Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Isten a te oldaladon áll: a győztes oldalon
  2013-05-31 10:46:45, péntek
 
  "Erőtlenek vagyunk a ránktörő hatalmas hadsereggel szemben. Nem tudjuk mit tegyünk, de Tőled várjuk a segítséget." (2Krón 20:12 GNT fordítás)

Amikor úgy érzed, hogy már átcsaptak a fejed felett a hullámok akkor fontos, hogy imádkozz Istenhez és megvaldd neki a tehetetlenségedet és alkalmatlanságodat. Őszintének kell lenned ha félsz és el kell mondd Istennek, hogy mit érzel. 2Krónika 20:12-ben Jósafát azt mondja Istennek imában, hogy "Erőtlenek vagyunk a ránktörő hatalmas hadsereggel szemben. Nem tudjuk mit tegyünk, de Tőled várjuk a segítséget." (GNT fordítás) Éreztél már így? Érezted már, hogy valami gond van a házasságoddal, a kariereddel vagy valami más dologgal az életedben ami miatt azt érezted, hogy átcsaptak a fejed felett a hullámok? A hét elején még úgy érzed, hogy bírni fogod, de Szerdára már elfogy az erőd.

Talán te is érezted már úgy, mint ennek a versnek a szerzője:

"A világ kezdete tele volt reménnyel
De az ember elrontotta a bűnnel
Reméljük, hogy a történet
Isten kegyelmével ér véget
De addig úgy érezzük, hogy az ellenség áll nyerésre."

Érezted már te is így? Beleolvasol az újságba, és úgy tűnik, hogy a rossz emberek győznek. Az iskoláinkban gyerekek ölnek meg gyerekeket. A társadalmunk erkölcsi és lelki helyzete katasztrofális. Úgy tűnik, hogy a gonoszok tényleg győzelemre állnak.

Mit lehet ilyenkor tenni? Mondd azt, hogy "Istenem, mi erőtlenek vagyunk, és nem tudjuk, hogy mit tegyünk." Mondd el Istennek, hogy mit érzel!

Érdekes összehasonlítani a 12. verset, ahol azt mondja, hogy "erőtlenek vagyunk" a 6. verssel, ahol Jósafát azt mondja, hogy "Istenem, te vagy a legerősebb a világon." Lényegtelen, hogy mennyire vagy gyenge, ha Isten erős. Ha benne bízol, Ő vigyáz rád.
Nem kell, hogy erős legyek. Te sem kell, hogy az legyél. És még csak úgy sem kell tenned, mintha az lennél. Csak annyit kell tegyél, hogy bízol Istenben akinek mindenre van ereje.

Beszéljetek róla:

Amikor fiatal voltál, neked mit mondtak arról, hogy hogyan kezeld az erőtlenséget?
Szerinted miért olyan nehéz kifejezni a tehetetlenségünket bárkinek is, főleg Istennek?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link Link Daily Hope by Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mózes negyven napig a hegyen marad
  2013-05-31 10:18:09, péntek
 
  Link



Mózes 2. könyve - Mózes negyven napig a hegyen marad Link


2 Móz. 24.12 És szóla az Úr Mózesnek: Jőjj fel én hozzám a hegyre és maradj ott. És átadom néked a kőtáblákat, és a törvényt és a parancsolatot, a melyeket írtam, hogy azokra megtaníttassanak.

2 Móz. 24.13 Felkele azért Mózes és az ő szolgája Józsué, és felméne Mózes az Isten hegyére.

2 Móz. 24.14 A véneknek pedig monda: Várjatok itt reánk, míg visszatérünk hozzátok: Ímé Áron és Húr veletek vannak, a kinek valami ügye van, ő hozzájok menjen.

2 Móz. 24.15 Akkor felméne Mózes a hegyre, és felhő borítá el a hegyet.

2 Móz. 24.16 És az Úr dicsősége szálla alá a Sinai hegyre, és felhő borítá azt hat napon át, a hetedik napon pedig szólítá Mózest a felhő közepéből.

2 Móz. 24.17 Az Úr dicsőségének jelensége pedig olyan vala az Izráel fiainak szeme előtt, mint emésztő tűz, a hegy tetején.

2 Móz. 24.18 És beméne Mózes a felhő közepébe, és felméne a hegyre, és negyven nap és negyven éjjel vala Mózes a hegyen.

Isten üzenete a hegyről
Link Mi a Tízparancsolat?
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Üzenet a csúcsra
  2013-05-31 10:05:30, péntek
 
 



" Zsolt megvalósította az álmát. Felért a csúcsra. Ismét első volt. Az első magyar. Magával vitte sokunk üzenetét, azért, hogy erőt adjon nekünk, s hogy erőt adjunk egymásnak. Üzeneteink most ott vannak a Kancsendzöngán valahol India és Nepál határán, és csendesen, folyamatosan üzennek 8586 méterről Föld, s Ég felé."




Zsolt vallja: ,,az energia érdekesen áramlik. Minél többet adunk és minél többen adunk, annál többet és annál többen kapunk! Együtt sokkal több energiával és erővel sokkal többet érhetünk el, mint külön-külön."
Link Link Kangchenjunga (8,586 m)
 
 
0 komment , kategória:   Erőss Zsolt  
Kérd Istent, hogy ismételje meg amit tett
  2013-05-30 12:40:08, csütörtök
 
  ,,Felállt Jósáfát király előttük és hangosan imádkozott." (II. Krónikák 20:5b-6a NLT)

Nincsen olyan nagy vagy olyan kis probléma, amiért ne imádkozhatnál. A II. Krónikák 20, 5-6 verse ezt mondja: ,, Felállt Jósáfát király előttük és hangosan imádkozott." Ez egy jó dolog, amit tehetsz!

Nagyon fontos, hogy amikor úgy érzed, az esélyeid már elfogytak, máshogy imádkozz, mint ahogy általában szoktál. Jósáfát egy mintát ad nekünk arról a három dologról, amiért imádkoznod kell, mikor úgy érzed, hogy legyőztek.

Emlékeztesd magad arra, hogy ki Isten. ,,Uram, őseink Istene! Te vagy Isten a mennyben, aki uralkodsz a népek minden királyságán. A te kezedben van az erő és a hatalom, és senki sem állhat meg veled szemben." (II. Krónikák 20,6) Mielőtt beszélsz Istennek a problémádról, összpontosíts arra, emlékeztesd magad arra, hogy Isten nagyobb, mint a probléma, amivel szembe kell nézned. Jósáfát király ráébred, hogy három ellenséges nép meg akarja támadni, de megáll és azt mondja: ,,Te nagyobb vagy, mind minden nemzet Istenem. Nagyobb vagy, mint bármi, amivel valaha szembe kell néznem."
Emlékeztesd magad arra, hogy mit tett a múltban. Gondolj azokra az időkbe, amikor Isten megsegített téged, és a csodákra, amelyeket már megtett az életedben. ,,Istenünk, te űzted ki ennek az országnak a lakóit néped, Izrael elől, és örökre odaadtad azt barátod, Ábrahám utódainak." (II. Krónikák 20,7) Jósáfát felidézte Isten cselekedeteit, amiket Izrael múltjában tett.
Kérd Istent, hogy segítsen most is. Mi lenne, ha megismételnéd amit tettél Uram? Tedd meg újra! A 9. versben Jósáfát megemlít háromféle szituációt, háborút, járványt, és éhínséget. Azt mondja ,,Egyik sem túl nehéz a számodra. Segítettél a múltban, szóval tedd meg újra!"
Az imádsága három kérdésre épül: Nem Isten vagy? Nem ezt tetted? Nem ezt fogod tenni?

,,Nem Isten vagy?" De! Te uralkodsz, és elég nagy vagy, hogy megbirkózz ezzel.

,,Nem segítettél nekünk a múltban?" De, segítettél nekünk a múltban.

,,Újra meg fogod tenni?" Igen, újra meg fogod tenni!

Ez az a mód, ahogyan imádkoznod kell, amikor úgy érzed, elborított minden. Nem számít, mi a helyzet, emlékezz először arra, hogy ki is Isten, mit tett, és kérd őt, hogy tegye meg újra. Ha ezt megtetted, kész leszel arra, hogy a problémádról is beszélj.

Beszéljünk róla:

Hogyan változtatja meg az a szemszögét annak, ahogyan a bonyolult helyzetre nézel, amivel szemben állsz, hogy emlékszel arra, hogy Isten nagyobb, mint a problémád?
Mi a különbség az ima és a várakozás között? Hogyan segít a fenti három kérdés Istenről abban, hogy várakozással telve tudj imádkozni?


Napi remény
Link Link Daily Hope by Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten veled, Hópárduc !
  2013-05-30 12:22:18, csütörtök
 
  " A hegy legyőzött minket a kérdés az,hogy a mi győzelmünk - a túra túlélése - ki és mi feletti győzelem. Ha egyszer " legyőzök " egy hegyet,nem biztos,hogy sikerül még egyszer ugyanúgy. A mi győzelmünk csak a túlélés lehet és a csúcs alól visszafordulni nem föltétlenül veszteség."
/ Erőss Zsolt, 1993 /




"Erőss Zsoltnak nem volt ideje a hegyről tájékozódni?


A legeredményesebb magyar magashegyi hegymászó volt Erőss Zsolt, magyarként ő mászta meg elsőnek a világ legmagasabb csúcsát. 13 évesen kezdődött szenvedélye. Felesége arról mesélt a Naplónak, ezúttal nem úgy váltak el, ahogy szoktak, kissé kaotikus volt a búcsújuk, Zsolt ugyanis rengeteget dolgozott az expedíció előtt, arra sem volt túl sok ideje, hogy a hegyről tájékozódjon..."

Napló
Link Tények Link Link Nánási Nóra * Newjság
 
 
0 komment , kategória:   Erőss Zsolt  
Igy szól az Úr:Békességet és reményteljes jövőt adok nektek
  2013-05-29 11:49:45, szerda
 
 


,,Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -:
békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."
Jeremiás 29:11.
Link
 
 
2 komment , kategória:  Család  
Először imádkozz, és imádkozz többet!
  2013-05-29 11:22:59, szerda
 
  "Ezek után a móábiak, az ammóniak és a meúniak egy része háborút indított Jósafát ellen. Jósafát megijedt a hír hallatán és az Úrhoz könyörgött útmutatásért." (2 Krón 20:1, 3 NLT fordítás)





Néha úgy tűnik, hogy semmi sem jön össze. A Utah állambeli Provóban Brian Hicenak is ilyen napja volt. Először a felső szomszédjánál csőtörés volt és elázott a lakása. Amikor elindult szőnyegtisztítóért rájött, hogy lapos a kocsijának a kereke. Kicserélte, aztán bement, hogy felhívja egy barátját, hogy megkérje egy kis segítségre. Azonban ahogy a vízben állt és megfogta a telefont, az úgy megrázta, hogy kitépte a telefont a falból. Amikor végre elindult, a víztől úgy bedagadt az ajtó, hogy nem tudta kinyitni és a szomszédnak kiabált át, hogy rúgja be az ajtót. Mindeközben valaki ellopta Brian autóját. Aznap este egy katonai ünnepségen vett részt az egyetemen és súlyosan megsérült amikor valahogy beleült a saját bajonettjébe ami az autó első ülésére lett téve. A doktorok összevarrták a sebét de már senki nem tudott segíteni a négy kanáriján amiket a szétázott mennyezet nyomott agyon. Amikor hazaért az egyetemről megcsúszott a nedves szőnyegen és megütötte a farkcsontját. Brian ekkor már azon gondolkodott, hogy "vajon Isten megakarja-e ölni csak egyszerűen nem sikerül neki?"

Volt már ilyen napod? Mit csinálsz amikor rengeteg kezelhetetlen problémád van?

Mielőtt bármit tennél, menj egyenesen Istenhez! Mondd azt, hogy "Istenem, ez már túl sok!" és kérdezd meg: "Istenem, mit gondolsz Te erről?" A te nézőpontod véges, míg Istené végtelen. Ő látja a kezdetet és a véget is. Egyszerre látja a múltat, a jelent és a jövőt is. Egy teljes képet kell láss arról a problémádról ami most olyan nyomasztó.

Túl sokszor tekintünk az imára úgy mint az utolsó menedékre és nem úgy mint az első opcióra.
Az ima sokszor egy olyan dolog ami csak a lista legalján van, miután már minden mást kipróbáltál. Az emberek azt szokták mondani, hogy "most már nincs mit csinálni, csak imádkozni!" mintha az lenne az utolsó lehetőség.

Az ima legyen az első, ne az utolsó! Ha azt szeretnéd, hogy Isten segítsen esélyt adni az életed bármelyik területén, akkor fordulj hozzá először.

“Ezek után a móábiak, az ammóniak és a meúniak egy része háborút indított Jósafát ellen. Jósafát megijedt a hír hallatán és az Úrhoz könyörgött útmutatásért." (2 Krón 20:1, 3 NLT fordítás) Az "ezek után" egy nagy, országos, lelki ébredésre utal. Jólét és áldás volt az országban, majd hirtelen jött egy háború.
Minden magaslat után jön egy mélypont. Minden győzelem után van egy csalódás. Minden áldással jár egy próba. Lehet, hogy épp most nem kell háborúban lenned, de lehet, hogy holnap vagy azután, vagy azután igen.

Várd az áldás, de légy készen a harcra. Nehéz idők előtt állunk.

Nem szabad viszont, hogy egy lehetetlen helyzet megfélemlítsen. Arra kell készítsen, hogy többet imádkozz, és, hogy Istenhez fordulj először.

Beszéljetek róla:

Milyen lehetetlennek tűnő helyzet előtt állsz ma?
Hova fordulsz ha bajod van? Kivel akarsz először beszélni?

Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Természet feletti megújulás... természetesen !
  2013-05-28 10:20:22, kedd
 
 



" Két lehetőségünk van: a bűneinkben rothadunk el (ahogy Mózes mondta), vagy pedig megalázkodunk, megtagadjuk magunkat, elhalunk a réginek, hogy újra éledjünk és gyümölcsöt teremjünk.

A krumpli (felénk pityóka) ha ott marad a sötét pincében, nyugalomban, biztonságban előbb-utóbb elrothad, de ha kiviszik a mezőre, gödröt ásnak neki és eltemetik, nemsokára újra éled, kijön a világosságra, és majd termést hoz.

Ahogy Krisztus Urunk mondta: ,,Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem" (János 12:24).

És ez nem csak az Úr Jézusra, hanem az Ő egyházára is vonatkozik. Ahhoz, hogy megújulás legyen valakinek meg kellett halnia? Nem a legbűnösebbnek, hanem az egyetlen igaznak.

Valakiknek ma is meg kell halniuk! Kik lesznek azok?"

Újjászületés - keresztény oldal * Dohi Zoltán - Missziós beszámoló
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
A nehézségek teszik próbára a hitedet
  2013-05-28 09:18:16, kedd
 
  "Ezek a próbatételek mutatják, hogy hitetek őszinte. Próbára van téve, mint ahogy a tűz teszi próbára és tisztítja meg az aranyat." (1Pt 1,7a NLT fordítás)

Isten megígérte, hogy "be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Fil 4,19) De minden ígéretnek van egy feltétele. Isten azt akarja, hogy tanuljunk meg jobban bízni benne, hogy megadhassa azt, amire szükségünk van, és megáldja életünket.

Jobban megtanulunk bízni Istenben, ha hitünket nehézségek teszik próbára. Minél inkább próbára van téve hited, annál jobban tudja Isten megáldani az életed.

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy az első két megpróbáltatás -a nyomás és az emberek próbája- közül az egyik tényleg megpróbál minket. Tegnap ezt a két gyakori próbatételt említettem, amit Isten arra használ, hogy hited fejlődjön, és jobban tudj bízni Istenben. Íme két újabb nehézség:

3. Az állhatatosság próbája

Ez a következő kérdésre adja meg a választ: Tartom-e magam ahhoz, amihez elköteleztem magamat? Az életben gyakran kötelezzük el magunkat valami mellett. A probléma manapság az, hogy a legtöbb ember félig-meddig kötelezi el magát több tucat dolog mellett, ahelyett, hogy egy-két olyan dolog iránt lenne elkötelezett, amik igazán fontosak a jelen és az öröklét szempontjából. Miyen feleslegesen teszik!

A gyenge ember kifogásokat talál. A bölcs ember időt és módot talál arra, hogy megtegye, amiről kimondta, hogy meg fogja tenni. Gyenge vagy bölcs ember akarsz lenni? Ez egy próbája annak, hogy milyen személyiséggé fogsz fejlődni.

4. Az elsőbbség próbája

Ez a legfontosabb próbatétel, ami felteszi a kérdést: "Ki lesz az első az életedben?"

Honnan tudod, hogy Isten tényleg az első helyet foglalja el az életedben? Tégy fel három kérdést: Mire gondolsz a legtöbbet? Hová teszed először a pénzed? Mivel töltöd az idődet? Válaszaid felfedik, hogy mi áll az első helyen az életedben.

Istennek örökké tartó jutalma van számodra, ha kiállod ezeket a próbákat: "Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek." (Jak 1,12) Az élet koronája a szimbóluma mindannak, amit Isten az életeddel kezdeni akar - minden áldásnak, amit rád kíván árasztani, minden szükségletednek, amit be akar tölteni, minden jutalomnak, amivel meg akar ajándékozni a mennyben. Micsoda üzlet!

Beszéljetek róla:

Hogyan értékeled magadat, ami az elkötelezettségek betartását illeti? Mely területeken kellene egyszerűsítened az életeden, hogy 100%-ban teljesíthesd, ami mellett elkötelezted magad?
Mi a válaszod arra a három kérdésre, ami a fontossági sorrendet mutatja az életedben? Hogyan kellene változtatnod a fontossági sorrenden?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.05.21.) Link


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
HoGYaN LeHeTSZ FeLKeNT HiVő?
  2013-05-27 21:48:06, hétfő
 
 


SZÍVEM SZOMJAZIK UTÁNAD,URAM
Szerző:Kötő Gabi, Link


Szívem szomjazik utánad, Uram, Életem múló pillanat.
Szellemed vezeti utam, És tudom, eljön majd a nap,
Mikor megláthatlak. És nem volt hiába a harc,
Kegyelmed támogat, Szereteted betakar.

Irgalmad körülvesz és megtart, Hűséged örök,megmarad.
Vigaszom, Uram, csak Te vagy, És tudom, eljön majd a nap,
Mikor megláthatlak, És nem volt hiába a harc
Kegyelmed támogat, Szereteted betakar.

Hozzád kiáltok, ó, én Uram! Küldj segítséget, jöjj támogass,
Hallgass meg fentről és erőt adj! Tüzed izzón éget, és megtisztít egészen,
Lelkemben dal zendül fel, Szeretlek, én Istenem!
Tudom,hogy nélküled semmit sem ér életem.

" A kereszténnyé váláshoz hívővé kell lenni, és be kell töltekezni Szent Szellemmel.

Az isteni szeretet bizonyítéka a Messiás megtestesülése, és az, hogy Isten engesztelő áldozatot adott a világnak. Ő a világot Jézuson keresztül szereti, így ahhoz, hogy élvezhessük Isten szeretetét, el kell fogadnunk Jézus engesztelő áldozatát.

Ez a szeretet az Ő szellemének kiáradásával jut az emberhez. A szellemi és lelki folyamatok mellett külső cselekedetekre is szükség van: el kell szakadni a bűnöktől, meg kell vallani Isten igéjét és meg kell keresztelkedni vízben. Az üdvösséget az evangélium hallgatása által lehet birtokba venni. "

HOGYAN LEHETSZ FELKENT HÍVŐ ?
Link



SOHA NEM LESZEK TÖBBÉ UGYANAZ

Soha nem leszek többé ugyanaz
Izzó szereteted megváltoztat
Egyenes útra léptem veled
És ujjá teszel, más ember leszek.

refrén:
Lángolj tűz, hullj harmat
Áradj égi folyó, ó önts el újra
Fújj el mennyei szél minden pelyvát
Hogy dicsérjem a mindenség Urát

Vigyél magasra, szállj mélyre
Örök tervedet munkáld bennem
Hogy dicsőséged betöltsön
És új emberként éljek a földön

És ujjá teszel, más ember leszek.
 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1047
  • e Hét: 3207
  • e Hónap: 14260
  • e Év: 75561
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.