Belépés
basstechman.blog.xfree.hu
Az "elegancia" mögött. Bass Techman
1983.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Sok rossz párválasztás
  2013-12-30 18:04:36, hétfő
 
  Adott egy fiú vagy egy lány. Jól néz ki, kommunikatív, szerethető a stílusa is, egyszóval ilyen szeretnivalónak tűnik, és Te értetetlenül állsz, hogy miért szingli. Meséli Neked, hogy bántak vele az exei, Te meg ezek után pláne nem érted, hogy mi a baj Vele, mint ahogy Ő sem.

Megismered egyre jobban, és kibuknak a dolgai szép lassan. Már egyre inkább kezded megérteni, hogy miért nincs sose senkije, de azt is, hogy miért bántak úgy Vele az exei, ahogy bántak. Nyilván Te is sarkon fordulsz ezek után, vagy van Benned jó indulat, és a szemébe mondod mi a baj. Persze nagyrészt hiába.

Ritka eset hogy felfogja és tanul belőle, de inkább megsértődik és sarkon fordul, vagy jól lehord hogy mi közöd hozzá, nem ismered régről, mit szólsz bele a dolgaiba, nem érdekelvén hogy segíteni akartál rajta. Vagy önkritika híján, vagy volt veled valami jelentéktelen baja, és rájátszott hogy kivágja magát.

Az előbbi persze megy panaszkodni, hogy megint kifogott valami hülye bunkót, ahelyett hogy gyakorolna egy kis önkritikát és változtatna a hozzáállásán, mert mindenkit úgy kell elfogadni ahogy van, stb stb...

Ezzel zárom az idei évet.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A félelem, a tisztelet és az érdek
  2013-12-27 23:56:51, péntek
 
  Az első kettő a vezetőkre vonatkozik, a harmadik a vezetettekre.

Félelemmel és kényszerítéssel mindig is könnyebb volt irányítani a többséget. Elég volt rájuk ijeszteni, és az akaratukat érvényesíteni Rajtuk. Semmi olyan koncepcióra nem volt szükség, amivel az vezetettel kedvére, vagy a szimpátiára tenne, hisz féltek, tűrtek és csinálták, amit mondanak Nekik. Szoktak sajnos elég sűrűn kezelni így problémás és kérdéses helyzeteket, hogy a motivációt összekeverik a zsarolással, pl.

Az ilyeneknek persze mindig ellenük mentek, amikor jött egy olyan vezető, aki fel tudta a góréval venni a kesztyűt, és viszont tisztelte embereit. Ez így természetes dolog volt, és rendben is volt. Kinek volt kedve olyan alatt lenni, aki alázza és terrorizálja Őket, ha itt van más, aki kivívja, és nem ki paráztatja a másikból a tiszteletet, és nem hagyja bajban őket.

De ez ma már mit sem ér. Ha az emberek érdeke máshogy kívánja, ez sem érdekli, mennek, ahova húzza Őket az érdekük. Akármilyen jó vezető volt, kit érdekel az akkor már? Így átestünk az önkényes főnökből, a hálátlan beosztottba. Az ilyenek érdemlik az első vezetőt, bár van az az érdek, hogy kibírják. Ki és belemagyarázás persze mindig van a dolgokba, így aztán lehet vitatkozni, hogy kinek van igaza.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony
  2013-12-24 22:22:23, kedd
 
  Este van. Kialudtak a fények és a tv-k. Itt ülök a sötétben, a karácsonyfa különböző színű LED-jeinek fényében fürödve, majd a színesek elhalványodnak, és a fehérek villognak mint egy stroboszkóp, megtörve a fényt egy diszkógömbös díszen. Na jó, dehát egy Techman-től ez meglepő? Miközben ülök és gyönyörködök a LED-ek játékában, a gyerekkori karácsonyaim jutnak eszembe:

Volt hogy még 24.ikén mentünk ajándékokat venni, dehát meg volt annak is a hangulata, főleg hogy akkor még nem nagyon volt utolsó pillanatok miatt, ott vergődő tömegnyomor.
Majd hazajöttünk, jó hangulatban, hülyéskedések közepette díszítettük a fát, elvonultunk ajándékokat csomagolni, nekem meg megvolt a külön kis "szaloncukorgyártó műhelyem", ahova elbújtam kampót tenni rájuk. Este hazajött a család többi tagja is, akik besegítettek, majd egy jó vacsora után, megvolt a köszöntés, közös éneklés, ajándékozás, és utána egyéb közös programok, pl. filmet néztünk, vagy társasoztunk, vagy kipróbáltuk, amiket kaptunk, de együtt voltunk. Másnap végig jártuk rokonokat, barátokat, és ott kb. ugyanez, a fadíszítést leszámítva. Nem mondhatni hogy úgy nézett ki egy karácsony, mint ha formalitásból lenne lezavarva. Nem kellett ezekhez a dolgokhoz gazdagok legyünk, vagy minél jobb ajándékokat venni, mentek ezek anélkül is.

Azért ez így csak nem hangzott rosszul, nem?

Boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sötétség krónikája
  2013-12-21 23:44:45, szombat
 
  Állítólag a mai nap az év leghosszabb és legsötétebb napja. Tavaly ilyenkor világ végét vártunk de lemaradtunk róla. Kivéve persze azok, akik a saját problémájukat ezen a napon élték meg, vagy kerültek rossz helyzetbe. Mi csak a szörfdeszkáinkat tisztogattuk arra az esetre, ha cunami lenne, hogy egy világméretű versenyt tudjunk szörfözni, de ez megmaradt tableten.

Állok sorban, a kis közértben. Előttem egy gizda kis csávó, valami gagyi üveg bort vesz. Fizetett, megkapta a visszajárót, majd azt kitépve a boltos kezéből, felkapta a bort, és kirohant az üzletből. �--rült is magának két sarokkal odébb, hogy milyen profi tolvaj.

Vicces gyerek a suliban, bezárta büntetésből az osztály társát a szekrénybe. A kulcsot majd lemásolta, és eldobta azokat, hogy még véletlenül se jöjjön ki, amíg ő ki nem engedi.

Gátlásos gyerekek a házibulin perverz activityt játszottak. Örültek is Maguknak, hogy milyen vadak és bevállalósak. Aztán az egyik pár ezt vagy megunta, vagy begerjedt, de elvonultak a fürdőszobába egy keringőre. Szidták is őket a többiek, hogy milyen gusztustalan perverz disznók, és milyen már, hogy házibulin elmennek kufircolni.

Forgalmi órán a tanonc bajba volt, hogy főútvonalnál, és elsőbbség adásnál, mikor kell indexelni. Gondolta biztosra megy, benyomta hát mindig a vészvillogót. A vizsgabiztosnak meg is magyarázta, hogy legalább a jó irányba is indexel vele.

Egy fiú és egy lány, rá volt kattanva egymásra. Első randin mindketten izgultak, nem tudták hozni a formájukat, majd letettek egymásról, mondván, hogy nem volt meg elsőre a szikra, és... ja bocs, ilyenről már írtam párszor.

Hát nem irigylem a szereplőket, ha időközben észrevették magukat. Kb. olyan érzés lehet, mint amikor a rab évekig siránkozik, hogy be van zárva, és szabadulása után rájön, hogy nem ő volt bezárva, hanem a cellaajtó.

És most döngetek egy kis HardStylet-t, mert a legsötétebb napon elvileg zajongani kell. A szomszédoknak is elmondom ezt, ha reklamálnak, bár akkor ellentmondásba keverednek magukkal, hisz egy ilyenre így 0: 13-kor Ők is elkezdenek zajongani, még ha mérgükben is.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nem mondja meg könyörtelenül a szemedbe
  2013-12-18 23:57:44, szerda
 
  Beszélgetsz valakivel, ki megszerettél, mert egyenes, nem kertel, nem finomkodik, és szív baj nélkül megmondja a szemedbe, ha hülye vagy. Nem azon agonizál, hogy mondja meg neked, hanem ahogy csináltad, ahogy volt, egyenesen telibe megmondja Neked mindig, és ez Neked bejön.

Aztán eltelik egy kis idő, Ő egyre visszább vesz, finomít a fogalmazásán, megértőbb lesz Veled, és már nem mondja meg könyörtelenül a szemedbe. Téged meg persze ez zavar, mert biztos így becsicskult, vagy akar valamit, vagy már kifújt, így hidegülsz.

Pedig nagyrészt egyik sem. Ahogy telt az idő, Ő is megszeretett Téged, és már nem tud úgy kimért, minden mindegy alapon, Hozzád állni, és még korábban nem ismert annyira, azóta megszeretett, és természetes dolog, hogy akit szeretünk, azzal kevésbé vagyunk kíméletlenebbek. Nem kell ezen kiakadni, vagy hidegülni ettől.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez kisugárzás?
  2013-12-15 02:01:00, vasárnap
 
  "Minden a kisugárzáson múlik. Érhetsz akármennyit, ha nem jó a kisugárzásod, az mit sem ér. De akármennyi hibád van, akármit elszúrtál, ha jó a kisugárzásod, azzal kiküszöbölheted ezeket, hiszen nem hogy bevonzod, de magad mellett is tartod az embereket, hisz a jó kisugárzás hatókörébe mindenki szeret lenni."

Uh... A fejemet fogom, hogy a többség tényleg rá van pörögve erre a hülyeségre. Na meg persze a sajátomat is, hogy nem hogy majdnem mindenütt az ilyen baromságokat lehet olvasni, de még Nálam is, még akkor is, ha csak példaként írtam róla. Nyilván jó dolog az, amikor valakinek pozitív az úgymond kisugárzása, és szívesebben van az ember, ilyen társaságban, mint mondjuk egy gyűlölködős, vagy egyoldalú ember társaságában, de könyörgöm, amikor ez az egész már túl van pörögve, és tényleg már az értelem is megszűnik létezni.

Hányan szívnak, akik rendes emberek, de az úgymond kisugárzásuk, vagy mi, nem megfelelő, és pozitív értékeit meg kenhetik a hajukra, hisz kit érdekel? Még azokat sem, akik pont azokra a tulajdonságra vágynak, mert mondjuk hiányt szenvednek, egy úgymond megfelelő kisugárzású, de hülyegyerek mellett.

Vagy itt a másik véglet: Hányan szenvednek valakinek a ronda dolgaitól, amiken nem akar változtatni, és tán rá is erősít olykor, mert megteheti, de mégis jó az úgymond kisugárzása, vagy mi? Van hogy nem is véletlenül, hisz hányan vannak így, hogy minek legyenek normálisak, ha el tudják adni magukat? Akinek nem tetszik, az kinyavalyogja magát, majd lenyugszik, vagy elmehet, hisz más ezret is bevonz. Ha meg fontos volt neki? És akkor mi van? Másnak is.

Persze kifogásnak sem utolsó, hisz ha valaki nem akarja észrevenni a másik pozitív dolgait, abba is belemagyarázhatja, hogy rossz a kisugárzása, és ez taszítja, és hogy ezen nem tud változtatni, mert belülről jön. Különösen, ha valaki hangulatember, mert neki aztán tényleg "formálható" ez a kisugárzásnak nevezett izé, azt nagyon nem kell agyalni, hogy miképp hátráljanak ki tőle.

Különösen akkor "poén" ez, amikor valakibe akkor magyarázzák, vagy látják bele, amikor izgul, vagy fáradt, vagy nehéz napja volt, stb... Emberek. Tessék jól megismerni egymást jobban, ne ilyen dolgokra hagyatkozni, mert aztán lehet sírni, hogy tönkremennek hamar az emberi kapcsolatok, és hogy nincs egy normális ember.

Azt hiszem, nem fokozom tovább ezt a témát, mert még felhúzom Magam rajta, és rossz lesz a kisugárzásom.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ő is toleráns lesz Veled?
  2013-12-12 23:46:34, csütörtök
 
  Most nézem csak, hogy a "rendszerem" szerint 21. és 24.-én is fogok írni. Nem semmi, ahogy ez kijött, pedig nem számoltam ki, amikor elkezdtem bloggolni.

Adott egy illető tele hibákkal. Nem ilyen alapvető emberi hibákkal, hanem ilyen extra elviselhetetlen dolgokkal. Meg nem változik. Vagy azért mert minek, hisz el tudja adni magát, vagy azért mert nem tud róla, vagy azért mert nem hajlandó tenni ellene. Te elnézed neki, és ki tartasz mellette, hisz Ő is emberből van, így tűrsz a végtelenségig.

Ezek után, ha neki kényelmetlen valamelyik hibád, Ő is toleráns lesz Veled? Vagy fogja érdekelni, ha a Neki nem tetsző viselkedésed azért van, mert Ő váltotta ki Belőled? Tisztelettel lesz annak ellenére is, hogy ha ott a könnyebb út, vagy a kiskapu, hogy Neki ne keljen? Ha nem egy hülye kifogással, akkor elintézi annyival, hogy nem kérte hogy toleráld, vagy hogy nem ígért Neked semmit.

E kifogások és belemagyarázások világában akkor tanul az ember a hibáiból, ha rá van kényszerülve. Ha gond nélkül tud velük élni és a környezete is tolerálja, akkor emberi jó érzésből miért változtatna? Függetlenül attól, hogy tudatában van ennek, vagy nincs. Persze a többséggel, ha ugyanezt csinálják vele szemben, ugyanúgy kiakad, mint egy egészséges gondolkodású, jó érzésű ember.

Kivételek persze mindig vannak, csak az arány nem 50:50 százalék.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pontatlan fogalmazás
  2013-12-09 23:23:52, hétfő
 
  Volt egy magányos ember, ki nem volt rossz, csak hát semmilyen közösségnek nem volt annyira érdekes, hogy maga közé fogadja. Egy idő után oda került valahova, és mindig foggal, körömmel küzdött, hogy ne zavarják el, s bár nem mutatta, parázott azon, hogy mit hogy csinál.

Egyszer aztán elért a Hozzá valaki, ki segíthetett rajta. Azt kérte, hogy ne keljen tepernie, hogy elfogadják, hogy ne keljen magányosan élnie, és ne keljen folyton azon agyalnia, hogy ezzel kapcsolatban mit hol szúr el.

Csalódottan vette tudomásul, hogy minden maradt a régiben, X idő eltelte után is. Számon is kérte hát, hogy miért verték át. A válasz ez volt:

"- Nem vertelek át. Azt kérted, hogy ne keljen teperned, se magányosan élned, se azon agyalnod, hogy mit hol szúrsz el. Hát nem kell. Kötelez rá valaki, hogy ezeket csináld? Nem. Akkor meg?"

Legközelebb nem árt pontosabban fogalmazni.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Társas magány
  2013-12-06 23:31:16, péntek
 
  Egy párkapcsolatban szenvedsz X ideje. Szenvedsz, mert elromlott, ellaposodott, és már helyre hozhatatlan, mert csak az egyikőtök szeretné ezt, vagy történtek dolgok, amik miatt nem lehet. Persze nem mentek szét, mert reménykedsz, hogy ez jó lesz, hisz valaha olyan jó volt, de az is lehet, hogy már megszoktad hogy melletted van, és akármilyen rossz ez, nem bírnál mást elképzelni Magad mellett. Van úgy persze hogy félsz az egyedülállóságtól, mert nem bírod a szingli életed, biztos ha elhagyod, más nem lesz, vagy hogy kevesebb vagy attól hogy nincs párod, és mégis mit szólnának hozzá a környezetedben lévők? Különösen poén ez akkor, amikor valaki más is képbe kerül, akivel vonzódtok egymáshoz, már alig várja hogy boldog legyen Veled, de Te még annak ellenére sem dobod fel a biztosat a bizonytalanért, hogy már rég behallt a párkapcsolatod, és csak szenvedsz benne, meg persze szenveszted azt, aki alig várja, hogy boldogok legyetek együtt.

Ez most komoly? Tényleg? Ezektől a dolgoktól parázol? Te, hallod ezt szerintem tagadd le! Vagy legalábbis mondd, hogy csak vicceltél, mert ez nagyon égő. Tényleg a magánytól való félelmedbe vagy valakivel, aki mellett szenvedsz? Miért lennél kevesebb, ha átmenetileg nincs senkid? Mert hogy biztos béna vagy, és azért fordulhat elő ez Veled? Ujjujjujjuujjjuuj. Mit szólnak hozzád mások. És akkor mi van? Mi közük hozzá? Nehogy már.

Most őszintén! Nem jobb egy társas magánynál az, hogy szabad vagy, azt csinálsz amit akarsz, azzal kezdesz akivel akarsz, annyira amennyire akarjátok? Nem lenne jobb mással eltölteni boldogabban azt az időt, amit egy társas magányban szenvedsz? Tényleg inkább vagy valakivel, akivel úgy nem is foglalkoztok egymással, csak úgy elmondjátok, hogy vagytok egymásnak, azt annyi? Nem adod ezt fel a bizonytalanért, mert akármennyire szenvedsz, mégis csak biztos? Hol olvastad, hogy kevesebb vagy attól, hogy nincs párod? Oké, hogy az ember társas lény, de így is? Mit érdekel az Téged, hogy mit szólnak hozzá mások, ha szingli vagy? Egyébként inkább bent ragadsz egy egy szenvedő párkapcsolatba, és agyon panaszkodod magadat a körülötted lévőknek, mert az bőven elég, hogy kiadod magadból? Pláne, ha valaki képbe kerül Nálad, vonzódtok egymáshoz, Vele jobban érzed Magad, de nem mered a szenvedő biztosat feldobni, és tartsa tiszteletben, hogy párod van. Az más kérdés, hogy csórikámnak meg az önbizalma csordul, hogy meg tud tartani egy ilyesvalaki, miközben Neki nem esne nehezére, hogy megadja Neked, amit szeretnél.

Na ezek a dolgok égőek. Nem az, hogy épp nincs senkid.

Azt mondod erre, hogy a szerelem átalakul szeretetté, majd tiszteletté, majd megbecsüléssé, stb, stb... Ez így renden is van, HÁZASSÁGBAN.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebook idézetekről III.
  2013-12-03 23:58:55, kedd
 
  És már megint facebook idézetek hó elején, mert még mindig nem untam meg. De hogy ne legyen unalmas, ezért most olyanokat gyűjtöttem össze, amik jók, vagy igazak.

"Ne keverd össze a személyiségemet, a viselkedésemmel! Mivel a személyiségem az Én vagyok, a viselkedésem, pedig attól függ, hogy Te ki vagy."

Akármennyire is vékony a két dolog között a fal.

"Valaki megkérdezett egy idős házaspárt, hogy hogyan képesek 50 év után is elviselni egymást... Ezt válaszolták: Nos Uram, tudja mi abban az időben nőttünk fel, amikor ha valami nem működött, azt megjavították, nem, pedig eldobták..."

Ma legfeljebb az jön rá erre, akit eldobtak egy olyan hiba miatt, ami kezelhető lenne.

"Nagy kihívás találni valakit, aki ismeri az összes tévedésed és hibád, de mégis a legjobbat látja benned..."

Az biztos. Pláne mostanában, amikor szokás beparázni az első probléma után, és ijedten menekülni, kifogásolván, hogy nem passzoltok össze. De hát egyszerűbb rinyálni.

"A jó életet nem jó autóban és nagy házban, hanem élményekben és emlékekben mérik."

És ez így van, és nem valami sértődött csóró gyerek írta.

"Aki tenni akar valamit, a megoldást keres, aki nem az kifogást!"

Így igaz. Ennél jobb komment nem jutott eszembe, csak azért írtam ezt is, hogy elmondhassam, hogy erre is írtam valamit.

"Akit érdekelsz, az keres Téged. Aki látni akar, talál rá időt. Aki akar Téged, az megtalál. A többi már csak kifogás."

Dettó.

"Soha ne hanyagold el azt az embert, aki érdeklődik irántad, és őszintén szeret, mert egy napon majd azt veszed észre, hogy amíg te kavicsokat szedegettél, elvesztettél egy gyémántot."

Kivéve, ha ez a pénzbehajtó.

"Egy kapcsolatot akkor is meg kell próbálni, ha nincs értelme...hisz abból születnek az igazi szerelmek!!!"

Oké hogy fél igazság, de azt hiszem ebbe a mai felfogásba, hogy elmenekülünk az első apró kezelhető eltérésen is, belefér.

"Az emberek nem adnak elég időt egymásnak, arra hogy megismerjék egymást, az első apró hiba után lelépnek, ahelyett hogy megbeszélnék a problémákat."

Erről van szó.

"Elég egyszer elkövetni egy hibát, mindenki azonnal kételkedni kezd benned és elfelejti, hogy mi minden jót tettél."

Ezt is sűrűn olvastam facen. Sűrűn igaz.

"A kegyetlenség az, amikor közel enged valaki, majd eltaszít...amikor megmutatja neked, milyen jó is lehetne, aztán újra ellök...te pedig ott maradsz összetörve a porban, teljesen kiszolgáltatva neki...neki, aki szeret, de nem szeret annyira, hogy igazán az élete részévé válhass..."

Erre egyszer olyat írtam, hogy az fogja Veled feledtetni az ilyen embert, aki sokkal jobb azokban a szempontokban, amit Te másokban keresel. És most is olyat írok.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 27 db bejegyzés
Összes: 117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 20
  • e Hónap: 43
  • e Év: 43
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.