Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Egy francia ügyvéd rátapintott a lényegre: középkori stílusr
  2013-10-20 21:13:18, vasárnap
 
  2013-10-20. 18:02
Egy francia ügyvéd rátapintott a lényegre: középkori stílusról beszélt a cigányok esetében



Az európai "romahelyzetről" közölt cikket a The New York Times vezető liberális amerikai napilap vasárnap, amely azt a kérdést vetette fel, hogy több évszázados "üldöztetés" (!) után integrálódhatnak-e valaha "a társadalom szélére kárhoztatott romák" Nyugat-Európában.
A párizsi keltezésű riport Visszamaradottak vagy csak szegények a romák? címmel jelent meg. A lap nem ad választ erre (mert a liberális szólásszabadságba az igazság kimondása már nem férne bele), mint ahogy az "integrációra" vonatkozó kérdést is nyitva hagyja - ugyanebből az okból kifolyólag.
A The New York Times néhány közelmúltbeli, nagy port kavart franciaországi ügyet emlegetett fel, elsősorban azon bírósági eljárást, amelyben fény derült arra, hogy Horvátországból érkezett cigány klánok több mint negyedmillió dollárnyi készpénzért árultak gyermekkorú mennyasszonyokat, emellett lopni tanították a purdéikat.
Egy 20 éves tanú például arról számolt be a bíróság előtt, hogy 13 éves kora óta mintegy 600 ezer dollár - nagyjából havi 7000 dollár - értékben lopott készpénzt és ékszereket szüleinek, a nála kevésbé ügyes tolvajtársait pedig gyakran megbüntették a klán idősebb tagjai.
Az ügy azért is hevítette fel a cigányok "integrációjával" kapcsolatos vitát, mert a védelem egy szokatlan érvvel állt elő: a védőügyvédek azt állították, hogy a vádlottak bizonyos esetekben csupán több évszázados "roma hagyományokat" követtek, és általában véve a nyugati társadalmi normáktól függetlenül, "középkori stílusban" tevékenykednek.
"Nagyon nehéz a mi huszadik századi elveink mentén megítélni a viselkedésüket" - mondta egyik védőjük a The New York Timesnak.
A lap megszólaltatta Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselőt is, aki közölte: "ostobaság kulturális magyarázatot keresni a romabűnözésre, az kifejezetten gazdasági gyökerű".
"A romák évtizedes diszkriminációja kóros munkanélküliséghez, mélyszegénységhez, alacsony képzettséghez, szegregációhoz, embercsempészethez, drogfüggőséghez és magas halálozási rátához vezetett a romák körében, ezért a romák integrációjához nem hagyományaik feladása, hanem az oktatásukra, munkahely-teremtésre és egészségügyi ellátásukra fordított befektetések növelésén keresztül vezet az út" - mondta Járóka Lívia az újságnak.
A liberális napilap idézte ugyanakkor a fenti érvelés bírálóit is, akik szerint a jogokkal kötelezettségek is járnak, és értelmetlen segélyezni a "romákat", amíg azok nem kötelezik el magukat az integráció mellett. A lap arra is utalt, hogy a "romák integrációja" egyre jelentősebb belpolitikai üggyé válik Franciaországban, és különösen nagy fejtörést okoz a döntéshozóknak a költségvetési megszorítások idején.
Az említett bírósági ügyben az ügyészség elutasította a kulturális érveket, arra hivatkozva, hogy a "roma klánok" szervezett bűnbandaként működtek. "A középkorban nem lettek volna képesek tisztára mosni a gyerekek által ellopott pénzt. Lehet, hogy Kelet-Európában nőttek fel, de teljesen tisztában voltak a nyugati értékekkel. Bűnözők voltak" - idézte a lap Gregory Weill ügyészt. Az ügyben egyébként egy híján mind a 27 vádlottat bűnösnek találták.
A New York Times cikkében egy pozitív példát talált a "romák" nyugat-európai integrációjára: Spanyolországot, ahol a 750 ezer fős "roma kisebbség" körében az előző három évtizedben jelentősen csökkent a szegénység. Járóka Lívia kapcsán pedig megemlíti, hogy ő egy tatai szegény "roma közösségből" jutott az Európai Parlamentbe.
"Nekünk, romáknak is meg kell tanulnunk emancipálni magunkat" - idézte riportja záró sorában Járóka Lívia fideszes EP-képviselőt a lap.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/8/119254/#ixzz2iI72wUq3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100 ezer auschwitzi halott: szörnyűséges holokausztrelativiz
  2013-10-20 21:10:22, vasárnap
 
  2013-10-20. 19:58
100 ezer auschwitzi halott: szörnyűséges holokausztrelativizálás a II. világháború végéről



Igen érdekes hír látott napvilágot a világsajtóban 1945 januárjának első napjaiban. Nem akárkitől, hanem a Londonban működő emigráns lengyel kormánytól származott az az újévi jelentés, amiről a híradások szóltak. Ez a cikk konkrétan az Army News c. lapban jelent meg 1945. január 11-én.

5 000 000 lengyel halt meg a német uralom alatt
A Londonban működő lengyel kormány azt állítja, hogy legalább 5 000 000 lengyel, köztük 2 600 000 zsidó halt meg a német megszállás alatt. Sokan a koncentrációs táborokban haltak meg éhezés következtében, vagy meggyilkolták őket. Lengyelországnak a németek által megszállva tartott területén még mintegy 150 koncentrációs tábor található, amelyek közül néhányban a foglyok átlagosan nem éltek tovább kilenc hónapnál. Naponta hatvanan haltak meg az oswiecim-i (auschwitzi) táborban, ahol 1944 végén 35 000 fogoly tartózkodott.
Mintegy 2 400 000 lengyel állampolgárt németországi kényszermunkára szállítottak.

Első ránézésre talán csak a szokásos holomantrának tűnik a szöveg, ami már a II. világháború alatt is megszokottá vált, köszönhetően a szövetséges propagandának. Több millió halott, éhezés, gyilkolás stb.
Zoom
Azonban az egyik mondat súlyosan holokausztcáfoló, és ez könnyen kiderül, ha végiggondoljuk a jelentését. Azt állította ugyanis az emigráns lengyel kormány, hogy az auschwitzi táborban naponta hatvanan haltak meg. Ez nyilván egy átlagos adat, azaz úgy jutottak erre a következtetésre, hogy az áldozatok számát elosztották a tábor működésének kezdetétől eltelt napok számával. Ha ezt a módszert követjük, akkor arra az eredményre jutunk, hogy az emigráns kormány adatai szerint legfeljebb kb. 100 000 ember halt meg az auschwitzi "halálgyárban" 1944 legvégéig.
Ez pedig csodálatos módon éppen a revizionisták által kalkulált áldozati számmal egyezik meg, amire ők az 1989 után kutathatóvá vált szovjet levéltárakban felfedezett halottas könyvek nyilvántartásai alapján jutottak az extrapolálás módszerével (az auschwitzi, nem a teljes működési időszakra vonatkozó halottas könyvek 69 000 elhunytat rögzítenek). Ráadásul, szintén a halottas könyvekből, azt is tudjuk, hogy az elhunytaknak kevesebb mint a fele (63 000-ből 30 000) volt zsidó. Azaz Auschwitzban legfeljebb 50 000 zsidó veszíthette életét elsősorban a járványok, a háború vége felé a szövetséges bombázások miatt előálló ellátási nehézségek és egyéb okok miatt.
Na, de akkor mikor várhatjuk az újabb táblacserét Auschwitzban, és vajon mit fog szólni mindehhez Steiner Pali?...
(Skorzeny)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/119261/#ixzz2iI6EyllK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A LEGNAGYOBB BAJUNK A HOLOKAUSZTTAL NeM FEJEZTÉK BE!!
  2013-10-20 20:13:58, vasárnap
 
  A LEGNAGYOBB BAJUNK A HOLOKAUSZTTAL NEM FEJEZTÉK BE!! AKKOR NEM KÉNE A TÚLÉLŐKKEL IS FOGLALKOZNUNK!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Világháborús kárpótlási tétel a büdzsében
  2013-10-20 20:07:23, vasárnap
 
  Világháborús kárpótlási tétel a büdzsében

2013. 10. 19. 18:48|Gazdaság » Gazdaságpolitika
Jövőre 2,65 milliárd forint keretű életjáradékot kapnak a fasiszta üldöztetés áldozatai.
Mik ezek?

Az 1947-es párizsi békeszerződésből eredő kárpótlás összege jövőre 2,65 milliárd forintot tesz ki - áll a jövő évi költségvetés tervezetében. A második világháborút lezáró Párizsi Békeszerződést 1947. február 10-én írta alá a vesztes Magyarország a győztes nagyhatalmakkal. Az erről szóló 1947-es törvény alapján a faji, vallási vonatkozású diszkriminatív törvények vagy más, fasiszta rendszabályok által érintettek magyarországi szervezetei számára kell visszajuttatni a személyektől elvett azon vagyont, amelyért örökös nem jelentkezett. A szervezeteknek az érintett közösségeknek, illetőleg életben maradt tagjainak támogatására kell, hogy e vagyont fordítsák.

A békeszerződés végrehajtása a kormány által létrehozott Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány keretében történik, amelynek egyik eleme a túlélő, rászorult idősek részére életjáradék juttatása. Eredetileg az az állandó jelleggel (életvitelszerűen) Magyarországon élő, magyar állampolgár volt jogosult életjáradékra, aki 1997. január 1. napjával, illetve az ezt követő években 60. életévét betöltötte, és a már fent említett törvény alapján támogatható. 1997-ben ezt azzal bővítették ki, hogy életjáradékot az kaphat, aki 1997. január 1. napjával, illetve az ezt követő években a 60. életévét betöltötte, vagy munkaképességét bizonyíthatóan az üldöztetésből eredően legalább 67 százalékban elveszítette, valamint az arra irányuló igényét legkésőbb 2006. május 9-ig a közalapítványnál előterjesztette. Az életjáradék havonta, forintban fizetendő szolgáltatás, az életjáradék folyósítása a jogosult elhalálozása hónapjának utolsó napjával szűnik meg, és a jogosult halála esetén az életjáradék nem örökölhető.

1997. évtől kezdődően 2012-vel bezárólag összesen 31,9 milliárd forintot folyósítottak kárpótlásul az érintetteknek. A 2013. évi várható kifizetés mintegy 2,2 milliárd forintra becsülhető, ez az összeget emelik jövőre 33,4 százalékkal 2,65 milliárd forintra.

A jövő évi büdzsé tervezetében még egy személyi kárpótlási összeg szerepel 1,7 milliárd forinttal a kormányzati rendkívüli kiadások között. Ebből a keretből az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kaphatnak kárpótlási életjáradékot. A pénzbeli kárpótlások folyósításával kapcsolatban felmerülő költségek biztosítására 72,7 millió forint áll rendelkezésre.

Szerző: Éber Sándor


http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/vilaghaborus-karpotlasi-tetel-a-budzse ben-414249
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Globális adósságspirál
  2013-10-20 20:06:41, vasárnap
 
 
Globális adósságspirál

Korunk legnagyobb kérdésévé vált az amerikai adósságplafon emelése, ahol eldőlhet majd a mi jövőnk sorsa is egyben, hiszen a lenni, vagy nem lenni kérdésnek hathatós választ is ad egyben ennek a globális mértékű eladósodottságnak . Amerika 17 trillió dollárra emelte adósságplafonjának a méretét, emelve egyet a már meglévő óriási adósságon, működhet minden úgy tovább, mintha mi sem történt volna . Hazánkban ezt az óriás számot 17 ezer milliárd dollárnak nevezik, mivel ekkora számot még nem teremtett az Isten, amikor nyelvünket alkotta . Kiváncsi vagyok, hogy a csillagászati mértékű quadrillió mikor kerül be a bankrendszer mindennapi nyelvhasználatába .

Papírpénzben mérve ez olyan hatalmas összeg, hogy ha húszerezerforintos címleteket százdollárnak véve egymásra helyeznénk őket, akkor körbe lehetne velük rakni az amerikai szabadságszobrot, amit a Szemirámisz fáklyát tartó óriási alakja jelképez a tenger felől, New Yorkba érkezve . Ezt az építményt egyébként már jó néhány napja zárva tartják, mert az alkalmazottakat sem képes fizetni az a Demokrata kormány, amelynek vezetője az első színesbőrű elnök az USA történetében . Ezt a szobrot körberakva ezekkel a nagyértékű bankjegyekkel olyan magasan, hogy eltörpül benne az a szobrocska, mondjuk a ledöntött tornyok magasságában körberakva százdolláros, vagy húszezerforintos bankjegyekkel, ez adná a tizenhét trillió amerikai dolláradósság mennyiségét, amivel Amerika a saját jegybankjának tartozik !!!

És ez még nem minden ! Az USA eladósodottsága nem is a legnagyobb a világon, mert grafikonokat nézve csak az ötödik az országok között . Anglia vezet ! Második Japán ! Harmadik Kína és csak az ötödik az USA, a GDP-hez viszonyított államadósság terén . Ezek a statisztikai értékek viszonylagos jelentőségűek, hiszen a parányivá csonkított Magyarország eladósodása semmi ezekhez képest, mégis velünk foglalkozott sokáig a modern világ fegyelmező rendszerévé lett IMF . Orbán kormányának is be kellett állnia a sorba . Az EU vízfejének legerősebb államai is ugyanúgy ennek a rendszernek a kegyelmére vannak bízva, ebből kitörni nem lehet senkinek egészen addig, amíg ez a rendszer fennáll .

Korunk adósrabszolgaságának felszámolása elképzelhetetlen egészen addig, amíg fel nem lép valaki ez ellen a képtelenség ellen . A magánbankárok szervezett maffiaszerű úniója, régiókra osztotta a földet, amelyet magas sarccal próbálnak kordában tartani . Nem véletlen ennek az adóssághegynek sem a mérete, hiszen az elmúlt évszázad háborúi, forradalmai, mesterséges ideológiák formái központosították a haszonszerzés mechanizmusát, majd huszárvágással átalakították kétpólusú világunkat egypólusúvá . Az atomerőművekkel rendelkező nagyhatalmakat állandó háborúba terelték . A bűnös lélek ilyetténforma zsarolása okozza a közelkeleti térség háborúit, amikor a Himalája alsó nyúlványaiba eregetik bele egyfontos lövedékeiket az örökké ellenséget kereső államterroristák, akik terroristaellenes háborúk végnélküli sokaságával terjeszti magát a terrort .

Amerika megmenekült egyelőre az összeomlástól . De ez a megmenekülés mekkora terhet jelent a világgazdaságra, arról kevesen beszélnek, ha egyáltalán, mivel erre az extra egy trillióra is fizetni kell a mindent megnyomorító kamatot . A pénzteremtők rendszerének a válsága ez, mert csak nekik áll jogukban az ebülszerzett dollár pénz nyomtatásának alkotmányos jogbitorlása még ma is . A bankárcsaládok személyes vagyona megfelel az eladósított nemzetek összes adóságának a méretével . Ebből tellik nekik megfelelő oktatási rendszerre, mindenféle alapítványra, intézetek sokaságára, amelyeket saját ideológiájuk terjesztésére hoztak létre a már meglévő oktatási rendszer egyéb intézményei mellett . Ezért létezhet Amerikai Iskola Magyarország fővárosában, ami az elitképzés kimagasló formája Budapesten .

Minden tevékenységük ennek az adósságnak törvényesítésére vonatkozik, mivel a demokrácia eszménye mögött elbújhatnak az egyenlőség mögé . A mezítlábas futónak még lehet esélye a legjobb szögescipő lúdtalpas viselőjével szemben a rekortánon, de az autóversenyző Ferrarijával szemben, nem sok esélye marad a Trabantnak . Amikor árcédulát aggatunk mindenre magunk körül, ne csodálkozunk azon, ha egy tömött erszényű idegen kivásárol mindent alólunk . Ha eladó, akkor bárki megvehet bármit . Régi alkotmányunk megfogalmazása kizárta a magyar föld árúba tételét . Adósságuk fejében nem vehették el az emberek otthonát, földjét, megélhetésének a támaszát .

A pénzteremtők sem tudják mi lesz ezután . Mivé lesz a számokban felhalmozott rengeteg vagyontárgy a tőzsdén ? Hogyan fizetik ki a semmiből az ingatlan költségeit, ha összedűl az elfogadott együttműködés velük ? Ki garantálja a milliárdosok minden nagyobb városban terpeszkedő palotáit ? Amikor felbolygatták a világot a proletárok nevében randalírozó bolsevik lázítók, akkor valamilyen oknál fogva elkerülték az igazán gazdagok palotáit, csak a régi rendszer által kiépített rendet söpörte el a forradalom, a kereszténységgel együtt, aminek helyébe nem adtak semmit az éhező lelkeknek . Jézushoz hasonlítgatták a kommunizmust magát, amivel megzavarták a fiatal fejeket . De lassan ráébredtek az emberek, hogy Isten nélkül nem megy . Isten egy Fia most is itt él velünk a lelkünkben . Ezt elvenni tőlünk nem lehet .

Még a Vatikánt is megszállhatják kedvükre, eladósíthatják mint minden más államot . Megvásárolhatják templomainkat, vagy akár le is rombolhatják őket, mint teszik azt a hagymakupolás honfoglalás során Erdélyben a románok . Jézus nevében teszik, hogy a saját vallásuknak nagyobb teret biztosítsanak . Kikeresztelkedett úgynevezett donme keresztények átvették a vezetést a Szent Város irányítását a Második Vatikáni Zsinat után . 1965-től szabad utat kaptak hitsorsosaik az üdvösség felé . Még ezt is nekünk találták ki a bennfentesek a Római Birodalom idején . Így lettek muzulmánok is a keresztények mellé, megírták a Talmudot is közben, amihez szigorúan ragaszkodnak a zsidók . Áttértek a kazárok is zsidó hitre, de ettől még nem lettek szemiták, vagy akár judeai kiválasztottak, amelyre az egész elméletüket felépítették .

A pénzteremtés ideológiai harcát egyelőre elvesztették Jézus követői, mert már a saját vallásukba sincs sok beleszólásuk . Ezt a nagyra nőtt Gólemet táplálja minden, amit leépíteni nem lesz könnyű, mert ma már mindent megkaparintottak maguknak a világ nemzetei között megbúvó zsidók segítségével a láthatatlanok . Az IMF strómanjait védelem illete meg a kádári diktatúra idejében, amit a jelenlegi alaptörvény is biztosít nekik, hiszen az ősi Alkotmányunk jogfolytonosságát még ma sem állították vissza . Elszámoltatni nem lehet olyan törvény nélkül, ami az elmúlt 70 év törvénytelenségeit kezelni nem tudja .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az e
  2013-10-20 19:53:53, vasárnap
 
  VIKTOR NÉLKÜL MÁR SZARNI SE LEHET!
MIÉRT FÉL VIKTORTÓL, MÁR KILÉPETT A FIDESZ FRAKCIÓBÓL!
NEKEM MOST ÁNGYÁN NAGY CSALÓDÁS!

,,Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az egészet megbeszélem a Viktorral. " .
Posted on 2013/10/17 by Nifadmin

Ángyán József

Szobordöntögetős időket élünk, (különböző ízlésekkel...) az én ,,szobrom"-mal különleges a helyzetem. Én ugyanis őt nemcsak kedvelem, de kifejezetten tisztelem, s mint igaz, jó hazafit, szeretem is.

Mindenféle ,,csakhogy", ,,de", és ,,ám" helyett tényszerűn csak azoknak a sokaknak szeretnék tájékoztatást adni, akik folyamatosan kérdezgetnek: mi van veletek, mi van az Ángyánnal, köztetek, a Független Kisgazdapártban volna a helye, beszéltetek -e már, mikor állapodtok meg?

Hosszas próbálkozás után végre összejött a találkozónk a professzor úr gödöllői irodájában. A kölcsönös szívélyes köszöntések után a beszélgetésünket múltidézéssel kezdtük, - ugyanis kísértetiesen hasonló körülmények között mi már találkoztunk egyszer, s mivel a mostani disputa nem igazán értelmezhető az előző nélkül, kezdjük azzal, - a 2009-essel.

A Kisgazdapárt még romokban, de a tagság már éledezik, a székház - ügy, mint a párt rákfenéje még megoldatlan, a más pártokhoz csapódó janicsárokkal, a ,,saját" politikai selejtjeinkkel való viaskodás folyamatos, jó lenne kitörni ebből a helyzetből. Jó lenne, ha a vidékhez, a parasztsághoz, a földművelőkhöz kötődő, már ismert személyiségek közül felkérnénk valakit. Igen ám, de csak olyasvalakire gondolhatunk, aki keresztülmegy a falon, aki a párt képviseletében ugyan, de legalább a saját nevében eléri azt a sikert, hogy az Európa Parlament tagja legyen olyan személyként, aki ezer szállal kötődik a magyar földhöz.

Ilyen név csak egy van: Ángyán József! Nosza, teljes felhatalmazottsággal kézbe a telefont,- s máris megbeszéljük: találkozunk másnap a Parlament melletti egyik kávézóban.

,,Kedves Jóska! A helyzet az, hogy bár a Fidesz soraiban ülsz, s jönnek, mennek ilyen-olyan nevű pártok, a magyar földhöz a legtöbb köze a Független Kisgazdapártnak van száz éve, s ez a következő száz évben sem fog változni. Ezen az sem változtat, hogy mi most padlón vagyunk. De ha Te a Független Kisgazdapárt szineiben indulnál az Európai parlamenti választáson, annyi szavazatot biztosan kapnánk, hogy Te ki tudsz jutni. Szilárd meggyőződésem, hogy a magyar érdekeket elsősorban Strasbourgban és Brüsszelben kell megvédeni, nem a Duna parton."

A beszélgetés az ajánlatról jó egyórás volt, Ángyán professzor gondolkodási időt kért, találkozzunk egy hét múlva.

Egy hét múlva, ugyanott: beszéljük csak végig még egyszer, - így ő.

Végig mondom újra az érveket.

Végezetül: ,,Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az egészet megbeszélem a Viktorral. " ...

Hegedüs Péter

folytatása következik...

FKGP - Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/10/17/koszonom-a-felkerest-de-ugy-gondo ltam-hogy-ezt-az-egeszet-megbeszelem-a-viktorral/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Este hazamegy a feleség. Így szól a férjéhez:
  2013-10-20 19:23:12, vasárnap
 
  Este hazamegy a feleség. Így szól a férjéhez:
- Van egy jó és egy rossz hírem. Melyiket mondjam előbb?
- A jót.
- Működött a légzsák
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Aktuális lesz: Az ellenforradalomról
  2013-10-20 19:17:21, vasárnap
 
  Aktuális lesz: Az ellenforradalomról

(Hacsek és Sajó)

H(leteszi az újságot) Hogy mennyit írnak 56ról!
S: Mennyit?
H: Hát sokat.
S: Sokat? Inkább keveset:
H: Maga szerint keveset?
S Az igazság szerint keveset!
H: Őszintén írnak. Az okokat is boncolgatják!
S: Attól büdös...
H: (Megütközve) Micsoda?
S: Maga ezen csodálkozik?
H: Min?
S: Erőszakos halottat mindig boncolják!
H: Ej, nem úgy értem...
S: Akkor, nem jól érti!
H: Mért maga, hogy érti?
S: A közmondás szerint...
H: Hogyan?
S: Az ön dicséret szintén büdös!
H: Maga szerint, nem ellenforradalom volt?
S: DE! Hatalmaskodás, ostobaság, elnyomás, ellen!
H: Maga akkor, hogyan látta?
S: Tudtam, hamar eljön március 15.
H: Hogy jön ide, március 15.
S: Annak is az orosz beavatkozás vetett véget

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilatkozat a kommunista hollandok ellen
  2013-10-20 19:15:05, vasárnap
 
  Nyilatkozat a kommunista hollandok ellen

2013.10.14. 21:19

Érdekes előterjesztés jelent meg hétfőn a Parlament online irományai között: két képviselő politikai nyilatkozat-tervezetet nyújtott be "a magyar futballnak a nemzetközi nagytőke és az európai szocialista-liberális-zöld-kommunista összeesküvéssel szembeni megvédéséről" címmel.

Az első sorig még él a gyanú az olvasóban, hátha valamelyik fideszes honatyában buzgott fel a lendület, és orbitális nagyot lehet röhögni egy Devecseri Szilárd szintű mosakodáson. De aztán hamar kiderül, hogy az iromány vicces kedvű ellenzéki képviselők nem túl erős kísérlete arra, hogy a 8-1-es vereség farvízén kifigurázzák a kormányzati stadionépítő lázat.

A szándék mindenképpen becsülendő, de sajnos ez a kapura rúgás kiszállt a stadionból. Ide kattintva elérhető a javaslat, amin még Francesco Zombori sem nyerítene, de hátha majd ön.

http://www.parlament.hu/irom39/12722/12722.pdf

http://kepviselofunky.blog.hu/2013/10/14/nyilatkozat_a_kommunista_hollandok_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bajai faló meg a csökkenő rezsi
  2013-10-20 19:10:27, vasárnap
 
  A bajai faló meg a csökkenő rezsi

Bihari Ernő 2013.10.19.16:27
Két dologban döntött Orbán: csalni jár és merjünk kicsit álmodni.
.

Nem adja ki az ívet a gondolatok sokasága mostanában, nem is nagyon van rá idő berendezni, és főleg meg annyi a történés a fülkeforradalom 2.0 előtt fél évvel, hogy mire az ember összeszedné a mondandóját egy témában, már jön is a másik. Két dolog azonban szerintem megtapadt a választók nagy többségének a fejében: a bajai buli egy, meg kell védeni a rezsinek a csökkentését valakiktől kettő.

Azért mondtam a címben, hogy bajai faló, mert ez a történet bizony még simán lehet ennek az egész Kubatov-féle akkorismigyőzünkhatetszikhanem típusú kampánystratégia bukása, hogy még a Fradi-pályán is ezt zengik majd a békés tüntetők a béközépben. Minden jel szerint ez a párszáz fős szavazói kör lesz a vezér egyik hatalmas mellényúlása, a csillapíthatatlan éhség pedig úgy bosszulja meg magát jövő tavasszal, hogy már most bánhatja Zsigó Robert polgármester-fideszszóvivőúr. Az ő saját karrierje persze már ezzel a történettel derékba tört, még annak is örülhet, ha kihúzza valahogy a ciklus végéig. Kiváló eséllyel pályázhat 2002 Kövér László, 2006 Mikola István után az ,,Én tettem a legtöbbet a bukásért" cím elnyerésére jövő májusban. Helyrehozhatatlan károkat okozott, Istennek hála, ámen.

Nincs az a kampányguru, aki ezek után megalkotja a bajai módszer kitörlése a fejekből kommunikációját, mert ahhoz kevés a hátra lévő félév, még az egyébként expressz felejteni tudó magyar közvéleménynek is. És a bénázó ellenzéknek is sikerült olyan nagyszerű témát adni, amivel nyugodtan kihúzhatják hónapokig. Zsigó Róbert görcsös megfelelési és seggnyalási kényszere olyan magasra pakolta a lécét ennek az egyébként teljesen érdektelen és semmit nem befolyásoló választásnak, hogy azon képtelenség átugrani még a nagy nehezen összehozott győzelemmel a háta mögött is. Mert ez a győzelem már nem a háta mögött van, hanem a nyaka köré tekeredett. Kilátástalan küzdelme lesz innentől kezdve neki személyesen és a pártjának is ezzel a történettel. Ennyi pénzért ennyi kárt a Fidesz biztosan nem okozott még saját magának. És ugye mindenki érzi, hogy miért? Pontosan azért, amiért ezeknek a soroknak olvastán már az olvasó fejében is megfogalmazódott valami anélkül, hogy egyszer is kimondtam volna: minimum undorító kampány és elfogadhatatlan stílus, normál esetben kimondatlan csalás, de a tegnapi videó óta - amennyiben valóságos és nem megrendezett felvételről van szó - tudható: választási bűncselekmény történt. 138 szavazatért. Ezek nem normálisak. Még szerencse.

Még a 11,1 százalékos rezsicsökkentési kampányt is kioltotta a bajai történet, pedig azért ez is érdemel néhány szót. Persze majd jól megvédik ezektől a mocskoktól. Ez az ócska, kispályás, a választót teljesen hülyének néző kampány lesz a Fidesz legfontosabb üzenete. Ez persze nem más, mint a nyílt beismerése annak, hogy ebben az országban a nagyon szűk felső és felsőközép réteg alatt mindenki szarabbul él, mint négy éve. Ezért aztán az egykori szlogent is át kellet szabni, mert ez bizony új helyzet, ez a ,,Merjünk kicsit álmodni" kampány. Nem arról szól a Fidesz kommunikáció, hogy keressél sokat (emlékszünk még a 4 évvel ezelőtti radikális adócsökkentés ígéretére és az egymillió új munkahelyre?), hanem arról, hogy költsél keveset. Nagy kettő. Őszintén hiszem, hogy az ország sokkal nagyobbik fele vágyik arra, hogy jól éljen, mint az része, amelynek az a plafon, hogy ne éljen elviselhetetlenül rosszul. Akiket meg lehet venni néhány mázsa tűzifával. És ezzel persze nem azt mondom, hogy ne fogadják el azt a fát, ha szükségük van rá. Csak utána szavazzanak a másikra, hogy négy év múlva talán már ne legyenek olyan helyzetben, mint az idén, és ne kelljen elfogadnia azt a fát, mert ki tudják fizetni. Mert talán lesz munkájuk, és lehet, hogy nekik sokkal olcsóbban tudják adni a fát, mint Zsigó Róbertnek. Mert ma ugyanannyit fizetnek mindketten, csak az egyiknek van miből, a másiknak meg nincs. És ez biztosan megszűnik, ha a MÁSIKRA szavaz, és lehet, hogy jobb lesz. Ezt kell megértetni mindenkivel.

Mert mindenkiben kell lennie igénynek arra, hogy többet tudjon költeni és ne legyen rabja a sorsának. Ez lesz az eldöntendő kérdés jövőre: a választópolgár ad egy szavazatot Orbánnak, és ezzel BIZTOSAN marad minden a régiben, vagy ad egy esélyt magának, és a szavazatát a MÁSIKNAK, és LEHET, hogy jobb lesz. Az ország sokkal nagyobb felének nincs semmi veszítenivalója azzal, ha a MÁSIKRA szavaz. És ezzel az egyszerű igazsággal fogja legyőzni az Orbán-rendszert az ország.

Csak a csalástól kell tartani, nem a szavazástól.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/5638_a_bajai_falo_meg_a_csokkeno_rezsi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.