Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
A fasisztázók figyelmébe! - történelmi dokumentum és kérdés
  2013-10-03 21:11:35, csütörtök
 
  A fasisztázók figyelmébe! - történelmi dokumentum és kérdések felvetése

Kis Kós Margit hozzászólása - A fasisztázók figyelmébe!


(Egy véletlenül talált gyöngyszem, érdemes elemezni. És még mikről nem tudunk, mert nem tudhatunk, mert titkosították. Kik? és vajon Miért?) Kis Kós Margit is hozzászólt a Polgári Hírszemle hivatkozásához.

Kis ezt írta:

"Nekem az is tetszene, ha végre valamelyik igazságügyi miniszter foglalkozna azzal a hivatalos levéllel, amit még 1995-ben írt az Angliában élő magyar szervezet képviselője Vastagh Pálnak:

Budapest, 1995. jún. 27.

Vastagh Pál igazságügyi miniszter úrnak
Budapest,

Tisztelt Miniszter Úr!

E hó elején napilapból értesülhettem arról, hogy Ön hivatalos izraeli útja során újabb kárpótlási igényről tárgyalt. Ezzel összefüggésben a következőkre szeretném szíves figyelmét felhívni. Valószínûnek tartom, hogy Ön is ismeretében van annak az elmúlt évben nyilvánosságra került brit levéltári dokumentumoknak, amely a magyar ügyekkel foglalkozó osztályon F.O. 371/34498./C. 120351.sz. alatt kapott elhelyezést. Az idézett dokumentum szerint 1943 nyarán az akkori magyar kormány kéréssel fordult az angolszász nagyhatalmakhoz, hogy tegyék lehetővé Magyarország kiugrását a tengelyhatalmi blokkból.

Ennek tárgyalása során megjelent a Zsidó Képviselettől Haimer professzor, aki a zsidó nagytanács azon kérelmét adta elő, hogy "a magyar kérelem teljesítése miatt aggódnak a Magyarországon viszonylagos biztonságban élo 800.000 zsidó megsemmisítését eredményezné."

Az elhangzott vétó után az angol referens, dr. Randall, a következőt írta sajátkezûleg a dokumentumra:

"E kérdést megkülönböztető figyelemmel kísérjük, és ezért nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné." Az idézett kordokumentum tartalma után egyértelmûen megállpítható, hogy a magyar nemzet védőfalként lett feláldozva az országban akkor tartózkodó 800.000 zsidó megmentése érdekében.

Nem akarom ezzel összefüggésben emlegetni a világszerte szajkózott "utolsó csatlós, fasiszta, tömeggyilkos stb." megbélyegzéseket, amelyek még napjainkban is felszínen vannak. De azt, hogy az áldozattól követeljenek unos-untalan bocsánatkérést, vagyoni kárpótlást, még enyhe kifejezéssel élve is cinizmusnak nevezhető.

Az eddig felsoroltak ismeretében a következő kéréssel fordulok Miniszter Úrhoz:

1. Állítson fel egy bizottságot annak megközelítő megállapítására, hogy az 1943-as kiugrás megakadályozása következtében milyen kár érte a magyar nemzetet: a liberátorok szőnyegbombázásából, az ország későbbi hadszíntérré válásából, a lakosság elhurcolásából, azok nagy része elpusztulásából, a már többszörösen megkövetelt és kifizetett kárpótlásból, az ország negyven éven át tartó folyamatos kirablásából, a nemzetet világszerte gyalázó hangok károkozásából.

A felsorolt károkat - amelyek többszörösét teszik ki az ország jelenlegi külső és belső adósságának - teljes egészében az idézett zsidó képviselet felé kell benyújtani. Elutasítás esetén a Hágai Nemzetközi Bírósághoz kell fordulni.

Mindaddig, amíg a Magyar Állam ezirányú vagyonjogi követelését nem teljesítik, elfogadhatatlan a másik oldal bárminemû követelése.

Miniszter Úr! Levelem már csak azért is időszerûvé vált, mert a gyilkos nemzet minősítést éppen attól a külföldön élő neves karmestertől kaptuk, aki a sajtó híradása szerint a magyar népet "milliós nagyságrendû gyilkosoknak" nevezte.

Az illető karmester Solti György, aki ezt követően május 8-án a Budapest Kongresszusi Központban a Fesztivál Zenekart vezényelte.

Miniszter Úr! Elképzelhetőnek tartja-e, hogy valaki Izrael népét a palesztinok milliós nagyságrendû gyilkosának nevezze, s utána Tel Aviv legnagyobb koncerttermében izraeli zenekart vezényeljen?"

http://www.szittya.com/Afasisztazokfigyelmebe.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földmutyi: a helyi gazdák helyett a TSZ-esek vittek mindent
  2013-10-03 21:04:42, csütörtök
 
  Földmutyi: a helyi gazdák helyett a TSZ-esek vittek mindent
2013, október 3 - 17:26


Ezúttal Babócsa gazdái maradtak hoppon, kapott viszont földet budapesti egyetemista, egykori TSZ vezetők cége és egy kaposvári alkalmazott. Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője és Hossó Andrea az Anyaföldvédelmi Kerekasztal vezetője az esetről értesülve azonnal leutazott Somogy megyébe és személyes tájékozódtak a helyzetről. Csütörtök délután Kaposváron megtartott sajtótájékoztatójukon számoltak be a helyszínen szerzett tapasztalatairól.

A Magyar Zoltán elöljáróban elmondta: csütörtök délelőtt az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága előtt hallgatták meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter éves beszámolóját, ahol személyesen is kérdezte a tárcavezetőt a legújabb földpályázati botrányról. Fazekas a ,,szokásos", semmitmondó válaszában azt közölte, hogy akinek tudomása van visszaélésekről, az tegyen feljelentést.

Sajnálatos módon a Fidesz a kétharmados többségével olyan jogszabályi környezetet alakított ki, amelynek segítségével jelenleg törvényesen lehet kijátszani az állami földeket. Hiába lóg ki a lóláb, jogilag nem lehet mit tenni - tette hozzá a politikus.

Sokadszorra is törvénymódosítást fognak kezdeményezni, annak érdekében, hogy megakadályozzák a további földmutyikat, illetve mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a tudomásukra jutott visszaéléseket a sajtó segítségével a közvélemény elé tárják - szögezte le Magyar Zoltán.

Hossó Andrea, az Anyaföldvédelmi Kerekasztal vezetője szerint a jelenlegi pályázati rendszer nem megfelelő. Legfőbbképpen annak titkosságát kifogásolta. Úgy vélte, hogy ezen feltétlenül változtatni kellene, hiszen így nem lehet tudni, milyen szempontok alapján kerültek kiosztásra az állami földek.

Amennyiben a helyiben élő gazdák nem jutnak termőföldekhez és ezáltal, nem tudnak gazdálkodni, úgy csak az elvándorlás marad az egyetlen lehetőség számukra. Ami hosszú távon a vidék teljes elnéptelenedéséhez fog vezetni - emelte ki Hossó.

A helybéli gazdák föld nélkül maradtak

A bábonymegyeri földügyletek után újabb haszonbérlettel kapcsolatos, nehezen magyarázható döntések borzolják a kedélyeket Somogy megyében. Ezúttal a horvát határhoz közeli Babócsa gazdái tárják szét a karjukat értetlenül, nem értik, miért nem nyertek annak ellenére, hogy régóta gazdálkodnak. A település korábbi termelő szövetkezetéből alakult Határőr Zrt. vezetőihez köthető személyek és a cég által alapított vállalkozás viszont nyert a pályázaton. Az új földbérlők között úgy tudjuk, vannak budapesti egyetemisták, vagy éppen földműveléssel sosem foglalkozó kaposvári alkalmazott is - írja a szélsőbaloldali atv.hu.

TSZ-esek vittek mindent

,,Olyan eredményt hozott, ami ledöbbentő volt, babócsai gazdálkodó nem nyert" - fogalmazott Kovács István, családi gazdálkodó, aki évtizedek óta gazdálkodik a Somogy megyei Babócsán, de ő sem nyert a pályázaton egyetlen négyzetmétert sem. Azt mondja, hogy a környéken kiírt földek 95 százalékának bérleti jogát a korábbi TSZ-ből alakult helyi nagyvállalkozáshoz köthető személyek kapták meg. Szerinte olyanok nyertek, akiknek semmi közük a mezőgazdasághoz, olyanokkal szemben, akik több generáció óta élnek a földművelésből, állat-tartásból.

Az atv.hu a TSZ-ből alakult Határőr Zrt. vezetőit is szerette volna megkérdezni a földbérletekkel kapcsolatban, már csak azért is, mert a nyertesek között egy a részvénytársaság tulajdonában levő kft is nyert a pályázaton, valamint a cég tulajdonosainak családtagjai is komoly területeket szereztek meg. A részvénytársaság vezetői nem kívántak nyilatkozni a szélsőbaloldali televízió internetes kiadásának.

Atv.hu nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/foldmutyi_a_helyi_gazdak_helyett_a_tsz_esek_vittek_mindent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Snowden és más becsületből lemondott hírszerzők izgalmas val
  2013-10-03 20:49:38, csütörtök
 
  2013-10-03. 18:33
Snowden és más becsületből lemondott hírszerzők izgalmas vallomásai Brüsszelben

Morvai Krisztina képviselő folytatja az Európai Parlament Libe Bizottságának a Snowden-ügy, illetve az amerikai és európai megfigyelési botrányok kivizsgálására irányuló üléseinek bemutatását a magyar érdeklődők számára.
Zoom
Ezúttal amerikai és angol hírszerzők személyes - illetve Edward Snowden esetében ügyvédje által felolvasott - megrázó vallomásait mutatjuk be. Egyebek mellett arról beszélnek, miért döntöttek úgy, hogy "whistleblowerek" ("sípfújók") lesznek, azaz feltárják volt munkahelyük, a "nemzetbiztonsági" (hírszerző) cégek súlyosan jogsértő tevékenységét, sötét üzelmeit. A felvételen megismerhetők a Morvai Krisztina által az ülésen feltett kérdések egyebek mellett arról, hogy vajon kialakult-e egy újabb diktatúra a kommunizmus után, ezúttal a bankok, a nagy cégek és a politikai hatalom összefonódásából. Ez az anyag az igen hosszú ülés legérdekesebb részleteit tartalmazza. Az ülés teljes anyaga magyarul vagy az eredeti angol nyelven megtekinthető ide kattintva.


http://www.youtube.com/watch?v=hbU0zkcT2Bk

További részletek: http://kuruc.info/r/6/118512/#ixzz2ggbxaJk2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borít az exállamfő: ki kell lépni az EU-ból, bukik a kormány
  2013-10-03 20:46:28, csütörtök
 
  Borít az exállamfő: ki kell lépni az EU-ból, bukik a kormány

Forrás: MNO, MTI
2013. október 03., csütörtök 11:08

Csehország lépjen ki az Európai Unióból - ezt javasolja Václav Klaus a közeljövőben megjelenő új könyvében. A volt cseh köztársasági elnök a parlamenti választásokon a jobboldal bukását jósolja, az embereknek pedig nem ajánlja, hogy az ő általa alapított pártot válasszák október végén.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!
0

Csehország lépjen ki az Európai Unióból - ezt javasolja Václav Klaus a közeljövőben megjelenő új könyvében. Az exállamfő erről abban az interjúban beszélt, amelyet a Mladá Fronta Dnes című napilap közölt vele csütörtökön. A Válaszúton a Cseh Köztársaság - Döntések ideje (Ceská republika na rozcestí - Cas rozhodnutí) című kötet megjelenését a jövő hétre jelezték.
Senki nem foglalkozik az alapvető kérdésekkel

A politikus úgy látja, hogy az októberi parlamenti választás csak valamiféle ,,közbülső" választás lesz, amelyen a jobboldal várhatóan ,,fatális vereséget" szenved. ,,Közbülső választás lesz. Nem látom, hogy bárki is komolyan foglalkozna az országunk számára alapvető kérdésekkel" - szögezte le Klaus. A Csehország számára lényeges kérdések, mint például az EU-ból való kilépés, szerinte csak a következő választások alkalmával kerülnek napirendre.
Cseh választások
Csehországban a 200 képviselői helyért összesen 5908 jelölt fog versengeni, ami majdnem ezerrel több, mint a legutóbbi, 2010-es voksoláson. Három éve egy képviselői helyért átlagban 25-en szálltak ringbe.

A bejelentkezett 24 párt és mozgalom közül 23 teljesítette a törvényes feltételeket, így indulhat a választáson. A 23 szubjektum közül 13 párt és mozgalom állított jelöltlistát minden választási kerületben. A legkisebb számú jelöltet - ötöt - a közelmúltban létrehozott Roma Demokratikus Párt (RDS) indítja.

,,Rendszerjellegű kérdésekről, alapvető, rendszerbeli változásokról van szó. Az emberek gondolkodásának, mérlegelésének a megváltoztatásáról. Ebben az értelemben megengedem magamnak, hogy a mai helyzetet az 1989 utáni helyzethez hasonlítsam" - fejtette ki a politikus, aki meghatározó szerepet játszott Csehország rendszerváltás utáni történetében. Bírálói azonban azt állítják, hogy a mai problémák jelentős részéért személyesen felelős.
Saját pártjának sem ad esélyt

Klaus nem javasolja, hogy a választók októberben az általa alapított Polgári Demokratikus Pártot (ODS) válasszák, mert a pártnak ma nincs esélye, hogy megszólítsa az embereket. A jobboldalnak, az ODS-nek a választás után le kell vonnia a vereség tanulságait. Klaus közölte, hogy a választás után kész segítséget nyújtani a jobboldalnak.

Az EU-hoz közismerten nagyon kritikusan viszonyuló Klaus szerint az uniós tagság felerősítette mindazokat a rossz jelenségeket, amelyek ma a cseh társadalomban, politikában és gazdaságban jelen vannak. Idesorolja a szerinte eltúlzott uniós szabályozásokat, a nemzeti kormányok szuverenitásának megnyirbálását, a felelősség felhígítását és azt, hogy a politikai pártok elveszítették képességüket bármi lényeges ügy keresztülvitelére.
Radikális javaslatok

A volt államfő az interjúban elmondta: könyvében radikális javaslatokat tesz, hogyan lehetne csökkenteni a közkiadásokat, megszüntetni állami intézményeket, megváltoztatni a választási rendszert, megszüntetni a parlamenti felsőházat, a szenátust, valamint hogyan lehetne magánkézbe adni olyan típusú cégeket és intézményeket, mint például a Cseh Energetikai Művek (CEZ) vagy a közszolgálati Cseh Televízió.
Válság
Ismert, Csehország június közepén zuhant belpolitikai válságba. Korrupciós ügyek és egy megfigyelési ügy kapcsán lemondott Petr Necas miniszterelnök (ODS). Milos Zeman köztársasági elnök Jirí Rusnokot bízta meg szakértői kormány alakításával, de ez a kormány elbukta a bizalmi szavazást a képviselőházban. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a jobbközép koalíció mögött sem áll már többség. Rusnok kormánya ügyvivőként a helyén marad az új kormány felállásáig.

http://mno.hu/kulfold/borit-az-exallamfo-ki-kell-lepni-az-eu-bol-bukik-a-kormany- 1187912/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földön rángatták a közterületesek a nőt az Oktogonnál
  2013-10-03 20:36:01, csütörtök
 
 

http://www.youtube.com/watch?v=44JbKcV475o&feature=youtu.be&a

Egy nő megmentett egy bliccelőt, a közteresek elkapták. A nő ellenállt, földre került, hárman ráncigálták, elképesztő videó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koltayt Orbán felesége dobatta ki a József Attla Színházból?
  2013-10-03 20:30:14, csütörtök
 
  Koltayt Orbán felesége dobatta ki a József Attla Színházból?

2013. szeptember 21. szombat, 18:57

Nemcsáknak kellett a hely?


Koltay Gábort Tarlós István 2011 júniusának elején menesztette azonnali hatállyal a József Attila Színház éléről. A főpolgármester lépése érthetetlen volt. Nem tett mást, csak azt, amire felhatalmazása volt. Azontúl ebben a rezsimben, ahol politikai érdem szerint osztják a kinevezéseket, Koltay igen jó helyen volt. Már 2002-ben Orbán mellé állt. Akik vala ott álltak a jelenlegi miniszterelnök mögött, mint kapott sarzsit: színházigazgatói posztokat, rendkívüli támogatást vállalkozásaikhoz esetleg kinevezést valamely kellemes állami posztra.

Koltay jutalma a József Attila Színház volt. Csakhogy, ahogy maga a rendező egy társaságban elmesélte, sejti, miért állították fel villámgyorsan. A hírek szerint Orbán felesége lépett valahogy. Mit ismeretes, Lévai Anikónak tulajdonítják azt is, hogy Németh Kristóf is megkaphatta a Játékszínt, igazán botrányos körülmények között. Azt az ügymenetet érthetetlen módon-vagyis érthető az ő szemszögükből-, titkosították. Nos, a hírek szerint Lévai Anikó és Nemcsák Károly felesége jóban vannak, annyira, hogy neki tulajdonítják a Koltay kiakolbólítását is. Nemcsáknak kellett a hely.

Koltay azóta megkeseredett, megbántott ember. joggal érezheti úgy, hogy cserben hagyták. A rezsim átlépett rajta.



-m-



ujasz.hu

http://www.ujasz.hu/itthon/6973-koltayt-orban-felesege-dobatta-ki-a-jozsef-attla- szinhazbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szippantós alpolgármester apja munkahelyén kapott negatív
  2013-10-03 20:11:21, csütörtök
 
  A szippantós alpolgármester apja munkahelyén kapott negatív drogtesztet

2013. szeptember 28. szombat, 06:11

Máshol, hajból kellene


Napok óta tartja izgalomban a sajtót, hogy Lazáry Viktor mit szippantott az agyába egy kis filmen. Szinte mindenki azt hiszi, hogy valamilyen kábítószert, mert lisztet min ek, levest meg nem így szoktak fogyasztani. A szombathelyi fideszes alpolgármester folyamatos tagadásban van, csak azt volt képes ismételgetni, hogy ő aztán kábszert soha. Ezért gyorsan elment abba a kórházba a papája az egyik főorvos és drogtesztet készíttetett. Lehet, hogy még csalni sem kellett, mert a kokain hetvenkét óra alatt eltávozik a szervezetből, s már napok óta tudta, hogy a céltábla közepébe került.

Az apukája, Lazáry György munkahelyén aztán a sajtó előtt sikerült negatívat pisilni. Az apukáját amúgy nemigen szeretik a Markusovszky kórházban. a nővérek félnek tőle, de a betegeket sem kíméli. Az ujasz.hu információi szerint egyszer pofon vágott egy beteg kisgyereket is, ezért fegyelmi vizsgálatot is kezdeményeztek ellene.

Nos, Lazáry Viktor valószínűleg senkit sem győzött meg a kórházas nagyjelenettel, pláne ilyen háttérrel. Ahogy a szakértők jelezték, a hajából vett minta erősebben vetne a latba, pláne, ha nem apuka munkahelyén végeznék el a vizsgálatot...



ujasz.hu

http://www.ujasz.hu/itthon/7061-a-szippantos-alpolgarmester-apja-munkahelyen-kapo tt-negativ-drogtesztet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazat mond-e magáról a kormány?
  2013-10-03 17:33:38, csütörtök
 
 
Igazat mond-e magáról a kormány?
Origo2013. 10. 03. 10:14


Orbán-kormány

Tudta, hogy Magyarország jobban teljesít? Ezzel a jelszóval indított kampányt a kormány. A lényeg harmincnyolc állítás, amely a kormány szerint azt bizonyítja, hogy minden sokkal jobb Magyarországon, mint korábban. Mi igaz ebből?
Idén 20 százalékkal csökken az áram, a gáz és a távhő ára.

Részben igaz

Csak a lakossági fogyasztók rezsije csökkent, a kormány rezsicsökkentő intézkedéseinek jelentős részét is a szabadpiacon vásárló vállalkozók fizetik meg például a rendszerhasználati díjak emelkedésével.
Idén már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér.

Hamis

A KSH adatai szerint az idén júliusban 2,1 százalékkal voltak magasabbak a bruttó átlagkeresetek, mint egy évvel korábban. Az átlagbér így 229 698 ezer forint volt. Ha a nettó átlagot nézzük (tehát amit a munkavállalók kézhez kapnak) akkor sem 4,6 százalékos a növekedés. A KSH szerint nettó keresetek 3,7 százalékkal voltak magasabbak nemzetgazdasági szinten, ami a júliusi 1,8 százalékos infláció mellett nagyjából 1,9 százalékos reálbér-emelkedésnek felel meg. Akkor mégis mi ez a 4,6 százalék? A KSH adatai között szerepel, hogy a versenyszférában növekedtek ennyivel a bruttó átlagbérek, a kormány tehát a hirdetésben nem vette figyelembe a közszférában dolgozók fizetését.
Magyarország először rendezheti meg a vizes sportok világbajnokságát.

Igaz, de

2021-ben valóban Budapest rendezheti az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók világbajnokságát, ami tényleg nagy eredmény. Eddig ugyanis csak Barcelona és Róma rendezhetett vizes vébét Európában. A győzelmünkért a végén ugyanakkor már nem kellett nagyon izgulni, két vetélytársunk ugyanis visszalépett az utolsó pillanatban, így csak az volt a kérdés, hogy a nemzetközi szövetség nekünk adja a rendezés jogát, vagy új pályázatot hirdet.
Negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint az idén.

Igaz, de

Augusztusban a vártnál is alacsonyabb, 1,3 százalékos volt az éves infláció. Ez tényleg közel 40 éve a legalacsonyabb érték, ennél alacsonyabb inflációt utoljára 1974 júniusában mértek, akkor 1,2 százalék volt a pénzromlás mértéke. A mostani alacsony érték a KSH elemzése szerint elsősorban a kormány által kitalált és véghezvitt rezsicsökkentéssel magyarázható, de az élelmiszerek is a vártnál kisebb ütemben drágultak. Az összképet tehát rontja, hogy nincs semmilyen garancia arra, hogy a későbbiekben is alacsony marad az áremelkedés, hiszen az idei rezsicsökkentés csak egy évig fékezi az inflációt, jövőre már nem.

Hogy hosszú távon az infláció magasabb lehet, azt az úgynevezett maginfláció mutatja. Ezzel a mérőszámmal szűrik ki ugyanis az olyan egyszeri hatásokat, mint a rezsicsökkentés vagy 2012 elején az áfaemelés. A háztartási energiát, a szabályozott árakat, a támogatott gyógyszerek árát, az üzemanyagok árát nem tartalmazó maginfláció márciusban 3,4 százalék volt, vagyis a gazdaság mélyében a szükséges szintnél valamivel nagyobb áremelkedés zajlik.
Magyarország IMF-tartozása 0 forint.

Igaz

Az IMF-tartozást valóban visszafizette a kormány. Ezután ugyanakkor az államot a piacról kell finanszírozni, ami drágább, mint az IMF-hitel, igaz, a piaci hitelezőkkel kevesebb a vesződsége a kormánynak.
Több mint 40 000 önkéntes összefogása akadályozta meg, hogy emberéletet követeljen a történelmi méretű dunai árvíz.

Igaz, de

Az idei rekordméretű dunai árvíz ellen a gátakon valóban közel negyvenezer önkéntes, valamint kilencezer rendőr, katona és tűzoltó dolgozott. Szerencsére valóban nem halt meg senki az árvízben, de az MTI hírarchívuma szerint ugyancsak nem történt haláleset az eddigi két legnagyobb dunai árvíz idején sem, 2002-ben és 2006-ban, amikor éppen baloldali kormányok vezették az országot.
A kormány intézkedéseinek eredményeként 1300 gyógyszer ára csökkent 2011 óta.

Igaz

Valóban csökkent számos készítmény ára, mert a kormány bevezette a vaklicit rendszerét, ahol a kereskedők nem látják egymás ajánlatait.
Idén az Erzsébet-program több mint 40 ezer hátrányos helyzetű gyermek üdülését biztosította.

Igaz, de

Nyolc helyszínen több mint ötvenféle Erzsébet-táborban nyaralhattak az idén az általános- és középiskolások, főleg balatoni és más vízparti üdülőhelyeken. A nyaralás azonban nem volt ingyenes: a nehéz anyagi helyzetben élőknek az egyhetes táborok részvételi díja teljes ellátással ezer-kétezer forint, a többiek tízezer forintot fizettek.

Az összképet rontja, hogy az Erzsébet-táborokat finanszírozó Erzsébet-program elindításához az kellett, hogy a kormány teljesen átalakítsa a béren kívüli juttatások rendszerét. Az adókulcsok megváltoztatásával a kormánytöbbség kiszorította a magyar piacról azokat a francia cégeket, amelyek az étkezési utalványokat kiadták, és helyette bevezették az Erzsébet-utalványt.
Idén már 150 új BKV-autóbusz közlekedik Budapesten.

Igaz, de

Július óta valóban 150 új Mercedes-Benz Citaro busz közlekedik a budapesti utakon. Ezek a buszok azonban nem kerülnek a főváros, vagy a BKK tulajdonába, a járműveket pedig nem a BKV üzemelteti: a BKK a Videoton tulajdonában lévő VT-Transmannal kötött szerződést, és évente 8,2 milliárd forintot fizet a buszok üzemeltetéséért. Tarlós István főpolgármester és a budapesti Fidesz-frakció tavaly többször is konfliktusba került amiatt, hogy Tarlós szerint hosszú távon olcsóbb lenne a fővárosnak, ha a BKV üzemeltetné a buszokat, esetleg az új járművek megvásárlásán gondolkodnának.
Jövőre már törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól.

Hamis

Ugyan lehetséges, hogy a külföldi állampolgárok nehezebben juthatnak földhöz, de a magyar spekulánsok még mindig könnyedén tudnak mozogni az agráriumban. Például az egykori agrárállamtitkár, Ángyán József is amiatt hagyta ott először államtitkári pozícióját, majd a Fidesz-frakciót, mert szerinte az új földtörvény megerősíti a nagybirtokrendszert, néhány családot és bankot juttat földhöz.
Szeptember 1-jétől 160 ezer pedagógusnak növekszik átlagosan 34 százalékkal a jövedelme.

Részben igaz

A kormány valóban bevezette az idén szeptember elsejétől az új pedagógus-életpályamodellt, amely a tanárok munkaidejének és fizetésének növekedésével is járt. A korábbi ígéretekhez képest a tanárok csak az eredetileg tervezett emelés hatvan százalékát kapták meg, és mivel az új rendszerben megszüntették a béren kívüli juttatásokat, több pótlékot és a túlórapénzt, a tanárokat különbözően érintette a változás. Hoffmann Rózsa korábban elismerte, hogy a 160 ezer pedagógus közül négyezernek csökken a fizetése, és lesznek olyanok, akik alig érzik meg a változást. Összeállításunkból kiderült, hogy valóban sok tanár csalódott amiatt, hogy messze nem 34 százalékkal növekedett a fizetése, hanem csak néhány ezer forinttal.
Több mint 2200 bölcsődei férőhely újult meg az elmúlt három évben.

Igaz

Magyarországon továbbra is nagy szükség van további bölcsődei férőhelyekre, mert több a gyerek, mint a bölcsőde. 2013-ban 37 ezer gyereket írattak be bölcsődébe, de legalább 284 ezer két év alatti gyereknek lenne szüksége férőhelyre. A fejlesztéseket nem a kormány, hanem az EU finanszírozta.
Idén szeptemberben 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést a fekvő- és járóbeteg-ellátásban.

Igaz, de

Bár tényleg visszamenőlegesen megemelték az egészségügyben dolgozók fizetését, a szakmai érdekképviseletek egyike szerint sem lehet ágazati béremelésről beszélni. Az összes alkalmazott bére emelkedik, de a műszaki-gazdasági területen dolgozó mintegy 23 ezer ember például az idén is kimarad az emelésből. A gazdasági-műszaki terület dolgozóival szemben a védőnők ugyan kaptak béremelést, ők viszont diszkriminatívnak tartják azt, mivel rájuk meg a visszamenőleges emelés nem vonatkozik.
2013 januárja óta 6%-kal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, a bevételek 10,4%-kal emelkedtek az előző évhez képest.

Igaz

A turizmusra csak nagyon közvetett módon van hatása a kormánynak, a szektor jellemzően követi az ország gazdasági teljesítményének alakulását, és természetesen befolyásolja az időjárás. Az idei különösen meleg nyár volt, és sok hosszú hétvége, ami nagyon jól jött a szállásadóknak.
2010 óta több mint 5 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma Magyarországon.

Igaz,de

2010 május-júliusában, amikor Orbán Viktor átvette a kormányzást, a munkanélküliek száma 467 ezer fő volt. A legfrissebb KSH-adat szerint (2013 június-augusztus) jelenleg 439 és fél ezren vannak a regisztrált munkanélküliek. Ez a 27-28 ezres csökkenés valóban öt százaléknak felel meg. Az adatokat azonban torzíthatja, hogy közben megváltoztak a közmunka szabályai, illetve az idő közben külföldre távozó és ott munkát vállaló magyarok sem jelennek meg a statisztikában.
Tízezerrel több fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű honfitársunk jutott álláshoz a kormányváltás óta.

Igaz

Az elmúlt két évben 55 ezerre nőtt az állami támogatás igénybevételével foglalkoztatott megváltozott munkaképességűek száma - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára júniusban. Ez tízezerrel több, mint 2011-ben. A munkáltatóknak ugyanis bevezették azt a könnyítést, hogy az úgynevezett rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállalók után nem kell fizetniük a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót. Messze vagyunk még ugyanakkor attól, hogy minden megváltozott munkaképességű megtalálja a neki megfelelő munkát, az országban ugyanis nagyjából 120 ezer ember él fogyatékkal.
2013-ban 56 ezerrel több ember jutott munkához.

Igaz, de

A foglalkoztatás ilyen mértékű növekedése annak is köszönhető, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a külföldön dolgozókkal is torzítja az adatokat. Az emigránsokon túl pedig a közmunkaprogramban dolgozókat is hozzáteszik, és ez befolyásolja nagyon jelentősen a foglalkoztattak számát.
Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét.

Igaz, de

A kormány valóban teljesítette a nyugdíjtörvényben előírt kötelezettségét, és az éves infláció mértékével emelték az öregségi nyugdíjakat. A nyugdíjakat jövőre 2,4 százalékkal emelik, míg idén 5,2 százalékkal növekedtek a nyugdíjak, az infláció a tervek szerint két százalék körül alakul. A kormánynak ugyanakkor maradt tartozása a jövő nyugdíjasaival szemben: a kormány például adós maradt az egyéni számlák rendszerének bevezetésével.
Magyarországon a kormányváltás óta 24 500 Ft-tal nőtt a minimálbér.

Igaz, de

A minimálbér bruttó összege három év alatt valóban 73 500-ról 98 ezerre emelkedett, de ha a nettó összeget nézzük, messze nem ekkora az emelkedés. A nettó minimálbér 2010-ben 60 236 forint volt, 2011-ben 60 600 forint, 2012-ben 60 915 forint volt, az idén pedig 64 190 forintot vihet haza havonta az a gyermektelen munkavállaló, aki minimálbérért dolgozik. Vagyis csak alig négyezer forinttal kap többet kézhez a minimálbéres.
Magyarországon 2014-től közel feleannyi politikus lesz, mint 2010 előtt.

Igaz, de

A Fidesz 2010-ben nagyjából harmadára csökkentette az önkormányzati képviselők számát, a parlament létszáma pedig jövőre 386-ról 200 főre csökken. A politikából távozó politikusoknak azonban nem kell szomorkodniuk, hiszen közben létrehoztak olyan pozíciókat (kormánybiztos, járási hivatalvezető), amelyeket a parlamentből kihulló emberek is betölthetnek.
2013-tól adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat.

Igaz

A kismamák munkába állását segítené a kormány azzal, hogy a munkáltatók adókedvezményeket vehetnek igénybe a gyesről visszatérő nők után. A kedvezmény alapja a kismama bruttó munkabére, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadónak az összeg után nem kell az első két évben a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót megfizetnie, a harmadik évben pedig csak 14,5 százalékot kell fizetni. A kedvezmény tehát csak 100 ezer forintig érvényes, ha egy kismama 250 ezret keres például, a maradék 150 ezer után a szokásos módon kell megfizetni az adót.
Magyarország 2014-től a második legtöbb uniós támogatást kapja.

Igaz

Egy főre vetítve a magyarok kapják a második legtöbb uniós forrást - jelentette be Orbán Viktor februárban, mivel a jelenlegi időszak 7060 milliárd forintjáról 7080 milliárd forintra emelkedik majd a következő ciklusban a lehívható EU-s támogatások összege. Ez azt jelenti, hogy minden magyarra az eddigi 660 ezer forint helyett 712 ezer forint jut, de persze ez csak a lehívható összeg, kérdés, hogy valójában majd mennyi pályázati pénzt nyernek el a cégek. A most záruló ciklusban a harmadik legtöbb támogatást kaptuk.
A munkahelyvédelmi akció 300 milliárd forinttal segíti közel egymillió ember munkahelyének megőrzését.

Nem eldönthető

A munkahelyvédelmi akcióterv a négy nagy munkavállalói csoport - az 55 év felettiek, a 25 év alattiak, az alacsony iskolai végzettségűek és a kisgyermeket nevelők - esetében biztosít munkáltatói járulékkedvezményeket. Legutóbb júniusban közölt adatot a Nemzetgazdasági Minisztérium arról, hogy hány munkáltató igényelte a kedvezményeket: január és június között csaknem 720 ezer. Nem tudni, hogy októberig mennyivel nőtt ez a szám, ami jóval kevesebb, mint a kijelentésben szereplő egymillió.
Három év alatt 3500 fővel több rendőr állt szolgálatba.

Hamis

Az ORFK szerint nem növekedett ennyivel a rendőrség létszáma. A 168 óra az idén májusban kérte ki az adatokat arról, hogy 2010-ben és 2013 első negyedévében hány rendőr volt állományban. Az ORFK szerint a két időpont között összesen 2715 fővel emelkedett a rendőrség teljes foglalkoztatotti létszáma - ebbe a körbe viszont beletartozik az összes adatrögzítő, autószerelő és titkárnő is. A hivatásos állomány létszáma csupán 2223 fővel emelkedett.
2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes.

Igaz

Miután 2009-ben a Bajnai-kormány két évre csökkentette azt az időtartamot, ameddig az anyák igénybe tudják venni a gyest, a Fidesz fő választási ígérete volt, hogy egyik első intézkedésük lesz a gyes időtartamának visszaállítása három évre. Az alanyi jogon járó gyes havi összege azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (28 500 forint), ami három éve nem emelkedett.
Idén megszüntették a Magyarországgal szemben kilenc éve folyó túlzottdeficit-eljárást.

Igaz

Az idén júniusban valóban megszüntette az EU a magas államháztartási hiány miatt indított eljárást. Magyarország mellett Lettország, Litvánia, Olaszország és Románia is kikerült most az eljárás alól.
A családi adókedvezmény több mint 230 milliárd forinttal támogatja a gyermeket nevelőket.

Igaz, de

Január elsejétől valóban kiszélesítik a gyermekek utáni adókedvezményt, így azt a jövőben nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékból is le lehet majd vonni. A javaslat szerepel a jövő évi költségvetésben is, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a héten nyújtott be. A kormány ugyanakkor arról nem beszél, hogy a 2009-ben befagyasztott családi pótlékot ők sem emelték az elmúlt három évben, még az infláció mértékével sem. Vagyis 2009 óta az egy gyermeket nevelő családok havi 12 200, a kétgyermekesek pedig 26 600 forintot kapnak, reálértéken számolva évről évre 4-5 százalékot buknak ezzel.
A kis- és középvállalkozások társasági adója 19 százalékról 10 százalékra csökkent.

Igaz

A kkv-knak valóban kedvező változás volt, hogy 500 millió forintos adóalapig a korábbi 19 százalék helyett 10 százalékos társasági adót kell fizetniük. A korábbi terv viszont az volt, hogy nemcsak 500 millió forintig érvényesül ez a csökkentés. Az, hogy a kormány visszavett az eredeti elképzeléséből, azt jelenti, hogy évente 120 milliárd forint marad így az államnál.
A kormányváltás óta 120 korszerű mentőautó állt szolgálatba.

Igaz, de

Valóban adott pénzt új mentőautókra a kormány, de nem annyit cseréltek le, mint kellene. 2011-ben például még rendeletmódosításra is szükség volt, amely az addigi 10 év helyett 13 évben maximálta a mentésben használható gépkocsik korát. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője akkor azt mondta, hogy a nagyjából ezer mentőautóból háromszáz kocsi lépte át a tízéves korhatárt.
2011 óta a magyar nők 40 év munkaviszony után teljes összegű nyugdíjban részesülhetnek.

Igaz

Valóban nyugdíjba vonulhatnak a nők negyven év munkaviszony után, ez a Fidesz egyik emlékezetes választási ígérete volt. Mivel a negyven évbe nem számítanak bele az egyetemi évek, így a kedvezménnyel csak néhány tízezer nő tudott élni.
Közel 340 ezer ember jutott egyszerűbben őstermelői igazolványhoz

Igaz

Valóban csökkent az adminisztráció. Az új törvény szerint három adóévre váltható ki az őstermelői igazolvány, és ügyintézésre ezentúl csak akkor van szükség, ha az őstermelők a személyes adataikról, a gazdaságaikról, vagy a termelési adataikról jelentenek be változást. Így bárki lehet őstermelő, ha papíron bérel egy kis földterületet, vagy állatot tart, a falugazdásznak ki kell állítania az őstermelői igazolványt, és onnantól senki nem kérdezi, hogy a piacon valaki hogyan tud árulni télen kaliforniai paprikát.
A magyar kormány közel 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba

Részben igaz

A kormány eddig a megyék, majd az év elején az ötezer fő alatti helyhatóságok esetében a teljes adósságot vállalta, az ennél nagyobb települések esetében pedig az adósság 40-70 százalékát. A fennmaradó rész viszont összegszerűen az adósságállomány közel fele.
A három csapás törvényének bevezetése óta rekordmértékben esett vissza az emberölések száma.

Részben igaz

A Belügyminisztérium és a Legfőbb ügyészség adatai szerint 20,4 százalékkal csökkent a szándékos emberölések és az erős felindulásban elkövetett, befejezett emberölések száma. Míg 2011-ben ebből a bűncselekményfajtából 142-t regisztráltak, tavaly ez a szám 113 volt. Azt azonban semmi nem bizonyítja, hogy ez a visszaesés a három csapás törvénynek köszönhető. A bűncselekmények száma ugyanis nőtt, egy év alatt 4,6 százalékkal.
A tanárokat bántalmazók akár 5 év börtönt is kaphatnak az új büntető törvénykönyv szerint.

Igaz, de

Született is már jogerős ítélet egy tanárt bántalmazó diák ellen. A bíróság az idén februárban 1 év 8 hónap - három évre felfüggesztett - börtönre ítélte azt a diáklányt, aki az egyik miskolci iskolában bántalmazta tanárát, a pedagógus nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az iskolákban azonban nem az a leggyakoribb erőszak, hogy a diák esik neki a tanárnak, sokkal nagyobb problémát jelent, ha a diákok egymást bántalmazzák, vagy éppen a tanár szégyeníti meg a diákokat.
A kormány a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvánnyal együttműködve 28 ezer szegény családot támogat.

Igaz, de

A kormány valóban támogatja Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó alapítványát, de Hegedűs márciusban még azt mondta, hogy az idén ennél több, 35 269 család részesül az alapítvány vetőmag- és kisállat-támogatásából. Az összképet jelentősen rontja, hogy a KSH szerint ennél jóval több a szegény az országban. A KSH szerint a lakosság 13,9 százaléka, 1 millió 368 ezer ember sorolható a szegények közé.
2010 óta nem részesül családi pótlékban az a szülő, aki nem járatja iskolába gyermekét.

Igaz

Valóban szigorították a családi pótlék kifizetéséről szóló szabályokat úgy, hogy ha egy diák több mint ötven tanórát mulaszt igazolatlanul, a település jegyzője elrendeli a gyerek védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését. Az Origónak nyilatkozó tanárok és jegyzők szerint azonban a legsúlyosabb problémát ezzel nem sikerült megoldani: a szórványos hiányzások megszűntek, de a notórius iskolakerülők továbbra sem járnak be az iskolába.
Az idén több mint 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz.

Részben igaz

Az elsős diákok, illetve a rászorulók szüleinek valóban nem kellett fizetniük a tankönyvekért, de ezeket nem is örökbe kapták. A tankönyveket a tanév végén vissza kell adniuk az iskolának, amelyek az összefirkált, összegyűrt, esetleg összetépkedett könyveket nem veszik vissza. Ebben az esetben kifizettetik a szülőkkel a tankönyvek árát.


http://www.origo.hu/itthon/20131003-a-kormany-kampanya-magyarorszag-jobban-teljes it-cimmel.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hajléktalan férfit
  2013-10-03 17:27:57, csütörtök
 
  Ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hajléktalan férfit


Ötvenezer forintra büntette a rendőrség a hajléktalan férfit. Ha a megadott határidőig nem fizeti ki a bírságot...

haj.jpg

...elárverezik a lakását, jelentette ki Rönk Tivadar, az ORFK kommunikációs igazgatója.


http://avakkomondor.blog.hu/2013/10/03/otvenezer_forintra_buntette_a_rendorseg_a_ hajlektalan_ferfit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyakunkon a hetedik szabad választás
  2013-10-03 17:12:03, csütörtök
 
 
Nyakunkon a hetedik szabad választás, az előzetes regisztráció közkívánatra elmarad: a kormány egy bravúros fordulattal immár nem távol tartani igyekszik a voksolástól a tompább eszű (virágnyelven: kevéssé tudatos) polgártársainkat, hanem éppen hogy teljes gőzzel ráállt a megdolgozásukra. Gázár-csökkentés, áramdíj-apasztás, olcsított hús... csak úgy röpködnek a mínuszok, legutóbb már a kormányzati államadósság-kalkulátort is le kellett állítani, mert kezdett módfelett kínossá válni, hogy 3,5 év unortodoxia eredményeként magasabban áll a mutató, mint a 2010-es kormányváltáskor. (Nincs az a törökgábor, aki arcpír nélkül megmagyarázza nekem, hogy a 23 250 milliárd Ft valójában kevesebb, mint a 21 300 milliárd...)

Országszerte viharos sikerrel fut tehát a Rezsicsökkentés c. népszínmű újabb felvonása; hiába, a helikopteres pénzszórás olyan aduásza a kampányidőszaknak, amely akár Anders Breiviket is esélyes politikus-jelöltté tenné. Jogállam védelme, közpénzek átláthatósága, sajtószabadság - pár tízezer széplelket érdeklő témák, míg a választást azok a milliók döntik majd el, akiket jobban izgalomba hoz egy kétezerrel olcsóbb távhő-számla. A plebsz perspektívájából a CDS-felár vagy a Közgép milliárdjai megfoghatatlan buborékok valahol a sztratoszférában, a 80 forinttal olcsóbb csirkeszárny viszont a mindennapok valósága.

Beválni látszik a ,,csak nagyot érdemes hazudni" cinikus útmutatása: a magánnyugdíj-rabló, valójában kíméletlenül megszorító kormány az agyonkommunikált rezsicsökkentéssel mindinkább szeretetszolgálatként képes eladni magát az egyszerűbb lelkek előtt.

A taktika az, hogy trükkök százai (bankadó, szektoradók, sárgacsekk-adó, üzemanyagok brutális jövedéki adója, stb.) segítségével ,,kiszervezték" a megszorítások oroszlánrészét az amúgy is népszerűtlen állami vállalatokra és multikra: így az extra sarcot a telekom-cégek, a bankok, a kereskedők, stb. szedik be az emberektől, a hatalom pedig zavartalanul ünnepeltetheti magát a jóságos osztogató szerepében. A húgymeleg kádári tudatlanság csapdájában vergődő ország áhítattal ünnepli a nagy szemfényvesztőket.

Érdemes szembenézni a ténnyel: a populizmus pályáján, jelen pillanatban az orbáni rezsim verhetetlen. Hagyjuk már a ,,demokratikus reflexeket" meg a ,,társadalom kollektív bölcsességét", az istenadta nép egy dinasztikusan öröklődő császárságot is megszavazna államformának, ha további 30% rezsicsökkentést kapna cserébe.

Az ország hosszú távú érdekében a kívánatos és üdvös épp ezért az volna, hogy a jelenlegi hatalom újrázzon 2014-ben. Hogy legyenek egyértelműek a felelősségi viszonyok. Hogy amikor elkerülhetetlenül a jéghegynek ütközünk, Orbán legyen a hajóskapitány. Hogy végre ország-világ előtt, élő egyenesben váljon nyilvánvalóvá: az orbánizmus fenntarthatatlan.

Az évi 600 milliárd pluszt a tehetősek zsebében hagyó egykulcsos adó nem pörgette fel a gazdaságot. A beígért egymillió munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is. A bizonytalan gazdasági és jogi környezet úgy taszítja a befektetőket, mint kacsa tolla a vizet. Az ország finanszírozása botrányosan drága és labilis.

A pünkösdi királyság alkonya csak idő kérdése. Akárhogy kotorásznak majd egyre idegesebben az ország kabátzsebében, nem fognak még egyszer találni 36 milliárd euró MNB-devizatartalékot meg 3000 milliárd forint manyup-vagyont, aminek a lenyúlásával tovább halaszthatnák a szembenézést az unortodoxia szükségszerű csődjével.

Igenis, most már maradjanak, és vigyék el a balhét az egész tébolyult országdúlásért, amit összehoztak. Pofátlanodjanak csak tovább, játsszanak át mindent haveri körbe, nyissanak Lázár haverjai Nemzeti Italboltot és Játéktermet, tíz falu építsen egy stadiont a Közgéppel, Selmeczi Gabriella ,,védje meg" a banki megtakarításainkat, írják bele a gránitszilárdságúba a kötelező Simicska-tizedet, Bencsik András szervezzen békemenetet a 400 forintos euró és az 500 forintos benzin védelmében, folytatódjon az egész őrület Kerényivel, Matolcsyval, Lászlónéval egészen a dicstelen bukásig.

Ha majd a hideg veríték fogja verni az ország 4/5-ét mindegyik Lázár-kaliberű gazember láttán, ha majd a kollektív tudás evidens részévé válik, hogy Fidesz-kormányzás = balkanizálódás, eszelős korrupció, maffiamódszerekkel való lopás, totális közigazgatási, kulturális megszállás és gazdasági csőd, na akkor nyílhat esély a katarzisra, az új többség bázisán egy valódi korszakváltásra.

Aki most nyer, az veszít. A leválthatatlan pártkatonákkal teljesen megszállt közintézmények révén Orbánék könnyűszerrel gúzsba kötnének és megfojtanának egy új kormányt és 4 év múlva (vagy hamarabb) megerősödve, még nagyobb pofával jönnének vissza, a reményt is ellopva tőlünk, hogy valaha megszabadulhatunk a Fidesztől. Márpedig addig sem haladás, sem béke nem lesz ebben az országban.

Egyszer kell bukniuk, de akkor nagyon.

(írta: Spiritual)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.