Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/150 oldal   Bejegyzések száma: 1490 
KIS ISTVÁN MIHÁLY: Húsvét van
  2013-03-31 12:38:15, vasárnap
 
 
Virágillat száll a légen,
öröm napja virradt ránk,
feltámadás ünnepében
új reményt kap a világ.

Napfény árad kinn a réten,
cirógat az égi láng,
melengető, lágy tüzében
mosolyogva néz le ránk.

Krisztus arca reád ragyog,
szíved ajtaján kopog;
gondjaid, ha bármily nagyok,
félelemre nincs okod.

Virágillat száll a légen,
örömünnep napja kél,
vidám ének zúg a szélben,
Jézus Krisztus íme él!
 
 
3 komment , kategória:  ÜNNEPI KÉPEIM: Húsvét  
Holle Anyó jól elfáradt,
  2013-03-31 12:36:34, vasárnap
 
 
Holle Anyó jól elfáradt,
Behúzná már a dunyhákat,
Látná ezt a Nyuszika,
Nyújtózna és indulna,
Eltenné a sílécet,
Amit már kikészített,
Sapkát, sálját eldobná,
Feltenné a kalapját,
Körbe nézne peckesen,
Így illik ezt énnekem!
Megtréfált idén a hó,
Benne voltál, Télapó?
Na, de mindez véget ért,
S nem marad el a Húsvét,
Várjatok csak gyerekek,
Hétfőre már ott leszek!

(Zs. Adél)


 
 
2 komment , kategória:  ÜNNEPI KÉPEIM: Húsvét  
-ÁLDOTT HÚSVÉTI Ünnepeket Mindenkinek!
  2013-03-31 12:35:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPI KÉPEIM: Húsvét  
-ÁLDOTT HÚSVÉTI Ünnepeket Mindenkinek!
  2013-03-31 12:34:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPI KÉPEIM: Húsvét  
A szikomorfa két mesebeli, titkos odvát titokzatos...
  2013-03-31 12:29:47, vasárnap
 
 

A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 31-i történet )


A szikomorfa két mesebeli, titkos odvát titokzatos tündérlények vették körül. Pillangó szárnyukon nem volt két egyforma rajzolat. A gyerekek, és az igazán érzékeny, csöndben figyelni tudó mesélők ismerik csak őket, ők is csak ritka alkalmakkor, szemhunyásnyira pillantják meg titkaikat. Ők, akik még képesek megpillantani a bokor alatt elsurranó húsvéti nyulat, akik értik a tojások minden míves rajzolatának titkos jelentését.
Ezek a titokzatos tündérlények ma lágy hálóval rejtették el a szikomorfa szíve körüli odvakat, finom gallyakkal takarták el a bölcsőket, s hallhatatlan daluk védelmébe fonták az eljövendő esztendő Lélekpillangóit.
A Lélekpillangó pár pedig szerelmes egyetértésben rebbent tova az alkonyatban, átadva a szent küldetést azoknak, akik szívében ebben az esztendőben lángra lobbantották az aranyló csillámot .
Húsvét vasárnapjától, a Feltámadás, az öröklég üzenetét megértve mostantól te magad viszed tovább...
FORRÁS: http://www.lelekpillango.hu


 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
Megmutatta nekik a kezét
  2013-03-31 12:28:33, vasárnap
 
 

,,Megmutatta nekik a kezét"

,,...Jézus... megmutatta nekik a kezét..." (János 20:19-20)

Dr. Paul Brand, egy zseniális sebész, aki az indiai Vellore Keresztyén Orvosi Egyetemén dolgozott, ezt írta: ,,Majd minden nap csodálatos kezekkel dolgozom... ám az évben egy nap különleges jelentéssel bír... Amikor az egész világ a Nagyhetet ünnepli... én Jézus kezein gondolkodom... azok a kezek, amelyek annyi jót tettek, egy napon át lettek szegezve egy durva vassal... a római kivégzőosztag emberei keresztülszúrták a csuklón, épp a kéztőcsontnál, ahol az ujjakat mozgató inak haladnak és a középső ideg... ez a kezet megbénította, és karomszerűen összerántotta, Jézus pedig nem kapott semmilyen fájdalomcsillapítót... Később az egész testsúlya kezeire nehezedett, így még több szövet roncsolódott, és még több vért veszített. Volt vajon valaha ennél kétségbeejtőbb kép? A tanítványok, akik abban reménykedtek, hogy ő a Messiás, elbújtak a sötétben és szétszéledtek." Ám nem ekkor láttuk utoljára Jézus kezeit! A Biblia azt mondja: ,,...amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: Békesség néktek! És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat." Dr. Brand így folytatja: ,,Jézus úgy döntött, hogy kezein lévő sebei örökre emlékeztessék az itt töltött időre. Ezért hiszem, hogy Isten hallja, és megérti fájdalmunkat... mert megtartotta azokat a sebhelyeket, mint a megsebzett emberiség maradandó képmását. Ő tudja, hogy milyen az élet a földön, mert járt itt. A kezei bizonyítják." Vidd hát sebeidet ma Jézushoz, és engedd, hogy meggyógyítsa testedet és lelkedet!
FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige


 
 
0 komment , kategória:  Lelki Táplálék-Útravaló  
A dicsőítés lényege a hódolat
  2013-03-31 12:26:29, vasárnap
 
 

A dicsőítés lényege a hódolat

"Szánjátok oda magatokat Istennek....hódoljatok be az egész lényetekkel neki, hogy az ő igaz céljaira tudjon használni titeket." (Róma 6,13)

A dicsőítés lényege a hódolat.

A behódolás vagy a "megadás" nem egy népszerű szavak, legalább annyira nem kedveltek, mint az "alázatosság" szó. Valaminek az elvesztését foglalja magában, és senki nem akar vesztes lenni.

A behódolás egy elveszített csata, egy elveszített játék, vagy egy erősebb ellenfélnek való megadás kedvezőtlen képét idézi fel. Ezeket a szavakat majdnem mindig negatív szövegkörnyezetben használjuk. Az elfogott bűnözők megadják magukat a hatóságoknak.

A mi versenyhajszolt világunkban azt tanultuk, hogy soha ne hagyjuk abba a próbálkozást, soha ne adjuk fel, soha ne hátráljunk meg, így nem sokat hallunk arról, hogy bármit is fel kellene adnunk vagy valaminek behódolnunk. Ha a győzelem a lényeg, akkor a behódolás, a megadás elképzelhetetlen.

A Biblia azt tanítja nekünk, hogy ahelyett, hogy megpróbálnánk nyerni, sikeresnek lenni, győzni, vagy leigázni, nekünk inkább engedni, megadni, engedelmeskedni és behódolni kell.

Azzal, hogy megadjuk magunkat Istennek, belépünk a dicsőítés központjába. Ez igazi dicsőítés: Istennek gyönyörűséget okozni azzal, hogy teljesen odaadjuk magunkat neki.

A behódolást legjobban az az engedelmesség mutatja, ahogy együttműködsz a Teremtővel. Azt mondod: "Igen, Uram." bármire, amit kér tőled.

Sőt, a "Nem, Uram" egy ellentmondás. Nem vallhatod Jézust az Uradnak, ha megtagadod a parancsának teljesítését. Péter bemutatta a behódolást amikor, egy éjszakai eredménytelen halászat után Jézus azt mondta neki, hogy próbálja újra: "Mester, egész éjjel keményen dolgozunk, és nem fogtunk semmit. De mivel te mondod, újra bedobom a hálókat." A behódoló emberek engedelmeskednek Isten Szavának, még akkor is, ha láthatólag nincs értelme.

Isten nem egy kegyetlen rabszolgahajcsár, vagy egy erőszakos személy, aki nyers erővel akar minket megadásra kényszeríteni. Nem akarja megtörni az akaratunkat, hanem igyekszik magának megnyerni minket, hogy mi önként ajánljuk azt fel neki. Isten egy Szerelmes, egy Felszabadító, és a behódolás szabadságot eredményez, nem rabszolgaságot.

Amikor mi teljesen megadjuk magunkat Jézusnak, felfedezzük, hogy ő nem egy zsarnok, hanem egy megmentő, nem egy főnök, hanem egy báty, nem egy diktátor, hanem egy barát.

Beszéljünk róla

Miben kell ma behódolnod Istennek?
Megadni magunkat sebezhetővé tesz. Miért olyan nehéz sebezhetőnek lenni a Teremtőnk előtt?
Daily Hope by Rick Warren (2013. 03. 24.)
FORRÁS: http://napiremeny.blog.hu/

 
 
0 komment , kategória:  Lelki Táplálék-Útravaló  
Urunk, töltsd be szívünket mindennapi teendőink között...
  2013-03-31 12:25:28, vasárnap
 
 

Urunk, töltsd be szívünket mindennapi teendőink között a veled való húsvéti találkozás élményével. Add azt a bizonyosságot, hogy mindnyájunkat ismersz.

Ámen

 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
Napi Áhitat: ISTEN ISMERI A NEVEM!
  2013-03-31 12:24:45, vasárnap
 
 

Jn 20,1-16.
1 A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől. 2 Elfutott tehát, elment Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és így szólt hozzájuk: "Elvitték az Urat a sírból, és nem tudjuk, hova tették!" 3 Elindult tehát Péter és a másik tanítvány, és elmentek a sírhoz. 4 Együtt futott a kettő, de a másik tanítvány előrefutott, gyorsabban, mint Péter, és elsőnek ért a sírhoz. 5 Előrehajolt, és látta, hogy ott fekszenek a lepedők, de mégsem ment be. 6 Nyomában megérkezett Simon Péter is, bement a sírba, és látta, hogy a leplek ott fekszenek, 7 és hogy az a kendő, amely a fején volt, nem a lepleknél fekszik, hanem külön összegöngyölítve, egy másik helyen. 8 Akkor bement a másik tanítvány is, aki elsőnek ért a sírhoz, és látott, és hitt. 9 Még nem értették ugyanis az Írást, hogy fel kell támadnia a halottak közül. 10 A tanítványok ezután hazamentek.
11 Mária pedig a sírbolton kívül állt és sírt. Amint ott sírt, behajolt a sírboltba, 12 és látta, hogy két angyal ül ott fehérben, ahol előbb Jézus teste feküdt; az egyik fejtől, a másik meg lábtól. 13 Azok így szóltak hozzá: "Asszony, miért sírsz?" Ő ezt felelte nekik: "Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették." 14 Amikor ezt mondta, hátrafordult, és látta, hogy Jézus ott áll, de nem ismerte fel, hogy Jézus az. 15 Jézus így szólt hozzá: "Asszony, miért sírsz? Kit keresel?" Ő azt gondolta, hogy a kertész az, ezért így szólt hozzá: "Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nekem, hova tetted, és én elhozom." 16 Jézus nevén szólította: "Mária!" Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: "Rabbuni!" - ami azt jelenti: Mester.


ISTEN ISMERI A NEVEM!
(A pásztor) a maga juhait a nevükön szólítja. (Jn 10,3)

Gyerekkoromban egyszer a vasútállomás peronján várakoztam az egyik nagynénémre, akinél a nyári szünidőt szándékoztam eltölteni. Soha nem találkoztam még vele, csak fényképen láttam. Hogyan fogom megtalálni őt a kavargó embertömegben? Ekkor meghallottam a nevemet. A kiáltást hamarosan követte a képről ismert nagynéni széles mosolya és ölelése. Újra valaki voltam a tömegben.
Valami hasonló történhetett Mária Magdolnával is a feltámadás reggelén. A hajnali derengés még inkább szörnyűvé tette a veszteség okozta ürességet. Arcát könnyek szántották, az üres sír teljesen elszomorította. A lassan erősödő halvány derengésben az angyalok sem tűntek meggyőzőnek. Azután meghallotta, amint a feltámadott Jézus nevén szólítja: Mária!
Számomra a húsvét minden öröme, reménye és csodája megjelenik ebben a Mária és Jézus közötti találkozásban. A halál életbe fordul, a végből kezdet lesz. De a legjobb az a felismerés, hogy Jézusban biztos lehetek afelől, hogy Isten nemcsak tud rólam, de ismeri a nevemet is. Ezt jelenti a húsvét. Krisztus azért élt, halt meg, és támadott fel, hogy tudhassuk, Isten ilyen értékesnek tart minket e világ ember-tengerében.

Imádság: Urunk, töltsd be szívünket mindennapi teendőink között a veled való húsvéti találkozás élményével. Add azt a bizonyosságot, hogy mindnyájunkat ismersz. Ámen.

Azoknak, akik látnak és hallanak, minden nap húsvét lesz.
Colin D. Harbach (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, MEGFELELDKEZTEK RÓLUK!
FORRÁS: http://www.csendespercek.gportal.hu/ 
 
0 komment , kategória:  Napi Áhítat...  
Hálát adunk, Istenünk, hogy mindent olyan gondosan...
  2013-03-31 12:23:42, vasárnap
 
 

Hálát adunk, Istenünk, hogy mindent olyan gondosan elkészítettél nekünk, kérjük, küldd el Szentlelkedet, hogy segítsen minket a naponkénti hozzád fordulásra.


Ámen

 
 
0 komment , kategória:  Imádság Minden Nap  
     1/150 oldal   Bejegyzések száma: 1490 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1490 db bejegyzés
e év: 15867 db bejegyzés
Összes: 104031 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3414
  • e Hét: 8672
  • e Hónap: 55134
  • e Év: 1339141
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.