Belépés
basstechman.blog.xfree.hu
Az "elegancia" mögött. Bass Techman
1983.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Máson is csattanva
  2013-11-30 23:45:40, szombat
 
  Ez a történet is egy lányról szól, ki érett gondolkodású, normális felfogású és reális látásmódú. Nem tompította se Rom-Fi, se elgondolkodtatást feledő gyerekes büszkeség, se ilyen hülye, sértődöttségből és bűntudatkeltésből született eszmék, amik a közösségi oldalakon, fórumokon, és már a közéletben is agyatlanítanak. Mindemellett egy kommunikatív, értelmes lány is volt, nem lehetett Mellette unatkozni. Bár a való életben más a neve, most nevezzük Nikinek.

Niki mindamellett hogy nem ment egzisztenciára, volt önkritikája, nem dobta el a pasikat, ha nincs meg elsőre a szikra, vagy valami probléma van köztük, és nem várta el, hogy ha kell, ha nem, küzdjenek érte, nem voltak túl jók a párkapcsolatai. Az első pasijánál a bizalomhiány volt a probléma: A srác egyszerűen kényszeresen nem tudott őszinte lenni Hozzá. Mindent, ami kínos azt letagadott, és bármennyire is látta hogy Nikivel meg lehet beszélni a dolgokat, és kiküszöbölik, csak nem hagyta ezt abba, mintha csak köteleznék erre. Mindemellett még eléggé a semmire felvágós is volt, amiknek persze a fele sem volt igaz, de mintha muszáj lenne, mert ha ezek a látszatok nem lennének meg, akkor Niki megszabadulna Tőle, valami jelentéktelen kifogásra hivatkozva, hogy még tisztán is kerüljön ki belőle. Mondanom sem kell, hogy amikor valahányszor kiderültek a srác hazugságai, és az hogy abból a menőzésből mennyi igaz, amit lenyom, elég ronda veszekedés lett belőle, amit a srác elég frusztráltan is nyomatott. Egy idő után ez fel is emésztette a párkapcsolatot.

A második pasijáról nem mondhatni el, hogy csóró volt. Autó, lakás, jó pozíció egy cégnél, és még jól is nézett ki a srác. Nem is foglalkozott különösebben Nikivel, csak ha olyanja volt, vagy ha Niki el akarta hagyni, és akkor is csak addig, még nem érezte úgy, hogy most már lenyugodott annyira, hogy nem fogja kidobni. Egyébként ha megbántotta Nikit, anyagiasan oldotta meg: Virág, vagy elküldte vásárolni. Társaságba is inkább egy kiegészítőként érezte magát a párján, mint kedvesének. Ennek is vége lett, mert Niki valahogy nem ezekre a dolgokra utazott.

Niki kifogott egy vicces, laza, társaságközpontú srácot is. Jól is érezte magát vele, boldogok is voltak egy ideig, mert kettőjük közül csak Niki volt hűséges típus. Úgy 5-6 megcsalás kb. meg is volt a srác részéről, csak Niki mindig visszament hozzá, mert a srác addig, addig küzdötte magát vissza, még Niki vagy meg nem hatódott, vagy úgy volt vele, hogy jó inkább visszaengedi, csak hagyja már abba. De ez sem ment a végtelenségig.

De jött még egy. Gondolhatnánk hogy végre szerencsével járt Niki, hisz ez a srác éjjel nappal leste az óhajait. Igen ám, csak kb. olyan volt a srác, mint az amerikai vígjátékokban a szüzességét elvesztő dadogós, mindent túlbonyolító, túl magyarázó, kudarcain soha túl nem jutó, elviselhetetlenül fullasztó gyerek. Se szabad akarata, se személyisége, se témája nem volt, és el is szerencsétlenkedett csomó mindent, mert azon parázott, hogy Nikinek nem fog tudni a kedvébe járni. Idegesítő is volt egy idő után, így ennek is vége lett.

Niki természetesen itt már ki volt idegileg. Nem értette mi a baj vele, vagy mit szúr el állandóan. Egyenes őszinte lány, nem az egzisztenciára megy, nem küzdeti magáért a pasikat hiúságlegyezgetésből, valami zavarja, megmondja, nem valami hülye kifogásra elhidegül, nem érdektelenkedik hogy a pasi mindig a legjobbat hozza ki magából, hogy ne veszítse őt el, és nincs elbutítva romantic fiction, és sértődött idézetektől. És még csak tényleg nem is arról volt szó, hogy ezt mind csinálja, csak nem veszi észre magát. Amikor mindezekről panaszkodott barátnőinek, vagy hasonló korú lány ismerőseinek, ők megértők voltak, vigasztalták is, csak amikor elkezdtek tanácsokat adni Neki, hogy mit csináljon, rá is jött mi a baj: Akikkel összejött, nem tudták elképzelni, hogy olyan lány is létezik, mint Ő, és úgy álltak hozzá is, ahogy a korábbi exeikhez.

Az egyiknek, pl. folyton meg kellett felelnie a korábbi barátnőinek, mert ő vagy minden apróságért dobni akarta, vagy folyton érdektelenkedett azért, hogy a srác mindig a legjobbat hozza ki magából, félvén, hogy el fogja veszíteni. Így hozzá szokott hogy folyton játssza az agyát, és beidegződött a kényszeres hazudozás, tartván a következményektől.

Hasonló volt a helyzet annál is, aki állandóan félrelépett: Nem látott egy idő után igazságot abban, hogy ennyi mindenben meg kell felelnie a korábbi exének vagy exeinek, miközben Ő meg fogadja el olyannak, amilyen. Így aztán jobbra, balra félrelépett.

Az egzisztenciális srác meg olyan nőket foghatott ki korábban, akik, amikor még nem volt sehol, a kutyát nem érdekelte.

A nagyon rátelepedős srácnak az "előélete" tisztázatlan. Vagy bele is beidegződött valami túlzott megfelelési kényszer, vagy nem sok barátnője volt eddig.

Mindenesetre itt a tanulság, hogy amikor teljesen feleslegesen várunk el dolgokat másoktól, amiket nagyrészt mi meg sem adunk neki, hülye eszmékre hivatkozva küzdetjük magunkért, ha kell, ha nem, nem gondolkodunk el mit csináltunk rosszul, csak toljuk a bűntudatkeltést és fogjuk rá a másikra, és az anyagiak legalább annyira nélkülözhetetlenek, mint a személyiség, olyanokra is visszaüt ennek következménye, mint Niki.
Nem kell ezt így túl bonyolítani.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem jön át, mi?
  2013-11-27 00:41:49, szerda
 
  Általában minden 3. nap estéjén szoktam írni, mert akkor már biztos hogy nem gondolom meg magam, hogy melyik témáról szeretnék írni, de most biztosra tudom.

Adott egy ember, ki Neked tetszik vagy csak szimplán szimpatikus. Próbálsz Vele beszélgetni, de nem megy köztetek a kommunikáció: Érdektelen, egyoldalú, unott, mintha semmi témája nem lenne, és a hitelesség kedvéért és a hitelesség kedvéért, "nem érti" amit mondasz, és elbeszél melletted. Ráadásul Te még ott állsz érthetetlenül, ha nem is pánikba esve, hogy mégis mi a baj, hisz látod rajta, hisz csomó minden hasonlóságot látsz köztetek. Különösen, mikor hallod mással beszélgetni, és azt hallod, hogy hát ugyanígy Te is el tudtál volna beszélgetni Vele, hisz sok a közös témátok, és ennek ellenére sem sikerül. Amikor meg beközli Veled ezek után, hogy nem vagytok egyformák, nem vagytok egy hullámhosszon, rossz a kisugárzásod, nem jössz át Neki, és egyéb öngyújtó kifogásait, akkor aztán végképp nem érted hogy mi van. Elbizonytalanodsz hogy mit szúrtál el, pedig semmit.

Arról van szó, hogy valamiért (ami feltehetőleg egy jelentéktelen vagy kezelhető ok) kellemetlenül érintené, vagy kényelmetlen lenne Neki, ha jóba lenne Veled, vagy kommunikálnátok. Az hogy ilyen hülye hozzáállással égeti magát, hogy ha valakiben van egy kicsit is jelentéktelen eltérés, vagy mit szólnának hozzá mások hogy jóba vagytok, az úgy pont nem érdekli. Ahhoz meg túl sötét hogy megbeszélje Veled és kezeljétek a dolgokat. "Amivel csak egy kis baj van azt eldobjuk, aztán meg siránkozunk, hogy mindenki hülye."

Különösen akkor bukik ez ki, amikor Ő akar valamit, és akkor hirtelen nagyon kommunikatív, érdeklődő lesz, és jól el tudtok beszélgetni arra az időre.

Ne agonizálj! Át jössz Neki, csak generált egy összeférhetetlen hozzáállást Veled szembe. Az az égő, nem az hogy nem sikerült megnyílásra ösztönözd.

Van még egy hasonló téma amiről akartam írni, de két nap múlva hó vége, így megint Valakinek a történetét fogom elmesélni, ki lényegesen különbözik a múlt hó végi történetben megismert Fruzsitól, a "Szikrázás" című bejegyzésben.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romantic Fiction (Rom-Fi)
  2013-11-24 19:05:50, vasárnap
 
  Annyit emlegetem ezt a Rom-Fi-t, hogy már írok róla egy bejegyzést:

Fantázia szülte romantikus történetek, amik regényekben, filmekben, vagy bármilyen egyéb alkotásokban találhatóak, és eltérőek a valóságtól. Ezek szoktak tele lenni azzal, hogy találkozik a fiú meg a lány, és meg lesz az első öt percben a szikra, vibrál a levegő, működik a kémia, és beszélgetni is csak azért nem tudnak, mert annyira egy hullámhosszon vannak, hogy befejezik egymás mondatát, meg hogy ez a találkozás se volt véletlen, mert a lelkeik már rég megbeszélték előre.

Ugyancsak ilyenekben van, hogy a férfi tűzön vízen át küzd a nőért bármit is csinál ő, és a nő ezen annyira meghatódik hogy eszébe nem jut visszaélni ezzel, de az se hogy valamilyen ürüggyel elhagyja a férfit, ha az csúszik le egzisztenciailag, mert együtt erősek, megoldják.

Mindezek persze nagyon szépek, meghatóak, és hát jó érzésű, vagy elkeseredett, csalódott ember szomjazik, arra hogy ez így legyen, és még van, hogy sajna logikát is lát ezekbe a dolgokba a valós élettel párhuzamosan, mert rokonszenveznek ezek a dolgok az érzéseikkel, de ettől függetlenül ez is fikció. Lehet, hogy valós környezetbe játszódik, hasonló világban, mint amibe élsz, és olyanok a szereplők is, mint az ismerőseid és a baráti köröd, és nem lényekkel van tele egy másik bolygón, és a szereplőknek sincsenek emberfeletti képességei, de attól még ez fikció. Nem az ellenkező nemből nincsenek normálisak, hanem ez egy fikció, nem egy gondolkodásra tanító filmnek csomagolt oktatóanyag. Na ezeket hívom a Sci-Fi után szabadon Rom-Fi-nek. (Romantic Fiction)

Az ilyen agymosottságtól van az, hogy sokan annak ellenére szinglik, hogy jól is néznek ki, normálisak, tanultak és még szerethetőek is. Általában nem is szokták érteni, hogy mi a baj velük, miért ilyen kegyetlen hozzájuk az élet. Én úgy vagyok velük, hogy egyfelől az ilyenek meg is érdemlik hogy egyedül maradjanak, még rá nem kényszerülnek, hogy rájöjjenek, hogy a valóság kicsit nem így működik, ugyanakkor sajnálom is őket, mert ezt leszámítva vannak akik ettől függetlenül jó emberek, jól járnának velük, és nem ezt érdemelnék.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor hiába a büszkeség
  2013-11-21 20:41:26, csütörtök
 
  Összekaptatok, közétek másztak, vagy csak szimplán nem úgy alakultak köztetek a dolgok, ahogy szeretted/szerettétek volna. Egy idő után viszont Neked egyre jobban elkezd hiányozni Ő, és már felejtenéd el, ami miatt meg történt a baj. Ki vagy szolgáltatva érzelmileg, és ha ez még nem elég, még ő jól el is van Nélküled. Ki ne ismerné ezt?

A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, hogy tehetetlenkedve, és nem törődvén a kényelmetlen, kétféleképp végződő, vagy hosszadalmas és bonyolult megoldásokat mellőzve, (és azokra kifogást találva) az agyára mész az ismerőseidnek, barátaidnak, körülötted lévőknek, az örökös panaszkodásoddal, és megoldások leszólásaival, akiket aztán zsarolni kezdesz, hogy nem barátok csak érdek emberek, ha ezt megunják és elhidegülnek Tőled, és akiktől fordított esetben valószínűleg hamarabb kihátráltál volna.

De hogy jó dolgokról is írjak, amit lehet tenni, és amik max. kényelmetlenek, és nem lehetetlenek x kifogásokkal megmagyarázva:

1. Megpróbálod visszaszerezni. Sőt, nem is megpróbálod, hanem visszaszerzed.

"- Jaj, hagyjál már a hülyeségeiddel! Miért tenném, mikor őt nem érdeklem?"
"- Ő cseszte el, neki kell."

Lehet, viszont Te szenvedsz Nélküle, nem Ő Nélküled. Nem azon múlnak ezek az érzések, hogy erkölcsileg kinek kéne tennie a dolgokért.

"- Az mindegy hogy mi történt, Ő a férfi, küzdjön Ő."
Hogy kinek kell küzdenie, az attól függ, hogy ki cseszte el. Nem nemtől függ, akármennyire tele van vele a facebook, és a társkeresők, a Rom-Fi-k, meg a fórumok. De ez is mindegy, ha Te szenvedsz Nélküle, mert nem ettől fog észbe kapni. Megismerted annyira, hogy tudd hogy mi az ami bejön neki, és aminek nem tud ellent mondani?

"- Most mit tegyem Magam? Fogadjon el így, amilyennek vagyok. Ő se teszi Magát."
Igaz, de még mindig Te szenvedsz Nélküle, és nem Ő Nélküled. Egyébként meg szép fokozatosan visszaállhatsz önmagadra, ahogy szokik vissza Hozzád.

A 3. kifogáson kívül, mindegyik mindkét nemre értendő.

2. Ha már ennyire nem bírsz a büszkeségeddel, vagy tényleg nincs mit tenni, keress mást! Ne Őt másban, hanem olyat, aki sokkal jobb Neked azokban a dolgokban, amiket elengedhetetlennek tartasz egy fiúban/nőben, és akkor rögtön nem úgy állsz hozzá, hogy más nem kell Neked sose. Alapjáraton elég ótvar egy hozzáállás ez, de egy ilyen érzelmileg feleslegesen kiszolgáltatott helyzetben, nem az.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetetlen vagy tehetetlen?
  2013-11-18 22:30:37, hétfő
 
  "Ne a részlet kérdéseken akadj el!"

Minden egyre bonyolultabb, kilátástalanabb, és megoldhatatlanabb. Azt mondod régen más világ volt, sokkal könnyebben lehetett a dolgokat kezelni, és egyszerűbb is volt minden.

Hányan vagytok, kik inkább lemondotok a dolgok megoldásáról, mert túl kényelmetlen, sokáig tartana véghez vinni, vagy két esélyes a kifejlete, és féltek a rosszabbik lehetőségtől, vagy hogy mit fognak mások szólni hozzá?

Hányan vagytok, kik inkább nem erőlködtök, hanem kipanaszkodjátok magatokat kiadósan, ezzel legalább annyira beéritek, mint ha megoldottátok volna, amitől szenvedtek?

Hányan vagytok, kik inkább rinyáltok addig, amíg nem jön valami kényelmesebb, biztosabb megoldás, amibe nem féltek belevágni, nem érdekelvén, hogy ezzel mások agyára mentek, akiknek Ti feltehetőleg tized ennyit sem tűrtök el?

Ezekre szoktátok azt mondani, hogy megoldhatatlan.

Hányan mondtátok azt, hogy "áh, mindegy most már, ez akkor lett volna jó és úgy, ahogyan..."?

Hányan mondtátok azt, hogy "lehet, működne, de mindegy most már."? (eddig még ez volt a legpozitívabb)

Ha valaki szembesít ezzel, arra berágsz, mert fáj hallani. Barátok, pedig azok, kik azt mondják, amit hallani akarsz, vagy azért mert meg akarnak vigasztalni, vagy azért mert be akarják nyalni Magukat Nálad. (De fura! Így működnek az általam sokat írt face-s idézetek) Ha mégis igazat adtok Nekik, mint ha nem is mondták volna Neked, tovább agonizálsz, hogy ez lehetetlen, kivitelezhetetlen, stb... Ami nem megoldhatatlan, hanem csak bonyodalmas, kényelmetlen, két esélyes vagy cikinek tűnik a kezelése, az nem lehetetlen, hanem tehetetlen.

Hagyd hát abba a panaszkodást, és vedd kezedbe a dolgokat! Szakíts rá energiát és időt, ne azon agyalj hogy ki mit fog szólni hozzá, (vagy ha nem bírod ki, akkor diszkréten) és ne azon parázz, hogy mi van ha ellenkezőleg sül el a dolog, hanem inkább ismerd meg és járj utána annak, miképp oldható meg a dolog. Ha pl. fiúról/lányról van szó, kit vissza akarsz szerezni, ismerd meg jobban és ne az "elsőre szikrában" reménykedj, mert aki jól megismerte a másikat, (mire hogy reagál, mit szeret, minek nem tud ellenállni, hogy lehet megbékíteni) annak azért könnyebb dolga van, mint aki agonizál, hogy "jaj nem tudom, és ha a sors akarná, észbe kapna a másik." Ne rettegd túl, de ne is éld bele magad!

Mondod erre, hogy "kár erőltetni, majd az idő mindent megold.", és lassan enyhül benned ez. Az idő azt is megoldja, hogy később ne agonizálj azon, hogy mi lett volna, ha másképp állsz hozzá a dolgokhoz? Nem jobb tenni a dolgokért, mint "tehetetlenül" várni hogy mi lesz, félve hogy mi következik be?

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szinglülés
  2013-11-15 19:07:57, péntek
 
  Nincs párod már egy jó ideje. Azon kívül, hogy magányos vagy, még az önbizalmad is megy el egyre inkább, főleg ha azt látod, hogy mások, kiket Magadnál rosszabbnak ítélsz meg, párkapcsolatban vannak, és milyen jól el vannak. És még itt szenvedsz, és nem érted mi a baj Veled, holott elvileg tudsz szeretni, kitartani, és boldoggá tenni mást, hülyeségnek találod azokat a kifogásokat, amikbe bele ástad Magadat:

* Nincs meg elsőre a szikra, a kémia, a tűz, a közös hullámhossz, az a plusz, és még a levegő sem vibrál. (Az ilyenek vajon Rom-Fi agymosottak, vagy nem tudnak különbséget tenni a párkapcsolat és az ikerláng között?)
* Mit szólnának Hozzá az ismerőseim/barátaim? (Amik nehéz vagy kényelmetlen dolgok, még ne biztos, hogy kezelhetetlenek, de erről egy másik bejegyzésben írok majd)
* Vonzódunk egymáshoz, de egzisztenciailag nem ugyanott tartunk. (És? Nem kötelező eltartani a másikat)
* Vonzódunk egymáshoz, de alul/felül iskolázottabb, mint Én. (És? Attól még lehet normális)
* Vonzódunk egymáshoz, de nem vagyunk teljesen egyformák. (És akkor mi van? Akkor meg meglátnátok egymásban, egymás hibáit, és önkritika híján, azért utálnátok egymást)
* Tetszik, de Én a saját lábamon állok, Ő még nem. (És? Nem mindenki azért nem áll a saját lábán, mert önálló életre képtelen hozzá)
* Mit szólnának hozzánk? (Aki Neked nem fontos, annak mit adsz a véleményére?)
* Miért változtassak a hozzáállásomon, mikor más sokkal rosszabb, és mégis milyen jól elvan? (Talán, mert más nem kattog ennyi kifogással)
* Ha engedek az "elveimből", elkényelmesedik, és rossz lesz az egész. (Kezelni kell a dolgokat. Tökéletes semmi se lesz, hiába szólnak erről a Rom-Fi-k)
* Elsőre nem passzolunk, vagy felmerült az első probléma köztünk, ezért nem is fog működni. (Összecsiszolódás? Egymás jobban megismerése? Problémák megbeszélése, kezelése? Ja, hogy a Rom-Fi-kban bezzeg nem így van? ,,Értem")
* Elsőre nem volt meg a szikra, és bár később megjött, most már ez így ciki lenne, mert meghazudtolnám magam, nem vennének komolyan mások, és az akkor úgy lett volna a jó. (És akkor mi van?)

Te bonyolítod ezt túl.

Igen, van olyan is, hogy nincsenek meg ezek a kifogások, és aki nagyon tetszik, azt kilátástalan megszerezni, de az már egy teljesen más téma. Itt azokra gondoltam, akik apró és kezelhető, és jelentéktelen "problémák" és kifogások miatt agonizálnak.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába így a giccs ellen
  2013-11-12 20:22:15, kedd
 
  Irritál a felszínesség, a csilli-villi csomagolás tartalom nélkül, az ezekre való hangsúlyfektetés, és az igényességgel összekevert igényeskedés. Elkezdtek hát küzdeni ellene, és hallatjátok Magatokat, illetve amit kitaláltok. És még nagyban küzdötök, nem értitek, hogy miért mégis Titeket szólnak le, és miért nem értik azok se a célotokat, akiknek amúgy ugyanúgy elege van ebből, mint Nektek.

A látványos lázadás gyakran átmegy a másik végletbe, így bár megpukkasztjátok azokat, kiknek "kultúrájukkal" küzdötök, (már ha érdekli Őket) a kényszeres, őket hergelő, tán direkt igénytelen, értelmetlen tartalom, azoknak is lemegy az ingerküszöbük alá, akiknek a szemeit nyitnátok fel, és sznoboztok le mindenkit, akik meg mondják mi a baj ezzel. Pláne ha úgy küzdötök ez ellen, hogy azon kívül, hogy a ,,hergeljük a giccsereket" és "lázadjunk fel a giccs és a felszínesség ellen" hozzáálláson kívül, (ami a csomagolás) nincs olyan mondanivalója, amivel meg lehet szólítani azok érdeklődését, akiknek fel akarnátok nyitni a szemét. Ez meg így kb. ugyanígy tartalom nélküli csomagolás, csak a másik végletből, akármennyire is hajt az indulat.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pasi csicskítás II.
  2013-11-09 17:13:29, szombat
 
  Továbbra is megy a pasi csicskítás. Hiába, muszáj mert a mai női "igények" szerint, nincs normális srác, csak a következők közül valamelyik:

* Kisugárzástalan
* Papucs
* Nem életképes (pl. egzisztencia hiány)
* Nem őszinte
* Nem monogám

És ez csak néhány a sok közül. Akkor most nézzünk meg néhány "igényt" a sok közül:

* Küzdj Érte, de ne lásson papucsnak.
* Nyűgözd le, hogy ne tudjon érdektelen lenni, de Te sose legyél unalmas
* Fogadd el olyannak amilyen, de Te felelj meg Neki, úgy hogy ezt nem érezteted Vele.
* Legyél támasz bármeddig, még maga alatt van, de Te ne legyél, sőt ha lehet problémád se legyen, mert akkor nem lehet Rád felnézni mint férfira.
* Legyél egyenes, de ne adj neki okot, hogy elsodródjon más karjaiba
* Érts a célozgatásaiból meg a jeleiből, hogy ne keljen kimondania, amit nem szeretne

Főleg ha olyan kis fortélyoskodó, hogy ha Te célozgatnál, vagy adogatsz jeleket, akkor Ő Veled ellentétbe nem a kedvedre tesz, hanem kiskaput keres, és védekezési pontokat kreál. Mindezek után persze, ha a fiúnak ebből elege lesz, nem mer megnyílni, nem meri őszintén elmondani mi baja, mert hogy "nem tud felnézni rá férfiként", "vagy ezzel más karjaiba sodorja", és ezért jobb esetben szakít Vele, rosszabb esetben megcsalja, jönnek az ilyen okosságok vagy kifogások, hogy "Nem az az igazi férfi, aki minden nőt meghódít, hanem, aki képes feladni mindent egyetlen egyért", vagy hogy "Amikor egy nő szeret egy férfit, akkor csak egyszerűen szereti, és az egyetlen ember, aki elcseszheti az egészet, az maga a férfi", ahelyett hogy kis önkritikával elgondolkodna, hogy kicsit többet várt el mint amennyit lehetne, csak azért hogy vele legyen és magát adja, nem csak annyit, (amennyit kéne) hogy a fiú is Magát adja. És itt nem a ténylegesen lusta, érdektelen, semmit tevő, cselekvés "képtelen", kényelmes, nagyavjgó srácokat védem.

Megnéznék természetesen sértődött vagy önbizalomtól hiányos pasiktól származó hasonló nőknek szóló idézeteket is, sőt még írnék is róluk, de valahogy eddig egy ilyet sem láttam.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pasi csicskítás I.
  2013-11-06 20:00:24, szerda
 
  "Miért küzdenél bárkiért is, ha semmit nem ártottál neki? Emberi kapcsolatot akarsz, vagy trófeát?"

Megy a pasi csicskítás ezerrel, különböző felületeken, különböző formákban. Az egyik ilyen formája az agyba főbe terjesztetett idézetek, (igen, már megint) melyekből süt a sértődöttség, az önkritika és elgondolkodás hiánya, valamint az értelmetlenség, hiszen még ha ezeket el is hiszik a srácok és ehhez igazítják a hozzáállásukat, abból meg más lesz a baj. Nem baj, születnek akkor újabbak ezekre is. Íme egy jó, ,,divatos" példa erre:

"Az az igazi férfi, aki küzd, ha nemet mond nem pedig mást keres."

Az hát. Küzdjön az, aki hülyeséget csinált. Aztán meg vagy az a baj hogy papucs a srác, nincs tartása, és ezért nem lehet rá férfiként nézni, vagy az hogy zaklatja olyan is, akinek nem azért mondott nemet, hogy teperjen, hanem mert tényleg nem kíváncsi rá. Már eleve hogy azért mond nemet, hogy teperjen... Kész. ,,Jaaaj, de hát nem mindegyik nem jelenti ugyanazt, és ezt érezni kell a..." Na jó, hagyjuk ezt... Küzdeni a trófeáért szoktak, sport eseményen.

Nézzünk egy másikat:

"Amikor egy nő szeret egy férfit, akkor csak egyszerűen szereti, és az egyetlen ember, aki elcseszheti az egészet, az maga a férfi."

Szerintem ez nem igényel különösebb kommentet, függetlenül attól, hogy ide írtam.

"Amikor egy nő azt mondja: "Mi?", ez nem azért van, mert nem értette, hogy mit mondtál, pusztán ad egy lehetőséget, hogy megváltoztasd, amit szerettél volna mondani."

Tyű, nem elhidegül egyből, hanem ad még egy lehetőséget, milyen kis toleráns. Na itt egy hasonló:

"Amikor egy lány azt mondja "jó szórakozást", igazából arra gondol "remélem borzalmasan fogod érezni magad nélkülem!"

De aranyos. Igen, egyébként ismerjük ezt a "szótárt" hogy mit jelent, ha egy nő mondja hogy "igen", "nem", "talán", "semmi baj", stb... Amikor ugye nem úgy mondja ki, ahogy gondolja, mert hogy mondjuk tisztán kerüljön ki a dolgokból, vagy hogy megmaradjon az udvarias hangnem. Erre Én csak azt tudom mondani, hogy komolyan venni csak azt lehet, aki komolyan beszél.

"Ne őrülj meg, ha egy lány veszekszik Veled! Akkor aggódj, ha már nem teszi ezt!"

Ezt az idézetet láttam már törődésbe, foglalkozásba és kisajátításba is. Ha a szó használaton akarnék lovagolni, azt mondanám, hogy "érdemesebb megbeszélni a dolgokat, nem veszekedni", de itt nem erről van szó, hanem hogy tűrd amit csinál, bármennyire kikészít a folytonos veszekedés, bármennyire ki vagy sajátítva és már fuldokolsz, mert ha már ezeket abba hagyja, akkor ott baj van. Fordított esetben meg persze élni és élni hagyni.

"Nem az az igazi férfi, aki minden nőt meghódít, hanem, aki képes feladni mindent egyetlen egyért!"

Erről majd legközelebb.

Ha terjengenek hasonló idézetek, ahol nők vannak hasonló megvilágításban, ki teszem azokat is, de eddig egyet sem láttam. Ezeket az idézeteket végig nézettem lány ismerőseimmel, fogták a fejüket és kacarásztak kínjukba, hogy mi ez a sok hülyeség.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebook idézetekről II.
  2013-11-03 16:36:28, vasárnap
 
  Első bejegyzésem múlt hónapban buta, semmit mondó, sértődött, önkritikátlanító és gondolkodást mellőző, valamint Rom-Fi ,,művekből" vett idézetekről szólt. Ebben a hónapban az első bejegyzésem csakugyan, de most már konkrétan és kielemezve ezeket:

"Ne küzdj túl erősen! A legjobb dolgok váratlanul történnek, mindennek oka van, ami történik velünk."

"Az igazán fontos találkozásokat a lelkek megbeszélik előre egymással, jóval azelőtt hogy személyeik találkoznának."

"Akik egymáshoz tartoznak, azoknak a sors mindig talál egy újabb alkalmat a találkozásra."

"A sors dönti el ki lép be az életedbe, de egyedül te döntesz arról, hogy ki lép ki onnan."


Tehát ne ismerkedj, ne kezdeményezz, a társaságát se keresd senkinek, ne is tegyél a dolgokért semmit se. Várd csak a csodát otthon ülve, vagy egymagadban sétálva, hisz a sors behozza az életedbe, akit ismerned kell. Vagy becsönget hozzád váratlanul vad idegenül és nem fogsz se gyanakodni se semmi, és úgy el fogtok beszélgetni, mintha ezer éve ismernétek egymást, hisz a lelkeitek előre megbeszélték ezt a találkozást. De ha netán tán utcán sétálva történik ez, akkor meg leszólít váratlanul. Lényeg hogy nem kell tenni a dolgokért, hisz a sors intézi. Ja és csak és kizárólag Te döntöd el, hogy ki lép ki az életedből, hisz olyan nem létezik, hogy a másik szakítsa meg Veled a kapcsolatot. Az ki van zárva. Persze, így megy ez, tényleg. Na inkább nézzünk egy másikat:

"Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de hiányozz onnan, ahonnan elmentél.

Ki ne szeretne azért hiányozni bárhonnan, hogy tudomást se vegyenek róla?

"Ne hiányolj senkit a múltadból, okkal nincs benne a jövődbe."

Akármennyire hiányoztok egymásnak, eszetekbe ne jusson egymással felvenni a kapcsolatot, mert oka van hogy így alakult, méghozzá feltehetőleg a sors akarta így, nem ilyesmi hogy más környezetbe kerültetek volna, vagy mondjuk az egyikőtök családos lett. Ezek hülyeségek ám, nem okok. Ezt is olyasvalaki írhatta, akivel nem akarták felvenni a régi ismerősei a kapcsolatot.

"Az ember nem azzal lesz boldog, aki mindig ott van mellette, hanem azzal, aki hiányzik neki!"

Le maradt a végéről hogy ,,amikor nincs ott vele", így ezt akár úgy is lehetne érteni, hogy akkor boldog az ember mással, ha nincs ott vele, hisz ha ott van, nyilván nem hiányzik.

"Nem az a gyenge, aki bocsánatot kér, hanem az, aki nem tud megbocsátani."

Az igazi bűntudatkeltő idézet. Ezt vagy olyasvalaki írhatta, aki csinált valamit, amit épeszű értelmes ember nem bocsát meg, vagy olyan, akinek így egyszerűbb, mint tenni azért, hogy megbocsásson a másik, vagy mondjuk nem szorult belé ehhez annyi kreativitás.

,,El kell engedni a múltat, hogy lehessen jövőd."

Talán pont azért nyúlnak sokan vissza a múltjukba, mert nincs jövőjük, nem?

"Ha nincs meg elsőre a szikra, később sem alakul ki köztetek semmi."

Hát persze. Az összecsiszolódás és az egymást jobban megismerése, meg a pesszimisták önáltatása, nem?

Itt persze nem arról van szó, hogy nem létezik se sors, se univerzum, stb... Sokkal inkább arról az eltompulásról, hogy az ember nem tesz a dolgokért, csak várja hogy jó legyen neki, ha meg mégsem, akkor értetlenkedik hogy miért ilyen szar az élet, és hogy miért hülye mindenki.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 27 db bejegyzés
Összes: 117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 9
  • e Hónap: 70
  • e Év: 3986
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.