Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 272 
Böjte Csaba : Ablak a végtelenre - részletek a könyvből
  2013-05-31 10:54:59, péntek
 
 A végtelen felé való sóvárgás


Az emberiséggel egykorú a végtelen felé való sóvárgás.

Az ember állandóan keresi létének nagy kérdéseire a választ: Miért élek, ha úgyis meghalok, elföldelnek, és száz év múlva már azt sem tudják, milyen gondolatok, vágyak, tervek feszítettek? Lehetek-e boldog, amikor az öröm olyan törékeny, mulandó, amikor egy váratlan baleset, betegség bármelyik pillanatban összerombolhatja álmaimat? Van-e értelme küszködni, fáradozni, családot alapítani, ha ez a reménytelen és kiszámíthatatlan sors vár rám és utódaimra?...

A végtelenre teremtett emberi szív nyugtalan, a földi örömök, földi kapcsolatok tökéletesen soha nem tudják kielégíteni, betölteni.Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba:Ablak a végtelenre  
A világ egyik legnagyobb hazugsága: a 9/11-WTC-s átverés -
  2013-05-31 10:50:52, péntek
 
  A világ egyik legnagyobb hazugsága: a 9/11-WTC-s átverés - egy kiváló dokumentumfilm


A világ legnagyobb hazugsága [teljes film]Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Megették a vetőkrumplit-hasmenés sújtja aKerepesi cigányokat
  2013-05-31 10:33:54, péntek
 
  Megették a vetőkrumplit - hasmenés sújtja a kerepesi cigányságot

A Vidékfejlesztési Minisztérium nagy reményeket fűzött a háztáji programhoz. Kerepesen száz mázsa vetőburgonyát osztottak szét támogatásként, a cigányok azonban megették azt. A helyi cigány vezető szerint nem ettől lettek rosszul, hanem a szilvától és a drogtól.


Mulatságos, ám közel sem meglepő esemény történt Kerepesen. A háztáji program elindításaként a Pest megyei településen száz mázsa vetőburgonyát adott át hétfőn a helyieknek Szabó Csaba miniszteri biztos és Franka Tibor, a nagyközség polgármestere - minderről a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatta a sajtót.

Helyiek veszik át a vetőburgonyát - Fotó: VM Sajtóiroda

A ház körüli gazdálkodásra vállalkozók a kötelező regisztrációt követően az önkormányzat épülete előtt vehették át a munkára ösztönző támogatást.

A település vezetője hangsúlyozta: minden kerepesi kaphat a vetőburgonyából, aki igény tart rá, és vállalja a háztáji munkát. A miniszteri biztos kiemelte: a falusiak nem segélyt kapnak, a kormányzati cél az, hogy mindenki önmagán segítve gyarapodjon az agrártevékenységre serkentő nemzeti program révén. A minisztérium nagy reményeket fűz a programhoz, közleményük szerint a jövőben százezer családot szeretnének bevonni a háztáji feltámasztását szolgáló projektbe, mely szerintük a magyar mezőgazdaság egyik kitörési pontja.

Kerepesen a segélyezés feltételéül szabták, hogy az elvetett burgonya jövő évi terméséből 25 kilogrammot vissza kell majd adniuk a támogatásból részesülőknek. Portálunk úgy értesült, hogy a vetőburgonyáért sorban állók között meglehetősen felülreprezentáltak voltak a Gyár utca lakói, ahol a helyi cigányság nagy része él.

A történet azonban érdekes fordulatot vett: információink szerint Franka Tibor polgármestert azóta megkereste Oláh Ibolya, a helyi Cigány Önkormányzat vezetője, hogy a Gyár utca lakói közül többen betegek lettek, hasmenést kaptak a krumplitól. Ahelyett ugyanis, hogy elültették volna, elfogyasztották a vetőburgonyát, holott az emberi fogyasztásra alkalmatlan; a kártevők ellen csávázáson esik keresztül. Minderről a helybéli segélyezetteknek vélhetően nem voltak ismereteik.

A drog és a zöld szilva a baj

Portálunk megkereste az üggyel kapcsolatban Oláh Ibolyát, a helyi Cigány Önkormányzat vezetőjét, aki határozottan tagadta, hogy a vetőburgonyától lettek volna rosszul többen. "Szerintem ez nem is vetőburgonya volt, akik rosszul lettek, azokat ki kéne vizsgálni. Én is azt eszem napok óta és nincs tőle semmi bajom" - mondta el. Oláh először azt is cáfolta, hogy többen hasmenést kaptak volna, végül elismerte, hogy az információ valóban helytálló, ám véleménye szerint ennek az oka, hogy a helyi cigány gyerekek a fákról eszik a zöld szilvát és drogoznak. Utóbbiról kérdésünkre bővebben is beszélt, mint elmondta, józsefvárosi cigányok terjesztik a településen élő romáknak a "legkeményebb drogokat", de nem tudnak velük mit kezdeni, félnek, a rendőrség is tehetetlen.

A vetőkrumplival kapcsolatban elmondta: azért ette meg a cigányok nagy része, mert nem tudják elvetni, gépeik sincsenek. "Én sem tudtam hova elvetni, rossz a talaj a kertemben és a gaz is nagy. Szóltam a polgármesternek, hogy kezdjenek vele valamit, de nem tesz semmit. Nem érdeklik őt a cigányok" - állította.

Kérdésünkre, hogy a vetőburgonya elfogyasztása után hogy kívánják majd visszaadni az előírt 25 kilónyi termést, Oláh így felelt: "hát megvesszük. Nem tudunk mást csinálni, mert a polgármester hajlamos mindenféle pletykákat kitalálni. Mindenféle cikkeket is írogat." Hogy valóban vásárolnak-e a jó étvágyú támogatottak 25 kilogramm burgonyát, hogy visszaadják azt, néhány hónapon belül kiderül.

Borsodban a naposcsibéket falták fel

Nem ez az első ilyen jellegű eset Magyarországon. 2011 augusztusában írtunk arról, hogy a magát ,,zöld-baloldalinak" nevező, mellékállásban Orbán Viktor főtanácsadójaként is dolgozó Hegedűs Zsuzsa alapítványa, a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány élelmiszersegély helyett vetőmagot, naposcsibét, kacsát, kecskét és malacot osztott ki 15 ezer, többségében cigány család számára közel 200 millió forint értékben.

A cigányok az állatok egy részét azonnal megették, a ,,túlélőket" pedig eladták. A segélyezettek saját bevallásuk szerint sem tudtak mit kezdeni se a vetőmaggal, se a jószággal, melynek egy része így magától elpusztult, a többit pedig vagy megették, vagy a kiosztott táppal együtt eladták. A vetőmag hasznosításáról se voltak ötleteik.


alfahir.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
A holokauszt-túlélő csecsemőknek is jár már kárpótlás
  2013-05-31 10:29:00, péntek
 
  Németország az ,,elveszett gyermekkor" miatt fizet azoknak, akik gyermekként vészelték át a deportálásokat. A túlélők szervezetei ismét megnyitották a német pénzcsapot. Jóvátételben részesülnek például az 1945-ben születettek is, akik akkor még szinte újszülött csecsemők voltak.

A Claims Conference és más izraeli nonprofit szervezetek, illetve a német pénzügyminisztérium között zajló tárgyalásokon megállapodás született arról, hogy Berlin kárpótlást ad azoknak, akik gyermekként gettókban, munkatáborokban vagy folyamatos rejtőzködésben vészelték át a holokausztot - jelentette be kedden a holokauszt-túlélőket tömörítő szervezetek izraeli központja, a COHSI.

A megállapodás értelmében az ,,elveszett gyermekkorért" kárpótlás azokat a zsidókat illet meg, akik 1928 januárja és 1945 májusa között születtek, és a náci Németország vagy valamelyik szövetségese területén éltek (csecsemőként bizonyára nagy megrázkódtatás érhette őket, ráadásul itt nincs szó koncentrációs táborról sem - a szerk.)

Colette Avital, a COHSI elnök asszonya nagy előrelépésnek nevezte a megállapodást, amellyel Németország ,,történelmi igazságot tesz", hogy az akkor gyermek, most már nagyszülő túlélők méltósággal élhessék le életük hátralévő részét.

Ezeket az embereket élethosszig tartó, jóvátehetetlen fizikai, lelki és társadalmi kár érte, és olyan traumáknak voltak kitéve, amely máig elkíséri őket - idézte a Jerusalem Post a COHSI közleményét (amely traumát egy újabb pénzforrás bizonyára segít enyhíteni - a szerk.)

nol.hu nyomán: alfahir.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Zsidó nyomásra hátrált meg Tarlós István
  2013-05-31 10:26:38, péntek
 
  A Tormay Cécile írónőről, műfordítóról történő közterületi elnevezés újratárgyalását kezdeményezi Tarlós István főpolgármester - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

A főpolgármester az önkormányzati törvényre hivatkozva kéri az újratárgyalást, a jogszabály ugyanis kimondja, hogy ha a polgármester a képviselő-testület döntését a helyi önkormányzat érdekeit sértőnek tartja, ugyanazon ügyben (...) egy alkalommal kezdeményezheti az ismételt tárgyalást.

A főpolgármester az elnevezés kérdésében állásfoglalást kér a Magyar Tudományos Akadémiától. Tarlós István a Mazsihisz nyomására hozhatta meg döntését.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén meghozott döntése kiakasztotta a zsidókat.

Ahogy arról néhány órája beszámoltunk, Tormay Cécile miatt követelőött a Mazsihisz. Mint írtuk, most éppen azt tartja megdöbbentőnek a szélsőséges izraelita csoport, hogy Tormay Cécile-ről neveznek el utcát Budapest II. kerületében. Arra ,,kérték" Tarlós István főpolgármestert: vonja vissza a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén meghozott döntést. A zsidó szervezet nem először követelőzik nekik nem tetsző magyar szerzőkkel kapcsolatos ügyekben.

Wass Albert és zsidók tízezreinek sárba tiprása

2011-ben román nacionalista lózungokkal ágált a Mazsihisz az ellen, hogy Wass Albertről neveztek el egy közterületet Budapesten.

A szervezet akkor közleményében jelentette ki, hogy a Budapesti Zsidó Hitközséggel történelmi hibának tartja, hogy ,,a Jobbik nevű nyíltan nemzeti szocialista nézeteket hangoztató párt javaslatát magáévá téve, Tarlós István Főpolgármester, és a Főváros közgyűlésének többsége Wass Albertről nevezett el közterületet Budapesten".

A Mazsihisz szerit az, hogy Wass Albertről neveznek el közterületet, a Budapesten meggyilkolt zsidók tízezrei emlékének sárba tiprása. Szerintük ugyanis ,,Wass Albert egy olyan emberről, aki élete végéig hangoztatta zsidóellenes nézeteit, egész életében büszke volt nyílt antiszemitizmusára, és akit háborús bűncselekmények miatt ítéltek el".

"Nyirő miatt ütötték meg a zsidót"

2012 októberében egy állítólagos zsidót ért "súlyos" támadás kapcsán vették elő Nyirő Józsefet. Akkor a Budapest XX. kerületében található imaház közelében egy 21 éves budapesti férfi péntek délután zsidósága miatt szidalmazta és bántalmazta Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének 62 éves elnökét, az életszerűtlen történet alapján pedig a zsidók jóformán mindenkit elhatárolódásra és megbotránkozásra szólítottak fel.

Csepel polgármestere gyorsközleményben elítélte az aljas és gyáva támadást. Még annak rasszista, antiszemita jellegét is jelezte, a Mazsihisznek viszont ez sem volt elég. "Ezek után számosan várjuk a folytatást - különösen mi, csepeli lakosok -, hogy Németh Szilárd úr leállítja az általa védnökölt Nyirő József nácibarát, Hitlert és Goebbelst dicsőítő, Szálasi Ferenc mellett - a nyilas parlament tagjaként - bukásig kitartó költőt népszerűsítő, róla elnevezett iskolai tanulmányi versenyt a kerületben, s egyszer és mindenkorra véget vet az ordas eszmék efféle pártolásának. Mert éppen az ilyen, az ifjúságra irányzott kultúrpolitika ágyaz meg olyan atrocitásnak, amilyent Polgármester Úr - igen üdvözölhetően - most megbélyegzett.,, A szervezet szerint tehát Nyirő József miatt ütötték meg a kerületi zsidót. Életszerű a magyarázat, legalább annyira, mint a "támadás" volt.

Beépítették a zsidó ajánlásokat

Néhány héttel ezelőtt Balog Zoltán Emberi erőforrás miniszter levélben fordult a Mazsihisz elnökéhez. Ebben tájékoztatta őt, hogy a szervezet vezetőivel folytatott tárgyalások értelmében áttekintették a Zsidó Közösségi Kerekasztallal folytatott megbeszélések összefoglalóit, a kapcsolódó háttéranyagokat, illetve a zsidó szervezetek képviselőivel folytatott levelezést.

A miniszter arról is tájékoztatta a Mazsihisz elnökét, hogy a beérkező "ajánlások nagy részét beépítették" a Nemzeti alaptantervbe.

Balog Zoltán miniszter levelében kitér arra, hogy a Magyar nyelv és irodalom tananyagában szereplő három író - Wass Albert, Szabó Dezső, Nyírő József - politikai szerepvállalása miatt, valamint e tantárgy mellett a Történelem és az Etika tantárgyakban "maradtak még feloldatlan problémák.", vagyis zsidó utasításra megfontolhatja a minisztérium a neves magyar írók kivételét az alaptantervből.

A mostani eset úra kiakasztotta a zsidó szervezetet, Tormay Ceclie miatt naponta több cikk jelenik meg honlapjukon. Erről délutáni cikkünkben olvashat részletesen. A zsidók tiltakozása újra eredményesnek bizonyult, Budapest főpolgármestere visszakozni kényszerült.

A Zsidó Világkongresszus ígéretére emlékezteti Orbánt

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke csütörtökön "megdöbbenésének" adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi önkormányzat utcát kíván elnevezni Tormay Cécile "nacionalista" és "nyíltan antiszemita" írónőről.

"Az Orbán Viktor miniszterelnök Fidesz pártjának egyik tagja által vezetett budapesti önkormányzatnak ez a döntése kérdésessé teszi azt a zsidó közösségnek adott ígéretet, amely szerint a magyar hatóságok erőteljes harcot folytatnak majd az antiszemitizmus ellen" - hangoztatta közleményében Lauder. "Ugyanakkor úgy tűnik, emlékeztetni kell őket arra, hogy Tormay Cécile nemcsak Horthy Miklós egyik kedvenc írója volt. Hanem hírhedt antiszemita is" - írta a WJC elnöke.

Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus májusi ülésén mondott szépeket. Fotó: MTI

Lauder emlékeztetett rá: a WJC májusi budapesti kongresszusán Orbán Viktor kijelentette, hogy "az antiszemitizmus elfogadhatatlan és tolerálhatatlan" és hogy "a történelem megtanította a magyarokat arra, hogy időben fel kell ismerni az antiszemitizmust". A WJC elnöke reményét fejezte ki, hogy a fővárosi önkormányzat felismeri: a "Horthy és az olyan tanítványainak antiszemitizmusa, mint Tormay Cécile", valamint az általuk teremtett politikai és intellektuális légkör előfutára volt a magyar zsidók százezrei náci haláltáborokba való deportálásának.

"Szorgalmazzuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszéljen Budapest polgármesterével, aki pártjának tagja és győzze meg arról, hogy vonja vissza tervét, hogy utcát nevezzenek el Tormay Cécile-ről" - áll Ronald S. Lauder közleményében.


alfahir.huLink


A zsidók nem tűrik, hogy közteret nevezzünk el Tormay Cécile-ről - íme az igazság, amit el akarnak hallgattatni

"A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy az első zsidótörvény hatályba lépésének hetvenötödik évfordulóján Budapest Főváros Tarlós István vezette önkormányzata utcát nevez el a II. kerületben Horthy Miklós kedvenc írónőjéről, az antiszemita nézeteit nyíltan valló Tormay Cécile-ről, akinek számos gondolatát tartották irányadónak a magyar politikai antiszemitizmus vezéralakjai" - így kezdődik a bűneiket rendre a holokamuval takargatni próbáló zsidók legújabb követelése.

No de lássuk, miért kell(ene) betiltani - portálunkhoz hasonlóan - Tormay Cécile-t is!
Olvasóink közül bizonyára sokan olvasták Bujdosó könyvét, a patkánylázadás krónikáját. Akik mégsem, azoknak álljon itt tíz idézet belőle, hogy láthassák, mi az az igazság, amit Kun Béla népe a mű megszületése óta a mai napig ilyen hisztérikusan üldöz.


A teljes könyv ide kattintva tölthető le (pdf).


Link


Frissítés: A debreceni zsidók is "felháborodtak" - kellemetlen dolog az igazság...
Íme a levelük eredeti formájában:Tisztelt Főpolgármester Úr! Mély megdöbbenéssel értesültem róla, hogy Tormay Cécile-ről közteret nevezett el a Fővárosi Közgyűlés. Ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy - a labdarúgás szeretete okán - szívemhez oly közel álló Albert Flóriánt egy lapon emlegetik olyan személlyel, akit nem népszerűsíteni, hanem kiírnunk kell a köztudatból. Egy író műveit szubjektíven lehet csak megítélni. Valakinek tetszik, valakinek nem. Azonban a múltban élt, a közéletben szereplő Tormay Cécile-ről a történelem már véleményt alkotott. A II. világháború magyar áldozatainak emléke, a kirekesztés, a rasszizmus, és az antiszemitizmus elfogadhatatlanságának erős hite az, amit a XX. század tanulságként kell jelentsen mindannyiunknak! Alapvető társadalmi és morális feladat, hogy Magyarországon ne lehessen olyan személyről közterületet elnevezni, aki támogatta a numerus clausus fennmaradását, és személyesen köszöntötte a fasiszta Mussolinit, jelezve ezzel a közvélemény számára egyértelmű állásfoglalását a fasizmus eszmeisége felé. Nem lehet számunkra példakép, és nem viselheti közterület sem a nevét annak, aki műveiben zsidózik, uszít és a fasizmus ideológiáját népszerűsíti.
Tisztelt Főpolgármester Úr! Alapvető emberi normaként kezelendő felszólításunk tartalma, hogy gondoljon a még mai is közöttünk élő holokauszt túlélőkre is, akikkel szemben nekünk, utódoknak feladatunk úgy cselekednünk, hogy nekik ne kelljen a múlt borzalmait felidézniük, egy nyíltan antiszemitáról elnevezett köztér padjain ülve, szembesülve azzal a tudattal, miszerint az ő életüket tragikus körülmények közzé sodró és családtagjaikat kiirtó eszmeiség támogatást és támogatókat kap közéletünkben. Bízva a Főpolgármester Úr eddig is megismert, a rasszizmust szigorúan elítélő hozzáállásában kérem, hogy javítsák ki az elkövetett hibát, amely csak a tájékozatlanság okán fordulhatott elő.
Tisztelettel:

Horovitz Tamás a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, a Közép és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesületének elnökeLink
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Megalázó módon kiutasították Magyarországról az Ujgurokat
  2013-05-31 10:11:09, péntek
 
  Megalázó módon kiutasították Magyarországról az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozatának küldöttségét

Május 30-31-én és június 1-jén Budapesten ülésezett volna az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozata, ám a nem is olyan régen a Zsidó Világkongresszust ajnározó budapesti kormány ezúttal is kimutatta a foga fehérjét. Csütörtökön este néhány perccel 20 óra után lehajtott fővel, megalázottan távozott mintegy 15-20 ujgur fiatal a Magyarok Világszövetségének Semmelweis utcai székháza elől. Távol-keleti testvéreinket aljas és megalázó módon kiutasították Magyarországról.
Hadiállapot az MVSZ székháza előtt

Hadiállapot uralkodott május 30-án este a Magyarok Világszövetségének Semmelweis utcai székháza előtt és környékén: nagy számú rendőrautó, még több rendőr, sőt még a katasztrófavédelem (!) is jelen volt. A székház előtt álldogálók közül többen meg is jegyezték, hogy ezekre a derék rendőrökre másutt talán nagyobb szükség lenne. Az utcára szintén kitessékelt Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a rendőrség bombariadóra hivatkozva a tűzszerészekkel együtt megszállta székházat, mindenkit kiküldtek az utcára. Mindez a színjáték 17:30 órakor kezdődött, mert 18 órakor kezdődött volna az ujgur és magyar fiatalok közös táncházi estje.
Erre a színjátékra van pénz

A rendőrség akcióba lépése után nemsokára a székház elé érkezett a 15-20 fős ujgur ifjúsági küldöttség, akiket a rendőrök "természetesen" föltartóztattak, hiszen az egész bombariadó cirkusznak ez volt a célja. A székházból szintén kikergették a már megérkezett, népviseletbe beöltözött magyar fiatalokat, ujgur testvéreink vendéglátóit. Az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozata budapesti ülésének kulturális részeként a magyar és ujgur fiatalok közös táncház keretében tanították volna egymást a két nép táncaira. Csakhogy a táncházra nem került sor, mert ujgur testvéreinket kiutasították Magyarországról.
Patrubány Miklós portálunknak elmondta még: ugyanezt a játékot korábban, csütörtökön már eljátszották ujgur testvéreink szálláshelyén is, az Attila Szállóban. Ott először valamilyen elképesztően ostoba tűzvédelmi hiányosságra hivatkozva szórták ki az ujgurokat az utcára, majd ezután kezdődött a "katasztrófavédelem" látszattevékenysége. (Az MVSZ székháza előtt is láttunk a katasztrófavédelmis autót. Erre a cirkuszra van pénz.)
Patrubány Miklóst is kitessékelték az utcára

Csütörtökön további elképesztő eseményként a rendőrség valószínűleg követte, majd a budapesti utcán föltartóztatta azt az autót, amelyben Ümit Hamit, az Ujgur Világkongresszus Európáért felelős elnöke is utazott. Az ujgur vezetőt a rendőrség kiemelte az autóból, ismeretlen helyre vitték, majd kiutasították az országból. Ümit Hamitnak a lefogása után még sikerült telefonálni Patrubány Miklósnak, ám az MVSZ elnökének később senki nem volt hajlandó elárulni, hogy hová vitték az ujgur vezetőt. Még az országos rendőrfőkapitány sem tudott Ümit Hamit hollétéről...
Ümet Hamit ujgur vezető (Fotó: Kis-kunság)

Csütörtökön este húsz óra körül a Magyarok Világszövetségének Semmelweis utcai székházában még szorgalmasan keresték a bombát, hárították a katasztrófát, amikor a megalázott, és a "testvéri" Magyarországról kiutasított ujgur fiatalok megindultak a Keleti pályaudvar irányába, száműzetésüknek valamelyik nyugat-európai állomására. Az MVSZ székháza előtt azonban még sokáig álldogált egy fölháborodott kisebb csoport, köztük tibeti zászlóval Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke. Mint mondta: Tibetet és a magyarokat leginkább Kőrösi Csoma Sándor miatt kötik egymáshoz baráti szálak, az ujgurok pedig a testvéreiknek tartanak bennünket.

Hendrey Tibor a tibeti zászlóval


Hering József - Kuruc.info

Korábban írtuk: A "magyar" rendőrség megpróbálja ellehetetleníteni az Ujgur Világkongresszust, a főtitkárt elvitték, és kiutasítják az országból

Ujgur barátainkat nem engedik a Magyarok Világszövetségének székházába. 50 ujgur testvérünket feltartják. Ott állnak az épület előtt. Ümit Hamit főtitkárt elvitte a rendőrség, és két órán belül el kell hagyja az országot. Újabb kínai seggnyalás a Fidesztől - írja egyik olvasónk.
Egy másik forrásból úgy tudjuk, az épületben bombariadó is volt.
A Magyarok Házában az Ujgur Világkongresszus budapesti ülésére került volna sor, bővebben itt.


Link

(Kuruc.info)

Képek a helyszínről:Link


Ujgurellenesség: bezáratnák a Magyarok Házát

Bezáratná a Magyarok Házát a katasztrófavédelem, mondván, veszélyes az az épület, ami egészen a mai napig megfelelt a követelményeknek. Az ürügy: az épület adott volna otthont az ujgur fiatalok világkongresszusának, amit ma felszámolt a hatóság.

Május 30-31-én és június 1-jén Budapesten ülésezik az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozata, azon ujgur nép küldöttségeinek megbeszélése, amelyik a magyarok egyik legközvetlenebb rokona a világban.

Akár kínai parancsra, akár nem, az ujgurok vezetőjét, Ümit Amitot ma délután a rendőrök a budafoki úti kapitányság fogdájára szállították, mondván, a papírjai nincsenek rendben. A diplomáciai szabályokra fittyet hányva tették ezt, utána kvázi bezáratták az ujgurok szálláshelyét, tűzvédelmi hiányosságokra hivatkozva.

Mindezek után a Magyarok Házában (itt lenne a háromnapos kongresszus is) akarta a Magyarok Világszövetsége elszállásolni a fedél nélkülivé vált külföldi, a magyarokkal rokon vendégeket. Itt bombariadóra hivatkozva bezáratták az épületet és mindenkit kitessékeltek az utcára.

A jelenetek kísértetiesen hasonlóak a Dalai Láma budapesti látogatásán történtekhez, csakhogy a tibetiekkel ellentétben az ujgurok még igen közeli rokonaink is, akiket bizonyos okok miatt ezek szerint nem testvéri vendégszeretettel, hanem ittlétük ellehetetlenítésével köteles fogadni a hatalom.

Ümit Amitot pár óra fogvatartás után kiutasították az országból, az ujgur küldöttség pedig első felháborodásában el is hagyta Magyarországot. A katasztrófavédők jelenleg is a Magyarok Házában vannak, az épületet -mondvacsinált okokra hivatkozva- be akarják záratni.

alfahir.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Tartsuk Monsantot távol kertünkből
  2013-05-31 10:01:14, péntek
 
  Tartsuk Monsantot távul kertünkből ezzel az 5 egyszerű lépéssel

A piacokon tavasszal megjelentek az eladó magok.

A kertészkedés szerelmesei közt dívó pozitív tendencia az elmúlt években az egyre növekvő organikus és / vagy örökség magvak iránti érdeklődés. Sajnos, ezek a magok egyre ritkábbak, szinte mindenhol felváltják őket a megkérdőjelezhető eredetű magvak.

mit a legtöbb kertész nem vesz észre az az, hogy a nagykereskedelmi “GMO behemót titán" Monsanto hihetetlen gyorsasággal kebelezi be a vetőmagpiacot.. gyorsabban, mint ahogy a kertészek észlelnék. 2005-ben Monsanto egycsapásra megragadta az USA-vetőmag piac mintegy 40%-át a Seminis cég megszerzésével. A Seminis magyarországi tevékenységet is folytat.

Ez azt jelenti, hogy a kertész tudatlanul is a géntechnológiával módosított növényeket termesztheti, ha a felhasznált vetőmag a Seminis cég terméke. Ezen kívül Monsanto már látszólag tulajdonosa sok neves magfajtának és magnak.

Egy konyhakert ültetése sokkal több, mint csak válogatás a minősített bio vetőmagok és palánták közt. Monsanto nagyon ügyesen pozícionálta magát abban már szinte mindenhol, hogy a házi kertekből is profitáljon. Ez azt jelenti, hogy oda kell figyelnünk arra, nehogy néhány vásárlásunk támogathassa a rossz fiúkat...

Igen, így van.

Igaz, eddig úgy tűnik, hogy a Seminis cég még nem kiemelkedően prominens a magyar piacon ....eddig MÉG! Azonban ahogy ez a vállalat működik, számítani lehet rá, hogy észrevehetetlenül be fogja lopakodni magát a piacra. A tendenciákat követve ez nem paranoia, ezért az események elé menve szeretnénk előre figyelmeztetni és tájékoztatni minden olvasónkat.

Organikus vagy örökségmagvak megvásárlása Monsantot kikerülve

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a tájékoztatás a jelenlegi 2013-as vegetációs időszakra vonatkozzon. Ezeket a lépéseket ajánlom azoknak, akik szeretnék biztosítani a fenntarthatóságot saját kertjükben.

1) Kerülje el az azon vetőmag cégektől való vásárlást, amelyek kapcsolatban állnak Monsantoval. Itt egy lista az ilyen vetőmag cégekről (nem teljes):

http://www.seminis.com/global/hu/products/Pages/Hungary.aspx
http://www.monsanto.com/whoweare/Pages/hungary.aspx

Link

Link

2) Kérdezze meg a kiskereskedőt, hogy árul-e Seminis magokat.Érdekes lehet tudni azt is tudni, hogy a Seminis cég megkereste-e már őket.

3) Vegye fel a kapcsolatot magyar mag gyárakkal és tudassa velük, hogy akkor már nem fog tőlük termékeket vásárolni, ha azok lehetővé teszik maguknak a Monsantoval történő együttműködést. Ez azt sugallná nekik, hogy egy “nem Seminis" vagy “nem Monsanto" címkét ragasztva a mag csomagra javíthatják értékesítéseiket, főleg amint a GM Monsanto hírek széles körben elterjednek.

4) Vásároljon bio / családi örökség magokat a helyi termelőktől és amint sikerül bio, nem hibrid zöldéget vásárolnia, tegye el a magokat a következő évre.

5) Tájékoztasson minden kertészkedőt arról, hogy vizsgálja meg magvai eredetét, azonosítsa be a gyártót. Nem lesz jó senkinek, ha organikus kertje a szomszéd GMO pollenjével porzódik be.


Több háttér információ a "Monsanto-mag" világ dominanciájáról

Monsanto vállalati küldetése egyértelműen az, hogy pénzt keressen mindenkin. Ez attól független, hogy a szupermarketek “drakula" ételeit fogyasztjuk, vagy utálatos, szabadalmaztatott génmódosított növényeket, vagy amit mindig ajánlunk, gondosan és okosan átválogatott magokból vetünk saját konyhakertet. De a legrosszabb oldala az egésznek most következik. Több száz megbízható forrásból származó cikk állítja azt, hogy Monsanto sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk. Például, egy indiai tudós: Vandana Shiva jelentette a brit “U.K. Independent" újságnak, hogy több mint 200.000 gazda lett öngyilkos Indiában az elmúlt évtizedben, Monsanto génmódosított vetőmagjai miatt.

Annak ellenére, hogy a GM magokat betiltották Magyarországon, ez nem jelenti azt, hogy Monsanto több milliárd dolláros működési bevételével nem találja majd meg a módját annak, hogy detektálhatatlan GM magvakat dobjon piacra. Olyanokat, amelyeket felismerni sem lehet. Ezért mindig meg kell kérdőjeleznünk a magok eredetét és folyamatosan tájékozódnunk kell a Monsanto-Seminis “hadműveleteket" illetőleg.

Ha kertész, magkereskedő, vagy mezőgazdaságban dolgozik és van információja a témával kapcsolatban, kérjük írja meg azt a hozzászólások részben. Kérjük arra is, hogy ossza meg a hírt kertészeti fórumokon- ily módon intve óvatosságra a magbeszerzőket, nehogy tudtunkon kívül támogassák Monsanto mag dominenciára törekvő vállalkozását.

Reméljük ebben az évben sikeres lesz a GMO magokat a világ vetőmagpiacáról száműző és vetőmag fenntarthatósági mozgalom!


Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Programajánló : Trianonra emlékezik a világ magyarsága
  2013-05-31 09:46:26, péntek
 
  Június negyedike környékén évről évre egyre több megemlékezés, felvonulás, előadás és koncert emlékezteti a magyarságot és a világ népeit e gyászos eseményre.

MEGHÍVÓK A RENDEZVÉNYEKRE AZ ALÁBBI LINKEN :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
2013 június 4. Léleképítő : Dr. Bakay Kornél
  2013-05-31 09:39:33, péntek
 
  MEGHÍVÓ LÉLEKÉPÍTŐRE

2013. június 4-én kedden este 18 órakor


Dr. Bakay Kornél
régész - történész professzor

93 esztendős Trianoni gyászunk
címmel tart előadást
Szekszárdon a Léleképítőn.

Közreműködik tárogatón: Vesztergám Miklós


Helyszín: Garay János Gimnázium díszterme
Szekszárd, Szent István tér 7-9

Minden érdeklődőt tisztelettel hív és vár a Léleképítő házigazdája
Dr.Tóth Csaba Attila

Az eseményre személyesen eljönni nem tudók,
( és hivatali megfigyelők részére ) élő közvetítés interneten itt lehetséges:Link

B E L É P É S D Í J T A L A N


A Léleképítőt megelőzően ugyan ezen a napon, június 4-én kedden délután 15 órakor

Harcon,

a Diófa Csárda parkolójában a Nemzeti EmlékparkbanGróf Czegei Wass Albert
márvány emlékművének avatása lesz.
Az avató beszédet itt is Dr. Bakay Kornél professzor tartja.

Részletes műsor a mellékletben, Nagy Lajos és családja meghívójában található.

A gazdag program és vendéglátás után 18 órakor minden résztvevőt szeretettel várunk Szekszárdon, a Léleképítőn.

Mindkét eseményt interneten élő egyenes adásban közvetítjük az alábbi elérhetőségen:Link

Meghívó

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából
szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját
Gróf Czegei Wass Albert
márvány emlékművének avatására,
2013. június 4-én, kedden 15 órára
a Harci Diófa Csárda magánparkolójába.

Programok:
15 órakor: Vesztergám Miklós (tárogató)
Dr. Bakay Kornél : emlékezés Wass Albertre
Dalkőr Kajdacs
Dr. Tóth Csaba Attila :
Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Kormányzó üzenete
Sziki Károly - Wass Albert: Üzenet haza
Potápi Árpád János beszéde
Emlékmű avatás
Zombai iskolások előadása
Sarlós Boldogasszony Kórus Kajdacs
Szabó Rachel Éva -Wass Albert:
Patkányok honfoglalása
Számelné Katalin : Ébredj Magyar
Számelné Katalin: Üzenet a nemzethez
Sarlós Boldogasszony Kórus Kajdacs
Sziki Károly -Vörösmarty Mihály: A vén cigány
Emlékfa ültetés
Székely Himnusz

A Léleképítő előadói voltak eddig többek között:Dr. Kopp Mária, Dr. Bagdy Emőke, Dr. Rókusfalvy Pál,

Dr. Hegedűs Loránt , Polcz Alaine, Dr. Ranschburg Jenő,

Dr. Mészárosné Hegedűs Zsuzsanna, Török Iván, László Atya -Dr. Lipp László,

Dr. Kellermayer Miklós, Dr. Papp Lajos, Balczó András,

Dr. Balogh János, Koltay Mária, Dr. Vekerdy Tamás,

Dr. Csiha Kálmán, Dr. Hámori József, Dr. Béres József, Gyulay Endre,

Dr. Andrásfalvy Bertalan, Bíró László, Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos.

Böjte Csaba , Dr. Lépold Józsefné, Barsi Balázs, Dr. Lábady Tamás ,

Eperjes Károly, Vagantes Trio, Kállai Eszter, Makovecz Imre,

Fekete Gyula, Koltay Gábor, Dr. Bőzsöny Ferenc, Pozsgai Zsolt,

Jókai Anna, Kecskés együttes, Takaró Mihály, Oloffszon Placid atya,

Kiss Dénes, Szabó Gyula, Czakó Gábor, Zelei Miklós,

Gazsó L. Ferenc, Kondor Katalin, Bordy András, Korbuly Péter,

Szilágyi Zoltán, Dr. Csókay András, Melocco Miklós,

Götz Anna, Rubold Ödön, Dr. Bakay Kornél, Boér Ferenc,

Dr. Puskely Mária, Kárpátaljai Credo verséneklő együttes,

Dr. Morvai Kisztina, Dózsa László , Balázs Péter

Dr. Freund Tamás, Cseh Tamás, Szarvas József,

Bacsmai László, Blaskó János, Blaskó Péter, Blaskó Balázs

Szentesi Zöldi László, Dippold Pál, Kovács Ákos, Berecz András,

Lovász Irén, Dörner György, Siklósi Beatrix, Matuz Gábor,

Dr. Raffay Ernő, Sidiropoulos Archimédesz, Bíró András Zsolt,

Vesztergám Miklós, Borbás Mária, Fanka Deli, Jáki Teodóz,

Pörzse Sándor, Papp Gábor, Szvorák Katalin, Simó József

Haáz Sándor és a 140 tagú Gyermekfilharmónia együttes Szentegyházáról,

Teleki Júlia, Molnár V. József, Bethlen Farkas, Brády Zoltán,

Vesztergombi Ferenc-Takler Ferenc-Vida Péter év borászai,

Varga István, Helyey László, Dr. Dávid Tamás, Dr. Horváth István, Murányi László,

Dézsy Zoltán, Kubik Anna, Rátóti Zoltán, Bogár László, Kubínyi Tamás,

Szaniszló Ferenc Dr. Ángyán József, Kéri Edit stb...Ezen kívül számos különleges mozifilm és színdarab:

Pl: Fekete méz - Lórántffy Zsuzsanna élete - , TRIANON film,

Halottak napjától Virágvasárnapig, Petőfi nem alkuszik,

Szeretlek Fauszt: Mindszenty bíboros élete, Wass Albert színház,

A magyar Pieta, Horthy film, Az ügynökök a paradicsomba mennek

Zuhanó repülés-1918 őszi rózsák- stb....
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Meghívó Dr.Medvigy Endre előadására
  2013-05-31 09:22:04, péntek
 
  M E G H Í V Ó

A Budapesti Székely Kör Alapítványa nevében tisztelettel meghívjuk

2013. június 5-én, szerdán délután 6 órára

az ARANYTÍZ KULTÚRHÁZ székelykör klubtermébe Bp.,V. ker. Arany J. u. 10. II. em. (Bartók terem)

NYIRŐ JÓZSEF

A TRIANON UTÁNI ERDÉLYI MAGYAR IRODALOM

KIVÁLÓSÁGA

Dr. Medvigy Endre
irodalomkutató
előadása

Mindenkit szeretettel várunk, adományt köszönettel fogadunk.
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 272 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 1866 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3462
  • e Hét: 3462
  • e Hónap: 50533
  • e Év: 2078741
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.