Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 144 
Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám...
  2013-05-22 09:40:54, szerda
 
  Ime egy történet arról, h nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Én akkor döbbentem erre rá igazán, mikor a néni, kitől a spenótot veszem a piacon, megkérdezte tőlem, h melyik bankba tegye az 5 millió forintját. Önkétlenül kicsúszott a kérdés a számon, és rögtön szégyelltem is magam érte, h honnan van neki ilyen sok pénze? Elmondta, h a kertjében rengeteg spenót és sóska terem, termel zöldséget is, azt mindig kihozza a piacra, és amit értük kap, összegyűjti. A nyugdíja nem sok, de nincsenek nagy igényei és elég a rezsire. Az étel pedig megterem a kertben! Nem jár orvoshoz, mert azok csak beteggé tennék, aztán írnák fel a rengeteg gyógyszert, neki az életet a kertben termő zöldségek, gyümölcsök jelentik. Neki is van sok diófája, eszi a diót rendszeresen, azt mondja, h attól emlékszik mindenre, mi vele történt az életben! Tanuljunk tőle ......


"Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni:

-- Gyerekkoromban nagytatámmal ültettünk tíz diófát, locsoltuk a közeli patakból, de egy még abban az évben ki is száradt, a többi gyökeret eresztett. Teltek az évek, aztán engem az élet elsodort hazulról. Nagytatám egy szomorú nyári napon halt meg, hazajöttem a temetésre, a szépen felcseperedett diófák árnyékában ravatalozták fel. Az egész szertartás alatt én némán álltam a nyurga nagy fák árnyékában...

Teltek az évek! Nyugdíjas lettem! Egyedül maradtam és hazaköltöztem a szülőfalvamba. Nyugdíjam oly kevéske, így ősszel összeszedem a diót és télen megtöröm. Kilós, fél kilós csomagokban nagyon hamar el tudom adni, két óránál tovább még sohasem álltam kint a piacon. Ha hiszi, ha nem ez a kilenc diófa engem átsegített a télen! Az idén is, nemcsak tűzifát tudtam venni a dióbélből, hanem még egy kis malackát is. És most ha ezt a maradékot sikerül eladnom, szeretnék venni tíz kis facsemetét. Tudja van egy aranyos unokám, nemsokára hazajön, el fogjuk ültetni a kis fákat és ha majd ő is megöregszik, diótörés közben biztos majd el fog mondani érettem egy-egy imádságot....

Az autó halad a tavaszi verőfényben... a néni elhallgatott, én is hallgatok, némán vezetek. Nemsokára a piacnál fékeztem, megálltam és utasom a reszkető kezével egy fél kiló zacskó dióbelet csúsztatott az ülésre. Tiltakoztam, de ő szelíd mosollyal csak annyit mondott: vegye csak el, nekem is a jó Isten adta a drága nagyapámat ki a diófákat ültette....

Szó nélkül sebességbe teszem az autót, vezetek, de fél szemmel a dióbelet nézem: az egyszerű székely asszony válaszát a gazdasági krízisre. Kezembe vettem a szépen bekötött kis csomagot, kibontottam és elkezdtem ropogtatni a finom dióbelet, a becsületes, évtizedeken áthajló munka gyümölcsét, a finom, egészséges választ egy nagymama anyagi gondjaira.

Járható út... Megyek és én is veszek tíz facsemetét!"

Szeretettel: (Böjte) Csaba testvér Link
 
 
0 komment , kategória:  Vers,Írások,Gondolatok,könyvek  
Idővel az ember megérti....
  2013-05-22 09:20:44, szerda
 
  Idővel az ember megérti, mi a különbség aközött, hogy tartasz egy kezet, vagy leláncolsz egy lelket. Megtanulod, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy lefekszel valakivel és hogyha nincs valaki melletted, nem azt jelenti, hogy egyedül vagy... Megtanulod, hogy egy csók még nem szerződés, és az ajándék nem ígéret... Elfogadod a zuhanást emelt fővel és nyitott szemmel... Megtanulod az utakat a mára és a mostra építeni, mert a holnap nem garantálja a terveidet. A holnapnak mindig van egy csomó olyan változata, ami megállíthat félúton... és idővel megtanulod, hogyha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövőt ígér, előbb-utóbb visszatérsz a múltba... Idővel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják azt, akit megsérteni akartál. Megtanulod, hogy mindenki mondhatja 'sajnálom', de megbocsátani csak a nagy lelkek tudnak. Megtanulod, hogyha megsértettél egy barátot, valószínű soha többet nem lesz úgy, mint régen... Megtanulod, hogy lehetsz boldog az új barátokkal, de eljön az idő, hogy hiányozni kezd a régi. Megtanulod, hogy semmi sem ismételhető és megtanulod, hogyha jól is érzed magad azokkal, akik körül vesznek, mindig hiányozni fognak azok, akik már nincsenek. Link  
 
0 komment , kategória:  Vers,Írások,Gondolatok,könyvek  
Virslis petrezselymes krumplifasírt
  2013-05-22 09:14:52, szerda
 
  Nagyon finom

Hozzávalók:

1 kg krumpli
10 dkg virsli ,vagy páriszi.kevés fűstölt szalonna apróra szelve
8 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
1 csokor petrezselyem
kevés olaj

bors
szerecsendió
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is apróra vágjuk. Ha a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a virslit, sajtot, petrezselymet, tojássárgákat, fűszereket. Kis gombócokat formázunk belőlünk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Változik a közlekedés a Nagyállomáson
  2013-05-22 07:37:47, szerda
 
 
Az ütemtervnek megfelelően 2013. május 22-től elkezdődik, a 2-es villamos pályaépítéshez kapcsolódóan, a Petőfi tér (Nagyállomás épülete előtt) átépítése. Az építési munkálatok ideje alatt az autóbuszok közlekedési rendje módosul.
2013. május 22-én üzemkezdettől, várhatóan 2013. augusztus 25-ig változik a 10-es, 10A, 10Y-os, 16-os, 18-as, 18Y-os, 21-es, 30-as, 30A, 30I, 31-es, 32-es, 34-es, 35-ös, 35E, 35Y-os, 36-os, 36E, 37-es, 39-es, 42-es, 42Y-os, 43-as, 44-es, 46-os, 46E, 46Y-os, 47-es, 47Y-os, 48-as, valamint a Reptéri járatok közlekedési rendje.
A 30-as, 30A, 30I, valamint a 42-es és 42Y-os autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
30, 30A, 30I jelzésű autóbusz
Bánk/Diószegi út irányába: Déli sor - Salétrom utca - Erzsébet utca, majd tovább az eredeti útvonalon
Az autóbuszok a Raktár utca megállóhelyet nem érintik. Az autóbuszok a Trombitás utca megállóhely után
a Nagyállomásnál a 2/2A-s trolibuszok megállóhelyén állnak meg.
Jégcsarnok irányába: Wesselényi utca - Erzsébet utca - Salétrom utca - Déli sor, majd tovább az eredeti útvonalon.
Az autóbuszok a Nagyállomás, Toronyház és a Raktár utca megállóhelyeket nem érintik.
Az autóbuszok a Nagyállomás, aluljáró megállóhely után a MÁV-rendelő megállóhelyen állnak meg.
42, 42Y-os autóbusz
A Vadász utca irányába az autóbuszok a Nagyállomás, Felüljáró megállóhelyet nem érintik. Az autóbuszok
a Petőfi tér megállóhely után a Nagyállomásnál a 2/2A-s trolibuszok megállóhelyén állnak meg.
A Nyugati Ipari Park irányába az eredeti forgalmi rend nem változik.

AUTÓBUSZOK ÉRKEZÉSI HELYE (térkép)

A Nagyállomásra, a Piac utca irányából érkező 10-es, 10A, 10Y-os, 31-es, 32-es, 34-es, 35-ös, 35E, 35Y-os, 36E jelzésű autóbuszok a Piac utca - Erzsébet utca kereszteződés után balra kanyarodnak a Homokkerti felüljáró irányába, majd a felüljáró alatt jobbra kanyarodnak a szervízútra.
Az autóbuszokról történő leszállás a szervízúton ideiglenes kialakított megállóhelyen lehetséges.
(A Homokkerti felüljáró mellett, a szervízúton.)

A Nagyállomásra, az Erzsébet utca irányából érkező 39-es, 46-os, 46E, 46Y-os autóbuszok a Piac utca - Erzsébet utca kereszteződés után egyenesen haladnak tovább a Homokkerti felüljáró irányába, majd a felüljáró alatt jobbra kanyarodnak a szervízútra.
Az autóbuszokról történő leszállás a szervízúton ideiglenes kialakított megállóhelyen lehetséges.
(A Homokkerti felüljáró mellett, a szervizúton.)

A Nagyállomásra, a Wesselényi utca irányából érkező 16-os, 18-as, 18Y-os, 21-es, 37-es, 43-as, 44-es, 47-es, 47Y-os, 48-as autóbuszok a Homokkerti felüljáró alatt balra kanyarodnak a szervízútra.
Az autóbuszokról történő leszállás a szervízúton ideiglenes kialakított megállóhelyen lehetséges.
(A Homokkerti felüljáró mellett, a szervizúton.)
Az autóbuszok a Nagyállomás, Aluljáró megállóhelyet nem érintik.

A Nagyállomásra, az Erzsébet utca irányából érkező Reptéri autóbuszjárat a Piac utca - Erzsébet utca kereszteződés után egyenesen haladnak tovább a Homokkerti felüljáró irányába, majd a felüljáró alatt jobbra kanyarodnak a szervízútra.
Az autóbuszokról történő felszállás a Nagyállomásnál a 2/2A-s trolibuszok megállóhelyén lehetséges.
A Nagyállomásra, az Airport Debrecen felől érkező Reptéri autóbuszjárat nem fordul be a Nagyállomás, Főépület elé, hanem a Nagyállomás, Aluljáró megállóhelyen áll meg.

AUTÓBUSZOK INDULÁSI HELYE (térkép)

2013. május 22-én üzemkezdettől, várhatóan 2013. augusztus 25-ig, a munkálatok ideje alatt, a Nagyállomáson a Posta előtti, valamint a Nagyállomás, Főépület előtti megállóhelyeket lezárják.
Az érintett megállóhelyekről induló autóbuszok a Nagyállomás, felüljáró előtti jelenlegi és az ideiglenesen kialakított megállóhelyekről indulnak, az alábbiak szerint:
JELENLEGI NAGYÁLLOMÁS, FELÜLJÁRÓ MEGÁLLÓHELYRŐL
16, 18, 18Y, 21, 30I, 37, 43, 44, 47, 47Y, 48
IDEIGLENES NAGYÁLLOMÁS, FELÜLJÁRÓ MEGÁLLÓHELYRŐL (a jelenlegi megállóhely mögött)
39, 46, 46E, 46Y
SZERVÍZÚTON KIALAKÍTOTT IDEIGLENES MEGÁLLÓHELYRŐL (A Nagyállomás, felüljáró megállóhellyel párhuzamosan, a taxiállomás helyén)
10, 10A, 10Y, 31, 32, 34, 35, 35Y, 36

Tisztelettel kérjük Utasainkat, hogy a megváltozott közlekedési rend ideje alatt, a további kellemetlenségek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek.
Az építési munkálatok ideje alatt az érintett autóbuszok közlekedésében késések várhatóak.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Forrás: dkv.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami Debrecen  
Elvis Presley - Little Sister {1970 MGM Studios}
  2013-05-22 07:24:16, szerda
 
  Video Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Balázs Fecó: Érints meg
  2013-05-22 07:22:06, szerda
 
  Video Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Gyors uborka!!
  2013-05-22 06:52:12, szerda
 
  Hozzávalók:

1 kg apró uborka,
1 csokor kapor,
1 fej fokhagyma,
3-4 szem boróka bogyó,
mustármag,
fekete bors,
1 kanál só
és
1 kanál 20% -os ecet.
Annyi víz ami ellepi az uborkát!!

Elkészítés:

A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.
Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.
Együtt újra forralom majd hagyom kihűlni és utána lefedve hűtőbe rakom.

Estére már kész a ropogós friss uborka!! Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Leonard Cohen - Here it is
  2013-05-21 23:00:47, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Zene - Rádiók  
Megérkezett a 2-es villamos
  2013-05-21 22:58:43, kedd
 
  Bár a 2-es villamos beruházásáról a sajtónak referáló Debrecen Televízió kedd délelőtt még azt közölte, hogy az első jármű csütörtökön érkezik a cívisvárosba a spanyolországi Zaragozából, a jelek szerint vagy nagyon nem voltak képben, vagy már akkor sem vettek tudomást a kommunikációs kötelezettségeikről.
Kedd este nyolc után ugyanis váratlanul levelet küldtek, melyből kiderült: a villamos aznap éjszaka már egy meg nem nevezett debreceni telephelyen aluszik. A korrekt tájékoztatás jegyében azért ,,megnyugodva" konstatálhattuk, hogy mire az önkormányzati televízió esti híradója elkezdődött, nekik már vágott anyaguk, komplett tudósításuk volt az egyébként valóban jeles eseményről. Csak éppen szólni felejtettek el róla a debreceni médiának, ami így majd csak szerdán és csütörtökön számolhat be a várva várt villamos körüli hírekről.
Az első és a júniusban érkező másik villamosnak október végéig tízezer kilométert kell megtenni ahhoz, hogy a gyártó megkaphassa a végleges típusengedélyt.
HBN Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami Debrecen  
Gyerekek a szeretetről
  2013-05-21 22:55:29, kedd
 
  Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága sok esetben a kérdezőket is meglepte.

"Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is ízületgyulladása van. Ez a szeretet."
Rebeka - 8 éves

"Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved."
Zsolti - 4 éves

"A szeretet az, amikor egy lány bekölnizi magát, a fiú pedig borotválkozó arcszesszel bekeni magát, aztán elindulnak, hogy szagolgassák egymást."
Karesz - 5 éves

"A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a sült krumplidat, anélkül, hogy te kérnél az övéből."
Kriszti - 6 éves

"Szeretet az, ami megnevettet, amikor fáradt vagy."
Teri - 4 éves

"A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, hogy biztosan finom-e."
Dani - 7 éves

"A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor pedig már belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akarnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek. (Bár szerintem gusztustalan, amikor csókolóznak.)"
Emília - 8 éves

"A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani."
Robi - 7 éves

"Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezdd, akit utálsz."
Nikolett - 6 éves

"A szeretet az, amikor elmondod egy fiúnak, hogy tetszik neked az inge, erre ő ezután minden nap csak azt hordja majd."
Nóri - 7 éves

"A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást."
Tomi - 6 éves

"A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem."
Csilla - 8 éves

"A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit mielőtt elalszom."
Klári - 6 éves

"A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak."
Eszter - 5 éves

"A szeretet az, amikor apa izzadt és büdös, de anya akkor is azt mondja neki, hogy sokkal helyesebb, mint Robert Redford."
Krisztián - 7 éves

"A szeretet az, amikor a kutyusom megnyalja az arcom akkor is, ha egész nap nem foglalkoztam vele."
Marika- 4 éves

"Tudom, hogy a nővérem szeret engem. Onnan tudom, mert nekem adja az összes régi ruháját, és emiatt neki el kell mennie újakat venni."
Laura - 4 éves

"Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belőled."
Judit - 7 éves

"A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan"
Márk - 6 éves

"Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek.
De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik."
Júlia - 8 éves

(Ismeretlen szerző) Link
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 144 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 1721 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 1648
  • e Hónap: 7810
  • e Év: 7810
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.