Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 347 
Boldog új évet kívánok mindenkinek
  2013-12-31 23:55:52, kedd
 
 Éjfélkor millió sok pezsgődugó pukkan,
Petárda is szép számban: milliónyi robban.
Poharainkat egymással összekoccintjuk
És mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!


 
 
0 komment , kategória:  KÖSZÖNGETŐS   
Látogatóim..
  2013-12-31 23:52:58, kedd
 
 Látogatók száma

Ma: 2816
e Hét: 9105
e Hónap: 64657
e Év: 364751


 
 
0 komment , kategória:  KÖSZÖNGETŐS   
Calendars óra mű...
  2013-12-31 23:44:19, kedd
 
  Az órák legkorábban megjelent kiegészítői közé tartoztak a naptárszerkezetek. Már a legkorábbi foliot gátlású faliórákban is előfordultak az ütőszerkezetek mellett. A legegyszerűbb típusaik csupán a dátumot mutatták, igaz a mai kivitelektől eltérően szinte mindig mutatóval. A mai karórákban leginkább elterjedt egyszerű naptármutató szerkezetek egy forgó korongon felírt számokkal mutatják a dátumot, amelyet a számlap kis kivágásán keresztül láthatunk. A legegyszerűbb típusok lassan váltanak, este 10-11 óra körül elkezd ,,kúszni" a dátumtárcsa, és hajnali 1-2 órára áll be a következő pozícióra. Ez a szerkezet igen egyszerű, működése az alábbi ábra alapján könnyen megérthető, de mellette még egy, hasonló elven működő szerkezetet mutató kis animáció is látható:
Ez azonban nem éppen tökéletes megoldás. A késő esti órákban nem lehetünk biztosak az óra által mutatott dátumban. E problémát kiküszöbölendő fejlesztették ki az ún. ugró-dátumos naptármutatót, ahol a szerkezet - szintén lassan - egy kis rugós kilincset feszít elő, majd a kilincs gy fogprofilon éjfélkor átugrik, és az óra egy pillanat alatt átvált a következő pozícióba. Ennek kiegészítése a napot is mutató szerkezet, amely egy másik tárcsán a hét napjait mutatja. Az ilyen órák zöme már ugródátumos. Ma már inkább érdekességként fordul elő, de egy időben igen gyakori volt karórákon is az ún.: pointer dátumos kivitel is, ahol nem egy feliratozott tárcsa, hanem egy mutató mutatja az aktuális dátumot. Ez rendszerint a számlap szélére festett számokon jár körbe, de segédszámlapon is előfordul. A hét napjait ilyen kiviteleknél rendszerint egy kis segédszámlapon mutatja az óra.
Sajnos problémát okoz az egyszerűbb dátumszerkezeteknél, hogy ha az óra nem a pontos dátumot mutatja, akkor nagyon sokat kell tekerni az órát, hogy beállíthassuk. Ez a szerkezetet is erősen igénybe veszi. Ezt kiküszöbölendő készültek el a gyors dátumállítást lehetővé tevő szerkezetek. Ez régi zsebóráknál általában plusz süllyesztett nyomógombok segítségével történt, míg a mai karóráknál leggyakrabban a korona félig történő kihúzása után a korona ide-oda forgatásával lehet gyorsan a dátumot és a napot beállítani. Az alábbi képen egy korszerű, gyors dátumváltású, ugródátumos ETA szerkezet számlap felőli képét láthatjuk:
Találkozhatunk a dátummutató szerkezet egy érdekes, úgynevezett ,,nagydátumos" kivitelével is. Az ilyen szerkezetek olyan nagy méretű, jól leolvasható dátumkijelzést adnak, amely egyetlen forgótárcsával nem valósítható meg, mert a nagy számok 1-től 31-ig egyszerűen nem férnének le rajta. Itt két forgótárcsát használnak. Bár mostanság kezd a megoldás elterjedni, de korántsem tekinthető újdonságnak, már a XIX. században, zsebórákban is előfordult, és nagydátumos kijelzős karóra is készült már az 1930-as években is. A konstrukció egy nagyon érdekes és különösen gondos megoldását érdemes megszemlélni az A.Lange & Söhne cég Arcadia névre hallgató óráján, amely egy, a szokásostól eltérő megoldással, egy kereszt alakú tízes tárcsával különösen nagy, feltűnő dátumkijelzést valósít meg:Említést érdemel még a pointeres, tehát mutatós kivitelek között az ún.: retrográd kijelzés. Ez egy nem teljes kört, hanem csak egy ívet leíró mutatót jelent, amely a szükséges ív bejárása után visszaugrik a kiinduló pozíciójába, és minden kezdődik elölről. A megoldást alkalmazzák az idő kijelzésére is, különösen retrográd másodpercmutatós órát szeretnek a különlegességek kedvelőinek készíteni az igényesebb gyártók, de a megoldás a dátum mutatására kifejezetten előnyös, mert a kis kört foglaló segédszámlapos megoldáshoz képest nagyobb hely áll a dátumfeliratok rendelkezésére, így az óra jobban leolvasható. Ez a kivitel tulajdonképpen nem bonyolult, de a precíz kijelzés érdekében nagyon pontosan megmunkált, jó minőségű szerkezetet kell készíteni. Ellenkező esetben a mutató ,,lötyög", nem áll pontosan a megfelelő pozícióba, nem a megfelelő időben vált. Az igényesen kivitelezett luxusórák dátumkijelzői akár annyira pontosak is lehetnek, hogy percre pontosan éjfélkor váltanak. Alább megszemlélhető egy Roger-Dubuis gyártmányú ,,biretrográd" dátummutatós szép aranyóra, ahol mind a dátum, mind a hét napjai egy-egy retrográd skáláról olvashatóak le, és emellett ez az óra még a holdfázis kijelzésére is képes.


]Ezen szerkezetek közös jellemzője, hogy a hónapok napjainak valós számát nem tudják kezelni, ha a hónap 30 napos, akkor kézzel kell az órát 31-ről 1-re átállítani. Kényelmes megoldásként már a XVI. században - persze még állóórákban - megjelentek a különböző öröknaptár konstrukciók. Ezeknek a legelterjedtebb típusa az éves naptár. Az éves naptárak legegyszerűbb kivitelei mutatják ugyan a hónapokat, de nem tesznek különbséget azok között, tehát mindegyik 31 naposként van kezelve. Ez értelemszerűen kéthavonta utána-állítást követel meg. A jobban kidolgozott típusok a megfelelő fogszámú léptető kerekek segítségével kezelni tudják a hónapok eltérő napszámát, és természetesen mutatják is a hónapokat. A szökőéveket ez a szerkezettípus ugyan nem tudja kezelni, de emiatt csak átlagosan négyévente kell beavatkozni. Az ilyen órák gyakran több segédszámlapon mutatókkal mutatják a dátumot, de tisztán ablakos, forgó feliratos kivitelre és ezek kombinációira is bőven van példa.

Itt említendő, hogy szintén gyakori ,,komplikáció" volt a holdfázis kijelzése, amely egyáltalán nem volt jelentéktelen régebben. Gondoljunk csak arra, hogy még a XIX. században is gyakorlatilag a Hold jelentette az éjszakai közvilágítást. A Hold fázisainak kijelzését a megfelelő áttétellel forgatott koronggal aránylag egyszerűen meg lehetett oldani. Ez voltaképpen egyszerűbb, mint a naptárszerkezetek kialakítása, így a zsebórákban gyakoribb is volt. Érdekes azonban, hogy a legtöbb holdfázis-komplikáció nem túl pontos! Ennek oka az, hogy a Hold egészen pontosan 29.53 nap alatt kerüli meg Földünket. Márpedig ezt pontosan elég nehéz leáttételezni, a legtöbb órában egy 59 fogú kereket továbbítanak naponta egy foggal. Mivel a kerék homlokfelületére 180°-al elforgatva két holdkorongot festenek, ez így két teljes fázisváltozást fed le egy fordulattal, de így egy holdhónap 29.5 napnak adódik, amely 33.3 hónaponként egy nap eltérést jelent. Igen igényes szerkezetekben több fogaskerékkel pontosabb áttételt is kialakíthatnak, amely így több száz évre meglehetősen pontos holdfázis-kijelzést nyújthat. Alább látható egy DAVOSA éves naptáras, kronográfos automata karóra holdfázis kijelzéssel, 24 órás segédszámlappal, pointer dátummal és ablakos nap-hónap kijelzéssel (az ilyen szerkezetek legjellemzőbb kivitele). Bár az óra a hónapot is mutatja, de minden hónapot 31 naposként kezel, a pontos értéket az év öt hónapjában kézzel kell utánaállítani.

Végül készülnek igazi örök-naptáras szerkezetek is, amelyek az évet figyelembe véve a szökőévek problémáit is kezelni tudják. Mivel itt meglehetősen összetett számlálómechanizmusra van szükség, ezért ezek jellemzően nagy értékű, egyedi órák. És hogy mennyire komoly komplikáció egy korrekt öröknaptár, az alábbiakban érdemes megszemlélni egy ilyen szerkezet felépítését:

A mechanizmus ,,robbantott" rajzán már elég jól megérthető a szerkezet működési elve:

1: Dátumléptető kilincs
2: Korrigáló kilincs (az eltérő hosszú hónapokhoz)
3: Dátumgyűrű
4: A hét napjainak számlálókereke
5: Hét napjainak léptető-karja
6: Dátumkerék
7: A hónapok hosszának vezérlőtárcsája
8: Hónap vezérlőtárcsa léptető-kereke
9: Évek-évtizedek dátumtárcsája
10: Évezred-évszázad dátumléce


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szilveszteri program...
  2013-12-31 22:25:56, kedd
 
  A fővárosban szilveszterezőket nem csak koncertes bulik, hanem performanszok, kiállítások és egyéb kultúrális különlegességek is várják.
Bambi szilvesztere

A Deák téren hóemberjelmezbe öltöztetett, jellegzetesen a magyar erdőkben őshonos vadállatokat lehet etetni, a bátrabbak keringőzhetnek is a kijelölt szarvasokkal. A szervezők kérik, hogy a gázdudáját senki ne hagyja otthon, aki szeretne forró lecsóval szemenönteni egy vaddisznót. Az etetés délután 3-tól látogatható.

Gejzírek az utcán

Idén december 31-én is megrendezik a kiváló gejzírkiállítást! A lopott katéterek főszezonjával egybeeső esemény nagyszerű szórakozás felnőttek, kloákák és gyerekek számára. Fellép DJ Tót Soma és a Vereckei Hágó. A rendezvény fő támogatója egy agyonvert ló. Belépő: 40 forint.

Szavak tánca

A Szöcske és Sajt gasztrogalériában élő, zenés performansszal mutatják be a Méltatlanul elfeledett Z betűvel kezdődő magyar szavak első három kötetét. Részt vesz a Perforált Merülőforralók Általános Kft. A rendezők elárulták, hogy nem hallgatnak Bryan Adamset, mert az nekik már túl kemény. Az esemény látogatása remélhetőleg ingyenes lesz.

Szilveszteri Nintendó lóverseny

A lósport és videójátékok szerelmeseinek kínál óévbúcsúztató elfoglaltságot ez az esemény. A verseny keretében lovakat kell hajtani egy Wii kontrollert használva ostorként. A versenynek némi GTA-s jelleget kölcsönöz, hogy a lovaknál is lesz ostor, vagy gépkarabély, de kérhetünk állatot teljes szado-mazo felszerelésben is. Figyelem! Az eseményt 6 éven aluli gyermekek csak Hitler-bajuszban látogathatják.

Száz csiklandós puli táncest

Szerettel vár minden birsalmasajt és áspiskígyó iránt érdeklődőt az újévkor megrendezett tánc- és fotoszintézis-estre a Putyesz italbárba! A Száz Csiklandós Puli az Európa szerte híres MarketingGazella tánccsoport egész estés előadása elmebetegeknek. A bejáratnál welcome drinket szolgálnak fel (a választék gőzölt szóbuborék és dodzsem), továbbá a rendezvény során akciósan kapható a CBA-ban a liszt. Erekcióval a belépés félárú!

 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Új évi üdvözlések
  2013-12-31 22:18:31, kedd
 
 Komáromi János képek
 
 
0 komment , kategória:  KÖSZÖNGETŐS   
Szerelem vagy önáltatás?
  2013-12-31 22:09:19, kedd
 
  Ismerős az érzés. Ötpercenként pillantunk a telefonra, olykor érezni véljük, hogy rezgett, ám mégsem jött üzenet. Sistergő ujjakkal nyitjuk meg az email-fiókot, várjuk a levelét. Semmi. Ekkor megnézzük a profilját a közösségi oldalon, változott-e valami, próbáljuk kilesni minden lépését. A randi óta. Úgy volt, hogy ma felhív. Úgy volt, hogy ma üzen.


Amikor ez nem történik meg, az agyunk kombinál. Munkahelyünkön elveszítjük koncentrációs képességünket, mert minden agyi funkciónk rááll a lájkolt személyre. Mit csinálhat? Mi történt? Miért nem jelentkezik? Milliónyi magyarázatot alkotunk, ezek közül a leggyakoribb: biztosan elfoglalt. Ilyenkor elég lenne abba belegondolni, hogy mi magunk hogyan viselkedünk, ha valaki felkelti az érdeklődésünket. Egyszerre leszünk vakok és süketek minden iránt, ami nem VELE kapcsolatos. Egyszeriben semmi más nem lesz olyan fontos. Tehát a konklúzió: aki szerelmes, az nem lehet annyira elfoglalt, hogy még az élete árán is, vagy két percben, a toaletten elbújva, be ne tárcsázza a számunkat.

Esetleg két hivatalos levél között sunyiban meg ne bökne minket, vagy ne reagálna ránk az interneten. Ezek hiányában azért még reménykedünk, majd a nap közepe táján már nem bírjuk tovább, és találunk egy indokot, ami miatt mi magunk vesszük fel a kapcsolatot az imádott személlyel. Még akkor is megmarad a remény, amikor már az ötödik sms-re sem jön válasz, legalábbis nem azonnal.
hogy is van ez ?A romantikus filmipar, a líra, a popzene mind-mind ezekből a kétes érzelmekből táplálkozik. Pedig a képlet a lehető legegyszerűbb. Ha valaki szeret, az melletted van. Ez nem alakulhat másképp. Mert a szerelem olyan ősi ösztön, amely minden mást elsöpör, vagy átalakít. Életeket változtat meg. Országok sorsát dönti el. Háborúkat vált ki. Ha két ember egymásba szeret, akkor nincsenek akadályok. Persze vannak megoldandó körülmények, amelyeket viszonylag simán át lehet hidalni, ha elég erős az érzelem és a motiváció. Rengetegszer adódik olyan helyzet, amikor hősszerelmesként a Sors az arcunkba döngöl egy falat (házas partner, távolság, szegénység, kulturális különbség, stb.). És utólag konstatáljuk, hogy azért nem lehettünk együtt az illetővel, mert ez és ez volt a baj. Nem. A baj az volt, hogy nem szerettünk eléggé.

A szerelmes ember arra irányítja az életét, amerre a szerelem van. Arra kormányozza kocsiját, amerre a társa van. Így fonódnak össze az életek, és sarjadnak az új életek. Ami egyszer távol volt, az egyre közeledik, és a végén egymás zoknijait gombócoljuk egy nappaliban. Amin ezért keresztülmentünk, abban a szerelem ereje segített, így nem is tűnt olyan nehéznek.alán érdemes racionálisabbnak lenni egy bimbódzó kapcsolat elején. Érdemes, de úgysem leszünk azok. Viszont vannak jelek, amelyek nem hazudnak, és ezeket jobb tetten érni, mint a végtelenségig kombinálni és őrlődni, reménykedni és drámázni önmegalázó módon.

A legjobb persze az, amikor minden csak megtörténik. Kimarad a tragikomikus felvonás, és minden megy a maga útján. Eltelik egy hét, egy hónap, egy év, egy élet. Vele, minden kérdés és kombinálás nélkül. Ahogyan a patak folyik, ahogyan a szél fúj, ahogyan a madár száll. Ahogy télre jön a tavasz, éjjelre a napfelkelte. Hétfő, kedd, szerda, január, február... életre a halál.

Eva Alekxander
 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
A változások kora
  2013-12-31 20:33:53, kedd
 
  Sok írás születik manapság, a mi csapatunk is többször megírta azt, hogy a változások korát éljük. Egy olyan szakaszában élünk most az emberiségnek, amikor paradigmát váltunk, és mint minden nagy paradigmaváltáskor, most is válságok sorait éljük meg. De miért is? Ha az új, értékközpontú világnézetet vesszük alapul, akkor nagyon jól tudjuk, hogy ami lelki és szellemi szinten folyik az emberekben, az kivetül a világba, és manifesztálódik. Ezért van akkora hatalma a médiának, mert ez alakítja ki azt a komfort zónát, amiben jól érezzük Magunkat, mert elfogadott. Elfogadják a többiek a gondolkodásmódomat, mégis azt mutatják a tapasztalataim, hogy évekkel ezelőtt egyszerűen hülyének tituláltak, mert én nem mentem a csordával.


Mindig volt bennem egy mélyről jövő lázadás, ami mára már kristálytisztán látszik számomra, hogy ez az életenergia lázadása volt. Sosem bírtam elfogadni azt, hogy én egy halom hús és vér vagyok, aki leél egy életet ezen a zárt osztályon, amit Földnek hívunk és semmi értelme nem volt az egésznek. Mindig is kerestem az értelmét annak, hogy ki vagyok, és mi az én feladatom. Sokáig nem találtam magam, mivel a külvilágban kerestem, kutattam, de egyre mélyebbre kerültem, és aztán végre találkoztam újra Önmagammal. Leültem a nagy sötétben, hogy akkor most minek vagyok én itt, és akkor hirtelen megmutatta magát a Valódi Énem. Varázslatos érzés volt. Olyan új dimenziókat nyitott meg előttem, ahol eddig még nem járhattam. Az intuíciók és Önmagam lényében fürdőztem. Sokáig én azt hittem, hogy én nem is tudok gondolkodni, mert néztem a környezetemben az embereket, a villamoson, a buszon, a metrón és folyton csak azt láttam, hogy folyamatosan jár az emberek agya. Na de min gondolkodnak? - kérdeztem mindig magamban. Sokat filóztam, és később rá is jöttem, hát persze GOND-olkodtam. Nem hiába ilyen ez a szó. Ha gondolkodok, akkor a gondokon pörög az elmém, de amikor jönnek a tervek, sugallatok, akkor egy olyan csatornává válok, aki fentről hozza le az információt. Hogy honnan, azt senki sem tudja biztosan, mindenesetre létezik a kollektív tudatalatti. Arról már meggyőződtem elég sokszor (amit kitalálsz, azt más ember is kitalálja a Föld másik felén!). Tehát amikor totálisan jelen vagy, akkor egy olyan átalakító szerkezetté válsz, ami veszi a jelet fentről, és közvetíti. Valaki fest, valaki szobrászkodik, valaki ír, valaki beszél, vagyis kreatív folyamatok útján fejezi ki őket. Később rájöttem, hogy én sosem gondolkodtam, viszont, amikor megpróbáltam, akkor mindig gondot teremtettem, mert az elmémet használtam saját magam helyett. Az elmém tökéletesen végzi a számításokat, analizál, tervez lépésről-lépésre. De a kreatív folyamatok nélkül mit sem ér!

13 évesen elvégeztem a Silva-féle agykontroll tanfolyamot, de akkor nem igazán fogtam fel annak mélységeit. Persze megtanultam, de a komfort zónám az iskola volt, és a haverok, akik nem evvel foglalkoztak. Buli, sport, lányok..szokásos ,,fiús" dolgokkal. De aztán eljött az a pont, amikor leültem, és újra találkoztam Önmagammal, és beláttam, hogy én ezt nem szeretném. Én olyan szeretnék lenni, amilyen én vagyok, hogy ki tudjam fejezni a világba azt, ami belőlem fakad. Mondanom sem kell, folyton akadályokba ütköztem, de evvel sem volt semmi baj.Mára már felnőtt fejjel (és sok idővel, türelemmel) átlátom a kutatási területeket, amikre fókuszáltam az utóbbi évek során. Összeállt a kirakós, mert holisztikusan nézem az egészet. Van egy ilyen angol mondás, hogy ,,Think global, act local!" vagyis ,,Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" és én ezt a módszert alkalmazom. Ezért is írom le az én meglátásaimat, mert azok valójában nem is az enyéim, hanem a Mieink, ez tökéletesen látható a közösségben is. Hasonszőrűek vagyunk, hasonló gondolkodásúak. Kulturális kreatívok, akik eddig azt hitték, egyedül vannak a világban, de kiderült, hogy ez nem igaz! Olyannyira nem, hogy már több mint 11 ezer ember van a közösségben (a világban pedig mára fél milliárdra tehető) , és egyre jobban közelítünk egymáshoz


Meleg szívvel ajánlom Nektek ezt a szenzációs filmet affajta visszaigazolásképp, hogy egyre több embernek áll össze a puzzle kirakós. Együtt kell cselekednünk, közösen. Közösen kell létrehoznunk azt a világot, amiben élni szeretnénk. Hétről-hétre egyre csodásabb hírek és felfedezések látnak napvilágot. Olyan kutatási eredmények, amik azt igazolják, hogy együtt vagyunk. Minden mindennel összefügg, és nem különálló egyének vagyunk, hanem olyan sejtek egy nagy univerzumban, amik összefogással megteremthetik azt a környezetet, és azt a társadalmat, ami megállja a helyét majd a természet rendje szerint is. Összetartozásunk és valódi természetünk egyre jobban bontakozik ki, egyre több ember ébred fel Csipkerózsika álmából, és látja meg azt, hogy mi vagyunk a teremtők. Mi teremtjük újra meg újra ezt a világot, amiben élünk. És nem igaz az, hogy csak rossz történik ebben a világban, annyira jól látszik a médiából, hogy jó úton haladunk!! :)Tudatunkra ébredünk egyre jobban, és felelősséget vállalunk egymás iránt, Magunk iránt, a bolygó iránt minden egyes döntésünkkel. Szeretem én ezt a kort, nagyon szeretek benne élni, mert olyan technológiai ugrásokat élhettem meg, ami elképzelhetetlennek látszott egy évszázada. Mégis benne élünk, és nem csak a technológia változik, hanem a társadalmunk is, a szociális életünk, és az emberi természet is. Hálás vagyok az univerzumnak, a nagy ős szellemnek, hogy ennyi jó embert küldött le, hogy jelen legyen a változáskor. Én úgy érzem, hogy jelenlétünkkel katalizáljuk azt a folyamatot, ami a Földünk jövőjét szolgálja. Az emberiség jövőjét és összetartozását. Ha a Holdról nézem a Földet képzeletben, akkor egyből kiderül, hogy egy hajóban evezünk. Egy nagy gigantikus hajóban, az univerzum végtelen óceánjában, egy olyan intelligens mezőn, ami táplál. Táplál, hogyha hagyjuk. Éltet, hogyha hagyjuk. Ez pedig a szeretet frekvenciája, az Új emberi géntérkép című írásomban olvashattok róla bővebben.
Mindenki tudja, sőt érzi a zsigereiben, hogy mi a dolga. Hát tegyük azt. Legyünk Önmagunk, ne keressük, mert jelen van. Csak csendesítsük el a folyton zakatoló elménket, és megláthatjuk. Annyi a dolgunk, hogy azt tegyük, ami szerintünk igaz, és hasznos, hogy betöltsük a szerepünket a lét örök körforgásában.

Sepsi Olivér
napielemozsia.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IQ-light
  2013-12-31 20:14:42, kedd
 
 Én isIQ-light
 
 
0 komment , kategória:  humoros  
Élet képek...
  2013-12-31 19:08:20, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Skandalum!
  2013-12-31 18:28:15, kedd
 
  Kutya fenekén jelent meg Jézus

Novák Előd látatlanban is felsikítana azon a cikken, amely tegnap este jelent meg a Huffington Poston. Az amerikai (!!!!), liberális (!!!!!!!!) lap újságírói is csak óvatosan merték kitenni azt a fotót, amelyen mintha Jézus képmása jelent volna meg egy kutya fenekén.

A feltehetően kis termetű eb blaszfémikus hátsója először a Reddit nevű közösségi linkajánlón tűnt fel.
Szörnyűségesség

Jézus képmása egyébként már sok mindenen megjelent: rongyon, madárkakiban, tuskóban, esőcsatornán stb.
 
 
0 komment , kategória:  Fantázia arcok  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 347 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 347 db bejegyzés
e év: 1789 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2150
  • e Hét: 5040
  • e Hónap: 23127
  • e Év: 23127
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.