Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 335 
Búcsúlevél kicsit másképp…….
  2013-03-31 16:58:20, vasárnap
 
  Peter Gerendas 1,126 követő
4 órája

Búcsúlevél kicsit másképp.......

Nagyon fájnak nekem azok a mondatok amelyeket le fogok írni, de nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.
Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.
Néhány éve történt , hogy az utcán egy negyven körüli
hölgy amikor meglátott azt mondta te szemét patkány Úgy éreztem, a szívemből egy darab, kitépve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam miféle gyűlölet bujkál ma az emberekben, amikor én, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi),
televízió interjúim során a gyermekeimről beszéltem, zenémmel, vagy szövegeimmel, viselkedésemmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakiből, aki feltehetően anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arról ismernek, hogy sok gyermekem van. Még ma is ott állok az utcán, megdermedve.
A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező elő ítéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett
bizonyos zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról szóló hazugságok, összeesküvés elméletek és ezzel egy idejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása , a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást. De van egy gulyás feelingem, mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi, és a többiek, idekötnek. Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött, és ennek szimbolikus jelentősége is volt.
A második vonalban születtem, és ott is maradtam. Később a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok. Az elenyésző számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestő zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jól öltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót. Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a művészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csődbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkező tehetségkutatónak álcázott valóság showk hősei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkező 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot. Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják.
Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés ,az életművem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem. Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is , de senkit nem érdekelt, de még csak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem.

Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország élhetetlenné vált . Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek. A gyermekeim az iskolában akkor vannak megdicsérve, ha mozdulatlanul ülnek a padban, mint a robotok. Az ablak akkor nyílik ki automatikusan, ha a műszer oxigénhiányt jelez . Igazgatói intőt kapnak jelentéktelen csínyekért. A zeneiskolában (ahol zenével elenyészően keveset foglalkoznak) lelkipásztori jellemzést kérnek, és választanunk kell ,hogy hittanra járunk, vagy etikára, amivel alaposan körül tudják rajzolni, mindenki identitását. Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk , 3 havonta inkasszóznak ,mert a Bt. Költségeit ha van bevételem, ha nincs, fizetnem kell. De időnként jön 20 ezres parkolási bírság, eladhatatlan zártkerti ingatlanon lévő használhatatlan sufni utáni 40 ezres építményadó, elviselhetetlen telefonszámlák, 3 Ft 50 fillérért vett I phone -ok amik a hűségnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szétesnek) 300 000 Ft-ba kerülnek. Büntetések , 71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla és kocsira felvett 5 éve fizetett frankhitel (amiből még 1 év hátravan) pedig amikor megvettem már 200 000 km volt benne. A ház ugyan tehermentes, de bármikor ráterhelik a tulajdonlapra, esetleg valamilyen kifizetetlen számla miatt, így akár mi is hajléktalanok lehetünk. 6 kiskorú gyermekem van, de igazából a jövőképem egy hétre elegendő és az is eléggé lesújtó. Nemcsak a jövőtől félek már, hanem a jelentől.
Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra? Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim.
Nem vagyok hajlandó korrumpálni, vagy pártokhoz, politikusokhoz dörgölődzni. Nem vagyok képes könyvet írni hogyan veszítettem el a szüzességemet .Nem tudok tanítani ,nincs türelmem hozzá,mert folyamatosan arra gondolok,miért kell ezzel kínlódnom, vannak nálam sokkal képzettebbek, akik nálam ezt jobban csinálnák, amihez meg én értek,, azt meg nem csinálhatom.
Egy másik országban kell valahol meghúznom magam egy ideig, és bízni abban , hogy van olyan hely a Világon, ahol értékelik amit én tudok. Mert itt nem, ezzel jobb szembesülni. A gitáromba kapaszkodok, mint egy hajótörött. De nem azért írom ezeket, mert sajnáltatni akarom magam, Isten őrizz! Megoldottam mindig, és most is meg fogom. Bízom a tehetségemben. Idáig mindig én tartottam a lelket a barátaimban, bizonyos napsütésről, meg madárfüttyről beszéltem,de már nem tudok ilyen okosakat mondani. Muszáj visszakapnom a reményt, a jövőképet, a mosolyt, hogy gyermekeimre úgy nézhessek, ahogy néhány éve.
És miközben ezt írom, kislányom Róza idehozott egy papírt Boldog Húsvétot apu...
2,585Tetszik Megosztás
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Egy ember.
  2013-03-31 16:40:52, vasárnap
 
  Egy ember felmérést csinál, hogy mi a hosszú élet titka.
Meglát egy vénembert.
- Uram, maga hány éves?
- 100.
- Mi a hosszú élet titka?
- Reggel kefir, este kefir.
Lát egy másik embert, aki még öregebbnek tűnik.
- Uram, hány éves?
- 104.
- És, mi a hosszú élet titka?
- Reggel kefir, este kefir.
Lát még egyet, aki még ezeknél is öregebbnek tűnik.
Attól is megkérdi:
- Uram, mondja, mi a hosszú élet titka?
- Reggel vodka, este vodka, délben konyak.
- És maga hány éves?
- 28.
:))))
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Nyugdíj Ausztráliában
  2013-03-31 15:35:54, vasárnap
 
  Nyugdíj Ausztráliában

Miután elértem a nyugdíjkorhatárt, bementem a Társadalombiztosítási Igazgatóság helyi fiókjába az ügyeket intézni.
A pult mögött ülő nő - életkorom ellenőrzése végett - kérte a jogsimat (Ausztráliában nincs személyi igazolvány).
Végigkutattam a zsebeimet, és rájöttem, hogy a tárcám otthon maradt.
Mondtam neki, hogy sajnálom, haza kell érte mennem, majd később megint eljövök.
Mire a nő:

- Gombolja ki az ingét.
Kigomboltam, és előtűntek a mellkasomat borító göndör és ősz szőrszálak.
- Az az ősz szőr a mellén nekem elég bizonyíték - mondta a hölgy és átvette tőlem a kitöltött űrlapot.
Mikor hazaértem, izgatottan meséltem a nejemnek a társadalombiztosítási irodában történteket.
Erre a nejem:

- Miért nem toltad le a gatyádat is? Még rokkantságit is kaphattál volna!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Vénusz-diéta-ciklus
  2013-03-31 14:55:09, vasárnap
 
  Vénusz-diéta-ciklus

Hallottam egy nagyon érdekes dolgot a Vénusz diétáról, miszerint kapcsolatba hozható a ciklusunkkal. Érdekes lehet mindazok számára, akik pusztán diétáznak, érdekes lehet azoknak is, akiknek kérdéseik vannak a ciklusuk tekintetében, és érdekes lehet azoknak, akik kipróbálják, milyen hatással van együtt a kettő a szervezetükre. Nos, ezt szeretném veletek megosztani, van benne némi érdekesség. Mindenkinek sikeres fogyást, és okosodást kívánok!

A menstruációs ciklus:

1. fázis>>
Megjött a menstruáció. A szervezetednek mindenekelőtt egy dologra van szüksége: nyugalomra! Az alacsony ösztrogénszint miatt éjszaka ilyenkor jobban alszunk, ezért napközben sokkal jobb a teljesítőképességünk.
Az első fázis az 1-7. nap. Innen kell számolni, a ciklus első napja a menstruáció kezdete. A vérzés hossza egyénileg eltérő (általában 3-7 nap). Szervezetünk ilyenkor nagyon lassan növelni kezdi az ösztrogén termelését. Ezek a hormonok befolyásolják érzelmeinket, erősítik csontjainkat, kerekítik domborulatainkat (?!?!?), feszesen tartják a bőrünket és hatással vannak a fogyásra. A ciklus első napjaiban a szervezet erőteljesebben termeli az alvásért felelős hormont, a melatonint. Ennek következtében jobban és mélyebben lehet aludni, reggel pedig energikusabban ébredni még akkor is, ha azon nők közé tartozunk, akiknek ezekben a napokban fáj a hasa. A vérrel együtt a felgyülemlett salakanyag és a víz is távozik a szervezetből, aminek következtében a súly egy kilóval csökken.

Ilyenkor a szervezetnek szüksége van a palástfű-vagy málnalevél teára, illetve az első napokon a gyömbér és a fahéj kiváló görcsoldó.
Ezen időszakban a bőr fakó, a haj ronda, ennek is az alacsony ösztrogénszint a felelőse. Ehhez sok répát kell enni, fontos a biotin is, mely a tojásban, rizsben található, és az E-vitamin, ami a paprikában, lenmagban-ezek teszik rugalmassá a hajszálakat.

2. fázis>>
Az ösztrogénszint hirtelen felszökik. Itt az idő, amikor a leghatékonyabban lehet fogyni.
Ilyenkor általában sokan szépnek, szexinek és boldognak érzik magukat, ennek oka az ösztrogén és a tüszőérést serkentő hormon jelenléte. Ezek termelődése az ovuláció előtt tetőzik a szervezetben.
Energikusnak, erősnek érezzük magunkat, kedvünk kitűnő, hajunk fényes, bőrünk feszes.
Fontos információ! Ez az időszak a legkedvezőbb a narancsbőrkúrához!
Ilyenkor a test felkészül egy lehetséges terhességre és minden energiáját az ovulációra összpontosítja. Ilyenkor kevésbé vagyunk éhesek, étkezési szokásainkon könnyebben tudunk változtatni.
Már a ciklus 14. napjától érdemes odafigyelni az elégséges magnéziumbevitelre, mert ez jelentős szerepet játszik a mensi előtti fájdalmak csökkentésében. Ez az anyag megakadályozza a fájdalmas méhösszehúzódásokat

3. fázis>>
A peteérés (ovuláció) után szinte azonnal csökken az ösztrogén mennyisége, a progeszteronszint pedig rohamosan emelkedik. A méh nyálkahártyája újra kezd felépülni, megnő az étvágy.
Ez a fázis a peteérés vége (16-22.nap). A harmadik héttől emelkedni kezd a progeszteronszint. Ennek faladata, hogy méhünket egy esetleges terhesség esetén felkészítse a megtermékenyített peték beágyazódására.
A nyálkahártya lassan felépül, testhőmérsékletünk emelkedik.
A 18. naptól felgyorsul az anyagcsere, és a szervezet a hormonszint növekedésének köszönhetően több energiát éget el.
Előfordulhat, hogy a hormonváltozás hatására több vizet raktároz el a testünk. Ez nem gond, a mensi jelentkezésekor magától eltűnik majd. ha ez mégis zavaró, csalán vagy nyírfalevél teával kompenzálható.
Naponta 2-3 liter folyadékbevitel szükséges.
Ha sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, nagy mennyiségben juttatunk a szervezetünkbe értékes ballasztanyagokat, melyek az emésztést segítik. Ebben a szakaszban ez nagyon fontos, mert a progeszteron ellazítja a beleket, ettől ellustulnak, ami puffadáshoz, székrekedéshez vezet.

4. fázis>>
Csökken az ösztrogén-progeszterénszint is. A következmény: premenstruációs tünetek, idegesség, ingerlékenység, farkasétvágy.
Ez a 23-28.nap. A mensi kezdete előtt a szervezetben csökken az ösztrogén és progeszteronszint. Ez sok kellemetlen dologgal jár együtt.
A vérzés előtti napokon a hormonok elszabadulnak és a legjámborabb nők is képesek a legdurvább pokróchoz hasonlítani.
Ehhez migrén, vagy depresszióhoz hasonló tünetek társulhatnak, aminek az alacsony szerotoninszint az oka. Ez a hormon felelős a vérzés előtti farkaséhségért és az édességek iránti vágyért is.
Ilyenkor célszerű fogyasztani B6 vitamintartalmú ételeket, mint a hüvelyesek, rizs, hal, hús, burgonya.
Ezek nyugtatják az idegeket és boldoggá tesznek.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Tavaszi méregtelenítés - hogyan kezdjünk hozzá?
  2013-03-31 14:53:11, vasárnap
 
  Tavaszi méregtelenítés - hogyan kezdjünk hozzá?

A méregtelenítő kúrát olyankorra érdemes tervezni, amikor az ember kicsit ki tud szakadni a hétköznapokból, alacsonyabb fokozatra tud kapcsolni, alkalmat tud találni a lazításra, pihenésre is. A legnagyobb fizikai vagy szellemi megterhelések idején semmiképpen sem szabad böjttel, méregtelenítő kúrával gyötörni a szervezetet. Sokan vannak, akik a diéta drasztikus módjára esküsznek, és néhány napon keresztül semmiféle ételt nem vesznek magukhoz, csak folyadékot fogyasztanak. Ez a teljes táplálékmegvonás azonban veszélyes is lehet, az orvosok semmiképpen sem javasolják. A szervezetnek működései ellátásához feltétlenül szüksége van bizonyos tápanyagokra: fehérjékre, szénhidrátra, esszenciális zsírsavakra, vitaminokra, ásványi anyagokra... Ha ezekből a minimális mennyiséget sem biztosítjuk a számára, annak rosszullét, hányinger, teljes kimerültség lehet a következménye.

Tavaszi méregtelenítés - hogyan kezdjünk hozzá? Sokan a gyors fogyás reményében vállalják, hogy napokon keresztül szinte egyáltalán nem esznek. Ezek a remények azonban utólag mindig szertefoszlanak, sőt, megbosszulják magukat. ,,Amikor az ember nem vesz magához táplálékot, a szervezet elsőként nem a zsírokat bontja le, hanem vizet veszít. Ilyenkor nem a zsírpárnák vékonyodnak, hanem csak az izomtömeg csökken. Amikor pedig újra tápanyaghoz jut a szervezet, gyorsan visszaépíti, amit a táplálékhiány idején elveszített, és még további zsír raktárokat is képez" (jojó effektus). Mivel szervezetünknek megvan a saját méregtelenítő rendszere, ajánlatos ezeket megerősíteni. A májunk, vesénk, tüdőnk, bőrünk részt vesz ebben, segítsük munkájukat! A bőr a szaunával, testmozgással ; a vesék a megnövelt folyadékbevitellel ; a máj a táplálékok megvonásával ; a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével ; a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással , dohányzás mellőzésével méregteleníthető a legegyszerűbben. Egy-két napig csak nagyon könnyű ételeket fogyasszunk, kis mennyiségben, és a szokásosnál is több folyadékot vigyünk be szervezetünkbe, hogy ,,átmossa" a leterhelt tápcsatornát. Ilyenkor tartózkodni kell nemcsak a nehezebb ételektől, de a kávétól, az édességtől, az alkoholtól, a cigarettától is. Legjobb, ha a tisztító diéta keretében ez alatt az egy-két napos időszak alatt csak zöldségeket és gyümölcsöt, szénsavmentes ásványvizet és méregtelenítő hatású gyógyteákat fogyaszt az ember. A tisztítókúrák nagyszerű kiegészítései lehetnek különféle méregtelenítő hatású kezelések is: például a hidromasszázs fürdő, a testre felvitt különböző pakolások, az elhalt hámsejteket a test teljes felületéről eltávolító bőrradírozás, a különféle illóolajos arc- és testkezelések. Néhány nap alatt a szervezet csodálatos módon képes megújulni és új energiákkal feltöltődni, ha a tisztulás lehetőségét biztosítjuk számára. Egy-két dolgot beépítve életmódunkba pedig hosszútávon javítunk egészségünkön, alakunkon, bőrünk állapotán.

Mire kell odafigyelnünk?

Nem szabad tehát hirtelen belevágni, legjobb ha szépen fokozatosan térünk át és szoktatjuk szervezetünket egy egészségesebb életmódhoz, hisz egyik méregtelenítésnél sem fog csoda történni, pláne nem 3 nap alatt...hiába ígérik a különféle magazinok. Kezdésnek elég, ha az alábbiak közül megfogadunk pár tippet és igyekszünk minden nap betartani belőlük annyit, amennyit tudunk:

- Reggelizzünk!
Igen, mindenki korán kel és rohan a munkába, van aki nem éhes még ilyenkor és kinek van kedve/ideje indulás előtt még reggelivel macerázni...de ha előző nap vásárolunk pár gyümölcsöt, joghurtot, igazán nem tart semeddig bedobni a táskába! Ebédig ellátja szervezetünket, agyunkat megfelelő tápanyaggal, könnyebben tudunk koncentrálni a feladatokra. Aki végképp nem tud reggelizni, akkor is legyen nála valami egészséges harapnivaló, ha napközben megéhezne ahhoz nyúljon, ne csokihoz vagy péksüteményhez.

- Igyunk több folyadékot!
Egy nap folyamán fél liter folyadékot vesztünk csak légzés során, nem számítva a fizikai igénybevétel során leadott, kiizzadt veszteséget nézve. Dehidratálva tengetjük napjainkat, bár szervezetünk szomjúsággal jelez ha innunk kellene, legtöbbször ezt figyelmen kívül hagyjuk vagy nem megfelelő folyadékkal próbáljuk enyhíteni. A szénsavas, cukros üdítők és a kávé NEM megfelelőek a folyadékpótlásra! Igyunk vizet, teát! Olcsóbb és egészségesebb is. :) 2-3 litert bátran igyunk meg naponta. Kimossa szervezetőnkből a méreganyagokat.

- Mozogjunk!
Napi fél órát. Ezt nem nehéz kivitelezni, elég ha pár megállót gyalog teszünk meg hazafele, használjuk a lépcsőt, vagy elmegyünk sétálni. Kiszellőzteti a fejünket és javítja az anyagcserét is.

- Kávé helyett zöld tea!
A koffein vizet von el a szervezetből és lerakódásokat okoz a kötőszövetben. Helyettesítsük zöld teával, ami ugyanolyan élénkítő hatással rendelkezik, csak sokkal egészségesebb, tele van vitaminokkal, ásványi sókkal és erősíti az immunrendszert.

- Próbáljuk ki a sós fürdőt!
Tegyünk a fürdővízhez fél kg sót, ebben pihenjünk 15-30 percig, ellazítja az izmokat, megnyugtatja a bőrt, szinte kiszippantja belőlünk a méreganyagokat! :) Igyekezzünk inkább fürdésre használni a sót, mintsem az ételek ízesítésére, hamar meg lehet szokni a kevésbé sós ízt.

- Vacsorázzunk, de ne együnk este 20h után!
Este az alváshoz már nincs szükségünk rengeteg energiára, egy könnyű vacsora ami salátát is tartalmaz tökéletes. Ne essünk abba a hibába, hogy teletömjük magunkat a nap végén, amit ilyenkor fogyasztunk el, az már sajnos zsírpárna képében fog visszaköszönni, hisz éjszaka már nem égeti el a testünk a bevitt táplálékot úgy ahogy azt kéne. Az alvás is pihentetőbb, ha szervezetünket hagyjuk végre, nem dolgoztatjuk még ekkor is...

-Takarítsuk meg otthonunkat az ártalmas szerektől!
A szódabikarbóna, citrom, ecet, mosószóda, mosódió tökéletesen alkalmasak takarításra, mosásra, jelentősen olcsóbbak és ártalmatlanabbak egészségünkre nézve, mint a hipermarketekben kapható mérgek.

Mit nyerünk a méregtelenítéssel?

Ez a pár tipp segíthet, hogy közelebb kerüljünk a valamikor egészségesen működő szervezetünkhöz és távolabb a fejfájástól, fáradékonyságtól, elhízástól. A táplálkozásra visszatérve, nem véletlenül csak a reggelit és a vacsorát emeltem ki. Azt eszünk egész nap amit megkívánunk...a fontos, hogy ne legyen tele a fent említett mesterséges adalékokkal és ne édesség legyen! Mielőtt eszünk, igyunk meg egy pohár vizet, hamarabb jól fogunk lakni. Vásárlásnál először nem éppen berögzült mozdulatokkal tesszük majd a zöldséget-gyümölcsöt a kosárba, de amint eltelik 1-2 hét, észrevétlenül lecserélődnek a helytelen táplálkozási szokásaink, szervezetünk kívánni fogja a számára szükséges élelmiszereket. legyünk nyitottak és igyekezzünk változatosan vásárolni, ne mindig ugyanazt együk! A méregtelenítés pozitív hatásai már pár napos kúrát követően is észrevehetőek. Hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcsere, erősödik az immunrendszer és javulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Na és persze súlycsökkenés várható, hiszen a felhalmozódott méreganyagok távozásával javul az emésztés. Kicsattanó egészség, könnyed élet, erős immunrendszer és szép, tiszta bőr lesz a jutalma annak, aki belevág.

Sok sikert és kitartást kívánok!:)
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Zokniállatok készítése
  2013-03-31 14:50:29, vasárnap
 
  Zokniállatok készítése

Nem értek túlságosan a varráshoz. Így az elvékonyodott, tönkrement, kilyukadt zoknik nálunk általában a kukában végzik. De aztán megláttam egy zokniállatot...

Zokniállatok készítése Először egy kreatív üzletben került a kezembe egy kedves zokniállatka. Szerelem volt első látásra, mégsem vásároltam meg, mert azt gondoltam, egy ilyen elkészítésére még én is képes lehetek, varrási tudásom - vagy inkább "nemtudásom" - ellenére is. ;)

Az internet csodás tárháza a kreatív ötleteknek, ezen a téren sem okozott csalódást, a Google csak úgy öntötte magából a zokniból készült alkotások képeit, amikor rákerestem.

Lelkesen túrtam át a gyerekek zoknis fiókjait, áldozat - vagy szerencsés nyertes(?) - után kutatva, majd találtam is egy elvékonyodott végű csíkosat, amiben azonnal megláttam egy zoknicica lehetőségét.

Nem volt bonyolult a folyamat. A zokni aljából levágtam egy darabot, abból szabtam ki a négy pici láb darabjait.
A nagyobb darabot kifordítva a fülek kiemeléséhez szükséges részt bevarrtam, aztán kitömtem az egészet vattával, hogy lássam a kis amorf test-alapot, amit 2 perc munkával kaptam.
Jobb volt, mint amire számítottam. :P

Úgy alakítgattam, hogy a feje viszonylag kerek legyen és a fülekbe is jusson a töltőanyagból. A lyukat összevarrtam, a végéből egy kis macska farkincát alakítottam ki.
Ezután a négy lábat is elkészítettem. Alig volt pár öltés, hisz olyan aprók voltak. A belsejükbe pici vatta került.
Az összeöltésnél csak arra kellett ügyelni, hogy a négy láb megtartsa a testet egyenesen ülve.

A dekorációs részét igazán élveztem. Ekkor már a gyerekeim is körém gyűltek, kíváncsiskodva, mi a szösz fog kisülni ebből az egészből... Amint a nyakára fonalat kötöttem, rájöttek, hogy valamiféle furcsa zokniállat készül kikerülni a kezeim közül.

A szemek kis fehér gombok lettek. Az orr és a száj cérnából készült.
Amint a bajuszkák is helyükre kerültek, már a gyerekek is felismerték, hogy ,,Ez egy cicaaaaaa!!!" (akar lenni)! :)

Az egész elkészítése folyamat alig volt több, mint 10 perc. Természetesen lehet ügyesebb, mesteribb munkát is végezni, én csak azt akartam tudni, hogy képes vagyok-e rá. :) Márpedig ha én igen, akkor bárki! :P

Az interneten nagyon sok ötletet találhattok hozzá, egészen professzionális példákat is láthattok! Jó szórakozást!
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Nem tudok túllépni az első szerelmemen
  2013-03-31 14:47:12, vasárnap
 
  Nem tudok túllépni az első szerelmemen

Nem tudok túllépni a volt barátomon. Pedig tényleg nagyon szeretnék már, de a sors valahogy mindig az utamba sodorja...

Nem tudok túllépni az első szerelmemen Szeretnék véleményeket, meglátásokat, segítséget kérni. Az első nagy szerelmemmel közel egy évet voltam együtt. A vége felé azonban ellaposodott a dolog, meg szerintem túl sok időt is töltöttünk együtt és egymás agyára mentünk. Vita vitát követett és már úgy éreztem, hogy hagyni kéne a dolgot, fiatalok vagyunk még, nincs értelme leragadni egy rossz kapcsolatban.

Elmondtam ezt neki is, de a végén csak szünetben egyeztünk meg.

Ezalatt én rájöttem, mekkora hibát készülök elkövetni, de azt mondta, már késő, már mindent elrontottam. Pár hétre rá összejött egy lánnyal. Körülbelül két hónap múlva viszont elkezdett nekem írogatni. Aztán mindig lerázott, hogy neki bűntudata van emiatt.
2 hét múlva megint kezdődött előröl. Egyre több üzenet, hívás, sms, órákat beszéltünk skype-on, mint régen a kapcsolatunk elején. Egy idő után feljött a régi kapcsolatunk, az érzelmek .
Mondott mindent, hogy még mindig velem képzeli el a jövőjét, a mostani barátnőjét sose fogja úgy szeretni, mint engem...

Én persze vágyódtam utána a szakítás után is és most, hogy úgy látszódott, visszakaphatom... újra beleszerettem és naivan hittem neki. Elkezdte velem csalni a barátnőjét, de ilyen-olyan indokokra hivatkozva nem szakított vele, mint például, hogy rossz időszakon megy át a csaj.

Nem is kis ideig ment ez a huzavona, aztán megelégeltem és azt mondtam: válasszon! Véget vetett a lánnyal, két hétig együtt voltunk. Komolyan olyan volt, mint a mézes hetek, hihetetlenül boldog voltam. Aztán elmentem nyaralni a családommal,és a nyaralás harmadik-negyedik napja után nem írt, nem reagált a kereséseimre.
Hazajöttem és két napig megint semmi. Aztán egyszer csak megjelent és lenyomott valami olyan dumát, hogy csak na... Hogy mekkora hiba volt ez, egyikünk se gondolta ezt át rendesen, hülyeség lenne megint együtt lenni.. Mintha az elmúlt fél év eseményei meg sem történtek volna. Mintha kicserélték volna, ismét szakított velem és persze újra összejött a lánnyal. Ezek után több mint fél évig egyszer sem beszéltünk, ahol tudtam elkerültem.

Míg nem tegnap, valami "félreértés "kapcsán írt és egészen jól elbeszélgettünk. Viszont amit eddig felépítettem magamban, hogy túllépek rajta, teljesen romba dőlt.
Megint úgy érzem magamat, mint a szakítás után. Megint azt érzem, hogy akármennyire egy szemét is, nem jött jobb és még mindig vannak érzéseim. Közösségi oldalakon megnézem a képeit, látom, hogy a lánnyal van közös képe és alá van írva, hogy ,,örökre",meg ,,boldog egy év", amiben fél évig én is benne voltam... Sőt, a múltkor elkaptam egy beszélgetést, ahogy a lány arról panaszkodott a barátnőinek, hogy már nem is jó a kapcsolatuk, de több mint egy év után már minek szakítani, jó ez így...
Az agyammal már kész viccnek találom az egészet, de a szívemmel nem :/
Nem kaptam rá választ, hogy mi miért történt. Az motoszkál a fejemben, hogy ő vajon miért jobb mint én voltam? Sehogy sem tudok továbblépni...
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
A vírus
  2013-03-31 14:07:52, vasárnap
 
 
A vírus

A vírusokat 1892-ben Dimitrij Ivanovszkij fedezte fel. A szó jelentése méreg.
Persze ma már tudjuk, nem az. De akkor mi is a vírus? Peyton Rous már 1911-ben bizonyította, hogy a vírusok képesek bizonyos rosszindulatú elváltozásokat okozni. A Nobel díjat 1966-ban kapta meg érte. Szerencsére még életben és nem posztumusz került rá sor. Mikor átvette a díjat, arra a kérdésre, hogy mi a vírus így felelt: ,,A vírus az vírus".

Abszolút parazita. Saját anyagcseréje nincs. Egyetlen parancsot ad a megtámadott sejtnek, vagy baktériumnak: "gyárts belőlem annyit, amennyit csak tudsz, még azon az áron is, ha te elpusztulsz".

A hideget korlátlanul bírja, mínusz 150 celsius fokon akármeddig el van. A meleggel már más a helyzet. Érzékeny fehérje burka a hő hatására megsérülhet, melynek következtében a vírus elveszítheti fertőző képességét. Az agresszív fehérjéket kicsapó vegyszerek - szintén a fehérje köpeny roncsolása révén - a vírusokat elpusztíthatják.

Elméletileg és gyakorlatilag is az immunrendszer is képes a vírusokat elpusztítani, de ehhez idő kell: versenyfutás a vírusok és az immunrendszer között. De ezt a versenyt sokszor el is veszíthetjük. Azért kell az influenza védőoltást a járvány előtt hetekkel beadni, hogy az immunrendszer felkészülhessen a vírus támadására. Optimális esetben ez teljes védettséget jelent, de suboptimális esetben is el lehet érni azt, hogy a betegség sokkal rövidebb és sokkal enyhébb lefolyású legyen.

De mit tegyen az, aki nem oltatta be magát és már itt van a járvány? Nos, ha kitört a járvány, akkor már a védőoltás nem segít (Időtényező!).

http://www.drtihanyi.hu/uploads/flu.jpg

Ilyenkor az alábbi lehetőségeink vannak:

Ha lehet, el kell kerülni az olyan helyzeteket, amik a fertőzés melegágyai (mozi, színház, plázák, tömegközlekedés). Sokat segít a gyakori kézmosás, beteg emberek társaságának a kerülése: a szauna, uszoda különösen veszélyes! A szauna meleg, de nem elég a vírus pusztulásához.

Ha mégis elkapjuk a betegséget, akkor tudni kell, hogy influenzát lábon kihordani TILOS! Fekvés, bő folyadékfogyasztás, az imént említett immunerősítők, magas láz esetén hűtőfürdő és lázcsillapító gyógyszerek adása javasolt. Az influenza nem nátha! Mindig vannak ún. toxikus tünetei pl. magas láz, végtagfájdalom, fejfájás, hányás, gyengeség, ami akár az ájuláshoz közeli érzetet is jelenthet. Az antibiotikumok ebben a szakban nem érnek semmit, mert a vírusokra egy sem hat.

Mikor adjuk mégis őket? Ha a tünetek elhúzódnak, ha a lázas állapot újra visszatér, ha olyan köhögés, mellkasi fájdalom, köpetürítés jelentkezik, ami arra utal, hogy a beteg bakteriálisan felülfertőződött. Ez pedig azért lehetséges, mert a szervezet a vírussal vívott csatája során legyengül és ekkor más kórokozók is ,,élnek a lehetőséggel". A bakteriális szövődmények sajnos nem ritkák időseknél, gyermekeknél és krónikus betegségben szenvedőknél, mivel az ő immunrendszerük eleve gyengébb.

Súlyos vírusfertőzés esetén van influenza vírus elleni gyógyszer is, de ezt még a fertőzés legelején kell alkalmazni, mert később már nem sokat ér, és csak nagyon indokolt esetben alkalmazható, mert mellékhatásai nem elhanyagolhatóak.

A vírusokat talán soha sem fogjuk tudni legyőzni. Influenza is lesz, évről évre más és más, mivel a vírus folyamatosan mutálódik (változik), és ami ellen tegnap még védve voltunk, az ellen ma már új oltóanyag kell. Sohasem adják fel. De mi sem.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Akupresszúra
  2013-03-31 13:11:48, vasárnap
 
  Akupresszúra
A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) a világ egyik legrégebbi, (úgy kb. 3000 éves) rendszerbe foglalt, jól megalapozott orvoslása. Ennek kezdetektől fogva fontos része, a kínai masszázs, más néven, akupresszúra. Maga az akupresszúra szó latin eredetű, (acus= tű, pressus= nyomás, összeszorítás) a kínai masszázs szinonimája. Elméleti háttere, azonos az akupunktúráéval, csakhogy, itt mechanikus ingerrel hatnak ugyanazokon a pontokon, amelyekbe az akupunktúra alkalmazásával tűt szúrnak. A tű inger épp úgy, mint a nyomás inger, a bőrből ,,idegi közvetítéssel" a gerincvelőbe jut, ahonnan a továbbiakban sokrétű, összetett pálya rendszereken keresztül váltja ki hatását. A mechanikus ingerlés, kézzel, az ujjakkal történik. Egyes esetekben segédeszközök használatát is igénybe vesszük.

Pl: Gyógynövény magvacska, ,,nyomótű", mágnes golyócska, elektro-akupresszúrás pont stimulátor, stb...
Az akupresszúrás pontok helyének meghatározásához a legfontosabb jellemzés a nyomásérzékenység. Ez megkönnyíti az akupresszőr munkáját. Tizennégy meridián, vagy energia csatorna fut végig az emberi testben. Minden meridiánnak saját feladata van az egészséges állapot fenntartása érdekében. Ha a szervezet ebből kibillen, a meridián nem tudja ellátni feladatát, és ,,megbetegszünk". Minden energia vezeték saját pontokkal rendelkezik.
A kibillent egészségi állapot bekövetkezte után, Ezen pontok stimulálásával, a meridiánok harmonizálásával, visszaállítható az egészséges egyensúly.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Havazás és 20 fok is lehet vasárnap
  2013-03-31 10:06:25, vasárnap
 
 
Havazás és 20 fok is lehet vasárnap

MTI

2013. március 31., vasárnap 08:19 |
Címkék
időjárás, országos meteorológiai szolgálat, eső

Nyolc megyében a heves zivatarok, hat megyében a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint húsvétvasárnap délkeleten néhol 20 fok is lehet, de a Dunántúlon havazásra is készülni kell.

A meteorológiai szolgálat vasárnap hajnalban az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat. Ezért citromsárga figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Míg Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területén olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket szél vagy nagy méretű jég kísérhet. Így ezekben a megyékben emiatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat előrejelzésében azt írta: vasárnap a Dunántúl északnyugati felében a délutáni órákig területi átlagban 20-30 milliméter csapadék várható, a Dunántúl többi részén 20 milliméter vagy az alatti csapadék valószínű. Az Északi-középhegység térségében is 10-20 milliméter közötti csapadék eshet. A Dunántúl nyugati, északnyugati térségében egyre inkább havas eső, havazás lesz a jellemző - tették hozzá.

Vasárnap a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 12, másutt 13 és 20 Celsius-fok között alakul, északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére általában 0 és plusz 6, a Tiszántúlon 6 és 11 fok közé hűl le a levegő. A jelenlegi előrejelzés szerint hétfőn nem várhatók a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenségek.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 335 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 335 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 740
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 13409
  • e Év: 13409
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.