Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 296 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2013-11-30 23:55:34, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Marokkói sütőtök-tagine
  2013-11-30 23:55:18, szombat
 
  Marokkói sütőtök-tagine

Hozzávalók:
olívaolaj
2 fej vöröshagyma apróra vágva
3 cm friss gyömbér reszelve
55 dkg sütőtök felkockázva
1 teáskanál fahéj, koriander és római kömény őrölve
1 teáskanál harissa

1 evőkanál méz
7 dkg sűrített paradicsom
5 dkg aszalt vörös áfonya
40 dkg konzerv vörösbab (nettó 24 dkg)
20 dkg kuszkusz
1 citrom leve és héja (opcionális)
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harissát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.

A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba került a citromhéj és a citromlé.

A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel már csak összerottyantjuk. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és a kuszkusszal tálaljuk.





Megjegyzés:
A harissa egy készen is kapható csípős paprikakrém, én egy gyors eztettem-változatot csináltam a taginhoz (60 ml lesz):
1 nagyobb darab sült paprika
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 teáskanál cayanne bors (vagy pirospaprika)
1/2 darab friss csili vékonyra karikázva (ez lehet több is, kevesebb is, ki mennyire szereti a vadul erőset)
2 evőkanál semleges ízű olaj (ne olíva!)
A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.

A receptet és a fotót Eztettem küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Angol sörös melegszendvics
  2013-11-30 23:55:04, szombat
 
  Angol sörös melegszendvics

Hozzávalók:
2 szelet kenyér
10 dkg sajt
5 dkg vaj, vagy Rama
2-3 kanál barna sör
1 kávéskanál mustár
pirospaprika
bors


Elkészítés:
A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd, és hintsd meg kevés pirospaprikával. Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét. Tálalás előtt a sütőben vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket.

Megjegyzés:
Férfiaknak főleg!!!

A receptet Wernerke küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Brownie - ahogy Petra készíti
  2013-11-30 23:54:51, szombat
 
  Brownie - ahogy Petra készíti

Hozzávalók:
2/3 pohár vaj vagy Vénusz sütőmargarin
2 pohár cukor
4 tojás
1 teáskanál vanília
3/4 pohár kakaó (nem cukrozott!)
1,5 pohár liszt
1 teáskanál sütőpor
0,5 tk só
1 pohár dió (kaliforniai) - de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is

Elkészítés:

1.) Az összetevőket összekeverjük, jól eldolgozzuk, érdemes a diókat félbevágni, úgy nem olyan nagyok, meg könnyebb elkeverni.
2.) A masszát egy kivajazott tálba tesszük, és kb. 30-40 perc alatt 200C-on megsütjük. Akkor sült meg, ha a szélei már elváltak az edény oldalától. A sütési idő különbözhet attól függően is, hogy mekkora edénybe tesszük, mennyire vékony ill vastag a tészta. Érdemes egy kést beleszúrni, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor kész! Melegen fagylalttal, vagy hidegen is tálalhatjuk!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. További gyönyörű fotót Anian0 küldött a recepthez. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Libamáj ínyenceknek
  2013-11-30 23:53:42, szombat
 
  Libamáj ínyenceknek

Hozzávalók:
50 dkg pecsenye libamáj
5 dl tej
10 dkg dióbél
2 db tojás
1 evőkanál paradicsompüré
őrölt feketebors
majoránna
2 gerezd fokhagyma
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítés:
A libamájat szeletekre vágom, tejbe áztatom, legalább 3-4 órát hagyom őket lazsálni a hűtőben. Kutyasétáltatás ideje van, Zsebibabával megyünk egy kört.

Visszaértem. Előkapok egy keverőtálat, felverem benne a tojásokat, beleadom a paradicsompürét, az őrölt borsot és a majoránnát, valamint a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát is, rendesen átkeverem. A dióbelet egy tálba finomra darálom, utóbbit félreteszem.

Kiveszem a libamájszeleteimet a hűtőből és a tejből, lecsepegtetem, hagyom, száradjon. Megforgatom őket lisztben, majd a fűszeres tojásban és a darált dióbélben. Ismét a tojásba, és végül a zsemlemorzsába mártom, 1-2 percig így sütöm az olajban.

Az olajból száraz papírtörlőre kiszedve szárazra csepegtetem, fűszeres rizzsel, friss salátával tálalom.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Bakonyi gombaleves
  2013-11-30 23:51:53, szombat
 
  Bakonyi gombaleves

Hozzávalók:
50 dkg vargánya gomba
15 dkg füstölt, húsos szalonna
20 dkg parasztkolbász
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
pirospaprika

őrölt bors
finomra vágott zsálya és kakukkfű

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a felhevített zsírban kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, félretesszük a pörcöt és 2-3 evőkanálnyi szalonnazsírt is. A maradék zsíron megpároljuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel ízesítjük. Felöntjük 2 liter vízzel, felforraljuk.

Közben egy serpenyőben a félretett zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, a levesből kivett merőkanálnyi lével hígítva rántást készítünk, majd az egészet a leveshez öntjük. Beletesszük a felkarikázott kolbászt meg a tejfölt, és összeforraljuk. Ízlés szerint, ha szükséges, még fűszerezzük.

Minden tányérba szedünk egy keveset a sült szalonnapörcből, arra merjük rá forrón a levest, amit még tejföllel, 1-2 karika csípős, hegyes zöldpaprikával díszíthetünk.

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Majonézes tojássaláta tavaszi zöldségekkel
  2013-11-30 23:49:08, szombat
 
  Majonézes tojássaláta tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
3 db paradicsom
1 csokor piros retek
2 db zöldpaprika
6 tojás

őrölt bors
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
3 dl majonéz

Elkészítés:
A megmosott uborkát, paradicsomot félkarikákra szeleteljük, a piros retket, a zöldpaprikát felkarikázzuk, majd a megtisztított főtt tojásokat vékonyabb cikkekre daraboljuk. Keverőedénybe tesszük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán átforgatjuk, és frissen, ízlésesen, tányérra halmozzuk. Meglocsoljuk a majonézzel, majd petrezselyemmel díszítjük. Kínálhatunk mellé friss péksüteményt.





Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Boldog Advent hétvégét!
  2013-11-30 18:54:04, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Jó éjszakát!
  2013-11-29 23:57:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Bundázott hagymakarikák párolt rizzsel
  2013-11-29 23:57:42, péntek
 
  Bundázott hagymakarikák párolt rizzsel

Hozzávalók:
4-6 darab méretes hagyma

őrölt bors
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
Vénusz olaj a sütéshez

A körethez:
1 maréknyi rizs
1 db erőleveskocka
1 csokor petrezselyem

bors
ételízesítő

Elkészítés:
A hagymákat megpucolom, 7-8 milliméteres karikákra szeletelem, sózom, borsozom, állni hagyom.

A rizst leöblítem, 2-3 dl vízben az erőleveskockával felteszem főni, pergősre készítem, ha igényli, sóval, borssal fűszerezem.

Amíg a rizs készül, a hagymakarikáimat lisztbe, felvert tojásba, újra lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom, forró olajban kisütöm.

A párolt rizst összeforgatom az apróra vágott petrezselyemmel.

A bundázott hagymakarikáimat a petrezselymes párolt rizzsel és forró, fűszeres vajkrémmel tálalom.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 296 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 29561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4106
  • e Hét: 26512
  • e Hónap: 80326
  • e Év: 1348308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.