Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 222 
Böjte Csaba : Ablak a végtelenre - részletek a könyvből
  2013-02-28 07:55:45, csütörtök
 
 
Sokan hittek benne...

Egyszer Jeruzsálemben azt mondta: " Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.

A zsidók ellene vetették: "Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, s te három nap alatt újjáépítenéd?"

De ő saját teste templomáról beszélt. Amikor föltámadt a halálból, tanítványai visszaemlékeztek ezekre a szavakra, s hittek az Írásnak és Jézus szavainak." [Jn 2,19-22]

Sokan hittek benne, de a korabeli vallási vezetők féltékenyek voltak rá, és ürügyet kerestek, hogy bevádolhassák a római helytartónál.Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba:Ablak a végtelenre  
Enigmák - XVI Benedek titkai 2013.02.26.
  2013-02-28 07:49:56, csütörtök
 
  Enigmák - XVI Benedek titkai 2013.02.26.


Link


Az Enigma Facebook oldala :


Link


Az Enigma Family Facebook oldala :


LinkSzáraz György honlapja, a Boldog napot:


Link


A Boldog napot Facebook oldala:


LinkSzűcs Róbert főszerkesztő lapjának, a Hihetetlen Magazinnak a honlapja:


Link


A lap megvásárolható az újságárusoknál.
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Gyöngyösi: Izrael nem nyilatkozik felvásárlásunkról (Videó)
  2013-02-28 07:39:39, csütörtök
 
  Gyöngyösi Márton levélben tudakolta Izrael nagykövetétől, miként is értelmezhető Simon Peresz hazánk felvásárlására vonatkozó kijelentése. Értékelhető választ nem kapott. Összeállítás a jobbikos országgyűlési képviselő budapesti fórumáról.


Gyöngyösi: Izrael nem nyilatkozik felvásárlásunkról


Link
 
 
0 komment , kategória:  N1 TV   
Tények bizonyítják: minden rosszabb lett, mióta EU-gyarmat
  2013-02-28 07:35:35, csütörtök
 
  Tények bizonyítják: minden rosszabb lett, mióta EU-gyarmat lettünk

Magyarországon valamennyi mutató romlik, mióta beléptünk az EU-ba. Szégyen, hogy miközben külföldi cégek viszik ki a pénzeket az országból, arról kell beszélni, hogy a gyerekeknek van-e mit enniük. Interjú Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanárral.

- Megszavazták az új európai uniós költségvetést: az összeget csökkentették, tehát kevesebb pénzből lehet gazdálkodni a következő ciklusban. Mit gondol erről a lépésről, mennyiben érinti ez hazánkat?

- Az Európai Uniós erős országai - élükön a britekkel - elérték azt, hogy a következő ciklus költségvetését megkurtítsák az előző időszakhoz képest: 3,4 százalékos csökkenésről beszélhetünk. Ez tökéletes példája annak, hogy az Európai Unió értékrendje már régen nem aszerint alakul, ahogy azt a csatlakozáskor ígérték. Nevezetesen akkor arról volt szó, hogy a szegény országok fel fogják majd őket zárkóztatni. Mostanra teljes mértékben nyilvánvalóvá vált, hogy az EU-t nem értékek, hanem kizárólagosan érdekek irányítják. Ehhez illeszkedig ez a mostani költségvetési vita is, melynek során nyilvánvalóvá vált, hogy az erősek, a gazdagok nem kívánják a szükséges mértékben segíteni a szegényebbeket. Ez azt jelenti, hogy kevesebb pénz fog jutni projektek finanszírozására, mint a mostani költségvetési időszakban. Egy nagyon fontos területre, a versenyképesség-növekedésre például 17,6 százalékkal kevesebb pénz jut majd, ami számunkra nagyon hátrányos, hiszen éppen ilyen problémákkal küszködünk a dél-európai országokkal együtt. Ezekre a gazdaság versenyképességét javító pénzekre legalább annyira nagy szükségünk lenne, mint a fölzárkóztatást szolgáló kohéziós összegekre. Fontos hangsúlyozni, hogy az EU adminisztrációjára 62 milliárd eurós összeg jut majd, ami 8 százalékos növekedésnek felel meg. Vagyis saját magukra, a bürokráciára szánt összegeket növelték, míg a versenyképesség-növekedésre szánt keret ennek csupán a kétszerese, 125,7 milliárd euró. Ebből látható, milyen óriási összegek folynak el bürokráciára és a hatalmas apparátus fenntartására az unióban.

- Az uniós költségvetés kapcsán nagy vita alakult ki kormány és ellenzék között arról, hogy vajon több vagy kevesebb forrás jut a következő hét éves ciklusban hazánknak. Mi az igazság, valóban jobban járt hazánk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott?

- Jómagam nem akarok számháborúba belemenni, ami arról szól, hogy hazánknak mekkora összegű forrást kap, hiszen ez sok tényezőtől függ. Ha például az inflációt figyelembe vesszük, nyilván kevesebbre jön ki a végső szám. A korábbi tervhez képest több jut Magyarországnak, ami főként a Kohézió Barátai csoport szervezkedésének köszönhető. A kohéziós alapból kifizetendő összeg lényegében változatlan maradt. Sikerült elérni, hogy létrehozzák a legfejletlenebb régiók kategóriát, amelybe Magyarországról is beletartozik egy régió. Ilyen címen juttatnak egy nem túl drámai összeget, 1,4 milliárd eurót hazánknak, ugyanakkor egy ezzel nagyjából megegyező - 1,2 milliárd forintos - összeget gyakorlatilag rögtön el is vesznek tőlünk azon a címen, hogy a közép-magyarországi régió fejlettsége miatt már nem kaphat támogatást. Kijön egy 0,2 százalékos egyenleg, tehát lényegében egy elhanyagolható összeggel kapunk többet. Elmondható, hogy a mezőgazdaságra, vidékfejlesztésre kapott összeg szinte változatlan marad. A legfontosabb azonban nem az a kérdés, hogy mennyivel több vagy kevesebb összeget szavaztak meg a magyaroknak, hanem hogy mit fogunk ezekkel a forrásokkal kezdeni, le tudjuk-e hívni azokat és úgy tudjuk-e elkölteni a pénzt, hogy annak haszna legyen.

- A következő kérdésem éppen erre irányul. Nyilván Ön is arra gondol, hogy az uniós pénzek akkor gazdagíthatják országunkat, ha azokat le is tudjuk azokat hívni, illetve ha a megfelelő célokra fordítják azokat. Hogy látja, milyen hatékonyan használtuk fel korábban az uniós pénzeket, illetve ha ebben lát hiányosságot, lehet-e ebben változás a következő években?

- Az elmúlt években a tapasztalat az volt, hogy nem hívtuk le soha a nekünk szánt összegeket teljes egészében, és amit lehívtunk, azok kapcsán sem érezték a magyar állampolgárok, hogy javult volna az életminőségük vagy az életszínvonaluk. Ha például egy falu főterén egy oda nem illő diszkövezésre fordítják az uniós pénzt, akkor az emberek inkább dühösek, hiszen ez számukra semmi pozitívat nem hozott, viszont azt ők is látják, hogy valakinek ez egy jó üzlet. Nagyon fontos lenne, hogy ezekhez az összegekhez hozzájussanak a kisvállalkozók, de a pénzlehívások mértéke nem javult ezekben a körökben. Ezek a cégek nem tudnak pályázati pénzekhez jutni, mert egyrészt nincs önrészük, másrészt meg egy rendkívül bürokratikus rendszerrel kellene megküzdeniük: pályázati irodákon keresztül vezet az út ezekhez a források, de arra szintén nincs keretük. További feltételeknek is meg kellene felelniük, amely a válság miatt sok kicsi számára lehetetlen: adótartozásuk nem lehet, illetve általában csak akkor pályázhatnak, ha az elmúlt években nem termeltek veszteséget.

- Láthatjuk, hogy igen nagy gond van a lehívásokkal, illetve arra is említett példát, hogy sokszor felesleges dolgokra mennek el ezek az összegek. Talán nem túlzok, hogy ezeken túl is felmerülnek nagy problémák az EU-s pénzek kapcsán.

- Nemrégiben részt vettem egy európai uniós konferencián, ahol a téma az volt, hogy a kohéziós alapoknak milyen haszna volt az országokra nézve. Jómagam is tartottam előadást, amelyben konkrét adatokkal igazoltam, hogy Magyarország tekintetében valamennyi gazdasági és társadalmi mutatója azt támasztja alá, hogy a kohéziós pénzek elköltése nem javította a gazdaság versenyképességét, sem pedig az emberek életszinvonalát és életminőségét. Vagyis nem kerültünk közelebb a fejtettebb országokhoz. Sajnos még a várható élettartam tekintetében sem sikerült javítani a pozícionkon. Ebből viszont világosan látni, hogy az elköltött pénzeknek nincsenek pozitív gazdasági-társadalmi hatásai. Én azt gondolom, hogy az úgynevezett szabadpiaci verseny, amely szerint bármely ország bármely cége jelentkezhet a pályázatokon, ebben az esetben nem tisztességes, ugyanis általában az történik, hogy a különböző beruházási lehetőségeket a gazdag országok vállalatai nyerik el, amelyek a pénzt aztán ki is viszik az országból. A munkát persze lehet, hogy a hazai kiscégekkel, mint alvállalkozókkal végeztetik el. Azonban az már egyáltalán nem biztos, hogy tisztességesen ki is fizetik őket. Számtalan példa van arra is, hogy ezek a cégek saját üzleti köreiket hozzák helyzetbe: például építőanyagot vagy alkatrészeket kell beszerezni akkor is, ha lenne megvehető hazai termék. Ráadásul teszik ezt magasabb áron, ami drágítja a beruházást. Arra is volt példa, hogy olyan technológiát hoznak ide -pl. hulladékfeldolgozási projekteknél - , amely messze nem a legkorszerűbb, de így el tudták sózni nálunk a régebbi technológiát, mégpedig jó áron. Egy tisztességes rendszerben, ha az EU-t komolyan érdekelné a magyar gazdaság fejlesztése, felzárkóztatása, akkor ezeket a projekteket magyar cégeknek kellene elnyerniük. Ezzel ugyanis valóban erősödne a magyar gazdaság, hiszen a pénzek itt maradnának. A korrupció szintén folyamatosan nő Magyarországon, ami összefügg a pályázati rendszer problémáival, hiszen sok esetben a megállapodás része, hogy mekkora összeget, kinek kell visszaosztani, hogy valakit nyertesnek hozzanak ki. A kicsiknek pedig nincs lefizetésre tőkéjük. Egyelőre nem tudjuk, a jövőben mindez hogy alakul, de az biztos, hogy eddig az volt a jellemző, hogy a nekünk szánt EU-s pénzekből is többségében a külföldi cégek, meg egy hozzájuk kötődő hazai ,,szűk kör" csinált magának jó üzletet.

- Amikor felmerül, hogy a jelenlegi helyzetben valóban érdemes-e uniós tagoknak maradni, akkor a kormány rendszerint azzal érvel, hogy haszonélvező ország vagyunk, több előnnyel jár a tagság, mint hátránnyal. Valóban így van ez?

- A kormány ebben téved, mivel nem jó számokkal dolgozik. A nemzeti jövedelem körülbelül egy százalékát fizetjük be tagsági díjként. Aztán kapjuk a különböző támogatásokat, és a két dolog egyenlege szerint - elvileg - haszonélvezői vagyunk a tagságnak. Csakhogy ki számszerűsíti a nyakunkba szakadt EU-s bürokrácia óriási költségeit, az EU tagság miatt fenntartandó intézmények és alkalmazandó szakértők költségeit? Számszerűsítette-e már valaki a vállalkozások, például a kereskedelmi egységek EU-s tagság miatt megnőtt terheit, vagy a gazdákat ért felesleges szabályok tömegét, a disznóólak és tyúkketrecek kinézetével kapcsolatos szabályozást, vagy a moslék - ami normális, egészséges állati eledel - használatának megtiltását, amivel a tápgyártó külföldi cégeknek csinált üzletet az EU? És sorolhatnánk még hosszasan azokat a kötelezettségeket, amelyek az életkedvét is elveszik egy magyar vállalkozónak! Mindezek rengeteg veszteséget okoznak a magyar gazdaságnak, anélkül, hogy valaki számszerűsítené őket! Az pedig szintén nem igaz, hogy cserébe ,,megnyíltak számunkra az EU-s piacok". Ez csak reklámszöveg. A valóság éppen a fordítottja. A mi piacunkat foglalták el - elvéve azt a hazai szereplőktől - a fejlett országok, gyakran erősen támogatott termékei. Azt ki számszerűsíti, hogy mekkora kárt okoz mindaz, hogy kiverik a magyar gazdát a saját piacáról azzal, hogy beömlik az otthon már nem értékesíthető minőségű élelmiszer? Ha minden hátrányt összeszámolna egyszer valaki, akkor az egyenleg nagyon is negatív lenne! És akkor azt még nem is említettük, hogy cégeinket, piacainkat gyakorlatilag nulla áron felvásárolták, rengeteg munkahely megszűnt, ami miatt a magyar gazdaság a mai napig nem tudott talpra állni. Szégyen, hogy az EU-s parlamentben arról tartanak meghallgatást, hogy mi mit teszünk azért, hogy a gyerekek ne éhezzenek nagy számban hazánkban! Ez legutóbb a II. világháború után volt probléma!

- Hogyan vélekedik a nagyrészt megszorításokra és bérmérsékletre épülő európai uniós gazdaságpolitikáról? Reménykedhetünk-e, hogy ebben lesz pozitív változás a közeljövőben?

- Én továbbmennék, szerintem az Európai Uniónak nincs gazdaságpolitikája. Az erős országoknak vannak érdekei, amely érdekrendszer ellen Magyarország nem lép fel. A perifériákra - amelybe mi is beletartozunk - a gazdag országok, élükön a németekkel kihelyezik azokat a termelő tevékenységeiket, amelyek nagy környezetterheléssel járnak, és rendkívüli módon energiaigényesek. Ezektől a régebbi iparágaktól megszabadulnak, és a kihelyezett összeszerelő telephelyeken keresztül a fejlett országok magukhoz láncolják a gyengébbek gazdaságát, függővé, beszállítóvá teszik azokat. Így ha ők elmennének, akkor összezuhanna az egész rendszer. Vagyis ezzel a megoldással megszűnik számukraaz önálló gazdasági fejlődés lehetősége. Az önálló fejlődést az segítené, ha a hazai vállalkozások kapnának lehetőséget ha a mikro- és kisvállalkozások értelmes munkahelyeket teremtenének, ahol az emberek a fejüket és nem csak a kezüket használhatnák, mint az összeszerelő üzemekben. Ha mindegyik ilyen kis cég létrehozhatna csak egy munkahelyet, akkor már több százezer ember kaphatna munkát, és felszívhatnák a munkanélküliség egy részét. Ezek pedig a magyar gazdaságot gazdagíthatnák, itt adóznának, fejlesztenének, járulnának hozzá a társadalmi problémák megoldásához. Ezzel szemben továbbra is az olcsó bérű, külföldi összeszerelő munkahelyek teremtését támogatja a kormány jelentős költségvetési kiadásokkal. Ezzel a periférián maradásunkat veszélyezteti. Visszatérve az EU gazdaságstratégiájára, persze papíron van ilyen. Ilyen volt például az un.Lisbon-i stratégia, amely szerint az EU gazdaságának 2010-re a világ legfejlettebb, legsikeresebb, legversenyképesebb tudásalapú gazdaságává kellett volna válnia. Ehelyett egy lemaradó, válsággal küzdő gazdasággá vált! Más tehát a papír, és más a valóság! Éppenúgy, mint ahogyan az a szocialista tervgazdaságban volt. A valódi döntéseket az EU-ban nem a papíron lévő tervek, hanem az üzleti- és pénzvilág érdekei diktálják.

Kovács Zita

alfahir.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Túlélő tanfolyam a Székely-magyar Nemzetőrség vezetésével
  2013-02-28 07:28:33, csütörtök
 
  Túlélő tanfolyam a Székely-magyar Nemzetőrség vezetésével, bemutató kirándulással

Bemutató kirándulás:
A tanfolyamtól függetlenül bárki részt vehet, bejelentkezni nem szükséges.
Terepviszonyok között történő mozgás, csapatban történő mozgás, túlélő gyakorlatok, stb...
Találkozás: Pilisszántó buszvégállomás
Volánbusz menetrend: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi, Árpád hídtól 8.30-kor indul a távolsági busz.
Hétvégén más a busz indulási helye!
Információ: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543
Túra hozzájárulás: 1.000.-Ft

Túlélő tanfolyam:
A tanfolyam hétköznapi ember számára van összeállítva, nem katonai kiképzés.
Elméleti-és gyakorlati oktatás, pl:
Túlélés stratégiája, túlélő felszerelés összeállítása, jeladás.
Csomók kötése, kötélen történő ereszkedés és mászás.
Nyugvóhely építése.
Tájékozódás, égtáj meghatározás erdős, hegyi környezetben.
Terepviszonyok között történő mozgás, csapatban történő mozgás.
Közelharc: önvédelmi technikák.
Túlélési fegyverek, fegyverismeret és ezek helyes használata.
Íjászat.
Természeti akadályok leküzdése: vízen történő átkelés: tutajépítés, úszólabda készítés és használat, szakadékon való átkelés.
Környezeti tárgyak hasznosítása.
Tűzrakási módszerek, égő tűz menet közbeni őrzése.
Elsősegély nyújtás: sérült társ ellátása és szállítása.
és sok egyéb hasznos információ és technikai felkészülés.......

Helyszín: Pilisszántóhoz közeli Orosdy kastély. Megfelelő létszámú igény esetén, meleg étel rendelhető 800.-Ft/fő.
Autóval Budapestről a 10-es úton Pilisvörösvár központjáig, onnan Pilisszántó felé jobbra fordulva. Pilisvörösvár központjától, kb. 6 km a Pilis hegy lábán, a fő út közelében található kastély. Pilisszántót elhagyva Pilisszentkereszt felé, a faluból kiérve a jobbos kanyar után, a hegyre fölfelé vezető útra, balra kell elkanyarodni.
Távolsági busszal: Bp. Árpád híd buszpályaudvarról kb. 45 perc a végállomásig. Innen gyalog kb. 30 perc. Hétvégén más a busz indulási helye!
Orosdy-kastély térkép (katt.)
Tanfolyami időpontok: 2013. Március 9. szombat, Április 13. szombat, Május 1. szerda, Június 8. szombat, Kezdés: 9 óra
Jelentkezési határidő: 2013. február 27.
Jelentkezés lehetőség szerint email-en. Kérjük a telefonelérhetőséget megadni és a meleg ételre való igényt jelezni.
admin@egipatrona.hu, 06-30-648-3543 
 
1 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Pax Siculica
  2013-02-28 07:16:14, csütörtök
 
  A Székely Szabadság Napjának szervezése a célegyenesbe érkezett. A jó szervezés, a jó mozgósítás egyik előfeltétele, hogy félretegyük a vitákat és béke legyen Székelyföldön a politikai ellenfelek között is. A "fegyvernyugvás", amelynek legalább március tizenötödikéig ki kell terjednie, fokozottan felelős magatartást, önfegyelmet követel a közélet szereplőitől, a sajtótól, de a székely társadalom minden tagjától is.
Két hétig senki ne nyisson vitát, ne támadjon, ne minősítsen, ne bíráljon. Aki úgy érzi, hogy méltánytalan támadás érte, halassza el a válaszadást! Ha ezt lelkiismerete semmiképp nem engedi, akkor szóljon mértéktartóan, indulat nélkül, és törekedjen arra, hogy senkit ne bántson meg.
A komment-világ internetes felületeire figyeljenek nagyobb felelősséggel a moderátorok, ne engedjenek teret a béke-bontóknak, akik között a névtelenség leple alatt könnyen megjelenhetnek a hivatásos provokátorok is.
Március tizedikére mozgósítva megszólítottuk az egész székely társadalmat, és arra kell törekednünk, hogy az sokszínűségében is egységesen tudja megjeleníteni igényét az önrendelkezésre, ki tudja fejezni egységes tiltakozását a székelység érdekei ellenében kidolgozott, akaratát mellőző közigazgatási átalakításra vonatkozó terv ellen, hogy meg tudjuk akadályozni, hogy az valóra váljon és Székelyföldet egy román többségű régióba tagolják be.
Területi autonómiát akarunk. Azt is akarjuk, hogy Székelyföld önálló közigazgatási egységgé váljon, és megkérdezésünk nélkül, akaratunk ellenére ne hozzanak mások döntést a mi jövőnkről.
A sikeres és hatékony fellépés érdekében legyen ez a két hét a székelyek békéjének ideje, a pax siculica.


Izsák Balázs
A Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely 2013. február 27.2013.03.10. - Székelyföld Autonomiájáért - a szimpátia kinyilvánítására - gyülekező!

Március 10., 16:00-20:00,
Budapest, Thököly út - Izsó utca sarok
Székelyföld Autonomiájáért - a
szimpátia kinyilvánítására - gyülekező!

Ez az invitáló:
Magyarok, férfiak s asszonyok!
Figyelem, mindenki részéről!
Kortól, nemtől, vallástól, politikai hovatartozástól s minden egyébtől függetlenül, figyeljetek most reám!

Március 10-én Székelyföld hivatalosan is be fogja jelenteni a világ előtt, hogy szabadok, függetlenek, autonómitásukat el kell ismerni alkotmányosan is!

Harangozzátok be a létező összes lehetséges módon a Székely Nemzeti Tanács felhívását, hogy 2013-tól a Székely Vértanúk Napját, március 10-ét tegyük a Székely Szabadság Napjává.

Éppen ezért várunk mindenkit

2013. március 10-én 16.00 órára (15.30-tól gyülekező)
a budapesti román nagykövetség elé (1146 Budapest, Thököly út 72-Izsó utca sarok), hogy tömegtámogatást nyújtsunk a keleti székely ikertestvéreink jogos követeléseinek.

Ugyanakkor (Bp. 16:00 órakor), a világ minden magyarlakta országában is lesznek tüntetések a román nagykövetségek illetve konzulátusok előtt. Külföldön e gyülekezéseket a helybeli székely-magyar nemzeti gondolkozású csoportok szervezik. Nem tudom érzitek e ennek az eseménynek a hihetetlenül magas, globális prioritását: szellemi szinten -a forradalom elkezdődött! Nem óhajtunk vérontást, nem óhajtunk gyűlölethadjáratot, a szeretet, a becsület s az igazság szabadságunkért - ez vezérel minket, amely diadalra fogja juttatni a küzdelmeinket! Trianon szörnyű fojtogatását - most ezzel revizionálhatjuk végre, óriási dolog ez, minden egyes mozdulatunk aznap történelmet fog írni! Mutassuk meg, mi magyarok, hogy merünk újra nagyok s Egyek lenni, merjünk újra felemelkedni önMAGunkhoz!

Kérek mindenkitől egy megosztást, világ magyarjai, ÉBRESZTŐ, egyesüljünk!


Székelyföldről a kezemben tartott Harci Zászlót juttatták el hozzám, a következő üzenettel:

"Magyar Testvéreink, mi készen állunk! Zászlós urunk, tedd a dolgodat!"


Mást nem tehetek, minthogy közzé teszem az üzenetet, és egyúttal felhívom a figyelmet arra, hogy Február 28. reggelétől akinek nincs dolga Budapesten, az ne menjen oda, aki viszont úgy gondolja, hogy van ott teendője, AZONNAL TEGYE FÉLRE SZEMÉLYES ÜGYEIT, A HAZA MINDENEK FELETT!


Orosházi Ferenc

Halász József : Jövőnk

Amit el akarok mondani, amit üzenni akarok, azt nem tudom leírni.

Jövőnkről kell beszélnem, és a jövőnk alakításáról.

Az teljesen természetes, hogy a jövőnk egy új Világtörténelmi Korszak lesz. Az is teljesen természetes, hogy ezt a Világtörténelmi Korszakot az az iránymutatás határozza meg, amit Krisztus előtt négyezerben megkaptunk, és ennek a kőbe vésett nyomai is megvannak, elérhetjük magyarul is. Ez a Paralel Biblia, amit mi Magyar Bibliaként értelmezünk.

A kérdés pusztán az, hogy az új Világtörténelmi Korszak lelki beköszöntése után hogyan fog érvényesülni a gyakorlatban. Vállaljuk-e, hogy világégés lesz, agy pedig békésen meg tudjuk oldani ezt a hatalmasan nagy feladatot, ami egyébként a Magyar Küldetés.


A video a linkre kattintva indul


Link


Felvonják a székely zászlót a Szabadság téren Csíkszeredán

A székely zászló felvonására kerül sor hétfőn a csíkszeredai Szabadság téren. A rendhagyó eseménnyel a szervezők a székelység autonómiaigényét kívánják kinyilvánítani.

Ünnepélyes keretek között, a nemzeti összetartozás jegyében kerül sor a székely zászló felvonására Csíkszeredában, a Szabadság téren hétfőn, február 25-én 17 órától az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szervezésében. A 4,80×3 méteres lobogót egy 7,5 méteres vasrúdra fogják kifüggeszteni. Tőke Ervin csíkszeredai önkormányzati képviselő, a jeles esemény indítványozója elmondta: az ünnepélyes zászlófelvonás alkalmára csatlakozási szándékukat fejezték ki az RMDSZ és az MPP helyi önkormányzati képviselői is.

"Reményeink szerint sokan eljönnek az eseményre, ezzel is kifejezve a székelység autonómiaigényét, valamint a nemzeti szimbólumaink melletti kiállást" - fogalmazott Tőke. A képviselő tudatta: az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai irodájában, Petőfi Sándor utca 7. szám alatt a továbbiakban is lehet székely zászlót igényelni. Igaz, a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően már az első két nap elfogytak a legyártott zászlók, de továbbiakat rendeltek, amiket önköltségi áron, 30 lejért lehet megkapni. Az igénylők feliratkozhatnak, s mihelyt megérkezik az új rendelés, értesítik az illetőket.

Megtudtuk, eddig több száz székely zászlót osztottak ki Csíkszeredában, Baróton, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson olyanok számára, akik vállalták, hogy a lobogót kitűzik házaikra.

Román hírességek is kitűzték a székely zászlót

A székelyek iránti szolidaritása jeléül "kitűzte" szerdán a Facebook-oldalára a székely zászlót Lucian Mândruţă. A népszerű tévés újságíró bejegyzésében azt írta: nem érti, mi a bajuk a románoknak a székely közösség szimbólumával.

A székely zászló körüli médiacirkusz következtében, Lucian Mândruţă cselekedetének hatására, majd Antal Árpád, sepsiszentgyörgyi polgármester szorgalmazására mozgalom indult a Facebook közösségi portálon, és rengeteg ember a székely zászlóra cserélte ki borítóképét.

Lucian Mândruţă álláspontjának magyar fordítását alább közöljük:

"Nem értem, mi bajunk a Székelyföld zászlójával. Nyugaton bármerre jársz, mindegyik vidéknek megvan a történelmi zászlaja, fesztiválja, sajtfélesége, könyvesboltja és kastélya. Ezek mind elmondanak valamit arról a helyről, és hozzáadnak valamit az övezet kultúrkincséhez. Miért ne lehetne ez így nálunk is?

Végül is, mi bajunk a magyarokkal? Nem igaz, hogy legalább ezer éve itt vannak? Nem igaz, hogy védték a határt? Tudják a román emberek, hogy hány csatában haltak meg magyarok, hogy megvédjék Erdélyt a töröktől és a tatártól? Nem tudják. Mert nincs szemünk és fülünk, csak Ştefan és Mihai számára. Mivel a mi tankönyveink szerint más nemzeteknek nincsenek hőseik, azoknak a népeknek sem, amelyekkel történetesen ugyanazon a történelmen osztozunk, amely megérdemelné, hogy megbékéléssel érjen véget.

Én azt hiszem, hogy a botrány a székely zászló körül annak a szélsőjobbos magyar elméletnek hajtja a malmára a vizet, miszerint a románok primitívek, és az undorító nacionalizmust támogatja mindkét oldalon. Azoknak használ, akiknek most be kellene indítaniuk a gazdaságot, és akiknek nincs más megoldásuk, mint újraszítani a gyűlöletet.

Éppen ezért kitűzöm ide a székely zászlót. Kedves magyarok, mivel román állampolgárok vagytok, akárcsak én, történelmi jelképeitek az enyéim is. Nem büszkélkedhetünk a törcsvári kastéllyal, amelyet a teutonok építettek (nem pedig a nea' Ionok), anélkül, hogy ebből levonnánk a következtetést. Ma én is székely vagyok. Az első argeşi székely!", írja Lucian Mândruţă.

Lucian Mândruţă tavaly december elsején azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a román nemzeti ünnepen arról írt: Románia csak a kisebbségben élő nemzeti közösségekkel együtt teljes ország

A székely zászló körüli médiacirkusz következtében, Lucian Mândruţă cselekedetének hatására, majd Antal Árpád, sepsiszentgyörgyi polgármester szorgalmazására mozgalom indult a Facebook közösségi portálon, és rengeteg ember a székely zászlóra cserélte ki borítóképét.

"Arra kérem barátaimat és ismerőseimet, hogy a székely zászló körül kialakult méltatlan médiacirkusz elleni tiltakozásként tegyék ki borítóképnek a székely zászlót! Ne engedjük, hogy tagadják a létünket, ne engedjük, hogy rongydarabnak nevezzék nemzetünk zászlaját! Hajrá székelyek, hajrá Székelyföld!", írja Facebook oldalán Antal Árpád.

Mások is kiállnak a zászló mellett

Az Adevărul országos romániai napilap volt helyettes főszerkesztője, Bogdan Stanciu pedig olyan képet osztott meg saját Facebook-profilján, amelyen Moldva történelmi zászlója leng Neamţ vára felett, amely szintén állami intézmény, a helyi múzeum része.

Stanciu szintén értetlenségének ad hangot, hogy amennyiben ez Neamţ-on normális és elfogadott, miért nem tekintik annak a románok azt, ha Székelyföldön a székely zászlót tűzik ki. Úgy véli, ha a törvény megengedi a moldvaiaknak, hogy regionális zászlót lobogtassanak, akkor nem kellene azt tiltsa a székelyeknek sem.

A magyarok megint jó bűnbakok - írja mai publicisztikájában Sabina Fati a România Liberă napilap online felületén. Most épp arra szolgálnak, hogy a hagyományosan nacionalista érzelmeket felkorbácsoló Szociáldemokrata Párt rájuk terelje a közvélemény figyelmét a gáz drágulásáról, az infláció emelkedéséről, egyes adók megemeléséről.

Sabina Fati is azt bizonyítja, hogy Nyugaton nem tekintik államcsínynek egy régió, de még egy másik állam zászlójának a kitűzését, mi több, Románia más régiójában sem: Gyulafehérváron gond nélkül felhúzzák a Habsburg zászlót, Konstancán sem sérti senki szemét az amerikai zászló a katonai bázison.

Kitűzték az első székely zászlót a Felvidéken

A felvidéki Ipolynyéken a székelyekkel való szolidaritás jegyében került fel a település önkormányzatának épületére az első székely zászló Szlovákiában. A székely zászlót Hrubík Béla, a település polgármestere a falu zászlajának helyére, a vonatkozó törvények alapján kötelezően ott lévő szlovák zászló mellé tűzte ki.

Hrubík Béla a zászlókihelyezés kapcsán elmondta: sok közeli barátja van a Székelyföldön és ezért természetesnek érzi, hogy ezzel a gesztussal is közösséget vállal ott élő testvéreivel. "Úgy érzem, hogy mi itt a Felvidéken is hasonló helyzetben élünk, mint a székelyek, testvérek vagyunk, ugyanazok a gondjaink és hasonló problémákkal kell megküzdenünk" - fejtette ki. Hozzátette: a zászló egy olyan jelkép, amellyel a határokon át is jelezni lehet, hogy lélekben a székelyek harcában a felvidéki magyarok is részt kívánnak venni. A zászló kitűzésével egy időben Hrubík Béla felhívást is közzétett az egyik közösségi oldalon. Ebben arra buzdítja a többi felvidéki magyar település polgármestereit: csatlakozzanak ők is a közös ügyhöz.

A kezdeményezéssel a Felvidéken élen járó polgármester kérdésre adott válaszában rámutatott: a székely zászló szerdai kihelyezése óta a település polgáraitól és az ország más részeiben élő barátaitól egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott. Úgy véli, ez tulajdonképpen természetes is, hiszen az itt élő palócok és a székelyek között nagyon sok jellemi és gondolkodásbeli azonosság van. "A gondolkodásunk mellett az igazság melletti konok kiállásunkban is egyformák vagyunk" - mutatott rá. Ennek alapján reméli és bízik benne, hogy felhívása már hamarosan látható és tapintható visszajelzésre talál.

Több budapesti kerület is csatlakozik

A VII. kerületben - csatlakozva Budafok-Tétény önkormányzatának kezdeményezéséhez - és a XXII. kerületben kedden kitűzték a székely zászlót a helyi önkormányzat épületére. A XXII. kerületi önkormányzat január 28-án kérte a magyarországi településeket, hogy tűzzék ki hivatalaikra a székely zászlót, szolidaritásuk jeleként. Akkor azt írták, az Európai Unió alapvető értéke az identitás szabad vállalása, nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi közösségek falvai, városai polgármesteri hivatalának épületére kitűzni.

Bírálták, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírsággal fenyegetik, ha az ősi jelképeikből született lobogót kitűzik. A kerület felhívást intézett a többi magyarországi településhez, amelyben arra kérik őket: vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, nemcsak a paragrafusokban él a nemzeti összetartozás.

"Budapest VII. kerülete szolidaritást vállal a székelyföldi magyarokkal szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben. Ezért az elsők között csatlakozva Budafok - Tétény önkormányzatának kezdeményezéséhez, ma (határozatlan időre) kitűzzük a székely zászlót a polgármesteri hivatal homlokzatára. Az identitás szabad vállalása nem lehet az európai Unióban alku, vagy fenyegetettség kérdése. Egyetlen népet, embert sem lehet származása miatt hátrányos helyzetbe taszítani. Erzsébetváros belvárosi kerületként is tud tenni a nemzettársakért" - fogalmazott az erzsébetvárosi önkormányzat közleményében.

Ötven zászlót ajánlott fel a Tisztességes Választásért Alapítvány magyar önkormányzatoknak február 5-én, melyet Pozsgai Imre adott át Szabolcs Attila Budafok-Tétény polgármesterének azzal a felkéréssel, hogy juttassa el a felajánlott zászlókat azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek csatlakoznak a felhíváshoz. Ezen a napon ki is tűzték a székely zászlót a Városházára annak kifejezésére, hogy szolidaritást vállalnak a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben.

A kerület január 28-án intézett felhívást a többi magyarországi településhez, hogy "Tűzze ki minél több önkormányzat polgármesteri hivatalára a székely zászlót! Érezzék a székelyföldi, erdélyi magyarok, nem csak a paragrafusokban él a nemzeti összetartozás!" Azóta az V., VII., XX. kerület is jelezte, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez.*** www.nemzetihirhalo.hu ****
 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti Hírháló  
Hol a szabadító remény, a rég várt új világ?
  2013-02-28 06:57:36, csütörtök
 
  Mert igazat s jót
a múlt csak itt tanít;
ez a nyelv, ez a sors
a lelkünk közt a híd..."Szegény Magyarország"


Link


A dal szövege :


Látom, fakul a név
a régi ház falán;
jön egy új ezerév,
mondd, mit hoz, mi talál?

Hol a szabadító remény,
a szép, az új világ,
miről annyit álmodtál,
szegény Magyarország?

Fentről zúdul a szó,
piszkosszürke ár;
haragos, gyanakvó,
ki lenn a mélyben jár...

Hol a szabadító remény,
a rég várt új világ,
miről annyit álmodtál,
szegény Magyarország?

Itt élt, s remélt apánk,
míg a szíve megszakadt;
itt dúdolt ágyunknál
anyánk egy régi dalt;
s ha mentünk bárhová,
mindig ránk talált a vágy;
hang, mely a távolból
visszahív hozzád...

Mért félsz? A holnap úgyis a tiéd!
Annyi szenvedés után - él a nép!
Itt él, és benned látja a reményt;
szíve bármilyen nehéz - csak téged félt!

Mert igazat s jót
a múlt csak itt tanít;
ez a nyelv, ez a sors
a lelkünk közt a híd...

Hol a szabadító remény,
a szép, az új világ,
miről annyit álmodtál,
szegény Magyarország?


Mért félsz? A holnap úgyis a tiéd!
Annyi szenvedés után - él a nép!
Itt él, és benned látja a reményt;
szíve bármilyen nehéz - csak téged félt!

Mért félsz? A holnap úgyis a tiéd!
Annyi szenvedés után - él a nép!
Szegény Magyarország!Link
 
 
0 komment , kategória:  Onody Gyula és Onody Márton  
Dr. Medvigy Endre előadása Vácon, március 3.-án
  2013-02-28 06:47:23, csütörtök
 
  Meghívó

A Magyar Piarista Diákszövetség Váci Tagozata
meghívja Önt és kedves Családját a
2013. március 3-án, vasárnap de. 10 órakor tartandó
összejövetelére, amelynek során

dr. Medvigy Endre

irodalomkutató

tart előadást


Nyirő József író élete és munkássága

címmel

Az összejövetel helye a Piarista Gimnázium fizikaterme.
(Vác, Konstantin tér 5.)
Szeretettel várjuk az érdeklődőket.
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Székely testvéreinkért - március 10.-én
  2013-02-28 06:43:21, csütörtök
 
  Mi, azon magyarországi civil szervezetek, akik fontosnak tartjuk a kárpát-medencei magyarság szülőföldön való megmaradását és boldogulását, támogatjuk a Székely Nemzeti Tanács felhívását, hogy 2013-tól a Székely Vértanúk Napját, március 10-ét tegyük a Székely Szabadság Napjává.

Székelyföld területi autonómiaigényének nyílt kifejezéseként Marosvásárhelyhez hasonlóan szükségesnek látjuk a budapesti tüntetés megszervezését, kifejezve Székelyföld egységét és feloszthatatlanságát Románia tervezett közigazgatási átszervezése során, ezért várunk mindenkit
2013. március 10-én 16.00 órára (15.30-tól gyülekező) a budapesti román nagykövetség elé (1146 Budapest, Thököly út 72-Izsó utca sarok), hogy tömegtámogatást nyújtsunk a székelyek jogos követeléseinek.

Ferencz Vilmos
Budapesti Székely Kör

Nagy Árpád
Erdélyi Körök Országos Szövetsége

B. Kis Béla
Erdélyi Magyarok Egyesülete

Bácsfainé Dr. Hévizi Józsa
Erdélyi Szövetség

Lovas Miklós
Irány Csoport

Patrubány Miklós
Magyarok Világszövetsége

dr. Busch Balázs
Székely-Hargita Alapítvány

György-Mózes Árpád
Székelyföldért Társaság

Ugyanakkor (Bp. 16:00 órakor), a világ minden magyarlakta országában is lesznek tüntetések a román nagykövetségek illetve konzulátusok előtt. Külföldön a tüntetéseket a helyibeli székely-magyar nemzeti érzelmű csoportok szervezik.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
HÍVÓ SZÓ a TENGRI KÖZÖSSÉG GYŰLÉSÉRE 2013. március 15-én
  2013-02-28 06:30:30, csütörtök
 
  HÍVÓ SZÓ a TENGRI KÖZÖSSÉG GYŰLÉSÉRE (2013. március 15-én 10-18 óráig)


MÁRCIUS 15-én 10-18 óráig tartjuk közösségünk zászlóbontó összejövetelét Táton (Tokodi Pincék), az Ősforrás Központban.

Miről szól a nap?

Megbeszéljük, mi is az a szellemiség, őseink ma is időszerű világlátása (melyet tudományos kutatások és az élenjárók több évtizedes személyes tapasztalatai alapoztak meg, élesztettek újjá), melyet közös szemléletként elfogadhatunk.

Megbeszéljük a közös szellemiségre alapozható, összetartó, egymást támogató közösség létrehozásának módját, lépéseit.

Létrehozunk csoportokat különböző településeken, ahol vezető, vezetni tudó emberek képviselik a közösséget s megtartják az esztendő körének ünnepeit őseink hagyatéka alapján. Megbeszéljük, mely ünnepek lesznek azok, melyeket legjobb képességeink és lehetőségeink szerint együtt tartunk.

Gondolatokat kérek arról, hogyan lehet az összefogást, összetartozást erősíteni, fenntartani. Jó néhány ötlet már van, mely elhangzik majd, de mindenki más gondolata, elképzelése fontos!

Közös énekléssel emeljük lelkünket, melyet dobok s más hangszerek szólása erősít.

A Közösség új tagjai megteszik fogadalmukat .

A gyűlés zárásaként, este 6 órakor Izzasztó Kunyhó Szert tartunk.

Étkezés önellátással, tea lesz, (szendvicset készíthetünk) - kunyhózók böjtölnek.

Minden régi ,,harcostársat" s új érdeklődőt szeretettel látunk. A részvétel ingyenes.

Háló: www.tengrikozosseg.com

Hang: 06-20-3634076


Áldás - Minden a Rokonom

Sólyomfi-Nagy Zoltán (Sólyomfi Karaul)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 222 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 7508
  • e Hónap: 37472
  • e Év: 2065680
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.