Belépés
bubamama.blog.xfree.hu
" A fény, csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle." Hamvas Béla : A láthatatlan történet. Dr Buttyán Kornélné
1937.04.03
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egy magyar tévénéző írta a BBC-nek...
  2013-03-31 10:03:16, vasárnap
 
  Szuper!!!...
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width="98%">Ez a levél helyre teszi a nagy angol népet... Bravó!!!

A következő levelet egy magyar tévénéző írta a BBC-nek nehezményezve az Eurovíziós Dalfesztivál kommentátorának ténykedését. Nem is ez az érdekes, hanem, hogy milyen szórakoztató módon foglalja össze a magyarok történelmét:*

"Kedves Uram!

/Ön május 21-én, szombaton este, a BBC televízió közvetítése alatt, az Eurovíziós Dalfesztivál pontozásakor ekként kommentálta a versenyben résztvevő NOX nevezetű magyar együttest: "8 pont a cigányoknak, vagy 5 pont a cigányoknak"./

Ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy mi, magyarok, nem vagyunk cigányok, és ezt most azonnal ki is kérem magamnak, tizenöt millió nemzettársam nevében is. Úgy gondolom, egy újságíró legnagyobb hibái közé a tájékozatlanság, vagy a rosszindulat tartozik, és mivel nem tudom, Ön melyiket gyakorolta az említett szituációban, ezért néhány gondolatot megosztanék Önnel.

A magyarok valóban, a cigányokhoz és még a jelenleg Európában élő nemzetek 90%-ához hasonlóan Ázsiából származnak, ám ez nem jogosítja fel Önt, hogy ilyen vérlázító szemétségeket mondjon. Nagy-Britanniában is élnek, a magyarországi cigányok számarányánál jóval magasabb százalékban afrikaiak, ázsiaiak (köztük cigányok!), még sem fogja nálunk senki se az angolokat például leniggerezni.

Legelőször is, jobb, ha tőlem tudja, hogy a gatyáját, a nadrágját is nekünk, magyaroknak köszönheti, amelyeket nap mint nap felvesz. Ugyanis, ha a nadrágot és a fehérneműt (sok minden más rendkívül praktikus, mai használati tárgyunkkal egyetemben, amely származását már nem tartjuk számon), előbb átmenetileg a magyarok ősei, a hunok, majd pedig véglegesen a magyarok nem hozzák be kontinensünkre, Ön valószínűleg skót szoknyában járna be a stúdióba szerkeszteni. Ami végül is nem lenne különösebben baj (én is akarok már évek óta szerezni egyet), de jó tudomásul venni.

Kecskedudán játszani mi is tudunk, legalább olyan régen és legalább olyan ügyesen és szépen, mint Önök, akár hiszi, akár nem. Annak is utána nézhet nyugodtan, milyen volt a kézműves kultúránk olyan ezeregyszáz éve, mikor megjelentünk Európában, és össze is hasonlíthatja az ugyanilyen korú, Brit-szigeteki leletekkel: nagyot fog csodálkozni az "ázsiai" szépérzék és a három éves kisgyerekek primitív ábrázolásmódját tükröző nyugat-európai "kultúra" közti különbségen.

Tudósokban, feltalálókban, zeneszerzőkben, művészekben mi is eléggé jól el voltunk, vagyunk eresztve: személy szerint én talán csak a jó öreg Will Shaxie-t irigylem egy kicsit Önöktől, de ezzel sokan mások is vannak így.

Katonának mindig is kiválóak voltunk, és tengerésznek is simán megfelelnénk: tessen szíves lenni beütni a netes keresőjébe ezt a két szót: Miklós Horthy. Melózni is szerettünk és tudtunk mindig is. Úgyhogy csak ennyit egyelőre a civilizációs párhuzamokról.

Nemzetünk őstörténetéből nekünk is vannak az Önökétől talán jóval régebbi, és legalább annyi valóságtartalommal bíró, de ugyanolyan szép és misztikus legendáink, mondáink, regéink, legalább akkora mennyiségben, csak talán mi nem harsogjuk úgy tele vele a világot, de ugyanúgy szeretjük őket. (Példának okáért van egy mondánk, egy László nevezetű királyunkról, akit a Római Katolikus Egyház (jaj, tudom: az Önök államvallása, az anglikán, szívből nem kedveli őket!) a szentjei közt tart számon, aki egyszer fogta magát, és a csatabárdjával széthasított egy hatalmas sziklát, amiből víz fakadt, és a katonái nem haltak szomjan. Egyszerű mezei csatabárd volt, nem egy Excalibur-varázskard, de szíve mélyen Ön is beláthatja, hogy ettől bűvészmutatványtól nemhogy Arthur királynak, de még a jó öreg Merlin Mesternek is leesett volna az álla.)

Ha már királyoknál tartunk, szeretném Önnel tudatni, hogy nem a Habsburgok voltak a magyarok egyedüli, első és utolsó királyai. Ezzel a megnevezéssel, hogy király (king) pontosan 1000-ben került a magyar trónra az első. (Szent) Istvánnak hívták, és annak a dinasztiának a tagja volt, amelyet Árpád háznak hívnak, és amely (pfúj, már megint a piszkos pápisták!) hét (7!) szentet adott eddig az Anyaszentegyháznak. 550 esztendeig uralkodtak a magyarok felett, ha a női ágat is beszámoljuk (Anjouk, Luxemburgiak, Jagellók, plusz Hunyadiak). Mindazonáltal, fejedelmeink már 1000-nél előbb is voltak, akik tulajdonképpen királyok voltak, viszont most Atillára, a világtörténelem talán legnagyobb uralkodójára nem térnék ki, de nekem elhiheti, van közünk hozzá. (Talán, az Ő iránt érzett ősi gyökerű, genetikai kódolású nyugati irigység és gyűlölet csapódik le akként még a 21. században is, ahogy lecigányozza a magyarokat.) Mellékesen, ennek az Árpád háznak (és a többi magyar dinasztiának is) volt egy csomó kitűnő uralkodója, talán jóval nagyobb arányban, mint Anglia, vagy bármelyik európai nagyhatalom uralkodóházaiban. Ők is jártak például a Szentföldre kereszteskedni, és nekik is általában rendcsinálással kellett kezdeni, amikor hazatértek. Aztán.

Volt egy gyönyörű és gazdag országunk, kb. akkora, mint Nagy-Britannia, ahol még a 15. században is kb. annyian éltek, mint akkor az Ön hazájában. Pedig már ekkor túl voltunk az első magyar holokauszton, amelyet a mongol horda követett el ellenünk, kiirtva minden második akkor élt magyar embert. (Hogy most miért nincs nagy és gazdag országunk, annak kérem, nézzen saját maga utána: az I. világháború végénél kutakodjon, majd menjen a tükörhöz, és mint brit, köpje szembe magát!) Bizonyára, szerencsésebbek lettünk volna a történelmünkkel is, ha szigetország vagyunk, de sajnos nem vagyunk azok, és itt Európa keleti határán ez soha nem volt túlzottan kifizetődő. Így ahelyett, hogy idióta trónviszálykodással, vagy a harmadik világ kirablásával töltögettük volna el az évszázadainkat, ezer évig szinte egyfolytában honvédő háborúkat vívtunk. Az említett mongol iszonyat után nem sokkal már az akkori világ következő szuperhatalmával viaskodtunk 300 esztendeig.

Tudom, nem szerencsés, a "mi lett volna, ha Önök vannak a mi helyünkben" kérdés feltevése, de tudja, van egy olyan érzésem, hogy olyan ország, hogy Anglia, már vagy ötszáz éve nem létezne, és lelki szemeimmel látom az Önök számtalan, gyönyörű, ódon várait, ahogy a török tüzérség mindössze félórás pergőtűzzel füstölgő kőhalommá változtatja át őket. Ilyen előzmények után kerültünk a már említett Habsburgok "védőszárnyai" alá, akik hasonlóan gondolkodhattak rólunk, mint Ön, mert csak ártottak nekünk. De pár száz év után ők se bírtak velünk, és névleg elismertek egyenrangúnak magukkal, és visszább is vettek a szemétkedésből, úgyhogy egy kicsit már kezdtünk is testesedni, mint a fejlődésben visszamaradt, éhező kisgyerek, akinek végre jó sora lett. Ekkor jött az I. világháború, amelyet egy sor, ugyanolyan mértékben szarházi nagyhatalom (köztük Anglia) robbantott ki, és amelyet a Monarchián belül a magyar kormány a legvégsőkig ellenzett. (Kérem, menjen újra a tükörhöz...) A II. világháborúban, mivel a megmaradt Kis-Magyarország nem Anglia és Franciaország között, hanem a III. Birodalom és a Vörös Birodalom között feküdt (ráadásul ezek még puszipajtások is voltak '39 és '41 között), ezért nem az Önök szövetségesei lettünk, és a bolsevistákból se kértünk (már ismertük őket 1919-ből!), viszont kis és meggyalázott országként rettenetesen ijedőssé váltunk, így a nagy és erős Németország mellé álltunk. Németország ellenségeit (köztük Önöket) azonban nem gyűlöltük, nem akartunk ártani nekik, sőt még több tízezer lengyelt is megmentettünk a náciktól (szeretnek is a lengyelek bennünket). Mellesleg, az 1944-es németek általi megszállásunkig az Önök országa és Svédország mellett a miénk volt az európai zsidóság egyetlen mentsvára Európában. Közben, noha egyetlen puskalövést sem adtunk le brit állampolgárokra, Önök gátlástalanul idejöttek a rohadt bombázóikkal, több tízezer magyar ártatlan civil életét kioltani. (Mellesleg nem adtuk a bőrünket olcsón: a Magyar Királyi Légierő és a légvédelmünk 1944-45-ben több mint 400 angol és amerikai bombázót amortizált le jóval jótállása lejárta előtt, gondolom, többek között ezért is vagyunk cigányok.) Ez azonban még nem volt semmi ahhoz képest, ahogy a mindig is nyugati értékrenddel bíró Magyarországot, az Önök Churchillje, néhány üveg orosz vodkáért és kaviárért cserébe, eladott bennünket Sztálinnak és a bolsevizmusnak Jaltában. (Embert barátjáról ismerni meg, ez Önökre is vonatkozik.) Talán ennyi történelem egyszerre elég lesz Önnek, a kommunizmus és korszakának bemutatása nagyon hosszadalmas lenne, ráadásul azt érezni kell a saját bőrön, hogy milyen kellemes. (Ön soha nem élt diktatúrában, igaz?)

Így csak annyit még, hogy a legutóbbi hatvan évben még ráadásul szinte állandóan gazemberek, kóklerek és idióták vezetnek bennünket, de ezért mondjuk mi is felelősek vagyunk. Nos, kedves Mr. Wogan! Látja, ezért vagyunk mi ilyen szegények, szerencsétlenek és lealázottak. Ezért lehet belénk rúgni még egyet, azzal hogy cigányoknak neveznek bennünket. De visszatérve az Eurovízióhoz. Azért a NOX-os "cigánylány" helyes csajszi volt, nem igaz? Kicsit verte a díszes mezőnyt! Még az izraeli "bombázót" is. (Jujj, mit nem mondok!) Simán befért volna - anno - még a Spice Girlsbe is, és még egy kicsit dobott is volna rajtuk, igaz?

Ha nem hallott volna még róla, itt Magyarországon van ám szép lány bőven, az emberek pedig végtelen jámborak és barátságosak. Jöjjön el egyszer! Majd megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet, és jókat ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból, krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát abból eleve magasan jobbak vagyunk.) Itt, Magyarországon pedig az amerikai hülye "kaukázusi típusú" embereket fog látni: nem tehetünk róla, arról a környékről származunk.

Nem lehet mindenki hórihorgas, csámpás, vörös hajú, lófejű, szeplős és csúnya, és hál' Istennek, mi fél óra napozástól nem kapunk bőrrákot. Kérem, gondolkodjon el ezeken a dolgokon, mielőtt még egyszer ilyen ostobaságokat mond, főleg, ha azt egyenes adásban teszi. Ha pedig gyűlöl bennünket, hát az legyen élete legnagyobb orgazmusa..."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rák ellen...
  2013-03-31 09:59:20, vasárnap
 
  A rák ellen...

- Minden élelmiszernek megvan a maga tápanyagértéke és védelmi mechanizmusa, így a belőlük összeállított étrend össznépi támadást képes indítani a rákos megbetegedés ellen, illetve hatásosan segít a megelőzésben - jelentette ki dr. Michael Hamm professzor, a hamburgi egyetem egyik táplálkozástudományi kutatóorvosa. Ő és a csapata 7000, a rák és az étkezés összefüggéséről szóló tanulmányt elemzett ki.

A professzor persze arra is kitért, melyek azok a gasztronómiai élvezetek, amelyet érdemes hanyagolni az egészséges és rákmentes életért. Ezek a vörös húsok, a zsíros, a cukros ételek és természetesen az alkohol. Ez utóbbi ugyanis hatalmas szerepet játszik a nyelőcső-, torok- és májrák kialakulásában. Nőknél napi tíz gramm alkoholos ital elfogyasztása 8 százalékkal növeli a mellrák kialakulását. Az alábbi összeállításból kiderül, mely élelmiszerekre kell kiemelten figyelni a bevásárlásnál.

Az ételek hatóanyagai vigyázhatnak ránk

Ananász:
Ez a déli gyümölcs nem csak a C vitamin miatt hatásos, de a benne található E vitamin is sejtvédő. Az ananász fogyasztása után a hatóanyagok megkötik a szabad gyököket és így komoly védelmet alakítanak ki a rák ellen a szájban és a garatban. Emellett a benne található enzimek gyulladáscsökkentőek és segítik a sebgyógyulást.

Barack:
A barackot sokáig afrodiziákumnak tartották. De nem emiatt értékes. A gyümölcs lykopint tartalmaz, amely hatásos prosztatarák ellen. Emellett a benne található folsavak bél és mellrák ellen védenek.

Articsóka:
A 15. században afrodiziákumként tartották nyilván. Leveleiben sejtvédő színanyagok vannak, egyes savszármazékai pedig segítik a kiválasztást, védik a májsejteket. Rostjai segítik a toxikus anyagok gyors távozását a szervezetből.

Padlizsán:
Sok karotinoidot, azaz színanyagot tartalmaz, emiatt a padlizsán a rák nagy ellensége. Ezeknek az anyagoknak ugyanis erős sejtvédő hatásuk van. Figyeljünk a vásárlásnál arra, hogy sima legyen a felülete, mert akkor még friss.

Bambuszrügy:
A legfontosabb alkotóanyaga a B-vitamin, valamint a kalciu és a kálium. B-vitamin segít a szervezet örökítőanyagának képzésében és javításában, a kálium fogyaszt. Fontos, hogy soha ne együk nyersen, hanem főzzük legalább három percig.

Banán:
Sok ballasztanyagot tartalmaz, amely segít abban, hogy a káros anyagok ne legyenek sokáig a belekben. De vigyázat, a banán sok szénhidrátot tartalmaz.

Csalán:
100 évvel ezelőtt tartósítószerként alkalmazták, mert baktériumölő hatása van. A benne található folsavak csökkentik a hasnyálmirigyrák rizikóját.

Brokkoli:
Számos színanyagot és ízanyagot tartalmaz, amelyek a szakértők szerint védenek a rák ellen. Hatását legjobban összevágva vagy püré formájában fejti ki.

Szeder:
Olyan savakat tartalmaz, amelyek akadályozzák a rákos sejtek növekedését. A és C vitamintartalma erősíti az immunrendszert.

Író:
A tejföl előállításánál létrejött anyagból tejsavak hozzáadásával írót készítenek, amely erősíti az immunrendszert, aktiválja a tumor elleni védelmet és ellenőrzi a belekben található baktériumokat.

Kesudió:
A benne található zsír 82 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amelyek sok A, D és E vitamint tartalmaznak. Sejtvédő és immunerősítő hatásúak.

Téli saláta (endívia):
Ez a saláta sok folsavat tartalmaz, amely egy rákvédő B-vitamin, amely a sejtek egészséges osztódását segíti. Az endívia sok C.vitamint is tartalmaz, amely a szabad gyököket megköti.

Borsó:
A borsóban található klorofilin megköti a káros anyagokat, így véd a bélrák ellen. Ráadásul csökkentik a koleszterinszintet, segítik az emésztést. Frissen vagy fagyasztva vegyük, mert konzerv formájában elveszti a hatását.

Eper:
Flavonoidot tartalmaz, amely védi a sejteket. Speciális savai védőréteget képeznek a DNS köré, így a támadó rákos sejteknek nincs esélyük.

Saláta:
A saláta egy xantofil nevű anyagot tartalmaz, amely véd a rák ellen. A folsavak segítik a bél- és mellrák elleni védelmet, éppen ezért érdemes akár naponta fogyasztani.

Édes kömény:
Megakadályozza a baktériumok terjedését, így védi a beleket. Ezen kívül flavonoidot is tartalmaz.

Árpa:
Ballasztanyagai segítik az emésztést, így a rákkeltő anyagoknak nincs elég idejük kifejteni a hatásukat. Ezért csökkenti a bélrák kialakulásának esélyét.

Tönköly:
Ballasztanyagokkal teli. A héjában rengeteg sejtvédő anyag található. Finom levesként.

Guave:
Ez az gyümölcs száj, garat és torokrák esetén hatásos lehet. A hawaiiak a leveleit hasmenés esetén is használják, de fogfájásra is jó. Jótékony hatását az orvostudomány is elismeri.

Zabpehely:
Ballasztanyagai segítik az emésztést. Ideális fogyasztása müzli formájában, gyümölcsökkel és zsírszegény tejjel.

Csipkebogyó:
Egy valódi csodagyógyszer. Rengeteg C vitamint tartalmaz, emellett a vörös rákvédő színanyagot, a likopint. A legértékesebb anyagai a héjában vannak.

Mogyoró:
Naponta egy maréknyi elfogyasztásával már sokat tesznek azért, hogy megelőzzék a rákot. Telítetlen zsírsavai nagyon hatásosak a káros anyagokkal szemben, egyéb savai sejtvédőek.

Áfonya:
Sejtvédő színanyagokat tartalmaz. Egyes savai védik a DNS-t, így megakadályozzák a sejtmutációt. Ezzel is csökkentve a rák kialakulásának esélyét.

Köles:
A legrégebbi gabona, rengeteg ballasztanyagot tartalmaz. Európában már ritkán használják, főleg kenyérfélékben feldolgozva.

Gyömbér:
Különböző olajakat tartalmaz, amelyeknek sejtvédő és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Állatkísérletekben már bizonyították, hogy véd a bélrák ellen. Lovaknál gyulladások ellen használják.

Ribizli:
Egy maréknyi ribizliben 35 mg C-vitamin van. Védi a szervezetet a szabad gyökök megtelepedásétől. Hő hatására elveszti a vitamintartalmát.

Meggy:
C-vitamint, folsavakat és ballasztanyagokat tartalmaznak, amelyek formában tartják a beleket, így megelőzik a rákot. Feldolgozva erősen elveszti a jótékony hatását.

Kiwi:
A narancs és a citrom mellett a legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcs. Ez erősíti az immunrendszert és gyorsan megköti a káros anyagokat, hogy azok aztán távozhassanak a szervezetből.

Fokhagyma:
Kénvegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a rák kialakulásának esélyét. Jótékony hatását már az ókorban elismerték, a piramis építőinek naponta meg kellett enniük egy fokhagymát.

Karalábé:
Gyulladásmegelőző hatása van, ráadásul felpörgeti az immunrendszert. A héja sok C-vitamint és béta-karotint tartalmaz.

Kelkáposzta:
Ideális téli zöldség. Nagyon magas C-vitamin-tartalma van, és ezt akkor is megtartja, ha hosszabb ideig tároljuk. Fontos, hogy csak az összevágott zöldség tudja teljes mértékben kifejteni védő hatását.

Sütőtök:
A benne található szelén csökkenti a tüdőrák rizikóját, a sejtvédő vitaminjai is hatásosak. emellett megköti na rákkeltő anyagokat és segítik kiválasztani a szervezetből.

Tökmag:
Rengeteg E-vitamint tartalmaznak, a bennük található vas, cink és szelén, valamint a növényi hormonok szintén segítik a rák elleni védekezést.

Kefír:
Erősíti az immunrendszert, támogatják a belek működését, tisztító hatásúak, így a káros anyagok hamarabb kiválasztódnak.

Kurkuma:
Az ázsiai fűszer olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket évszázadok óta használnak a gyógyításban. Sejtvédő hatása van.

Lazac:
Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek hatásosak a test gyulladásos gócpontjaiban. Elkészítésénél vigyázni kell arra, hogy óvatosan süssük, kevés zsiradékkal.

Lenolaj:
Erős gyulladáscsökkentő hatása van. A tárolásánál vigyázni kell, hogy ritkán érintkezzen levegővel, mert akkor keserű lesz.

Lenmag:
Egy kiskanállal a müzlibe és máris növekszik az omega-3 zsírsavak bevitele a szervezetbe. A mell-, a méh- és a prosztatarák gyógyításában alkalmazzák.

Lencse:
Ballasztanyagokat tartalmaz, emellett sok folsavat és vasat. Ezek a terhes nők egészségének megóvásában is fontos szerepet játszanak.

Makréla:
Mint a tengeri halak általában, ez is sok omega-3 zsírsavat tartalmaz. Heti háromszor való fogyasztás esetén csökken a prosztatarák kialakulásának esélye, állítják svéd kutatók.

Mangó:
A trópusi gyümölcsök közül ez tartalmazza a legtöbb béta-karotint. Akkor tartalmazza a legtöbb hatóanyagot, amikor a héján apró fekete pöttyök jelennek meg.

Torma:
A tormát csípőssé tevő enzimek ennek a zöldségnek a leghatásosabb alkotóanyagai. Ezek ugyanis valódi harcosok a rákos sejtek ellen, segítik a méregtelenítést. Különösen segítik a tüdő-, a mell- és a bélrák megelőzését.

Paprika:
A zöld és pirospaprika a zöldségek közül a legnagyobb mértékben tartalmaznak C-vitamint, a pirosban pedig rengeteg a karotinoid, amely egy sejtvédő, immunerősítő anyag.

Bab:
A hüvelyesek legismertebb fajtája. A benne található ballasztanyagok csökkentik a bélrák kialakulását. Étkezési tanácsadók minimum heti egyszer javasolják bab fogyasztását.

Grépfrút:
A vörös húsú grépfrútfajták a C-vitamin mellett tartalmazzák az úgynevezett likopint, amely a szakemberek szerint nagy szerepet játszik a megelőzésben. Különösen a nyelőcső- és a gyomorrák elleni harcban van komoly hatása.

Alma:
Ez a gyümölcs úgynevezett flavonoidokat tartalmaz, amelyeket amolyan bélvédelmezőként tartanak számon. Emellett képesek megakadályozni a rákos sejtek növekedését. Fontos azonban, hogy az almát héjával együtt kell elfogyasztani, a legtöbb jótékony anyag ugyanis abban található.

Hering:
Ez a tengeri hal nagy mértékben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek a rákot támogató omega-6 zsírsavak ellen képesek felvenni a harcot. Még sütve is megtartja a hatását.

Joghurt:
Ez az étel nemcsak sok kalciumot tartalmaz, de egészséges tejsavbaktériumokat is, amelyek aktiválják az immunrendszert és így a daganat elleni védelmet is erősítik. Ráadásul a belekben összegyűlt rosszindulatú anyagokat megkötik.

Chili:
A chiliben található erős anyag, a kapszaicin antibakteriális hatású, és elsősorban a prosztatarák ellen véd. Emellett a chili is nagy mértékben tartalmazza a sejterősítő flavonoidokat és karotinoidokat.

Sajt:
Az egészséges tejsavbaktériumok mellett sok kalciumot is tartalmaz, amely képes megakadályozni a bélnyálkahártya sérülését, ezzel is csökkentve a bélrák kialakulását.

Répa:
Különösen nagy mértékben tartalmaz béta-karotint, amely a szervezetben lévő káros anyagok nagy részét képes lekötni. A jótékony anyagok a héjában vannak, ezért érdemesebb csak megmosni a répát fogyasztás előtt.

Narancs:
A narancs nemcsak a téli hideg ellen erősíti az immunrendszerünket, de a benne található flavonoidok sejtvédelmező hatásúak, amely nagy szerepet játszik a rák elleni harcban.

Rozskenyér:
Ebben az ételben a ballasztanyagok a védelmezők. Ezek segítségével az étel sokkal hamarabb érkezik meg a belekbe és sokkal hamarabb választódik ki, így a rákkeltő anyagoknak sokkal kevesebb idejük van kárt okozni.

Zöld tea:
Ebben a teában lévő zöld anyag, a polifenol gyulladáscsökkentő hatású és megelőzi a rákos sejtek kialakulását. Amerikai kutatók szerint a mellrák elleni harcban is sikeresen ,,vetették be".

Olívaolaj:
Az olaj nem egyenlő a zsírral. Hiszen míg a vörös húsokban található zsír nem egészséges, addig az olívaolajban található omega-3 zsírsavak azok, hiszen komoly gyulladáscsökkentő hatásuk van. Emellett pedig a belekben a rákmegelőző hatásuk is bizonyított.

Paradicsom:
Likopint tartalmaz, amely még a répában található béta-karotinnál is nyolcszor, tízszer jobban védi a sejteket, így komoly szerepet játszik a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában.

Rizs:
A legjobb védelem bélrák ellen. Segíti azoknak az anyagoknak a képzését, amelyek a bélnyálkahártyát erősítik. Rengeteg B1 és B2 vitamint tartalmaz.

Szegfűszeg:
Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása van, az egyik leghatásosabb gyógynövény. Terhesek azonban nem ehetik.

Papaya:
Sejtvédő hatású vitaminokat tartalmaz, emellett nagyon erős gyulladáscsökkentő hatása van.

Szilva:
A legtöbb rák ellen védő hatóanyag a héljában található. Az úgynevezett antociánok képesek legyőzni a káros szabadgyököket. Emellett a benne lévő kálium segít az egészséges sejtosztódásban.

Pisztácia:
Szelén, quercetin és reservatol azok az anyagok, amelyek védik a szervezetet a rákos sejtektől. Emellett a flavonoidok is komoly szerepet játszanak a szervezetben.

Túró:
A benne található kálium erősen befolyásolja a sejtnövekedést és újratermelődést. Emellett olyan savakat termel a belekben, amelyek védik a nyálkahártyát a támadásoktól.

Retek:
Rengeteg C-vitamint, kalciumot és magnéziumot tartalmaz, amelyek a kiválasztódott káros anyagokat és a zsírsavakat lekötik, így védik a szervezetek a bél és hólyagrák ellen.

Cékla:
Flavonoid tartalma miatt komoly immunerősítő hatása van. Rákos megbetegedések megelőzése miatt évente 2-3 hónapon keresztül érdemes naponta egy kiló cékla kipréselt levét meginni, méregtelenít ugyanis.

Rucola:
A germános potencianövelőnek használták. Színanyag tartalma miatt sejtvédő hatása van, megköti a szabad gyököket.

Zsálya:
A heidelbergi rákkutató központ tavaly bizonyította be hatását, amely szerint véd a rákos megbetegedések ellen. Napi 4-6 gramm bevitele tanácsos megelőzés szempontjából.

Csemege uborka:
A tejsavakkal tartóssá tett uborka rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert és véd a rákos megbetegedések ellen.

Sóska:
A leveles zöldségek általában, így a sóska is sok folsavat tartalmaznak, amelyek komoly szerepet játszanak a megelőzésben.

Csokoládé:
A csokoládé és a kakaó olyan védő anyagokat tartalmaznak,. amelyek csökkentik a gyulladást. Különösen az étcsokoládéban van sok polifenol, amely egy amerikai tanulmány szerint megakadályozza a rákos sejtek terjedését.

Mustár:
A mustár erős illatát okozó anyagok baktériumölőek, komoly védelmet adnak a gyulladásos betegségek ellen és a rák ellen is védenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Föld, ...AZ ÁLDOTT FÖLD...
  2013-03-31 09:55:51, vasárnap
 
  AZ ÁLDOTT FÖLD...

Mostanában, mély megrendüléssel vettem tudomásul, - bár nehezen fogtam föl, és még nehezebben értettem meg, - hogy az emberek, nálunk, nem szeretik a földet.
Ahogy a hazát sem, és a családot sem igazán.
Felnőtt a háború óta néhány nemzedék, - akinek nem jelent semmit, sem a Haza, sem a Föld, - és a Család is csak alig valamit.
A legnagyobb értékeink, az örök értékeink, lassan kivesztek, - kivesznek, - az életünkből.
Több nemzedéket, nem tanítottak meg arra, - sem a családban, sem az iskolában, - hogy ezek az értékek, mit jelentenek.
Haza, ...Föld, ...Család, - ...sokaknak, nincsenek - vagy alig vannak, - ezekkel kapcsolatban érzéseik, érzelmeik, - legfeljebb csak nagyon haloványak.
Vannak, akik már rég elfelejtették azt, hogy mi van a városon túl, - és vannak, akik soha nem is tudták.
Azonban, - itt lenne az ideje annak, hogy végre megismerjék, - mert nyakunkon a szegénység újra, - és bármikor, bárkit utolérhet, elüthet, - akár téged is, akár a gyerekedet, de az unokáidat biztosan.
Vissza kellene hát menni a faluba.
A faluba, - ahol, még most is másképpen élnek az emberek, - a faluba, ahol a jóság, - manapság is körbejár.
A faluba, ahol ott van a föld, - aminek része vagy.
A Föld, - az Áldott Föld! - ami akkor is enni ad, ha már semmid sincsen.
A Föld, - ami akkor is megtámaszt, ha már, a Bankok és a politika, - kihúzták alólad a szőnyeget.
A Föld, - ami akkor is megölel, ha mindenki elhagyott, - és akkor is befogad, ha már mindenkit elhagytál, itthagytál.
A Föld.
Istenem, a Föld...-
Vissza kellene menni oda,...- Igen. A Faluba, a Földhöz.
Mert nincs más út, - ez az egyetlen, ami megtart, és mára ez az egyetlen, ami még reményt ad, reményt adhat.
( Gandhi mondta: ,,A Föld képes valamennyi földlakót eltartani, de ...." )
A Föld.
Az Áldott Föld.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Étkezési tanácsok....
  2013-03-31 09:47:46, vasárnap
 
  Olvastam minap egy blogban http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=...o=10&n=bulac57 hogy az alábbi ételek csodálatos módon, segitenek az egészség megóvásban,büntetlenül fogyaszthatók SŐT !!!

Hüvelyesek: Mivel hihetetlenül sok bennük az antioxidáns, serkentik az anyagcserét, és jótékonyan hatnak a bőrre is.
Paradicsompüré: Segíti kihajtani a szervezetből a káros anyagokat, megakadályozza a koleszterin lerakódását, megelőzi a csontritkulást és a rákot.
Metélőhagyma: Mészben, vasban, C-vitaminban és béta-karotinban gazdag.
Zöldtea: minden kortya hatástalanítja az UV-sugarak káros hatását.

Citrusfélék: Megsemmisíti a rákkeltő anyagokat, és serkenti a rákfaló sejtek képződését.

Olívaolaj: Kiváló az egészséges sejtek képződésére. Fiatalít, erősíti a csontokat, serkenti az
emésztést. Külső alkalmazásra is kitűnő.

Csilipaprika: erősíti a gyomrot, megakadályozza a gyomorfekély kialakulását, semlegesíti a szabad gyököket. Nagy segítséget jelent a fogyásnál is.

Brokkoli: Ként tartalmaz, amely növeli az enzimek arányát a szervezetben, s ezzel megakadályozza a rákkeltő sejtek növekedését. Ezenkívül sok antioxidánst és C-vitamint tartalmaz.

Zabpehely: A zabpelyhet öntse le tejjel, majd tegye mikrohullámú sütőbe. A kása stabilizálja a vér cukorszintjét, szabályozza az étvágyat, energiát szabadít fel, sőt még fogyaszt is.

Tonhal: Omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely serkenti az idegrendszer és az izmok munkáját. A tonhalsaláta kisimítja a ráncokat.

Aszalt gyümölcs: A mazsola és a szilva gyengíti a szabad gyökök káros hatását, és ezzel a bőrnek segít. Az áfonya lassítja az agy öregedését, s fogyni is lehet tőle.

Sárgarépa*
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A pupilla, az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem, és ma már tudjuk, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését.

*Paradicsom*
A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, amik igazi táplálékai a vérnek, és a szívnek (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését).

*Szőlő *
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.

*Dió*
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy.
A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.

Kidney bab*
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.

*Zeller, Kínai kel, Rebarbara *

A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek erősítik a csontokat. A csontok 23 % szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % szódát tartalmaznak. Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a csontvázat

*Avocado*
Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait.
Megakadályozza a nemkívánatos születési súlyt és megelőzi a méhnyakrákot.
Mennyire megalapozott ez? Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141-et tanulmányozott

*Füge*
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

*Édesburgonya*
Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban tartja a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

*Oliva*
Az oliva bogyó segíti a petefészek egészséges működését.

*Narancs*
A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók a mellből való eltávozását.

*Hagyma, fokhagyma*
A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes, mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből. Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Johns Hopkins a rákról...
  2013-03-31 09:45:10, vasárnap
 
  John Hopkins: A rákról...

Johns Hopkins Update - Fontos hírek

Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is.
Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól:

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejlődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek - a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A RÁKSEJTEK táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a Bragg's aminos vagy a tengeri só.

b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését .
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

14. Egyes táplálékkiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak (EFA-k stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálékkiegészítők, mint pl. az E-vitamin, köztudottan apoptosist /programozott sejthalált/ okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

1. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
2. Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
3. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter Reed Katonai EÜ Centrumban is terjesztik. A Dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben. Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás ás a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üvegedényeket, pl. Corning Ware, Pyrex vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha edzett üveget, Corning Ware stb. használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azonkívül a műanyag fóliák, mint pl. a Saran, ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.

Ezt a cikket mindenkinek el kell küldenie, aki fontos az életében.
Fordította Munkácsi Zsuzsanna

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Burgonya – ödémára, vesebajra és magas vérnyomásra is
  2013-03-31 09:42:44, vasárnap
 
  A burgonya....

Burgonya - ödémára, vesebajra és magas vérnyomásra is!

Bár a Föld szinte valamennyi országában bőségesen fogy burgonya, hazánkban különösen népszerű ételnek számít. De tudjuk, mi mindenre jó?


Mérgező részét fogyasztották
A burgonya Dél-Amerikából, konkrétabban az Andokból származik. Európába az 1500-as években került, eleinte egzotikus dísznövényként termesztették, de némi félelem is övezte, mivel mérgező bogyótermése többször rosszullétet okozott. Sokáig ugyanis nem tudták, hogy a burgonyának nem a valódi termése, hanem a gyökérgumója hasznosítható. Több tucatnyi fajtája közül legismertebb a Desiree, a rózsa és a Gülbaba.
Nagyon gazdag tápanyagforrás
A burgonya az emberiség egyik legalapvetőbb tápláléka, szinte minden országban termesztik. Nemcsak tápanyagokban, hanem vitaminokban és ásványi elemekben is gazdag, s számtalan módon elkészíthető - ugyanakkor az egyik legolcsóbb élelmiszerünk is. Többek között káliumot, fehérjét, vasat és magnéziumot, sok C-, valamint B-vitamint tartalmaz, ezen kívül van benne folsav, foszfor, réz, mangán és cink is. A sárgás színű fajtákban több antioxidáns hatású béta-karotin és E-vitamin is található. Nagy a tápértéke: tíz deka újburgonyában 85, a téli krumpliban pedig 92 kalória van. Szénhidrátértéke 18,4, illetve 20 gramm lehet. Emésztést-segítő ballasztanyagokat is bőségesen tartalmaz: 10 dekánként 3 gramm rost található benne.
Hasznos tippek és tanácsok
Az újburgonya kétszer annyi - összesen 20 mg - C-vitamint tartalmaz, mint a téli. Jótékony a jelentős káliumtartalma miatt is: fogyasztása szabályozza a szervezet vízháztartását, ödémára hajlamos, magas vérnyomásos, vesebajos betegeknek különösen ajánlott!
A burgonya főzővizét ne öntsük ki! Nagyon egészséges, hiszen sok ásványi anyagot tartalmaz. Egy kis pirított hagymával, paprikával gyors "levelevest" lehet készíteni belőle, de főzelékekhez is felhasználható alapanyagként. Kifejezetten gyógyító céllal is ajánlják a burgonya főzővizét, ha hirtelen sok folyadékot veszít valaki (például hasmenés vagy hányás, netán sok sportolás következtében), az elvesztett kálium, nátrium és víz pótlására. A reszelt krumplit pakolásként is felhasználhatjuk a vízhiányos bőr kezelésére.
Színüket tekintve, salátának és sütéshez inkább a rózsaszín jellegű, míg püréhez, gombóchoz és pogácsának inkább a sárga fajták alkalmasabbak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak azért, - mert szép....
  2013-03-31 09:36:25, vasárnap
 
  Csak azért, - mert szép....


A piros üveggolyó

A nagy gazdasági válság évei alatt egy dél idahoi falucskában laktam. Reggelenként megálltam Miller úr zöldséges standja előtt, hogy az éppen szezonban levő zöldségből, gyümölcsből vásároljak.
Az étel és a pénz igen kevés volt abban az időben, ezért sokszor cseretárgyakat ajánlottak fel a vásárlók az áruért. Egyik nap Miller úr egy zsák krumplit pakolt nekem, amikor észrevettem egy nagyon sovány kisfiút, aki szakadt, de tiszta ruhában epekedve nézte a zöldbabot.
Kifizettem a krumplimat, de közben engem is megragadott a gyönyörű zöld babos kosár látványa. Miközben azon gondolkodtam, hogy vegyek-e belőle, végighallgattam Miller úr és a rongyos ruházatú kisfiú beszélgetését.
- Hello Barry, hogy vagy?
- Hello Miller úr. Jól, köszönöm jól. Csak csodálom a babot... nagyon jól néz ki.
- Nagyon finom is. Hogy van az anyukád?
- Erősödik, napról-napra erősödik.
- Az jó. Segíthetek valamiben?
- Nem uram. Csak csodálom a babot.
- Szeretnél belőle hazavinni?
- Nem uram. Nincs mivel fizetnem.
- Nos, mid van, amire elcserélhetném a babot?
- Csak egy üveggolyóm van.
- Tényleg? Hadd nézzem csak.
- Tessék, itt van. Nagyon szép.
- Igen, azt látom. Hmmm, csak egy baj van, ez kék és én a pirosat szeretem. Van esetleg egy piros üveggolyód otthon?
- Nem egészen... de majdnem.
- Mondok én neked valamit. Vidd haza ezt a zsák babot, és mikor legközelebb erre jársz, hozd magaddal a piros üveggolyódat, hogy megnézhessem.
- Rendben van. Köszönöm Miller úr.
Miller asszony, aki a közelben állt odajött hozzám, hogy segítsen. Egy mosollyal így szólt:
- Van még két ilyen fiúcska ebben a faluban, mindhárman nagyon szegényes körülmények között élnek. Jim szeret velük üzletelni babért, almaért, paradicsomért, vagy ami éppen van. Amikor visszajönnek a piros üveggolyóikkal, és mindig visszajönnek, Jim úgy dönt, hogy mégsem tetszik neki a piros, és hazaküldi őket egy zsák valamilyen zöldséggel, és azzal, hogy hozzanak valamilyen más színű üveggolyót, narancssárgát például.
Mosolyogva jöttem el az árusbódétól, teljesen meghatódva Miller úr tettén. Nem sokkal később Colorado államba költöztem, de soha nem feledtem ennek a férfinak a csere" üzletét.
Aztán eltelt jó néhány év... Nemrégiben látogatóban jártam Idaho államban, és felkerestem néhány barátomat abban a régi kis falucskában.
Mikor megérkeztem hallottam, hogy Miller úr meghalt és pont akkor van a temetése. Mivel a barátaim el szerettek volna menni a temetésre, hát én is velük mentem.
Mikor megérkeztünk a ravatalozóba, beálltunk a sorba, hogy a halott hozzátartozóival együtt részvétünket kifejezhessük Miller asszonynak.
Előttünk a sorban állt három fiatalember. Egyikőjük katonai egyenruhában volt, a másik kettő pedig fekete öltönyben, igen elegánsan volt felöltözve... Mikor rájuk került a sor Miller asszonyhoz léptek, aki mosolyogva nézett rájuk férje koporsója mellől.
Mindhárom fiatalember megölelte, és megpuszilta az asszonyt, beszéltek vele pár szót, majd a koporsóhoz léptek.
Az asszony lágy, könnyes kék szemei követték lépteiket, amint ők egyenként megálltak egy pillanatra a koporsónál, megfogták a halott kezet, majd tovább indultak. Mindhárman szemeiket törölgetve hagyták el a ravatalozót.
Mikor ránk került a sor, elmondtam Miller asszonynak, hogy ki is vagyok, és megemlítettem neki azt a régi történetet, amit mesélt nekem három kisfiúról és az üveggolyóikról.
Csillogó szemekkel megfogta kezemet, és odavezetett a koporsóhoz.
- Az a három fiatalember, akik épp ön előtt voltak, az a három kisfiú, akikről akkor meséltem. Épp most mondták el, hogy mennyire értékelték, ahogy Jim bánt velük. És most végre, hogy Jim már nem tudja meggondolni magát a színt vagy a méretet illetően... eljöttek, hogy kifizessek tartozásukat...Soha nem voltunk gazdagok ezen a földön, de biztos vagyok benne, hogy Jim ebben a pillanatban a leggazdagabb embernek tartaná magát.
Ekkor szerető gyengédséggel felemelte az élettelen ujjakat. A férje keze alatt három fényes piros üveggolyó pihent.
- o -
Szavainkra talán nem fognak emlékezni az emberek, de kedves cselekedeteinkre annál inkább.
Kívánságom számodra a mai napon: kívánok neked mára egyszerű csodákat - frissen főzött kávét, amit más készített el helyetted.
Egy váratlan telefonhívást egy rég nem látott barátodtól.
Zöld jelzőlámpákat a munkába menetben.
Kívánok neked apróságokat, amiknek örülhetsz, a legrövidebb sort az élelmiszerboltban, egy jó éneket a rádióban.
Hogy a kulcsaidat ott találd, ahol keresed.
Kívánok neked egész napra boldogságot és apró örömöket, hogy ezek által érezhesd, hogy különleges és ritka ember vagy.
Kívánok neked erre a napra békességet, boldogságot és örömöt. Azt, mondják, hogy egy pillanatig tart csak, hogy megtalálj egy különleges embert, egy óra, hogy értékeld, egy nap, hogy szeresd, de aztán egy egész élet kell, hogy elfelejtsd.
Ne feledd azokat, akik egykor olyan sokat jelentettek neked és valamilyen módon megérintették az életedet, jobb emberré téve téged...-


( Valahonnan a Netről..-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasznos tanácsok...
  2013-03-31 09:34:19, vasárnap
 
  Hasznos tanácsok...

"Még mielőtt az embert megteremtette volna az Isten, mindent biztosított részére!

Elválasztotta a sós vizet az édestől, alkotta a szárazföldeket, ültetett kerteket, állatokat és halakat teremtett.
Nyomravezetnek az ennivalók, hogyan segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogyasztjuk:

Sárgarépa
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi
szem. A pupilla, az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem. És IGEN, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését

Paradicsom
A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal amik igazi táplálék a vérnek és
a szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését)

Szőlő
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.

Dió
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg . Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.

Kidney bab
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.

Zeller, Kínai kel, Rebarbara
A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek erősítik a csontokat.A csontok 23 % szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % szódát tartalmaznak.
Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek.
Ezek az ételek megerősítik a csontvázat

Avocado
Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk.
A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait, megakadályozzák a nemkívánatos születési súlyt és megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez?
Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141 -et tanulmányozott..

Füge
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.
Édesburgonya
Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Olive
Az oliva bogyó segíti a petefészek egészséges működését .

Narancs
A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók a mellből való eltávozását.

Hagyma, fokhagyma
A hagyma olyan, mint az emberi sejt.
A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből
Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!

Érdemes fontolóra venni!..."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyerekek levelei Istenhez...
  2013-03-31 09:09:58, vasárnap
 
 
Gyerekek levelei Istenhez...

Kedves Isten!
Hittanórán mesélték, hogy mit csinálsz. Ki végzi a munkád, amikor szabadságra mész?
Bill

Kedves Isten!
Honnan tudtad, hogy Te vagy Isten?
Catherine

Kedves Isten!
A jelmezbálon ördögnek fogok öltözni. Nem baj?
Marine

Kedves Isten!
Tényleg láthatatlan vagy, vagy ez csak egy trükk?
Geer

Kedves Isten!
Ilyennek tervezted a zsiráfot vagy csak véletlenül alakult így?
Norma

Kedves Isten!
Ahelyett, hogy hagyod, hogy az emberek meghaljanak, és mindig újakat kelljen csinálni, miért nem tartod meg azokat, akik most vannak?
Jane

Kedves Isten!
Ki rajzolja a határokat az országok köré?
Nan

Kedves Isten!
Az állatok is Téged használnak, vagy van nekik valaki más?
Nancy

Kedves Isten!
Elmentem egy esküvőre, és csókolóztak a templomban. Ez O.K.?
Neil

Kedves Isten!
Nekem a Miatyánk a kedvencem. Egyből megírtad vagy sokat kellett törnöd a fejed?
Ha én írok valamit, mindig újra kell írnom.
Lois

Isten!
Az rendben van, hogy több vallást teremtettél, de nem zavarodsz néha össze?
Arnold

Kedves Isten!
Coe Atya a barátod, vagy csak üzleti kapcsolatotok van?
Donny

Kedves Isten!
Te tudsz a dolgokról, mielőtt feltalálják őket?
Charles

Komolyan gondoltad, hogy csak azt szabad tenni másokkal, amit magunknak is szeretnénk?
Ha igen, akkor megvigasztalom a kisöcsémet.
Darla

Kedves Isten!
Amikor az első embert készítetted, az is úgy működött, mint mi?
Tom

Kedves Isten!
Nagypapa azt mondja, hogy Te már akkor is voltál, amikor o kisfiú volt.
Milyen régi vagy?
Jack

Kedves Isten!
Köszönöm a kistestvért de én egy kiskutyáért imádkoztam.
Joyce

Kedves Isten!
Hogyhogy az utóbbi idoben nem találtál fel egy új állatot se? Csak a régiek vannak.
Johny

Kedves Isten!
Kérlek, tegyél még egy ünnepet Karácsony és Húsvét közé.
Ginny

Kedves Isten!
A nyaralás alatt végig esett. Apa nagyon mérges volt, és olyan dolgokat mondott Rólad, amit nem szabad. Remélem nem fogod bántani.
A barátod (nem mondom meg, ki vagyok)

Kedves Isten!
Kérlek küldj nekem egy pónilovat. Eddig még sose kértem semmit.
Utánanézhetsz.
Bruce

Kedves Isten úr!
Jobb lenne, ha az emberek nem jönnének szét olyan könnyen.
Rajtam három öltés van és kaptam injekciót is.
Janet

Kedves Isten!
Hogy lehet, hogy régen annyi csodát műveltél, most pedig nincs egy se?
Seymour

Kedves Isten!
Ha vissza kell jönnünk, és újra meg kell születnünk, hadd ne legyek Jennifer Horton, mert őt utálom.
Denise

Kedves Isten!
Ha nekem adod Aladdin lámpáját, bármit Neked adok, amit csak akarsz, kivéve a pénzem és a sakkészletem.
Raphael

Kedves Isten!
Azt szeretném, ha nem lenne bűn és azt szeretném, ha nem lennének háborúk.
Tim

Kedves Isten!
Lehet, hogy Káin és Ábel nem ölte volna egymást annyira, ha külön szobájuk lett volna.
Nálunk ez működik a bátyámmal.
Larry

Kedves Isten!
Szeretném, ha pont olyan lennék, mint Apu, csak egy kicsit kevesebb szőrrel.
Sam

Kedves Isten!
Várom a tavaszt, de még mindig nem jött. Ne felejtsd el!
Mark

Kedves Isten!
Szerintem a fűzőgép a legnagyobb találmányod.
Ruth

Kedves Isten!
Néha még akkor is gondolok rád, amikor nem imádkozom.
Elliot

Kedves Isten!
Lefogadom, hogy nagyon nehéz neked mindenkit szeretni az egész világon.
Mi csak négyen vagyunk a családban, és mégse megy.
Jon

Kedves Isten!
A bátyám elmondta, hogy hogyan születünk. Nem hangzik valami jól.
Marsha

Kedves Isten!
Ha vasárnap figyelsz a templomban, megmutatom az új cipőmet.
Mickey

Kedves Isten!
Nekem a Channuka története tetszik a legjobban. Tényleg írtál egy pár jót.
Glenn

Isten!
900 évig szeretnék élni, mint az a pasas a Bibliában.
Szeretettel: Chris

Kedves Isten!
Hogy vagy? Jól?
Én is jól vagyok. Anyukámnak 5 lánya és egy fia van. Én vagyok az egyik.
Nancy

Kedves Isten!
Sosem érzem magam egyedül, amióta hallottam Rólad.
Nora

Kedves Isten!
Azt tanultuk, hogy Edison csinálta a fényt. De a hittanórán azt mondták, hogy Te csináltad. Biztos vagyok benne, hogy ellopta az ötleted.
Donna

Kedves Isten!
Ha nem hagytad volna, hogy a dinoszaurusz kihaljon, nem lenne országunk.
Jól csináltad.
Jonathan

Kedves Isten!
Szeretlek, mert mindent megadsz, amire szükségünk van, de miért úgy találtad ki, hogy meg kell halnunk?
Daniel

Kedves Isten!
Fantasztikus, hogy a csillagok mindig jó helyre kerülnek.
Jeff

Kedves Isten!
Szerintem senki sem lenne jobb Isten, mint Te. Csak azt akartam, hogy tudd. Nem csak azért mondom, mert Te vagy Isten.
Charles

Kedves Isten!
Nem gondoltam, hogy a narancssárga megy a lilával, amíg kedden nem láttam, a naplementét, amit te készítettél. Klassz volt. Eugene

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember halála és feltámadása....
  2013-03-31 09:07:09, vasárnap
 
  Az ember halála és feltámadása....
>Hogy többé ne féljünk a haláltól!

"Ha az ember sok éven keresztül gyerekek és öregek halálos ágyánál ül, hallgatja, és ténylegesen meg is hallgatja őket, észre fogja venni, hogy azok tudják: a halál közel van.
Valaki egyszer csak azt mondja nekünk: Viszontlátásra!, amikor mi még egyáltalán nem gondolunk arra, hogy a halál már hamarosan beállhatna. Ha azonban nem utasítjuk el magunktól ezt a kijelentést, hanem ülve maradunk, akkor a haldokló még mindent elmond nekünk, amit közölni szeretne. Ha aztán ez a beteg meghal, mégis az a jó érzés tölt el minket, hogy talán mi voltunk az egyetlen személy, aki komolyan vette az illető szavait.
Húszezer esetet tanulmányoztam az egész világon olyan emberekről, akiket már klinikailag halottnak nyilvánítottak, de később visszatértek az életbe. Néhányan közülük egészen természetesen ébredtek fel, mások csak újraélesztési próbálkozások után.
Most csak összegzésszerűen szeretném megvilágítani, hogy mit él majd át minden ember a halál pillanatában. Ez az élmény általános, tehát nem függ attól, hogy az illető Ausztrália őslakója, hindu vagy muzulmán, keresztény vagy hitetlen, s ugyanígy Független annak korától vagy gazdasági helyzetétől. Itt ugyanis egy egészen emberi eseményről van szó, mint ahogyan a normális születési folyamat is általános emberi esemény.
A halálélmény majdnem ugyanolyan, mint a születésé. A halál megszületés egy másik létre, amit egészen egyszerűen lehet bebizonyítani. A kereszténység kétezer éven át azt kérte az emberektől, hogy ,,higgyenek" a túlvilági dolgokban. Számomra ez már nem hitbeli ügy, hanem tudom, hogy így van.
A halál eseményében három lépcsőfok van. Azon a nyelven, amelyet a halál előtt álló, egészen kicsi gyerekek számára használok, azt mondhatom, hogy az ember testi halála azonos azzal a folyamattal, amit a pillangónak a bábból való kilépésekor láthatunk. A báb a lárvával együtt - ez a mulandó emberi test. De ezek nem azonosak velünk, csak olyanok, mint egy ideiglenes ház. A halál csak átköltözés egy szebb házba, ha szabad ezt jelképesen így mondanom.
Mihelyt a báb, akár öngyilkosság, akár gyilkosság, akár szívroham vagy krónikus betegség révén, tehát teljesen mindegy, hogyan, visszafordíthatatlanul megsérült, szabadon fogja engedni a pillangót, vagyis a lelkünket. Ezen a második lépcsőfokon, miután - jelképesen szólva - a pillangó elhagyta az emberi testet, fontos dolgokat fogunk átélni, amelyeket mindenképpen ismernünk kell, hogy soha többé ne féljünk a haláltól.
A második lépcsőfokon pszichikai energia táplálja az embert, ellentétben az első fokkal, ahol testi energia. Az első lépcsőfokon még szükségünk van egy működe agyra, tehát éber öntudatra, hogy kommunikálni tudjunk embertársainkkal. Amint azonban az agy vagy a báb túlságosan megsérült, természetesen már nincs az embernek éber öntudata. Abban a pillanatban, hogy ez hiányzik, vagyis a báb már annyira megsérült, hogy sem lélegezni nem tud, sem a pulzust, sem az agyhullámokat nem lehet mérni, a pillangó már a bábon kívül található, ami nem azt jelenti, hogy mar halottak vagyunk, hanem csak azt, hogy a báb már nem működik. A báb elhagyásával az ember elérkezik a második lépcsőfokra, amelyet a pszichikai energia jellemez.
Miután szabad pillangóvá lettünk, vagyis lelkünk kilépett a testünkből, mindenekelőtt észre fogjuk venni, hogy az ember mindent érzékel, ami a halál helyén, a betegszobában, a baleset helyszínén vagy bárhol történik, ahol elhagytuk a testet. De nem földi öntudattal fogja fel ezeket a folyamatokat, hanem egy újfajta érzékeléssel. Bár az ember mindent regisztrál, de egy olyan időben, amikor már nincs vérnyomása, nincs pulzusa és légzése, sőt néhány esetben még mérhető agyhullámai sincsenek, Pontosan tudja, hogy ki mit mond és gondol, és ki hogyan viselkedik. És később egészen tisztán el tudja majd mondani, hogy például három lángvágóval szabadították ki a testét egy autóroncsból. Sőt voltak olyan emberek is, akik megnevezték annak a kocsinak a rendszámát, amelyik elütötte őket, majd egyszerűen továbbhajtott. Tudományosan tehát nem lehet megmagyarázni, hogy valaki, akinek már nincsenek agyhullámai, még képes egy rendszámot leolvasni. Tőlünk, tudósoktól alázatot várnak. Alázatosan el kell fogadnunk, hogy sok millió dolog van, amit még nem vagyunk képesek megérteni. De ez nem jelenti azt, hogy ezek a dolgok, mivel nem értjük őket, nem is léteznek és nem lehetnek valóságosak.
Nagyon sok ember lép ki a testéből valamilyen operáció alatt, és ténylegesen végignézi azt. Ennek a ténynek minden orvosnak és nővérnek tudatában kellene lennie. Ez azt is jelenti, hogy amíg a beteg nincs magánál, csak olyan dolgokról lenne szabad beszélniük, amiről úgy hiszik, hogy az öntudatlan beteg egyébként is hallhatná. Szomorú, hogy öntudatlan emberek jelenlétében egyesek miket beszélnek, miközben azok mindent hallanak.
Azt is tudnunk kell, hogy ha haldokló anyánk vagy apánk ágyához lépünk, aki már nagyon mély kómában van, ez az asszony vagy férfi mindent hall, amit mondunk. És ezért soha sincs túl késő azt mondani, hogy ,,sajnálom", vagy ,,szeretlek", vagy amit épp mondani akarunk. Ilyen szavak soha nem jöhetnek túl későn, a halál után sem, mert ezek a halottak még mindig hallják, amit mondunk. Így tehát még 10-20 éve történt ,,elintézetlen ügyeket" is rendbe tehetünk, és ezzel lerakhatjuk bűnünket, hogy utána ismét élni tudjunk.
Ebben a második fokozatban, a ,,halott" - ha mondhatom így - azt is észre fogja venni, hogy ismét ,,egésszé" vált. Akik vakok voltak, ismét látnak, s akik nem hallottak vagy nem beszéltek, újra hallanak és beszélnek. Azok a pácienseim, akiknek szklerózis multiplexük van, s csak kerekesszékkel tudnak mozogni, és nehezükre esik a beszéd, egy halálközeli élményből való visszatérés után elsőnek azt említették nagy boldogan: ,,Doktornő, ismét tudtam táncolni!" És több ezer ilyen kerekesszéken emberről van szó, akik végre újra tudtak táncolni. Amikor visszatérnek, természetesen ismét a régi, beteg testükben találják magukat.
Sok szkeptikus kollégám mondja: ,,Itt egy vágyálom kivetítéséről van szó." Összes eseteim 51%-a hirtelen haláleset volt. Nem gondolom, hogy ha valaki munkába megy, közben azt álmodja, hogy továbbra is két lába van, amikor gyalog átmegy az úton. De egy súlyos baleset után hirtelen azt látja, hogy egyik lába a testétől elválva az utcán fekszik, ám ennek ellenére azt éli át, hogy mindkét lába épségben megvan.
A szkeptikusok számára persze ez nem bizonyíték. Hogy egy kicsit megnyugtassuk a szkeptikusokat, vakokkal végeztünk felmérést, s ebben azt a feltételt állítottuk, hogy csak olyan vakokat veszünk figyelembe, akik legalább tíz éve egyáltalán nem érzékelik a fényt. És ezek a vakok, akik testen kívüli élményben részesültek, s aztán visszatértek, részletesen el tudták mondani, hogy milyen színű volt annak a ruhája, aki jelen volt mellettük, vagy milyen ékszert viselt, milyen mintája volt a pulóverének vagy a nyakkendőjének stb. Ugye értjük, hogy itt nem olyasmiről van szó, amiről fantáziálni lehet? Ezeket a tényeket egészen jól bizonyíthatja az, aki nem fél a választól. Ha valaki mégis fél, akkor szíveskedjék hozzám jönni, mint azok a szkeptikusok, akik azt mondták, hogy a testen kívüli élményeket oxigénhiány eredményének kell tekinteni. Igen, ha itt csak oxigénhiányról lenne szó, akkor minden vak betegemnek oxigénhiányt írnék fel.
Ezen a második lépcsőfokon azt is észre fogjuk venni, hogy egyetlen ember sem tud egyedül meghalni. Amikor az ember kilép a testéből, olyan létbe kerül, ahol már nincs többé idő, ahol tehát az idő egyszerűen nem létezik, mint ahogy a mi értelmünkben vett helyről és távolságokról sem lehet beszélni, mivel mindezek földi jelenségek. Ha például Vietnámban meghal egy fiatal amerikai, és közben az anyjára gondol, aki Washingtonban van, a gondolati erő segítségével áthidalja a sok ezer kilométert, és egyszeriben az anyjánál találja magát. Tehát ezen a második lépcsőfokon nincsenek távolságok. Ez a jelenség már nagyon sok ember számára jelentkezett, amikor egyszer csak tudatossá vált számukra, hogy valaki, aki meglehetősen messze lakott, hirtelen ott volt velük. És egy nappal később felhívta őket valaki, vagy jött egy távirat, amelyben közölték, hogy száz vagy ezer kilométerre innen meghalt az érintett. Az ilyen emberek természetesen nagyon érzékenyek, mert az efféle látogatások általában nem tudatosulnak az emberekben.
Ezen a lépcsőfokon valóban észrevesszük, hogy egyetlen ember sem tud egyedül meghalni - nemcsak azért, mert az elhunyt képes bármely tetszőleges embert meglátogatni, hanem azért is, mert azok, akik előttünk haltak meg, s akiket kedveltünk és szerettünk, mindig várnak ránk. És mivel itt nem létezik idő, bárki, aki húszévesen elvesztett egy gyermeket, az a maga kilencvenkilencedik évében bekövetkező halála után még mindig gyermekként találkozhat a gyermekével, mert a másik oldalon lévők számára például egy perc a mi időnk szerint száz évnyi időnek felelhet meg.
Az is tényeken alapul, amit az egyház a kicsi gyerekeknek mesél az őrzőangyalokról, mert szintén bizonyított dolog, hogy minden embert születésétől a haláláig szellemi lények kísérnek. Minden embernek van ilyen kísérője, akár hiszi valaki, akár nem, akár zsidó, akár katolikus vagy vallástalan, ez egyáltalán nem játszik szerepet. Mert az a szeretet, amelynek következtében minden ember megkapja ajándékul ezt a kísérőt, feltétel nélküli.
Általában az a személy vár minket odaát, akit a legjobban szerettünk. Mindig ezzel a személlyel találkozunk először. Az egészen kicsi gyerekeket, például a két-három éveseket, akiknek szülei és nagyszülei, valamint ismerős rokonságuk még a földön időzik, többnyire személyes őrangyaluk fogadja, vagy Jézus, vagy egy másik vallási személy vár rájuk. Még soha nem tapasztaltam, hogy egy protestánsnak keresztelt gyermek Máriát látta volna halála percében, viszont nagyon sok katolikus gyerek öt érzékelte. Itt nem hátrányos megkülönböztetésről van szó; egészen egyszerűen azok várnak majd minket a másik oldalon, akiknek a legnagyobb jelentőségük volt életünkben.
Amikor ezen a második lépcsőfokon az ember érzékeli, hogy teste újra helyreállt, és találkozhatott szeretteivel, az is tudatossá válik számára, hogy a halál csak átmenet az élet egy másik formájába. Az ember hátrahagyja földi-testi alakját, mert ezekre többé nincs szüksége. És mielőtt letennénk testünket, és fölvennénk azt az alakot, amely az örökkévalóságban lesz a sajátunk, egy átmeneti szakaszon fogunk keresztülmenni, amit teljesen földi, kulturális tényezők határoznak meg. Lehet, hogy egy alagúton fogunk végigmenni, vagy egy kapun megyünk át, esetleg egy hídon kelünk át. Mivel én svájci vagyok, az Alpok egyik hegyszorosán kelhettem át, ottani virágok között. Mindenki olyan mennyországot kap, amilyet elképzel magának. Számomra természetesen Svájc a mennyország, ahol hegyek és alpesi virágok vannak. Igen, ezt az átmenetet határtalanul szép hegyszorosként élhettem át, amelynek a mezői annyira tarkák voltak az alpesi virágoktól, hogy perzsaszőnyegnek tűntek.
És aztán, miután ezen az átmeneten vagy átkelésen túljutottunk, a végén egy fény sugárzik felénk. Ez a fény fehérebb a fehérnél, egészen világos, és minél közelebb kerülünk ehhez a fényhez, annál inkább el fog tölteni minket a legnagyobb, leírhatatlan, feltétel nélküli szeretet, amit egyáltalán nem tudunk elképzelni. Egyáltalán nincsenek rá szavak.
Ha valaki átél egy halálközeli élményt, akkor csak egészen rövid időre láthatja meg ezt a fényt, és azonnal vissza kell térnie. Ha azonban meghalunk, úgy értem, végleg meghalunk, akkor a báb és a pillangó közötti kapcsolat, melyet egy köldökzsinórhoz (,,ezüstzsinórhoz") lehetne hasonlítani, elszakad. Utána már nem lehet visszatérni a földi testbe. De akkor már úgysem akarunk többé visszatérni, mert aki egyszer is látta ezt a fényt, nem kívánkozik többé vissza. Ebben a fényben fogjuk először átélni, hogy mik lehetettünk volna emberként. Itt csak megértést fogunk tapasztalni, elítélést nem. Itt olyan, feltétel nélküli szeretettel találkozunk majd, amit egyáltalán nem lehet leírni. És ebben a jelenlétben, amit sok ember Krisztussal vagy Istennel, a szeretettel vagy a fénnyel jellemez, tudatosul majd bennünk, hogy egész földi életünk nem más, mint egy iskola, hogy ezt az iskolát végig kell járnunk, bizonyos dolgokat meg kell tanulnunk, és bizonyos vizsgákat le kell tennünk. Mihelyt elvégeztük a feladatunkat, és sikeresen megbirkóztunk vele, hazamehetünk.
Néhányan megkérdezik: ,,Miért kell oly csodaszép gyerekeknek meghalniuk?" A válasz egészen egyszerű: ezek a gyerekek egészen rövid idő alatt megtanulták, amit az embernek meg kell tanulnia. És ez különböző emberek számára különféle dolgokat jelent. Egyet azonban mindenkinek meg kell tanulnia, mielőtt visszatérne oda, ahonnan jött, és ez a feltétel nélküli szeretet. Ha ezt megtanultuk és gyakoroltuk, akkor megfeleltünk a legnagyobb vizsgán.
Ebben a fényben, Isten vagy Krisztus jelenlétében, vagy nevezzük bárminek, még egyszer át kell tekintenünk egész földi életünket, mégpedig az első naptól halálunk napjáig. Saját földi életünk szemrevételével most már a harmadik lépcsőfokon állunk. Ezen a fokon már nem rendelkezünk az első fokot jellemző tudattal vagy a második fok érzékelő képességével. De most birtokában vagyunk a tudásnak. Most pontosan ismerjük minden gondolatunkat, amit életében valamikor gondoltunk, tudunk minden tettünkről, és minden szavunkról, amit valaha kimondtunk. De ez az önmagunkra való visszaemlékezés csak egészen kis része tudásunk egészének; ugyanis ebben a pillanatban, amikor még egyszer szemügyre vesszük egész életünket, tisztában vagyunk mindazokkal a következményekkel is, amelyek minden gondolatunkból, minden szavunkból és minden tettünkből adódtak.
Isten feltétel nélküli szeretet. Életünk ,,felülvizsgálatakor" nem fogjuk Istenre hárítani a felelősséget saját sorsunkért, hanem felismerjük majd, hogy mi magunk voltunk önmagunk legnagyobb ellensége, mivel most önmagunk szemére kell vetnünk, hogy mennyi növekedésre való alkalmat hagytunk kihasználatlanul. Most tisztában vagyunk azzal, hogy amikor leégett a házunk, vagy meghalt a gyermekünk, vagy megsebesült a férjünk, vagy agyvérzést szenvedtünk, szóval, hogy mindezekben a sorscsapásokban megszámlálhatatlan növekedési lehetőség volt; lehetőség arra, hogy növekedjünk a megértésben, a szeretetben, és minden olyan dologban, amit még meg kellett tanulnunk. És így fogjuk bánni bűneinket: ,,Ahelyett, hogy kihasználtam volna a nekem kínált lehetőségeket, minden alkalommal egyre inkább átadtam magam az elkeseredésnek, s így egyre növekedett dühöm és negatív mivoltom."
Mi, emberek egészen egyszerű, szép és csodálatos életre lettünk teremtve..."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 32 db bejegyzés
Összes: 350 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 31
  • e Hét: 138
  • e Hónap: 264
  • e Év: 27156
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.