Belépés
vicus54.blog.xfree.hu
"Továbblépek még akkor is, ha hullnak könnyeim, és szertefoszlottak gyönyörű álmaim!" Huszár Mihályné
1954.02.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
  2013-11-30 17:25:12, szombat
 
 Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját.
Martin Luther King
 
 
0 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Hajléktalant fogadott örökbe Angyalföld!
  2013-11-30 17:22:45, szombat
 
 


Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

50 dolláros lecke
Ikrek

Hajléktalant fogadott örökbe Angyalföld

Gini Papp

2013. Nov. 29.

Hozzászólások (0)

SándorSÁNDOROM...

Ismeretségünk ez év tavaszán kezdődött.
Rendszeresen elsétáltam mellette a Pozsonyi úton.
Láthatóan hajléktalan, de mindig a lehetőségekhez képest ápolt, gondozott, sosem ittas embert láttam ott nap, mint nap.
Nem kéregetett, csak ült és kisrádióján hallgatta a világ híreit, hogy ne maradjon le semmiről.
Egyszer megkérdeztem tőle, hogy tudok-e segíteni vmiben.
Azt mondta: - Nem, kedves köszönöm.

Én nem szoktam kéregetni. Hosszas unszolás után, csendben csak annyit szólt, hogy esetleg valami élelmiszert.
Így ismerkedtünk össze. Ő lett az én kosztosom.
Most már 3 emberre főzök.
Pár napra rá, bemutatkoztunk egymásnak.
Innentől kezdve már messziről integetünk, ha meglátjuk a másikat az utcán.
Örült, hogy a nevén szólítják, hogy látják. Egyre többen...

Összefogtunk páran, és beprotezsáltuk annak a háznak a lakóközösségénél, akinek a kapujában üldögél.
Több lakógyűlés eredményeként 10 napja megengedték, hogy a pince egy részében, ahol van mosdási lehetősége és van egy wc is, este 7 és reggel 7 között ellegyen.
Van ágya, de még sok minden jól jönne. Zseblámpa, mert ott nincs áram. Ceruzaelem a kisrádiójába. Stb. Persze ezt nem ő mondja, hanem én...
Sosem kérdeztem semmit.

Mindig annyit mondott magáról, amennyit akart. Így tudtam meg, hogy 66 éves, volt vasmunkás. Végig dolgozta az életét. Boldogan sepreget a ház előtt, összeszedi a szemetet, mindig hasznossá teszi magát. Pedig senki nem várja el tőle. De Sándorom ilyen. Most boldog. Nagyon. Mi meg szeretjük. Én nagyon...

 
 
0 komment , kategória:  belföld egyébb  
Kellemes délutánt kívánok!
  2013-11-30 13:50:12, szombat
 
 A hit az, amit az ember kételkedés nélkül elfogad igaznak. Ebbe beletartozik az ismert (megtapasztalt), illetve az ismeretlen (még meg nem tapasztalt) világ is.(...)
A hit nem egy gondolat, nem egy elképzelt vízió, nem egy kimondott szó, és főleg nem egy testi cselekedet, bár a hit megnyilvánulhat ezeken keresztül, ahogy a vágy,
az akarat, illetve a hazugság is
 
 
0 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Vacsora csata:így jár egy szerelmes "férfi".....
  2013-11-30 13:47:43, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szép napot kellemes szombatot kívánok!
  2013-11-30 13:38:03, szombat
 
 Az élet egyikünk számára sem könnyű, de nincs semmi baj ha van kitartásunk és főleg önbizalmunk. Hinnünk kell hogy tehetségesek vagyunk valamiben és hogy ezt a valamit bármi áron is el kell érnünk. 
 
0 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Négy hétig tartó várakozás!
  2013-11-30 11:48:15, szombat
 
 

A templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják.

A Jézus születésének ünnepére való várakozást a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek mellett a kifejezetten csak erre az időre jellemző katolikus szertartások és szokások is segítik.

Az adventi készület hagyománya a 4. századból ered, amikor a vízkeresztkor tartott keresztelések előtt háromhetes előkészületi időt tartottak. A következő században ez a várakozás átalakult: már a karácsonyra, Krisztus megszületésének ünnepére készültek lelkileg a keresztények az ünnepet megelőző hat héten keresztül, ebből rövidült le a négy vasárnapot átívelő adventi időszak.

A három lila és egy rózsaszín gyertyával feldíszített adventi koszorú hagyománya a közös karácsonyvárást segíti, egyre inkább nemcsak a templomban, hanem a családokban és más közösségekben is. A gyertyák színei szimbolikus jelentőséggel is bírnak: a lila a bűnbánatra, a rózsaszín az örömre utal.

A legjellegzetesebb adventi liturgia a napfelkelte előtt tartott hajnali ,,angyali mise", a roráté - ez a Szűz Máriával való várakozás népi megnyilvánulása. Az adventi időszakban a templomi oltárokat nem díszítik virággal, az orgona csak az énekek kíséretére szorítkozik, a miséző pap violaszínű miseruhát ölt.

Az advent egyik kedvelt szokása még a keresztény családok közös, úgynevezett Szent Család-járása. Ennek során egy kisebb közösség tagjai vagy több család gyűlik össze hétről hétre más-más otthonban a Szűz Máriát, Szent Józsefet és a gyermek Jézust ábrázoló kép előtt, hogy együtt imádkozzanak. A régen inkább vidéken elterjedt hagyományt egyre több városi plébánia honosítja meg, ezzel is a közösségteremtést támogatva.

Az ünnepi vasárnapok hagyományos színei

A keresztény kultúrkörben az advent a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól számított időszak. A szó maga az ,,Úr eljövetelét" jelenti, a latin ,,adventus Domini" kifejezésből származik. Az adventi várakozás eléri jutalmát az eljövetelben.

Advent első vasárnapja
Minden évben változik az időpontja. Szent András napjához (11. 30.) a legközelebb eső vasárnapon ünnepeljük. Ezen a vasárnapon a lila szín uralkodik. Lila terítővel terítik le az oltárt, a pap lila stólát vagy miseruhát visel a szertartáson, s az adventi koszorún elsőként meggyulladó gyertya is lila színű.

Advent második vasárnapja
Bronzvasárnapnak is nevezik, a színe ettől függetlenül szintén a lila. A nagyböjti időszaknak is lila az ünnepi színe a katolikus egyházi liturgiában. Sok esetben kékkel helyettesítik, hogy meg tudják különböztetni egymástól a két ünnepet.

Advent harmadik vasárnapja
Ezüstvasárnapnak is hívjuk. Ez a vasárnap kiemelkedik a többi közül, mert már az advent második felének kezdetébe léptünk. Emiatt Gaudete (latinul: örvendjetek) vasárnapnak is nevezik. A rózsaszín, az örömöt szimbolizáló szín a rá jellemző.

Advent negyedik vasárnapja
Aranyvasárnapnak is nevezzük, színe újfent a bűnbánatot kifejező lila. Ezen a napon már mind a négy gyertya ég az adventi koszorún.
 
 
0 komment , kategória:  hírek -Bács megye  
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
  2013-11-29 20:10:34, péntek
 
 A szerelmet nem hagytam hogy kinyíljon
mint egy rózsa,
mert akit szeretem volna, nem gondozhatja.
Hogy vissza nőni ne tudjon gyökerestől kitéptem.
A jövőt látom,fényt vizet nem kapnak.
Így az idő múlásával majd a szirmok elhervadnak,
Csak azt tettem amit a józonész diktál,
a lelkem birodalmam mostantól előtted csukva áll.
Ezt fogadd el, mert azt szeretném,hogy te boldog légy
mert a vidámság benned az egyik legvonzóbb erény.

/ Stigma /
 
 
0 komment , kategória:  saját készitésü képek  
Újságíróra is fegyvert fogott az ámokfutó audis!
  2013-11-29 20:07:46, péntek
 
  Az osztrák sofőr korábban egy kútkezelőre szegezett pisztolyt, most kiderült, menekülés közben is így tett.
Egy autóban ülő társaságra - köztük a vezess.hu munkatársára - is fegyvert fogott az az osztrák férfi, aki pisztollyal fenyegetőzve, fizetés nélkül száguldott el az M1-es egyik benzinkútjáról. Az újságíró beszámolójából kiderül, hogy az ámokfutó hátulról érkezett és vadul vészvillogózott. Már akkor látták, hogy nagyon siet, ide-oda cikázott a sávok között. Jobbnak látták, ha elengedik, ám a kamionok között ez nem tűnt kivitelezhetőnek.

Nem csak a középső ujját mutatta

,,Az ezüstszínű, rendszám nélküli Audi meg is érkezik, de a sofőr nem csak a középső ujját mutatja vicsorogva, hanem egy pisztolyt fog ránk. Sofőrünk nem sokat vacakolt, belelépett a fékben, hogy ha lő az ember, legalább nehezebb legyen eltalálnia az autónkat. 70-80 km/órás tempóra lassítunk, közben az autó elszáguld. Láthatóan nem nevelő célzatú halomra lövésünk volt az elsődleges célja." - olvasható a vezess.hu cikkében.

A csapat útja a rendőrségre vezetett, ahol megtették vallomásukat. ,,A lépcső alján még összefutunk a kútkezelővel, akinek kicsit jobban megugorhatott a pulzusa, mint a miénk." - fűzte hozzá.

Áttörte az útzárat

Ahogy arról a Győr24 beszámolt, az egyenruhásokat csütörtök délelőtt értesítették, hogy az M1-es autópálya egyik töltőállomásáról egy autós fegyverrel fenyegetőzve, fizetés nélkül távozott. Miután a kutas több mint hatvan liter üzemanyagot tankolt autójába, a férfi bement ugyan a shopba, de pénzt nem hagyott ott. Mikor visszatért a kocsijához, a kútkezelő arra kérte, rendezze tartozását, a külföldi ezután rántott fegyvert, amelyet az alkalmazottra szegezett, közben pedig ordibált.

A férfi nem állt meg a rendőri jelzésre, ám Ausztriában sikerült elkapni, miközben az A4-es autópályáról próbált lehajtani. Az autós elszánt volt, még a Gattensdorfban felállított útzárat is áttörte. Az osztrák egyenruhások több lövést is leadtak, végül így sikerült megállítaniuk
 
 
0 komment , kategória:  belföld egyébb  
Erzsikétől!
  2013-11-29 19:59:14, péntek
 
 
Szia drága barátnőm Évike!
Köszönöm kedves látogatásodat, és a szép képeket.
Nagyon kellemes estét, és szép téli hétvégét kivánok, sok szeretettel:ErzsikeKöszönöm Erzsike,köszönöm a szép képeket,kellemes estét,szép jó éjszakát kívánok!Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Erzsike  
Köszönöm Ildykó!
  2013-11-29 19:53:46, péntek
 
 


Köszönöm Ildikó,kellemes estét,szép jó éjszakát kívánok nektek,és nyugodt pihentető hétvégét!Éva
 
 
0 komment , kategória:  Ildykó  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1764 db bejegyzés
Összes: 11255 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 152
  • e Hónap: 6844
  • e Év: 6844
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.