Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
MC Donalds-os hamburgerek
  2013-11-30 22:53:25, szombat
 
  Miért nem bomlik le a McDonalds-os Happy Meal hamburger - az igazi magyarázatTény az, hogy a McDonalds Happy Meal hamburger és sültkrumpli nem bomlik le. Akkor sem, ha a szabad levegőn hagyjuk őket fél évig. Ezt a történetet már felvetette a CNN, a Washington Post és még sok más hir csatorna.


big-mac-indicator-1040cs022113-300x336

Emlékeznek a Len Foley Burger videóra a youtube-on? Len Foley már 2007-ben feltöltötte videóját ami végül is óriási nézettségre tett szert, 2000000 körüli látogatóval. Ez a videó bemutatja hogy egy srác hamburgere amit 1989-ben vásárolt a McDonaldsban mind a mai napig nem bomlott le!

Mostanra a pincéjében már van egy egész hamburger múzeum.
Nézze meg a videót a fenti linken. Egy Big Mac hamburger múzeumot fog látni, mint emlitettem az évek során egyik sem bomlott le közülük.
Ez különösen érdekes, mert az újabb “Happy Meal Project", amely nyomon követi egy hamburger életét hat hónapig, elég sok kritikát kapott. Néhány kritika szerint a hamburgerek le fognak bomlani, ha adunk nekik elég időt. Ők nyilván nem ismerik a mumifikált burger múzeumot 1989-ből. Ezek a burgerek úgy tűnik, soha nem bomlanak!


Miért nem bomlanak le a McDonalds-os hamburgerek?

És ha már itt tartunk, miért nem bomlik le semmilyen gyorséttermi hamburger és krumpli? Csipőből jöhet a válasz, azért mert olyan sok tartósitószer és vegyi anyag van benne, hogy még a penész sem eszi meg azt. Bár ez is része a válasznak, nem ez az egész történet.
Az igazság az, hogy sok feldolgozott élelmiszer nem bomlik le és nem eszi meg sem a penész, sem bármilyen rovar vagy rágcsáló. Próbáljon egy kis csipet margarint kint hagyni az udvarban, és látni fogja ha valamilyen állat egyáltalán megkóstolná azt. Megtudja majd, hogy a margarin halhatatlannak tűnik!
Burgonyaszirmok évtizedekig tarthatnak. A fagyasztott pizza feltűnően ellenálló. És ismeri azokat a feldolgozott húsokat és kolbászokat amelyeket karácsonykor értékesítenek szerte a boltokban? Azokat is évekig lehet eltartani és sosem nem fognak megrohadni.
A húsok esetében, ennek elsődleges oka magas nátrium-tartalmuk. A só nagy tartósítószer, mint ahogy az ókori emberek már több ezer éve rájöttek erre. McDonalds-os hús pogácsa dugig tele van nátriummal - olyannyira, hogy azok már “tartósított" húsnak minősülnek, nem is számítva az egyéb vegyi anyagokat a húsban.
Számomra nem sok rejtély maradt a nem lebomló húsban. Az igazi kérdés a fejemben az az, hogy miért nem eszi meg a penész a zsemlét? Ez az igazán ijesztő része a dolognak, hiszen az egészséges kenyéren napokon belül elkezdődik a penészesedés folyamata. Mi lehet a McDonalds-os hamburger zsemlében, amely a mikroszkopikus élet számára sem biztosit táptalajt több mint két évtizedig?
Mint kiderült, ha Ön nem kémikusként végzett az egyetemen, akkor valószínűleg nem is tudja elolvasni az összetevők listáját. Itt van az, amit a McDonalds saját honlapján mutat a saját zsemléjükről:

This is box title

Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségü vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztő, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következők közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin.Jó mi? Különösen szeretem emlegetni a benne lévő szirupot (ki akar cukorbetegséget?) és a részben hidrogénezett szójaolajat (szeretne bárki szívbeteg lenni?) A hosszú vegyi anyagok jegyzékét nézve, pl az ammónium-szulfátot vagy a nátrium proprionatot, igazán megjön az étvágya az embernek nem? Fincsi ugye?
Az igazán sokkoló része a történetnek az az, hogy megítélésem szerint azért nem eszi meg egyetlen állat sem a McDonalds hamburger zsemléjét (kivéve az ember) mert az egyszerüen nem élelmiszer!
Egyik normális állat sem érzékeli a McDonalds hamburger zsemléjét élelmiszernek, és mint kiderül, nem lesz a baktériumok vagy gombák tápláléka sem. Az ő érzékszerveiket sem lehet becsapni. Ez az oka annak, hogy ezek a bionikus burger zsemlék egyszerűen nem bomlanak le sohasem.
Mely elvezet az én végső kérdésemhez. Hogy van az, hogy csak egy faj van a Föld nevü bolygón, ami ill. aki, a McDonalds-os hamburgert is ételnek gondolja. Ez a faj szenved égbeszökő mértékü cukorbetegségtől, ráktól, szívbetegségtől, elhízástól és demenciától. Ez a faj azt állítja, hogy ő a legintelligensebb faj a bolygón, és mégis a saját gyermekeit és saját magát mérgező vegyi anyagokkal táplálja. Olyanokkal, amelyeket a gombák sem esznek meg (a gombák tehén trágyán nőnek, csak hamburgeren nem).
Ez az igazi történet itt. A McDonalds-os hamburger nem bomlik el, tény. Na de hogy lehet az, hogy az emberek ennyire elvesztették érzékszerveiket? Azonban gyanitom, hogy a CNN illetve bármely más hircsatorna a közeljövőben megint nem fog ezzel foglalkozni.
 
 
0 komment , kategória:  Jó tanácsok!  
Ma kissé lehült a levegő
  2013-11-28 21:58:20, csütörtök
 
  elérkezett az a nap az évben, amikor a meleg ősz után, reggelre - 2 celsius fok volt a Duna part mellett a Váci út hőmérő kijelzőn.

le is fagyott a kertben az összes virágom.

 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Megérkezett a novemberi hideg idő
  2013-11-27 23:37:15, szerda
 
  ma már nagyjából jól lehült a levegő, de még mindig jobb, mint minusz 21 fok lenne.  
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Angol mondás -magyarul
  2013-11-26 20:51:22, kedd
 
   Real men don't fall in love with a woman's body but they find beauty in a woman's heart and soul. They want women who can love them, care for them and be with them in their good and bad times. So you don't need to have those amazing curves or a flawless complexion to be defined as attractive. You don't need to fit into any superficial mould set by others to be labeled as beautiful. Your beauty is not a criteria for a man to fall in love with you. When a man loves you for your compassionate heart and your beautiful soul then you will be the most beautiful woman on this planet just for him....igazi férfiak nem beleszeretni egy női test, de megtalálja a szépséget a női szív és lélek. Azt akarják, hogy a nők, akik szeretik őket, az őket gondozó, és velük a jó és a rossz időkben. Szóval nem kell, hogy az elképesztő ívek, vagy a hibátlan arcbőr kell meghatározni, mint vonzó. Nem kell, hogy illenek a felületes penész által másokat kell címkézni, mint szép. A szépség nem feltétel, hogy az ember beleszeret veled. Ha egy férfi szeret téged a könyörületes szív és a szép lélek, akkor lesz a legszebb nő ezen a bolygón csak neki ....
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Ma hideg lett
  2013-11-25 22:19:47, hétfő
 
  Ma hideg reggelre ébredtünk, fújt a szél, pesten nem sok hó esett, inkább eső,
de még sem volt kibirhatatlan hideg.
Hol van az még, majd lesz még.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
esik az eső
  2013-11-23 23:04:15, szombat
 
  ma igen szomorkás volt az idő, hideg nem volt, de esik az eső.  
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Eva Rezesova ittas vezetése
  2013-11-23 00:13:41, szombat
 
  Ilyen a milliomosok jutalma:
Hat év fogházat kapott a szlovák milliomosnő

Nyomtatás 2013. november 22., péntek 08:57, frissítve: péntek 13:29 , forrás: MNO, szerző: NT
Hat év fogházat kapott a szlovák milliomosnő
Első fokon hat év fogházra ítélte Eva Rezesovát négy ember halálát követelő ittas járművezetés miatt pénteken a Budapest Környéki Törvényszék.
A nőt két évre eltiltották a vezetéstől, legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható szabadlábra. Eva Rezesovát a bíróság mindezek mellett felmentette a közúti veszélyeztetés bűntette alól. A vádlott előzetes letartóztatásban van, bilincsben vezették be a tárgyalóterembe.

Nem kizárható a sávváltás

A bíróság szóbeli indoklása szerint nem kizárható, hogy a sértettek járműve szabálytalan sávváltást hajtott végre közvetlenül a baleset előtt. Ugyanakkor a bíróság azt is kifejtette, hogy ha a vádlott az autópályán engedélyezett leggyorsabb, óránkénti 130 kilométeres sebességgel halad, akkor vagy fél méterrel a sértetti jármű előtt felveszi annak sebességét és nem ütköznek össze, vagy mintegy 10 kilométeres sebességkülönbséggel ütköznek, és abban az esetben a másik jármű utasai nem szenvednek halálos sérüléseket. Ezzel szemben a vádlott mintegy 165 kilométeres sebességgel haladt a négy halálos áldozatot követelő ütközéskor. A bíróság a vádlottat két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A közúti veszélyeztetés vádpontja alóli felmentéssel kapcsolatban a bíró azt emelte ki, hogy azt nem a vádlott követte el.

Hantos Ádám ügyvéd, a sértettek jogi képviselője a szóbeli indoklás szünetében elmondta, hogy a több ember halálát okozó ittas járművezetés 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, tehát ebben az ügyben az elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés lehetne súlyosabb is.


Hat év fogházra ítélték Rezesovát1/10


Hegedűs Márta / Magyar Nemzet
Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát Hat év fogházra ítélték Rezesovát
Az ügyvéd hozzátette: ha a vádlott szabályosan közlekedett volna, akkor nem lettek volna halálos áldozatai a balesetnek. Hantos Ádám hozzátette azt is, az eddig megismert tényállás alapján már biztosra vehető, hogy a polgári jogi, kártérítési felelősség egy másik eljárásban megállapítható. A bíróság szóbeli indoklása még várhatóan órákig eltarthat.

Meghúzta a vodkásüveget

Korábban az ügyész tíz évnél is súlyosabb szabadságvesztést indítványozott több ember halálát okozó ittas járművezetés és közúti veszélyeztetés miatt, a vádlott és védője ugyanakkor felmentést kért. A vádlott a bírósági eljárás megindításakor nem kérvényezte annak Szlovákiába való áthelyezését. Az ittassággal kapcsolatban arra hivatkozott, hogy csak előző nap ivott, az ,,eltéréseket" az arcüreggyulladására, köhögésére útközben beszedett gyógyszerek okozhatták, valamint az, hogy a karambol utáni sokkos állapotában meghúzta a mellette lévő, folyadékkal teli üveget, amelyben vodka volt. Az ügyész korábbi állásfoglalása szerint a nő valójában közepes mértékű alkoholos befolyásoltság alatt vezette kocsiját, így ez a védekezés nem vehető figyelembe.

Mint ismert, a szlovák milliomosnő tavaly augusztus 21-én BMW X5-ös terepjárójával hátulról beleszaladt egy Fiat Puntóba, amely a szalagkorlátnak csapódott és kigyulladt. Hárman bennégtek a kocsiban, a negyedik utas a kórházban vesztette életét.

Hat évet kapott RezesovaHat évet kapott Rezesova

Eva Rezesova a közel tíz éve elhunyt Alexander Rezesnek a gyermeke. A férfi a kilencvenes években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének a birtokosa volt. Alexander Rezest életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Cecilia napra, 2013.11.22.
  2013-11-22 01:01:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  névnapok  
Jolika napra 2013.november 20.
  2013-11-22 00:56:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  névnapok  
Erzsébet napra, 2013.11.19.
  2013-11-22 00:52:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  névnapok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 262 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 1342
  • e Hónap: 2463
  • e Év: 160323
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.