Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
- Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1350 
CSANÁD BÉLA: Április
  2013-04-30 14:21:09, kedd
 
 

Kék ég! Kék ég!
Derűs tiszta ég!
Csillog, villog a napsugár,
tündököl a rét!

Zöld nád! Zöld nád!
Ragyog a nagy víz!
Gólya lépked a szélében,
nem is egy, de tíz.

Kis nyúl! Kis nyúl!
Fut a réten át.
Ne fuss, ne fuss! Nézd,
milyen szép,virágos az ág!


 
 
4 komment , kategória:  ~Versek, imák, áldások II.  
Kezedben a mindenség...
  2013-04-30 14:17:39, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  -KÉPEK CSAK ÚGY...  
Angyalkám vigyázzon Rád!
  2013-04-30 14:15:08, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  # Angyalkáim, Tündéreim!  
Gyere és táncolj :)
  2013-04-30 14:14:34, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  -KÉPEK CSAK ÚGY...  
Töltsd kellemesen az időt :)
  2013-04-30 14:12:53, kedd
 
 
 
 
0 komment , kategória:  -JÓ NAPOT, DÉLUTÁNT Képeim  
Igaz szerelemben...
  2013-04-30 14:09:31, kedd
 
 
 
 
0 komment , kategória:  -KÉPEK CSAK ÚGY...  
Nincs jobb gyógyszer...
  2013-04-30 13:56:27, kedd
 
 

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Nincs jobb gyógyszer a lelki fájdalom és szomorúság ellen, mint rá sem gondolni."

Ez nem az én mondásom, de nagy hasznát vettem az életben. Meg kell tanulni a felejtés művészetét. Aki tapasztalatból ismeri a reinkarnáció lélektanát, tudja, hogy vannak élmények, amelyeket sok életen át nem tudunk feledni. Nem magát az eseményt, hanem a vele járó érzelmeket.
Bevésődik a lelkedbe, cipeled magaddal, mint egy hibás programot. Ott lappang benned, meghatározza a hétköznapjaid hangulatát, s bármikor beugrik, elevenen, mintha el se múlt volna.
Az állatok bölcsebbek. Egy nőstény macska ad a kandúrnak egy pofont, az hamar elfelejti, és nem fog miatta a szexről leszokni, még akkor sem, ha a pofon maradandó károsodást okozott benne. Nem fog kiábrándulni a nőkből. Még abból az egyből sem, aki pofon vágta.
Nekem van olyan férfibarátom, aki egy életen át nyalogatja a sebeit, és nem tudja a kudarcát földolgozni. Egy eseménynek addig van létjogosultsága az emlékeidben, míg le nem vonod a tanulságot belőle. Amíg meg nem fejted a "Miért történt ez velem?" titkát. Utána már nincs szükség rá. Polcra kell tenni, mint egy elolvasott könyvet, és többé nem kell foglalkozni vele.
Nehéz ezt megcsinálni, mert az emlékezet jó része érzelmeken alapul, s ezért nem érted. Nem tudod átlátni, hogy mindez miért történt veled, és félsz, hogy bármikor újra megtörténhet. Amit megértesz, az egyrészt elveszti az érzéki-érzelmi töltetét, másrészt hasznos tapasztalattá válik benned. Harmadrészt: nem foglalkoztat tovább, hiszen megérteni mindent csak egyszer kell, nem kétszer, vagy háromszor... vagy néha százszor.
Tanulj meg elengedni, ahogy egy ujjadra hurkolt léggömböt szélnek eresztesz: hadd szálljon, legyen az égbolté, a felhőké. Ezt rendszerint akkor tudod megtenni, ha megpillantasz valamit, amit a léggömbnél fontosabbnak vélsz, és meg akarod fogni. Akkor a régit az útjára engeded. Észre sem veszed, hogy kinyíltak az ujjaid.
A bölcsről azt mondják: a jelenben él. Én azt mondom: a jövőben! Ami lesz, az a csoda, az ismeretlen. A szerelem addig jó, amíg új. Ahhoz, hogy sokáig tartson, minden nap meg kell újulnia.
Az öröm jelzője az "önfeledtség! Egy egész könyvet írtam róla. Olvasd el, és felejtsd el az "ön-t".
Jézus azt üzeni egy követőjének, aki azt mondja, hogy előbb még el kell temetnie az apját, s azután szalad majd utána, hogy a "Halottak temessék el a halottaikat - de te gyere velem!". Ez egy kegyetlenül bölcs mondat, de igaz!
A jövő a tiéd!
FORRÁS: http://www.life.hu


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter Útravalói  
Energiát kapni vagy energiát adni
  2013-04-30 13:48:59, kedd
 
 

Ha megfigyeljük, mennyi energiát adunk és kapunk, az megmutatja a spiritualitásunk mértékét.

Energiát kapunk például, amikor tv-t nézünk, pletykálunk, hajszoljuk az élvezeteket és panaszkodunk.

Energiát adunk például az önkéntes munkával, kreativitásunk megélésével, pozitív új projektekkel, barátaink támogatásával.

Ugye, milyen érdekes, hogy azok az elfoglaltságok, amikből energiát nyerünk, valójában kifárasztanak, míg amikor adunk, attól több lesz az energiánk?

Az egyetlen módja, hogy több energiát kapjunk, ha többet adunk.
FORRÁS: http://www.yehudaberg.com 
 
0 komment , kategória:  Yehuda Berg Útravalói  
Tedd rá a lábadat! (2)
  2013-04-30 13:47:45, kedd
 
 

Tedd rá a lábadat! (2)

,,...Azok odamentek, és rátették lábukat azok nyakára." (Józsué 10:24)

Amikor az Ígéret Földjére érkeztek, és szembetalálták magukat öt jól körülbástyázott királlyal, Isten ezt mondta Izráel népének: ,,...Ne féljetek, és ne rettegjetek, legyetek erősek és bátrak!..." (Józsué 10:25). A ,,retteg" szó azt jelenti ,,marcangolja/szétszaggatja a félelem", ,,szétesik". Ma a sátán szeretne szétszaggatni, szeretne megfosztani a békességedtől, az örömödtől és az önbizalmadtól. Egyre növeli a nyomást, azt remélve, hogy végül szét fogsz esni. Ezért mondta Isten Józsuénak, hogy hozza ki mind az öt királyt a barlangból, és bánjon el velük egyszer s mindenkorra, tegye a lábát a nyakukra, majd akassza fel őket egy fára. A sátán az öt érzékszervünkön keresztül működik, de Isten adott nekünk egy hatodik érzéket is: a hitet. A Biblia azt mondja: ,,... hitben járunk, nem látásban" (2Korinthus 5:7). A hit azt mondja: ,,Annak ellenére, amit látok, annak ellenére, amit hallok, annak ellenére, amit érzek, annak ellenére, amit ízlelek vagy szagolok, hiszem, hogy minden rendben lesz, mert Isten velem van." Érzékszerveid, melyek fogékonyak mindarra, ami körülötted történik, nagy hit-gyilkosok. Ha nem taposod le őket, el fogják lopni az álmodat, az önbizalmadat, és minden mást, amit Isten ígért neked. Az érzelmek probléma-vezéreltek, a hitet azonban a céltudatosság vezeti. Ha engeded, hogy az érzelmeid uralják az életedet, akkor egyik pillanatban fent leszel, a másikban lent. Azt mondod: ,,Én azt hittem, hogy az élet pont erről szól, egyszer fent, egyszer lent." Nem! Isten azt tervezte, hogy először ereszkedj le: a térdeidre imádkozni; aztán állj fel hittel, és tedd, amit Ő mondott!
FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bűn kapcsolati problémákat okoz
  2013-04-30 13:46:43, kedd
 
 

A bűn kapcsolati problémákat okoz

,,Láttam azt is, hogy milyen sok elnyomás történik a nap alatt. Láttam az elnyomottak könnyeit, akiknek nincs vigasztalójuk. Elnyomóik erőszakosan bánnak velük, és nincs vigasztalójuk."

(Préd 4,1)

Egy olyan tökéletes környezetben, ahol nincs bűn, semmilyen konfliktushelyzet nem adódhat. De például, ha megnézünk egy házasságot, ahol egyik fél sem tökéletes, rögtön elképzelhetetlenné válik a tökéletes kapcsolat fogalma. Egyszerűen lehetetlen. Neked sem lesz tökéletes kapcsolatod. Minden kapcsolatban lesznek konfliktusaid.

Salamon is ezt mondja a Prédikátor könyvében, hogy ,,megfigyeltem az embereket a világban, és tudjátok mit vettem észre? Nem kedvesek egymáshoz, bántalmazzák egymást, félrevezetik egymást, hazudnak egymásnak, képmutatóak egymással szemben, hamisak a kapcsolataikban, álarcokat hordanak, elrejtik magukat, félrevezetik és kihasználják egymást."

Miért tesszük ezt? Mert semmi sem működik a Földön a bűn miatt. Ha nem Isten akaratát követjük veszteség keletkezik.

A Prédikátor 4,1-ben ezt olvassuk: ,,Láttam azt is, hogy milyen sok elnyomás történik a nap alatt. Láttam az elnyomottak könnyeit, és senki sincs, aki megvigasztalja őket. Az elnyomók nagyon erősek, az áldozatok tehetetlenek." (Préd 4,1 NLT)

Amikor Ádám és Éva fellázadt, nem csak Istentől szakította el magát, hanem egymástól is elszakadtak. Nem lehetsz Isten szerinti meghitt kapcsolatban a házastársaddal, ha először nem vagy meghitt kapcsolatban Istennel. Ha elszakadtál Istentől, semmi módon nem lehetsz olyan kapcsolatban a feleségeddel vagy férjeddel, ahogyan azt Isten valóban eltervezte.

A bűn az anyagiakat és a karrieredet is megrongálja. Hogyan tűnik el a félretett, megspórolt pénz? Úgy, hogy az ember semmibe veszi az Isten szavában leírt elveket. Számtalan helyen beszél a Szentírás a pénzügyekről. Minden gazdasági problémának, amelyeket a kormány nem tud megvalósítani és megoldani, egyetlen oka a felelőtlen életmód - mind elköltjük azt a pénzt, ami soha nem is volt és nem engedelmeskedünk Isten pénzügyi elveinek.

A Prédikátor 5,13-14-ben ezt olvassuk: ,,Egy borzasztó dolgot láttam a világban: az emberek megspórolják a pénzüket egy ideig, amíg szükségük van rá, majd egy rossz üzletben mind elveszítik és semmi sem marad a gyerekeinek." (GNT fordítás)

Beszéljünk róla:

Annak tudatában, hogy a bűneinknek következményei vannak, mennyire másképpen állsz ellene és mennyivel hatékonyabban?
Hogyan láttad Isten kegyelmét a munkád során pénzügyi és szakmai nehézségeidben?
(Daily Hope by Rick Warren, 2013.04.23)
FORRÁS: http://napiremeny.blog.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1350 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1350 db bejegyzés
e év: 15867 db bejegyzés
Összes: 104160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 938
  • e Hét: 938
  • e Hónap: 26398
  • e Év: 1874577
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.