Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 239 
Böjte Csaba : Ablak a végtelenre - részletek a könyvből
  2013-04-30 08:23:28, kedd
 
 
Nem adja fel!


Megbuherálhatná fejünket, de akkor bábok lennénk, amiket Isten madzagon rángat vagy gépek, zombik.

Ezért Isten csak sírni tud Jeruzsálem falai előtt. De nem adja fel. Virágvasárnap bevonul, és újra döntés elé állít mindenkit.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba:Ablak a végtelenre  
Túrmezei Erzsébet : Ha nem teszek semmit sem
  2013-04-30 08:19:45, kedd
 
  Túrmezei Erzsébet: Ha nem teszek semmit sem

Most nem sietek,
most nem rohanok,
most nem tervezek,
most nem akarok,
most nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

Most megnyugoszom,
most elpihenek
békén, szabadon,
mint gyenge gyerek,
és nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

S míg ölel a fény
és ölel a csend,
és árad belém,
és újjáteremt,
míg nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten,

új gyümölcs terem,
másoknak terem,
érik csendesen
erő, győzelem...
ha nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
Képviselő Vágta: Frakcióülésen dőlt el a trafikmutyi? (VIDEÓ
  2013-04-30 08:03:09, kedd
 
  Egyre nagyobbra dagad a trafikbotrány. Fideszes döntéshozók rokonai, szomszédai, üzlettársai szakíthatják le a nagy dohányt, a KSH szerint 4-500 milliárd forintnyi összegről van szó. Az N1 TV erről kérdezte a képviselőket, több-kevesebb sikerrel.


Link
 
 
0 komment , kategória:  N1 TV   
A kétharmados "nemzetieknek" hála a D-209-es évi ötvenezer
  2013-04-30 07:52:35, kedd
 
  A kétharmados "nemzetieknek" hála a D-209-es évi ötvenezer euróért lógathatja a lábát a veszteséges TVK igazgatóságában

Egy volt Fidesz-szavazó olvasónk levele:
A Mol Nyrt. legnagyobb tulajdonosa a magyar állam, amely a részvények csaknem 25%-át birtokolja. A Mol Nyrt. csaknem 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata a TVK Nyrt., amelynek honlapja szerint a TVK igazgatóságának tagja dr. Medgyessy Péter, az egykori D-209-es ügynök.


Link
Nem újkeletű a barátság

Az egykori szocialista kormányfő, egykori D-209-es ügynök igazgatósági tagsága mellett működő TVK 2011-ben csaknem 11 milliárd Ft veszteséget, még 2012-ben több mint 9 milliárd Ft veszteséget produkált.
2012. évi TVK igazgatósági tagságáért az egykori D-209-es ügynök 50 000 euró, megközelítőleg 15 millió Ft tiszteletdíjban részesült. Ezek az adatok a TVK honlapján elérhetőek.


Link


2013. február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján valamennyi Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Orbán Viktor miniszterelnök urat, Áder János köztársasági elnök urat és Kövér László házelnök urat e-mailben tájékoztattam az egykori D-209-es ügynök Mol-csoportban elfoglalt jelenlegi pozíciójáról intézkedésüket kérve, de intézkedés nem történt.
2013. április 11-én személyesen egyeztettem a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjához tartozó országgyűlési képviselőmmel, de érdemi lépés ezidáig nem történt.
2013. április 18-án, a Bajnai Gordon, egykori szocialista miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Alapítvány a honlapján nyilvánosságra hozta, hogy a Mol 2011-ben 10 millió Ft-tal, 2012-ben újabb 15 millió Ft-tal, két év alatt összesen 25 millió Ft-tal támogatta alapítványukat.
2013. április 20-án e-mailben jeleztem a Molban az állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszter asszonyának és két államtitkárának a Mol-csoportban kialakult helyzetet, kérve az alábbiakat:
- A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t - mint amely szervezeten keresztül gyakorolják a tulajdonosi jogokat - utasítsák, hogy Hernádi Zsolt úr és Mulham Basheer Abdullah Al Jarf úr ismételt igazgatósági taggá választását ne támogassák a Mol 2013. április 25-ei rendes évi közgyűlésén.
- Azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálat elrendelését a Mol-csoportnál kialakult helyzet, az állapotok tisztázása az állami tulajdon védelme érdekében.
- Intézkedések megtételét dr. Medgyessy Péternek a TVK igazgatóságából való eltávolítása érdekében.
- A vizsgálatok lefolytatásának idejére a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója (Hernádi Zsolt) igazgatóságának felfüggesztését.
Választ a minisztériumból eddig nem kaptam, viszont április 25-én a magyar állami tulajdon képviseletében eljárók szavazatával is Hernádi urat és Mulham Basheer Abdullah Al Jarf urat ismét 5 évre a Mol igazgatóságának tagjává választották.
Mindenki elgondolkodhat az alábbiakon:
- Hogyan fordulhat elő, hogy kétharmados ,,jobboldali" Fidesz-KDNP parlamenti többség mellett az egykori D-209-es ügynök az állami befolyás alatt álló TVK igazgatóságában évi 50 000 euró tiszteletdíjért ott ülhet, miközben a TVK évről évre 10 milliárd Ft körüli veszteséget produkál?
- Hogyan fordulhat elő, hogy az Orbán Viktor baráti körébe tartozó Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatósága alatt működő, állami befolyás alatt álló Mol Nyrt. kétharmados ,,jobboldali" Fidesz-KDNP parlamenti többség mellett 2 év alatt 25 millió Ft-tal támogatta a balliberális Haza és Haladás Alapítványt, amely elvileg a Fidesz politikai konkurenciájához tartozó Bajnai Gordon alapítványa?
- Miután megkapták az e-mailemben felsorolt személyek a jelzéseket a Mol-csoportban kialakult helyzetről, vajon miért nem léptek, lépnek?
- Lehet, hogy azért nem léptek, lépnek, mert a Fidesz-KDNP és a balliberális körök lemutyiztak, megállapodtak egymással vagy az egykori D-209-es ügynök esetleg valamivel zsarolja azokat, akik léphetnének?
Én elgondolkodtam.

Üdvözlettel:


egy volt Fidesz-szavazó, a hazáját szerető, a hazájáért tenni akaró állampolgárLink
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Cionisták ellen tüntetni tilos!
  2013-04-30 07:46:20, kedd
 
  Orbán Viktor kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogató vendégek és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) háromnapos ülést tart Budapesten. A vasárnapi megnyitón részt vesz Orbán Viktor is. A rendezvényen - amelyen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt - megvitatják a zsidóságot globálisan érintő témákat, "a neonáci pártok előretörésének egyre aggasztóbb ügyét és a közel-keleti helyzetet".

Lázár János hétfői tájékoztatóján elmondta, a miniszterelnök beszédet is mond a kongresszuson, ahol határozottan válaszolni kíván azokra a Magyarországot, a magyarságot és a kormányt ért vádakra, amelyekben "mindannyiunkat antiszemitának bélyegez a világ egy része". Az államtitkár ezzel kapcsolatban súlyosan etikátlannak minősítette, ha a politikában, illetve az üzleti életben elszenvedett sérelmeket az antiszemitizmus vélelmezett vádjával viszonozzák.

Beszámolt arról is, hogy a kormány áttekintette azokat a "kéréseket", amelyeket a világkongresszus a rendezvény előkészítésével kapcsolatban fogalmazott meg. Bejelentette: a kabinet mindent megtesz azért, hogy a vendégeknek és a magyarországi zsidó közösség tagjainak emberi méltósága ne sérüljön. Orbán Viktor ezért a legutóbbi kormányülésen arra utasította a belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogatók és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát.

Másodszor is sztornózzák az anticionista népgyűlést?

Eredetileg ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész hirdetett a Szabadság téri Hazatérés Templomához ,,antibolsevista és anticionista népgyűlést" május 4-re, a Zsidó Világkongresszus kezdetének napjára. Felhívásában a lelkész egyebek mellett azt követelte, hogy a világkongresszus ,,ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztyén- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit".

A református egyház gyorsan reagált ifjabb Hegedűs felhívására mélységesen elítélve azt, így a lelkész lemondani kényszerült a gyűlést. A tüntetés ettől még nem marad el, csak a lelkész helyébe felesége, Hegedűs Lorántné lépett. Hegedűsné szintén május 4-re hirdetett népgyűlést, de a Hazatérés Templomától kicsit távolabbi helyszínre, a Vértanúk terére. Bár a lényeg aligha változott, a felhívás szövege valamelyest módosult: a résztvevők ,,a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira" emlékeznek majd.

Vona Gábor, a Jobbik pártelnökén kívül felszólal Gyöngyösi Márton, aki egyebek mellett az amerikai és az izraeli példák alapján potenciális nemzetbiztonsági kockázatnak minősítené az izraeli-magyar kettős állampolgárságú kormánytagokat és döntéshozókat.

Orbán természetesen ott lesz a kongresszuson

Orbán Viktor még korábban kapott hivatalos felkérő levelet kapott a WJC elnökétől, Ronald S. Laudertől és Feldmájer Pétertől, akik megköszönték a budapesti találkozó lehetőségét, és ismertették azokat a körülményeket, amelyek miatt a Zsidó Világkongresszus a magyar fővárosban tartja soron következő összejövetelét. A miniszterelnök január végi válaszában örömmel nyugtázta, hogy itt lesz a tanácskozás, és elfogadta az arra szóló meghívást - fejtette ki Lázár János.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke a Süddeutsche Zeitung című német lapban hónap elején közölt, Az elveszett iránytű című vendégkommentárjában azt írta: Orbán Viktor második kormányzati ciklusában folytatott tevékenysége alapján úgy tűnik, hogy a demokráciáért és a polgári jogok érvényesüléséért folytatott küzdelem harcosából a magyar nacionalizmus vezető ideológusa lett. Ezenfelül Lauder szerint Magyarországot külföldön egy antiszemita és xenofób államnak látják, továbbá egyre gyarapodnak a cigány- és zsidóellenes megnyilvánulások. (Izraelt egyre többen fasisztának és népírtónak látják a világban, miközben folyamatosak palesztinellenes megmozdulások és akciók - szerk.)

Lauder végül azért döntött a budapesti kongresszusról, hogy “jelezzék" a szerintük rossz irányt (értsd: külföldi szervezetként a kormányra nyomást gyakoroljanak - a szerk.). A magyarországi “szélsőjobboldal" szerinte valódi veszélyt jelent az itt élő zsidók és cigányok számára. ,,A szélsőjobboldali és a szélsőséges Jobbik mozgalom erős befolyással bír" - állította Lauder. Hozzátette: támogatottságuk folyamatosan növekszik, a legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei szerint a második helyen állnak, rögtön a kormánypárt mögött. ,,A Jobbik ideológiája közel áll a nácikéhoz és a párt néhány nyilvános állásfoglalása szándékosan reprezentálja és idézi fel a Hitler nevéhez köthető háború előtti magyar rezsim rendszerének emlékeit." - vázolta a valóságtól meglehetősen elrugaszkodott álláspontját még a hónap elején Lauder.

A titkosszolgálatok együttműködnek a Moszaddal

A Zsidó Világkongresszus miatt már korábban Magyarországra érkeztek az izraeli terrorállam titkosszolgálatának, a Moszadnak az emberei. A magyar titkosszolgálatok együttműködnek velük. Az Index információi szerint a Belügyminisztérium és az összes hazai titkosszolgálat képviseltette magát azon a megbeszélésen, amelyre az izraeli titkosszolgálat, a Moszad is elküldte saját embereit.

A zsidó befolyás erősítése

A Zsidó Világkongresszus küldetési nyilatkozata szerint a szervezet keresi a módját, hogy “növelje a zsidó közösségek közti szolidaritást világszerte, elismerve Izrael állam központi szerepét a zsidó identitás kapcsán és erősítve a zsidó közösségek és a zsidó diaszpórák és Izrael közti kapcsolatokat."

Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a kongresszust nem Jeruzsálemben tartják. Bár akár számos nemzetbiztonsági kockázatot is felvethet, hogy egy idegen állam, befolyásos idegen szervezete mit keres Magyarország szívében, illetve milyen további kockázatot jelent Izrael állam erőszakszervének, a Moszad ügynökeinek a megjelenése, az sem utolsó kérdés, hogy mennyibe kerülhet Magyarország számára a Zsidó Világkongresszus biztosítása.

Hegedűs Lorántné a bíróságon támadja meg a tiltó határozatot

A mai napon a délutáni órákban vettem kézhez a BRFK határozatát, amellyel betiltja a május 4-re tervezett, a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira történő kegyeleti megemlékezést. A rendőrség határozatának indoklásában - többek között - az 1947-es párizsi békeszerződésben foglalt kötelezettségekre hivatkozik és provokatívnak nyilvánítja rendezvény időpontját és célját - áll Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselőjének a közleményében.

Kimondja továbbá, hogy ,,a szervezők részéről a zsidó közösséggel kapcsolatos gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilatkozások jelentek meg az írott és elektronikus sajtóban". Ez utóbbi állítást minden tényszerű alapot nélkülöz, ugyanakkor súlyosan provokatív és nemcsak az én, de az államalkotó magyar nemzet minden jóérzésű tagjának érzékenységét bántja.

A határozat ellen azonnali hatállyal felülvizsgálati kérelemmel fordulok az illetékes bírósághoz. Meggyőződésem, hogy a független magyar bíróság érveimet figyelembe veszi, és így a rendezvény megtartására sor kerül.

Én így készülök és kérek minden támogatót, aki méltósággal és kegyelettel kíván emlékezni a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira, hogy szombaton vegyen részt a rendezvényen.

MTI nyomán - alfahir.hu

A mai napon a délutáni órákban vettem kézhez a BRFK határozatát, amellyel betiltja a május 4-re tervezett, a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira történő kegyeleti megemlékezést. A rendőrség határozatának indoklásában - többek között - az 1947-es párizsi békeszerződésben foglalt kötelezettségekre hivatkozik és provokatívnak nyilvánítja rendezvény időpontját és célját - áll Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselőjének a közleményében.


Kimondja továbbá, hogy ,,a szervezők részéről a zsidó közösséggel kapcsolatos gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilatkozások jelentek meg az írott és elektronikus sajtóban". Ez utóbbi állítást minden tényszerű alapot nélkülöz, ugyanakkor súlyosan provokatív és nemcsak az én, de az államalkotó magyar nemzet minden jóérzésű tagjának érzékenységét bántja.

A határozat ellen azonnali hatállyal felülvizsgálati kérelemmel fordulok az illetékes bírósághoz. Meggyőződésem, hogy a független magyar bíróság érveimet figyelembe veszi, és így a rendezvény megtartására sor kerül.

Én így készülök és kérek minden támogatót, aki méltósággal és kegyelettel kíván emlékezni a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira, hogy szombaton vegyen részt a rendezvényen.Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Emlékezés a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira
  2013-04-30 07:42:24, kedd
 
  "IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK!"
EMLÉKEZÉS A BOLSEVIZMUS ÉS A CIONIZMUS ÁLDOZATAIRA

Beszédet mond:
HEGEDŰS LORÁNTNÉ, GYÖNGYÖSI MÁRTON, MURÁNYI LEVENTE, VONA GÁBOR

Közreműködik:
Sárdy Barbara, Erdei József, Kassay-Kaszás Imre, Vári-Kovács Péter

Minden igaz magyar embert várunk!
Helyszín: Budapest, V.ker.Vértanúk tere
Időpont: 2013.05.04 (szombat) 10:00 - 12:00

2013 május 5.
Ifj. Hegedűs Loránt Debrecenben

Ifjabb Hegedűs Loránt tart előadást Debrecenben, a Józsai Turul Egyesület szervezésében.

Helyszín: Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Ház, Kossuth utca 1.
Időpont: 2013.05.05 (vasárnap) 16:00 - 17:30Orbán betiltatta a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira emlékező rendezvényt


A mai napon a délutáni órákban vettem kézhez a BRFK határozatát, amellyel betiltja a május 4-re tervezett, a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira történő kegyeleti megemlékezést - írja közleményében Hegedűs Lorántné.
Ígéret szép szó - a gazdik örülhetnek
A rendőrség határozatának indoklásában - többek között - az 1947-es párizsi békeszerződésben foglalt kötelezettségekre hivatkozik és provokatívnak nyilvánítja rendezvény időpontját és célját. Kimondja továbbá, hogy ,,a szervezők részéről a zsidó közösséggel kapcsolatos gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilatkozások jelentek meg az írott és elektronikus sajtóban". "Ez utóbbi állítást minden tényszerű alapot nélkülöz, ugyanakkor súlyosan provokatív és nemcsak az én, de az államalkotó magyar nemzet minden jóérzésű tagjának érzékenységét bántja" - írja a rendezvényt szervező képviselő asszony.
A rendezvény plakátja

A határozat ellen - folytatja - azonnali hatállyal felülvizsgálati kérelemmel fordulok az illetékes bírósághoz. Meggyőződésem, hogy a független magyar bíróság érveimet figyelembe veszi, és így a rendezvény megtartására sor kerül.
Én így készülök és kérek minden támogatót, aki méltósággal és kegyelettel kíván emlékezni a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira, hogy szombaton vegyen részt a rendezvényen - zárul Hegedűs Lorántné közleménye.Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
A Szent László-MTA e heti előadásai
  2013-04-30 07:35:40, kedd
 
  Az év 18. hetén a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, mint egyetemes magyar népfőiskola, az alábbi előadásokat szervezi Budapesten, a Magyarok Házában. A hét előadói: Ludwig Rezső A nagyszentmiklósi kincs és a szkíta kincsek bemutatása, Makkos Albert Devizahiteled van? Kezedben a megoldás! címmel, Dr. Bogár László Nemzet és állam kiszolgáltatottsága a háttérhatalmaknak az évszázadok során, majd Dr. Magyar Gábor A hagyomány útján a jövőbe címmel tart előadást. Az előadások a világháló segítségével a világ bármely pontján élőben követhetőek.

Április 30. kedd

18 óra - Bartók-terem -Szt.László-MTA - Új Honfoglalás - Hogyan lehet megoldani Magyarország pénzügyi problémáit? - előadás-sorozat neves szakértők közreműködésével. VII./III. rész. Devizahiteled van? Kezedben a megoldás! Előadó: Makkos Albert közgazdász. Házigazda: Dr. Drábik János, a Szt.László-MTA elnöke

Május 4. szombat

15 óra - Bartók-terem - Szt.László-MTA - Jövő a Szent Korona jegyében

A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása

I. rész 15-17 óra között - A magyar nemzet új meghatározása ― Nemzet és állam kiszolgáltatottsága a háttérhatalmaknak az évszázadok során címmel Dr. Bogár László közgazdász tart előadást, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.

II. rész 17-19 óra között A Fény üzenete kulturális konferencia tükrében - A hagyomány útján a jövőbe címmel Dr. Magyar Gábor orvos, a Magyar Hagyományőr Világszövetség elnökségi tagja előadása, majd beszélgetés hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató moderál.

A helyszínen megvásárolható a Magyarok VIII. Világkongresszusának már megjelent első kötete, amelyet a beiratkozott hallgatók 33%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vehetnek meg.

 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
A Magyar Nemzetért Ezüstérem - Szaniszló Ferenc méltatása
  2013-04-30 07:31:22, kedd
 
 
Világszövetsége székházában Patrubány Miklós elnök átadta A Magyar Nemzetért Ezüstérmet Szaniszló Ferenc oknyomozó újságírónak, az ECHO TV Világ-Panoráma c. műsora szerkesztőjének, aki köszönőbeszédében kijelentette: Ez az a kitüntetés, amelyet nem adok vissza!

Szaniszló Ferencet Dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke méltatta.

Alább közzétesszük a laudáció teljes szövegét.


Szaniszló Ferenc laudációja


Szaniszló Ferenc 1960. október 7-én a szamosháti Csengerben született. Csegöldön és Fehérgyarmaton nevelkedett. Szélesebb családjában szinte mindenki pedagógus volt. A tiszántúli reformátusok hazafias elkötelezettségével tudatosan készült arra, hogy a nemzet napszámosaként - de nem csak középiskolás fokon - fogja tanítani, segíteni a magyar népet. Az érettségi után Szegeden volt katona, majd pedig egy nehéz pályázat győzteseként Moszkvában végezhette el az egyetemet. Közvetlen megfigyelője lehetett a szocialista világrendszer birodalmi központja hanyatlásának és összeomlásának. A Magyar Hírlap moszkvai tudósítója lett, majd Sugár András, valamint Chrudinák Alajos munkatársaként dolgozhatott a televízióban a Panoráma című népszerű műsor munkatársaként.

Szaniszló Ferenc megfordult a Kaukázus frontjain, a világ legnagyobb nukleáris katasztrófájának a színhelyén, Csernobilben, és járt Irakban, valamint Kurdisztánban is. A Csernobilről készített dokumentumfilmje Cseh Fesztivál Díjat is kapott és Olaszországban is döntőbe jutott a legjobb filmtudósítások versenyében. Ezután következett a Monte Carlo-i nemzetközi tévéfesztivál, ahol a szerebrenicai tömeggyilkosságról, valamint a kárpáti titkos szovjet radarállomás leleplezéséről készített filmjei egybehangzó elismerésben részesültek.

Szaniszló Ferenc 'Lázállam' címmel dolgozta fel Sztálin, valamint rendőr-minisztere, Lavrentyij Berija bukását és halálát. Társszerzője volt a Magyar Hírlap által közreadott két kötetnek: Az 1987-ben publikált 'Magyarnak lenni' címűnek, és az 1988-ban megjelentetett 'Szálin'-nak. 1992-ben az elsők között kapta meg a Magyar Újságírók Közösségének, a MÚK-nak, a Petőfi Sándor Sajtószabadság-díját. 2000-ben pedig ugyancsak elsőként kapta meg az újságírókból álló Magyar Média Műhely 'Európa-érem' elnevezésű kitüntetését a polgári újságírásért. 2011-ben a Független Újságírók Szövetsége a legmagasabb kitüntetéssel, az Arany-díjjal ismerte el magas színvonalú újságírói munkásságát.

Ugyancsak 2011-ben a legnagyobb magyar nevét viselő társaság a Széchenyi Társaság Díjával tüntette ki Szaniszló Ferencet moszkvai tudósítóként és a Magyar Televízió Panoráma című külpolitikai műsorának munkatársaként végzett magas-színvonalú munkájáért.

Szaniszló Ferenc életét és testi épségét sem kímélve tudósított a délszláv háború poklából a Panoráma számára. Szentlászlón a helyi magyarokkal együtt kúszott a sötétben és várta a csetnikek támadását. Azoknak a magukra hagyott magyaroknak a hősi harcáról számolt be, akik már évszázadok óta éltek szülőföldjükön és akik továbbra is őseik véráztatta földjén akartak maradni. Szentlászlót és a környező magyar falvakat ekkor ismerte meg a világ magyarsága. Szaniszló Ferenc a magyar reformátusok egyik legdélibb - halálraítélt -, de élni akaró közösségéből tudósított életét is kockára téve.

Szaniszló Ferenc 2005 és 2007 között a Duna Televízió híradójának a főszerkesztője volt. 2008 augusztusa óta az ECHO TV külpolitikai műsorának, a Világ-Panorámának a felelős szerkesztője és műsorvezetője. Szaniszló Ferenc ebben a műsorban rendszeresen tájékoztatott és elemzett olyan tabunak számító témákat, amelyek a legérzékenyebb bel- és külpolitikai kérdésekre is kiterjedtek. Foglalkozott a bevándorlás, a demográfiai krízis, a pénzügyi válságkezelés, a magyar társadalom megosztottságával - nemzeti és internacionalista oldalra -, és ennek a nemzetközi összefüggéseivel, a háttérhatalommal, a történelem szándékosan elhallgatott tényeivel és sok más olyan kérdéssel, amit a szervezett magánhatalom szolgálatában álló hivatalos tömegtájékoztatás ,,összeesküvési-elmélet" címkével szokott ellátni. Ez a címke azt jelenti, hogy a témával a hivatalos tájékoztatás nem akar foglalkozni. Az oknyomozásnál használt feltételezéseknek az ad súlyt, hogy a hivatalos álláspontot cáfoló magyarázatot adnak. Kimutatják a fontos bizonyítékok mellőzését, a kételkedést támasztó ellentmondásokat és azt, hogy a főáramlatú média mindig felmenti a hatalomgyakorlókat, akiket felelősségre lehetne és kellene vonni. Amikor valamire rásütik az összeesküvési elmélet bélyegét, szó sincs arról, hogy az abban foglaltakat kivizsgálnák és megpróbálnák cáfolni vagy alátámasztani. Csupán azt közlik, hogy az ügyet lezárják még mielőtt az érvek elhangozhatnak és az igazságot ki letehetne deríteni.

Szaniszló Ferencet 2013. március 15-i Nemzeti Ünnepünk alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Táncsics-díjjal tüntette ki, amely az egyik legrangosabb újságírói kitüntetés. A díjra a Magyar Újságírók Közössége terjesztette fel. A magyar társadalom internacionalista-globalista szellemiségű részének néhány képviselője úgy gondolta, hogy Szaniszló Ferenc nem méltó erre a kitüntetésre, és tiltakozásul visszaadta saját Táncsics-díját. Balog Zoltán minisztert a ránehezedő nyomás arra késztette, hogy mentegetőzzön, miszerint nem volt tudomása a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai-szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett nyilatkozatairól, amelyeket személyes hitvallásával és a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlennek tekint. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, ezért sajnálatát fejezte ki.

Megszólalt az izraeli nagykövet is, úgy vélte, hogy Szaniszló nézetei az új antiszemitizmus klasszikus példái, amelyeket elutasítani, s nem kitüntetni kellett volna. Végül felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a díjat, amelyet nem megfelelő személynek adományozott. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete is nyilatkozatban adott hangot csalódásának, mert Magyarország kormánya kitüntetést adományozott egy olyan személynek, aki a nyilvánosság előtt gyűlöletbeszédet használ.

Szaniszló Ferenc 2013. március 20-án visszaadta a Táncsics-díjat és ezt az ECHO TV Világ-Panoráma műsorának a külön programjában indokolta meg. Közölte: Hazugságokon alapuló rágalomhadjárat folyik ellene, de ő maga nem hajlandó bemocskolódni a nemtelen és aljas támadások miatt. Többek között ezt mondta:

,,A kitüntetést a miniszter fölvállalta, aláírta, átadta kedves mosollyal, kedves mondattal. És aztán az egészet lefújta. Nem a Népszava főszerkesztőjének és a többieknek a reagálása lepett meg, tőlük mit várhattam volna? Megszoktam, megedződtem 1991, Kórógy védelme óta. De szemenszedett hazugságokkal, szavaimnak a kifordításával, önkényes eltorzított kiragadásokkal műsoromból, szövegeimből, sikerült megtéveszteni, félrevezetni minisztert, nagykövetet, hazai és világmédiát, kormányokat. Amiket a számba adtak, amiket nekem tulajdonítottak, azok egyszerűen nem igazak. Az aljas támadások, ócsárlások, a rám szabadított pokol pedig alantas hazugságokra alapozódik. Nézzék nyugodtan vissza a műsoraimat, kedves engem gyalázók!"

,,Az viszont tényleg igaz, hogy valóban kiállok Palesztina mellett, ahogy Obama elnök is. Az is igaz, hogy bírálom a mostani izraeli kormányt, ahogy sok izraeli is. Igaz, hogy lelepleztem szeptember 11-e hazugságait, a Kennedy-gyilkosság, a Haider-gyilkosság, a Diana-gyilkosság hátterét. És azt, mit művel a globális pénzügyi háttérhatalom a világban. Nekik ez fáj, ezért támadtak le, ezért gyaláznak a saját médiumaik nevében. Az egész aljas rágalomkampány célja: megfélemlíteni azokat, akik lerántják a leplet e borzalmas világrendről. Elrettenteni azokat, akik leleplezik e rettenetes uzsorahatalmat. El akarják hallgattatni az igazságot."

Én csak ezt az aljas képmutatást leplezem le - élve az állítólagos demokrácia szabadságjogaival: a szólás szabadságával, a véleményszabadsággal. Azt is elfogadom, hogy engem támadnak. Mert minden vélemény fontos."

Szaniszló Ferenc az oknyomozó- és tényfeltáró újságírás kimagasló képviselőjeként, témaválasztásainál mindig az igazság megismerését tartotta a legfontosabbnak. Amikor ragaszkodott a megismert igazság közreadásához, nem akart vele senkit megsérteni. Írásaiból, műsoraiból sugárzik az emberszeretet, de amikor az igazság és a barátság között kellett választania, akkor jelleméből fakadóan is mindig az igazságot választotta. Ezért is kérdezhette joggal: ,,Ha Brüsszelben, Washingtonban annyira aggódnak a magyarországi szabadságért, a véleményszabadságért, akkor miért avatkoznak be ilyen gátlástalanul egy egyszerű kis díj okán? (...) A Táncsics-díjamért tiltakozik Izrael, az USA kormánya, Németország kormánya, Franciaország és a többiek. Miért olyan fontos ez nekik? Nem nevetséges ez?"

A Magyarok Világszövetségének és tagjainak az a véleménye, hogy Szaniszló Ferenc a Táncsics-díj visszaadásával erkölcsi győzelmet aratott. Azok, akik nemzetközi botrányt kavartak kitüntetése körül, hisztérikus magatartásukkal bebizonyították, hogy a Világ-Panoráma adásaiban elhangzottak igazak, és napjaink eseményeinek a megértése az oknyomozó- és tényfeltáró kutatómunka nélkül nem lehetséges.

Szaniszló Ferencet a Magyar Kasszandrának is tekinthetjük, mert osztozik a trójai hercegnő sorsában. A görög mitológia Kasszandrája az el nem fogadott, de később igaznak bizonyult jóslatairól vált híressé. Szaniszló Ferenc oknyomozó médiaszemélyiségként a legkényesebb tabu témáktól sem riadt soha vissza, és bátran feltárta a főáramlatú tömegtájékoztatás által elhallgatott tényeket és összefüggéseket. A jövőt illetően pedig mindig azokból a lehetőségekből, szükségszerűségekből és valószínűségekből indult ki, amelyeket elmélyült, tényfeltáró elemzésével - másokat megelőzve - felismert napjaink bonyolult valóságában, és közreadott az ECHO TV nézőinek. Ezért százezrekre - esetleg milliókra - rúg azoknak a magyaroknak a száma, akik őt kiváló újságíróként tisztelik és igaz magyarként a szívükbe zárták.

A Magyarok Világszövetsége Elnökségének és a Stratégiai Bizottságnak a tagjai ezért ajánlották az MVSZ Elnökének, hogy Szaniszló Ferencet tüntesse ki a 'A MAGYAR NEMZETÉRT' érdemérem ezüst fokozatával.MVSZ Sajtószolgálat

7863/120429
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
A Magyar Nemzetért Aranyérem - Dr. Hegedűs Loránt méltatása
  2013-04-30 07:27:01, kedd
 
  Pénteken, 2013. április 26-án, a Magyarok Világszövetségének székházában, több száz érdeklődő jelenlétében Patrubány Miklós elnök átadta a Dr. Hegedűs Loránt református püspök részére posztumusz odaítélt A Magyar Nemzetért Aranyérmet.

A kitüntetést a püspök gyermekei, Hegedűs Zsuzsanna és ifj. Hegedűs Loránt, mindketten református lelkészek, édesanyjuk, főtiszteletű Dr. Hegedűs Lorántné Zsuzsanna jelenlétében meghatottan vették át.

A néhai református püspököt egykori munkatársa, Pápai Szabó György református lelkipásztor, a HONLEVÉL újság felelős szerkesztője méltatta. Alább közzétesszük a laudáció teljes szövegét.


Laudáció Dr. Hegedűs Loránt püspök, egyetemi tanárnak (1930-2013)

a Magyarok Világszövetsége ,,A Magyar Nemzetért Aranyérem" posztumusz kitüntetése alkalmával

MVSZ-Magyarok Háza, 2013. április 26.


Egy legendáris emberre emlékezünk ma. A 20. sz. második felének, a 21. sz. első évtizedének egyik legnagyobb magyarjára, aki életével, utolsó leheletéig nemzetét szolgálta a legnagyobb hűséggel és alázattal. S bár Hajdúnánás és Nagykőrös díszpolgára volt, több hazai és külföldi egyetem tanára, rendszeres és nagyra becsült előadója, dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, - életében semmilyen kitüntetést nem kapott, sem az elsinkófált ún. rendszerváltás előtt, sem utána. Ez is jelzi persze megvesztegethetetlenségét, erkölcsi függetlenségét és nagyságát. Sajnos, manapság már oda jutottunk, hogy mindenki gyanús szinte, aki a politikai hatalomtól ilyen-olyan magas kitüntetést kap... Ő életében - a közelmúltban - egyetlen kitüntetést kapott és fogadott el, az MVSZ akkor legmagasabb kitüntetését, A Magyar Nemzetért Ezüstérmet. Most, amikor megkapja az azóta alapított még magasabb kitüntetést, A Magyar Nemzetért Aranyérmet, - már nem lehet velünk. De én érzem, tudom, hogy most is velünk van, itt van köztünk, ahogy halála óta még fokozottabban érzem és hallom életemben a jelenlétét, vigyázó, bölcs, intő szavát. Tiszteljük, szeressük őt, s életművét vigyük tovább, őrizzük meg.

Csodálatosan gazdag életéről lehetetlen beszámolni 8-10 percben. Olvasható az számos könyvben, folyóiratban, az Interneten, a halála után kiadott Emlékfüzetben. Mint legnagyobb költő-ideálja, Ady, ő is életében az Értől az Óceánig jutott, Hajdúnánástól a ragyogó csillagokig, a halhatatlanságig. Egész életében hirdette a magyar nép lelki megújulásának, Krisztushoz térésének szükségességét. Legyünk újra az Isten népe, mert csak így maradhatunk meg a népek országútján népnek, nemzetnek. Újjá kell születnünk, ,,míg tart a ma", mert a Halál Népéből csak így lehetünk az Élet Népévé. Ezért válhatott ő a "magyarok püspökévé" - s ismert volt sokszor hangoztatott jelmondata: ,,Ceterum censeo Hungariam esse salvandam!" - ,,Egyébként azt tanácsolom, hogy Magyarországot meg kell menteni!" Ezért ő meg is tett mindent, s ezért lett ,,persona non grata" a magyarság ellenségeinek szemében, szeretett Családjával együtt. E küldetéses sorsvállalás tekintetében Hegedűs Loránt az egyetlen, igazi utódja Ravasz László ugyancsak egyetemes, s 1956 örökfényű igazságot felvállaló hitvalló, üdvtörténeti jelentőségű teológiájának.

Az utolsó polihisztorok közé tartozott, ízig-vérig humanista volt, erasmusi nagyság, aki valóban a Magyar Nemzetért, annak felemelkedéséért, lelki-erkölcsi újjászületéséért élt és dolgozott, küzdött és imádkozott egy életen át.

1. Ízig-vérig magyar ember, hajdú vérének rendíthetetlensége és hajlíthatatlan elkötelezettsége a magyar népe iránt közismert volt.

2. Lelkészként, igehirdetőként is nemzetét szolgálta. Nem félt a kétkezi munkától, a szegénységtől, a hátratételtől. Szolgált, de nem kiszolgált, mint sok elődje és utódja az egyházban. Püspökként is egyszerű ember és lelkipásztor maradt. Az egyetemes krisztusi erkölcs szolgálója volt, s nem hajtott térdet ilyen-olyan pártérdekeknek.

3. Nemzetközi szinten is kiemelkedő teológus volt, tudós igehirdető. A ,,kiszolgálás" becstelen teológiája után újra az európai és magyar reformáció örök krisztusi és erkölcsi értékeit emelte zászlóként a magasba, s visszatért a 16. századi kálvini-reformátori teológia hitvalló, egyetemes krisztusi, üdvtörténeti örökségéhez.

4. Teológiai-nemzetpolitikai radikalizmusa nemzetféltéséből eredt, hisz látta, hogy milyen sötét erők törnek szeretett magyar népe életére. Komolyan hitte, hogy az egyháznak kiáltó szónak kell lennie a pusztában, fel kell emelnie a szavát saját nemzetéért. S ha kell -az ún. kálvini ellenállási jog alapján - szembe kell szállnia a gonoszság halálos erőivel. S az életnek győznie kell a halál felett. A magyarságnak - mint Krisztus elhívott és kiválasztott népének - az Életet kell választania a Halál helyett. Az Élet pedig maga Krisztus. ,,Ő az út, az igazság és az élet" - olvassuk János evangéliumában (Jn 14:6).

Küldetéses-váteszi ember volt, ember az embertelenségben, prófétikus nemzetpolitikus és Isten Igéjének apostola és hirdetője. Emellett nagybetűs Ember, mély hitvalló lelkiséggel és hittel, egyszerűséggel, természetes vidámsággal, empátiával és lelki finomsággal.

Életében 44 könyve jelent meg. Már betegágyán írta meg négykötetes, hatalmas Ady-monográfiáját, ami a legteljesebb Ady-szintézis. E négy kötetet élete főművének tekinthetjük, s boldog volt, hogy nagy művét, régi álmát, ha betegen is, de Isten kegyelméből megírhatta, megvalósíthatta.

Egész életében felemelte prófétai szavát a magyarság fogyása, a művi abortusz, az egy gyermekes családmodell, az egykézés ellen. Hirdette, hogy azé az ország, aki teleszüli azt gyermekkel. Kiállt a sok gyermeket vállaló családok mellett, ösztökélte a fiatalokat, hogy vállalják a házasság szent kötelékét, s abban minél több gyermeket.

Élete, életműve Isten drága ajándéka volt a magyarságnak, református népünknek. Hirdette, hogy a Haza szolgálata ma a legnagyobb Isten-szolgálat. Felülmúlhatatlan nemzetféltéséért, magyarságszolgálatáért nevezték őt a "magyarok püspökének", a ,,nemzet élő lelkiismeretének". Magyar apostolnak adta közénk az Isten, mert minden gondolatát, cselekedetét a haza üdve, a magyarság megmaradása irányította. Igaz, tiszta ember, Krisztus hű tanítványa volt, Ember és Magyar. Ellenei szemében ez volt a legnagyobb bűne, hajlíthatatlan magyarsága, hazaszeretete. Tiszta szívvel, egyenes derékkal állhat az Örök Bíró elé. Tanítását, szellemi örökségét ránk bízta, azt megőriznünk, tovább adnunk a jövő magyar nemzedékeinek erkölcsi kötelességünk.

Méltó életéhez méltó volt halála. Életére, munkásságára rá illenek a református zseni, Szabó Dezső sorai, aki mellett örökre megpihent: ,,...Dús eső voltam, gazdag májusi. Széthulltam és már semmi sem vagyok. Magyar vetések, magyar lombok nektek ajándékoztam szét magamat..."

Legyen áldott emlékezete!


Pápai Szabó György


Életrajza:

Hegedűs Loránt Hajdúnánáson született 1930-ban. A teológiai tanulmányait Budapesten végezte. Ravasz László püspök Bp-Kálvin téri segédlelkészeként 1956-ban szívvel-lélekkel áll a forradalom ügye mellé. Annak elbukása után ezért vidékre száműzik. Több helyen is segédlelkész, majd 1963-ban a bukovinai székely református telepesek lelkésze lesz Hidason, ahol két évtizeden keresztül szolgál a legnagyobb szeretettől körülvéve. Az elmondhatatlan nehézségek ellenére hűséggel teljesíti szolgálatát. Gyülekezetet, parókiát épít, harangot villamosít, templomot renovál. Emellett pedig folyton folyvást tanul, több világnyelven olvas, képezi magát. Tudós pap, jeles igehirdető, lelkigondozója a rábízott nyájnak.

A rendszer enyhültével végre megengedik bázeli doktorálását, s külföldi tanulmányait (Bázel, Princeton). 1983-ban a Bp.-Szabadság téri Gyülekezet meghívja és megválasztja lelkipásztorának. Már püspöksége alatt választja meg lelkipásztorának a Bp.-Kálvin téri egyházközség. Mindkét gyülekezetben emlékezetesek nagyhatású igehirdetései.

A rendszerváltás időszakának egyházkormányzója volt. 1991-től két ciklusban töltötte be a dunamelléki egyházkerület püspöki tisztét, egy ciklusban a Zsinat lelkész-elnöki tisztét. A Lónyay Utcai Református Gimnáziumot visszaszerző, újraindító, a Károli Gáspár Református Egyetemet megalapító püspök-elnök elévülhetetlen szerepet játszott a dunamelléki és országos református iskoláink visszaszerzésében, újraindításában az óvodáktól, az általános iskoláktól a gimnáziumokon át el egészen a főiskolákig, a teológiákig. Rengeteget tett az újrainduló református iskolarendszer infrastruktúrájának, működési feltételeinek kialakításáért. Szívügye volt a református Bethesda Kórház visszaszerzése és a magyar egészségügy szolgálatába való mielőbbi beállítása, infrastruktúrájának kialakítása. Kezdeményezője és ügyvezető elnöke volt a magyar református egység kialakítását célzó Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatának, tiszteletbeli elnöke a református világtalálkozók lebonyolítására létrejött Magyar Reformátusok Világszövetségének. A Magyarok Világszövetsége Védnöki Testületének a tagja, a Magyar Útkörök tiszteletbeli elnöke is volt. A 2000 júniusában-júliusában megtartott, egyszeri és megismételhetetlenül nagyszabású és felemelő Magyar Reformátusok IV. Világtalálkozójának az ő egyházkerülete, Dunamellék volt a szervezője és házigazdája. A 2001-ben alapított Ravasz László Egyesület elnöki tisztét is betöltötte.


MVSZ Sajtószolgálat

7862/120428


Honlap Dr.Hegedűs Loránt Püspök Úr beszédeiről


Link
 
 
0 komment , kategória:  dr.Hegedűs Loránt beszédei  
Kitüntetések álló vastapssal
  2013-04-30 07:18:03, kedd
 
  Április utolsó hétvégén tartotta évente esedékes Küldöttgyűlését a Magyarok Világszövetsége. Erre az alkalomra időzítették a Magyar Nemzetért érdemérmek átadását. A nagy érdeklődés miatt belépőjegyes volt a pénteki rendezvény, ám a telt ház mellett sokan csupán az előtérben, kivetítőn követhették az eseményt. Dr. Hegedűs Loránt posztumusz, Rácz Sándor és Szaniszló Ferenc kitüntetésének átadásakor a jelenlevők hosszantartó, álló vastapssal fejezték ki elismerésüket.

Az est meglepetését az Magyar Vidék Országos '56-os Szövetség szolgáltatta, amely fennállásának 20. évfordulóján a Hűség 1956-hoz Érdemkeresztet adományozta Rácz Sándor valamint Patrubány Miklós részére.

A kitüntetések átadását követően Atilla nagykirály emlékét halálának 1560. évfordulója alkalmából idézve, Szörényi Levente tartotta meg Atilla, Isten kardja című előadását, amelyen a magyar történelem sorskérdéseit feszegetve, részleteket játszott be a húsz évvel ezelőtt, a Margit szigeten bemutatott, azonos című rockoperából.

Dr. Hegedűs Loránt püspök részére Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke posztumusz A Magyar Nemzetért Aranyérmet ítélte oda. Pápai Szabó György református lelkipásztor méltatása után a kitüntetést a püspök gyermekei, Hegedűs Zsuzsanna és ifj. Hegedűs Loránt, mindketten református lelkészek, édesanyjuk, főtiszteletű Dr. Hegedűs Lorántné Zsuzsanna jelenlétében meghatottan vették át. Hegedűs Zsuzsanna az est nyitányaként egy zsoltárt énekelt, ifj. Hegedűs Loránt pedig köszönő szavaival hitet tett édesapjuk örökségének ápolására, a magyar nemzet önfeláldozó szolgálatára.

Szaniszló Ferenc oknyomozó újságíró, az Echo tévé Világpanoráma c. műsorának szerkesztője - dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottsága elnökének méltatása nyomán - A Magyar Nemzetért Ezüstérmet vette át Patrubány Miklóstól. Többször is nyílt színű tapsot arató köszönő beszédében kijelentette: Ez az a kitüntetés, amelyet nem adok vissza! A szervezők számítottak az Echo tévé jelenlétére, tudósítására, ám annak stábja a rendezvényen nem regisztrált.

Rácz Sándor, az 1956-os Nagy_budapesti Központi Munkástanács elnöke, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke részére a Történelmi Vitézi Rend főkapitánya odaítélte a lovagrend legnagyobb kitüntetését, a Vitézi Aranykeresztet. Rácz Sándort Patrubány Miklós méltatta. A kitüntetést a külföldi útja amiatt távol levő, v. Hunyadi László főkapitány nevében helyettese v. Dékány Ágoston adta át. A kitüntetett betegsége miatt az aranykeresztet fia, ifj. Rácz Sándor vette át. A meghirdetett műsoron kívül, v. Dékány Ágoston bejelentette, hogy a Magyar Vidék Országos '56-os Szövetség elnöke, v. Pintér Kornél megbízásából még két kitüntetést kell átadnia. A szövetség fennállásának huszadik évfordulója alkalmából annak elnöksége a Hűség 1956-hoz Érdemkeresztet adományozta Rácz Sándornak, valamint a Magyarok Világszövetsége elnökének, Patrubány Miklósnak.

A kitüntetetteket a pódiumon köszöntötte az MVSZ Elnökségének több tagja: Fuksz Sándor elnökhelyettes, Felber Zoltán, a Kárpát-medencén Kívüli Térség elnöke, Oláh István, a Kárpát-medence Térség elnöke és Bottyán Zoltán térségi alelnök. Az est bemondójának szerepét az MVSZ Elnökségének póttagja, dr. Bajnóczi Pálné dr. Simon Enikő, ötgyermekes családanya vállalta.

Az eseményre sajtószolgálatunk még visszatér, az elhangzott méltatásokat önálló közleményekben ismertetjük.

Az est meglepetését szolgáltató Magyar Vidék Országos '56-os Szövetség emléklapja:MVSZ Sajtószolgálat

7861/130428
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 239 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 239 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1966
  • e Hét: 5428
  • e Hónap: 52499
  • e Év: 2080707
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.