130 millió forintos támogatást zsebelhettek be az idei első fél évben.

K. D.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/polgarmester-kapta-a-falu-osszes-foldjet-22161 09
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a fene az a Sulyok Oszkár Jánosné?!
  2013-10-14 21:35:17, hétfő
 
  Ki a fene az a Sulyok Oszkár Jánosné?!

Hát elárulom rejtelmes kérdésre a választ. Sulyok Oszkár Jánosné egy asszony. A Nógrád megyei Karancsalján.

Szóla egy mai hir pedig eképpen: A független Sulyok Oszkár Jánosné lett a Nógrád megyei Karancsalja polgármestere, aki öt jelölt közül nyerte meg a vasárnapi időközi önkormányzati választást - közölte Behan Anett jegyző az MTI-vel
Elmondta: az 1289 választásra jogosult lakos közül 617-en mentek el választani, a nyertes 261 szavazatot kapott.
Valamennyi jelölt függetlenként indult. Godó Gyulánéra, aki alpolgármesterként irányította a falut, 246-an szavaztak, Miklós Szabolcs 45, Zsidai Ferenc 43, Tóth Imre 18 voksot kapott.
A választást a korábbi polgármester, Pál Gyula halála miatt kellett kiírni.

Úgy ám! Karancsalján is választás volt tegnap. Szépen, csendben. Mondhatni “fű alatt"
Polgármestert választottak! De ezek a karancsaljiak CSAK VÁLASZTANI akartak! Nem felhajtani. Persze az is lehet, hogy ebben a nógrádi faluban olyan csökönyösek az ottlakók, hogy nekik nem kell mindenféle kondatag-jó nekik a független is! Igy aztán első nekifutásra-majd' 50 százalékos részvétel mellett-meg is ejtették a dolgot. Maffiák, cigányok, sajtó, meg minden egyéb zűr nélkül. Igaz, ha ma valaki azt hallja hogy Karancsalja, meg Sulyok Oszkár Jánosné-csak bámul, mint borjú az új kapura! Feltéve, ha nem szigorúan helybéli az illető! (Mi meg még egy nyomorult fényképet sem leltünk a jóasszonyról az internetek keresztül-kasul kutatva!)
Persze biztos tudják Karancsalján is, hogy hol van Baja, meg ki az a Teket Melinda meg az a Zsigó Róbert?-de valószinűleg beérik a maguk frissen választott polgármesterasszonyukkal!
Akit minden botrány nélkül, mindenféle átkozódásoktól mentesen-megválasztottak.
És csodálkoznak a bajaiakon talán. Hogy miként tudtak olyan cirkuszt kerekiteni egy önkormányzati képviselő választásból?
Ja!-hát könnyű volt ám az ő helyzetük! Öt független jelöltjük volt. Sehol egy döbrögista, vagy maszopos, vagy ki tudja milyenes?! Független volt mind az öt!
Könnyű volt a karancsaljaiak helyzete tegnap! MAGUK KÖZÜL VÁLASZTOTTAK!
De hogy ne nagyon vihározzanak ezek a karancsaljaiak a bajaiak bajain, megsúgjuk nekik: jön még kutyára kamion! (Azaz: lesz még Karancsalján “választás"! Parlamenti! Jövő tavasszal!)
Lesz majd Karancsalján is olyan köpködés meg átkozódás, hogy a Jóisten is pénzért nézné! (Csak azért nézné, mert lesz Őneki mit bámulni Magyarország jelesebb helyein!)
Karancsaljának békességet kivánunk. Tavaszig! Azért csak addig, mert utána már semmi sem a kivánságokon fog múlni! Hanem a politikusokon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hozzájárultak kiadatásukhoz az ároktői gyilkosok
  2013-10-14 21:15:25, hétfő
 
  Hozzájárultak kiadatásukhoz az ároktői gyilkosok
2013, október 14 - 15:56


Hozzájárultak egyszerűsített kiadatásukhoz a házi őrizetből megszökő, majd Svájcban elfogott ároktői banda tagjai - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-t.

Ez azt jelenti, hogy nem kell kiadatási kérelmet előterjeszteni, hanem az Interpol elkezdheti megszervezni a Magyarországra hozatalukat - írta a KIM.

Az ügyészség szerint a hattagú ároktői banda 2008-2009-ben tucatnyi alkalommal támadt rá gátlástalan, embertelen módon 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben és vidéken. Két idős ember belehalt sérüléseibe, és a vádhatóság szerint több másik esetben is megállapítható az emberölés kísérlete.

A házi őrizetben lévő 26 éves R. Henrik és az 51 éves id. R. Elemér október 5-én szökött meg, majd október 9-én fogták el őket a svájci Oftringenben egy bérlakásban.

Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI megkeresésére korábban az elfogás körülményeiről még annyit közölt, hogy a két férfi nem tudott ellenállást tanúsítani. Azt, hogy miként menekültek el Magyarországról, még vizsgálja a rendőrség - tette hozzá.

A Belügyminisztérium korábbi közleménye szerint az ároktői banda tagjait kiemelt veszélyességükre tekintettel napi hétszer ellenőrizte a rendőrség a házi őrizetükben, figyelembe véve azt a jogszabályi korlátot, hogy a rendőrség a házi őrizet végrehajtása során a szükséges mértéken túl törvényes ok nélkül nem zavarhatja a terhelt magánéletét.

A házi őrizet elrendelésekor a bíróság még nem alkalmazhatta automatikusan a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközt, mert az akkor hatályos jogszabály még a vádlott hozzájárulásától tette függővé a használatát. Az ároktői üggyel kapcsolatban a Legfőbb Ügyészség (LÜ) kezdeményezte május végén a jogszabály módosítását. Fazekas Géza, az LÜ szóvivője az MTI megkeresésére korábban elmondta, az ügyészség javaslata az volt, hogy ha az elsőfokú ítélet előtt a terhelt előzetes letartóztatása a törvényben biztosított maximális időtartamot elérte, és emiatt házi őrizetbe kerül, ne legyen szükség a hozzájárulására ahhoz, hogy a mozgását technikai eszközzel ellenőrizzék.

Gulyás Gergely fideszes képviselő szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, az ároktői banda ügye miatt pártja többek között azt kezdeményezi, hogy a jövőben a legsúlyosabb bűncselekmények esetén ne legyen felső határa az előzetes letartóztatás időtartamának.

Az ároktői bűnbanda két tagjának szökése ügyében több párt is felszólalt. Bárándy Gergely és Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő kezdeményezte Pintér Sándor belügyminiszter és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke meghallgatását. A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt viszont határozatképtelen volt a parlament alkotmányügyi, valamint honvédelmi bizottsága ellenőrző albizottságának szerdai ülése, ahol az OBH elnökét és a LÜ képviselőjét hallgatták volna meg. A meghiúsult ülés után Tóth Áron, az OBH elnöki kabinetjének vezetője újságíróknak azt mondta, hogy az ároktői ügyben a bíróság nem hibázott.

A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara hétfői közleményében azt írta: az "ároktői ügy" miatt nem a szakértőket kell büntetni, mivel a problémát az okozta, hogy a DNS-szakvéleményt készítő szakértők túlterheltek a túlszabályozottság miatt.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/hozzajarultak_kiadatasukhoz_az_aroktoi_gyilkosok


ÉS MI VAN HA MEGGONDOLJÁK MAGUKAT?
BALOG REJTETT ERŐFORRÁSÜGYI MINISZTER SZEMÉLYESEN SIMOGATJA MEG A BUKSIJUKAT?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A GVH kiherélése: kormányközeli oligarchák tündöklése?
  2013-10-14 21:12:34, hétfő
 
  Ugye fideszbirkák?!
A MOCSOKSÁGOKAT AZT TÁMOGATJÁK!!!


A GVH kiherélése: kormányközeli oligarchák tündöklése?
2013.10.14. 09:08 Ténytár

Pénteken nyújtotta be Koszorús László fideszes képviselő azt a törvényt, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hatáskörét szűkítené jelentősen. "Ha" az országgyűlés elfogadja, a hivatal nem vizsgálhatná a cégek összefonódását abban az esetben, ha a kormány úgy dönt: az egyesülés a nemzetgazdasági stratégia részét képezi.

Még akkor sem, ha a fúzió a fogyasztókat károsítja és olyan monopol helyzet alakulna ki a piacon, amely mindenki számára ártalmas lenne. A törvénnyel a GVH egyik legfontosabb feladatkörét veszítené el, amely szinte egyedülálló jelenség lenne a piacgazdaságok körében. Egy normális piacgazdaságban ugyanis a kormánytól független versenyhivatalok feladata, hogy védjék a fogyasztókat a piaci erőfölénnyel sokszor visszaélő vállalatoktól.

Nehéz nem arra gondolni, hogy az egész ügy mögött nem a kormányhoz köthető cégek (hétköznapibb néven oligarchák) állnak. Lobbierejüket kihasználva, így még erősebbek lehetnének, cserébe a választások során pénzbeli támogatást kapna a Fidesz, illetve a párthoz köthető civil szervezetek.

monopoly-wallpaper-board-games-1087809_1024_768.jpg

A GVH feladata

A Gazdasági Versenyhivatal feladata a vállalatok piaci erőfölényékének megakadályozása, valamint olyan ügyek vizsgálata, amelyek valamilyen összejátszáson keresztül a fogyasztókat, esetleg más vállalkozásokat károsítottak. Ide tartozik a vállalatok összefonódásának megakadályozása, abban az esetben, ha a fúzió révén olyan piaci erőfölényhez jutna az összeolvadás révén létrejött régi/új vállalat, amely már káros lenne a társadalom számára.

A káros fúziók létrejöttének megakadályozása mellett a másik fontos feladat a kartellezés megakadályozása. Kartellről akkor beszélünk, amikor kettő vagy több vállalat megegyezik a háttérben például az egységes árazásról, károsítva a versenyt és a fogyasztókat. (Hasonló ügy volt a Budai Gyula nevéhez köthető dinnyekartell is.)

Összefoglalva a GVH az országgyűlés felügyelete alatt működő, a verseny tisztaságát biztosító felügyelet, amely még abban az esetben is megakadályozhatja a cégek fúzióját (amennyiben sérti a versenyt és a fogyasztók érdekeit), ha kormányközeli cégekről van szó.

Értelmetlen törvény

A Koszorús László által benyújtott törvényjavaslat a verseny visszaszorulásához, ezáltal a fogyasztók károsításához vezetne. A GVH egyik legfontosabb feladatkörét nyirbálná meg, amely egy jól működő piacgazdaságban elképzelhetetlen. Az Egyesült Államokban (ahol közismerten a legerősebb a cégek lobbija és jelentős támogatást nyújtanak a két pártnak) például teljesen elképzelhetetlen lenne, hogy a döntéshozók ilyen mértékben szűkítenék az ottani versenyhivatal vizsgálati körét, még az erős lobbi ellenére sem.

A "nemzetgazdasági stratégia" (ezt nehezen tudjuk definiálni) szempontjából pedig ott vannak az úgynevezett természetes monopóliumok, amelyek monopólium formájában működnek, de az állami szabályozás (Európában, így Magyarországon is a természetes monopóliumok az állam közvetlen tulajdonába tartoznak) útján a fogyasztók nem károsulnak.

A természetes monopólium létezése és a piaci folyamatok normális működése miatt tehát teljesen értelmetlen lenne a törvény elfogadása, ennek lehetőségét viszont kizárhatjuk, ismerve a kétharmados törvénygyár működését.

Kormányközeli cégek a háttérben

Nehéz nem arra gondolni, hogy az egész ügy mögött nem a kormányhoz köthető cégek (hétköznapibb néven oligarchák) állnak. A lobbierejüket kihasználva, így még erősebbek lehetnének, cserébe a választások során pénzbeli támogatást kapna a Fidesz, illetve a párthoz köthető civil szervezetek. Ismerve a transzparencia totális hiányát, nem elképzelhetetlen ez a folyamat, azonban meg kell várnunk a szóban forgó cégek egyesülését, vagy más cégek felvásárlását, hogy biztosan állíthassuk, ez áll a háttérben.

Az viszont tény, hogy racionális indokot nehéz találni Koszorús javaslatára, ráadásul nem ez lenne az első eset, hogy a kormány "összetűzésbe" kerül a GVH-val. Elég, ha a Budai Gyula nevéhez fűződő dinnyekartellezésre gondolunk. Ekkor maga az államtitkár is beismerte, hogy kartelleztek (megsértve a versenyjogot):

,,Azzal vádoltak meg engem a szocialisták, hogy kartelleztünk. Igen, kartelleztünk a magyar termelők érdekében. Két év alatt 11 ezer hektárról 5 ezer hektárra csökkent Magyarországon a dinnyetermő terület. Mi vissza akarjuk állítani a korábbi termőterületet, ami csak úgy lehetséges, hogy a termelő ne csak az önköltséget kapja meg, hanem legalább 15-20 százalék haszna is legyen a terméken. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?"

A Fidesz tehát már akkor is fittyet hányt a versenyre, a piacgazdaság normális működésére és a fogyasztók érdekeire.

Vissza a szocializmusba

Az ügy jól tükrözi, hogy a Fideszt mennyire nem érdekli a piacgazdaság és a kapitalizmus működése, eltávolodva a rendszerváltás és a nyugat vívmányaitól. Ismét egy olyan törvényt készülnek elfogadni, amely azt bizonyítja, hogy szeretnek visszanyúlni a rendszerváltás előtti időkhöz, szemet hunyva az azóta kiépült jogrendszer fölött.

A GVH feladatkörének szűkítése teljesen értelmetlen és nagyban hasonlít a régi Költségvetési Tanács felszámolásához, amely joggal kritizálta a kormányzat gazdaságpolitikáját. Akkor a gazdaságpolitikai kritikának mondtak nemet, most a normális versenyjognak.

A Koszorús László által benyújtott törvény így a Fidesz fölényt kihasználva, egyes (akár kormányközeli) cégek piaci fölényéhez fog vezetni, ha változatlan formában fogadják el. Kizárható, hogy ez a lakosság érdekeit szolgálja majd.

http://tenytar.blog.hu/2013/10/14/a_gvh_kiherelese_kormanykozeli_oligarchak_tundo klese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több százmilliós csalás: őrizetben a Mezőgazdasági és Vidékf
  2013-10-14 20:56:04, hétfő
 
  2013-10-14. 11:05
Több százmilliós csalás: őrizetben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetője és három bűntársa


A főügyészség szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetője és bűntársai szervezett módon, valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket nyújtottak be. A NAV nyomozói négy embert vettek őrizetbe, köztük a vidékfejlesztési hivatal egyik vezetőjét.

A Fővárosi Főügyészség nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett kísérlete, valamint hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást október 11-én.
2012-2013-ban a zöldbárókat készségesen kiszolgáló hivatal által kezelt földalapú uniós támogatásokkal csalhattak, a kár több százmillió forint. A NAV nyomozói október 11-én őrizetbe vették az MVH egyik vezetőjét és három bűntársát. A főügyészség közleménye szerint "szervezett módon követtek el visszaéléseket oly módon, hogy az erre a célra szervezett gazdasági társaságok révén valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket nyújtottak be."
A Fővárosi Főügyészség mind a négy gyanúsított vonatkozásában indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért - azzal egyezően - a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel, a tegnapi napon valamennyi gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.
(Origó - HavariaPress nyomán)
Kapcsolódó:
- Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebelhet be Orbán szotyis cimborája
- Szinte hihetetlen: a felcsúti polgármester is tarolt a pályázat nélküli állami földeken
- 59 állami földterületet kaptak Simicska cégei

További részletek: http://kuruc.info/r/2/118966/#ixzz2hixaZgOd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a jelöltállítás sem sikerült a baloldali összefogásnak
  2013-10-14 20:47:27, hétfő
 
 
Még a jelöltállítás sem sikerült a baloldali összefogásnak
2013, október 14 - 17:27



Nem vették nyilvántartásba azt a képviselőjelöltet, aki a november 10-ei békéscsabai időközi önkormányzati választáson öt párt közös jelöltjeként indulna. A helyi választási bizottság vasárnap a PM nyilvántartásba vételét utasította el, és ezzel a közös jelölt nyilvántartásba vétele is meghiúsult - tájékoztatta a helyi választási bizottság elnöke hétfőn az MTI-t.

A békéscsabai időközi választáson az MSZP, az Együtt 2014, a PM, a DK és a Liberálisok - Magyar Liberális Párt közös jelöltet akart állítani. Gojdárné Balázs Katalin elmondta, a PM a jelölő szervezetkénti nyilvántartási kérelmében nem a törvényi előírások szerint igazolta működését. A PM közjegyző által hitelesített, nem jogerős bírósági működési másolatot csatolt beadványához. A jogszabályok szerint azonban olyan működési igazolás kell, amelyet a választás kiírásának napját követő harminc munkanapon belül - ebben az esetben október 10-éig - állított ki a bíróság.

A helyi választási bizottság elutasította a közös jelölt, Kovács Katalin kérelmét is emiatt. A törvény szerint ugyanis ha több szervezet állít egy jelöltet, akkor a választás szempontjából egy szervezetként kell kezelni őket. Ha egyiküknek szabálytalan a beadványa, a közös jelölt kérelmét is el kell utasítani - magyarázta.

A bizottság elnöke elmondta, a jelöltállítási kérelmek és a jelölő szelvények leadási határideje október 11-én, pénteken 16 órakor járt le. Az öt párt és a közös jelölt pénteken 15 óra 30 perckor egyszerre nyújtotta be jelölési kérelmeit és az ajánlócédulákat a helyi választási irodához. A dokumentumok hiányossága miatt a vasárnap 15 órakor ült össze a helyi választási bizottság és hozta meg a döntéseket.

Az érintettek a Békés megyei területi Választási Irodához fordulnak jogorvoslatért, elutasítás esetén pedig a területileg illetékes bíróság dönthet. A választásokra az 1997-es törvény vonatkozik, az új választójogi törvény 2014. január 1-jén lép életbe - tette hozzá Gojdárné Balázs Katalin.

Békéscsabán november 10-én az ötös számú egyéni választókerültben tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást Köles István (Fidesz-KDNP) képviselő halála miatt.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/meg_a_jeloltallitas_sem_sikerult_a_baloldali_osszefogasnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NOCSAK! ÉBREDEZÜNk?
  2013-10-14 20:43:44, hétfő
 
  Támadják a zsidókat Németországban
2013, október 14 - 19:05


A Jerusalem Post című angol nyelvű zsidó internetes világlap tegnapi cikke szerint elképesztő antiszemitizmus uralkodik Németországban.

Mint írják, 2008 és 2012 között több, mint 80 támadás ért különböző zsinagógákat.

A második legtöbb támadás, szám szerint 13 Észak-Rajna Vesztfáliában, Németország egyik legsűrűbben lakott területén történt.

A cikk írói kiemelik: a támadások bizony összefüggésbe hozhatóak az izraeli-palesztin konfliktussal. A lapnak nyilatkozva több szakértő is kiemeli: az Izrael államot támadó magatartás napjainkban egyre többször csap át közvetlenül az antiszemitizmusba, ennek pedig az Európában élő zsidó közösségek "isszák meg a levét".

A Simon Wiesenthal Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős részlegvezetője, Shimon Samuels a Jerusalem Postnak Párizsból nyilatkozva hangsúlyozta: a német kormány mindent megtesz a holokauszt emlékezetéért, azonban kevesebbet tud elérni az antiszemitizmus elleni harc területén.

A lapnak nyilatkozók kiemelik: az antiszemitizmus elképesztő ütemű terjedéséért nem csupán a hazai neonáci németek a felelősek, hanem a muszlim vallású bevándorlók is, akik a zsidókban ellenséget látnak Izrael Palesztina-politikájáért.

Érdekes módon ezekről a támadásokról alig-alig lehet hallani a sajtóban. Bezzeg, amikor tavaly nyáron Budapesten állítólagosan szóbelileg inzultálták Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit, akkor soha nem látott elítélési verseny indult.

Egymásnak adták a kilincset a politikusok, közéleti személyiségek, nagykövetek, végül Áder János is személyesen látogatta meg a főrabbit.

H.Á.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/tamadjak_a_zsidokat_nemetorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap lesz 7 eve,hogy Szogi Lajost meggyilkoltak. Emlekezzu
  2013-10-14 20:30:43, hétfő
 
  Holnap lesz 7 eve,hogy Szogi Lajost meggyilkoltak. Emlekezzunk a ciganybunozes egyik aldozatara!

2006. október 15-én Szögi Lajos 44 éves tiszavasvári földrajz-biológia szakos tanár két kisebbik lányával, a 14 éves Emesével és az 5 éves Zsófival a közeli Vámosújfaluba tartott. Délután négy óra körül, Olaszliszkán áthaladva elsodort autójával egy út mellett haladó cigány kislányt, aki emiatt az út melletti vízelvezető árokba esett, de csak zúzódásokat szenvedett. Szögi Lajos megállt, hogy megnézze, nem lett-e komoly baja a gyermeknek, de az autóból kiszállni már nem tudott, mert a gyermek felnőtt korú bátyja a kocsihoz rohant, és annak motorháztetejére felugorva ököllel a szélvédőre ütött, és az betört. Szögi Lajos ekkor megpróbált elindulni, de nem tudott, mivel ekkor ért oda a kislány édesapja, fiatalkorú bátyja és további három rokona, és ők kirángatták a kocsiból a férfit és ütlegelni, rugdosni kezdték, eközben az elsodort gyermek anyja távolabbról kiabálta, hogy ,,Öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek!" A legtöbb rúgást a kislány bátyja adta le, egy másik rokon pedig nekifutásból fejberúgta Szögi Lajost. A kislány apja az udvarba is beszaladt, ahonnan egy baltát hozott, amivel le akarta vágni a földön fekvő sérült ember fejét.Szögi Lajos könyörgött, hogy a lányait ne bántsák, a lincselők viszont ezután azt ordították a két kislánynak, hogy ha nem fogják be a szájukat, akkor meg fogják erőszakolni őket. Ők ekkor elmenekültek a város közepe felé, és egy szembe jövő asszony autóját megállítva, majd a telefonját elkérve értesítették édesanyjukat és nővérüket. Mire Sátoraljaújhelyről a mentők megérkeztek, Szögi Lajos már belehalt súlyos fejsérüléseibe. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint 45 ütés, rúgás érte Szögi Lajost. Az ütések, rúgások vagy valamilyen tompa tárgytól származó sérülések túlnyomórészt a fejet és nyakat találták el, és ezek okozták a férfi halálát. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe, köztük a helyi cigány önkormányzat nemrég megválasztott képviselőjét. Szögi Lajost október 21-én helyezték örök nyugalomra Tiszavasváriban. Temetésén gyászolók több ezres tömege vett részt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.