Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A fohász angyala felviszi a mennybe a kívánságaidat
  2013-10-04 23:22:01, péntek
 
  A fohász angyala felviszi a mennybe a kívánságaidat

Imáid és kívánságaid Sandalphon angyal segítségével jutnak fel az égbe. Ő gyűjti őket össze egy csokorba, és juttatja el a mennybe.

Van úgy, hogy egész éjjel imádkozunk valakiért, hogy meggyógyuljon, és másnapra csoda történik és jobban lesz. Imáink meghallgatásra kerültek és gyorsan jött is a válasz. Máskor azonban úgy érezzük, hogy vágyaink, kívánságaink, melyeket már hosszú ideje küldünk az ég felé, valahogy nem jön rá válasz. Mintha nem jutnának el az égbe. Dehogynem! Minden kívánság eljut az Univerzumba, melyet csak kigondolsz. A válaszok is megérkeznek, csak nem mindig veszed észre azokat, vagy nem érted meg a választ. Az angyalok nem szavakkal kommunikálnak velünk, hanem jelekkel, intuíció formájában és látomásokkal. Ha ezekre nem figyelünk oda, akkor hiába várjuk a csodát.


Hívd Sandalphont!

Sandalphon angyal feladata az imák, kívánságok és vágyak összegyűjtése, és ő juttatja el azokat a mennybe. Imádság közben hívd őt, hogy ott legyen melletted! Ne csak azért hívd, hogy eljuttassa üzeneteidet a mennybe, hanem azért is könyörögj hozzá, hogy a válaszokat megértsd. Hiszen mindig jönnek válaszok, csak nem mindig tudjuk azokat értelmezni.
Sandaphon a fohászok angyalának üzenete: Én vezetem lépteidet a saját spirituális fejlődésed tündöklő ezüstútján. Imádság közben hívj engem. Összegyűjtöm a fohászaidat, mihelyt kialakulnak benned - nem is kell kimondanod - és ragyogó virággá változtatom őket, majd a csokrot elviszem a mennyországba a nevedben. A következőképp könyörögj Sandalphonhoz:





,,Sandalphon, Sandalphon, Sandalphon, továbbítsd imáimat és mutass utat, hogy teljesen megértsem a rájuk kapott válaszokat, mert szeretnék spirituálisan fejlődni. A szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében."

Ha ezt az imádságot minden alkalommal elmondod, és tudatosan figyelsz a jelekre, akkor biztos észreveszed az angyali válaszokat, és sikerül megértened azokat.


Oriel angyal is segít

Oriel angyalhoz is fordulhatsz, ha a jövővel kapcsolatos vágyaidat szeretnéd megvalósítani. Ő a végzet angyala, aki megvilágosítja előtted a jövőképedet. A jelekre való odafigyelés akkor is fontos, ha Oriel angyallal dolgozol.
Oriel, a végzet angyala megvilágosítja a jövőképedet. Mondd a következőt: ,,Oriel, Oriel, Oriel, életem igaz értelmét keresem, és szerető támogatásodra van szükségem a jövőmmel kapcsolatban, mert veled és Isaiellel egy örömtelibb jövő kialakításán fáradozom. A szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében, a szeretetés a fény nevében."

Írta:Herceg Petra

Forrás:www.noiportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Zadkiel angyal kék-arany bőségcsillaga
  2013-10-04 23:16:09, péntek
 
  Zadkiel angyal kék-arany bőségcsillaga

Zadkiel angyallal, a Jupiter uralkodójával, lehelj magad köré lazúrkék és arany csillagot, hogy erősítsd a jövőképed kialakítását, a derűslátást, és megleld a lehetőségek tárházát.

Zadkiel angyal bőség csillaga egy nagyon jó módszer arra, hogy bevonzd azokat a dolgokat az életedbe, amelyekre vágysz, legyen szó egy jó munkahelyről, anyagi javakról, egy megfelelő otthon megtalálásáról, vagy párkapcsolatról. A bőségben mindazon dolgokat jelenti, amelyektől boldogok lehetünk. A legtöbb ember azonban abba a hibába esik, hogy nem veszi észre a lehetőségeket, és nem él azokkal. Folyton kesereg, és egy jobb életről álmodik, miközben süketen és vakon sétál el az angyalok és a sors által felkínált lehetőségek mellett. Zadkiel angyal arra is megtanít, hogy észrevedd a kínálkozó alkalmakat. A vágyaink ugyanis nem mindig jönnek masnival átkötött csomagolásban az ajtón elé letéve. Legtöbbször lehetőségek és ötletek formájában kapunk válaszokat, melyek segítségével aztán elindulhatunk az álmaink vágyaink megvalósítása irányába.


Hívd Zadkiel angyalt!

Ha úgy érzed, te is azok köré tartozol, akik nem veszik észre az élet adta lehetőségeket, akkor fordulj Zadkiel angyalhoz segítségért. Köréd vonja kék-arany bőségcsillagát, hogy kéeps legyél megvalósítani álmaidat.





1. Ha van egy gyönyörű lazurit kristályod, akkor fogd a bal kezedbe a meditáció alatt.

2. Hunyd be a szemed, és lélegezz mélyeket a színtiszta hófehér energiából, kilégzéskor pedig szabadulj meg a negatív érzéseidtől. Lazíts pár percig!

3. Ha úgy érzed, lelked megszabadult a negatív energiáktól, akkor könyörögj Zadkielhez: ,,Zadkiel, Zadkiel, Zadkiel, hatalmadat kérem, a Jupiter hatalmát, hogy áramoljon testemen, lehetővé téve, hogy részem legyen a bőségben, amit megérdemlek. A szeretet és a fény, a szeretet és a fény, a szeretet és a fény nevében."

4. Képzeld el, hogy mélyen magadba szívod a kéket és az aranyat.

5. Vidd le a színeket, engedd, hogy átjárják a testedet.

6. Érezd, hogy a testedet teljesen átjárja Zadkiel bősége.

7. Kilégzéskor mondd a következőt: ,,Sötétkék csillagot lehelek magam köré, amely a bölcsesség aranyával tündököl, és segít felismerni az elém táruló lehetőségeket. Add, hogy az univerzum elhozza nekem ezt a bőséget. Kezedbe teszem a lelkem, kezedbe teszem a lelkem, kezedbe teszem a lelkem."

8. Míg Zadkiel energiájára kapcsolódsz, elmédet összpontosítsd a bőség azon fajtájára, amelyre szükséged van. Magadban küldd el ezt az üzenetet Zadkielnek.

9. Előfordulhat, hogy tényleg érzed a csillag energiáját magad körül. Ha nem, az sem baj, mert attól még ott van körülötted mintegy 36-48 órán keresztül.

10. Ha a kezedbe fogod a szerencsekövedet, most, hogy beleprogramoztad a kérésedet, mindig magad köré tudod vonni Zadkiel kék-arany bőség csillagát.

11. Hord magadnál a követ, amíg be nem indul a pozitív változás az életedben.

12. A meditációt bármikor újra elvégezheted, ha úgy érzed, csökken a csillagod ereje.

13. Mindig köszönd meg az angyaloknak a segítséget.

Írta:Herceg Petra

Forrás:www.noiportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk  
Szeretet, öröm, biztonság
  2013-10-04 23:10:21, péntek
 
  Szeretet, öröm, biztonság

A zöld, a pink és a barna a szeretet, az öröm és a biztonság színei. Az angyalok a színeken keresztül is segíthetnek, erejüket a színeken keresztül is átveheted. Próbáld ki az angyali színterápiát!

Zöld a nyugalomért

A smaragdzöld meggyógyítja az érzelmeidet és a szívedet, segít, hogy kitárd a szeretet előtt, és megtelhessen a rózsaszín árnyalataival. Minél mélyebbek a színek, annál mélyebbek az érzelmek. Meditálj pár percig erre a színre, és szívd magadba az erejét. Töltekezhetsz úgy is, ha magadon viseled ruha, vagy ékszer formájában.


Tual angyal és a zöld turmalin

Tual angyal a Bika uralkodó angyala, és hozzá kapcsolódik a türelem, nyugodtság, biztonság. Éppen ezért a hozzá kapcsolódó zöld színű turmalin kristály is a segítségedre lehet, ha mostanában kicsit feszült és stresszes vagy. A zöld szín és a kristály rezgései együttes erővel fejtik ki a hatásukat. Pláne, ha közben még Tual angyalra is gondolsz, akkor garantált a siker! Miközben az angyalra gondolsz, elmondhatsz egy rövid fohászt is: ,,Tual, Tual, Tual, kérlek, segíts abban, hogy megleljem a nyugalmamat. A szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében."


A rózsaszín árnyalatai a több szeretetért

A rózsaszín árnyalatai több szeretetet és együttérzést adnak a szívnek, valamint segítenek felismerni az igazi értékeket önmagadban. Elegendő szeretettel el tudod engedni, amire már nincs szükséged, és növelheted az önbecsülésedet. Meditálj pár percig erre a színre, és szívd magadba az erejét. Töltekezhetsz úgy is, ha magadon viseled ruha, vagy ékszer formájában.





Haniel és a rózsakvarc

Haniel a Vénusz bolygó uralkodó angyala, akihez a szeretet az öröm és a szerelem kapcsolódik, egyik kedvenc kristályával is segít neked. Haniel angyal kedvenc kristálya a rózsaszínű rózsakvarc a szívnek segít. Több örömet hoz az életedbe, és a szerelemben is szerencsét hoz. Fogj a kezedbe egy kristályt és mondd a következőt: ,,Haniel, Haniel, Haniel, kérlek, támogass engem abban, hogy több örömet leljek az életemben. A kezedbe teszem a lelkem, a kezedbe teszem a lelkem."


A barna és a biztonság

A barna gyönyörű árnyalatai visszahoznak a földre, erősítik a gyökereket, hogy szilárd alapokra támaszkodhass, és nagyobb biztonságban érezhesd magad. A barna növeli a felelősségérzetet is. Meditálj pár percig erre a színre, és szívd magadba az erejét. Töltekezhetsz úgy is, ha magadon viseled ruha, vagy ékszer formájában.


Tual és a tigrisszem

Tual angyal egyik gyönyörű kristálya, a barna színű tigrisszem szintén támogat abban, hogy megalapozd az anyagi biztonságodat, ami által nagyobb biztonságban érezheted magad az életben. A barna szín rezgése és a kristály együttesen eláraszt a biztonság érzésével. Fogj a kezedbe egy gyönyörű tigrisszem kristályt, és gondolj közben Tual angyalra. Mondd a következőt: ,,Tual, Tual, Tual, kérlek, támogass abban, hogy megleljem a nyugalmat és a biztonságot az életemben. A szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében."

A cikk: Angela McGerr - Az angyalok hatalma című könyve alapján íródott.

Írta:Herceg Petra

Forrás:www.noiportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Angyali segítség anyagi gondokra - Aranyserleg meditáció
  2013-10-04 23:04:12, péntek
 
  Angyali segítség anyagi gondokra - Aranyserleg meditáció

Vasariah angyal a pénzügyi gondok angyala segít, hogy egyenesbe jöjj anyagi téren. Kérd a segítségét, hogy új utakat találj bevételeid növelésére, legyen ez akár egy új állás, vagy egyéb jövedelemforrás.

Manapság sokan kerülnek pénzügyi csapdákba, ami nem is csoda, hiszen a banki kölcsönökkel könnyű hosszú évekre eladósodni. A munkahelyek pedig bizonytalanok, senki nem érezheti magát biztonságban. Hogy mi a teendő ebben a nehéz helyzetben? Van egy angyal, Vasariah, aki az anyagi problémákban segít minket. Ha bajban vagy, nyugodtan fordulj hozzá, és figyeld a jeleket. Lehet, hogy a segítség egy új állás formájában érkezik, ahol magasabb fizetésre van lehetőséged, lehet, hogy egy ismerősöd mellékállással keres meg, amit munka mellett tudsz végezni, és így jutsz többletbevételhez. Az is előfordulhat, hogy egy új hobbit találsz, ami hamarosan bevételi forrássá válik. A megoldások számtalan formában találhatnak rád, csak az a fontos, hogy légy nyitott. Neked is tenned kell valamit a probléma megoldásáért, nem elég csak a sült galambot várni otthon a kanapén. Az angyalok lehetőségek felé vezetnek bennünket, így segítik a sorsunkat. Mindazon által Vasariah angyal arra is ösztönöz, hogy ésszerűbben oszd be a pénzedet, így is sokat spórolhatsz.


Vasariah angyal üzenete

Vasariah a következő üzenetet küldi megfontolásra: Hozzám tartozik a ragyogó sugár, amely a pénzügyi tisztánlátást hozza. Energiám lehetővé teszi, hogy megjavítsd vagy megerősítsd életed serlegét. Ha nem nézel szembe az anyagi gondokkal, és nem próbálod megoldani őket, az öröm és elégedettség gyönyörű aranya szertefoszlik. Hívj, és én segítek, hogy serleged ismét túlcsorduljon az aranytól. A lehető legtöbb energiát fektesd be, ha mindezt a lelki üdvödért teszed.





Aranyserleg meditáció

Helyezkedj el kényelmesen, és lazulj el. Vegyél néhány mély levegőt, és fújd ki a benned összegyűlt félelmet és feszültséget. Bízz abban, hogy hamarosan az angyali segítséggel megoldódnak a problémáid.

1) Ha ellazultál, vegyél három mély levegőt, hogy még mélyebb meditatív állapotba kerülj.

2) Most képzeld el az aranyserlegedet, amely mondjuk csak félig, vagy negyedig van tele arannyal. Ez a jelenlegi helyzetedet szimbolizálja.

3) Ahogy megpillantod az aranyserlegedet, ne szomorodj e, hívd Vasariah angyalt, aki újra megtölti a serlegedet arannyal. Mondd a következőt: ,,Vasariah, Vasariah, Vasariah, kérlek, segíts a pénzügyi problémáim megoldásában, hogy szerető támogatásoddal újra rendbe szedhessem az életemet. A szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében, a szeretet és a fény nevében."

4) Miközben kimondod ezeket a szavakat, Vasariah angyal már el is kezd dolgozni, és szép lassan láthatod, ahogy újra megtelik a serleged arannyal.

5) Köszönd meg az angyali segítséget, és fejezd be a meditációt.
A meditációban kaptál egy megerősítést, hogy igenis van lehetőséged újra megtalálni a bőséget, ehhez azonban minden nap nyitott szemmel kell járnod. A lehetőség hamarosan meg fog érkezni, mellyel minden anyagi gondodat meg tudod oldani.

Írta:Herceg Petra

Forrás:www.noiportal.hu


 
 
0 komment , kategória:  Meditációk  
Az angyalok őszi üzenete
  2013-10-04 22:59:51, péntek
 
  Az angyalok őszi üzenete

Aranyló vörösbe és bordóba öltöznek lassan a fák. Esténként előkerülnek a meleg gyapjútakarók, ami alatt jól esik egy bögre forralt teával elbújni. Mégis a munka, az iskolakezdés ránehezedik az ősztől kissé lelassult, és befelé fordult emberekre, pedig mint a természet, mi is pihenni, feltöltődni vágyunk. Nézzünk, kinek mit üzennek az angyalok!

ASINEL





Nyisd meg a szíved, és ha őszintén vágysz rá, rád talál a boldogság! Ne félj boldog lenni, a boldogságot nem kell kiérdemelni. Én megelőlegezem neked a szerencsét és az örömöt, a te dolgod elfogadni és okosan, igazságosan továbbadni, hogy szeretteid veled örüljenek! Ebben az örömben megmártózva gyorsan és tartalmasan telik majd az idő.

SAMUEL





Fordíts most fokozott figyelmet az egészségedre, kösd össze a nagylelkűséget a hasznossal, például egy véradáson ellenőriztesd le az egészségi állapotodat, és adj is vért. Ideje a nyáron fokozott terhelésnek kitett bőrödön az anyajegyeket is ellenőriztetni. Mindezeken túl segítek neked időt találni a pihenésre, így erőd teljében futhatsz neki az év végének! Erőfeszítésednek meg lesz a jutalma, mert az egészség a legnagyobb érték, és te birtokolhatod egy hosszú életen át!

EMKIEL





Figyeld a jeleket, amik rendre ismétlődnek életedben. Ne higgy azoknak, akik folyamatosan megpróbálnak eltéríteni szándékodtól, amitől anyagi biztonságot remélsz. Én melletted leszek. Ugyan nem világmegváltó nagy változás várható az életedben a pénzügyek terén, de ha így haladsz tovább, megnyugtatóan rendeződik az anyagi helyzeted. Ez a javulás kedvező befolyással bír majd a magánéletedre is.

TATTWAIEL





Keresd a boldog emberek társaságát, de légy körültekintő. Azoktól tanulj, akik a belső béke és boldogság útján járnak és kerüld messze azokat, akiket a kacatok tesznek boldoggá. Ezzel új dimenziók nyílnak meg előtted, az öröm és a derű erőt ad az év végi hajrához. Szerencsések, akik az év végi hajrá alatt a téged körülvevő energiákból tudnak feltöltődni.

KARMAEL





Úgy érzed, fokozhatatlan az a rengeteg balszerencse, ami mostanság ért? Karmael ismeri minden előző életedből hozott karmikus adósságod terhét, kérd hát, hogy segítsen. Adjon útmutatást, hogyan törleszthetnél, hogy javuljon a mérleged! Nem könnyű feladat, de Karmael - látván igyekezetedet - enyhíthet a terheken.

MALEQUIEL





Bárkiért szívesebben kiáll az ember, mint saját magáért. Amikor felvállalod, hogy sérelem ért, sebezhetővé is válsz, pedig nem kellene, hogy így legyen. Lépj fel határozottan, ideje kiállni a jogaidért. Malequiel erővel tölt el, ha kéred, segítsen visszautasíthatatlanul magabiztos fellépést produkálnod. Ezzel hosszútávon nagyon sok előnyre tehetsz szert.

PLAGIGUEL





A nyáron elraktározott kreatív ötleteidet ideje megvalósítani. Ha elakadsz, kérd Plagiguelt, hogy billentsen át a holtponton, sugalljon megoldást, így ősszel könnyedén előre dolgozhatsz, felkészülhetsz a karácsonyra! Ami persze kifizetődő befektetésnek fog bizonyulni, és nem csak anyagilag! A sajátkézzel készített, személyre szabott ajándékok fokozzák a várakozás és az ajándékozás örömét is.

DOSOEL





A gyerekek végre suliban, most jött el az ideje hogy kipihend magad! Dosoel megtalálja a módját a pihenésnek és eloszlatja aggodalmaidat, hogy bárkinek baja eshet, amíg te épp nem figyelsz rá. Ideje a fodrásznak, a kozmetikusnak, és egy friss, üde mami teheti így boldoggá a családot! Kellemes meglepetése lehet így az év végének a sok elismerő pillantás szeretteidtől.

LAMACHAMEL





Még nincs itt a pihenés ideje, Lamachamel energiájára lesz szükséged. Kérd őt, és feltölt szellemi és fizikai síkon is erővel. Az év végi hajtásban, mind a munkádban, mind pedig szeretteid körében sokan számítanak rád! Minden erőre és kreativitásra szükséged lesz, amit tőle kapsz majd, hogy lépést tudj tartani a család és a barátok kéréseivel, hogy aztán boldogan és elégedetten gondolj vissza az őszre!

Írta:O.M

Forás:www.noiportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Angyali feladatok októberben
  2013-10-04 22:26:24, péntek
 
  Angyali feladatok októberben

Október a Skorpió hava, uralkodó bolygója a Plútó - a titkok bolygója. A Teremtő által alá rendelt angyala Barakiel! Ismerjük hát meg Őt - Barakielt - az isteni világosság angyalát, és tudjuk meg, miért és mikor fordulhatunk hozzá!

Sejtelmes ködbe burkolóznak már a reggelek, de a felkelő nap arany sugarai huncutul játszanak a lassan bíborosra váló lombkoronán. Mintha tréfát űzne velünk a természet, meleg fények mindenütt, pedig a skorpió havába léptünk, minden az elmúlásra készül. Most kell igazán a skorpiók hihetetlen ereje, kitartása, hiszen rengeteg feladat vár minden élőlényre, hogy felkészüljön a hosszú, sötét és hideg télre.

Színe: a víz színei - a kék és a öld legtisztább árnyalatai
Földjegy, uralkodó bolygólya a Plútó
A Skorpió jelmondata ez is lehetne: Ami nem öl meg, az erősít

Használd ki az októbert és koncentrálj azon feladataidra, melyeket magad előtt tolsz, csupán azért, mert idáig féltél bevállalni őket. Pusztán azért, mert nem tudtad reálisan felmérni a feladat súlyát, vagy túl kockázatosnak találtad. De ebben a lassan komorba forduló időben, ideje egy kis örömnek, szerencsének és vidámságnak... Barakiel ugyan komoly támogatást nyújt fontos ügyekben, de ha keresed, akkor segít megtalálni a humort, az örömöt, sőt, utadba vezérli a jó szerencsét is! És itt az ideje annak is, hogy - közeledvén az emlékezés napja - a lelkedet is felkészítsd a találkozásra elhunyt szeretteiddel, vagyis az emlékeikkel.


Kérd és megadatik!

Az idő pénz, a legnagyobb veszteség pedig az, amikor bizonytalanok vagyunk, és halogatjuk a döntéseinket! Amikor úgy érzed, egy feladat meghaladja a képességeidet, és ezzel kockáztatod a sikert, hívd Barakielt, aki segít a jó döntés meghozatalában. Az is előfordulhat, hogy szükséged lenne valakire, aki támogat - ez esetben ő az utadba sodorja az illetőt! Megkapod a szükséges jeleket akkor is, ha valamit nem vettél számításba, és így lehetőséged lesz javítani az ügy kimenetelén. Ne pazarold az időt, inkább fordulj hozzá!





Amikor úgy érzed, sikertelenséged oka pusztán a jószerencse hiánya, akkor is ő lehet segítségedre. Előfordulhat, hogy belekeveredsz egy pechsorozatba, ami nem tragédia, de olykor bizony rém bosszantó lehet. Hiszen ha folyton késel, minden kihullik a kezedből, időnként elszólod magad, amikor jobb lett volna csendben maradni, az lehet pusztán balszerencse. Amikor azonban ez már nem vicces, hanem elkeserítő, állj meg egy pillanatra és kérdezd meg őt, ugyan miért zúdul ez most a nyakadba, és mi módon rázhatnád le magadról. Barakiel érdekes dolgokra vetíthet fényt, és átsegíthet ezeken a nehéz pillanatokon.

De Barakiel lesz az az agyal, aki háborgó lelkedet lecsendesíti ebben a hónapban, hiszen óhatatlan, hogy időnként felmerülnek új és új kérdések, problémák. Ezek sokszor nem akkor és ott fontosak, pusztán a lelki fejlődésed folyamatában bírnak jelentőséggel. Október - ez a csendes, komor időszak - pont a legjobb arra, hogy Barakiel segítségével elővedd, és újra megvizsgáld őket. Adj időt magadnak arra, hogy a lelked is táplálkozzon új élményekkel, és fontos érzésekkel feltöltődjön.


Légy bátor!

Barakiel védőszárnyai alatt nézd kicsit kritikusabb szemmel magad és a környezetedet egyaránt. Ne keress csomót a kákán, de használd ki a segítségét és bátorítását és tisztázz minden olyan kérdést, ami mostanában foglalkoztatott, de nem mertél szembe nézni vele. Így lehetőséged lesz új fényben látni bizonyos dolgokat, sőt! Magad mögött hagyhatod a félreértéseket, sérelmeket, amik esetleg beárnyékolják az életedet!


Ne feledjük, októberben felerősödnek a misztikus világ jelei, üzenetei

Kapcsolataink visszaköszönnek a múltból, egy anyagtalan világból, ahova mi magunk is tartunk - bármennyire is félünk tőle! Barakiel ereje és hatalma bátorságot ad ahhoz, hogy merjünk bepillantani... üzeneteket felismerni... ki nem mondott szavakat a szélbe súgni.

Kérj, várj és fogadd el azt, amit Barakiel és a többi angyal pusztán a hitedért cserébe, segít neked. És ne feledd: amint megoldódott a problémád, állj meg egy percre, és köszönd meg szíved minden melegével Barakiel segítségét, közbenjárását!

Írta:O.M

Forrás:www.noiportal.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Vujity Tvrtko: A legnagyobb meccs kezdetén
  2013-10-04 22:05:09, péntek
 
  Vujity Tvrtko: A legnagyobb meccs kezdetén





Bevallok valamit: a pécsiek főszurkolójaként még soha sem szorítottam csapatnak annyira, mint most. A csapatot úgy hívják: HAT-AGRO UNI GYŐR! - így búcsúzik a Life.hu sztárszerzője, a legendásan nagy kosárlabda rajongó, Vujity Tvrtko eheti jegyzetében.

"Az a legnagyobb álmom, hogy egy évben egyszerre nyerjük meg a bajnokságot és a kupát!"- ezt mondta élete utolsó interjújában Horváth Judit, a pécsi női kosárlabdacsapat legendás irányítója, kapitánya. Minden oka megvolt az optimizmusra. A lányok nagyszerű munkát végeztek az alapozásnál, a város egy emberként állt a játékosok mögött, az edzők is elszántak voltak. Akik ismerik Pécs sporttörténelmét, jól tudják, a csapat, a Dáliák leírhatatlanul népszerűek voltak, mérkőzéseikre alig lehetett bejutni, a döntők idején kihaltak az utcák, terek.

1997. szeptember 12-e volt. Horváth Judit, a legendás csapatkapitány kismotorja kamionnal ütközött. Jucinak esélye sem volt. Egyetlen nap volt csak a bajnokság kezdetéig, a nyitómeccset ugyan sikerült egy héttel elhalasztani, ám azon a kijelölt napon játszani kellett: feketébe öltözött szurkolók, gyászszalagos játékosok, könnyes szemű játékvezetők futottak ki a pályára. Az edzőpáros is élete legnehezebb feladata előtt állt. Hiszen nem egy sportolót, a csapat szívét és lelkét veszítették el.




A Pécs aranycsapata a kilencvenes évek végén. A kép szélén Fűzy Ákos, a kupa mögött, 5-ös számmal feleségem, Zsolnay Gyöngyi

Kényszerirányítóval, csereemberekkel megtűzdelt együttessel jutottak el a szezon végéig. A Magyar Kupa 1998-as fináléja a magyar sporttörténelem egyik legnagyobb mérkőzésévé nőtte ki magát. A hazai pályán játszó szupercsapat magabiztosan, a Pécs éppen hogy bejutott a döntőbe. Voltak előre behűtött pezsgők, a hangosbemondó is folyamatosan lelkesítette a szurkolókat. Tehette, jól játszottak, minden adott volt a hazai győzelemhez. Alig két perc volt csak a meccsből, amikor nyolc pontos mínuszban állt a kapitánya nélkül felálló csapat. Ekkor jött a vendégek időkérése. A csapatban feleségem, Zsolnay Gyöngyi, a kispadon a legendás edzőpáros, Rátgéber László és Fűzy Ákos. Olyanok voltak ők, mint Derrick és Harry, mint Stan és Pan, mind Simon és Garfunkel. Elválaszthatatlanok. A mester és a segéd. Az örök segéd. Aki tizenöt évig tette a dolgát a nagy fa árnyékában, becsülettel, alázattal.

Földön túli csoda. Talán ezzel fejezhetem ki a legjobban annak a meccsnek az utolsó perceit. A pécsiek vetődtek, harcoltak, felszántották a pályát. Ki is harcolták a hosszabbítást. Ahol nyertek. Ültem a lelátón, torkom szakadtából üvöltöttem, hogy aztán végigénekeljem az utat Pécsig. Ej, de sokszor tettem meg ezt a távot, igazi rajongóként, mondhatni törzsszurkolóként. Mindig volt szurkoló és utastárs is, aki elkísért, akivel lelkesen lehetett taktikát elemezni, amihez ugyan nem értettem, de jó szurkolóhoz híven, mindenhez volt hozzáfűznivalóm. S az egyik legnagyobb diadal napján ott ült mellettem egy fiatalember, Fűzy András, a barát, a szurkolótárs, a másodedző unokatestvére.

Abban az évben a csapat bajnok- és kupagyőztes lett, vidékiként először a sportág történelmében. A lányok teljesítették a legendás irányító, Horváth Juci legnagyobb álmát. Ezrek és tízezrek várták őket otthon. A lányokat, akik elhozták az aranyat, akik megharcoltak elvesztett társukért.
A Pécsi Városi Sportcsarnok bejáratánál áll egy szobor. "A kosárlabdázónő" a címe. Jucit mintázza. Aki arra jár, mindig megáll egy kegyeletteljes pillanatra. Emlékezni és emlékeztetni. Fejet hajtani. Ezen a héten tizenhat éve, hogy a szörnyűség megtörtént. Horváth Judit szobra dicsőn emelkedik a kosárpalánk, az ég felé.




Fűzy Ákos

Pár éve Fűzy Ákos önálló útra lépett, nem volt másodhegedűs többé, a Péccsel majd a Győrrel is bajnokságot nyert. Aki látta új csapata diadalát, arra is azt mondja, a földöntúli csoda. Ugyanabban a csarnokban ünnepeltek, ahol annak idején Juciért játszottak. Egyetlen ember kapcsolta össze a két meccset: Ákos.

Zsolnay Gyöngyi sem játszik már. Az egykor válogatott játékos három aprócska gyermekét, gyermekeinket okítja, tanítgatja szeretett sportágára. Szakkommentátorként pedig épp a Győr női kosármeccseit szokta értékelni, azét a csapatét, amelynek az egykori pécsi szurkolótárs, a vezetőedző unokatestvére, Fűzy András a vezetője. A csapat pedig felkészült az újabb szezonra, az újabb diadalokra.

És itt most állítsuk meg a történelem kerekét. Nincs meccs Sopronban. A csapat nem száll buszra. A szembejövő idős sofőr nem hajol le semmiért. Nincs ütközés. Nincsenek halottak. Nincsenek sebesültek. A csapattárs és barát, Ákos egyik legkedvesebb tanítványa nem hívja Gyöngyit, hogy hadd aludjon nálunk, mert képtelen egyedül maradni. Külföldről érkezik. Egyedül, az emlékeivel. És az üzenettel, amit a buszon ülő Annának írt, 13 óra 59 perckor. Néhány pillanattal a tragédia előtt.




A HAT - AGRO UNI Győr 2012-es csapata

Egy asszony szavai csengenek a fülembe. Fűzy Anikóé. A vezetőedző feleségéé. Három gyönyörűséges lány édesanyjáé. Akivel a legutóbbi meccsüket néztem végig. Aki azt mondta, hogy olyan rendes, figyelmes, szeretnivaló az ő társa, férje, lányai édesapja. Ő az igazi APA. Nem számít most a kosárlabda, nem számít semmi. Ezt a meccset most nem negyven percig játsszák, hanem egy életen át, és nem pontokért harcolnak az itt maradottak. Hanem emberi méltóságért.

Állok a szobor mellett, Juci szobra mellett, és hazudok. Hazudom a történelmet, meg nem történtté hazudok eseményeket. Bevésődnek a nagy diadalok, az örömkönnyek. Ákos megmarad örökre. Az esti disznósütés a kertjében, a végeláthatatlan kolbászozás a vásárcsarnokban. Bevallok valamit: a pécsiek főszurkolójaként még soha sem szorítottam csapatnak annyira, mint most. A csapatot úgy hívják: HAT-AGRO UNI GYŐR! Szurkoljunk nekik mindannyian. Életük legnehezebb meccsén.

Isten nyugosztalja Tapodi Péter klubelnököt, Fűzy Ákos vezetőedzőt. A sérült játékosoknak mihamarabbi felépülést remélek.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Vujity Tvrtko írásai  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 6482
  • e Hónap: 11520
  • e Év: 141227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.