Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Mihályfalvi János legújabb videói
  2013-11-27 22:54:45, szerda
 
  WASS ALBERT - ÉJFÉLI HANGULAT - DÉTÁRI E. - MIHI - 2013


Link


DARUMADÁR HA ELSZÁLLSZ - SZELECZKY - SZILASSY - MIHI - 2013


Link


MENJ EL, MENJ EL SZEGÉNY MAGYAR - LÁSZLÓ ANDREA - MIHI - 2013


Link


MIHI eddig megjelent YouTube videói:


Link
 
 
0 komment , kategória:  MIHÁLYFALVI JÁNOS, MIHI  
Erdélyt vajon mikor védi meg végre a román bekebelezéstől
  2013-11-27 22:49:33, szerda
 
  Erdélyt vajon mikor védi meg végre a román bekebelezéstől az anyaország?

Erdélyt vajon mikor védi meg végre a politikai rendszerek változásaitól függetlenül fennálló román bekebelezéstől az anyaország? Ez a kínzó kérdés merül fel óhatatlanul Dénes István (1889-1963) nemzetgyűlési képviselő döbbenetes, 1937-ben ,,Baj van Tiszántúl!" címmel megjelent műve olvastán. Amint kiderül belőle, Bukarest 1920. június 4-e után sem tágított abból, hogy az Óromán Királyság határait kiterjesszék Alföldünkre.


Így Iuliu Maniu néhai román miniszterelnök és parasztpárti elnök 1936. október 5-i szatmárnémeti beszédében ki is adta a jelszót: ,,Irány Békéscsaba!", Mihai Popp képviselő 1936. november 28-án Kolozsvárt pedig szintúgy ezt követelte.
,,Megdöbbenve és érthetetlenül áll a magyarság a románság vezéreinek ama nyílt és titkos agitációjával, valamint fenyegetéseivel szemben, amelynek lényege az, hogy Nagy-Románia határait a Tiszáig akarják kitolni: minden román politikai párt és minden pártvezér egyre merészebben követeli úgy a sajtóban, mint a népgyűléseken a tiszántúli területek megszállását és ,,Nagy-Romániához" csatolását" - írja a szerző, hangsúlyozva, Bukarest 1920. június 4-e után sem tágított abból, hogy az Óromán Királyság határait kiterjesszék Alföldünkre, így Iuliu Maniu néhai román miniszterelnök 1936. október 5-i szatmárnémeti beszédében ki is adta a jelszót: ,,Irány Békéscsaba!", Mihai Popp képviselő 1936. november 28-án Kolozsvárt pedig szintúgy ezt követelte.

Mellesleg csak azt tette a hivatalos román politika valamennyi képviselője Trianon után is, amit azelőtt, hiszen - amint Olay Ferenc (1887-1936) miniszteri tanácsos részletesen bemutatta (A magyar művelődés kálváriája az elszakított területeken 1918-1928) -, a hazai görögkeleti és görög katolikus román iskolákban már az 1840-es években megkezdődött a Tiszáig terjedő Romániát ábrázoló térképek tanítóik és papjaik általi elterjesztése.

Példaként említi Mehedinti közoktatásügyi miniszter, Murgoci egyetemi és Popa-Burca középiskolai tanár földrajzkönyvét, amelyek mint ,,a magyarok által erőszakkal elfoglalva tartott román tartományok"-ról beszélnek Erdélyről, Temesről, Máramarosról, amelyeket igyekeznie kell minden igaz románnak ,,Romániával egyesíteni'" s ugyanígy oktatták a román honvédeket Bureanu, Moinescu, Paskievici, Arifeanu és Virgil olvasókönyveiből.

Műveikben mindezt aztán térképeken is szemléltették, például Treboniu Laurian egyetemi tanár már az 1840-es évek elején megszerkesztette Nagy-Románia térképét, amely később a külföldi sajtóba is belekerült, így Jean Alexandre Vaillant 1844-ben Romániáról franciáknak szánt munkájába (La Romanie ou histoire, langue, littérature, orographie, statistique des peuples de la langue d'or, ardaliens, valaques et moldaves, résumés sou le nom des romans).

Tegyük hozzá mindehhez, hogy az 1940. augusztus 16-a és 24-e közt lezajlott szörényvári román-magyar tárgyalások alkalmával külügyminiszterük, Mihail Manoilescu ugyanakkor egy négyzetkilométernyi elrabolt terület visszaadásáról sem akart hallani (csak lakosságcseréről), majd augusztus 30-án a szó szoros értelemben elájult, amikor kénytelen volt beleegyezni 43 492 négyzetkilométernyi erdélyi terület visszatérésébe az anyaországhoz.
Mert e területeken a bukaresti kormányhatóságok, Kárpátalja 1939-es visszatérését követően attól tartva, hogy a magyar területi revízió rövidesen Erdélyt is eléri, valóságos hadiállapotot idéztek elő. Elég legyen Marjay Frigyes újságíró krónikáját (Ámokfutó Bukarest, 1939) felidéznünk, amelyből egyértelműen kiderül, milyen ostromállapot uralkodott a második bécsi döntés előtt a magyar-román gúnyhatár úgyszólván teljes szakaszán:
,,A városokban román uszító szónokok magyargyűlölő politikai beszédeket tartanak. Mindenfelé nyíltan emlegetik, hogy adott esetben kiirtják a magyarokat. Éjszakánként fényszórók világa nyugtalanítja a lakosságot. Az utcákon megerősített katonai járőrök feltűzött szuronnyal cirkálnak. Óromániából hosszú katonavonatok szállítják a gyalogságot, tüzérséget és műszaki csapatokat Erdélybe."

Hiába, mindent elvenni, ha lehet, de abból soha semmit sem visszaadni! Dénes István hetvenhat évvel ezelőtti kötete óta változatlanul kínzó kérdés viszont, hogy Erdélyt mikor védi meg végre a politikai rendszerek változásaitól függetlenül fennálló román bekebelezéstől az anyaország? Azon anyaország, amely persze sajátjait sem védi meg máskülönben semmiféle bekebelezéstől, kiváltképpen a bankárkaszt spekulánsaiétól. Mert említett könyvében emiatt is feljajdult a mára csaknem teljesen elfeledett képviselő. De erről majd később.


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Egy olyan körről van szó, mely kormányok felett áll (Videó)
  2013-11-27 22:43:03, szerda
 
  A volt NAV-alkalmazott szerint 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Nagykereskedelmi multikról és kiskereskedelmi láncokról van szó, akik olyan szinten mozognak, hogy ott már nem számít sem a nemzetiség, sem a politika.

Meghallgatták Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy évvel ezelőtt távozott alkalmazottját a Parlamentben. Azt mondja, 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán meghallgatta a NAV volt alkalmazottját azzal kapcsolatban, milyen visszaélések történtek az adóhatóság berkein belül, és idáig miért nem történt ezzel kapcsolatban érdemi előrelépés.

Videó : Évi 1600 milliárdot csalnak el a nagyok?


Link


Az albizottság jobbikos elnöke, Z. Kárpát Dániel annak ellenére hívta össze az ülést, hogy az a távolmaradók miatt határozatképtelen volt. Ugyanis, mint azt előre jelezték, nem jelentek meg az ülésen a kormánypárti tagok, így Horváth András valódi bizottsági meghallgatás helyett egyfajta konzultáción válaszolt a kérdésekre.
Ángyán József szerint bátor dolog volt Z. Kárpát Dánieltől, hogy összehívta a bizottságot

Nem tegnap kezdődött

Horváth szerint az adóhatóság ellenőrzési területén a legnagyobb visszaélések 2007-től kezdődtek, amikor a régiósítási átalakítások során új, szakmailag is megkérdőjelezhető személyek kerültek vezető pozíciókba. Onnantól kezdve azok, akik valamilyen módon lépni kívántak a számukra egyértelmű törvénysértések ellen, a volt NAV-os szerint rendre ,,parkoló pályára lettek állítva". Mint mondta, közülük sokakat ügyintéző pozícióra leszorítva, alibimunkákkal foglaltak le, vagy akár egyenesen el is bocsájtottak. Horváth elmondta továbbá, hogy a 2010-es kormányváltáskor reménykedtek a változásban (személyi cserékben - a szerk.), de ez nem történt meg, így minden úgy folytatódott, ahogy korábban volt. A meghallgatáson a Jobbikon kívül részt vett azt LMP, a PM, Ángyán József, valamint a szocialista párt személyében Mesterházy Attila is. Utóbbi annak fényében, hogy az esetet két szocialista kormány (Gyurcsány -és Bajnai-kormányok) ideje alatt is szükséges vizsgálni, külön érdekességre tesz szert.
A Fidesz bojkottálta a bizottságot, de a konzultáció így is tartalmas volt

Kormányváltás, érdemi változás nélkül

Mint az imént kitértünk Horváth András szavaira, 2010 után a NAV-nál a belső visszaélések tekintetében nem történt változás. A bizottságon elhangzott kérdésre válaszolva viszont kiderült, hogy a hatóság vezetőségének felkeresésén túl több jelentős kormánypárti képviselő is megkapta az ügyet leleplezni kívánó Horváth anyagait, mégsem tettek semmit. Mint elmondta, az információk elvileg eljutottak Rogán Antalhoz, Révész Máriuszhoz, Lázár Jánoshoz és Cséfalvai Zoltánhoz, valamint Varga Mihályhoz is, sőt, egy fideszes frakcióülésen tudomása szerint még 2011 tavaszán tárgyalták is az ügyet - mégsem történt semmi.

A NAV-nál a botrány kitörése után ellenőrzést hajtottak végre, amelyre mindössze két napot, egy hétvégét szántak. Ezt követően megállapították, hogy visszaélések nem történtek, az ügyet pedig lezártnak tekintették. Horváth egy szintén bizottsági kérdésre elmondta, ennyi idő alatt csak felületes vizsgálatot lehet tartani, ami haszontalan. A rengeteg kapcsolati háló, működési mechanizmus áttekintéséhez szerinte egy tapasztalt revizorokból álló csapatnak is hosszú hónapokra lenne szüksége.
A zöld mappa 2011-2013 közti csalásokat bizonyít, de tartalma nem lehet nyilvános

,,Egyértelműen az látszik, hogy hiába volt itt több kormány az elmúlt 6-7 év alatt, a mechanizmus, az kezdettől fogva élt az adóhivatalon belül, a védelmi rendszer bizonyos adózói csoportok vonatkozásában kezdettől fogva működött. Nagyjából azok a vezetők működtették ezt a védelmi rendszert 2007-től, akik most is ott vannak. Mindezt csak azt jelentheti, hogy azok az emberek, akik őket védik, azok kormányokon átívelő személyek. Érvényesíteni tudják az akaratukat bármelyik kormány alatt ... ezek az emberek már elszakadtak attól, hogy jobb vagy bal oldal, ők gazdaságilag már olyan erősek, hogy a politika sem mer hozzájuk nyúlni" - fogalmazott Horváth András a kiemelt adózói körök által évi akár 1700 milliárd forintos veszteséget jelentő visszaélésekkel kapcsolatban.

alfahir.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  N1 TV   
A legnagyobb holokauszt az amerikai indiánok kiirtása!!!!
  2013-11-27 22:36:27, szerda
 
  A legnagyobb holokauszt

A civilizált Amerikát barbár európaiak fedezték fel. Az indiánok gyönyörű, tiszta városokban éltek, mezőgazdaságuk és kereskedelmük virágzott. Nagy hangsúlyt fektettek a személyes higiéniára és kultúrára. A mosdatlan, barbár telepeseket csak az arany érdekelte. A világ legnagyobb népirtása következett, és a bennszülöttek jogaikat Amerika ma sem védi. De hamarosan változás jön.Link


Az eredeti felvétel:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Dr.Szakály Sándor előadása : Magyar Királyi Csendőrség
  2013-11-27 22:26:43, szerda
 
  Dr.Szakály Sándor előadása : Magyar Királyi Csendőrség


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Patrubány Miklós november 23-i előadásának - 1956 -
  2013-11-27 22:20:29, szerda
 
  Patrubány Miklós november 23-i előadásának - 1956 - út a Szent Korona országa felé


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Meghívó Léleképítőre! November 28-án
  2013-11-27 21:44:28, szerda
 
  Meghívó Léleképítőre!

November 28-án este folytatódik Szekszárdon

a népszerű Léleképítő sorozat.


Dr. Tóth Csaba Attila, a Léleképítő vezetője ezúttal

Dr. Szakály Sándort,

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektor-helyettesét hívta meg,

aki történészként avatottan mutatja be

Vitéz Jákfai Gömbös Gyulát,

Magyarország egykori miniszterelnökét, Murga szülöttjét,

Szekszárd város díszpolgárát.

Az előadás most kivételesen csütörtökön lesz,

továbbra is 18 órai kezdettelHelyszín: Garay János Gimnázium díszterme

Szekszárd, Szent István tér 7-9Minden érdeklődőt tisztelettel hív és vár a Léleképítő házigazdája

Dr. Tóth Csaba Attila

A B E L É P É S D Í J T A L A NLegközelebbi Léleképítő:

December 2-án hétfőn Dr. Puskely Mária

a szegények orvosáról,

Dr. Batthyány-Strattmann Lászlóról

tart előadást.

Az eseményekre személyesen eljönni nem tudóknak az előadással azonos időben

élő közvetítés interneten itt lehetséges:Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
„Új Sereg” - 3 éves képzés a Karaul-hagyomány út
  2013-11-27 21:31:12, szerda
 
  A képzés célja:

Olyan művelt, jó kiállású, testben és lélekben egészséges emberek kinevelése, akik ismerik a szerves magyar hagyományt, kultúránk alapjait s a mai életkörülmények között felvállalják annak képviselését, továbbadását. Cél továbbá a Karaul (Őrző Táltos) hagyomány fenntartása és továbbvitele.


A képzés időtartama:

3 esztendő, minden évben 4 X 1 hét (évszakonként). Ezen kívül ajánlott a nagy szertartásokon való részvétel.


Fokozatok:

1.év: Bronz Üst 2.év: Ezüst Üst 3.év: Arany Üst


Az első év (Bronz Üst) időpontjai:

1. hét: 2014. tavasz: március 25-31.

2. hét: 2014. nyár: július 2-8.

3. hét: 2014. ősz: szeptember 29-október 5.

4. hét: 2014. tél: december 16-22.Tanított ismeretek:

futás, bot-, és kardforgatás, íjászat, lovaglás, erőgyakorlatok, harcművészet (baranta, judo, ki-aikido), főzés, önismereti gyakorlatok, látomáskeresés, izzasztó kunyhó, beszéd-, és nyelvművelés, szónoklattan, rovásírás, jelképtan, vallástörténet, magyar történelem és irodalom, verselés, magyar őstörténet és szertartásrend, dobolás és ének, révülés (lélekutazás), tűnődés (meditáció), csillagbölcselet, önfenntartó gazdálkodás, népzene, néptáncA résztvevők minden év végén vizsgát tesznek, mely után jogosulttá válnak a Tengri Közösség égkék színű szertartás öltözetének viselésére, az első év után bronz színű övvel, a második év után ezüst színű övvel, a harmadik év után arany színű övvel. E mellett veretes övön viselhetik a teljesített próbák jeleit (pl.: Látomáskeresés, Naptánc...).


Tanít: Sólyomfi-Nagy Zoltán (Sólyomfi Karaul)


Vendégtanítók (többek között): Bíró András Zsolt, Fehérholló Őskü, Keresztes Nagy Árpád, Laár András, Németh Frigyes, Nyers Csaba, Paulinyi Tamás, Pucskó Zsolt Ákos, Somogyi István ,,Karak", Varga Sándor


Tanítások helyszínei (többek között): Tát-Tokod (Ősforrás Központ), Cserkútpuszta, Cservölgypuszta, Virt, Kisberény, Somogyvár, Dobogókő


Jelentkezés és további felvilágosítás:

Sólyomfi-Nagy Zoltán

06-203634076

solyom7@gmail.com

www.tengrikozosseg.com
Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Pecznyík Pál legújabb versei
  2013-11-24 21:21:53, vasárnap
 
  Pecznyík Pál újabb elektronikus verses kötete Dezső Ilona szerkesztésében :


Link


Link


Link


Szállnak az évek!

Mint sas madár szállnak, az évek fölöttem,
kilencvennégy mérföld, maradt el mögöttem.
Tél hidege mindig, új tavaszra váltott,
meg sem ismer: aki, ötven éve látott.
Minden múló nyárnak, maradt szép emléke,
napsugaras nyár volt, szívem legszebb éke.
Nagy alföldi rónán, gyönyörködve néztem,
búzakalásztenger hullámzását, szélben.
Viruló nyár után, jött az ősz világa,
csodás hímzett leplet, borított a tájra.
Hűvös szelet, esőt, hoztak sötét felhők,
téli pihenőre, vetkőztek az erdők.
Földi vándorutam vége felé járok,
égi hívó szóra, egyre jobban várok.
Atyámé a hála, ha ad még pár évet,
áldással záruljon, ez a földi élet!
Életkönyv: a neve, telve minden lapja,
megsárgul, elenyész, ha lelkem itt hagyja.
Nem tudhatom: meddig írom, élet-könyvem,
lapjaira sokszor hullik, fájó könnyem.
Követe vagyok itt, mennyei hazámnak,
megváltott gyermeke, jóságos Atyámnak.
Ő tanítgat engem, mindenkit szeretni,
kallódó lelkeket, őhozzá vezetni!
Azokra vár öröm, majd a mennybe érve,
akik Isten előtt, leborulnak térdre!
És mint megváltottak, tetszésére élnek,
boldog örömére, atyai szívének.

Pecznyík Pál Celldömölk 2013. XI. 23.

Nagy utazás!

Idővonat száguld velünk,
kiszállni nem lehet nekünk.
Halálunk nem végállomás,
mennyben vár ránk, öröklakás.
Kopott testruhánk, itt marad,
porrá válik a föld alatt.
Így jutunk el, folyton menve,
időből, az időtlenbe.
Odaát szebb öltönyt kapunk,
ajándékba adja Urunk.
Nem lesz időmérő óra,
sosem térünk nyugovóra.
Nem alszunk el, ébren leszünk,
nem fárad el lábunk, kezünk.
Hálaéneket zeng ajkunk,
mosolyra derül az arcunk.
Élünk földöntúli fényben,
Atyánk trónja közelében.
Teljes lesz az öröm, béke,
melynek soha nem lesz vége!

Pecznyík Pál
Celldömölk
2013. XI. 22.

Két tarisznya

Két tarisznyát hord az ember,
egyet elől, egyet hátul,
elsőbe a szálkát gyűjti,
saját gerendáját hátul.
Vándorútján amint halad,
előre néz, hátra nem lát,
ezért hamar észreveszi,
mások szemében a szálkát,
Hátul, telve tarisznyája,
elkövetett sok bűnével,
s mivel nem látja: dicsekszik,
bűnfertőzött életével.

Bár jutna eszünkbe mindig,
ítélet két tarisznyája,
elsőbe, saját gerendánk,
hátsóba pedig a szálka.
Vessük ki, saját szemünkből,
a látást, gátló gerendát,
azután vegyük szemügyre.
mások szemében a szálkát.

Bár csak lenne okulásul,
minden szálka keresőnek,
Bíró elé kell állnia,
a gerenda felejtőnek!
Ezért míg e földön élünk,
tartsuk tisztán, szíveinket,
hogy Jézus az igaz Bíró,
üdvre, ítélhessen minket!

Pecznyík Pál
Celldömölk
2013. XI. 15.
A 94 esztendős Pecznyík Pál versei, írásai, áhítatai lányának, Jolikának blogjában olvashatóak:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál írásai  
"Híd a Dráván" Dr.Andrásfalvy Bertalan előadása
  2013-11-24 21:07:58, vasárnap
 
  "Híd a Dráván" Dr.Andrásfalvy Bertalan előadása


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2077
  • e Hét: 8147
  • e Hónap: 55218
  • e Év: 2083426
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.